Pienet ja suuret uutiset 2021

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
lope
Viestit: 477
Liittynyt: 16.7.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja lope » 19.11.2021 18:29

^Shiiieeeeett, toi ei voi olla hyvä juttu meidän kannalta?
Don't panic, it's organic!

Drontti
Viestit: 70
Liittynyt: 8.9.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Drontti » 19.11.2021 22:54

lope kirjoitti:^Shiiieeeeett, toi ei voi olla hyvä juttu meidän kannalta?En onneksi ole mitään edellä mainituista paitsi ehkä lieveilmiö. Ei kannata pölistä kaukovarjostimeen arkaluontoisia asioita.

Avatar
rxsted
Viestit: 1241
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja rxsted » 18.12.2021 2:49


Jatkoa tälle:

Ylin laillisuusvalvoja torjuu mahdollisuuden antaa tiedustelutietoja rikostutkintaan nykyistä helpommin (Helsingin Sanomat 14. 12.)

Ylin laillisuusvalvoja eduskunnan oikeusasiamies torjuu ajatuksen, jonka mukaan Supo ja sotilastiedustelu voisivat antaa tiedustelutietoja rikostutkinnan käyttöön nykyistä helpommin. Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen katsoo päätöksessään, että lakiin kirjattua palomuurisääntelyä on tarkasti noudatettava.

Eduskunnan oikeusasiamies on asiasta eri mieltä kuin tiedusteluvalvontavaltuutettu Kimmo Hakonen, jonka tehtävänä on tiedustelulakien käytön laillisuuden valvonta.

Tiedustelulakien käytön laillisuusvalvoja ja Suomen ylin laillisuusvalvoja ovat siis tulkinneet eri tavalla tiedustelulakeja, jotka ovat olleet voimassa vuoden 2019 kesästä.

[...] Tiedusteluvalvontavaltuutettu esitti muun muassa vuosikertomuksessaan ajatuksen, jonka mukaan niin sanotut palomuurisäännökset eivät rajoittaisi tiedustelutiedon luovuttamista rikostorjuntaan tiedusteluviranomaisten omaan tehtäväpiiriin kuuluvista rikoksista.

Hänen mukaansa esimerkiksi suojelupoliisi saisi ilmoittaa keskusrikospoliisille myös sellaisen tietoonsa tulleen maanpetos-, valtiopetos- tai terrorismirikoksen, josta säädetty ankarin rangaistus on alle kolme vuotta vankeutta.

Eduskunnan oikeusasiamies katsoo päätöksessään, että tiedusteluvalvonta­valtuutetun tulkinta on vastoin lainsäätäjän tarkoitusta, joka on tuotu selvästi esiin laissa ja eduskunnan lausumissa. Tiedustelumenetelmiä ei ole tarkoitettu rikostorjuntaan.
"Grease the wheels, clear the path, act on the synchronistic opportunities that magically appear.
[...] It's merely a question of time. When you know this, you can relax. Nature abhors a vacuum."
Nevil Schoenmakers (2010)

Charly
Viestit: 2423
Liittynyt: 27.6.2005

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Charly » 18.12.2021 6:42

Espoolaismies kasvatti kannabista ammattimaisesti ja elätti itsensä 300 000 euron myyntituotoilla, epäilee poliisi
Poliisi epäilee kolmekymppisen miehen kasvattaneen ja myyneen vuosien ajan kannabista ammattimaisesti omakotitalossaan. Miehen jäätyä kiinni poliisi takavarikoi suuren osan rikoksella saadusta omaisuudesta.

https://yle.fi/uutiset/3-12234404
"The joy of killing! the joy of seeing killing done - these are traits of the human race at large."
-Mark Twain

Drontti
Viestit: 70
Liittynyt: 8.9.2020

Re: Pienet ja suuret uutiset 2021

ViestiKirjoittaja Drontti » 18.12.2021 14:13

Charly kirjoitti:Espoolaismies kasvatti kannabista ammattimaisesti ja elätti itsensä 300 000 euron myyntituotoilla, epäilee poliisi
Poliisi epäilee kolmekymppisen miehen kasvattaneen ja myyneen vuosien ajan kannabista ammattimaisesti omakotitalossaan. Miehen jäätyä kiinni poliisi takavarikoi suuren osan rikoksella saadusta omaisuudesta.

https://yle.fi/uutiset/3-12234404


Rikoshyöty on varmaankin arvioitu yläkanttiin kovan tuomion ja näyttävien otsikoiden saamiseksi. Järjestelmä ajoi sellaiseen ahdinkoon, että se vei hengen. Onhan tuo selvästi lainvastaista ja melkoisen laajamittaista, mutta rankka juttu silti.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija