Palkkakatto

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
hamppukäsi
Viestit: 18
Liittynyt: 28.11.2013

Palkkakatto

ViestiKirjoittaja hamppukäsi » 23.9.2015 5:30

Ihmiset! Minulla olisi hyvin yksinkertainen keino parantaa Suomen talous. Siis hyvin vaatimattomasti ilmoitan seuraavan väitteen voivan kumota minkä tahansa argumentaation sitä vastaan.

Suomeen ja kaikkiin sen nimissä toimiviin instansseihin ja yrityksiin tulisi määrätä palkkakatto!! Tällä yksinkertaisella toimintamallilla saisimme kuitattua Suomen velat sellaisella vauhdilla, että sitä ei usko kukaan. Tällä hetkellä Suomen taloudessa liikkuva raha ohjautuu käytännössä aina jollekkin omistajalle tai johtajalle. Ei ole olemassa mitään toimivaa instanssia tai yritystä jota ei joku johtaisi! Kaikkien rahaa tuottavien instanssien suurin menoerä on henkilöstökulut! Ja niihin kuuluvat eritoten omistajat ja sijoittajat. Määräämällä palkkakaton ei yksikään omistaja tai sijoittaja voisi lypsää tuotoista leijonanosaa itselleen. Tällöin se raha jäisi yritykseen. Yrityksen olisi pakko ruveta sijoittamaan tuottoja oman yrityksen kehittämiseen ja investointeihin. Siinä samalla olisi mahdollista maksaa parempaa palkkaa myös sen oikean työn tekeville! Ihan sama kuinka paljon johtajalla on vastuuta. Mutta niille vitun umpioille Euron kuvat silmillään ei kuulu maksaa puolta liikevoitosta.

Noh noh... tämähän rupeaa taas menemään tunteisiin... mutta niin kuin sanoin. Jos suotte ajatusta tällä mallille niin ette tule löytämään montaakaan asiaa mitä en voisi perustella palkkakatolla!!

tengeng
Viestit: 595
Liittynyt: 26.2.2013

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja tengeng » 23.9.2015 19:04

Paljon tää palkkakatto olis?

Ja mikä estäis yhtiöitä siirtelemästä rahojaan veroparatiiseihin niinku nytkin? Tossahan vain ja ainoastaan omistajat voittais ja taattais, että omalla työllä ei voi enää rikastua :think:
*DiSCLAiMER* All of the photos and posts are for entertainment purposes only.

soolo
1 tähti
1 tähti
Viestit: 274
Liittynyt: 21.2.2010

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja soolo » 23.9.2015 22:08

Eli kun saavutan palkkakaton vaihtoehtoina on joko hyväksyä pienempi palkka kuin saisin vastaavasta työstä ulkomailla tai sitten muuttaa ulkomaille. Taidan muuttaa ulkomaille ja eiköhän ne yritykset tule perässä. Sitten täällä voidaan rauhassa keskittyä perunanviljelyyn eikä tarvitse käyttää aikaa sellaisiin länsimaisen elintason tuomiin turhakkeisiin kuin nettifoorumeilla huutelu.
it's tough to make a living when all we do is work

EmillimE
Viestit: 6
Liittynyt: 17.2.2013

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja EmillimE » 23.9.2015 22:20

hamppukäsi kirjoitti:Suomeen ja kaikkiin sen nimissä toimiviin instansseihin ja yrityksiin tulisi määrätä palkkakatto!!

Määräämällä palkkakaton ei yksikään omistaja tai sijoittaja voisi lypsää tuotoista leijonanosaa itselleen. Tällöin se raha jäisi yritykseen. Yrityksen olisi pakko ruveta sijoittamaan tuottoja oman yrityksen kehittämiseen ja investointeihin. Siinä samalla olisi mahdollista maksaa parempaa palkkaa myös sen oikean työn tekeville


Palkkakatto ei toimi, koska ihmiset ovat niin itsekeskeisiä, ei kukaan halua jakaa omiaan. Kiva ajatus mutta onnea tuon muuttamiseen :D

Ja ei ne omistajat kaikkea rahaa vie, tiedätkö paljon työ maksaa työnantajalle? Verot, vakuutukset, eläkkeet, lisät, sairaspäivärahat jne: sunnuntai 12e tuntipalkalla kaupan alalla on työnantajalle noin 45e tunti. Valtio ne maksut vie jolla pyöritetään hyvinvointivaltiota. Jos haluat enemmän palkkaa niin leikataan hyvinvoinnista, otetaan jenkkien malli; kaikki hoitakoon itsensä, tyo elättää.

Tälläkin hetkellä kaikki pk-yritykset miettivät investointeja ja kehittämistä. Jos se joku on sen firmansa saanut suureksi niin eikö se ole palkinto siitä, että hän teki ne alkuvuodet todella paljon töitä ja uhrasi aikaa, ei lähtenyt juhlimaan tai viettänyt aikaa kavereidensa kanssa. Se yrityksen suureksi saaminen on vähän sama kuin huippu-urheilu ura, ei se helpolla käy. Mun mielestä he ovat ne rahansa ansainneet, ei ne isot rahat kuitenkaan ennen 10v tule.

PS. En oo yrittäjä tai semmosen lapsi tai mitää muutakaa.

Avatar
stumpu
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2009

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja stumpu » 23.9.2015 22:29

Mitenkäs semmoinen toimisi, että firman matalimman ja korkeimman palkan ero ei saisi olla esim. yli kymmenkertainen?
Muistaakseni sveitsissä tai jossain on tämmönen käytössä, tai sitten muistan väärin.

soolo
1 tähti
1 tähti
Viestit: 274
Liittynyt: 21.2.2010

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja soolo » 24.9.2015 10:05

Jos halutaan tasoittaa varallisuuseroja, niin paljon järkevämpi tapa on esim. verottaa maan sijaintiarvoa. Se kun ei siirry veroparatiiseihin. Tätähän esim. Nalle Wahlrooskin tukee.
it's tough to make a living when all we do is work

Avatar
Kondoriano
Viestit: 73
Liittynyt: 2.1.2012

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja Kondoriano » 25.9.2015 16:46

Palkkakaton lisääminen tähän nykyjärjestelmään tuskin tosiaan toimii. Antaa vain houkutteen kiertää tuo jollaintapaa säästöjen perässä.
En kuitenkaan kiellä, etteikö palkkakatollinen järjestelmä voisi toimia :) Itsekin tykkäisin ajatuksesta, että jokaisen ihmisen aika on yhtä tärkeää ^^
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe."
- Nikola Tesla
1248751, what is it?

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3397
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 25.9.2015 19:38

NHL-palkkakatto on ihan riittävä minullekin, nippa nappa. :think:
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

Avatar
laiho
1 tähti
1 tähti
Viestit: 796
Liittynyt: 28.2.2004

Re: Palkkakatto

ViestiKirjoittaja laiho » 26.9.2015 21:28

Sam 1 kirjoitti:NHL-palkkakatto on ihan riittävä minullekin, nippa nappa. :think:


Formuloihinkin sais laittaa kulukaton ja kaikille talleille sama budjetti. Rungotkin vois olla samat mutta siitä lisää formulatopikissa.
-Zlatan on vain ihminen. Samalla lailla kuin valkohai on vain kala.-


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa