edustaja eduskuntaan helpompi kuin kansalais aloite ?

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Iamnumber
Viestit: 834
Liittynyt: 8.12.2015

edustaja eduskuntaan helpompi kuin kansalais aloite ?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 22.12.2018 20:25

avaus keskustelulle.. editoin kohta .. linkki toiseen lankaan eka

kansalais aloitteet mitä tässä on vuosien varrella on ollu ovat kaikki jääneet vaaditusta 50k allekirjoitusmäärästä. Edelleen ... yksikään kansalaisaloite .. poislukien uusi avioliittolaki .. ei ole mennyt laiksi asti. avioliittolaki oli poliittisesti valmiiksi taputeltu juttu ja kansalaisaloite oli keittiön ovi mistä se saatiin käsittelyyn. (hyvä että tuli).

reilulla 2500 äänimäärällä on esim KD edustajia päässyt eduskuntaan - vertailuluku 13 700 . (vertailuluku on listan keräämä äänimäärä ja ehdokkaan osuus siitä)

Ääntenlaskujärjestelmä antaa isoille puolueille mahdollisuuden vetää peesissä edustajia eduskuntaan. MUTTA pienemmiltä listoilta on silti hyvä mahdollisuus saada yksi edustaja.

JOS oletamme (IMHO pätevä suuntaa antava olettama) että kansalais aloitteiden kannattajien jakautuminen olisi sama kuin yleinen kansalaisten jakautuminen jota vaalipiirien paikkamäärä edelleen kuvasta ... niin voimme käyttää tuota paikkamäärää arviona.

Toisaalta FAKTA on että .." kannabiksen dekriminalisointi " aloite keräsi 21 233 allekirjoitusta 13.1.2014 Toinen edeltänyt taas keräsi 25k ääntä.. toki sivussa useampi alkutaipaleelle jäänyt aloite jossa vain parituhatta kannattajaa.

*** edit 29.12. .. virheellinen päätelmä poistettu. listajärjestelmä suosii puolueita vrt yhden asian ajajat eli pääsy puolueen listalle on käytännön edellytys ***

Joskus pyörittelin ajatusta mielessäni sen sitten haudaten.
Nyt joku kertoi tuttavastaan joka asettuu ehdolle (tarkempaa infoa en saanut enkä nyt löytänyt lankaa/ viestiä - joka mielestäni on tallessa).
Toisessa ketjussa aihe tuli puheeksi ja taas omat ajatukset palasivat jo kerran kävellylle polulle.. josko ehdolle eduskuntaan..

Vähin mitä ehdolle asettuminen saisi aikaan olisi aiheen nostaminen keskusteluun.
Toisaalta virallista totuutta (TM) vastaan olevien asioiden ajaminen on usein hyvinkin karu taival kulkijalleen.

Kommenntteja, keskustelua.. ketjuun tai yv .. ajatus on hyvinkin mahdollinen osaltani ja (kuten tuossa kirjoittelin) niin joku muukin on asian tiimoilta aktivoitumassa. Tämä hyvä.. vaalipiirejäkin on kuitenkin aikasta monta joten tilaa riittää kohtalaisen hyvin.
Viimeksi muokannut Iamnumber, 29.12.2018 12:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 834
Liittynyt: 8.12.2015

Re: edustaja eduskuntaan helpompi kuin kansalais aloite ?

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 25.12.2018 14:41

Kuinkas on .. löytyykö foorumilaisia jotka olisivat oikeasti valmiita TEKEMÄÄN jotain jotta asiaa saadaan edistettyä?

Toiminta- alueena uusimaa. - Jos asuu kauempana ja halua on niin etänä suoritettavia hommia varmasti löytyy.

Asia on liikkunut sen verran että resurssien tarkempi kartoitus on JUURI NYT ajankohtaista. Ilmoittautuminen esim yv. Olisi kiva jos kirjoitat jonkin verran osaamisestasi mitä osaat ja missä olet erityisen hyvä,


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa