Kuva

Ehdota kannabiksen laillistamista HS:n uuden kirjeenvaihtajan teemaksi

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Locker
Viestit: 424
Liittynyt: 18.10.2010

Ehdota kannabiksen laillistamista HS:n uuden kirjeenvaihtajan teemaksi

ViestiKirjoittaja Locker » 15.5.2021 14:47

Helsingin Sanomat on valitsemassa uutta teemakirjeenvaihtajaa, joka kiertää ympäri maailmaa tekemässä artikkeleita tietystä aiheesta. Lehti ottaa vastaan ehdotuksia kirjeenvaihtajan teemasta.

Mikäs olisi sen parempi aihe kuin kannabiksen laillistaminen?

Kannattanee esittää asialliset ja hyvät perustelut. Itse perustelin asian maailmanlaajuisella ajankohtaisuudella ja sillä miten teema tukisi myös ilmeistä tarvetta kotimaiselle keskustelulle.

Teemaa voi ehdottaa netissä:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007971422.html (lomake artikkelin lopussa)
tai sähköpostilla: hs.ulkomaat@hs.fi

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1272
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Ehdota kannabiksen laillistamista HS:n uuden kirjeenvaihtajan teemaksi

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 15.5.2021 18:41

Kiitos vinkistä!!

Vastattu seuraavalla tekstillä:

Aihe Jokin muu:

kerro lisää teksti:
Kannabiksen laillistamisen vaikutukset. Lääkinnällinen käyttö sekä virkistyskäyttö. Mitenkä vaikuttaa yhteiskuntaan? Rikollisuus? siirtymien muihin päihteisiin? liikenne? Terveyden huolto - vähentääkö yhteiskunnan rasitetta vai lisääkö? (esim. vähentyneet lääkekorvaukset kun kannabis korvaa muita lääkkeitä).

Ei ainoa aihe mutta tuosta riittää tutkittavaa ja kerrottavaa aika moneen artikkeliin.

Barcelona?

Foliohattu ei kiristä mutta normikäytännön mukaisesti välttelin seuraavia tahoja täyttämällä ko. vastauksen tor verkon kautta. hassua että hs. käyttö tor selaimen kautta onnisuu paremmin kuin tusky:n sivujen .. wink wink .. nudge nudge..
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

Cannazilla
Viestit: 10
Liittynyt: 30.5.2017

Re: Ehdota kannabiksen laillistamista HS:n uuden kirjeenvaihtajan teemaksi

ViestiKirjoittaja Cannazilla » 22.6.2021 13:33

Jos kannabis dekriminalisoitaisiin, niin se Norjan malli ei ole hyvä, missä kaikki käyttäjät luokitellaan sairaiksi jollain tapaa, ja jos ekan kerran jää kiinni, niin hänelle tarjotaan hoito mahdollisuutta ja jos kieltäytyy ja jää toisen kerran kiinni, niin tulee jotain muuta sanktiota. Eihän se voi noin mennä, että kaikki luokitellaan jollain tapaa sairaiksi jos käyttää kannabista. Eihän alkoholin kohtuu käyttäjääkään luokitella sairaaksi, vai luokitellaanko? Juoda lasi, taikka pari viiniä, taikka muutama olut illalla rentoutuakseen, niin ei tuollaista tapaa ole vielä tuomittu ongelmakäyttäjäksi?
Sitten tullaan siihen sosiaalisuuteen. Moni luulee, että kannabiksen käyttäjät ovat sohvalla makaavia vässyköitä, mutta todellisuus on aivan jotain muuta. Onko kaikki Kanadalaiset kannabiksen käyttäjät velttoja ja onko koko maa ajautumussa kaaokseen, koska laillisti kannabiksen? Samoin Hollanti ym. maat, kuten USAn jotkut osavaltiot, niin lähinnä pelkkää hyvää tapahtunut laillistamisen jälkeen, tosin Hollannissa kannabis ei ole laillista, mutta siellä on omat sääntönsä. Tuolla on monia kannabiksen käyttäjiä, jotka on hyvässä asemassa yhteiskunnassa, mutta joutuu elämään tavallaan kaapissa, koska käyttää kannabista, koska asiasta ei kannata, tai uskalla puhua, koska moni ei ymmärrä tuon taivaalliista kannabiksesta, vaan elävät vielä 70-luvun pelottelu politiikan mukaan. Moni ei edes halua ottaa selvää kannabiksesta ja täten se on helpompi mennä vallassa olevan auktoriteetin mukana ja tuomita käyttäjät jonkin sortin potilaiksi.
Ei täällä kaikki tahdo juoda alkoholia. Jos kannabis olisi täällä jollain tapaa laillista, vaikka Espanjan tapaan sosiaali klubien muodossa, taikka Hollannin tapaan Coffee Shoppien muodossa etc., taikka suoraan Kanadan malli, eli täysin laillista ja sitä saisi valtion säädöksien mukaan laillisesta kaupasta, vaikka alkosta, taikka kannabikselle tarkoitetusta omasta putiikista ja nämä jälleenmyyjät ostaisi kannabiksen kasvattajilta, joilla on lain myötämät paperit kasvatukseen ja näin noudattaa tarkkoja säädöksiä (puhdas kannabis) kasvatuksessaan ja jälki prosessoinnnissaan.
Kotikasvatuskin pitäisi samalla laillistaa. Jokin tietty määrä saisi kasvaa kerralla jne. Tosin, kotikasvatuksen laillistaminen samaan syssyyn aiheuttaisi verovarojen tippumista, koska porukka alkaisi itse kasvattaa, koska kaikilla ei luultavasti olisi varaa useinkaan ostaa kannabista, koska luultavasti suomi vero iskisi kannabikseenkin.
Yksi pointti on se, että osa käyttäjistä ei syrjäytyisi ja ei sortuisi muihin aineisiin, koska kannabista saa samaan tapaan, kuin alkoholia. Eli jos kasvatuksessa alettaisiin puhua kannabiksesta samoin, kuin alkoholin suhteen, niin siitä tulee uusi normi, eli ei niin paha asia. Ne ketkä tahtoo käyttää muita aineita, niin ne yksinkertaisesti niitä käyttää, eikä siinä auta lakien tiukennukset millään tavalla. Alkoholi on se pahin hermomyrkky ja porttihuume.
Samalla jos laillistettaisiin, niin valtioa saisi verovaroja ja työpaikkoja lisääntyisi ja maaseudulla maajussit saattaisi kokeilla kannabiksen kasvatusta. Putiikit missä kannabista myytäisiin työllistäisi, samoin kuin kaiken maailman sivutuote krääsä tehtailu ja kannabiksen jälkituotanto, kuten syötävä kannabis etc.työllistäisi eri alojen osaajia ja aloille voitaisiin kouluttaa uusia osaajia jne. Kannabiksesta saaduilla verorahoilla voidaan hoitaa niitä, jotka oikeasti tarvitsee sitä hoitoa, eikä se, että kaikki käyttäjät olisivat jotenkin sairaita, se on yksinkertaisesti suuri vääryys.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa