Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Chiller
Viestit: 482
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Kannabiskansalaisaloitteet

ViestiKirjoittaja Chiller » 14.11.2019 23:04

300lbs niggerfaggot kirjoitti:Vaikka aloite ei saavuttanut vaadittua kannattajamäärää, Iltalehdestä löysin artikkelin, joka aika itseselitteisesti ajaa yhteiskuntaa siihen suuntaan jossa ajettu lainmuutos hoituu omalla painollaan. Uutisessa on useampi kuvaaja, jotka kertovat karua totuutta.

Poliisit kertovat: Näin rikosilmoituksia ”tapetaan” ja tilastoja kaunistellaan - ”Vaiettu salaisuus” (1/2019)

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/29cb ... 27ddff7f3c

Minusta tästä näkee suoraan harrastuksemme tulevaisuuteen. Nyt olemme hetkessä, jossa possujen määrä vähenee, koska työstressi käy ylitsepääsemättömäksi. "Oikeita" hälytyksiä hylätään, kun voimat eivät enää riitä. Tälläkohden olemme hieman sijaiskärsijän osassa, kun yhden kasvin hissunkissun-kotikasvattajille ja siementilaajille kyllä riittää aikaa, koska keikat ovat niin helppoja, ja työvuoron päätteeksi näkyy että on sentään tehty jotain. Sitä yhtä kasvia tullaan riemuiten hakemaan viiden possun voimin, koska tällä keikalla kuluu työvuorosta aikaa tunteja, eikä tarvitse mennä millekään kuormittaville kotiväkivalta-keikoille.

Se raja tulee kyllä vastaan jossain, meno on ollut ampumisineen ja muineen pari viime kuukautta kuin villissä lännessä. Jokainen ymmärtää ettei suuntaus ole ainakaan vähenemään päin. Jossain vaiheessa se paatuneinkin tuulipukulainen älähtää, ja silloin poliitikot pelkäävät pallinsa puolesta. Eduskunnassa on useita possuja, ja vihervassarit. YK:n taholta tulee jatkuvasti painetta, jotta päihteitä koskevat lait saataisiin vastaamaan todellisuutta. Jossain vaiheessa, lainsäätäjä on shakkimatissa, jolloin lakeja pitää muuttaa ja mm. nykyisiä rikoksia, joissa ei aiheuteta haittaa kenellekään ulkopuoliselle, on edes minimiresurssien turvaamiseksi poistettava rikoslain piiristä.

Hamppumarssit ja positiivinen näkyminen mediassa lienevät tehokkainta tekemistä tällä hetkellä.


Hyvää realismia. Tässä kannattaakin iskeä lailla lain edustajia vastaan.
Teltan oveen kyltti "arvoisa laittoman kotietsinnän tekijä, pysy koristekasveistani erossa, asunnosta ei löydy käyttövälineitä ja nostan kasvit esille kutsuvieraiden saapuessa".

Avatar
pajari kunkkinen
Viestit: 193
Liittynyt: 3.11.2011

Re: KK2020 Keskustelua

ViestiKirjoittaja pajari kunkkinen » 16.11.2019 0:12

näin on. ihmiskoirasikapossu,sipuli. tartutaan tapparaan ja isketään *****ti vastarintaan. :x
a sweet/menthol taste offering a relaxing effect but also leaves your mind feeling energetic.

eeromantymaa
Viestit: 2
Liittynyt: 9.12.2019

Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja eeromantymaa » 9.12.2019 16:35

Hei,

Etsin haastateltavaksi suomalaista kannabiskauppiasta. Haastattelu tulisi juttuun, jossa esitellään miten kannabiskauppa Suomessa toimii tällä hetkellä.

Jutun näkökulmasta ja "virityksestä": Kyseessä ei ole laittomalla toiminnalla mehusteleva paljastusjuttu, vaan kiihkoton valotus bisnekseen, joka muualla maailmassa laillistuu parhaillaan, mutta on Suomessa laitonta. Kannabiskauppiaan näkökulma kannabiksen myynnin/käytön laillistamista koskevaan keskusteluun olisi mielestäni arvokas. Haastateltavia ei "demonisoida", kannabiksen vaikutuksista ja käytön seurauksista kerrotaan tutkimustiedon pohjalta.

Haastattelu olisi luonnollisesti luottamuksellinen ja anonymisoitu, ja itse juttu näytetään haastateltavalle ennen julkaisua. Käsittelen myös vastauksia tähän viestiin ja mahdollisia yhteystietoja luottamuksellisesti.

Voin tavata mahdollisen myyjän ennen varsinaista haastattelua. Hän voi sen perusteella pohtia, haluaako antaa haastattelun. On kuitenkin hyvä todeta jo nyt, että haastateltavan tulisi päästää toimittaja myös kasvattamoonsa.

Jos olet tällainen tyyppi, tai mieleenne tulee tällainen tyyppi, niin yhteystietojani voi jakaa.

Terveisin,

Eero Mäntymaa
Toimittaja
Yle Uutiset
p. 0401806398
eero.mantymaa@yle.fi

konzales
Viestit: 17
Liittynyt: 30.9.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja konzales » 9.12.2019 17:40

Heh.

Kuinkahan moni tällä hetkellä vetää foliopipon nyörejä tiukemmalle :lol:

Myyminen on mielestäni väärin. Ja käsittääkseni aika moni kasvattelee omaks iloks, kun noista katuostoksista ei koskaan tiedä.

Juttu olis varmaan asian puolesta ihan hyvä. Mutta, mutta...riskit on jo nyt on aika kovat ja rangaistukset kohtuuttomia.

Montako kasvia mahtaa olla tomittajan "kasvattamo"?
Keskustelu avattu :yes:

eeromantymaa
Viestit: 2
Liittynyt: 9.12.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja eeromantymaa » 9.12.2019 19:08

On hyvä kysymys, kuinka moni kasvattelee omaksi ilokseen ja kuinka moni myyntikäyttöön.

Joka tapauksessa kannabista kasvatetaan ilmeisen paljon Suomessa myös myyntikäyttöön. Tämä käsitykseni perustuu siihen, että verkon kautta ostettavan kannabiksen alkuperämaa on yhä useammin Suomi.

Riskit on kieltämättä kovat, siksi muhun voikin ottaa yhteyttä aluksi anonyymisti, jos luottoa vaikka pienen viestittelyn jälkeen löytyy.

Mun wickr-nimi on: mantymies

"Kasvattamon" koolla ei väliä. Olennaista, että kasvattamon tuotteita myös myydään ulkopuolisille.

Avatar
robotti
Viestit: 288
Liittynyt: 17.10.2019

Re: Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja robotti » 9.12.2019 20:40

eeromantymaa kirjoitti:Kannabiskauppiaan näkökulma kannabiksen myynnin/käytön laillistamista koskevaan keskusteluun olisi mielestäni arvokas.


se on kyllä mielenkiintoista nähdä viekö lailliset markkinat diilereiden bisnekset vai lisääntyykö asiakkaiden määrä laillistamisen myötä? kanadassahan laittomat kannabismarkkinat ovat käsittääkseni edelleen olemassa laillisten rinnalla. tosin laillistamisesta on vasta reilu vuosi aikaa joten pitkän aikavälin vaikutuksia tuskin kovin moni osaa hahmottaa. ehkäpä lyhyellä aikavälillä diilereiden asiakasmäärät nousevat, mutta heti kun saat kaupasta ostaa "pirkka kannabista" tai "rainbow kannabista" niin veikkaan että diilereiden ei kannata enää kasvatella myyntiin :laugh:

joissain usa:n osavaltioissa kannabisgramman hinta on jo todella alhainen, tyyliin alle 5 dollaria joten tämä halpakannabis varmasti karsii monia myyntiin laittomasti kasvattavia pois markkinoilta. toisaalta moni laittomasti kasvattanut tekee nykyään laillista bisnestä ja maksaa verot toiminnastaan. se kuinka paljon kannabis on luonut työpaikkoja muillekkin kuin kasvattajille on myös mielenkiintoista.

mutta hienoa että kirjoitat jutun! mä en ole sun etsimä henkilö enkä tunne ketään joka voisi olla mutta odotan juttua ja toivon että siinä ei hirveästi ole asiavirheitä joita monesti näissä jutuissa näkee, varsinkin jos toimittaja ei ole ihan perillä asiasta. en tarkoita sinua koska en tiedä sinusta mitään mutta yleisesti. toivottavasti etsimäsi henkilö korjaa mahdolliset asiavirheet juttua tarkastaessa. esimerkiksi kasvattajat harvoin käyttävät "lämpölamppuja" joita melkein jokaisessa jutussa mainitaan käytettävän. monelle liika lämpö on nimen omaan ongelma. :)

joku viisaampi voi korjata mutta eikö puhekielessä hamppu ole ns. teollisuushamppu jolla ei ole huumaavia vaikutuksia ja kannabiksella viitataan thc-pitoiseen kasviin? ainakin amerikassa hemp on teollisuushamppu ja cannabiksella tai marijuanalla tarkoitetaan kasvia joka omaa lääkinnällisiä tai päihdyttäviä ominaisuuksia?

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1498
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 9.12.2019 20:45

Pistä "Eero" itse pari puskaa kasvamaan, myy tuotokset steissillä ja tee itsestäsi juttu.
Peili ja tinapaperi reunoilla jos vaikka valonsaanti paranis.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3676
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 9.12.2019 21:10

eeromantymaa kirjoitti:On kuitenkin hyvä todeta jo nyt, että haastateltavan tulisi päästää toimittaja myös kasvattamoonsa.


Koska...

a) kaikki omat poltettavat on lopussa ja kontaktit diilereihin huonot/olemattomat

b) haastattelusta tulee vähän cool, jos pääsen hypistelemään vihreää lehdykkää livenä

c) päällikkö poltti kaiken ja antoi 130€ mukaan

d) jokin muu tekosyy


Joka pellolle tulee, se pellolle jää. :yes:


# faradaynhäkki #säkkipäähän #luuripois
– Karsta on shamaanin kustaa-

Avatar
Sihaus
Viestit: 655
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Sihaus » 9.12.2019 22:18

300lbs niggerfaggot kirjoitti:Pistä "Eero" itse pari puskaa kasvamaan, myy tuotokset steissillä ja tee itsestäsi juttu.


Niin. Lain mukaanhan tuossa ei ole mitään väärää. Kunhan ei kasvata huumausaineeksi tai myy huumausainetta. Kasvattaa ja myy joulukranssin raaka-aineeksi, kuten esim. unikon kotia, molemmat saman lainkirjaimen alla toisistaa mitenkään poikkeamatta.Toistas saa kaupasta.Toisen vie poliisi. Kumpikin on huumetta, unikkoon vaa voi kuolla.
politik use drugs
politik use bombs
politik need torpedoes
politik needs blood
thats what my friend is an evidence politik is violence
what my friend is a evidence politik is violence

Fin_Nokkakuutio
Viestit: 47
Liittynyt: 29.11.2019

Re: Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

ViestiKirjoittaja Fin_Nokkakuutio » 10.12.2019 19:20

Kannattaa katsoa yle areenasta hakusanalla kannabis. Yritin itse löytää yhtä tunnin pituista brittidokkaria jonka näin areenassa. Siellä oli aika hyvää matskua esim. haastattelu jostain tyypistä joka pölli satoja. Olisi hyvä jos joku muistaisi dokkarin nimen.
Sen idea oli että pitäisikö laillistaa britanniassa...
Docventures podcasteissa yle puheen puolella on myös hyvä haastis Timo Haarasta. Taitaa olla Docventuresin ekalta kaudelta, eli pitää scrollaa pohjalle asti. Niin tai sit vain hakea Timo Haaralla mutta kun en ole kokeillut sitä niin en voi tietää.

neljakolme
Viestit: 354
Liittynyt: 22.4.2013

Re: Toimittaja etsii hampunmyyjää haastateltavaksi

ViestiKirjoittaja neljakolme » 10.12.2019 21:56

Sam 1 kirjoitti:
eeromantymaa kirjoitti:On kuitenkin hyvä todeta jo nyt, että haastateltavan tulisi päästää toimittaja myös kasvattamoonsa.

Koska...

a) kaikki omat poltettavat on lopussa ja kontaktit diilereihin huonot/olemattomat

b) haastattelusta tulee vähän cool, jos pääsen hypistelemään vihreää lehdykkää livenä

c) päällikkö poltti kaiken ja antoi 130€ mukaan

# faradaynhäkki #säkkipäähän #luuripois

Otetaan Ylen toimittajan kaa dänkit :pimp: ja sit funtsitaa elämää hetki ja soitetaan uutispäällikölle että se on lopputili nyt, Babylonin rattaat on seis ja ne ei liiku niin kauan kuin meissä henki virtaa. Ennenku ne sulkee sähköpostitilin niin laitetaan päätoimittajalle viestii et yle vois alkaa tekee aamulehteä et jokanen kansalainen sais aamulla aina spliffintekotarpeet kotiin kannettuna, valtion #1 huumediilerin Postin toimesta.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija