Kuva

Hamppupuolue v.2.022

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Iamnumber
Viestit: 1232
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 28.5.2022 12:22

edward_hitinmäki kirjoitti:
Politiikkaa tehdessä olisi syytä ottaa huomioon polkuriippuvuuksien synty, systeemiset vaikutukset, systeeminen balanssi sekä päätösten elinkaari ja elinkaarivaikutukset ja erilaiset avautuvat- ja sulkeutuvat mahdollisuudet.


Tämä! Kiitos!
Täydellisyyttä tavoitellessani lisäisin tai kirjoittain auki lauseeseen vielä feedback vaikutuksen. Eli ideologian saavutettua määräävän aseman .. se usein pyrkii muuttamaan yhteiskunnan toimintaa omien intressiryhmien eduksi.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

ARVI
Viestit: 53
Liittynyt: 2.1.2010

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja ARVI » 30.5.2022 11:59

edward_hitinmäki, Kiitoksia, pohdintasi oli siinämäärin tyhjentävä, ettei minulla ole tälläerää lisättävää.

Totean vain, että edustan rehelliseen resurssipohjaiseen todellisuuteen perustuvan sivilisaation rakentamista.

Se tapa, jolla globalisaatiota on lähdetty toteuttamaan, on lähinnä mielisairas, ei resurssipohjaisesti kestävä eikä varsinkaan rehellinen.

Tästä tähän.
"Kyetäkseen tekemään viisaita ratkaisuja elämässään, nuori tarvitsee kestäviä vakaumuksia, eivätkä ne synny mitenkään muuten kuin itse ajattelemalla."
Markku Soikkeli

Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 186
Liittynyt: 4.1.2006

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Piski^ » 9.6.2022 11:03

Aletaan olemaan loppusuoralla perustamiskokousta varten, eli jos haluaa mukaan jo siinä vaiheessa niin kannattaa asiasta lomakkeella ilmoittaa. Tällä hetkellä ilmoittautuneiden perusteella perustamiskokous pidettäisiin joko pk-seudulla tai Turussa. Perustajajäsenten osalta tieto on julkinen, joten sen mukana tulee myös elinikäinen leima. Leima tulee toki myös jos kuuluu hallitukseen, mutta siitä sentään voi pyrkiä eroon sitten kun ei enää ole hallituksessa.

Keskeisin käsillä olevista haasteista on saada täytetyksi muutama jo alkuvaiheessa kriittinen hallitusrooli. Tunnen kyllä hyviä ja päteviä tyyppejä, mutta koska useimmat näistä sai kansalaisaloiteproggiksen myötä ns. unelmaduunin alalta ja elämä on vienyt eteenpäin, ei vastuunkantajaksi ole helppo lähteä. Jos et itse koe olevasi vastuunkantaja mutta tunnet ihmisen joka mielestäsi ehdottomasti olisi, kannattaa tästä vinkata myös hänelle.

Eli ne keskeiset hallitusroolit, joihin vähintään kaivataan vielä täytettä:
1. Rahastonhoitaja. Tehtävänä tilien avaaminen kun yhdistys on ry, kirjanpito kuukausittain, tilinpäätökseen ja talousarvioon liittyvät asiakirjat. Vaaditaan luottamuksellisuutta ja luottotietoja.
2. Försti. Ilman tätä tyyppiä ei kansalaisaloitekkaan olisi onnistunut. Tehtävänä osallistua toiminnan rakentamisen suunnitteluun, koordinointiin ja toteutukseen siinä määrin että tuntee kokonaisuuden vähintään yhtä hyvin kuin puheenjohtajisto, eli läsnäoloa vaaditaan merkittävässä määrin. Sopivia titteleitä joko varapuheenjohtaja, puoluejohdon assistentti, toiminnanjohtaja tai sihteeri.

Kun alkurutistus on suoritettu ja puoluerekisteriin asti päästy, pidetään toki hallituksen täydennysvaalit ja siinä vaiheessahan kiinnostuneita sitten yleensä on enempi kuin tilaa riittää. Tässä vaiheessa on luonnollista että harkitsevaisimmat tyypit (arvostettava luonteenpiirre imo) vielä odottaa hautautuuko proggis unholaan vai millaisella härötiimillä se käynnistetään.

Lomaketta ei tarvitse pelätä, se kun tallentaa tiedot vasta sen kolmannen sivun jälkeen: https://forms.gle/AbqUiqDiiHuPhrQBA.
-piski-

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1232
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 11.6.2022 17:26

Mitkä jutut puolueissa nyppii ja/tai häiritsevät foorumilaisia? ( Toivoisin tiivistystä avainsanaan ja lauseen parin tarkennus mitä tarkoitat .. ehkä esimerkin kera?)

Esim.
Valehtelu - PS nosti ja piti puoluetukien karsimisen/ kohtuullistamisen keskeisenä teemanaan vuosia. Kun he saavuttivat vaikuttavan aseman.. ko. lupaus jäi toteuttamatta eikä asiaa enään nostettu ohjelmaan.

Entä mikä nyppii ja/tai häiritsee yhteiskunnassa? em. yhteenvedon lisäksi olisi kiva kuulla parantavia ehdotuksia tai esimerkkejä missä/miten asia on muualla hoidettu paremmin.

Ajatukseni on että paikantamalla epäkohtia voimme miettiä parempia ratkaisuja..

Esim. Nopeuskamerat (toteutus suomessa) nyppii ja häiritsee minua. Näkemykseni mukaan esim. ruotsissa valvontakameroiden käyttö on asiallisempaa ( kamerat ovat huomiota herättäviä ja niistä varoitetaan nopeusmerkin kera muutama kymmenen metriä ennen kameraa). Minulle ruotin malli ' Tämä on vaarallinen paikka ajathan tässä erityisen varovasti ' olisi liikenneturvallisuuden ja -kulttuurin kehityksen kannalta +ev

Mikäli häiritsevistä asioista ei löydy keskustelua niin toki voi laittaa niitä tärkeät asioita/arvoja .. Avainsana ja lyhyt yhteenveto tms.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 186
Liittynyt: 4.1.2006

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Piski^ » 15.8.2022 11:31

Okei,

Kuva

Tarvittava dokumenttipino käynnistämistä varten on olemassa, verkkoinfrastruktuuri haalittu ja työn alla, sekä alkuvaiheeseen riittävä miehitys suoritukseen löytyy. Näin ollen Hamppupuolueen perustamiskokous pyritään pitämään viikon päästä Turussa.

Synnytys on aina herkkä vaihe, joten tilaisuudesta ei huudella julkisesti.
Jos hallitukseen osallistuminen tai kutsu tilaisuuteen muutoin kiinnostaa, nyt on about vika hetki ilmoittautua: https://forms.gle/AbqUiqDiiHuPhrQBA
Kyyditys (KK2020 -kampanjabussilla) Lahdesta Turkuun kehätien kautta (ja takaisin) onnistunee vielä muutamille.

Perustamisen jälkeen projektin käynnistysvaihe alkaa yhdistyksen rekisteröinnillä, joka mahdollistaa taloudellisen infran viimeistelyn ja kannatuskorttikeräyksen aloittamisen. Tuona aikana luonnollisesti tulee aloittaa myös ehdokkaiden kerääminen ensi kevään koitokseen, sekä muu opastuksellinen ja markkinointityö. Tätä varten hakusessa olisi vielä inDesign tms. painokelpoisen grafiikan osaaja.
-piski-

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1535
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 15.8.2022 13:32

Savuton Suomi:

https://savutonsuomi.fi/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Savuton_S ... _-verkosto

Joudutte olemaan vähän kuin rofee ja polee oltiin lapsena tai lipunryöstöä. Aika isoja yhteiskunnallisia auktoriteetteja tuossakin mukana. Ja kyllä, tiedän että kannabista voidaan nauttia muillakin tavoilla kuin polttamalla.
Peili ja tinapaperi reunoilla jos vaikka valonsaanti paranis.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija