Kuva

Kuva

Hamppumarssi 2010 (visioita)

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
kissacat

Re: Ohjeet Hamppumarssin järjestämiseen

ViestiKirjoittaja kissacat » 9.1.2010 12:18

Mä saisin varmaan ainaki agregaattorin, jolla siis saadaan virta helposti esim levystoittimia ja kaiuttimia varten.


Pyytäisin jokaista lukemaan tämän:

Mun mielestä hamppumarssi voisi tännä vuonna olla paljon paljon kattavampi kuin ennen, ja jo sen suunnittelua varten tulisi järjestää hamppumarssin kokoinen suurkokoontuminen. Hamppu laillistetaan kuukaudessa, jos tahtoa löytyy! Pikkujuttu se laillisuus tavallaan, mutta jostakin on hyvä aloittaa. Pitkitetään hamppumarssia niin, että se kestää ainakin useamman päivän. Vaikka perjantaista sunnutaihin, ja siitä eteenpäin niin pitkälle kuin jaksetaan. Eiköhän ihmisiä tunneta tän asian tiimoilta niin paljon, että saadaan hyviä esiintyjiä jotka viihdyttää jengiä vuorokausien ympäri. Junkkapiireistä lyötyy tiskijukkia, dubstep piireistä löytyy tiksijukkia, räppipiireistä lyötyy tiskijukkia, housepiireistä löytyy tiskijukkia, lisäksi paikalle saatais varmasti bändejä, räppäreitä, laulajia, näytelmäkerhoja, koomikoita, puhujia ja mitä vaan mitä voi pienellä lavalla esittää!

Suoralta lonkalta: Asa, Puppa J, Juju, Raappana, Madventures-jäbät... jne! Sä ja sun kaverit!

Paikka ei olisi sen vaatimattomampi kuin eduskuntatalon edusta.

Kukaan ei sais liksaa hommasta, mut tuskimpa kukaan sitä ees pyytää.

Saaataisikohan paikalle myös ruoanmyyntikoju(ja), joka olisi edullista, terveellistä ja täyttävää ruokaa ja pitäisi ihmiset kylläisinä? Kuulin huhuja jostain uudesta Street food / katusafka-lafkasta

Bileet kestäis niin kauan, kunnes kaikki kansanedustajat on ulkona työpaikaltaan väittelemässä asiasta.

Jokainen tois kännykkä, digi ja videokameransa, ja laittais siitä myös netin täyteen matskua. Koska tempaus on huomattava, paikalla on varmsti paljon mediaa ja hommasta puhutaan vielä lapsenlapsillekin.

Facebook on tehokkaampi tapa kutsua ihmisiä paikalle kuin se, että kaduilla levitetään flaijereitä, mikä ei tosin meinaa, etteikö flyereitäkin tulisi tehdä!

Mannerheimintie voitaisiin sulkea siksi päiväksi, ihmiset ajakoot jotain toista kautta. Esiintymislavana toimis joku muuta maata vähän korkeemmalla sijaitseva maaankohta, kuten talon rappuset tai ne patsaiden ympäristöt.

Tässäpä nämä päälinjat...

Nyt vaan järjestäydytään, koska homman suhteen tulee kiire! Ajakohtaa joutunee siirtämään hieman myöhemmäksi, jotta olisi hyvä sää ja aikaa järjestellä, ja ihmiset pääsisi osallistumaaan. Ehkä loppukeväästä, rennoimpaan aikaan vuodesta jolloin ihmisillä on vähiten esteitä.

MUISTATKO MISSÄ OLIT SILLOIN KUN SE TAPAHTUI? :pimp:

luvallanne voisin ottaa koko homman päälinjat ja järjestämisen ja suunnittelun vastuulleni, seuraavat kolme kuukautta oon töissä, mutta mulla on kuitenki paljon vapaa-aikaa ja vähän tekemistä muuten.

Viestinämme olisi oletettaasti, että päihdepolitiikasta käytäisiin asiakeskustelua, jossa ei ole lobbaajia, ja molempia osapuolia kuullaan.

Loppukevennyksenä, miten suunnilleen samankaltainen kapinahenki ilmeni menneisyydessä:
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... ietnam+war
Viimeksi muokannut kissacat, 9.1.2010 13:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
katalanala
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 376
Liittynyt: 12.8.2008

Re: Ohjeet Hamppumarssin järjestämiseen

ViestiKirjoittaja katalanala » 9.1.2010 12:58

Vähän tiedonmurua marssia/marsseja järjestävien tahojen pöydältä: tänä vuonna Helsingin hamppumarssi on tavallaan kansallinen tapahtuma, jonka oheen on suunnitteilla aikaisempaa reilusti näkyvämpi esiintulo median silmissä. Ainakin yritys on kova.

Avatar
katalanala
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 376
Liittynyt: 12.8.2008

Re: Ohjeet Hamppumarssin järjestämiseen

ViestiKirjoittaja katalanala » 9.1.2010 13:27

kissacat kirjoitti:Nyt vaan järjestäydytään, koska homman suhteen tulee kiire! Ajakohtaa joutunee siirtämään hieman myöhemmäksi, jotta olisi hyvä sää ja aikaa järjestellä, ja ihmiset pääsisi osallistumaaan. Ehkä loppukeväästä, rennoimpaan aikaan vuodesta jolloin ihmisillä on vähiten esteitä.
...
luvallanne voisin ottaa koko homman päälinjat ja järjestämisen ja suunnittelun vastuulleni, seuraavat kolme kuukautta oon töissä, mutta mulla on kuitenki paljon vapaa-aikaa ja vähän tekemistä muuten.


Mukavaa että löytyy innostuneita. Kyllä lisäapu on aina tervetullutta, mutta otahan kuitenkin huomioon nämä seikat ennen kuin suunnittelet mitään noin pitkälle:

  • Hamppumarssin järjestää Helsingissä SKY, ja muissakin kaupungeissa on omat porukkansa. Tarvetta ei ole sellaiselle ihmemiehelle, joka ilmestyy puskan takaa ja haluaa hoitaa aivan kaiken. Aktivismi on vuosia kestävä, pitkäjänteinen harrastus jossa sosiaalisilla suhteilla ja paikallistoiminnalla on tärkeä osa. Voin ainakin SKY:n puolesta sanoa, että järjestelyvastuuta ei varmasti haluta luovuttaa kenellekään ulkopuoliselle, mutta apu kelpaa aina kunhan se tapahtuu olemassaolevan toiminnan tueksi.
  • Hamppumarssia ei tulla järjestämään eri päivänä kuin kansainvälinen Million Marijuana March. Tämä on olennainen osa koko suomalaisenkin Hamppumarssin luonnetta.
  • Helsingin marssia puuhaavat tahot (joihin allekirjoittanutkin kuuluu) ovat jo hetkisen aikaa tähdänneet Eduskuntatalon portaiden valloitukseen tänä vuonna. Marssista todellakin on tarkoitus tehdä suurin ja kaunein tähänastisista.


Sinulla on reilusti intoa ja käytännön järjestelyideoita, joista eräät ovat jopa täysin samoja kuin omamme. Ota välittömästi yhteyttä johonkuhun SKY:läisistä (vaikka minulle yv:llä) ja hankkiudu seuraavaan kokoukseen! Se ei välttämättä ole yhtä jännittävää kuin ihkaoman marssiprojektin käyntiin polkaiseminen, mutta voitpahan ainakin olla varma että tuloksena on lopulta jotain muutakin kuin viestiketju foorumilla. :)

kissacat

Re: Ohjeet Hamppumarssin järjestämiseen

ViestiKirjoittaja kissacat » 9.1.2010 13:47

Noniin, ja hyvä niin. En ollut ottamassa koko hommaa vastuulleni, mutta tarkoitin tekeväni niin "viime kädessä", jotta homma tulee varmasti hoidetuksi. Teen niin paljon kuin pystyn.

Tuosta listauksesta hieman: Mitä hyötyä on, että marssi pidetään samana päivänä kuin muut maaat? Eikö juuri tänä vuonna, kun halutaan tehdä eroavainen ja suurempi ja kaunein marssi, tekisin eron, jos lehdissä olisi ensin otsikko: "Suomalaisilta ei hamppumarssia tänä vuonna", ja tämän jälkeen vasta juhlat olisikin?
Mitä hyötyä on konservatismista? Mitä hyötyä, jos ihmisiä ei tule niin paljoa paikalle, ja mitä hyötyä, jos tapahtumamme vain eksyy muiden kannabismarssiuutisten joukkoon ja unohdetaan? On toki mukava tapa ajatella muita maita, mutta täällähän sitä ollaan laillistamassa, ei muissa maissa, ja täten mielestäni vastaava ryhmäkuri ei juurikaan palvele kenenkään päämääriä.

katalanala kirjoitti:Aktivismi on vuosia kestävä, pitkäjänteinen harrastus jossa sosiaalisilla suhteilla ja paikallistoiminnalla on tärkeä osa.


Tämä on totta, mutta aktivismista ei ole hyötyä, jos mitään ei saada aikaiseksi. Miettiä juttuja voi loputtomiin, mutta tekojen tulisi mielestäni tapahtua hetkessä tai asap.

katalanala kirjoitti:Tarvetta ei ole sellaiselle ihmemiehelle, joka ilmestyy puskan takaa ja haluaa hoitaa aivan kaiken.


Ei ole tarvetta?? Eh, ei ehkä miehelle, joka puhuu hoitavansa aivan kaiken, tai on siihen ainoastaan kovin halukas, mutta en voi kyllä uskoa, ettettekö olisi kiitollisia miehestä, joka hoitaisi aivan kaiken, ja aivan tuosta vain. "Noin. Nyt se on laillista!"

Tuskin olen kuitenkaana mikään näistä miehistä, ja ensinnäkin, olen vielä poika. Mies ehkä vasta tämän episodin jälkeen. Siksi tarvitsemme apuamme, sillä minulla ei ole kuitenkaan, kuin jotakin, eli kaikki langat eivät millään pysy käsissä, ja luulen että juuri ne langat, ovat teillä.

Tarkoitukseni ei siiis missään nimessä ole hyökätä kysymyksilläni teitä vastaan, vaan nimenomaan liittoutua kanssanne, ei teidän vuoksenne, vaan asian ja muiden (kaikkien) vuoksi. Olen ikään kuin odottanutkin tällaista pyyntöä taholtanne.

Vielä tuosta kestosta. Asem-tyyppejä pidettiin piiritettyinä joku 24 tuntia? Mitä jos he olisivatkin olleet paikalla vapaaehtoisesti?

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: Ohjeet Hamppumarssin järjestämiseen

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 9.1.2010 15:21

Ajankohta-asiasta:

kissacat kirjoitti: Eikö juuri tänä vuonna, kun halutaan tehdä eroavainen ja suurempi ja kaunein marssi, tekisin eron, jos lehdissä olisi ensin otsikko: "Suomalaisilta ei hamppumarssia tänä vuonna", ja tämän jälkeen vasta juhlat olisikin?


"Ei hamppumarssia tänä vuonna" ei varmasti olisi uutinen. Lehtiin ei tuollaista otsikkoa saa.


Mittakaavaluokasta:

En tiedä olinko ainoa, joka oli Ihmistulva-mielenosoituksessa syksyllä. Siinä oli mukana ehkä 2000 henkeä, mikä oli todella hyvä saavutus - mutta sinne olikin sitten järjestetty mm. erittäin edullisia bussikuljetuksia eri puolilta suomea ja viimeiset viikot järjestäjät paiskivat oikeasti yötä päivää hommia suunnitellen mm. sitä, miten nosturit järkätään lehdistölle eduskuntatalon eteen ja miten niitä siirrellään ymym., jotta viesti saadaan menemään perille. Tieto tapahtumasta levisi hyvissä ajoin niin medioiden kuin sähköpostien kuin Facebookien kuin twittereiden välillä.

Tuo tapahtuma onnistui niinkin hyvin, että lehdet huomioivat sen monena päivänä. Miekkarin vaatimaa ilmastolakia siitä ei kuitenkaan tullut. Tämä antaa ehkä jotain realistista kuvaa siitä, millaiseen laajuuteen todella kovalla työllä voisi marssin suhteen päästä?

Kyseinen tapahtuma kesti vain päivän, mutta sitä varten piti jo järjestää mm. melkoiset wc-arsenaalit. Itselläni ei ole mitään hajua, mitä maksoivat ja mitä kautta ne hankittiin. Mutta tämäntyyppisiä asioita on todella mietittävä, mikäli laajuusluokassa pyritään ihan uudelle tasolle.

kissacat

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja kissacat » 9.1.2010 15:49

Tiedän ja komppaan. Hyvä että teit tästä oman haaransa ;)

Mitenkä on tuo aiemminkin ehdotettu järjestäytyminen yhdessä mm. jalojen nuuskanharrastajien kanssa? Itseäni ei kys. tuote kiinnosta, mutta kaveripiiristä löytyy monia, ja heidän asioihinsa liittyneet myös jopa muutamat polisijututkin. Eikös tässä samassa asemassa olla?

reijo hiller kirjoitti:Ajankohta-asiasta:

...

"Ei hamppumarssia tänä vuonna" ei varmasti olisi uutinen. Lehtiin ei tuollaista otsikkoa saa.Empä ole varma tästäkään.. Oletko koskaan yrittänyt?

onhan aiheesta kirjoitettavaa. Lähetetään tapahtumattomuudesta tiedote jokaiseen mediaan, että ei jakseta enää sitä samaa lenkkiä siispä jäädään sinä päivänä kotiin. Uutisointi keskittynee ulkomaihin. Ja uutisessa ainakin mainitaa, "Suomessa ei jäjestetty tänä vuonna jokavuotista mielenosoitusta".

olet mielestäni viisas mies reijo. kuitenkin sinuunkin on tarttunut suomalais-kapitalistinen negatiivisyys.

wc-arsenaaleista. hmm, voi kyllä olla hankalaa, ja mukaan tarvitaan vielä lisää jengiä. Mutta voidaan jätttää tiedottamalla paljon vastuuta itse mielenosoittajille; ottakaa itsellenne tuolit, että jaksatte viipyä!

tob
1 tähti
1 tähti
Viestit: 44
Liittynyt: 9.4.2007

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja tob » 9.1.2010 21:33

Ei nyt millään pahalla, mutta aloitusviestistä tulee elävästi mieleen Frostbite '09 joka kyllä jäi ihmisten mieleen mutta ei ehkä ihan järjestäjän toivomalla tavalla. En nyt ihan jaksa uskoa että Helsingin kaupunki suostuisi sulkemaan Mannerheimintien, ainakaan ilmaiseksi. En myöskään usko että joitain kansanedustajia kiinnostaisi koko kannabis/päihdepolitiikka-asia niin paljon että he vaivautuisivat ulos asti, bileiden väkisin jatkaminen taas kuulostaa oivalta tekosyyltä poliisille harjoittaa hieman joukkojenhallintaa, mielummin muutaman tunnin tapahtuma (+ jatkot illalla) jossa puhutaan asiaa, kuin kolmen päivän sekava kattaus jossa oikea asia jää hyvin, hyvin helposti punaviherkeltaisen propagandan alle. Miten sitten kun kansanedustajat eivät koko viikonkaan jälkeen ole tulleet ulos, ja ohjelmatarjonta on käyty jo kolmesti läpi? Missä porukka nukkuu/käy vessassa jos tapahtuma venyy vuorokausien mittaiseksi?

Enkä usko mitenkään että se olisi Pertti Peruskansalaisen silmissä hyvää pressiä kun iso lauma hippejä tukkii eduskuntatalon portaat ja mennerheimintien ja kieltäytyy tekemästä yhtään mitään ennenkuin koko eduskunta jalkautuu heidän keskuuteensa haukuttavaksi "sokeudestaan" ja siitä miten "tyhmiä" he ovat.

Mielummin rakentavaa keskustelua kuin sirkusta, tämä on tietysti vain oma mielipiteeni ja saattaa olla että aloitusviesti on juuri sitä mitä me savupäät kaipaamme eli kaikkien hippi-stereotypioiden todeksinäyttämistä tavisten silmissä.

EDIT: No niitä omia ideoita: SKY:n edustajat voisivat pyytää audienssia johonkin eduskunnan täysistuntoon ja keskustella päihdepolitiikasta suoraan päättäjien kanssa. Ylipäätään se, että me menisimme juttelemaan päättäjille sen sijaan että vaatisimme heitä kaikkia tulemaan meidän luoksemme. Ohjelmatarjonta jaettaisiin niin, että itse marssin aikana on ehkä yksi artisti puheiden lisäksi, mutta loput keikoista pidettäisiin jatkopaikaksi valitussa tilassa nimellistä sisäänpääsymaksua vastaan, joka käytettäisiin lyhentämättömänä kulujen peittämiseen.

Avatar
Pulitrukki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 741
Liittynyt: 30.8.2007

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Pulitrukki » 10.1.2010 0:28

Älkää tulko marssille kuumottelemaan, älkää tulko pelkäämään, älkää tulko niin, että tunnette olonne rikolliseksi, sillä te ette tee mitään väärin hamppua käyttäessänne ja viljellessänne. Laki tekee väärin rankaistessaan sitä, mistä ei ole kellekään haittaa, ja aiheuttaa näin toimiessaan haittaa kaikille. Kuumottelu ja rikollisstatuksen pelko näkyy ihmisissä: jos marssiessa kävellään paska jäykkänä häpeissään vältellen ihmisten katseita, homma menee puihin. Silloin "me ja noi" on jo erotettu, hampuusi on itse valinnut ettei halua kuulua yhteiskuntaan.

Minä sanon teille, veljet: älkää nöyristelkö, vaan katsokaa jokaista vastaantulijaa silmiin ja hymyilkää - sillä ainoastaan katsekontaktilla saadaan tapahtumia, ihmisiä ja mielikuvia jäämään muistiin. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!
kuumotukset ei oo kuumotuksia jos kuumottelija ei kuumotu

Brainless
Viestit: 77
Liittynyt: 3.4.2008

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Brainless » 10.1.2010 1:56

Pulitrukki kirjoitti:Älkää tulko marssille kuumottelemaan, älkää tulko pelkäämään, älkää tulko niin, että tunnette olonne rikolliseksi, sillä te ette tee mitään väärin hamppua käyttäessänne ja viljellessänne. Laki tekee väärin rankaistessaan sitä, mistä ei ole kellekään haittaa, ja aiheuttaa näin toimiessaan haittaa kaikille. Kuumottelu ja rikollisstatuksen pelko näkyy ihmisissä: jos marssiessa kävellään paska jäykkänä häpeissään vältellen ihmisten katseita, homma menee puihin. Silloin "me ja noi" on jo erotettu, hampuusi on itse valinnut ettei halua kuulua yhteiskuntaan.

Minä sanon teille, veljet: älkää nöyristelkö, vaan katsokaa jokaista vastaantulijaa silmiin ja hymyilkää - sillä ainoastaan katsekontaktilla saadaan tapahtumia, ihmisiä ja mielikuvia jäämään muistiin. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!


Mutta olkaa asiallisia ja käyttäytykää ihmisiksi.

Ärsyttävää kuinka paljon nuoria alkoholisteja ja idiootteja marssille mahtuu. Huudellaan jotain hamppua lapsille tai muuta paskaa.

Enemmän faktatietoa esim esitteitä miksi tämä tulisi laillistaa mitä haittoja mitä hyötyjä kasvista on miten vaikuttaa. Näitä esitteitä voisi jakaa täysi-ikäisille kiinnostuneille marssin yhteydessä ja muissakin yhteyksissä ennen ja jälkeen marssin. Typerä huutelu pilvee vittu kaikille antaa kuvan että hamppu surkastuttaa ne nuorison vähätkin aivot. :D

Siis olkaa niin kuin sivistyneet järkevät ihmiset!

Peace!
''Fight for your rights''

Avatar
Hazer
Viestit: 30
Liittynyt: 13.4.2008

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Hazer » 10.1.2010 19:00

Mun mielestä näissä marsseissa on tärkeetä ajatella sitä tapahtumaa hieman enemmän sivustakatsojan silmin. Mielestäni tapahtumalla haetaan kuitenkin ymmärrystä tälle asialle ja pyritään saada ihmisiä tajuamaan
turhat ennakkoluulonsa, joten ulkoinen vaikutelma on erittäin tärkeä. Hyvä käytös, pukeutuminen, huutelu, siisteys, kyltit, puheet ja muut asiat ovat juuri niitä asioita joiden perusteella marssiin kuulumattomat ihmiset
määrittelevät tietoisesti/ei-tietoisesti marssin ja myös koko hamppukulttuurin koska monelle tämä marssi voi olla ainoa hamppuun liittyvä kokemus juu nou...

Moni varmasti kokee tällaiset ajatukset pinnallisiksi tai teeskentelyksi mutta silloin keskittyy vain vääriin asioihin. Ehkäpä porukka kiinniittää liikaa huomioita käyttäjien hyväksymiseen kuin itse aineen mikä on
kyllä ymmärrettävää mutta mielestäni pääidea jää silloin liikaa takaalalle.

Olettaisin että vahvimmat ennakkoluulot kohdistuvat kannabiksen vaikutuksiin ja että käyttäjät ovat jollakin tapaa "alempiin luokkiin" kuuluvia ihmisiä ja juuri tässä kohtaa vahvistuvat ennakkoluulot marssilla kun
kadut täyttää pääosin punk- hippi- rasta- cyber- ym -henkisesti pukeutuneet ihmiset. Vähän kuin jos punkkari mainostaisi hammasharjaa, olettaisivat ihmiset että hammasharjaa mainostetaan enimmäkseen punkkareille.

Tämä saattaa nyt herättää vahvoja tunteita joissain moraaleista ja etiikasta tiukasti kiinnipitävissä mutta fakta se on silti. Ihmiset suhtautuvat erilaisuuteen eri tavoin mutta valitettavasti liian usein negatiivisella asenteella.
Joka vuosi marssien aikaan tämä sama kompastumiskohta alkaa mieltä vaivaamaan mutta onneksi suvaitsevaisuus muuttuu joka vuosi parempaan suuntaan, hitaasti tosin.

Neuvoisin vain välillä ajattelemaan asiaa muiden silmin ymmärtääksesi miksi heidän mielipiteensä asiasta on se mikä se on. käyttäjät hakevat hyväksyntää ja ymmärrystä mutta yllä mainituissa asioissa tulisi ymmärtää ja hyväksyä myös
vastustavien/kantaa ottamattomien mielipiteet ja käsitykset asiasta.

Avatar
sweeden
Viestit: 126
Liittynyt: 3.3.2009

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja sweeden » 13.1.2010 21:14

Hazer kirjoitti:Hyvä käytös, pukeutuminen, huutelu, siisteys, kyltit, puheet ja muut asiat ovat juuri niitä asioita joiden perusteella marssiin kuulumattomat ihmiset
määrittelevät tietoisesti/ei-tietoisesti marssin ja myös koko hamppukulttuurin koska monelle tämä marssi voi olla ainoa hamppuun liittyvä kokemus juu nou...

Olen itse harkinnut pukeutuvani tänä vuonna frakkiin marsseissa. :mrgreen:

Stereotypioiden horjuttaminen on tärkeää ja koska ihmiset ovat pinnallisia, nimenomaan "siistit ja vanhurskaat" vaatteet kuten puvut tai vastaavat olisivat hyvä veto.

Tietenkään kaikki eivät omista juhlapukua mutta jos edes joillakin olisi puvut päällä, voitaisiin antaa vaikutelma monipuolisesta käyttäjäkunnasta.

Olemuksella tietenkin kumotaan se suurin argumentti: "Pilvenpolttajat on vaan jotain laiskoja ja saamattomia reggaehippinistejä"

Känniset ja huomattavan alaikäiset voisivat pysytellä kotosalla. Tästä varmaan kaikki ovatkin samaa mieltä.

En tiedä sitten että miten marsseilla soitettu musiikki vaikuttaa. Reggae ei ehkä vetoa kovin hyvin "yleisöön" vaikka ganja siihen voimakkaasti liittyykin. Mulla ei mitään reggaeta vastaan ole, mutta pohdin jälleen stereotypioita.

Tietenkin vähän oudolta se voisi toisaalta tuntua jos koko joukko pukumiehiä/naisia kävelisi marskintietä ja kaiuttimista kuuluisi Matti ja Teppo. :D

Joka tapauksessa rauhaa kaikille ja toivotaan parasta :pimp:
En allekirjoita koskaan.

Kartsa
Viestit: 141
Liittynyt: 24.4.2009

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Kartsa » 13.1.2010 21:16

^Reggae on mielestäni siinä mielessä hyvä genre soittaa tapahtumissa että se on harvoin loukkaavan/pahan kuulosta kenenkään korvissa. Tai ainakaan ei ole vielä tullut ihmistä vastaan joka alkaa kovasti protestoimaan jos reggae soi :)

Avatar
HL1979
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 897
Liittynyt: 26.11.2008

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja HL1979 » 13.1.2010 21:49

sweeden kirjoitti:Olen itse harkinnut pukeutuvani tänä vuonna frakkiin marsseissa. :mrgreen:

Stereotypioiden horjuttaminen on tärkeää ja koska ihmiset ovat pinnallisia, nimenomaan "siistit ja vanhurskaat" vaatteet kuten puvut tai vastaavat olisivat hyvä veto.

Tottahan toki. Kyllä marssille pitää pukeutua hyvin. :yes:
Hiisi vieköön!

kissacat

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja kissacat » 14.1.2010 12:07

HL1979 kirjoitti:...
Tottahan toki. Kyllä marssille pitää pukeutua hyvin. :yes:

Jep. Onhan se sentään juhlapäivä!

Mutta älkää hyvät ihmiset olko mauttomia ja tehkö sitä tyylivirhettä että laittaisitte päällenne ainoastaan puvun takin. Niin tehdään ainoastaan seduloissa ja ruotsinlaivoilla ;)

Avatar
stonedrunk
Viestit: 302
Liittynyt: 9.7.2008

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja stonedrunk » 14.1.2010 12:14

kissacat kirjoitti:...
Jep. Onhan se sentään juhlapäivä!

Mutta älkää hyvät ihmiset olko mauttomia ja tehkö sitä tyylivirhettä että laittaisitte päällenne ainoastaan puvun takin. Niin tehdään ainoastaan seduloissa ja ruotsinlaivoilla ;)

Voe kiesus :doh:
Näyttäisi alkavan joka vuosi aina aikaisemmin sama kiistely siitä, miten marssille pitää pukeutua.

Jokainen pukeutuu just niinku huvittaa piste.

Avatar
Pulitrukki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 741
Liittynyt: 30.8.2007

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Pulitrukki » 14.1.2010 12:24

stonedrunk kirjoitti:...
Voe kiesus :doh:
Näyttäisi alkavan joka vuosi aina aikaisemmin sama kiistely siitä, miten marssille pitää pukeutua.

Jokainen pukeutuu just niinku huvittaa piste.


Ympäröivä yhteiskunta asettaa tiettyjä odotuksia jäsentensä käyttäytymiselle ja ulkonäölle, ja sitä asiaa ei individualistiset, henkilökohtaiset mielipiteet tule koskaan muuttamaan yhtään mitenkään. Onkin helpompaa hyväksyä nämä odotukset ja pyrkiä toteuttamaan niitä, sillä kaikki positiiiviset keinot kannattaa käyttää hamputtelijakansanosan ollessa melkoisessa altavastaajan asemassa olemassaolevien stereotyyppien vuoksi.

Jos hamppuihmisistä näkyy ulospäin pelkkiä karvaisia hippejä, on turha selitellä, että "käyttää sitä liikemiehetkin", vaikka väite sinänsä pitäisikin paikkansa. Yleisön mielipiteellä on merkitystä enemmän kuin sillä, ettämäolenvittuoikeessajapukeudunmitenhuvittaaonxsuljokuongelma. Tämä on toki vain oma mielipiteeni.
kuumotukset ei oo kuumotuksia jos kuumottelija ei kuumotu

kissacat

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja kissacat » 14.1.2010 12:32

Pulitrukki kirjoitti:...

Ympäröivä yhteiskunta asettaa tiettyjä odotuksia jäsentensä käyttäytymiselle ja ulkonäölle, ja sitä asiaa ei individualistiset, henkilökohtaiset mielipiteet tule koskaan muuttamaan yhtään mitenkään. Onkin helpompaa hyväksyä nämä odotukset ja pyrkiä toteuttamaan niitä, sillä kaikki positiiiviset keinot kannattaa käyttää hamputtelijakansanosan ollessa melkoisessa altavastaajan asemassa olemassaolevien stereotyyppien vuoksi.

Jos hamppuihmisistä näkyy ulospäin pelkkiä karvaisia hippejä, on turha selitellä, että "käyttää sitä liikemiehetkin", vaikka väite sinänsä pitäisikin paikkansa. Yleisön mielipiteellä on merkitystä enemmän kuin sillä, ettämäolenvittuoikeessajapukeudunmitenhuvittaaonxsuljokuongelma. Tämä on toki vain oma mielipiteeni.


Ja mielipiteesi on myös minun mielestäni täysin oikea.

Panostamalla meininkiin saa muutenkin annettua vähän arvokkuutta tapahtumalle!

"jokainen pukeutuu niinkuin haluaa" ~ "jokainen kirjoittaa kylttiinsä mitä huvittaa"

Syntyisi kaikkea väliltä:
--> "Laillistaisitteko kiltit kannabiksen? <3" - "BÄÖÖÖRG MENXKÄÄ VITTUUN HASIS ON HUUME JA MÄ SYÖN SEN!"

Chakazoo
Viestit: 381
Liittynyt: 14.1.2007

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Chakazoo » 14.1.2010 13:29

No on kyllä aika huolestuttavaa jos pitää alkaa piilotella luonnettaan hienojen vaatteiden alle. Kuinka moni polttelijoista oikeasti näyttää stereotypiseltä hipiltä? Tästä voidaan kiistellä loputtomiin, mutta minusta olisi vitun tekopyhää paskaa jos kaikki menisivät puvut päällä marssimaan. Eikä se välttämättä olisi kovin vakuuttavaakaan ulkopuolisin silmin. Siinä olen yhtä mieltä, että muutamilla voi olla puku jos sitä haluaa välttämättä pitää. Mitä erilaisempaa sakkia marssilla on, sitä useampi ihminen voi samaistua poppooseen.

Huvittavaa miten tästäkin on joka vuosi onnistuttu tekemään kiista. Miten olisi kompromissi? :lol:

Avatar
The Groke
Viestit: 170
Liittynyt: 19.2.2008

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja The Groke » 14.1.2010 14:50

Chakazoo kirjoitti:
Huvittavaa miten tästäkin on joka vuosi onnistuttu tekemään kiista. Miten olisi kompromissi? :lol:


Kannatan kompromissia. Ei pukuja, ei hippejä - kukaan ei tule omana itsenään http://www.youtube.com/watch?v=xMGVL7s4nno&feature=fvw :lol:

No, ei - tai ehkä silti. Tosin hyvin tietäen ettei meistä suomalaisista ole mihinkään erikoisempaan niin minusta olisi kyllä mahtavaa muuttaa hamppumarssi hamppuparaatiksi tai ehkä jopa hamppukarnevaaliksi tulennielijöineen. Ajatelkaa miten karmeaa olisi jos kansa alkaisikin tulla katsomaan marssia ihan tarkoituksella...

Sitäpaitsi jos oletuksena olisi että osallistujat saisivat 'pukeutua' niin osallistujiakin voisi olla enemmän, kun ei tarvitsisi pelätä kenen äiti siellä laidalla kyylää tai minkä kanavan uutisiin päätyy... Vaan miten se nyt olikaan saiko mielenosoituksissa ylipäätään naamioitua?
Alempi lause valehtelee!
Ylempi lause on aivan oikeassa!

Dain adain is et vaciia et tedain ebrae siiper facie daiin abyssi et spiritiis.

Avatar
Hazer
Viestit: 30
Liittynyt: 13.4.2008

Re: Hamppumarssi 2010 (visioita)

ViestiKirjoittaja Hazer » 14.1.2010 15:01

Porukka nyt taas palloilee pukupakosta täysin vapaaseen pukeutumiseen :)

Melko ironista että ne jotka kokisivat puvun yms pukeutumisen siistimmäksi/paremmaksi ovat niiden silmissä piilottelijoita/teeskentelijöitä jotka kokisivat puvun teeskentelyksi (mahdollisesti ainakin itsellään?) :D
Täällä eivät kaikki kommentoijat oikein hyväksy erilaisuutta vaikka sen puolella ovatkin. Ei se puku pelkästään sitä varten ole että näyttäisi muiden silmissä siistiltä vaan samalla myös itse näkee itsensä siistimpänä.

Eipä tästä tarvitse mitään kiistaa mielestäni pystyttään.

Valitettavasti foorumin keskustelut välillä tuovat mieleeni: http://www.youtube.com/watch?v=WUZsVLoA_kQ


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa