Pienet uutiset 2015 keskustelu

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
patriarkka
Viestit: 26
Liittynyt: 15.11.2009

Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja patriarkka » 2.1.2015 19:14

Pienistä uutisista 2015 keskustelut tähän ketjuun.


Kannabiksen kautta käyttäjät tutustuvat usein muihinkin huumeisiin. Muun muassa subutex, ekstaasi ja amfetamiini ovat edelleen suosittuja aineita Etelä-Karjalassa.

Porttiteoriaa näytetään puskevan kansalle myös tänä vuonna, tietysti onhan tässä hyvällä tahdolla luettavissa pientä vivahde-eroa, "päätyvät automaattisesti käyttämään vs. tutustuvat usein".
Kaippa tätäkin voisi pitää pienenä positiivisena muutoksena.
If you ain't high by 2 in the afternoon, go fuck yourself - Joey Diaz

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2039
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 17.1.2015 19:54

generalgreen kirjoitti:Nuorten vanhemmat kuulivat polttelusta kuitenkin vasta esitutkinnan myötä ja asia on tullut useimmille täytenä yllätyksenä.

--

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011 ... 5_uu.shtml


Eli siis käyttö ei ole näkynyt millään tavalla nuorten arjessa, mutta onhan tämän nyt saatana oltava ongelma koska huume. :x

Poliisissakin varmaan joku surkuttelee että kuka nä meidän tynnyrihasikset ostaa, kun jonnetkin jo säätävät omansa muuta kautta tai kasvattavat itse. :D
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin

Simppa Hurkus
Viestit: 225
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 20.1.2015 0:58

Marihuanan laillistamisella USA:ssa odottamattomat seuraukset

Laillinen marihuana ei kaikille riitä, vaan siitä uutetaan kotikeittiöissä hasisöljyä. Puuha voi aiheuttaa rajun räjähdyksen.

Yhdysvalloissa Coloradossa laillistettiin marihuana kaksi vuotta sitten. Päätöksellä on ollut ennalta arvaamaton seuraus: osavaltiossa tapahtui viime vuonna kymmeniä räjähdyksiä, joiden syynä oli yritys uuttaa huumeita kotikeittiössä, kellarissa tai autotallissa. Tietoon tulleiden räjähdysten määrä on kolminkertaistunut marihuanan laillistamista edeltäneestä ajasta.

....

http://yle.fi/uutiset/marihuanan_lailli ... _usassa_od ... et/7745273

Yritys uuttaa huumeita laillisesta marihuanasta, just joo. Heroiinia varmaankin uuttavat, kun se noin vaarallista on? Ei se hasisöljy ole sen laittomampaa...

Ei kai kukaan kuvitellut että tyhmyyksien teko muuttuisi vähemmän vaaralliseksi kun hamppu laillistuu? Engelsmannit ruukaavat kiehauttaa kotona perunanpaloja öljyssä hiukopalaksi pubista palattuaan. Siinä palaa usein koko huusholli asukkaineen, naapureita unohtamatta, vaikka perunat on olleet laillisia jo 1600-luvulta lähtien - PERUNAN LAILLISTAMISELLA ODOTTAMATTOMAT SEURAUKSET!!!!.

Locker
Viestit: 362
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Locker » 20.1.2015 12:29

Simppa Hurkus kirjoitti:"Tietoon tulleiden räjähdysten määrä on kolminkertaistunut marihuanan laillistamista edeltäneestä ajasta."

Ei kai kukaan kuvitellut että tyhmyyksien teko muuttuisi vähemmän vaaralliseksi kun hamppu laillistuu?


Nää onkin just sellaisia kysymyksiä, joihin voidaan vaikuttaa paremmin laillisen kannabiksen oloissa. Onko se sitten ohjeistusta butaaniprojektien turvallisuudesta, kielletäänkö kyseinen menetelmä vai järjestetäänkö hallinnon taholta Helsingin graffitiseinien tapaan paikka, jossa sitä voi tehdä turvallisesti?
Harmittaa, että uutinen on tuossa muodossaan tullut Yleltä. Haiskahtaa pahasti moraalipaniikilta.

lamppumies
Viestit: 120
Liittynyt: 12.2.2012

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja lamppumies » 20.1.2015 17:34

generalgreen kirjoitti:Britannian Byroslavia: Isä auttoi kuolevaa pikkutyttöään kannabisöljyllä – viranomaiset kielsivät tapaamiset

No tulipas taas paska fiilis kun luki ton jutun.. On kyllä monessa kolkkaa suhtautuminen yrttiin vielä kummallisella mallilla.

Avatar
Sihaus
Viestit: 622
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Sihaus » 21.1.2015 0:14

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... nomobile=4


"
– Lain mukaan jo kannabiskasvin siemenen multaan istuttaminen täyttää huumausainerikoksen tunnusmerkistön, totesi oikeus."

Lain mukaan hampun viljely huumausaineeksi on kielletty, opiumunikko mainitaan laissa samassa lauseessa hampun kanssa ja niiden viljely on rinnastettu toisiinsa. Miksi unikonsiemenen saa kylvää syyllistymättä rikokseen mutta hampunsiidua ei, vaikka ovat laissa samalla viivalla. Kumpaakaan ei saa kasvattaa käytettäväksi huumeena. Mummot viljelee opiumia ja poliisi ei ratsaa vaikka siemenen kylväminen on oikeuden mielestä rikos?


"Mies kasvatti vajassaan 40 kannabiskasvia. Viljelijä edisti kasvua valaistuksella sekä lämpölampulla."

Lämpölamppu ja lisäksi valaistus. Mikä ammattilainen :D
politik use drugs
politik use bombs
politik need torpedoes
politik needs blood
thats what my friend is an evidence politik is violence
what my friend is a evidence politik is violence

Avatar
bakedbaker
Viestit: 229
Liittynyt: 13.11.2014

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja bakedbaker » 21.1.2015 1:07

Ilmeisesti pihavajassa oli talvisaikaan sen verran kylmä ettei lamppujen tehot riittäneet lämmitykseen?

Onhan se kiva kuulla että aatelismiehetkin kasvattaa. :D

Ite vaan ihmettelin tätä: "Oikeus perusteli lievempää tuomiota sillä, että syytetty ei kasvattanut kannabista varsinaisesti sisäkasvatuksessa, vaan ulkona olevassa pihavajassa."

Mulla on tainnut mennä ohi jotain tärkeää. :o Tuon mukaan ulkokasvatus on sitten varmaan jo lähestulkoon dekriminalisoitua. :P

Avatar
lizzy
Viestit: 583
Liittynyt: 31.8.2014

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja lizzy » 21.1.2015 7:33

Ja mikä hiton aatelismies? Tässä maassa ei tietääkseni ole aatelissäätyä.

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2039
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 21.1.2015 10:39

lizzy kirjoitti:Ja mikä hiton aatelismies? Tässä maassa ei tietääkseni ole aatelissäätyä.


Vanhojen aatelisukujen jäseniä, Suomen ritarihuone pitää noista luetteloa. Ulkomuistista ainakin Cedercreutz, Järnefelt, Mannerheim, tiiän yhen porilaisen Nordenswanin... Eipä noilla mitään muuta itseisarvoa tänä päivänä ole kuin virtuaalikikkelin pidennys :D.
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin

Avatar
lizzy
Viestit: 583
Liittynyt: 31.8.2014

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja lizzy » 21.1.2015 11:28

Se, että termi 'aatelinen' nostettiin uutisessa vahvasti esiin, kertoo halusta korostaa noiden henkilöiden paremmuutta. Ja se(kin) lisää eriarvoisuutta. Miksi ei käytetty ammattinimikettä? Olisi aihetta pieneen vallankumoukseen. Toisilla ei ole edes työtä saati asuntoa ja nämä leikkivät "aatelisia".

Avatar
oldirty
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1661
Liittynyt: 15.5.2006

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja oldirty » 21.1.2015 11:48

Aatelisetkin nykyään kasvattelee hamppua. Ei ole tämä enää pelkästään perushippien harrastus. :D
the Effects are very strange, and, at first hearing, frightful enough) is very general and frequent: and the Person, from whom I received it, hath made very many Trials of it, on himself, with very good Effect.

Avatar
An0n
1 tähti
1 tähti
Viestit: 323
Liittynyt: 9.4.2013

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja An0n » 21.1.2015 11:50

lizzy kirjoitti:Se, että termi 'aatelinen' nostettiin uutisessa vahvasti esiin, kertoo halusta korostaa noiden henkilöiden paremmuutta. Ja se(kin) lisää eriarvoisuutta. Miksi ei käytetty ammattinimikettä? Olisi aihetta pieneen vallankumoukseen. Toisilla ei ole edes työtä saati asuntoa ja nämä leikkivät "aatelisia".


Eiköhän se aatelinen otettu tuossa "uutisessa" esille vain tirkistely-, nolaamis- ja elämänvaikeuttamistarkoituksessa, jotta naapurit ja työpaikan henkilökunta voivat arvata tekijän vaikka nimeä ei ole julkistettu.

Mitä tulee aatelisleikkeihin, niin kyse on perinteiden vaalimisesta, eikä siinä ole tosiaankaan sen enempää järkeä kuin joulunvietossa tai Juhannuksena mökille menemisessä. Vaikka Ritarihuone seuraavassa pienessä vallankumouksessa poistettaisiin pommilla Kruunuhaasta ja entiset aateliset kulkisivat pää painuksissa vanha paskainen puku päällä, ei silti kenenkään työ tai asuntoasiat siitä paranisi.
Il est l’heure de s’enivrer!
Pour n’être pas les esclaves martyrisés du Temps ... Baudelaire: Le Spleen de Paris

Julkkiskuvat vuotivat jo – sinäkin voit olla alasti pilvessä (Laura Manninen, Taloussanomat 4.9.2014)
Tout pour la dolce vita!

Avatar
nambla
Viestit: 113
Liittynyt: 27.3.2004

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja nambla » 21.1.2015 16:23

"Oikeus perusteli lievempää tuomiota sillä, että syytetty ei kasvattanut kannabista varsinaisesti sisäkasvatuksessa, vaan ulkona olevassa pihavajassa."

Ehkä jännä syy lievempään tuomioon -- itse ehkä katsoisin tuon erillisen kasvatus tilan enemmänkin raskauttavaksi syyksi, no hyvä tietää tälläinenkin lieventävä asiahaara.
:respect: Time of my life :respect:

Avatar
xola
Viestit: 154
Liittynyt: 23.3.2006

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja xola » 21.1.2015 18:15

Joo, ei näissä päihdejutuissa ole mitää yhtenäistä linjaa, vaihtelee , niinku lajikkeet. :roll: portti huume , just , tupakki on se portti huume jos joku :mrgreen: montako prosenttia päihderiippuvaisista polttaa tupakkia :think: yli 90 prosenttia mutuilisin. ja tosta on vaikein päästä eroon, ja sitä yleensä vedetään päivittäin, muiden päihteiden viihde käyttö on mahdollista ehkä helpommin. :think:

Ja varmaan pitäisi miettiä ketkä hyätyy kieltolaista?

Tämähän on kauheaa päihderasismia :evil: esim. cannabiksenkäyttäjä on pahempirikollinen vs alkoholi vaikka alkoholi aiheuttaa enemmän haittaa myös sivullisille?
VIINA PIRU VEDÄTYS.......................!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar
oldirty
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1661
Liittynyt: 15.5.2006

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja oldirty » 21.1.2015 21:14

oldirty kirjoitti:Vihdin tulipalo alkoi huumeviljelmästä
Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.24

Pienkerrostalon tuhoisan tulipalon epäillään saaneen alkunsa hamppuviljelmästä.


Tiistaiaamuna syttynyt tulipalo Vihdin Nummelassa tuhosi asuinkelvottomaksi ainakin kuusi asuntoa. Kymmenkunta ihmistä jouduttiin evakuoimaan, kaksi joutui turvautumaan terveyskeskukseen hengitettyään myrkyllistä savua.

Lievän savumyrkytyksen saaneet olivat kiellosta huolimatta menneet pelastamaan tavaroitaan varastokopista liekkien keskeltä.

:doh: Voihan vitµ¢¥. Tällaisia uutisia ei mielellään näkisi. :smash: Onneksi ei kukaan kuollut. Nyt paloturvallisuus kuntoon ja kasvatustilaan palohälyttimet jukolauti. :guru:
the Effects are very strange, and, at first hearing, frightful enough) is very general and frequent: and the Person, from whom I received it, hath made very many Trials of it, on himself, with very good Effect.

lamppumies
Viestit: 120
Liittynyt: 12.2.2012

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja lamppumies » 21.1.2015 22:17

Ei tee kyl hyvää olemattomalle laillistamiskeskustelulle, naapuritkin varmaan tyytyväisiä.. Onneks sai kuitenkin ''tavarat'' pelastettua. :D

Killer Clown
Viestit: 106
Liittynyt: 11.1.2011

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Killer Clown » 21.1.2015 23:52

Mitä olette mieltä mitenkä palo on saanut alkunsa, jos oletetaan, että ovat olleet hampun kasvattajia? Lamppu pudonnut, virtalähteen vika, omia sähkökytkentöjä? Voiko tuollainen 600W:n lamppu tuottaa niin paljon lämpöä, että sytyttää puun palamaan vai tarvitaanko jotain helpommin syttyvää materiaalia kuten paperia/pahvia?

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1231
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 22.1.2015 0:52

Siinä on sen sata vaihtoehtoa. Turha edes alkaa arvuuttelemaan, mitä on käynyt. Ehkä saamme lukea asiasta lisää kun tutkinta on valmistunut. Tai sitten emme.
– En aina juo alusvaatteisillani, mutta kun juon, sanon kaikille, että se on suomalainen perinne.

Avatar
nambla
Viestit: 113
Liittynyt: 27.3.2004

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja nambla » 22.1.2015 1:17

Juup, aika turha alata arvailemaan syttymisyytä - eiköhän tuo jossain vaiheessa tule julki. Töissä olen nähnyt muutaman natikan muuntajan/kuristin osan syttyvän -- ekana tiputtaa kuumaa tavaraa ja sitten roihahtaa...
:respect: Time of my life :respect:

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2039
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Pienet uutiset 2015 keskustelu

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 22.1.2015 8:50

Eka kerta hamppuilu-urani aikana kun kuulen että Suomessa olisi hampuusin sähkövirityksistä lähtenyt tulipalo... Pitkään on väitetty että näitä tapahtuu, mutta en ole ennen kuullut/lukenut mistään.
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa