Kuva

Pienet uutiset 2014 keskustelu

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
oldirty
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1666
Liittynyt: 15.5.2006

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja oldirty » 7.4.2014 13:14

Joku kuukausi tai pari sitten vastailin johonkin gallup puhelin kyselyyn päivän polttavista aiheista ja odotin sitä kannabiskysymystä mitä ei sitten ikinä tullutkaan. Annoin lopuksi palautetta että sellaisesta odotin kysymystä koska se on nyt juuri ajankohtainen. Kyselijä vastasi jotta laittaa viestiä eteenpäin, ehkä seuraavassa kyselyssä siihenkin tartutaan. Tiedä sitten höpöttikö lämpimikseen vai laittoiko oikeasti eteenpäin..Eikös nuo gallupit ole kuitenkin jonkun tahon tai tahojen teettämiä/maksamia johdattelevine kysymyksineen...
the Effects are very strange, and, at first hearing, frightful enough) is very general and frequent: and the Person, from whom I received it, hath made very many Trials of it, on himself, with very good Effect.

Avatar
pullapoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1262
Liittynyt: 5.8.2004

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja pullapoika » 7.4.2014 14:42

Mitenköhän tuohon asiaan konkretian tasolla saataisiin muutos, niin, että ihmisillä tulisi käsitys, että facebook peukuttaminen ei tarkoita millään tapaa poliittista osallistumista itse asiaan? Mun mielestä sillä ei ole mitään merkitystä kannattaa tuota facebook sivua, mutta jättää allekirjoittamatta kansalaisaloite.. Jotkut eivät edes tiedä, että aloite on olemassa ja tuo facebook sivu ajaa ko. aloitetta. Vaikka se niin selvästi siinä kyllä lukee, silti ei moni ymmärrä..

oldirty kirjoitti:Joku kuukausi tai pari sitten vastailin johonkin gallup puhelin kyselyyn päivän polttavista aiheista ja odotin sitä kannabiskysymystä mitä ei sitten ikinä tullutkaan. Annoin lopuksi palautetta että sellaisesta odotin kysymystä koska se on nyt juuri ajankohtainen. Kyselijä vastasi jotta laittaa viestiä eteenpäin, ehkä seuraavassa kyselyssä siihenkin tartutaan. Tiedä sitten höpöttikö lämpimikseen vai laittoiko oikeasti eteenpäin..Eikös nuo gallupit ole kuitenkin jonkun tahon tai tahojen teettämiä/maksamia johdattelevine kysymyksineen...


Eikös se mennyt jotenkin niin, että yksi instituutio teettää kyselytutkimuksen ja sitten siihen pohjautuvaan tietoon nojaten tehdän erinlaisia mielipidemittareita.

Esimerkkinä voisin sanoa maikkarilla julkaistun kyselytutkimuksen jossa suoraan määriteltiin, että "enemmistö suomalaisista ei laillistaisi kannabista" ..Tais tää dekriminalisaatioporukka tulkita ko. kyselytutkimuksen omalla tavallaan ja käänsi asian otsikoksi "jopa miljoona suomalaista kannattaa kannabista

En nyt ole ollut noiden kyselytutkimusten ytimessä ja tarkkaan en tiedä, mutta käsitykseni on se, että siinä yksi instituutio tekee pyynnöstä kyselyn ja siellä katsotaan, että itse kyselytutkimus ei osu vain samaa mieltä oleviin ihmisiin.. Yleensä eri ikäryhmistä jne valikoidaan henkilöt. Tosin siinä silti tehdään johtopäätöksiä muutaman tuhannen ihmisen mielipiteistä ja käännetään se koko väestön mielipiteeksi, toki ilmoitetaan virhemarginaalit jotka luovat enemmän "luotettavutta" siihen, että ko. kyselytutkimus osuu jokseenkin oikeaan tai edes sinne päin.

Mediahan sorvaa ja muotoilee omat otsikonsa ja päätelmänsä näiden kyselytutkimusten pohjalta.. Mediassa julkaistu tieto, heidän omilla otsikoillaan jne, toisaalta se voi olla vain erittäin pieni osa jotakin suurta kyselytutkimusta ja media tai muu instituutio joka ko. asian julkaisee, voi tehdä omat johtopäätökset ja julkaista tulokset vain niistä kysymyksistä jotka ovat lähinmpänä heidän omia intressejään..

Käytännössä yksi kyselytutkimus, laaja sellainen on täysin erillinen iso projekti josta sitten julkaistaan tulokset ja erinnäiset tahot jotka tuloksia haluaa hyödyntää omaksi edukseen tai muuven tain tiedon levittämiseen, sitten tulkitsevat ko. tutkimuksen miten haluavat.
Poliittisia kannatuskyselyitähän tehdään paljon, tosin ne heittelee huomattavasti siitä lopullisesta tuloksesta yleensä ja riippuu mitä maailmalla tai kotimaassa tapahtuu ja keneltä satutaan kysymään voi eri aikana eri kyselyt tuottaa tuloksia jotka ei aina joka paikassa vastaa todellisuutta.

Voisinpa veikata, että jos polli tehtäisiin pelkästään kysyen, kannatatko dekriminalisaatiota/oletko allerkirjoittanut.. Lopullinen tulos vois olla suhteellisen vääristynyt. Kuten sanoin, moni tuttavapiirissäni kokee kannattavansa dekriminalisaatiota poliittisesti pelkästään tykkäämällä facebookissa dekriminalisaatio.fi -ryhmää.. Yritin tätä korjata heille, että se pitäisi oikeasti allekirjoittaa, facebook peukut ei poliittisesti ole minkään arvoisia.

Kyllä meitä on täällä jokalähtöön.. En mitenkään henk. koht. halua mollata tuota facebookin dekriminalisaatio.fi-tunnuksen omavaa henkilöä/ryhmää, mutta surullinen tosiasia on, että liian moni jää siihen peukutukseen ja jättää allekirjoituksen tekemättä. Jotkut miettivät ja pelkäävät.. Jotkut eivät edes tiedä, että on olemassa semmoinen asia kuin kansalaisaloite, jotkut tietävät ja odottavat, että "muut" hoitaa "laillistamisen"

Ite oon alkanu ihan avoimeksi facebookissa ja levitän jatkuvasti kannabista poliittisesti koskevia uutisia omalla seinälläni.. En jaksa enään piilotella mielipiteitäni ko. asiassa. Harva kannabista vastustajista varmaan tykkää siitä, mutta lukekoot mitä media kirjoittaa vaika klikkaamalla minun linkittämäni uutinen.. Muuten he tuskin lukisi mitään kannabista koskevaa uutista.
lol apua :foil:

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kippari » 8.4.2014 9:48

KeijoBanaani kirjoitti:Tämän takia kannabista viljellään


Artikkeli oli poistettu Lappeenrannan Uutisten sivuilta.
Ehkä toimittaja tajusi itsekin kuinka dilleä tarinaa siinä oli. :pimp:
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."

- Milton Friedman

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2443
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 8.4.2014 11:45

Kippari kirjoitti:...

Artikkeli oli poistettu Lappeenrannan Uutisten sivuilta.
Ehkä toimittaja tajusi itsekin kuinka dilleä tarinaa siinä oli. :pimp:


No tuo rastajuttu ainakin oli selkeästi onnistunut aprillaus, joka sitten oli otettu totena ja päässyt mediaan asti. Heh, rastoista nykiminen :D ...
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

Memristori
1 tähti
1 tähti
Viestit: 102
Liittynyt: 13.12.2012

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Memristori » 8.4.2014 15:42

pullapoika kirjoitti:Mitenköhän tuohon asiaan konkretian tasolla saataisiin muutos, niin, että ihmisillä tulisi käsitys, että facebook peukuttaminen ei tarkoita millään tapaa poliittista osallistumista itse asiaan? Mun mielestä sillä ei ole mitään merkitystä kannattaa tuota facebook sivua, mutta jättää allekirjoittamatta kansalaisaloite.. Jotkut eivät edes tiedä, että aloite on olemassa ja tuo facebook sivu ajaa ko. aloitetta. Vaikka se niin selvästi siinä kyllä lukee, silti ei moni ymmärrä..


No ihan perustasolla ylläpito vois laittaa sinne semmosen viestin että facebook-sivun kannattaminen ei ole sama asia kuin allekirjoittaminen, sitten linkki aloitteeseen, jotain juttuja siitä, että on kuumotusvapaata laittaa allekirjoitus ja lopuksi vielä kaino pyyntö siitä, että kaikki jakaisivat sitä mahdollisimman paljon.

Tyyliin jotain:
"Hei kaikille! Kiitos kaikista saamistamme kannatuksista, tykkäyksistä ja allekirjoituksista. Haluaisimme kuitenkin muistuttaa, että tämän facebooksivun kannattaminen ei ole sama kuin dekriminalisaatioaloitteen allekirjoittaminen."

jne jne

Avatar
pullapoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1262
Liittynyt: 5.8.2004

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja pullapoika » 8.4.2014 16:02

Jakamista ja peukuttamista tapahtuu paljonkin lähipiirissäni.. Mutta voin sanoa, että harva heistä oikeasti käy allekirjoittamassa..

Osittain ihmiset tulevan julkisesti ulos kaapista kannattamalla ko. facebook-sivua ja jakamalla sitä aggressivisestikkin.. Jokatapauksessa, kansalaisaloite ja facebook-sivusto ei jostakin syystä kaikille mene ymmärrykseen niin paljon, että oikeasti otettaisiin poliittisesti kantaa allekirjoittamalla.

Kysymys ei ole välttämättä edes kuumotuksesta vaan pari tyhmääkin "oiretta" olen nähyt jotka ovat suoraansanottuna ns. "poliittinen laiskuus" asian tiimoilta ja "ei koske minua"-mentaliteetti.

Eteenkin ne, jotka eivät ole jäänet koskaan kiinni, kokevat, että muutosta ei tarvita ja nykytilanne on hyvä.. Monet ovat kääntyneet poliittisesti "heräämään" ko. asiaan vasta kiinnijäätyään ja tajuttuaan, että on suoranaisesti turhan isot sanktiot tekoon nähden.

Toivottavasti tämä käytös on vain pienen vähemmistön käytöstä, kuitenkin, paljon on ihmisiä jotka pössyttelee, ei luulis olevan vaikeaa 50k nimeä saada, mutta kun näytölle tulee pitkä ehdotettu teksti lakimuutoksesta, tekee mieli ennemminkin imaista uudet paukut ja mennä selaamaan youtubea sen sijaan, että vois hetkeksi ryhdistäytyä ja laittaa allekirjoituksensa asian eteen. :think:

Jotenkin koen niin surkuhupaisaksi sen, että ei ymmärretä eroa facebook-sivun tykkäyksestä ja allerkirjoittamisesta erillisellä ministeriön sivustolla. Viimeksi sain pari tyyppiä menemään sivustolle, mutta sulkivat sivun ja sanoivat, että "ehkä myöhemmin vois jos laitan nimen tännekkin" ..eh? minne muunne se nimi on laitettu?

Facebook-peukku = tehty ja kannatettu jo? Monikossa kun nämä tyypit puhuivat, käsitin suoraan, että tässä on olemassa joillekkin ihmisille näköjään kaksi virallista dekriminalisaatio-kannatusta menossa..
Ja se virallinen oikea on vähemmän tiedetty ja liian vaikea sivusto edes löytää/aukaista :smash:

Olen miettinyt kuinka moni "peukuttajista" ei ole allekirjoittanut ko. aloitetta virallisesti vaan he käsittävät asian viralliseksi kunhan facebookissa painaa "tykkää"-nappia ja jataa selaamista hassunhauskoihin meme-kuviin.. :roll:
lol apua :foil:

Avatar
******
Viestit: 214
Liittynyt: 15.3.2014

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja ****** » 13.4.2014 9:58

Uskon että, alkoholia humalahakuisesti käyttävien osuus on todellisuudessa 1/3 korkeampi ja kannabiksen käyttäjiä 2/3 enemmän.
Johtuen siitä että tommoset tutkimukset tavoittaa aina huonosti suurkuluttajia, ja osa ei ole rehellisiä.
Valehtelevat itselleen, pelkäävät siitä koituvan jotain pahaa jos "tunnustaa" tai jostain muusta syystä kieltävät käytön.
Varsinkin nuoret eivät edes tajua juovansa joka viikko humalahakuisesti, vaan luulevat pitävästä vain hauskaa.

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kippari » 17.4.2014 11:16

Kippari kirjoitti:http://www.policymic.com/articles/87383/3-months-later-here-s-what-denver-looks-like-since-legalizing-marijuana

3 Months Later, Here's What Denver Looks Like Since Legalizing Marijuana

And finally, one California sheriff went on Denver television to warn that after marijuana was decriminalized in his county, "thugs put on masks, they come to your house, they kick in your door. They point guns at you and say, 'Give me your marijuana, give me your money.'" (Of course, this completely disregards the simple logic that when weed is legal, you really don't have to steal it.)

Hämmästyttävästi tuo kuvaus natsaa paljon paremmin huumepoliisien kuin "huumerosvojen" toimintaan.
Rapakon molemmilla puolilla.
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."



- Milton Friedman

Kasvipena

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kasvipena » 24.4.2014 9:55

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Kann ... 8303063367

Ai nyt sitten sydänvaivoja :D

Vähän on sellanen käry tuossakin uutisessa, että vuosikausia koitetaan väkisin keksiä jotain ongelmaa ganjasta ja ei meinaa löytyä sitten millään.

Lopulta aina pakko keksiä jotain tutkimustuloksia ja repiä negatiivisia juttuja tyhjästä kun ei muutakaan voi. :yes:

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kippari » 24.4.2014 10:06

Kasvipena kirjoitti:http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Kannabiksen+k%C3%A4ytt%C3%B6+voi+altistaa+nuoren+syd%C3%A4nvaivoille/a1398303063367
Ai nyt sitten sydänvaivoja :D
Vähän on sellanen käry tuossakin uutisessa, että vuosikausia koitetaan väkisin keksiä jotain ongelmaa ganjasta ja ei meinaa löytyä sitten millään.
Lopulta aina pakko keksiä jotain tutkimustuloksia ja repiä negatiivisia juttuja tyhjästä kun ei muutakaan voi. :yes:


Kertoo omaa kieltänsä tiedeyhteisön kriisistä että tällaiset nollatutkimukset pääsevät läpi tieteellisen julkaisun seulasta.

Se että näitä julkaistaan sanomalehdissä "faktoina" kertoo toimittajien lukutaidottomuudesta ja lähdekritiikin puutteesta. Tai sitten siitä että oma ideologia pyhittää keinot.
Väliäkö sillä onko tutkimus tehty järkevästi tai ylipäätään tieteellisin menetelmin kunhan tulos tukee omaa näkemystä?
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."



- Milton Friedman

ArtistTheWhite
Viestit: 85
Liittynyt: 5.9.2012

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja ArtistTheWhite » 24.4.2014 11:42

"Tutkijoiden mukaan sekä terveysviranomaiset että käyttäjät myöntävät muiden huumausaineiden, kuten amfetamiinin ja kokaiinin, aiheuttavan terveyshaittoja, mutta vähättelevät kannabiksen haittoja."

Onkohan tossa huomioitu, että vastuullinen käyttäjä tiedostaa kehonsa muutokset, jolloin sydämenkin toiminta tulee huomioitua, eli joidenkin lajikkeiden aiheuttama "racy heart" ohjaa käyttäjän etsimään eri lajikkeen sekä arvioimaan ympäristönsä.

Mun johtopäätös on, että valistukselle ja tutkimuksille on kysyntää.

Kasvipena

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kasvipena » 24.4.2014 12:35

Kuka tietää sanoa, että "racy heart" voisi olla todellisuudessa ihan terveellinen juttu eikä päinvastoin kuten pelätään.

Tälläsiä arveluja voi ihan yhtähyvin esittää tollasten pilipali tutkimusten terveeksi soraääneksi?

Ehkä se huoli ja tietämättömyys vaan tekee luulon, että se olisi huono juttu ja se sellaiset ajatukset saa paukkupäissään siipiä allensa.

Eräskin tapaus terve kolmekymppinen polttelee päivittäin ja omin silmin näin miten puhalti lähes täydet pisteet neljännellä yrityksellä sellaisesta puhallus putkilo testistä, minkä oli astma epäilyjen takia saanut toinen tuttava kotikäyttöön joltain terveys asemalta. Eikä ollut tämä täydet puhaltanut kaveri mikään kummoinen urheilija tai muuta, vaan perusterve mies ja ganja se vaan palaa kuulemma päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen.

Tuli vaan mieleen kun parjataan, että olisi keuhkoille vahinkoa.

ArtistTheWhite
Viestit: 85
Liittynyt: 5.9.2012

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja ArtistTheWhite » 24.4.2014 12:53

Kasvipena kirjoitti:Kuka tietää sanoa, että "racy heart" voisi olla todellisuudessa ihan terveellinen juttu eikä päinvastoin kuten pelätään.

Tälläsiä arveluja voi ihan yhtähyvin esittää tollasten pilipali tutkimusten terveeksi soraääneksi?

Ehkä se huoli ja tietämättömyys vaan tekee luulon, että se olisi huono juttu ja se sellaiset ajatukset saa paukkupäissään siipiä allensa.
..


Voihan sitä arvella, joten arvelen vielä vastapainoksi, että riskiryhmään(?) kuuluvat tuskin määrittelis sitä terveelliseksi, ellei ole tiikeri kintereillä tmv..

Bolo
Viestit: 580
Liittynyt: 23.10.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Bolo » 24.4.2014 18:05

Kasvipena kirjoitti:Kuka tietää sanoa, että "racy heart" voisi olla todellisuudessa ihan terveellinen juttu eikä päinvastoin kuten pelätään.

Tälläsiä arveluja voi ihan yhtähyvin esittää tollasten pilipali tutkimusten terveeksi soraääneksi?

Ehkä se huoli ja tietämättömyys vaan tekee luulon, että se olisi huono juttu ja se sellaiset ajatukset saa paukkupäissään siipiä allensa.

Eräskin tapaus terve kolmekymppinen polttelee päivittäin ja omin silmin näin miten puhalti lähes täydet pisteet neljännellä yrityksellä sellaisesta puhallus putkilo testistä, minkä oli astma epäilyjen takia saanut toinen tuttava kotikäyttöön joltain terveys asemalta. Eikä ollut tämä täydet puhaltanut kaveri mikään kummoinen urheilija tai muuta, vaan perusterve mies ja ganja se vaan palaa kuulemma päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen.

Tuli vaan mieleen kun parjataan, että olisi keuhkoille vahinkoa.


OT:

Jep.

Itsekin noin heikin yhteensä poltelleena (vuoden aikana) osallistuin ohimennen jonkinlaisen puhallustestiin, jota huumevalistajat käyttivät koululla keuhkojen terveyden mittaamiseen.

Sain erinomaiset pisteet, keuhkoissani ei kuulemma ollut mitään vikaa. En sitten tiedä kuinka luotettavia nuo ovat.
"Tarviiko oikeesti sisäkasvatukseen teltan, valoja ja kaikkee muuta vai voiko ihan vaa laittaa 2 kasvii kasvaa normi valoon ja lämpöön?"

Avatar
pullapoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1262
Liittynyt: 5.8.2004

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja pullapoika » 24.4.2014 21:57

Kummallista kun yhtäkkiä väitetään asiaa joka on sinäänsä ominaisempaa stimulanteille kuin kannabikselle. Toki olen huomannut sydämmen lyöntitiheyden nopeutumista joskus, mutta eipä tuo niin iso ongelma ole ollut verrattuna yliannostukseen amfetamiinia.. Amfetamiiniöverit kokeneena voin sanoa, että tuo kannabiksesta johtuva sydämen tykytys on pientä. Toki mitenkään vähättelemättä asiaa, ihmettelen vain miten tämä tieto on ollut piilossa koko huumesodan ajan ja nyt kun alkaa rakenteet repeillä tuleekin uusi tieto kannabiksen aiheuttamista sydänongelmista.

Ihme kun ihmisiä ei ole suuremmissa määrin täällä suomessa juossut lääkäriin peläten sydänkohtausta. Luulis syy-seuraus-suhteen olevan jos käyttäjiä on entistä enemmän, kai tämä vakava terveysongelma olisi lääkäreilläkin ollut tiedossa niin pitkään kuin käyttäjien määrä nousee..

Vai onko tää joku yhdestä lauseesta revitty lööppi lehteen tarkoituksena vain liioitella yhtä asiaa sen kummemmin muusta puhumatta?

Lehdet, eteenkin iltapäivälehdet nyt ovat taipuvaisia julkaisemaan mitä tahansa ns. "tutkimuksina" vaikka lähde ei sitä ole sen sanan oikeassa muodossa.

Lukasin tuon brittiläisen tekstin ja oli kyllä dramatisoitu niin mallikkaasti, että huhuh :D

Sinäänsä hyvät jutut oli, että ei nuorison pitäis käyttää.. Kuitenkin jäi mietityttämään tuon jutun itse syvällisempi tarkoitus.. Tämäkin vain liioiteltu haitta verrattuna isoon massaan joilla vielä tuntuu sydän lyövän aivan hyvin eikä massakuolemia ole käytön yleistyessä tapahtunut. Oli miten oli, en ole mitään vastaan, että julkaistaan haittojakin, mutta mittasuhteet pitäisi osata ymmärtää lukiessa tuollaista.

Tuostahan vielä jotkut repivät oikein raikuvia raportteja ja lööppejä sydänkohtauskuolemista, niitä odotellessa. :mrgreen:

Miksiköhän itse viinasta ei tehdä yhtä isoja lööppejä jossa liioitellaan esim rasvamaksaa tai juoppohulluutta niin, että annetaan lukijan ymmärtää, että se käy kaikille heti? Myrkkyähän tuo etanolikin on vähääkin isommilla määrillä, sen tuntee jo elimistössä. Eräs tuttava(alkoholisti) sekosi kun oli viikon selvinpäin pitkän putken jälkeen ja meni täysin psykoosiin ja joutui sairaalaan.. Kirjaimellisesti siis sekosi kun ei saanut viinaa.

En mielellään tekis vertailua alko-kannabis, mutta haittoja miettiessä mun perspektiivistä on melkein aivan sama mitä vedetään.. Se ei ole aivan sama jos nuorille myydään yhtään mitään päihdettä, mutta aikuiset vois jo saada valita miten päihtyä rentoutuakseen, etenkin jos kyse on suht lievästä päihteen aiheuttamasta olotilasta ja itse tietoisesti otetaan ko. päihdettä.
lol apua :foil:

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kippari » 24.4.2014 23:21

pullapoika kirjoitti:Miksiköhän itse viinasta ei tehdä yhtä isoja lööppejä jossa liioitellaan esim rasvamaksaa tai juoppohulluutta niin, että annetaan lukijan ymmärtää, että se käy kaikille heti? Myrkkyähän tuo etanolikin on vähääkin isommilla määrillä, sen tuntee jo elimistössä. Eräs tuttava(alkoholisti) sekosi kun oli viikon selvinpäin pitkän putken jälkeen ja meni täysin psykoosiin ja joutui sairaalaan.. Kirjaimellisesti siis sekosi kun ei saanut viinaa.

No mutta kun viina on jo täällä ja sen on todettu aiheuttavan paljon ongelmia. Siksi me ei haluta tänne uusia päänsekoittajia etenkään kun ne on huumeita. Huumeet on lähtökohtaisesti laittomia ja kaikki niitä käyttävät on rikollisia. Viina aiheuttaa pelkän humalan mutta huumeet huumaa. Pistävät pään ihan sekaisin ja aiheuttavat riippuvuutta.
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."



- Milton Friedman

alfa
Viestit: 63
Liittynyt: 19.2.2004

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja alfa » 25.4.2014 0:26

Kippari kirjoitti:...
No mutta kun viina on jo täällä ja sen on todettu aiheuttavan paljon ongelmia. Siksi me ei haluta tänne uusia päänsekoittajia etenkään kun ne on huumeita. Huumeet on lähtökohtaisesti laittomia ja kaikki niitä käyttävät on rikollisia. Viina aiheuttaa pelkän humalan mutta huumeet huumaa. Pistävät pään ihan sekaisin ja aiheuttavat riippuvuutta.


Tässä se kaikki oleellinen tulikin mainittua.

Avatar
An0n
1 tähti
1 tähti
Viestit: 324
Liittynyt: 9.4.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja An0n » 25.4.2014 9:31

Kippari kirjoitti:...

Kertoo omaa kieltänsä tiedeyhteisön kriisistä että tällaiset nollatutkimukset pääsevät läpi tieteellisen julkaisun seulasta.

Se että näitä julkaistaan sanomalehdissä "faktoina" kertoo toimittajien lukutaidottomuudesta ja lähdekritiikin puutteesta. Tai sitten siitä että oma ideologia pyhittää keinot.
Väliäkö sillä onko tutkimus tehty järkevästi tai ylipäätään tieteellisin menetelmin kunhan tulos tukee omaa näkemystä?


Aika heikko tutkimus. 1979 kannabikseen liittynyttä terveysvaikutusilmoitusta terveydenhuollon piiristä, väliltä 2006 - 2010, ja näistä 35 tapausta liittyi sydänoireisiin. Pienestä aineistosta on saatu jonkinlainen korrelaatio, mutta ei mitään kausaalista yhteyttä ole selitetty.

Tutkimus.

Tutkimus on täysin kannabisvastaista propagandaa, vanhaan tyyliin ajalta jolloin apinat saivat aivovaurioita kannabiksesta, ei muuta. Kun katsoo rahoittajia, ymmärtää asian selvemmin.
"Financial support was provided by the French InterMinisterial Mission for the Fight Against Drugs and Addiction (MILDT, Mission interministérielle de lutte contre les drogues et toxicomanies), and by the French drug agency (ANSM, Agence Nationale de Sécurité des Médicaments)."
Il est l’heure de s’enivrer!
Pour n’être pas les esclaves martyrisés du Temps ... Baudelaire: Le Spleen de Paris

Julkkiskuvat vuotivat jo – sinäkin voit olla alasti pilvessä (Laura Manninen, Taloussanomat 4.9.2014)
Tout pour la dolce vita!

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Kippari » 30.4.2014 7:01

Kippari kirjoitti:David Cameron must abandon the “futile” war on drugs if he is to win over young voters, an influential Conservative think tank has said.

Bright Blue, a Conservative think tank backed by senior ministers including Theresa May and Francis Maude, urged the Prime Minister to make the pledge to reform current drug legislation a cornerstone in the Conservative manifesto in an effort to attract new voters.

Aika hurjaa. Brittien konservatiivinen sekoomuspuolue pohtii vakavissaan pitäisikö pääministerin lopettaa huumeidenvastainen sota jotta saataisiin nuorten ääniä.

Siinä on kokoomuksen kellokkaille pohdittavaa.

Olisiko Jan Vapaavuori koskaan edennyt puoluejohtajaehdokkaaksi jos poliisin rekistereissä olisi hänestä törkeiden pahoinpitelyiden ja varkauksien sijaan h-merkintä vaikkapa parin kannabissavukkeen hallussapidosta?

Viinaa kun juodaan ja/tai otetaan punttiksella vähän testoa niin joskus nyrkki heiluu ja saatetaan kääntää ajattelemattomuuksissa pari kiskaa. Pojat on poikia. Sen sijaan huumeiden käyttäjällä ei ole tulevaisuutta koska huumeet aiheuttavat rikollisuutta.
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."



- Milton Friedman

Memristori
1 tähti
1 tähti
Viestit: 102
Liittynyt: 13.12.2012

Re: Pienet uutiset 2014 keskustelu

ViestiKirjoittaja Memristori » 30.4.2014 9:50

Kippari kirjoitti:...
Aika hurjaa. Brittien konservatiivinen sekoomuspuolue pohtii vakavissaan pitäisikö pääministerin lopettaa huumeidenvastainen sota jotta saataisiin nuorten ääniä.


No on. Briteistä on tullu tässä kuukauden sisään sellasta tykittelyä ettei meinaa todeksi uskoa. On tämä ehkä vähemmän tyrmistyttävä kuin UKIPin lausunto, mutta kuitenkin varsin noteerattavaa. Voi olla että tätä vauhtia oikeasti dekriminalisoivatkin kannabiksen. :think:


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa