Kuva

Timo Haara

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Jazz1
1 tähti
1 tähti
Viestit: 751
Liittynyt: 2.5.2008

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Jazz1 » 26.8.2014 21:43

Katsoin Kasvukausi-dokkarin. Oli aivan loistava, tykkäsin suuresti ja suosittelen. Toisaalta alkoi surettaa tämä meininki. Monenmoisilla lain tulkinnoilla ja asetuksilla haitataan toisen ihmisen työtä, ihan lähtien siitä pellon ja tilan takavarikoinnista, vaikka kilometrin päähän paistaa vahva asenteellisuus, eikä mikään neutraali lain tulkinta ja oikeamielisyys. Yök!. Sitten kun kysytään päättäviltä elimiltä eksakteja perusteluja, alkaa se änkkääminen: "Tuota tuota...juuri minä en vastaa päätöksistä...öh..öh..päätös löytyy varmaan jostain kansiosta...kansio on kotona..öh öh". Sääliksi käy miestä. Jossain sisä-Savossa toimiminen korostaa varmasti entisestään ympäristön vastaanpanoa, vaikka eipä asenne eteläisessäkään Suomessa kovin neutraali ole.

Avatar
Pertti-Kyllikki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 496
Liittynyt: 4.4.2005

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Pertti-Kyllikki » 9.10.2015 14:07

Hovioikeus: Kannabisteen maahantuonti oli törkeä huumausainerikos
Kuva
Tulli ja poliisi takavarikoivat nykyään paljon kannabista. Kuvan erä ei liity nyt hovioikeudessa tuomittuun erään.

8.10.2015 20:05

Helsingin hovioikeus tuomitsi keiteleläisen miehen törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen vain 60 euron sakkoihin huumausainerikoksesta ja hylännyt syytteen törkeästä teosta.

Hovioikeuden päätös asiassa on ennakkotapaus Suomessa, sillä ratkaisun mukana huumausaineen tuominen Suomeen tai vieminen Suomesta on lain mukaan kiellettyä riippumatta huumausaineen pitoisuudesta tai sen käytön tarkoituksenmukaisuudesta huumeena.

Hovioikeuden mukaan hampun viljelemisestä Suomessa on annettu pitoisuusrajat: kuituhampun kasvattaminen sallittua, mutta huumausaineena käytettävän ei.

Sen sijaan maahantuonti on kielletty huumausaineelta eli myös kannabikselta, joka sisältää vain lievät pitoisuudet huumaavaa THC:tä. Laki ei nimittäin ole määritellyt huumausaineissa alarajaa THC-pitoisuudelle.

Kyseisessä tapauksessa keiteleläinen mies oli tuonut Virosta Suomeen kilotolkulla kannabista, jota hän aikoi myydä teenä eri festivaaleilla. Miehen mukaan kannabisteen myynti olisi tuottanut noin 500 euroa päivässä.

Miehen mukaan hänen tuomansa kannabiserän THC-pitoisuus oli niin alhainen, ettei sille olisi Suomessa menekkiä huumausaineena.

Mies vetosi siihen, että hän oli aikoinaan saanut Itä-Suomen syyttäjänvirastosta syyttämättäjättämispäätöksen viljeltyään Keiteleellä huonolaatuista kannabista, jonka pitoisuus ei ollut riittänyt huumekäyttöön.

Hovioikeuden mukaan asiassa ei ollut merkitystä miehen Suomessa tapahtuneilla viljelytoimilla, vaan mies oli nyt tuonut Suomeen suuren määrän kannabista. Hovioikeuden mukaan aineen määrä ja teon olosuhteet huomioon ottaen tekoa oli pidettävänä törkeänä huumausainerikoksena.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että aineen alhaisen THC-pitoisuuden vuoksi mies voitiin tuomita vastaavasta kannabiserästä tavanomaisesti tuomittavaaa rangaistusta huomattavasti lievemmin.

Törkeän huumausainerikoksesn rangaistusasteikko on yhdestä kymmeneen vuotta vankeutta.




Tausta: Huumeiden maahantuonti kiellettyä

Jos kannabiksesta on mitattavissa THC-pitoisuutta, se on huumausaine, jota ei saa tuoda Suomeen eikä viedä Suomesta. Maataloudessa alle 0,2 THC-pitoisuuden kasveja voidaan käyttää esimerkiksi kuitukasveina.

Hovioikeuden mukaan THC:tä pidetään kannabiksen tärkeimpänä vaikuttavana aineena, joten siksi sitä käytetään mittauksissa.

Kannabis on yleisimmin käytetty huumausaine Suomessa. Se aiheuttaa tarkkaavaisuus- ja keskittymisongelmia, vaikuttaa jaksamiseen ja voi aiheuttaa riippuvuutta.

Asta Tenhunen
Savon Sanomat
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
Oscar Wilde (1854 - 1900)

NupunTaitaja
1 tähti
1 tähti
Viestit: 751
Liittynyt: 20.4.2015

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja NupunTaitaja » 18.10.2015 9:53

Onse nyt saatana. Tätäki äijää tekis mieli lähtee tukemaan soihtujen kera isolla poppoolla.

Harmless
Viestit: 23
Liittynyt: 29.3.2015

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Harmless » 19.10.2015 16:19

Timo on kyllä ihailtavan sitkeä tämän oman asiansa kanssa. :respect:

Tämä tulee olemaan hauskaa seurattavaa jatkossa miten tämä kaksintaistelu vielä tästä etenee. Suomen oikeusjärjestelmä on jo tässä vaiheessa paskonut housuun ja saattanut koko systeemin naurunalaiseksi. :point:

Avatar
Dean
1 tähti
1 tähti
Viestit: 173
Liittynyt: 4.1.2005

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Dean » 17.11.2015 21:01

Eli Timo Haara laitettiin lusimaan kuituhampun maahantuonnista? Yleensä en käytä epäsopivaa kieltä, mutta nyt täytyy sanoa: Ei vit...

Avatar
Pertti-Kyllikki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 496
Liittynyt: 4.4.2005

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Pertti-Kyllikki » 25.11.2015 11:58

Hamppumies sai ehdollista vankeutta
Kuvalinkki



Keiteleen hamppumiehelle ehdollista vankeutta – Timo Haara pettyi tuomioon

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Iisalmessa keiteleläisen Timo Haaran huumausaine- ja muista rikoksista ehdolliseen vankeuteen. Teot on tehty Keiteleellä vuosina 2010–2014. Haara kasvatti sekä kotonaan että vuokraamallaan tilalla suuret määrät hamppua.

Haara sai 1 vuoden 10 kuukauden tuomion kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, kahdesta huumausainerikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja vaaran aiheuttamisesta.

Lisäksi Haara tuomittiin korvaamaan pahoinpidellylle keiteleläiselle miehelle erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 6 502 euroa. Vaaran aiheuttamasta kärsimyksestä Haara joutuu korvaamaan vesantolaiselle naiselle 600 euroa ja vapaudenriistosta aiheutuneesta kärsimyksestä 200 euroa.

Käräjäoikeus arvioi huumausainerikosten osuudeksi tuomiosta 1 vuoden 6 kuukautta.

– Kun huomioidaan Haaralle aiemmin tuomitun ehdottomaan vankeuteen johtaneista vuosina 2006–2008 tehdyistä rikoksista kulunut aika, käräjäoikeus arvioi, että nyt tuomittava vankeus voidaan vielä tuomita ehdollisena, oikeus toteaa päätöksessään.

Haara on pettynyt tuomioon.

– Tuomio on kirjoitettu huomioimatta millään tavalla, että olen pyrkinyt lailliseen toimintaan. Olen halunnut selvittää kannabiksen laillisuusasioita vuodesta 2007 lähtien.

Haara kiinnittää tuomiossa huomiota kohtaan, jossa todetaan, että ”nyt tuomittava vankeus voidaan vielä tuomita ehdollisena”.

– Vielä-sana on selvä uhkaus.

Myös isot korvaukset pahoinpitelystä tuntuvat raskailta.

– Elän pienellä perusturvalla. Tämä on hyvin väsyttävää, ja näin minut saadaankin näivetettyä täältä.

Oikeus mainitsee perusteluissaan Haaran käyttäneen kannabista polttamalla, teenä ja tupakankorvaustuotteena. Haara on tämän itse kertonut useita kertoja.

Oikeuden mukaan näyttöä siitä, että Haara olisi luovuttanut hamppua muille henkilöille, ei ole esitetty.

Haara on korostanut, että hampun kasvatuksessa ei ole ollut kyse huumausainetarkoituksesta. Kyse on ollut pääosin alhaisen THC-pitoisuuden öljyhampusta.

Oikeus pitää Haaran hallussa olleen hampun käyttötarkoitusta kaiken kaikkiaan varsin epäselvänä.

Oikeus päätyi tuomitsemaan kaksi huumausainerikosta törkeinä, vaikkakin ne ovat lähellä törkeän huumausainerikoksen alarajaa. Tuomiossa on otettu huomioon hampun pieni THC-pitoisuus. Lisäksi oikeus piti lieventävänä sitä, että Haaralla on voinut olla hampulle myös laillisia käyttötarkoituksia.

Toisaalta oikeus arvioi, että viljellyn hampun määrä on kahdessa syytekohdassa niin suuri, että sitä voidaan pitää törkeää huumausainerikosta koskevassa rikoslain 50 luvun 2 pykälässä tarkoitettuna suurena määränä huumausainetta.



http://www.iisalmensanomat.fi/news/keit ... -tuomioon/
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

Oscar Wilde (1854 - 1900)

nubi
Viestit: 42
Liittynyt: 8.12.2013

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja nubi » 26.11.2015 13:10

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 38833.html
TaitaaTimolla olla aika rankka lapsenhuoltajuuskiista käynnissä.Melkoista uutisointia tällähetkellä mediassa hamppua koskien.

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2443
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 26.11.2015 14:32

En kyllä millään tasolla kykene puolustamaan tuota vauvan kasvoille höyryttelyä. "Paremmin nukkuminen" parin oman subjektiivisen fiiliksen perusteella on yhtä tyhjän kanssa.
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

ChiWi
Viestit: 141
Liittynyt: 23.11.2008

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja ChiWi » 26.11.2015 15:29

Onkohan tämä ollut sitä Haaran öljy/tee hamppua vai ihan oikeeta pilvee mitä höyryttänyt vauvalle? En kyllä itse kumpaakaan kovin perusteltuna näe, mutta on niillä tollaisessa tapauksessa kuitenkin melko iso ero.

Mikäköhän tollaiseen kommandopipon kanssa toisten kotiin työntymisen taustalla on ollut? Vai onkohan totakin juttua "vähän väritelty"?

Avatar
laiho
1 tähti
1 tähti
Viestit: 795
Liittynyt: 28.2.2004

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja laiho » 26.11.2015 15:45

ChiWi kirjoitti:Onkohan tämä ollut sitä Haaran öljy/tee hamppua vai ihan oikeeta pilvee mitä höyryttänyt vauvalle?


Miksi kukaan höyryttelisi kuitua? Vähän niinkun viinakin, ei se niin hyvää ole että sitä janoonsa joisi jos ei siitä tulisi känniin.

Mutta jos IS:n uutinen todella koskee Haaraa niin pisteet kyllä laski aika roimasti. Ilmeisen väkivaltainen tyhjäpää.
-Zlatan on vain ihminen. Samalla lailla kuin valkohai on vain kala.-

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 26.11.2015 18:07

laiho kirjoitti:
Mutta jos IS:n uutinen todella koskee Haaraa niin pisteet kyllä laski aika roimasti. Ilmeisen väkivaltainen tyhjäpää.

Kompataan tätä!

Foorumisoftalle vielä pikku pätkä...

Avatar
Avaravalo
Viestit: 151
Liittynyt: 23.3.2013

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Avaravalo » 27.11.2015 5:09

Laiho, kuituhamppu sisältää CBDtä, luultavasti sen tähden.
En tunne tapausta teitä paremmin, enkä Timoa. En tuomitse.
En hyväksy väkivaltaa, enkä tiedä kuinka olisin itse toiminut,
jos olisin joutunut hänen osaansa.?

Vasama
Viestit: 56
Liittynyt: 14.1.2014

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Vasama » 27.11.2015 9:11

Mistä sait mieleen että kyseinen tapaus olisi Timo Haara. Uutisessa ei mainita kyseistä herraa nimeltä ja löytyyhän suomen maaperältä saman ikäisiä ja runsaita hamppusatoja kasvattavia herroja/rouvia. :)

nubi kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448505838833.html
TaitaaTimolla olla aika rankka lapsenhuoltajuuskiista käynnissä.Melkoista uutisointia tällähetkellä mediassa hamppua koskien.

nubi
Viestit: 42
Liittynyt: 8.12.2013

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja nubi » 27.11.2015 10:45

Riittää kun lukee edellisen postauksen.
Keiteleen hamppumiehelle ehdollista vankeutta – Timo Haara pettyi tuomioon

Vasama
Viestit: 56
Liittynyt: 14.1.2014

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Vasama » 27.11.2015 13:10

Mitä helvettiä? Lukeeko siellä että Timo Haara teki sitä ja tätä. Jumalauta voin väittää että Timppa ei ole tehnyt tota mitä nyt OSOITTELET perkeleen kyttä. Olettamukset voi heittää pois! Terveisin Timon hyvä kaveri. :yes:

nubi kirjoitti:Riittää kun lukee edellisen postauksen.
Keiteleen hamppumiehelle ehdollista vankeutta – Timo Haara pettyi tuomioon

nubi
Viestit: 42
Liittynyt: 8.12.2013

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja nubi » 27.11.2015 13:31

http://www.iisalmensanomat.fi/news/keit ... pumiehelle ... -tuomioon/

Luuletko Timon kaveri että monellekkin Keiteleläiselle on jaettu tismalleen samoja tuomioita? :smash:
nooh sanotaan nyt vaikka näin että vahva epäilys ainakin jää vaikka Timoa ei tuossa toisessa jutussa nimeltä mainittukkaan :lol: Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.
Viimeksi muokannut nubi, 27.11.2015 14:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vasama
Viestit: 56
Liittynyt: 14.1.2014

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja Vasama » 27.11.2015 14:06

Vaikka olen Timon kaveri. Lopeta toi mutuilu. Sillä ei saa aikaan muuta kuin kusipää kakaroita, tule paikkakunnalle tutustumaan. Tervetuloa Iisalmeen niin tapaatte legendan joskus. Yöpykää http://www.iisalmenseurahuone.fi/ Siellä voi poltella ja vapotella. Laita viestiä jos olet kusessa paikkakunnalla tai olet tulossa, perkele. :twisted:
Kuuntele tuosta niin alat ymmärtämään.
https://www.youtube.com/watch?v=9Wju9ZbUW6Q

nubi kirjoitti:http://www.iisalmensanomat.fi/news/keiteleen-hamppumiehelle ... -tuomioon/

Luuletko Timon kaveri että monellekkin Keiteleläiselle on jaettu tismalleen samoja tuomioita? :smash:
nooh sanotaan nyt vaikka näin että vahva epäilys ainakin jää vaikka Timoa ei tuossa toisessa jutussa nimeltä mainittukkaan :lol:

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 777
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja toohi » 27.11.2015 20:02

On teillä Keiteleellä sitten melkoisen ronskit otteet yleisestikin tai sitten käynyt melkoinen yhteensattuma:

Iisalmen sanomat kirjoitti:Haara sai 1 vuoden 10 kuukauden tuomion kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, kahdesta huumausainerikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja vaaran aiheuttamisesta.

Lisäksi Haara tuomittiin korvaamaan pahoinpidellylle keiteleläiselle miehelle erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 6 502 euroa. Vaaran aiheuttamasta kärsimyksestä Haara joutuu korvaamaan vesantolaiselle naiselle 600 euroa ja vapaudenriistosta aiheutuneesta kärsimyksestä 200 euroa.


Iltasanomat kirjoitti:Oikeus katsoi isän syylliseksi vaaran aiheuttamiseen. Uhri oli noin kolmen kuukauden ikäinen vauva.
...
Tekoaikaan isä kohteli vauvaa ja puolisoaan muutoinkin erikoisesti. Isä sulki runsaan kahden kuukauden aikana perheensä ainakin 15 eri kertaa lukkojen taakse poistuessaan itse asunnosta. Pisimmillään isä riisti vapauden seitsemän tunnin, lyhimmillään varttitunnin ajaksi.
...
Isä syyllistyi useisiin muihinkin tekoihin, joista vakavimmat olivat kaksi törkeää huumausainerikosta.
...
Lisäksi mies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä törkeästä kotirauhan rikkomisesta.
...
Mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen, jolle tuli mittaa vuosi ja kymmenen kuukautta. Nyt yli kaksivuotiaalle tyttärelleen mies tuomittiin korvaamaan kärsimyksestä 600 euroa.


Ja kyseessä oli kaksi täysin toisiinsa liittymätöntä tapausta? Ei varmaan tartte tilata pöytäkirjoja nähdäkseen vastauksen? Valitettavasti.

-toohi

Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 2926
Liittynyt: 27.5.2008

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja neural_rust » 27.11.2015 20:36

Toohille karmaa..

Ja taasen pitää kirjoittaa lisää.

nubi
Viestit: 42
Liittynyt: 8.12.2013

Re: Timo Haara

ViestiKirjoittaja nubi » 28.11.2015 19:43

Täytyy nyt vielä kommentoida sen verran että todellakin laski nyt kovasti timpan pojot mun silmissä mut vaikee uskoo kuitenkaan tähän uutisointiin.ois kiva kuulla jotain vastinetta mut ...


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa