Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 33
Liittynyt: 8.6.2016

Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 17.6.2018 1:13

Eli, onko joku erityinen syy sille, että huumausainekeskustelua käydään aina tiukasti huumevastustajien sanelemilla ehdoilla. Esimerkiksi, miksi julkisessa keskustelussa tuoda esiin sitä, että huumeiden käyttäjät ovat viranomaisten vainoama vähemmistöryhmä. Miksi keskustellaan kannabiksen aiheuttamista hypoteettisista haitoista lapsille? Miksi huumeiden käyttäjällä ei ole oikeutta ihmisarvoiseen elämään kun se suodaan homoille, juutalaisille ja romaneillekin? Miksi huumausaineiden käyttäjät saa esittää lapsille vaarallisina hulluina, mutta homoja ei saa esittää pikkupoikia ahdistelevina namusetinä?

Huumausaineiden laittomuus lähettää sen sanoman, että huumausaineiden käyttäjiä saa ja kuuluu vainota. Laki lähettää sen signaalin, että huumeiden käyttäjät ovat ihmissaastaa. Miksi tämä ei ole keskustelun aihe?
Love is the flower you've got to let grow.

Matopää
Viestit: 303
Liittynyt: 19.3.2008

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Matopää » 17.6.2018 7:12

Samaa itsekin joskus funtsinut.

Enemmistö määrittää miten jostain keskustellaan, Suomessakin. Homous vielä muutama vuosikymmen sitten Suomen laissa määriteltiin psyykkiseksi sairaudeksi, eikä siitä näin ollen yleisessä seurassa keskusteltu ainakaan positiiviseen sävyyn. Vrt. nykyaikaan kun tarjolla on silkkaa naminamia, Innoa ja Bumtsi-Bumia mitä julkiseen keskusteluun tulee(poislukien muutama kiihkouskovainen kränkkä jotka huutelevat juttujaan). Nykyään seksuaalivähemmistöjen puolesta voi puhua leimaantumatta jotenkin. Huumausaineiden kohdalla asia ei ole vielä näin, kun esim. Arkadialla istuu poliisikansanedustajia joiden mielipide kannabistakin kohtaan on "ehdoton nollatoleranssi." Sukupolvenvaihdos eduskunnassa + lokaaleissa hallintoelimissä ja positiivisten tutkimustulosten/raporttien tarkastelu paikoista kuten Portugali ja Colorado, sitä kautta ainakin lakeja voisi alkaa uusimaan.

Lyhyemmin itse langan kysymykseen: Koska huumevastaisuutta on vielä nykyisessä asenneilmapiirissä paljon helpompi myydä kansalle kuin "huumemyönteisyyttä"(vaikkei se tarkoittaisi kuin dekriminalisaatiota). Aika tekee siinä tehtävänsä kun kymmenien vuosien propagandalle altistuneet vanhemmat sukupolvet kupsahtavat.


Median edustajilta ihmislähtöinen nyansseja sisältävä vinkkeli unohtuu kun tarjolla on helppoa mielikuvamaalailua laittomia aineita vetävästä "narkkarista."
~ Aina jotain puuttuu, mieli puutuu ja juuttuu, mies siit suuttuu muttei suostu muuttuu ~

Avatar
Iamnumber
Viestit: 912
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 17.6.2018 17:53

Asiahan on lähes täysin keskustelua organisoivista tahoista. Olisikot tusk/sky syytä aktivoitua myös tällä saralla niin että ainestoa saataisiin myös valtamedian piiriin?

Toisaalta huumevastaisia tahoja on helpompi kutsua haastatteluun ja jos/kun heitä on enemmän niin he pystyvät ohjaamaa keskustelua heille mieluisiin aiheisiin.

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1481
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 24.8.2018 0:44

Iamnumber kirjoitti:Asiahan on lähes täysin keskustelua organisoivista tahoista....enemmän niin he pystyvät ohjaamaa keskustelua heille mieluisiin aiheisiin.

Näinhän se menee.

Yle on onneksi lähtenyt melko tehokkaasti uudelle suunnalle, sillä jutuissa esiintyy yhä useammin käyttäjiä neutraalissa valossa. Talkshowt kaipaisivat enemmän ylen kannabisillan opettajamummon kaltaisia puhujia. :laugh: Ne ainakin herättäisivät katsojissa pilkahduksen siitä ettei se kaikille niin pahaksi ole. Suomi on kieltojen maa. Kielletään kaikki jossa valtio ei pääse tavalla tai toisella kaitsemaan. Jotkut kiellot tuntuvat olevan tehdyt ihan vain kieltämisen ilosta.

Ehkä jonkun pitäisikin ottaa keskustelussa kanta että eihän kannabiskaan mikään uusi ilmiö ole, ei keskustelijat vaan ole riittävän vanhoja sen käyttöhistoriaa Suomessa muistamaan. Lääkekannabis oli yleisesti käytetty lisäosa useissa lääkevalmisteissa ja sitä kasvoi joka torpassa lääkkeeksi talon seinustalla. Pilvessä on oltu varmasti jo ennen aikaa Suomi silloin tällöin, muttei siitä mitään numeroa tehty. :D Myös lajikkeiden ero ja vahvuudet olisi kiva saada jollakin tapaa esiin. Voisihan sitä miedompiakin ihmiset poltella tai kasvatella omaan käyttöön.

Demonisointi ja pakkokielto näyttäisi ikävä kyllä pysyvän voimissaan tasan niin kauan kun eduskunta koostuu vanhan kansan näennäisistä edustajista ja se kuuluisa suuri ikäluokka hengittää. :laugh:
Ihminen vastustaa muutosta vaikka pyrkimykset olisivat hyvät.
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 912
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 24.8.2018 6:22

Jooh.. hyvä huomio että kannattaisi tuoda enemmän julki vaikutusten kirjoa.. sekä jo virkistyskäytössä mutta erityisesti lääkinnällisessä mielessä.

Yleinen mielikuva tuntuu olevan että kannabis on kuin opiaatti tai väkiviina eli kaikki lähes samaa.. vahvuudessa eroja.

Mut mut. Kun tuo on kalpea varjo asian todellisesta tilasta.

Avatar
Sihaus
Viestit: 691
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Sihaus » 2.9.2018 17:21

Onkos kukaan kiinnittänyt huomioita, että meneillään on selkeä pehmeä lasku hampun laillidtamisrn puolelle. Kaupoissa myydään jo vaikka mitä hampputuotteita, CBD-tuotteita myös. Poliisi on antanut lausuntoja, etteivät enää lähde käyttörikosilmoitusten perään ja on tärkeämpiä asioita hoidettavana. Lisäksi kasvatus ja poltteluvälinekauppoja on tullut vaikka miten ja 4 kpl puljuja myy kannabiksen siemeniäkin (suomessa ja suomesta!) , poliisi toki näistä tietää, mutta lausuntona oli ettö ei riko lakia. Epäilen että elämme laillistamisen aikoja :pimp:
politik use drugs
politik use bombs
politik need torpedoes
politik needs blood
thats what my friend is an evidence politik is violence
what my friend is a evidence politik is violence

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1481
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 6.9.2018 22:53

Näin näkisin asian itsekkin. :D

Kenties olisikin hyvä malli, että käytöstä ja pienimuotoisesta kasvatuksesta ei enää rankaistaisi. Tulkoon täysi laillisuus sitten joskus perästä jos on tullakseen. Itse en niinkään edes näe täyttä myyntihössötystä välttämättä järkevänä. Mielummin kasvattaisin itselle muutaman kasvin, kuin hakisin kukintoni kalliilla jostakin virallisesta kaupasta kuten alko. En myöskään lämpene välttämättä ajatukselle että jo ennestään suuret yhtiöt nappaisivat markkinat omiin käsiinsä poliisin edelleen jahdatessa kotikasvattajia. Espanjan malli lienee lähimpänä omaa järkevimmäksi näkemääni tapaa muuttaa lakia. Omaan käyttöön muutama kasvi, käyttö lailliseksi ja kenties klubeja jotka myyvät kukintoa "alihintaan" jäsenilleen. :pimp:
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 912
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 7.9.2018 10:28

Joo.. siis tuo että alko tms monopoli myisi kuulostaa hyvältä mutta on täysi susi ajatus..

Lääkinnälliseen käyttöön kun ei vättämättä sovellu mikä tahansa vaan pitää olla juuri tietty kombinaatio kemikaaleja eli jokusesta tuhannesta lajikkeesta vain yksi toimii.

Monopolimyyjäähän ei moinen kiinnosta.. eikä kiinnosta hirveästi toimitusvaikeudet tai saatavuuden takaaminen. Ja hinnat olisi korkealla kun valtion pohjaton kulutus imee kaiken eli valtio kuppaa sairailta ja jo hädänalaisessa tilanteessa olevilta rahaa.. ei hyvä ei ollenkaan hyvä.

Espanjan malli toistaiseksi paras mitä on tullut vastaan..
Kotona saa kasvattaa kunhan ei näy ulos. jos näkyy niin hallinnollinen rike josta iso sakko (ei huumetuomiota tai merkintää).
Traficking rikollista .. en tiedä heidän näkemystä mutta puhtaalta pöydältä sanoisin että 100g kuljettaminen (autossa, mukana, postissa) voisi jo luokitella traficking.. ehkä poikkeuksena jos hlö muuttaa?
Autoiluun thc vaikuttavalle muodolle verikokeen raja-arvot .. samaan tapaan kuin alkoholin kanssa nyt. IMHO .. pilvessä autoilu on huono mutta ei lääkekäyttäjää pidä rangaista jos ja kun hän elää sitä normi elämäänsä. Eikä virkistyskäyttäjää jos toissailtana on tullut poltettua.

Kotahalisen hankala saada tietoa eri maiden järjestelmien yksityiskohdista ja siitä kuinka poliisi väärinkäyttää muotoilua. Tuorein mikä tuli vastaan on että damissa jo natikan käyttö tekee (heidän mielestään) kasvatuksesta 'ammattimaista'.

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1481
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 9.9.2018 19:38

Ei muuten ole pitkäkään aika kun jenkkien d.e.a. näytti vihreää valoa synteettisille kannabinoideille. Nyt siellä kehdataan väittää että nämä olisivat jopa oikeaa kannabista turvallisempia. :x Sellasta paskaa ei pitäisi kenenkään polttaa, ei ikinä!
Mikä vittu niitä vaivaa? Ai niin, korruptio. Jos moiset myrkyt pääsevät jenkeissä markkinoille vapaasti myytävinä,lääketeollisuuden toimesta, se ei varmastikaan tee hyvää hampun imagolle keskusteluissa Suomessakaan. Toivottavasti kehityssuunta pysyy samana ja jonkinasteiseen laillisuuteen päästään mutta toivoa pitää ettei moiset myrkyt vesitä koko kehitystä ongelmien kasvaessa toisella puolella merta.
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.

Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 33
Liittynyt: 8.6.2016

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 9.11.2018 2:57

Joku, toi esiin dekriminalisoinnin. Dekriinalisoinnin suuri ongelma on se, että se ei ole kenellekään paras ja mieluisa ratkaisu. Ratkaisu, johon molemmat osapuolet ovat tyytymättömiä lähtökohtaisesti on huono ratkaisu eikä sellaista pitäisi toteuttaa.

Sopimusten ja lakien muuttaminen jälkikäteen on yhtä helvettiä, kuten taistelu "huumeiden" uudelleen laillistamisen puolesta osoittaa. Kun huumeet, heroiini mukaanlukien, olivat laillisia Suomessa ei ollut huumeongelmaa. Huumeet krimialisointiin Suomessa kansainvälisen painostuksen alla ja "huumeongelma" luotiin kriminalisoinin jälkeen rationalisoimaan kieltolakia.

Ainoastan kannabiksen täydellinen vapauttaminen mahdollistaa kannabisliiketoiminnan täysimittaisen kehittymisen. Kannabisväen pitäisi minusta keskittyä luomaan suhteita EK:n ja Kokoomuksen suuntaan. Kannabis pitää saada myytyä maanviljelijöille ja yrittäjille ja sitä kautta Kokoomukselle ja Keskustalle. Vasemmiston taivuttelu dekriminalisointiin on ajan hukkaa. Taistolais-vasemmisto on aivan yhtä narkofobista kuin kristillinen oikeisto.

Yrittäjien ja maanviljelijöiden taivuttelu on helpompaa koska heille laillistaminen toisi lisää tuloja. Vasemmisto on ajanut kannabiskeskustelun lastensuojelu suohon ja vasemmisto pitää sen siellä kristityjen avustuksella. Markkina-mallinen kannabiksen laillistaminen tuo hyötyjä muillekin kuin meille "kroonisille kannabiksen suurkuluttajille". Markkina-malli jakaisi kannabiksen tuottamaa hyvinvoinnin lisäystä laajemmaltikin yhteiskuntaan.

Näin mä asian itse näen. Kommarit vihaa hippejä, koska niille me ollaan luokkavihollisia.
Love is the flower you've got to let grow.

Avatar
The Mad Hatter
Viestit: 33
Liittynyt: 8.6.2016

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja The Mad Hatter » 9.11.2018 3:15

alibaba8 kirjoitti:Ihminen vastustaa muutosta vaikka pyrkimykset olisivat hyvät.


Ei tässä haluta muuttaa ketään ihmistä, vaan lainsäädäntöä. Niinku, että jengi voi edelleen jatkaa pedofilian ja ehtoolisviinien harrastamista, vaikka kannabislaillistetaankin. Ihmisille pitää vaan kertoa, ettei niiden tarvitse luopua niille rakkaista asioista kuten pedofiliasta ja perisynnistä luopumista vaikka kannabis laillistettaisiin. Pedofiilit ja muut perisyyllistäjät saisivat silti jatkaa omaa yhteiskunnallista saastuttamista valheillaan uskonnonvapauden turvin.

Näin minä selittäisin asiaa televisiossa Päivi Räsäselle. Mä puhuisin pedofiileistä aina kun kristityt mainitsee lapset ja sen kuinka ne haluaa niitä suojella. Ihan vaan siksi, koska mäkin haluan suojella lapsia. Niinkuin, Päivikin ja mä koen kristittyjen pedofiilien aiheuttavan paljon enemmän haittaa lasten ja nuorten kehitykselle kuin mitä kannabis tekee.
Love is the flower you've got to let grow.

Avatar
Idän Pikajuna
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1087
Liittynyt: 13.7.2007

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Idän Pikajuna » 28.12.2018 20:44

The Mad Hatter kirjoitti:Eli, onko joku erityinen syy sille, että huumausainekeskustelua käydään aina tiukasti huumevastustajien sanelemilla ehdoilla.


Koska ne/niiden näkemys on 'vallassa' ja tämän hetkinen status quo. Eli toisin sanoen sitä keskustelua käydään niin kuin käydään siksi koska niin nyt sattuu vaan olemaan ja edelleen on tahoja jotka haluaa asiat myös samanlaisena pitää syystä tai toisesta.

Ei mut siis, faktat on paitsi olemassa jo niiden perusteella on kannabis käytännössä jo laillistettu monilta osin yhdysvalloissa. Me täällä suomessa esimerkiksi ollaan monelta osin päätetty ignoorata nämä faktat ja katsella miten yhdysvalloissa käy nyt lähivuosina ennen kun otetaan ne huomioon. Mitä järkeä on yrittää käydä jotain laillistamiskeskustelua suomessa, jos kukaan ei kuitenkaan ota sitä vakavasti ennen kun yhdysvaltojen laillistamiskokeilu etenee. Sitä paitsi kohta se sadan miljardin kannabisteollisuus alkaa lobbaamaan laillistamista ympäri maailmaa kunnes kaikkialla voi tehdä bisnestä... Ei meidän 'köyhien' aatteelliset mielipiteet paljoa vertaa vedä joillekkin kymmenien miljardien lobbauskassoille mitä poliittisen vaikuttamiseen tulee :D

Ei oo kyllä vuosiin tullut vaivauduttua mitään huumekeskustelua käymään kun ihmiset on niin ahdasmielisiä, ymmärtämättömiä ja monesti tosi tunteellisia jonkun kannabiksenkin suhteen. Säästää pitkässä juoksussa kummankin osapuolen aikaa ja hermoja. Oon ajatellut että ehkä parempi vaan antaa muiden olla mitä mieltä on ja tehdä vaan sitä omaa juttua siitä välittämättä kun sen ei muita pitäisi loukata. Antaa myös mielestäni paremmin sellaisen kuvan, ettei koe oman kannan olevan mitenkään heikolla pohjalla tai uhattuna, kun ei näytä mitään tarvetta käännyttää muita ihmisiä pois nykyisestä käsityksestä. Tää on kuitenkin sitä poliittista keskustelua missä esim tieteelliset argumentit ei aina edes voita ja jollain tunne-älyyn vetoavalla trumpmaisella retoriikalla voi olla paitsi hyvä myös päräs.

Rumaa peliä tää politiikka ja kokonaiskuvaa on usein hankala hahmottaa.

EDIT: Lähimuisti
Lehemiä sioille.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 912
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 28.12.2018 23:41

Enpä tiedä onko tusky järjestänyt mitään happeningiä missä olisi paneelia asiata? tusky taitaa olla se virallisin ja aktiivisin aiheen puolesta organisoitu ja varoja keräävä r.y. .. lohari toki on ottanut aktiivise roolin mut mulle ei ole aivan selvä mikä siinä on rahoituskuvio ja hallita.

Hamppu messuillahan oli ymmärtääkseni asiallista ohjelmaa.. eos oliko valtamedian edustajia kutsuttu seuraamaan? en muista kovinkaan paljoa uutisointia nähneeni tapahtumasta.

Luulen myös että kieltolain puolustajat jättävät saapumatta jos tiedossa on 'muuta kuin suotuisa taisteluareena' .. tämä tosin selviää vain kokeilemalla.

Humppa
Viestit: 248
Liittynyt: 16.8.2009

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Humppa » 29.12.2018 14:00

Haluaisin nyt esittää tähän hieman eri suunnasta tulevan näkemyksen:
Miten paljon kannabismyönteinen väki itse sahaa omaa oksaansa? Jos katsoo vaikka omaa face-virtaa niin kannabismyönteisiä uutisia jakavat ihmiset ovat poikkeuksetta, päihde-,mielenterveys-,elämänhallintaongelmaisia. Lisäksi ihan seuraamalla tätä foorumia tarkkailemalla vaikkapa postauksien aikoja (05.xx) voi huomata että samaa sakkia löytyy myös tältä foorumilta pilvin pimein. Lisäksi kaikki kannabisaiheinen rekvisiitta yms on aika suosittua myös kovempien aineiden käyttäjillä.
En nyt tässä ala arvottamaan ihmisiä, mutta suuren yleisön silmissä status, elämäntavat, elämänhallinta yms tuo sanotulle uskottavuutta.
Näin kärjistetysti sanoisin että jos pitkäaikaistyöttömät elämäntapahipit pitäisivät pienempää meteliä, asia etenisi omalla painollaan?
Henk.koht tiedän että olette kaikki ihania ihmisiä <3

Simppa Hurkus
Viestit: 225
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 29.12.2018 15:13

Humppa kirjoitti:Haluaisin nyt esittää tähän hieman eri suunnasta tulevan näkemyksen:
Miten paljon kannabismyönteinen väki itse sahaa omaa oksaansa? Jos katsoo vaikka omaa face-virtaa niin kannabismyönteisiä uutisia jakavat ihmiset ovat poikkeuksetta, päihde-,mielenterveys-,elämänhallintaongelmaisia. Lisäksi ihan seuraamalla tätä foorumia tarkkailemalla vaikkapa postauksien aikoja (05.xx) voi huomata että samaa sakkia löytyy myös tältä foorumilta pilvin pimein. Lisäksi kaikki kannabisaiheinen rekvisiitta yms on aika suosittua myös kovempien aineiden käyttäjillä.
En nyt tässä ala arvottamaan ihmisiä, mutta suuren yleisön silmissä status, elämäntavat, elämänhallinta yms tuo sanotulle uskottavuutta.
Näin kärjistetysti sanoisin että jos pitkäaikaistyöttömät elämäntapahipit pitäisivät pienempää meteliä, asia etenisi omalla painollaan?
Henk.koht tiedän että olette kaikki ihania ihmisiä <3


Niin on, jos siltä näyttää, sano Kekkonen..
(Selityksiä löytyy, ratkaisuista on pulaa, sanon ite..)

Pääsin kunnon ihmisen kirjoihin, kun en ole aamunvirkkuusongelmainen, vaan nukuin (vapaapäivänä) reilusti yli puolenpäivän. :D

Omien oksien katkomiseen - englanniksi defoliating - on moniakin syitä. Mainitsemasi julkinen myönteisyys ei sovi meille, joilla on vielä jotain hävittävää. Mutuna väitän, että valtava enemmistö myönteisistä on visusti kaapissa. Ettei tule potkuja töistä sun muuta riitaa.

A-studioon ei meikäläisiä tavan duunareita kutsuta, kun ei kukaan tiedä kenet kutsuisi, tai jos tietää, ei voi tunnustaa tietävänsä, koska hampuuseja tunteva on luonnollisesti itsekin epäilty. Vastaisilla taas on päivystäviä kommentaattoreita jonossa 24/7, valita asti. Myönteisilläkin on toki joitain järjestöjä, miten lie heillä päivystykset järjestetty? Yhteiskunnan piikki ei ainakaan ole heille auki palkata työvoimaa.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 912
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 29.12.2018 15:44

Simppa Hurkus kirjoitti: Vastaisilla taas on päivystäviä kommentaattoreita jonossa 24/7, valita asti. Myönteisilläkin on toki joitain järjestöjä, miten lie heillä päivystykset järjestetty? Yhteiskunnan piikki ei ainakaan ole heille auki palkata työvoimaa.


Tästä voin sanoa perustellusti kokemuspohjaisen eriävän mielipiteen. Ilmaista/halpaa työvoimaa on tarjottu. mitää.. ei siis edes ihmisen kuittausta viestin lukemisesta tullut paluupostissa.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 912
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 29.12.2018 16:05

Simppa Hurkus kirjoitti:
Omien oksien katkomiseen - englanniksi defoliating - on moniakin syitä. Mainitsemasi julkinen myönteisyys ei sovi meille, joilla on vielä jotain hävittävää. Mutuna väitän, että valtava enemmistö myönteisistä on visusti kaapissa. Ettei tule potkuja töistä sun muuta riitaa.

A-studioon ei meikäläisiä tavan duunareita kutsuta, kun ei kukaan tiedä kenet kutsuisi, tai jos tietää, ei voi tunnustaa tietävänsä, koska hampuuseja tunteva on luonnollisesti itsekin epäilty.


Juurikin näin. Hyvin muotoiltu!

Toisessa langassa keskusteltiin siitä miten 'aihe on tabu' / 'aihe ei ole tabu' vaikuttaa aiheesta seuraaviin ongelmiin .. Tämä puhumattomuus kun pelkää seurauksia on hiukan eri asia.. menee ehkä 'itsesensuuri' käsitteen alle (??)

Näen (taas kerran) paljon yhtymäkohtia kannabis aatteen pyrkimyksissä ja LBGT yhteisön taistelussa oikeuksiensa puolesta.

Työpaikan menettämiseen .. Meteorogi Juha För (tms.. pahoitteluni, en muista nimeä/ kirjoitusasua) oli vakio kasvo television uutisten sää henkilönä. Eletään 80-luvun loppupuolta. Homous ei ole (tuolloin) rikos, Homous luokitellaan vielä lääketieteelliseksi psyykehäiriöksi. Julkisuuteen tihkuu huhuja förin seksuaalisesta suuntautumisesta. För astuu kaapista ulos. Uutiset (tv1 ja tv2 kanavat eli ylen alaisuudessa) päättävät olla ostamatta enään Förin yritykseltä palveluja (sopimuskauden umpeuduttua). Hän (För) oli kuitenkin tuottanut palveluja jo useiden vuosien ajan.

Kyllähän näitä fiksuja ihmisiäkin kärähtelee ja kun käry käynyt kerran niin (IMHO) julkisuuteen astumisen negatiiviset puolet ovat paljon pienempi vrt hlö jolla ei ole mitään rekisterimerkintää aiheesta. Esim MS potilaat jotka virallisella lääkityksellä ovat pyörätuolissa ja kannabiksen avulla pystyvät kävelemään. (en tunne henk. koht. fbook kohtalokertomuksia suomesta)

Sitruunapiirakka
Viestit: 4
Liittynyt: 20.2.2019

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Sitruunapiirakka » 20.2.2019 23:07

Humppa kirjoitti:Haluaisin nyt esittää tähän hieman eri suunnasta tulevan näkemyksen:
Miten paljon kannabismyönteinen väki itse sahaa omaa oksaansa? Jos katsoo vaikka omaa face-virtaa niin kannabismyönteisiä uutisia jakavat ihmiset ovat poikkeuksetta, päihde-,mielenterveys-,elämänhallintaongelmaisia. Lisäksi ihan seuraamalla tätä foorumia tarkkailemalla vaikkapa postauksien aikoja (05.xx) voi huomata että samaa sakkia löytyy myös tältä foorumilta pilvin pimein. Lisäksi kaikki kannabisaiheinen rekvisiitta yms on aika suosittua myös kovempien aineiden käyttäjillä.
En nyt tässä ala arvottamaan ihmisiä, mutta suuren yleisön silmissä status, elämäntavat, elämänhallinta yms tuo sanotulle uskottavuutta.
Näin kärjistetysti sanoisin että jos pitkäaikaistyöttömät elämäntapahipit pitäisivät pienempää meteliä, asia etenisi omalla painollaan?
Henk.koht tiedän että olette kaikki ihania ihmisiä <3


"Jos katsoo vaikka omaa face-virtaa niin kannabismyönteisiä uutisia jakavat ihmiset ovat poikkeuksetta, päihde-,mielenterveys-,elämänhallintaongelmaisia."

Jos on työpaikka, harrastuksia ja kannabista käyttäviä kavereita, niin kannabiksen laittomuus saattaa tehdä elämästä vain entistä jännempää.

Ne ihmiset joista olisi eniten hyötyä laillistamisessa ovat myös taitavimpia sopeutumaan nykytilanteeseen.

Chiller
Viestit: 567
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja Chiller » 23.2.2019 13:03

Kyllä tässä on kyse siitä että demokratia, kapitalismi ja fasismi vainoaa kaikkia. Niin paljon kuin pystyy. Se taas johtuu siitä että nämä systeemit ei tajua omaa todellista etuaan ja sen systeemin pyörittäjät voi pahoin. Sit ne koittaa ulkoistaa pahaa oloaan keskusteluissa. Tämä on myös osa kristillisyyttä. Ei kristitty tykkää asia- ja opetuslinjasta. Puhe on usein kristitylle keino toteuttaa sosiopatiaa. Harva ihminen nyky-yhteiskunnassa on niin mieltynyt itseensä ja omiin tekemisiin, ettei edellä mainittua toimintaa tapahtuis. Tulee mieleen telkusta tuttu tanskalainen maajussi, joka on keskittynyt omiin tekemisiinsä ja oloihinsa. Ei ole varmasti tyypillä mielenkiintoa mihinkään keskusteluihin, mikäli kyse ei ole käytännön töiden ja toimien kehittämisestä.
Ei siis kannata seurata mitään keskusteluja, jos ei tykkää tapella. Heilutella sanan säilää...

Avatar
pdl78
Viestit: 22
Liittynyt: 29.12.2011

Re: Miksi huumevastaisten annetaan sanella keskustelun agenda?

ViestiKirjoittaja pdl78 » 23.2.2019 23:03

Sitruunapiirakka kirjoitti:
Ne ihmiset joista olisi eniten hyötyä laillistamisessa ovat myös taitavimpia sopeutumaan nykytilanteeseen.


Tämä on älyttömän hyvä huomio. Itsellänikin on näitä "kulissit kunnossa" -ystäviä, joiden tiedän pajarista nauttivan. Pikku iltapoltot silloin tällöin raskaan ja vastuullisen työpäivän päälle. Eivätpä nämä koskaan mitään kannabismyönteistä jaa, jos eivät kyllä toki kannabiskielteistäkään.

Näille olisi toki etua laillistamisesta koska mahdollisen käryn käydessä eivät enää putoaisi niin korkealta sosiaalisissa verkostoissa tai jopa työelämässäkin. Mutta ovat oppineet aika hyvin piilottelemaan asiaa. Niin hyvin, ettei se oikeastaan edes ole mikään asia. Ei heillä ole mitään kontaktia poliisiin (jos eivät itse ole), eikä poliisi rynnäköi taloon keskiluokkaisella omakotitaloalueella ratsailemaan ihan tuosta vain.

Mutta tietenkään eivät laillistamista markkinoi, koska laillistamisen tukeminen = pajapää = äkkiä aika kiusattu henkilö siellä opettajainhuoneessa tai upseerikerholla kollegoiden toimesta. Väitän, että näitä ihmisiä on todella paljon!

Sensijaan taas joku perus lähiömyssyttelijä, jonka ainoa selvinpäin oleva sosiaalinen kontakti on sossun täti, niin mitäpä hänellä olisi menetettävää. Voitettavakin rajoittuu lähinnä siihen, että sakkojen tulo lakkaa. Mutta valtiohan ne kuittaa nytkin enivei.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija