Keskustelua uutisista 2021

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Iamnumber
Viestit: 1136
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 2.10.2021 12:52

Charly kirjoitti:Niin jossei niit asenteita ja tavisten kuvaa kannasta saada muutettua kuinka sen laillinen status mihinkään muuttus? Mediastahan suurinosa aiheesta lukee ja perustaa siihen mielipiteensä, valitettavasti. Kaikki kun tiedämme mitä se uutisointi on ollut ja on edelleen isolta osalta. Joten niin kauan kun tämmösiä tapahtuu niistä uutisoidaan ja se ei vaan tee hyvää.
Vois tolla tarmolla mennä kerään vaikka roskia rannalta ja syyä itte ne kakut. :laugh: :lohtu:
Tottahan se on että koko huumesota ja sen perustelut pohjautuu valheisiin ja tiedon manipulaatioon.


Joo.. oma (ehkä naivi) uskomus on että
1) painostetaan vastustajaa perustelemaan väitteensä ja ammutaan suoraan alas mielipide väitteet tutkimustulosten tms. perusteltujen väitteiden avulla.
2) tiedotetaan faktoja eli auttaa potilaita ja on hyvinkin turvallinen päihde.

Some ja netti on helpoin ja halvin tapa (vaatii resursseja eli pikkasen rahaa ja paljon työtunteja - eli työtunteja aktiivelita ja kannattajilta).

Live tapahtumat ja kansalliseen mediaan pääsy on haastavaa .. tuota tulee työstää ja miettiä mitä vaatii. Itselläni on yksi leadi jota työstän.

Kommentti roskien keräämiseen.. osuu tänne .. oma tapa on jo vuosia ollut että luonto jää parempaan kuntoon liikkumiseni jälkeen .. Joskus se on yksi roska tai tyhjä limupullo jonka joku jättänyt ja jonka tuon pois .. joskus 2,5kg roskaa jota olen kantanut 8km vuoristoreitillä (21kg kuorma >> 23,5kg .. tuo on yllättävän iso ponnistus).

Tiedän että yksin mun vaikutusmahdollisuudet on kohtuu pienet. Parhaassa tapauksessa saan joitakin henkilöitä vakuutettua että minulla on suunnitelma -- jota voimme yhdessä jatkojalostaa -- ja yhdessä voimme saada muutoksen aikaan muutamien vuosien sisällä.

Charly
Viestit: 2156
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 3.10.2021 1:46

Eilenhän oli tuos Helsingis RoseBud kirjakaupassa lääkekannabis keskustelu jossa oli kirjankirjoittaneet Aleksi Hupli & Marja Vihervaara ja sitten Coel Thomas & Veronika Honkasalo puhumassa.
Tuolta taltiointia. Coelille viestiä laitettu et ilmoittas vähintään mulle ennakkoon vastaavista tai tänne suoraan.

Ilmainen keskustelutapahtuma lääkekannabiksen nykytilasta Suomessa ja tulevaisuuden suuntaviivoista 2. lokakuuta klo 13-16 Rosebud Sivullinen kirjakaupassa, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki.
Mukana keskustelemassa Lääkekannabis -kirjan kirjoittajat Aleksi Hupli ja Marja Vihervaara, sekä muita vieraita, muun muassa Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo, Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja Coel Thomas ja tietoisuustutkija Jussi Jylkkä.


"Ensiks mä olin et ei vittu, mut sit mä olinkin, et ei saatana." -JV

Avatar
Shiner
Viestit: 97
Liittynyt: 23.5.2020

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Shiner » 5.10.2021 8:27

YLE: Eduskunnan enemmistö haluaa, että huumeiden käytöstä rangaistaan jatkossakin

Kyselyyn vastasi 138 edustajaa, joista 122 vastustaa ja 15 kannattaa ajatusta. Kyselyyn vastanneista kymmenen vihreiden ja viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa tuki rangaistavuudesta luopumista eli dekriminalisointia.


Perussuomalaisten ryhmässä on toiveita ennemminkin kiristää huumausainerikollisuuteen liittyviä rangaistuksia. Joukossa on myös yksi kansanedustaja, joka olisi valmis tekemään poikkeuksen kannabiksen kohdalla.
– Poikkeuksena voisin hyväksyä, ettei kannabiksen käytöstä rangaistaisi, vastaa perussuomalaisten Sheikki Laakso.


Muutoin persuissa, kokkareissa ja kepussa onkin lähinnä tällaisia raikkaita näkemyksiä:
Jouni Kotiaho, PS:
On tunnettu tosiasia, että mietojen huumeiden käyttö johtaa monella vahvempien ja kuolemanvaarallisten ja voimakasta riippuvuutta aiheuttavien huumeiden käyttöön. Tämän vuoksi Vihreiden vaatimus kannabiksen käytön laillistamisesta on edesvastuuton. Edesvastuuttomalta puolueelta sopii tietysti jotain näin järjetöntä odottaakin. Huumeongelma on ratkaistavissa poliisien resursseja kasvattamalla.

Minna Reijonen, PS:
Yleensä kannabis on tie yhä vahvempiin huumeisiin. Olen hyvin huolestunut, että poliisiemme ylimmän pomon puolue eli sisäministerin edustamat vihreät kannattavat huumeiden käyttöä ilman rangaistusta

Veikko Vallin, PS:
Mitään helpotuksia ei pidä tehdä huumeiden käytön rangaistavuudessa. Poliisin mukaan jo nyt yli puolet rattijuopumuksista on huumeratteja. Tarvitaan kovemmat otteet huumeita vastaan.

Jussi Wiihonen, PS:
Haloo. Kaikkea voi kysyä, mutta olisiko kysymyksen voinut muotoilla: - Pitääkö huumerangaistuksia koventaa?

Kalle Jokinen, Kokoomus:
Ei missään tapauksessa. Sen sijaan tarvitaan poliisille lisäresursseja, jotta huumerikoksiin pystytään puuttumaan ja panostamaan ennaltaestävään toimintaan.

Pia Kauma, Kokoomus:
Rangaistavuudesta luopuminen merkitsisi huumemyönteiseen suuntaan menemistä, ja sitä en voi hyväksyä. Kukaan kovien huumeiden käyttäjä ei ole aloittanut kovilla huumeilla, vaan aina on aloitettu miedoilla huumeilla. Asian puoltajat usein perustelevat, että onhan joissain muissakin maissa luovuttu mm. kannabiksen osalta rangaistavuudesta ja lievennetty lainsäädäntöä. Näin on, mutta samalla se on lisännyt huumeiden tarjontaa ja käyttöä.

Arto Satonen, Kokoomus:
Jos huumeiden käytön rangaistavuudesta luovutaan, niin se lisää aivan varmasti huumeita kokeilevien määrää. Näin on käynyt kannabiksen vapauttaneissa maissa ja osavaltioissa. Kun kokeilijoiden määrä kasvaa, niin osa jää koukkuun ja ajautuu vaikeuksiin. Osa päätyy vahvempien huumeiden käyttäjiksi ja osa myös rikolliselle polulle.

Terhi Koulumies, Kokoomus:
Huumeista kuten esimerkiksi kannabis kasvattavat riskiä sairastua psykoosiin ja muihin mielenterveyden sairauksiin sekä toimivat askeleena aina vain kovempien huumeiden käytölle.

Petri Honkonen, Keskusta:
Kokemukset maailmalta osoittavat että huumeiden laillistaminen ei tuo mitään hyvää ja kärsijöinä ovat eniten lapset ja nuoret.

Antti Kaikkonen, Keskusta:
Miedommatkin huumeet liian usein johtavat vahvempien aineiden käyttöön ja ongelmiin.

Markus Lohi, Keskusta:
Minkään huumeen käytön rangaistavuudesta ei tulisi luopua. Se olisi väärä viesti päihteiden käyttämisen puolesta ja vähättelisi huumeiden käyttöön liittyviä ongelmia ja laajoja yhteiskunnallisia haittoja.

Hanna-Leena Mattila, Keskusta:
Kaikki huumeet vaarantavat ihmisen fyysistä ja henkistä terveyttä. Niistä koituu inhimillistä kärsimystä henkilölle itselleen ja hänen läheisilleen. Huumehaittojen hoitaminen aiheuttaa isot kustannukset yhteiskunnalle. Luotan arvioihin, joissa ennakoidaan huumeongelmien lisääntyvän, jos luovutaan rangaistavuudesta. En lähtisi liberaalille tielle edes miedompien huumeiden rangaistuksissa. Ongelmaisia pitää auttaa ja hoitoon pääsyä pitää helpottaa.


Demareilla lähinnä sössötystä ja asian kiertelyä vastauksissa, pitää antaa tukea ja hoitoa, mutta eivät uskalla kuitenkaan luopua ihmisten rankaisemisesta, ettei vaan kannatus kärsi.

RKP:n ainoa tyyppi joka viitsi perustella vastaustaan, toteaa että tutkimusten mukaan rankaiseminen ei hyödytä, mutta rangaistaan nyt kuitenkin :doh:
Mikko Ollikainen, RKP:
Tutkimukset ovat osoittaneet, ettei kovilla rangaistulla ole onnistuttu vähentämään huumausaineiden käyttöä, mutta tehokkaalla sosiaali- ja terveyspolitiikalla sen sijaan on. RKP:n mielestä huumeiden käytön rangaistavuudesta ei kuitenkaan tulisi luopua, vaan ennaltaehkäisevään toimintaan sekä katkaisu- ka vieroitushoitoon tulisi sen sijaan panostaa enemmän.


Käytön dekriminalisointia kannattavat:

Vasemmistoliitto:
Veronika Honkasalo
Mai Kivelä
Anna Kontula
Merja Kyllönen
Suldaan Said Ahmed

Vihreät:
Bella Forsgrén
Atte Harjanne
Satu Hassi
Mari Holopainen
Inka Hopsu
Saara Hyrkkö
Emma Kari
Noora Koponen
Jenni Pitko
Iiris Suomela
Open your mind, see what you can find

Charly
Viestit: 2156
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 12.10.2021 9:31

weed420 kirjoitti:Porilaismies selitti odottaneensa kannabiksen laillistamista – ”tarkoitus oli risteyttää parhaita kasveja”

Syyttäjän laskelman mukaan kasvamassa olleiden 113 kannabiskasvin tuottoarvio oli 2 860 grammaa marihuanaan (25 grammaa per kasvi).

- Vastaajan mukaan syyttäjän laskelma on täysin pielessä. Hänen kasveistaan ”varsinaisia kannabiskasveja” oli 12 kappaletta, versoja oli 21 ja loput olivat taimia. Asunnossa oli vähänlaisesti tilaa, joten vain osa taimista olisi koskaan kehittynyt kunnon kasviksi.

Taimien sukupuoli ei ollut myöskään tiedossa. Sukupuolta ei voi ennakoida. Satoa voidaan saada vain naaraskasveista.

Takavarikoiduista 185 grammasta vastaaja totesi, että siitä oli osa siemeniä. Siemenet nostavat kasvimassan painoa.

= Pyrkimys ratkaiseva
Satakunnan käräjäoikeus tyrmäsi kotikasvattajan puheet ja tuomitsi hänet törkeästä huumausainerikoksesta.


Joo tässä kyllä huomaa kuinka tietotaidotonta meidän oikeuslaitos on tän asian kanssa. Auttaskohan jos sinne raahais jonku asiantuntijan vahvistaan noi jutut että siemennetystä kukinnosta ei poltettavaa jää ja sit toi uros/ naaras juttu. :think:
Jotain järkee näihin on tultava.

Sain podcast suosituksen. Coel Thomas Podcastissa oli THL:n Pekka Hakkarainen vieraana. Ja Coel laittanu Pekkaa ilmeisen koville kun ei ole laillistamisen kannalla vaan dekrim. Pitääpä kuunnella itsekin tuo.
Pitäs jotenki saada samaan pöytään näitä jotka toimii tuolla päättäjä tasolla tän asian parissa ja meitä kulttuurin parissa pitkään olleita jos onnistus välttään samoja suden kuoppia laillistamisen kanssa mitä esim. Californiassa juuri kärsitään. Pienviljelijät erittäin tiukoilla lailliseksi menemisen jälkeen... Siinäpä voi sitten miettiä kun monellakaan ei niitä lisenssi maksuja yms. ja älyttömän korkeita veroja maksella, miksei se "vapaa/harmaa markkina" katoa mihinkään.
"Ensiks mä olin et ei vittu, mut sit mä olinkin, et ei saatana." -JV

Avatar
rxsted
Viestit: 1154
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja rxsted » 14.10.2021 19:00

Drontti kirjoitti:Ehkä Nallen kannanotto toimii jonkinlaisena avauksena.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008331582.html

Kummallisesti noissa artikkeleissa muistetaan aina lainata Duodecimiä - joka on toki lääketieteellinen julkaisu - mutta jonka kannabiksen terveysvaikutuksia käsittelevä artikkeli on kirjoitettu vuonna 1998 ja jossa lähteenä on käytetty mm. (täydellisen epätieteellistä) New Scientist-aikakausjulkaisua.

Asenteellisuus paistaa vahvasti läpi tässä mielipidekirjoitusta muistuttavassa artikkelissa. Sen kirjoitti päihdelääkäri Pekka Heinälä, joka tekee töitä esim. "kannabisriippuvaisia" hoitavalle A-klinikkasäätiölle.

Aiheesta on tullut valtavasti uutta tietoa ja jotkin tuossa artikkelissa esitetyistä spekuloivista näkemyksistä ovat nykytietämyksen valossa virheellisiä.

Mikseivät nämä päivitä tietojaan? Pekka Saarnio ehti kritisoimaan tuon tekstin puutteita jo 2000-luvun alussa, mutta jostain syystä siihen vedotaan yhä tänäkin päivänä.
"Grease the wheels, clear the path, act on the synchronistic opportunities that magically appear.
[...] It's merely a question of time. When you know this, you can relax. Nature abhors a vacuum."
Nevil Schoenmakers (2010)

Appleseed
Viestit: 41
Liittynyt: 24.8.2017

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Appleseed » 15.10.2021 6:00

rxsted kirjoitti:
Drontti kirjoitti:Ehkä Nallen kannanotto toimii jonkinlaisena avauksena.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008331582.html

Kummallisesti noissa artikkeleissa muistetaan aina lainata Duodecimiä - joka on toki lääketieteellinen julkaisu - mutta jonka kannabiksen terveysvaikutuksia käsittelevä artikkeli on kirjoitettu vuonna 1998 ja jossa lähteenä on käytetty mm. (täydellisen epätieteellistä) New Scientist-aikakausjulkaisua.

Asenteellisuus paistaa vahvasti läpi tässä mielipidekirjoitusta muistuttavassa artikkelissa. Sen kirjoitti päihdelääkäri Pekka Heinälä, joka tekee töitä esim. "kannabisriippuvaisia" hoitavalle A-klinikkasäätiölle.

Aiheesta on tullut valtavasti uutta tietoa ja jotkin tuossa artikkelissa esitetyistä spekuloivista näkemyksistä ovat nykytietämyksen valossa virheellisiä.

Mikseivät nämä päivitä tietojaan? Pekka Saarnio ehti kritisoimaan tuon tekstin puutteita jo 2000-luvun alussa, mutta jostain syystä siihen vedotaan yhä tänäkin päivänä.


Juuri tuosta olinkin tekemässä tänne viestiä.
Selvästi noi haitat on tuotava esiin korostaen, että jokainen kannabiksen käyttäjä on sellainen joka polttelee sitä pimeässä huoneessaan koko päivän. Mitään vaihtoehtoja ei asialle voi olla. Sitä on aina pakko polttaa monta pesällistä, kun kerran on aloittanut.

"Terveyskirjasto Duodecim kertoo, että kannabiksen merkittävimpiä haittavaikutuksia ovat päihtymystilaan liittyvä psykomotorisen toimintakyvyn ja muistin heikkeneminen ja pitkäaikaiskäyttöön liittyvät hengitysteiden sairaudet, riippuvuus ja psykoottisten oireiden paheneminen."
-Kujakatti

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1136
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 15.10.2021 11:56

rxsted kirjoitti:
Drontti kirjoitti:Ehkä Nallen kannanotto toimii jonkinlaisena avauksena.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008331582.html

Kummallisesti noissa artikkeleissa muistetaan aina lainata Duodecimiä - joka on toki lääketieteellinen julkaisu - mutta jonka kannabiksen terveysvaikutuksia käsittelevä artikkeli on kirjoitettu vuonna 1998 ja jossa lähteenä on käytetty mm. (täydellisen epätieteellistä) New Scientist-aikakausjulkaisua.

Asenteellisuus paistaa vahvasti läpi tässä mielipidekirjoitusta muistuttavassa artikkelissa. Sen kirjoitti päihdelääkäri Pekka Heinälä, joka tekee töitä esim. "kannabisriippuvaisia" hoitavalle A-klinikkasäätiölle.

Aiheesta on tullut valtavasti uutta tietoa ja jotkin tuossa artikkelissa esitetyistä spekuloivista näkemyksistä ovat nykytietämyksen valossa virheellisiä.

Mikseivät nämä päivitä tietojaan? Pekka Saarnio ehti kritisoimaan tuon tekstin puutteita jo 2000-luvun alussa, mutta jostain syystä siihen vedotaan yhä tänäkin päivänä.


Olisko syynä että suomi on sen verran pieni kielialue että suomenkielinen tutkimus ja julkaisut on saatu pidettyä keskushallinnon ikeen ja määräysvallan alla?

Lääkefirmat on kuitenkin merkittävässä roolissa tutkimuksen rahoittamisessa ja heidän intressi on juurikikin pitää kannabis poissa kansan käsistä jotta omat tuotteet myy enemmän.

Avatar
rxsted
Viestit: 1154
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja rxsted » 16.10.2021 18:23


Tässä keississä oli tällainen huomionarvoinen seikka:
The supplier advised that the main active ingredients of the ‘CBD oil’ used by this patient were Δ9-tetrahydrocannabinol (THC) at 19.5%, CBD at 20.05% and tetrahydrocannabinolic acid (THCA) at 23.8%.

Eli "CBD-öljyssä" olikin kaksi kolmasosaa THC:tä.

Koehenkilö myös jatkoi tupakointia tavalliseen tapaan:
There were no other changes to her prescribed medications, diet and lifestyle. She was advised to quit smoking, but she declined, and was smoking one pack a week throughout the surveillance period.
"Grease the wheels, clear the path, act on the synchronistic opportunities that magically appear.
[...] It's merely a question of time. When you know this, you can relax. Nature abhors a vacuum."
Nevil Schoenmakers (2010)

Podolski420
Viestit: 61
Liittynyt: 7.7.2015

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Podolski420 » 21.10.2021 16:01

"I rather pay for one hour than eighteen years, thats why i rather rent it than marry it"
-Sihteeriopisto

Appleseed
Viestit: 41
Liittynyt: 24.8.2017

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Appleseed » 22.10.2021 15:35

Hesarissa oli tänään, että Saksa mahdollisesti nyt vaalien ansiosta laillistaa kannabiksen. Kolme suurinta puoluetta kannattaa.
Olivat tutkineet kadulta ostettua pilveä ja todenneet, että huono katukannabis aiheuttaa paljon psykoosia. On ties mitä jatkeaineita ja myös synteettistä kannabista.
Haluavat tarjota ihmisille puhdasta ainetta, jolloin voidaan säästää määrärahoja joita poliiseihin kuluu, estää nuorten kannabiksen käyttöä ja ihmisten rikollisuuteen ja koviin päihteisiin sekaantumista jne.
Oli melkeen koko aukeaman juttu. Lisäksi puitiin mitä tuo tarkoittaa EU tasolla ja hyväähän se tarkoittaa. Toki muistuttivat, että kaikilla mailla on omat huumausainelait, mutta silti.
-Kujakatti

toljanteri
Viestit: 34
Liittynyt: 31.5.2021

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja toljanteri » 22.10.2021 15:59

Sveitsi, Saksa, Luxemburg... Lähtiskö pikkuhiljaa laillistamisaalto, vai onko liian toiveajattelua? :lol: Luulis että löytyy paljon valtioita jotka näistä katselee esimerkkiä.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1136
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 22.10.2021 17:10

toljanteri kirjoitti:Sveitsi, Saksa, Luxemburg... Lähtiskö pikkuhiljaa laillistamisaalto, vai onko liian toiveajattelua? :lol: Luulis että löytyy paljon valtioita jotka näistä katselee esimerkkiä.

Mahkut on hyvät.

IMHO .. kaksi juttua ..

1) liittykää vihreän puolueen jäseneksi, äänestäkää vihreitä vaaleissa .. vaikka ette ihan 100% ole heidän kanssaan samaa mieltä.
Puolueen jäsenmäärän kehitys ja kannatuksen kehitys vaikuttavat varmasti TODELLA PALJON muiden puolueiden kantaan. toki osa kuten KD pysyvät vastustajina.

2) Miten laillistaminen suoritetaan (juridisen tekstin muotoilu) on todella iso asia, samoin miten regulointi kirjoitetaan.

Drontti
Viestit: 57
Liittynyt: 8.9.2020

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Drontti » 22.10.2021 20:46

Jos Saksa päätyy laillistamiseen, aukeaa varmaan meilläkin joku lukko tässä asiassa. Veikkaan kyllä, että vanhoilliset Suomi ja Ruotsi haraavat viimeisten joukossa vastaan. Loputtomiin ei onneksi pystytä jatkamaan hölmöilyä. Kokoomusnuoretkin ovat laillistamisen kannalla, joten muutoksen tuulet ovat voimistumaan päin. Eivät vanhemmatkaan ihmiset niin jääräpäisiä ole miltä vaikuttaa, mutta poliitikot laskelmoivat mainehaittaa ja äänten menetystä.Jos aihe ei olisi niin paljon esillä, ehkä asiantuntijoiden kanta olisi jo voittanut lainsäätäjät puolelleen. Loppujen lopuksi päihdepolitiikka on suurimmalle osalle äänestäjistä marginaalinen kysymys, joka on vain saanut suuren symboliarvon.

Locker
Viestit: 396
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja Locker » 23.10.2021 23:45

Drontti kirjoitti:Jos Saksa päätyy laillistamiseen, aukeaa varmaan meilläkin joku lukko tässä asiassa. Veikkaan kyllä, että vanhoilliset Suomi ja Ruotsi haraavat viimeisten joukossa vastaan.


Kyllä toi olisi iso askel, joka toisi laillistamisen konkreettisestikin lähemmäksi. Onpa upeeta seurata kehitystä tuolla.

Jos tosiaan lähtevät laillistamaan, niin toivottavasti tekevät oikein oikein järjestelmällisen ja saksalaisen toimivan systeemin. Sellainen kelpaa esimerkiksi tänne.

kivitys
Viestit: 2
Liittynyt: 12.10.2021

Re: Keskustelua uutisista 2021

ViestiKirjoittaja kivitys » 24.10.2021 1:26

Eli kenttä näyttää nyt siltä, että Luxemburg repäisi ja avasi laillistamisen, vaikkakin aika maltillisilla parametreilla, mutta kuitenkin. Saksassa on puhuttanut asia ja ilmeisesti liikennevalohallitus on päällipuolin laillistamisen kannalla, plus Saksalla on painetta kun kaduilla liikkuu keinotekoista tuotetta ujutettuna kukkaan. Tästä oli joku Vicen pätkä olemassa. Sveitsi on vissiinkin sitoutunut laillistamaan ja vaikkei ole EU-maa niin merkittävä eurooppalainen toimija se kuitenkin on. Italia on laillistamassa tai laillisti kasvatuksen omaan käyttöön, just nyt ei muista kummin oli mutta tuo on suuntima. Espanjassa on vähän kahden vaiheista, toisaalta poliisia ei kiinnosta kissankarvan vertaa, mutta ylempää tuli käsky antaa painetta Catalanin kannabisklubien sulkemiseksi. Portugali dekriminalisoi jo parikyt vuotta sitten, mutta suuria suunnanmuutoksia ei sieltäpäin ole mun korviin kantautunut. Sit on toi "kevytkannabis", finolakukka, miksikä sitä haluaa kutsua, joka löi läpi Virossa ja tietääkseni Puolastakin löytyy putiikkeja, jossa tuota kenkäheinää myydään, voi infota laajemmin jos jotain tietää.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija