Kuva

Pienet uutiset 2016

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
nuorva
Viestit: 7
Liittynyt: 13.1.2016

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja nuorva » 5.8.2016 15:21

Marjastajat löysivät maastosta huumeviljelmiä Kirkkonummelta ja Hangosta
Kirkkonummelta löytyi kaksi kannabiskasvia ja Hangosta seitsemän. Poliisi otti kasvit haltuunsa hävittämistä varten.


KAUPUNKI 5.8.2016 13:40
Saara Niskanen
HELSINGIN SANOMAT



Marjastajat löysivät kannabiksen maastoviljelmiä Kirkkonummelta ja Hangosta. Tapaukset olivat erillisiä, mutta molemmista tehtiin sattumalta ilmoitukset poliisille torstaina, kertoo rikoskomisario Johan Pawli Länsi-Uudenmaan poliisista.

Pawlin mukaan Kirkkonummelta löytyi kaksi kannabiskasvia ja Hangosta seitsemän. Poliisi otti kasvit haltuunsa hävittämistä varten.

”Tällaiset tapaukset eivät ole poikkeuksellisia, vaan niitä esiintyy silloin tällöin eri puolilla Suomea”, Pawli kertoo.

Hän ei muista, että Länsi-Uudenmaan alueelta olisi tänä kesänä löydetty muita huumeviljelmiä.

POLIISI ohjeistaa ilmoittamaan maastosta löytyvistä kannabisviljelmistä poliisille ensisijaisesti soittamalla hälytyskeskuksen numeroon 112. Tiedon voi ilmoittaa myös Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vihjenumeroon 029 541 3031 tai sähköpostiosoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.


http://www.hs.fi/kaupunki/a147036584195 ... uimmat-#24

Savuttaja
Viestit: 135
Liittynyt: 5.2.2014

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Savuttaja » 12.8.2016 10:07

Kanada sallii lääkekannabiksen kotikasvatuksen

Kanada sallii lääkekannabiksen kotikasvatuksen

Kanadan hallitus antoi torstaina tiedoksi, että reseptin saaneilla ihmisillä on lupa kasvattaa kannabista kotonaan lääkekäyttöön. Lääkekannabista tarvitsevilla on lupa kasvattaa joko kahta kannabiskasvia ulkona tai viittä kasvia sisätiloissa.

Kanadan terveysministeriön mukana kotikasvatuslupa on välitön vastaus liittovaltion tuomioistuimen määräykseen tehdä lääkekannabiksesta helpommin saatavaa heille, jotka sitä tarvitsevat.

Voimaantullut säännös lääkekannabiksen kotikasvatuksesta on todennäköisesti väliaikainen, sillä Kanadan hallitus on aikeissa laillistaa myös kannabiksen viihdekäytön ja -kasvatuksen ensi vuonna.

Avatar
oldirty
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1666
Liittynyt: 15.5.2006

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja oldirty » 21.8.2016 14:15

Tampere 21.8.2016 klo 12:48
Poliisi: Tampereen Blockfesteillä suuri määrä huumausainerikoksia
Poliisi selittää rikosten suurta määrää asenneilmaston muutoksella. Tapahtuman järjestäjä saa poliisilta kiitosta.

Tampereella järjestetyn Blockfest-kaupunkifestivaalin alueella kirjattiin tapahtuman aikana suuri määrä huumausaineisiin liittyviä rikoksia, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos. Rikoksia kirjattiin perjantaina ja lauantaina kaikkiaan 74:lle eri henkilölle.

Alkoholiin liittyviä rikkomuksia havaittiin seitsemän, pahoinpitelyrikoksia neljä ja järjestyksenvalvojien vastustamisia viisi, poliisi luettelee tiedotteessaan. Poliisi kuitenkin luonnehtii tapahtumaa viimevuotista rauhallisemmaksi.

Tapahtuman järjestäjä ja turvallisuusorganisaatio saavat poliisilta kiitosta: havaittuihin ongelmiin ja rikoksiin on puututtu tehokkaasti, ja ne on saatettu poliisin tietoon.

– Valvonta on ollut niin kattavaa, että poliisin omilla resursseilla vastaavaan ei päästä.

Huumausainerikosten suurta määrää poliisi selittää asenneilmaston muutoksella: Aiemmin suhtautuminen oli kielteisempää ja käyttökokeiluja hävettiin. Nyt käyttökokeilut ovat lisääntyneet, tiedotteessa todetaan.

– Nuorten ongelmien lakaiseminen maton alle, pidetty tapahtuma kieltämällä, ei korjaa itse ongelmia, poliisi tähdentää.

Esa Koivuranta
Yle


http://yle.fi/uutiset/poliisi_tampereen ... ia/9110334
the Effects are very strange, and, at first hearing, frightful enough) is very general and frequent: and the Person, from whom I received it, hath made very many Trials of it, on himself, with very good Effect.

Sihaus
Viestit: 941
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sihaus » 21.8.2016 16:31

"Poliisi haluaa nostaa Blockfest viikonlopun jälkeen esiin nuorten huumausaineiden käytön. Poliisi kirjasi Blockfest-alueella kahtena tapahtumapäivänä huumausaineisiin liittyviä rikoksia 74:lle eri henkilölle, mikä on enemmän kuin tavallisena viikonloppuna.
Rikoskomisario Antti Uusipaikka pitää erityisen huolestuttavan huumausainerikosten suurta määrää tapahtumassa, jossa vieraili paljon nuoria.

Monet huumausainerikoksista viikonlopun aikana kiinni jääneet olivat 15–18-vuotiaita. Poliisi tapasi myös yhden alaikäisen tytön, joka välitti amfetamiinia.

Uusipaikan mukaan nuorten käyttökokeilut näyttävät lisääntyneen, eikä niihin suhtauduta yhtä kielteisesti kuin ennen. Sen syyksi Uusipaikka arvioi yksipuolisen kuvan huumausaineista, joka voi välittyä verkkokeskusteluissa.

Kannabis on huumausaine, joka aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Vaikutus on yksilöllinen, joillekin käyttökokeilu voi olla vahva koukku aineeseen. Käyttäminen voi johtaa käyttöannoksien kasvamiseen, samaa vaikutusta varten tarvitaan yhä suurempi määrä. Toisaalta sekakäyttö alkoholin, lääkkeiden ja jopa muiden huumausaineiden kanssa on tavanomaista poliisin havaintojen perusteella, kirjoittaa Uusipaikka Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Uusipaikka muistuttaa, että kannabiskokeilu voi johtaa sekakäyttöön ja vahvempiin aineisiin siirtymisiin, mikä näkyy poliisin työssä.

Uusipaikan mukaan kyse on laajemmasta ongelmasta kuin yhden viikonlopun kestävästä festivaalista tai pelkästään Tampereella olevasta pulmasta. Blockfesteillä nuoria oli ympäri Suomen.

– Pidetään omista periaatteista kiinni myös suhtautumisessa huumausaineisiin, muistuttaa Uusipaikka."



www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisilta-vak ... e#comments
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!

Avatar
Marcuz
Viestit: 56
Liittynyt: 12.5.2014

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Marcuz » 24.8.2016 11:30

http://www.iltalehti.fi/terveys/2016082 ... 9_tr.shtml

3 asiaa, jotka eivät tuhoa aivosoluja - vaikka niiden pelotellaan tekevän niin

Vastoin yleistä uskomusta aivosolujemme määrä ei ole rajallinen. Ne eivät myöskään tuhoudu esimerkiksi alkoholia nauttimalla.

Alkoholi, kannabis ja aivastaminen eivät tuhoa aivosoluja.
Aivosolut uusiutuvat luonnollisesti. Jotkin asiat voivat edesauttaa aivosolukatoa, mutta tässä listatut kolme asiaa eivät kuulu näiden joukkoon.


Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisen aivosolut uusiutuvat, vastoin aiempia päinvastaisia väitteitä.

Helsingin Sanomat uutisoi vuonna 2013 monikansallisesta tutkimuksesta, jonka mukaan muistista vastaavaan hippokampukseen syntyy päivittäin 1 400 uutta hermosolua.

Solujen uusiutuminen vaatii, että osa niistä myös kuolee, tehden tilaa uusille tulokkaille. Terveissä aivoissa hermosolujen kato ei ole sattumanvaraista, vaan aivot pyrkivät prosessilla toimintansa ja suorituskykynsä optimoimiseen.

Henkilön elämäntavat vaikuttavat luonnollisesti myös aivojen terveyteen. Joidenkin asioiden vaikutuksesta on kuitenkin kerrottu virheellisesti.

Olet ehkä törmännytkin väitteisiin, joiden mukaan nämä kolme asiaa tuhoavat aivosoluja. Näin ei ole.

1. Alkoholi

Alkoholin juominen ja sen aiheuttama humaltuminen toki häiritsevät aivojen toimintaa.

Esimerkiksi humalan aiheuttama tarkkaavuuden ja arvostelukyvyn heikkeneminen, kömpelyyden lisääntyminen sekä puheen sammaltaminen ovat saaneet ihmiset uskomaan, että alkoholi tappaa aivosoluja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Vuonna 1993 tehty tutkimus ei löytänyt eroa alkoholistien ja alkoholia juomattomien ihmisten aivosolujen määrässä.

Humalaan liittyy kuitenkin muita riskejä, jotka voivat vaikuttaa aivosolukatoon. Kohonnut tapaturma-alttius nimittäin voi johtaa pään kolhimiseen - jonka taas on oikeasti todettu tuhoavan aivosoluja.

2. Kannabis

Nykyisen tutkimustiedon valossa ei voida väittää, että kannabistuotteiden käyttö edesauttaisi aivosolukatoa.

Se saattaa kuitenkin vaikuttaa aivoihin muilla negatiivisilla tavoilla.

Kannabis voi laukaista psykoosin, jos sitä käyttävä henkilö on psykoosiherkkä. Se voi myös varhaistaa skitsofrenian puhkeamista, mutta vielä ei tiedetä, voiko aine varsinaisesti aiheuttaa kyseistä vaivaa.

3. Aivastaminen

Aivoverenvuodossa aivokudoksiin vuotava veri aiheuttaa painetta ympärillä oleviin alueisiin, joka häiritsee hermokudoksen toimintaa.

Tämän vuoksi on ajateltu, että aivastamisen aiheuttama paine kallossa tuhoaisi aivosoluja vastaavalla tavalla.

Aivastus on kuitenkin nopea tapahtuma. Sen aiheuttama paine ei kohdistu aivoihin riittävän pitkään tai voimakkaasti, että sillä olisi vaikutusta aivosoluihin.

Lähteet: Medical Daily, Duodecim Terveyskirjasto, Muistiliitto, Helsingin Sanomat
NOORA VILEN
noora.vilen@ILTALEHTI.FI

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 24.8.2016 14:18

Poliisipäälliköillä kokous huomenna – Törkeiden huumerikosten tutkinta keskitetään KRP:hen?

MTV Uutisten tietojen mukaan KRP:n päällikkö Robin Lardot, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen päällikkö Jari Liukku, Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantala ja Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio kokoustavat asiasta huomenna ja tekevät mahdollisesti jo esityksen Poliisihallitukselle huumetutkinnan järjestämisetä.

Kyseessä on poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen asettama työryhmä, jonka tarkoituksena on ollut selvittää erilaisia vaihtoehtoja huumerikostorjunnan yhteistyöhön.

Keskusteluissa on tiettävästi ollut esillä jopa sellainen vaihtoehto, että esimerkiksi Helsingin huumepoliisi ei jatkossa enää tutkisi törkeitä huumerikoksia. Toisaalta aluevastuuta ei ole ollut tarkoitus kokonaan poistaa.

– Asian käsittely on kesken, Helsingin huumepoliisin päällikkö Jukka Paasio sanoo MTV Uutisille.

KRP:stä ei haluttu kommentoida asiaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... en/6042420

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 25.8.2016 11:20

Poliisin tuottoisa tehoisku: kannabista, sieniä, LSD:tä ja alaikäisiä epäiltyjä

Poliisin kahden päivän valvontaiskussa Uudessakaupungissa, paljastui kirjava kokoelma huumausainerikoksia

Valvontaiskun tekivät yhdessä Lounais-Suomen poliisilaitoksen kenttävalvontaryhmä ja Uudenkaupungin poliisiasema tiistain ja keskiviikon aikana.

Kahden päivän aikana tehtiin poliisin mukaan 17 huumausaineisiin liittyvää rikosilmoitusta.

Poliisin haltuun jäi valvontaiskun aikana kannabiskasveja, kannabista, huumaavia sieniä, Subutexiä, LSD:tä, amfetamiinia ja huumaavia lääkeaineita.

Lisäksi poliisi otti kiinni muutaman etsintäkuulutetun henkilön.

Iskun yhteydessä paljastui useita alaikäisiä ja ensi kertaa rikoksesta epäiltäviä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082 ... 1_uu.shtml

Avatar
generalgreen
Viestit: 94
Liittynyt: 12.12.2007

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja generalgreen » 27.8.2016 9:46

Huumeiden halpahalli tuli netin ”pimeälle puolelle” – Näin Silkkitie mullistaa huumekaupan Suomessa

Huumekauppias kertoo, miten kaveriporukka pystyi myymään huumeita halvemmalla kuin muut. Suomen Kuvalehti seurasi kaksi vuotta huumekauppaa Silkkitiellä.


Mainos Silkkitiellä lupaa paljon ja halvalla:

”1g Vahvaa amfetamiini tahnaa +50%, 25€/g”

Myyjän mukaan amfetamiini on puhtaudeltaan yli 50-prosenttista ja tahnamuodossa.

Yleensä sitä myydään kuivana jauheena. Tahnaksi sitä kutsutaan silloin, kun se on kosteaa.

Myyjä on nimimerkki Halvathinnat.

Ilmoitus tarkoittaa, että ostaja voi tilata gramman amfetamiinitahnaa kotiinsa 25 eurolla.

Mikäli ostaa 10 grammaa kerralla, putoaa grammahinta 20 euroon. Tilauksiin lisätään viiden euron postikulut.

Halvathinnat pyytää lähestymään yksityisviestillä yli tuhannen euron tilauksissa, jotta hinnat voi viilata kohdilleen. Tällaisissa niin sanotuissa custom-tilauksissa voi toimitusmuodoksi valita myös maastokätkön pääkaupunkiseudulla.

Palautteiden perusteella asiakkaat ovat tyytyväisiä:

”Kiitos jälleen. Parasta mitä Silkkitieltä saa.”

”5/5 paketointi ja tuote mutta postilla kesti! Ps. kiitos myyjälle bonareista!”

”On kyllä hinta/laatu suhde kohdillaan ja homma toimii niin kuin Silkkitiellä kuuluukin. Suosittelen.”

”Älkää muuttako toiminnassanne mitään, niin olen ikuisesti asiakas. Pirun hyvää pirtelöä muutenkin.”

Silkkitie on Tor-verkossa toimiva suomenkielinen kauppapaikka, jossa maksut suoritetaan bitcoineilla. Pääasiassa siellä myydään huumeita.

Suomen Kuvalehti seurasi kaupankäyntiä Silkkitiellä kaksi vuotta. Erityisen huomion kohteena olivat Suomen kolme yleisintä huumausainetta: kannabis, amfetamiini ja ekstaasi.

Silkkitie on mullistanut huumekaupan Suomessa.

Kahdessa vuodessa myös Silkkitien sisällä moni asia mullistui. Siitä on vastuussa nimimerkki Halvathinnat.



Silkkitie näyttää ihan tavalliselta nettikaupalta.

Erilaiset huumeet on listattu allekkain sivun vasempaan laitaan, ja kun jotain listalla klikkaa, saa oikealle puolelle näkyviin kyseisen aineen kaikki myynti-ilmoitukset.

Ilmoitusten sisältö vaihtelee myyjien mukaan. Vähintään niistä käy ilmi mitä myydään, miten paljon ja mihin hintaan. Mukana on myös kuva tuotteesta.

Lisäksi jokaisella myyjällä on oma profiilinsa, jossa he yleensä kertovat tarkemmin toiminnastaan, kuten sen, millaisella aikataululla tilatut tuotteet lähetetään.

Halvathinnat on myynyt tuotteitaan Silkkitiellä syksystä 2015 asti ja tehnyt lähes 4 500 kauppaa. Asiakkaita ei kuitenkaan välttämättä ole yhtä paljon. Monet ostavat samalta myyjältä kerta toisensa jälkeen, kun tuotteet on todettu hyväksi.

Halvathinnat on vain yksi monista Silkkitien amfetamiinikauppiaista. Kilpailu asiakkaista on kovaa.

Nimimerkki Hiili myy vahvaksi kuvailemaansa amfetamiinijauhetta 33 euron grammahintaan. Kesäkuussa 2016 toimintansa aloittanut nimimerkki VauhtiKellari myy ”elokuun tarjouksena” kahden gramman amfetamiinierää yhteishintaan 67 euroa.

Muita kilpailevia myyjiä ovat muun muassa nimimerkit Kesko, Laatudope, Autobahn ja Kuositehdas. Silkkitiellä mainostaa myös suuri joukko ulkomaisia myyjiä, kuten nimimerkit XTC-Love, Buddhashop ja OptimusCrime.

Kaikkiaan erilaisia amfetamiinin myynti-ilmoituksia on noin neljäsataa.

Amfetamiinin lisäksi Silkkitiellä on tarjolla muun muassa kokaiinia, LSD:tä, psilosybiinisieniä, morfiinia, buprenorfiinia ja ADHD-lääkkeitä.

Huumaavat lääkeaineet mukaan lukien tarjolla on reilusti toistasataa erilaista päätä sekoittavaa ainetta.

Silkkitie on Tor-verkossa ainoa suomenkielinen vain kaupankäyntiin tarkoitettu sivusto. Ulkomaiset myyjät ovat marginaalissa. Suurin osa asiakkaista on suomalaisia, jotka haluavat ostaa vain suomalaisilta myyjiltä. Syynä tähän on turvallisuus.

Ulkomailta tilattu lähetys voi jäädä tulliin, mistä voi seurata kotietsintä. Suomen sisäistä postiliikennettä virkavalta pystyy valvomaan hyvin vähän.

Netistä huumeita ostavien suomalaisten määrää ei tiedetä, kuten ei sitäkään, miten paljon ostoksiin pistetään rahaa.

”Valtakunnan tasolla meillä ei ole mitään tilastoja”, sanoo rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin huumepoliisista.

”On erittäin vaikea arvioida, miten suuri osuus suomalaisesta huumekaupasta käydään netissä. Se vaatisi tarkkaa ja syvällistä analyysia.”

”Huumekauppaa tapahtuu esimerkiksi kaduilla, sisätiloissa ja ravintoloissa. Nettimaailma on ihan oma lukunsa.”

Huumeiden kaupustelu netissä on lisääntynyt räjähdysmäisesti 2010-luvulla. Syinä ovat Tor-verkko ja virtuaalivaluutta bitcoin.

Ensimmäinen suuri huumeiden verkkokauppa Silk Road perustettiin helmikuussa 2011. FBI sulki sen kaksi vuotta myöhemmin. Silk Roadia ovat jäljitelleet muun muassa Black Market Reloaded, Evolution sekä yhä toimiva AlphaBay.

Silkkitie perustettiin loppuvuodesta 2013. Se alkoi vuonna 2015 toimia myös englanninkielisenä nimellä Valhalla.



Kannabis on ylivoimaisesti suosituin huumausaine Suomessa. Amfetamiinin ja ekstaasin käyttäjiä on paljon vähemmän.

Ekstaasin vaikuttava aine on MDMA, ja ekstaasilla tarkoitetaan tässä sekä MDMA-pitoisia tabletteja että puhdasta MDMA:ta, jota myydään tavallisesti kellanruskeina kristallimaisina kiteinä.

Silkkitien kannabismarkkinoilla tarjonta on kahden vuoden aikana kasvanut valtavasti. Myydyin kannabistuote on marihuana eli kasvin kukinto, jota monet kotikasvattajat tuovat myyntiin.

Huumausaineista kiinnostuneet haluavat yleensä ensin kokeilla kannabista. Useat vetävät rajan siihen eivätkä halua kokeilla mitään muuta.

Aikaisemmin kannabiksen hankkiminen edellytti hyviä kontakteja tai kasvattamista itse, mutta nyt kuka tahansa voi tilata sitä kotiinsa. Monet ovat valmiita maksamaan hyvinkin paljon siitä, että saavat kannabista suoraan postilaatikkoonsa kenenkään tietämättä.

”Monet netistä ostavat ovat henkilöitä, joilla ei ole rikollista menneisyyttä ja jotka haluavat varmistaa piilossa pysymisen”, rikosylikomisario Paasio vahvistaa.

Vaikka kannabistuotteiden tarjonta Silkkitiellä on lisääntynyt, hinnoissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Esimerkiksi marihuanan keskimääräinen grammahinta on pitkään pysynyt samana, hieman yli 20 eurossa.

Silkkitien amfetamiini- ja ekstaasimarkkinoilla sen sijaan on tapahtunut radikaali muutos. Hinnat ovat romahtaneet, ja aineita on myyty ajoittain suorastaan polkuhintaan.

Voisi kuvitella, että hintojen syöksyessä tuotteiden laatu heikkenisi. Todellisuudessa laatu on parantunut ja tarjolle on tullut yhä vahvempia tuotteita.



Kun Halvathinnat ilmestyi Silkkitielle, se alkoi myydä amfetamiinia, ekstaasitabletteja ja MDMA-kristallia. Hinnat olivat poikkeuksellisen alhaisia, mikä herätti epäilyjä tuotteiden heikosta laadusta.

Asiakkaiden palaute kertoi kuitenkin muuta. Laatua ylistettiin. Halvathinnat alkoi haukata yhä suuremman osan Silkkitien amfetamiini- ja ekstaasikaupasta.

Yleensä uusilla myyjillä on tapana nostaa hintojaan sen jälkeen, kun he ovat vakiinnuttaneet asemansa Silkkitiellä ja saaneet hyvän maineen.

Halvathinnat teki toisin. Se laski hintojaan edelleen.

Loppuvuodesta 2015 Halvathinnat meni niin pitkälle, että se möi amfetamiinia kaksi grammaa yhden hinnalla ja ekstaasitabletteja kaksi yhden hinnalla.

Vertailun vuoksi vielä keväällä 2015 suhteellisen huonolaatuisesta amfetamiinista saattoi joutua maksamaan Silkkitiellä 60 euroa grammalta. Syksyllä markkinoille tuli Halvathinnat, joka möi kaksi grammaa hyvälaatuista amfetamiinia yhteishintaan 40 euroa.

Kesällä 2015 laadultaan epätasaisesta MDMA:sta täytyi maksaa Silkkitiellä 85 euroa grammalta. Seuraavana keväänä Halvathinnat möi korkealuokkaista MDMA-kristallia 40 euron grammahintaan.

Muutos Silkkitiellä on ollut huikea.

Toiminnallaan Halvathinnat on pakottanut muut laskemaan hintojaan. Jotkut eivät ole pystyneet vastaamaan kilpailuun, joten he ovat jättäneet Silkkitien.

Halvathinnat on kauppojen määrällä mitattuna yksi Silkkitien kaikkien aikojen menestyneimmistä myyjistä. Se toi kesäkuussa myyntiin uuden erän amfetamiinia ja heinäkuussa uuden erän MDMA-kristallia ja ekstaasitabletteja.

Miten Halvathinnat pystyy tähän? Miten se voi jatkuvasti myydä halvemmalla kuin muut, ja vieläpä niin laadukkaita tuotteita?

”Moikka. Kiitos yhteydenotosta. Missä tämä juttu julkaistaan ja mikä mediakanava? Printissä vai digissä?”, Halvathinnat vastaa Silkkitien kautta lähetettyyn yksityisviestiin.

”Joo no eiköhän me saada haastattelu järjestettyä”, Halvathinnat lopulta lupaa.

Se, mitä Halvathinnat kertoo, paljastaa, miten he pystyvät myymään huumeita halvemmalla kuin ketkään muut.



Silkkitiellä on paljon huijareita, jotka pyrkivät tekemään nopeaa rahaa myymällä olemattomia tuotteita.

Vielä enemmän on myyjiä, jotka liioittelevat reippaasti tuotteidensa laatua. Esimerkiksi amfetamiinia saatetaan väittää paljon puhtaammaksi kuin se on.

Tuotteiden todellinen laatu paljastuu asiakkaiden palautteista.

Jotkut myyjät mainostavat amfetamiininsa olevan yhtä puhdasta kuin se, jota Halvathinnat myy. Jos palautteissa toistellaan tuotteen olleen pettymys tai enintään ”ihan ok”, voi siitä päätellä paljon.

Silkkitiellä on asiakkaina sekä aloittelevia että kokeneita huumeidenkäyttäjiä, mikä näkyy palautteissa. Aloittelija saattaa vilpittömästi kehua huonoakin tuotetta, koska ei paremmasta tiedä, kun taas kokenut on kriittisempi.

Tuotteista saa sitä realistisemman käsityksen, mitä enemmän palautteita niistä on annettu.

Tor-verkossa toimii suomenkielinen foorumi Sipulilauta, jossa Silkkitiestä keskustellaan vilkkaasti. Yksi suosituimpia keskustelunaiheita on se, miten luotettavia eri myyjät ovat.

Koska Sipulilauta on anonyymi foorumi, osallistuvat jotkut myyjät keskusteluihin asiakkaiksi tekeytyneinä. He kehuvat itseään ja haukkuvat kilpailijoitaan.

Halvathinnat on kauan ollut Silkkitien suosituin myyjä, joten se saa kilpailijoilta erityisen paljon lokaa niskaansa. Välillä mustamaalausyritykset ovat epätoivoisia.

”Tää vendori postittaa ulkomailta ja siks postit kestää. Lisäksi lähetyksiä jäänyt tullin hampaisiin. Olkaa varovaisia!”

Tyypillistä on väittää tuotteita tutkimuskemikaaleiksi eli muuntohuumeiksi.

”En IKINÄ tilaa noiden tutkari ’ainaki 50% pirii’ tai muutakaan, on ja pysyy epäilyttävänä myyjänä.”

Tällaista ei näe Silkkitien palautteissa.

Niinpä jotkut ovat kehitelleet Sipulilaudalla salaliittoteorian, jonka mukaan Silkkitien ylläpitäjä poistaa kaikki negatiiviset palautteet, joita Halvathinnat saa.

Samaa on aiemmin väitetty muista suosituista myyjistä.



Vihdoin Halvathinnat vastaa, kuka tai keitä nimimerkin takana on.

”Porukkaan kuuluu muutama henkilö. Jokaisella on täysin erilaiset lähtökohdat ja taustat mikä täydentää toiminnan kokonaisuutta ja tuo paljon uusia näkökulmia asioihin.”

Sen tarkemmin myyjät eivät halua määritellä kaveriporukan kokoa.

Entä miten voitte myydä niin hyvälaatuisia tuotteita niin halvalla?

”Toimintamme kulmakivi ei ole hinnoitella niin korkeaksi kun pystyy ja laittaa rahaa mahdollisimman paljon omaan taskuun, vaan tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden saada laadukasta tuotetta sopivaan hintaan”, Halvathinnat muotoilee.

Halvathinnat suostuu myös avaamaan toimintaansa tarkemmin.

Paljastuu, että Halvathinnat tekee kaiken itse.

He käyvät ostamassa tuotteet ulkomailta, salakuljettavat ne autolla Suomeen ja myyvät Silkkitiellä.

Kaverukset eivät halua kertoa, mistä maasta he ostavat tuotteensa. He sanovat vain, että Euroopasta.

Halvathinnat ostaa tuotteensa suoraan laittomista huumelaboratorioista eikä käytä lainkaan välikäsiä. Siksi he pystyvät myymään niin halvalla.



Perinteisesti huumeiden matka ulkomaisista tehtaista Suomeen katukauppaan on kulkenut lukuisien välikäsien kautta. Se on moninkertaistanut huumeiden alkuperäisen hinnan.

Lisäksi esimerkiksi amfetamiinin kohdalla välikädet ovat jatkaneet ainetta omaa voittoa maksimoidakseen, joten lopulliselle käyttäjälle päädyttyään se on voinut olla hyvinkin laimeaa.

Huumeiden vähittäismyynti käyttäjille on ennen tarkoittanut katukauppaa. Silkkitie on muuttanut vähittäismyynnin luonteen täysin.

”Ajallisesti tämä on kaikista tehokkainta”, Halvathinnat selittää.

”Nettikaupasta voit myydä yhdestä paikasta monelle asiakkaalle ilman identiteettiä tai muita tekijöitä, mitkä voivat saada myyjän riskialttiiksi kiinnijäämiselle.”

Asiakkaan näkökulmasta Halvathinnat pitää nettikauppaa ennen kaikkea vaivattomana. ”Asiakkaan ei tarvitse poistua kotisohvalta kaduille ostoksille vaan voi odottaa rauhassa tuotteen saapumista.”

”Nettikaupassa ennen ostoa asiakas voi katsoa palautteita tuotteesta ja sen laadusta, kun taas katukaupassa tämä ei ole mahdollista.”

Huumekauppaan on aina yhdistetty väkivallan uhka. Netissä sellaista ei ole.

Asiakas ei voi myöskään velkaantua myyjälle. Siitä pitää huolen Silkkitien ja muiden vastaavien kauppapaikkojen maksujärjestelmä.



Hyvää asiakaspalvelua ei yleensä yhdistetä huumekauppaan.

Silkkitiellä se on yksi myyntivaltti muiden joukossa. Siitäkin Halvathinnat on saanut paljon myönteistä palautetta.

Oliko teillä alusta alkaen suunnitelmana, että erotutte myös asiakaspalvelulla?

”Ei se varmaan mitenkään erikseen suunniteltua ollut”, Halvathinnat vastaa. ”Siviilissä osa porukasta on ollut myynnin ja asiakaspalvelun kanssa vahvasti läsnä ja varmasti sitä kautta kumpuaa luontainen hyvä asiakaspalvelu.”

Kilpailijoista kysyttäessä Halvathinnat sanoo aluksi, ettei mitään kovaa kilpailua ole ollut havaittavissa.

Tämä ei pidä paikkaansa.

Esimerkiksi MDMA-kauppaa hallitsi aiemmin nimimerkki Ekstaasikauppa. Se mainosti myyvänsä MDMA-kristallia, mutta monet kertoivat saaneensa jauhetta, mikä on merkki huonosta laadusta.

Kesällä 2015 Ekstaasikauppa möi MDMA:ta 85 euron grammahintaan. Sipulikanavalla väitettiin, ettei se ollut MDMA:ta lainkaan, vaan jotain muuntohuumetta. Väitteen voisi muuten ohittaa kilpailijan panetteluna, mutta Ekstaasikaupalla ei tuolloin ollut kilpailijoita.

Ekstaasikauppa oli tuolloin ainoa suomalainen myyjä, jolla oli tarjota MDMA:ta. Se sai vapaasti määritellä hinnan. Sitten markkinoille tuli Halvathinnat, joka tarjosi MDMA-kristallia 65 euron grammahintaan.

Ekstaasikauppa pysyi pitkään mukana kilpailussa maineensa takia. Se tunnettiin entuudestaan, joten monet pitivät sitä luotettavana. Halvathinnat keräsi kuitenkin koko ajan lisää kehuvaa palautetta, ja kun se laski tuotteensa hintaa, oli Ekstaasikaupankin reagoitava.

Helmikuussa 2016 Halvathinnat pudotti MDMA-kristallinsa hinnan 55 euroon. Huhtikuussa hinta oli vain 40 euroa, mikä on Suomessa käsittämättömän halpaa. Ekstaasikaupan oli pakko pudottaa oman tuotteensa hinta 55 euroon.

Kun huhtikuussa Halvathinnat möi viimeisen MDMA-grammansa pois, nosti Ekstaasikauppa heti hintansa 75 euroon.

Myös amfetamiinimarkkinat mullistuivat. Kun Halvathinnat helmikuussa 2016 möi edellisen eränsä loppuun, nostivat kilpailijat heti hintojaan.



Halvathinnat myöntää lopulta, että heidän takiaan monet myyjät ovat joutuneet ahtaalle. ”Luultavasti näillä myyjillä ei vain ole mahdollisuutta kilpailla hinnoilla, koska heidän tuotteensa tulevat usean välikäden kautta.”

Kesäkuusta alkaen Halvathinnat on myynyt amfetamiinia, joka heidän mukaansa on puhtaudeltaan yli 50-prosenttista. Se on todella korkea luku, varsinkin vähittäiskaupassa. Viranomaisten haltuun päätyneiden amfetamiinierien puhtaus oli viime vuonna keskimäärin 26 prosenttia, mitä keskusrikospoliisi piti poikkeuksellisen suurena.

”Puhtauden ilmoittaa valmistaja. Itse emme ole tuotetta testanneet labrassa”, Halvathinnat sanoo.

Miten isoja eriä ostatte kerralla?

”Vaihtelee, mutta useampia kiloja. Ostoksia ei kuitenkaan kerralla kuljeteta päämäärään vaan pienemmissä osissa.”

Halvathinnat arvelee, että he tuskin olisivat mukana huumebisneksessä ilman mahdollisuutta nettikauppaan, sillä riskit katukaupassa ovat huomattavasti suurempia.

Työssään he eivät näe minkäänlaista moraalista ongelmaa.

”Jokainen ihminen päättää omasta kehostaan”, Halvahinnat sanoo. ”Toisekseen me tarjoamme vain laadukkaita tuotteita, kun jotkut saattavat tarjota laadultaan sellaista, mikä on vaaraksi terveydelle, vaikka kokenut käyttäjä olisikin.”

Nyt huumeet työllistävät kaveriporukan täysipäiväisesti. Normaaliin työelämään ei riitä aikaa.

Missä näette itsenne viiden vuoden kuluttua?

”Hyvä kysymys. Luultavasti elämme ihan tavallista elämää, enemmän maailmaa nähneenä vaan. Mutta eihän sitä koskaan tiedä minne elämä kuljettaa, aika kertoo.”

Käytättekö itse myymiänne aineita?

”Ei käytetä. Tuo yhtälö ei tulisi koskaan toimimaan, jos halutaan pitää homma pyörimässä.”

Halvathinnat kertoo, että heidän senhetkiset varastonsa riittävät ainakin syyskuulle. Kaikki viittaa siihen, että tilanne Silkkitiellä säilyy entisellään.



Elokuun 9. päivänä tapahtuu kuitenkin jotain yllättävää.

Halvathinnat ei enää lue viestejään. Heidän tuotteidensa nimet muuttuvat siansaksaksi ja hinnat kymmeniä kertoja suuremmiksi.

Kuvien tilalle vaihtuu musta pohja, jonka päällä lukee valkoisin kirjaimin: ”Myyjätili on hakkereiden hallinnassa. -HH”

Sipulikanavalla alkaa heti asialla ilakointi.

Jotkut epäilevät, että kyseessä on niin sanottu loppukusetus. Se tarkoittaa tilausten vastaanottamista ennakkomaksulla ilman aikomustakaan lähettää tuotteita asiakkaille, ja kun asiakkaat huomaavat huijauksen eivätkä enää tee tilauksia, myyjä lopettaa toimintansa.

Seuraavana päivänä Halvathinnat vetää kaikki tuotteensa pois myynnistä ja viestittää SK:lle, että tili on jälleen heidän käytössään ja he pitävät nyt taukoa. Sen enempää he eivät ole halukkaita kommentoimaan tapahtunutta.

Tilanne on arvoituksellinen. Selvää on vain se, että kyseessä ei voi olla loppukusetus.

Se olisi Silkkitien historian omituisin ja huonoin loppukusetus.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa ... -suomessa/

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 29.8.2016 11:07

Huumeille oma roskakori lentokentille:"Pot only"

Coloradon osavaltio laillisti kannabiksen viihteellisen käytön yli 21-vuotiaille Yhdysvaltojen kansalaisille 2,5 vuotta sitten. Muutosta oli valmisteltu vuosien ajan. Coloradossa vierailevien tulee muistaa, että kannabista ei saa viedä osavaltion ulkopuolelle. Aspenin lentokentällä on otettu käyttöön kannabisroskikset.

Lentokenttien turvatarkastuksessa varmistetaan, ettei matkustajat vie lentokoneeseen kiellettyjä aineita. Coloradon Aspenin lentokentällä on roska-astioita, joissa lukee: ”Pot only”, eli niihin saa panna ainoastaan pilveä. Matkustajat voivat heittää kantamansa kannabistuotteet roskikseen ennen turvatarkastusta.

Kannabiksen kuljettamisesta saattaa saada sakot tai vankilatuomion. Yhdysvalloissa on laillista käyttää marihuanaa lääketieteellisiin tarkoituksiin 22 osavaltiossa. Viihdekäyttönä se sallitaan nykyisin Coloradon lisäksi Washingtonin ja Oregonin osavaltioissa. Kannabiksen laillistaminen on tuonut piristystä osavaltioiden verokassaan.

https://www.stara.fi/2016/08/29/huumeil ... -pot-only/

Avatar
Hatsitatti
Viestit: 590
Liittynyt: 13.2.2012

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Hatsitatti » 31.8.2016 5:09

Tunnettu juristi häiriköi junassa - poliisi löysi miehen hallusta huumetta

Keskiviikko 31.8.2016 klo 05.13

Tunnettu asianajaja poistettiin junasta häiriökäyttäytymisen takia. Poliisi löysi miehen hallusta kannabista.

Poliisi poisti juristin junasta häiriökäyttäytymisen takia viime vuoden huhtikuussa.
Miehen hallusta löytyi noin kaksi grammaa kannabista.
Poliisi kirjoitti juristille kymmenen päiväsakkoa. Mies ei kiistänyt tekoa.

Poliisi poisti juristin junasta viime vuoden huhtikuussa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 04.35 Kokkolassa.

Pohjanmaan syyttäjänviraston vahvistaman rangaistusmääräyksen mukaan poliisi poisti tunnetun juristin junasta häiriökäyttäytymisen takia viime vuoden huhtikuussa. Rangaistusmääräyksen mukaan junasta poistaminen tapahtui keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 04.35 Kokkolassa.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä poliisi löysi asianajajan hallusta lasisen maustepurkin, jossa oli noin kaksi grammaa kannabista. Samassa yhteydessä miehen hallusta löytyi myös piippu, joka reagoi positiivisesti kannabistesteriin. Mies ei kiistänyt tekoa. Poliisi otti juristin kiinni ja passitti hänet Kokkolan poliisivankilaan.

Poliisi kirjoitti huumausaineen käyttörikokseen syyllistyneelle juristille kymmenen päiväsakkoa. Maksettavaa kertyi yhteensä 810 euroa. Rangaistusmääräyksen mukaan juristi ilmoitti poliisille, ettei hän ole halukas vieroitushoitoon.

Ei kommentoi

Sakotettu juristi on Suomen Asianajajaliiton jäsen. Hän myös toimii muun muassa liiton asiantuntijatehtävässä. Juristi on ollut lisäksi tunnetun järjestön puheenjohtajana.

Viime aikoina hän on ollut paljon julkisuudessa erään merkittävän rikosjutun yhteydessä. Siinä hän on puolustanut yhtä keskeistä syytettyä, jota epäillään huumausainerikoksista.

Iltalehti tavoitti juristin tiistaina iltapäivällä. Hän ei halua kommentoida asiaa, koska siihen liittyy hänen mukaansa muitakin ihmisiä.

Liitto: Harvinaista

Tieto tapauksesta tulee Asianajajaliiton puheenjohtajalle Jarkko Ruoholalle yllätyksenä.

- Tämä yksittäinen tapaus ei ole minulle millään tavalla entuudestaan tuttu, Ruohola sanoo.

Ruoholan mukaan asianajajia valvotaan asianajajalain mukaisesti kaikessa toiminnassaan. Asianajaja on valvonnan alaisena vuorokauden jokaisena hetkenä.

- Se tarkoittaa sitä, että asianajajan on käyttäydyttävä asianajajakunnan arvon mukaisesti myös vapaa-ajallaan. Rikollinen toiminta ei ole sitä, Ruohola sanoo.

Ruoholan mukaan Asianajajaliitto käynnistää valvontamenettelyn kaikissa asianajajia koskevissa rikosasioissa, jotka tulevat liiton tietoon.

Asianajajaliiton hallitus päättää valvontamenettelyn käynnistämisestä, mutta liiton yhteydessä toimiva valvontalautakunta tekee asiassa itsenäisen päätöksen.

- Valvontamenettelyssä kuullaan kyseistä asianajajaa ja tehdään kokonaisharkinta siitä, mikä olisi oikea asianajajaoikeudellinen seuraamus rikoksesta, Ruohola sanoo.

Seuraamusvaihtoehdot ovat lievimmästä ankarimpaan lueteltuina huomautus, varoitus, seuraamusmaksu tai Asianajajaliitosta erottaminen.

Ruoholan tiedossa ei ole, että asianajajaa olisi erotettu huumausainerikoksen takia.

- Tällainen tilanne on varmasti äärimmäisen harvinainen ja luulen, että mitään ennakkotapausta ei löydy, Ruohola sanoo.

Huumausaineen käyttörikoksesta sakotettua asianajajaa epäillään myös salakuuntelusta ja -katselusta. Näitä syytteitä käsitellään käräjäoikeudessa syksyllä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016083 ... 3_uu.shtml

Avatar
BubblerBobble
Viestit: 205
Liittynyt: 23.10.2007

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja BubblerBobble » 22.9.2016 16:29

Mies tilasi netistä kannabista kipuihin – hovioikeus jätti rankaisematta

Koviin kipuihin ja vaikeaan migreeniin kannabista netistä tilannut mies on jätetty rankaisematta Rovaniemen hovioikeudessa. Lapin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen sakkoihin huumausainerikoksesta.

21.9.2016 klo 11:13 | päivitetty 22.9.2016 klo 11:08

Kuva
Mies tunnusti teon, mutta pyysi että häntä ei tuomittaisi rangaistukseen.

Tapaus sattui keväällä 2014, kun Tulli oli takavarikoinut rovaniemeläisen miehen netistä tilaaman, Saksasta lähetetyn kannabiserän. Erässä oli 14 grammaa kannabista.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta huumausainerikoksesta.

Mies tunnusti teon, mutta pyysi, että häntä ei tuomittaisi rangaistukseen. Mies kertoi oikeudessa, että hän oli tilannut kannabista pitkään jatkuneisiin kipuihin ja vaikeaan migreeniin. Pitkäaikaisista sairauksista kärsivälle miehelle oli kokeiltu monia kipulääkkeitä, mutta ne eivät olleet auttaneet, joten epätoivoisena hän päätti kokeilla kannabista. Mies huomasi sen auttavan oireisiin, joten hän oli päättänyt tilata kannabista netistä.

Hän kertoi tilanneensa kannabista kaksi erää toukokuussa 2014. Viranomaiset takavarikoivat molemmat erät. Toinen erä oli kymmenen grammaa hasista ja siitä mies sai kahdeksan päiväsakkoa. Toinen erä oli 14 grammaa kannabista.

Kokeilunsa jälkeen mies kertoi kannabiksen suotuisista vaikutuksista asiaan erikoistuneelle lääkärille. Lääkäri oli määrännyt miehelle reseptilääkkeenä kannabista kesäkuussa 2014, tasan kuukausi sen jälkeen, kun miehen netistä tilaama huume-erä oli jäänyt Tullin haaviin. Kannabislääkkeelle piti saada Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean lupa, joka myönnettiin pian.

"Ymmärrettävää" – silti 400 euron sakot

Käräjäoikeus piti ymmärrettävänä, että vaikeista kivuista kärsivä henkilö hakee helpotusta kaikin käytettävissä olevin tavoin. Oikeuden mukaan syytteessä olevan kannabiserän tilaaminen ei kuitenkaan ollut enää tarpeen, sillä miehellä oli jo sitä ennen tiedossa, että huume auttoi kipuihin. Käräjäoikeus totesi myös, että miehen on täytynyt tietää menetelleensä lainvastaisesti. Käräjäoikeus ei pitänyt myöskään huumausaineen määrää vähäisenä. Rangaistus tuomittiin kuitenkin tavanomaisesta lievempänä.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen kymmeneen päiväsakkoon huumausainerikoksesta. Maksettavaa kertyi 420 euroa.

Mies valitti Rovaniemen hovioikeuteen. Hän vaati, että rangaistusseuraamus kumotaan ja hänet jätetään tuomitsematta rangaistukseen. Hän toisti käräjäoikeudelle kertomansa ja lisäsi että oli kokeillut vain vähäisen määrän lievää huumausainetta vaimonsa läsnä ollessa siten, ettei paikalla ollut muita.

Syyttäjä vastusti miehen vaatimusta ja piti käräjäoikeuden ratkaisua oikeana.

Hovioikeus totesi muun muassa, että Fimealle toimitetusta erityislupahakemuksesta käy ilmi, ettei miehelle voitu edes kokeilla tavanomaisia migreenilääkkeitä niiden mahdollisten haitallisten sydänvaikutusten vuoksi. Hovioikeuden mukaan mies oli saanut saanut oikeuden käyttää kannabislääkettä pian sen jälkeen kun Tulli oli takavarikoinut hänen netistä tilaamansa kannabiserän. Hovioikeus piti miehen syyksi luettua huumausainerikosta epätyypillisenä. Oikeuden mukaan miehen terveydentila ja teko-olosuhteet huomioon ottaminen rangaistukseen tuomitseminen olisi tässä tapauksessa kohtuutonta ja tarkoituksetonta, joten 43-vuotias mies jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.

Hovioikeuden ratkaisusta voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta.

http://yle.fi/uutiset/3-9181697

AF_man
Viestit: 9
Liittynyt: 12.8.2016

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja AF_man » 23.9.2016 9:31

Kaveri Hollannista just ilmotti että hallitus oli hyväksyny ko. lain.

http://www.dutchnews.nl/news/archives/2 ... ltivation/

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 28.9.2016 8:52

Parkinssonin tautia sairastava kokeili kannabista - uskomaton seuraus 30 minuutissa

Kannabiksen merkittävistä terveysvaikutuksista on saatu puolueettomia tietoja jo vuosikymmenien ajan, ja se on tutkitusti esimerkiksi vähemmän riippuvuutta aiheuttavaa kuin tupakka ja alkoholi. Yhdysvalloissa useat osavaltiot ovatkin laillistaneet myös kannabiksen viihdekäytön.

Monissa maissa kannabiksen lääkekäyttö on sallittua, ja sen on osoitettu toimivan erityisen hyvin esimerkiksi Parkinsonin taudin oireiden lievittämisessä ja jopa poistamisessa lähes kokonaan.

Nyt brittimies Ian Frizell on päättänyt osoittaa millaiset vaikutukset kannabiksen käytöllä on hänen Parkinsonin tautinsa ikäviin seurauksiin. Frizell esittelee nyt videolla miten hänen raajansa tärisevät sairauden johdosta.

Sen jälkeen hän käyttää – Britanniassa laittomasti – kannabista ja kuvaa itseään 30 minuutin kuluttua sen jälkeen. Videon perusteella oireet ovat lähes kadonneet ja jopa miehen puheääni on voimakkaampi ja vakaampi.

Britanniassa kannabis on yhä laitonta myös lääkekäytössä. Luonnollisesti Frizellin toive on, että hän saisi käyttää tätä luonnonmukaista ja tehokasta lääkitystä jatkossa laillisesti.

YouTube linkki https://m.youtube.com/watch?v=rAdDdTZuNA8

https://www.stara.fi/2016/09/26/parkins ... inuutissa/
- I'm here with my friend Mi-se-ry. Tryin' to drown my sorrows with pills and weed -

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 1.10.2016 14:55

Yhdysvaltain Oregonissa avataan tänään ensimmäiset lailliset huumeliikkeet

Yli 21-vuotiaat saavat nyt vapaasti ostaa marihuanaa viihdekäyttöön kivijalkaliikkeistä. Myyjiltä vaaditaan lupa, ja tuotteita valvotaan tiukasti.

Yhdysvaltain Oregonissa asuvat hyväksyivät kaksi vuotta sitten marihuanan viihdekäytön laillistamisen. Tänään lauantaina osavaltiossa avataan ensimmäiset liikkeet, joista huumetta saa laillisesti ostaa. Asiasta tiedottaa Oregonin osavaltio.

Kuka tahansa ei kuitenkaan saa ostaa marihuanaa, vaan sen ikäraja on 21 vuotta. Lisäksi kaikkien marihuanan myynnin parissa työskentelevien on oltava lisensoituja. Tämä koskee kasvattajia, prosessoijia sekä tukku- ja vähittäismyyjiä. Luvan saamiseksi on oltava 21-vuotias.

Viranomaiset säätelet niin ikään sitä, ettei tuotteita markkinoida lapsia houkuttelevin tavoin. Tämä koskee esimerkiksi tuotteiden ja kauppojen nimeämistä.

Perjantaiaamuun mennessä myynnin lupahakemuksia oli Oregonin viranomaisten mukaan tullut koko osavaltiossa yhteensä 1419 kappaletta. Tähän sisältyvät myös laboratorio- ja tutkimushakemukset. Testilaboratoriot valvovat esimerkiksi marihuanan vahvuutta sekä sitä, etteivät tuotteet sisällä mitään ylimääräistä. Kaupoissa voidaan myydä vain sellaisia tuotteita, joissa on nähtävillä laboratoriotulokset.

Ylivoimaisesti eniten lupahakemuksia on tullut tuottajalisensoinnin puolelle. Vähittäismyyntilupaa on hakenut reilut 300 liikettä, kun tuottajalisenssiä on hakenut yli 800 tahoa.

http://vu.frc.io/ulkomaat/huumeet_oregon_usa-55857

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2444
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 5.10.2016 7:52

Presidentti kannattaa pössyttelyn laillistamista – "Todennäköisesti tolkun ajatus"

Presidentti ja Nobel-palkittu rauhanvälittäjä Martti Ahtisaari suhtautuu myönteisesti kannabiksen laillistamiseen.

Ahtisaaren mukaan useissa eri maissa käyty keskustelu mietojen huumeiden vapauttamisesta on tervetullutta.

– Se (mietojen huumeiden vapauttaminen) on todennäköisesti ihan tolkun ajatus, Ahtisaari toteaa tiistaina julkaistussa keskustelukirjassa Miten tästä eteenpäin (Docendo).

Kirjassa Ahtisaari vaihtaa ajatuksiaan vapaasti kokeneen diplomaatin, ministeri Jaakko Iloniemen sekä journalisti-teologi Tapani Ruokasen kanssa.

Kannabista sivutaan, kun kolmikko keskustelee alkoholista, huumeista ja liberaaleista arvoista.

– Kun kauan sitten luin Huckleberry Finnin seikkailuja hän poltti siinä hamppua, sanoo Iloniemi.

– Siis marihuanaa, täsmentää Ruokanen.

– En sitä silloin tiennyt, luulin vain, että hänellä ei ollut tupakkaa, vastaa Iloniemi.

– Se oli silloin itsestään selvää – ja on pian taas, kun pilven pössyttely on laillista eräissä Yhdysvaltojen osavaltioissa. Se vähentää rikollisuutta. Laki lievenee ja synti vähenee, sillä laki herättää synnin. Kyse on laista, mutta myös arvoista, puntaroi teologi Ruokanen.

Tämän jälkeen Martti Ahtisaari kääntää keskustelun Suomeen ja suomalaiseen alkoholipolitiikkaan.

– Alkoholivero tuottaa 1,4 miljardia ja sen terveyshaittoihin käytetään neljä miljardia. Pitäisikö tämä kääntää toisin päin?

Tapani Ruokanen vastaa huomauttamalla, että neljä miljardia on todennäköisesti alakanttiin, kun arvioidaan viinan kokonaishaittoja.

Iloniemi taas toteaa, että alkoholiveron kiristäminen lisäisi kotipolttoa ja matkustajatuontia Virosta.

– Tämä (alkoholi) on riesa, jolle emme voi mitään, päättelee Ahtisaari.

Mietojen huumeiden vapautukseen kaikki suhtautuvat varovaisen myönteisesti. Eniten niiden puolesta liputtaa Iloniemi.

– Minä pidän (mietojen huumeiden vapauttamista) täysin järkevänä, linjaa Iloniemi.

– Itse asiassa lääkärit sanovat, että kohtuullinen marihuanan käyttö on vaarattomampaa kuin viina, hän vertailee.

Tapani Ruokanen taas pohtii, ovatko suomalaiset nuoret ehkä vähentäneet juomista liberaalimman alkoholipolitiikan ansiosta.

– Vaikka keskiolutta saa R-kioskiolta, ei sinne ole enää vuosikymmeniin ollut ryntäystä. Ja aikanaan se tuntui niin radikaalilta vapauttamiselta, Ruokanen kommentoi.

Kirjassaan kolmikko ottaa suorin sanoin kantaa myös suomalaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan, ay-liikkeeseen sekä Suomen turvallisuuspoliittiseen asemaan.

Ay-liike ja SDP saavat Ahtisaarelta kovaa kritiikkiä hyvinvointivaltion heikentämisestä. Samaan aikaan presidentti kuitenkin toteaa, että maailmalla ihaillaan edelleen pohjoismaista hyvinvointivaltiota, ja se sopii yhä esikuvaksi muillekin.

Ahtisaari myös liputtaa entistä suoremmin Suomen Nato-jäsenyyden puolesta sekä syyttää Venäjää kansainvälisen tasapainon rikkomisesta.


Lähde: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... kun-ajatus
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

Avatar
wentami
1 tähti
1 tähti
Viestit: 906
Liittynyt: 11.4.2010

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja wentami » 5.10.2016 11:00

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/4 ... opusseilla

Lapset teeskentelevät kannabiksen käyttöä nurmikkopusseilla

Kannabis on muotihuume nuorten keskuudessa. Sen käyttöä teeskennellään jopa nurmikko- ja maustepusseilla. Kuvassa on aitoa kannabista.

ari peltonen
Teinejä on viety hoitoon kannabispsykoosissa Keski-Uudellamaalla.

KESKI-UUSIMAA | Vanhempi konstaapeli Tiina Kuosa Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että nuorten oireilun ja rikoskierteen taustalla on yhä useammin kannabis. Aine on nuorten suosiossa jopa siinä määrin, että sen käyttöä teeskennellään laittamalla pussiin nurmikkoa tai erilaisia mausteita.

– Aika ajoin tulee esille leikki, että on laitettu jotain muuta vihreätä, rakenteeltaan kannabiksen kaltaista tuotetta pusseihin ja annettu ymmärtää sen olevan kannabista. Syitä voi olla monia, miksi nuoret näin toimivat.

Kannabista ei Kuosan mukaan mielletä huumeeksi.

– Kannabis on huume siinä missä esimerkiksi piri eli amfetamiinikin, ja pössyttelijä on narkki siinä missä muidenkin huumeiden käyttäjä.

Kannabiksessa on runsaasti tajuntaan vaikuttavia ainesosia, ja sen käyttö voi johtaa kannabispsykoosiin varsinkin kokemattomilla käyttäjillä tai runsaina annoksia, etenkin syötynä. Sekavuuteen liittyy tajunnan hämärtyminen, itsensä vieraaksi tunteminen ja motorinen epävarmuus. Tilaan voivat liittyä myös muistamattomuus, näkö- ja kuuloharhat ja joskus väkivaltainen tai outo käytös.

– Kannabispsykoosissa edessä on hoitoon vienti. Poliisi on ollut turvaamassa ambulanssikuljetuksia Kellokoskelle.

Kuosan mukaan kannabis on varsin yleinen päihde, myös Keski-Uudellamaalla. Kouluterveyskyselyn mukaan joka toinen 2. asteen opiskelija tietää, keneltä ainetta voi ostaa ja lähes neljännes heistä ilmoittaa kokeilleensa sitä.

– Kannabiksen saaminen on helppoa ja hinta on halpa. Aineen käyttäjiä jää kiinni valvonnan yhteydessä.

Liikenteessä jää Kuosan mukaan ylipäätään kiinni yhä useampi, joka ajaa huumausaineen alaisena. Rasvaliukoisena huumeena kannabis varastoituu elimistöön.

– Niin kauan kuin elimistössä on huumausaineita, ei ole ajokuntoinen. Kannabiksen rasvaliukoisuuden ja käyttökertojen sekä -määrien takia ei voi olla täysin varma, koska elimistö on puhdas. Rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos voivat tulla yllätyksenä, vaikka pössyttelystä olisi jo jokin aika kulunut.

Poliisi kiertää kouluissa puhumassa kannabiksen vaaroista. Kuosa painottaa, että vanhempien tulee olla täysin kartalla siitä, mitä ja kenen kanssa oma lapsi puuhailee.

– Vanhemmat soittavat ja kertovat epäilyitään hakien apua ja ohjeistusta, jos lapsen käytöksessä tapahtuu yhtäkkinen muutos: kaveriporukka vaihtuu täysin tai tulee vain tunne, ettei kaikki ole nyt kohdallaan. Tietoa kannattaa hakea hyvinkin varhaisessa vaiheessa, ei se yleensä katselemalla parane. Olen turhan usein kuullut vanhempien sanovan, että olisi pitänyt luottaa itseensä, ja ottaa asia aiemmin esille.
Mitä laki sanoo?

Rikoslain mukaan Suomessa on kielletty kaikenlaisten huumeiden ja käyttövälineiden hallussapito, käyttö, ostaminen ja välittäminen.

Jos poliisilla on rikosilmoitus edellä mainituista rikoksista, poliisilla on oikeus tehdä kotietsintä epäillyn käyttämiin tiloihin, ajoneuvoon ja säilytyslokeroihin. Epäilty saadaan rekisteröidä poliisin tuntomerkkirekisteriin. Poliisi saa myös takavarikoida henkilön käytössä olevat tietokoneet ja mobiililaitteet.

Alle 18-vuotiaista epäillyistä tehdään lastensuojeluilmoitus ja hoitoon ohjaus.

Huumemerkinnät vaikuttavat opiskelu-, työ- ja armeijapaikkojen saantiin.



:doh:

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 6.10.2016 19:31

Kannabiksen puolesta puhunutta toimittajaa uhkaa 54 vuoden vankeus


Alaskalaista toimittajaa, Charlo Greeneä,uhkaa jopa 54 vuoden vankeustuomio, kertoo Us Weekly.

Greene nousi otsikoihin vuonna 2014, kun hän otti loparit työstään suorassa lähetyksessä ilmoitettuaan tukevansa kannabiksen laillistamista.

Toimittaja, joka oli raportoimassa Alaskan Cannabis Club-yrityksestä, paljasti jutun päätteeksi olevansa itse omistajana yrityksessä.

– Ja entä tämä työ? V*tut, minä lopetan, Greene totesi suorassa lähetyksessä ja käveli pois kuvaruudusta.

Sittemmin Greeneä vastaan nostettiin kuusi eri syytettä koskien hänen toimintaansa marihuanan parissa. Tuolloin häntä uhkasi pahimmillaan 24 vuoden vankeus.

Viime viikolla nainen sai musertavia uutisia, kun häntä vastaan nostettiin uusia syytteitä.

– Sain kuulla, että minua vastaan tullaan nostamaan vielä kuusi uutta syytettä, mikä tarkoittaa 30 vuotta lisää, Greene kertoi Us Weeklyn mukaan:
– Se saattaa kirjaimellisesti maksaa minulle koko loppuelämäni.

Lähteen mukaan Greene kommentoi 54 vuoden vankeusrangaistuksen uhkaa lyhyesti:

– Se on karu. Se on masentava.

http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/4 ... en-vankeus

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 9.10.2016 8:14

"Kokeile kannabista, saat 50 euroa" – Väite: Nuoria "koukutetaan" huumeiden ostajiksi

Vanhempien keskuuteen levinnyt väite kertoo, että nuoria yritetään koukuttaa huumeiden käyttöön tarjoamalla ensimmäisestä kannabiskokeilusta 50 euroa.

Viikonloppuiltaisin Nurmijärven Klaukkalan tekonurmelle ja sen ympäristöön kokoontuu helposti parikin sataa nuorta. Nyt vanhempien keskuuteen on levinnyt tieto, jonka mukaan alueella käytäisiin huumekauppaa.

Huhu, jota ei ole pystytty vahvistamaan kertoo, että nuorille jopa maksettaisiin 50 euroa ensimmäisestä kannabiksen käyttökerrasta. Myös Itä-Uudenmaan poliisissa on kuultu asiasta, mutta vahvaa näyttöä huhun paikkansapitävyydestä ei ole.

Asiasta kertoo Nurmijärven Uutiset.

Vanhemman konstaapelin Tiina Kuosan mukaan asiaa on ryhdyttävä selvittämään ja hän toivoo, että siitä jotakin tietävät ottaisivat yhteyttä suoraan poliisiin.

Koulukuraattori Riina Myllyniemikin on selvillä huhusta, mutta ei ole törmännyt koulumaailmassa mihinkään, mikä vahvistaisi sen todenperäisyyden. Myllyniemi työskentelee Mäntysalon yläasteella, Haikalan koulussa ja Arkadian yhteislyseossa.

Myös nuorisojohtaja Merja Winha-Järvinen on kuullut asiasta.

– Sehän on äärimmäisen järkyttävää. Käyttöön koukuttamisesta en ole kuullut aiemmin sinä aikana, jonka olen Nurmijärvellä työskennellyt, Winha-Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa nuorisotoimessa mietitään parhaillaan keinoja, joilla asiaan voitaisiin puuttua.

– Joka tapauksessa tulemme puuttumaan siihen, joko yksin tai yhdessä poliisin kanssa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... -ostajiksi

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 11.10.2016 14:48

Karu havainto tien päältä: Yli 50 prosenttia kärähtäneistä on huumeissa

Huumausaineiden käyttöön liittyvien rattijuopumusten määrä on lisääntynyt pääkaupunkiseudun liikenteessä huomattavasti, kertoo Helsingin poliisilaitos.

– Rattijuopumusten määrä yleisesti on ollut viime vuosina hienoisessa nousussa, mutta erityisen huolestuttavaa on, että huumausaineiden käyttöön liittyvät rattijuopumukset ovat lisääntyneet huomattavasti, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Vuonna 2013 Helsingissä epäillyistä rattijuopumuksista joka kolmannessa oli kyse huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Tänä vuonna huumausaineiden käyttö on liittynyt jo hieman yli puoleen tapauksista. Kaikkiaan Helsingin poliisi on tänä vuonna tavannut jo yli 1 200 huumekuskia.

Helsingin poliisi on kuluvan vuoden aikana esittänyt vangittavaksi yhteensä kuutta useista rattijuopumuksista epäiltyä henkilöä.

– Viime viikonlopun aikana Helsingin poliisin kenttäpartiot tavoittivat hälytys- ja valvontatehtävien yhteydessä yhteensä 10 huumeiden vaikutuksen alaisena autoillutta kuljettajaa. Usein näihin tapauksiin liittyy myös muita liikennerikoksia sekä konkreettisia vaaratilanteita niin rattijuopoille itselleen kuin muille tiellä liikkujille, Kujala kertoo.

Poliisi pyytää myös ilmoittamaan kaikista akuuteista epäiltyihin rattijuoppoihin liittyvistä havainnoista hätänumeroon. Muista rattijuoppoihin liittyvistä havainnoista otetaan tietoja vastaan poliisin vihjepuhelimiin tai sähköposteihin.

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... -huumeissa

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2016

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 11.10.2016 16:52

Takavarikko Välimerellä: Huumelaivan kyydissä oli tusinan perheauton painosta hasista

Espanjan viranomaiset ovat onnistuneet pysäyttämään liki 20 tonnin painosta huumeita kuljettaneen laivan Ranskan ja Italian viranomaisten sekä Europolin tuella.

Panaman lipun alla purjehtinut alus pysäytettiin aamuyöllä syyskuun 23. päivänä sen purjehtiessa Välimerellä kohti Libyaa. Alus tutkittiin merellä ja sen kannelta löytyi muutamia suuria säkkejä täynnä hasista.

Almerian satamassa laiva tutkittiin perinpohjaisesti ja viranomaiset löysivät sen kyydistä yhteensä 19,6 tonnia hasista. Aluksessa oli kahdentoista hengen miehistö, joista 11 oli kansallisuudeltaan ukrainalaisia ja yksi uzbekki.

Viranomaisten mukaan harvinaisen suuri huumetakavarikko on tuntuva isku kansainvälisiä huumeverkostoja ja muuta niihin liittyvää rikollisuutta vastaan Välimerellä.

– Uskomme, että estimme myös alueella toimivia terroristiryhmiä saamasta merkittäviä uusia tuloja, sanoo Europolin johtaja Rob Wainwright tiedotteessa.

Viranomaiset saivat viime vuonna pysäytettyä huumeiden laajamittaista salakuljetusta vastaan suunnatulla yhteisoperaatiollaan neljä rahtilaivaa, joista takavarikoitiin yhteensä 61 tonnia hasista.

Europolin mukaan vuonna 2013 aloitetulla viranomaisten kansainvälisellä yhteistyöllä on saatu pysäytettyä jo 100 tonnia hasista. Huumeiden arvo katukaupassa olisi noussut vähintään useisiin satoihin miljooniin euroihin ja mahdollisesti miljardiin euroon saakka.

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/t ... ta/740592/


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa