Kuva

Hamppupuolue v.2.022

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 226
Liittynyt: 4.1.2006

Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Piski^ » 24.5.2022 12:18

First of all, fuck it, we're going to do this because it needs to be done.
Keskustelu keskeisistä vasta-argumenteista on jo käyty toisaalla, eikä mikään niistä vakuuttanut - pikemminkin päin vastoin.

Toiseksi se tärkein, eli perustelut

Kun 2015 sain puhelun silloiselta Hamppupuolueen puuhamieheltä, en kannattanut ajatusta. Sen lisäksi että yhden asian puolueita ei koeta sellaisina jotka saavuttaisivat riittävän laajaa kannatusta, oletin että jo pelkästään 5000 fyysisen kannattajakortin kerääminen olisi liian suuri vuori ylitettäväksi tuolle pienelle tiimille.

No nyt seitsemän vuotta myöhemmin, kuluneiden vuosien julkinen keskustelu on tehnyt aiheesta entistä salonkikelpoisempaa ja puolueen kannattajakortitkin voi nykyään kerätä verkossa. Näkemykseni yhden asian puolueista on myös muuttunut, sillä olen nähnyt kuinka puolueen tarjontaa on kasvatettu milloin mitäkin potentiaalista äänestäjäsegmenttiä miellyttääkseen ja siten unohdettu se ydin sekä ydinäänestäjät. En keksi parempaa kontekstia kuin hamppu, jolla saattaa tuo uskomus testattavaksi.

Joten tehdään tämä, mutta tehdään se oikein.

Viime eduskuntavaaleissa suurimmat puolueet sai noin 500 000 ääntä kukin, kun taas äänestämättä jätti 1,5 miljoonaa. Ensimmäisistä useimmat ovat jo vakiintuneita äänestäjiä, joten näistä jälkimmäisistä - yhteiskunnan vihollisena kohtelemista ja sen myötä demokratiaan luottamattomista - puolue ammentaa merkittävimmän kannatuksensa. Tuplaamalla kansalaisaloitteen saaman 66 000 kannatusta vaaleissa kansanedustajia saattaisi tulla enintään kristillisdemokraattien verran tai eurovaltuutettuja yksi, mutta yksikin valittu kansanedustaja riittäisi n. 160 000€ vuosittaiseen puoluetukeen, jolla vuorostaan voisimme tehdä paljon puolueen, kannattajiemme ja itse asian eduksi. Jo 2% valtakunnallinen kannatus toisi kolmasosan yhden kansanedustajan puoluetuesta ilman kansanedustajaakin ja siten varmistaisi asiallisen budjetin toiminnan ylläpitämiseen ja vaalikassaksi seuraavaan koitokseen.

Hamppupuolue on erinomaisessa asemassa vaalikentällä, sillä viranomaiset tekevät joka vuosi vaalityötä jakamalla parisenkymmentä tuhatta kannabikseen liittyvää rangaistusta ja oletan että kansalaisaloitteen kaaduttua tahti kiihtyy. Onnistuaksemme meidän ei siis tarvitse muuta kuin olla hyödyllinen tälle selkeälle äänestäjäsegmentille ja jos lopputulemana viranomaiset reagoi siten että rankaiseminen vähenee, olemme osoittaneet hyödyllisyytemme ja siten myös voitolla.

Hamppupuolue on myös erinomainen keino rakentaa voima, joka väistämättä pitää asiaa esillä ja julkisuudessa vaaleista toiseen. Hampunlehti vaalijulisteissa ei jää huomaamatta, ja järjestäytynyt poliittinen toiminta vie aihetta entistä salonkikelpoisempaan suuntaan. Yhdessä nämä elementit rohkaisevat ihmisiä puhumaan ja kenties väittelemään aiheesta, ja kaikki se on asialle hyväksi.

Hamppupuolueen tie ei tietenkään tule olemaan helppo. Ulkoisesti sitä uhkaa mustamaalaaminen sekä vakavampikin häirintä niiden osalta, jotka puolueen tavoitteita agressiivisesti vastustavat. Sisäisten uhkien välttämiseksi keskeistä on, että toimintaan lähtevät hyväksyvät eriävät kannat kaikkiin muihin asioihin. On selvää että puolueorganisaation rakentaminen aloitetaan about tyhjästä, eikä sille tule rahankeräyslupaa koskaan heltiämään.

Jokaisen ongelman mukana tulee myös mahdollisuus ja riippuen siitä kuinka näihinkin haasteisiin suhtaudumme, voimme niiden kautta myös voittaa. Taktisen edun säilyttäminen vaatii kuitenkin, että tietyt käytännön toimintaan liittyvät keskustelut säästetään valmiimpaan toimintaympäristöön.

Hahmotan sen noin neljän vuoden tehtävävuoren edessäni ja vaikka olen ottanut vasta ehkä viisi askelta kohti huippua, tällä postauksella ja parhaan harkintani pohjalta osoitan, että olen valmis tuon matkan kulkemaan sitä tiekarttaa käyttäen joka hallussani on. Uskoa tuohon karttaan rakentaa yli kymmenen vuoden kokemus poliittisesta toiminnasta ja siihen liittyvistä korkeimmista vastuuasemista sisäisine ja ulkoisine haasteineen, kokemukset kansalaisaloitteen kampanjan sekä useiden hamppumarssien suunnittelusta ja toteutuksesta, sekä vuosikymmenten saatossa muodostunut ymmärrys persoonani vahvuuksista ja vajavaisuuksista.

Kukaan ei kuitenkaan yksin ihmeisiin pysty, ja jokaisen vajavaisuudet kaipaa täydentäjänsä sekä vahvuudet hyödyntäjäänsä.
On siis aika ottaa seuraava askel ja kysyä, kuka lähtee mukaan?

Kiinnostuneet klikatkoon: https://forms.gle/AbqUiqDiiHuPhrQBA

Kysymykset, keskustelu ja kommentointi sallittua kuten aina.
-piski-

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2415
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 24.5.2022 13:33

Seuraava kysymys ei koske niinkään pelkästään potentiaalista Hamppupuoluetta, vaan kaikkia yhden asian puolueita:

Mitä jos tavoite saavutetaan? Hajotetaanko puolueen rivit vai jatketaanko takiaisena?
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5643
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 24.5.2022 13:47

Tapionpoika kirjoitti:Seuraava kysymys ei koske niinkään pelkästään potentiaalista Hamppupuoluetta, vaan kaikkia yhden asian puolueita:

Mitä jos tavoite saavutetaan? Hajotetaanko puolueen rivit vai jatketaanko takiaisena?

No jos dekriminalisaatio tai täysi vapautus kannabiksen osalta saavutetaan, niin eikö homma ole silloin maalissa.
Yhden asian puolueelle ei ole käyttöä, koska muuta asiaa jota se ajaisi ei ole.
Puolueen kannattajat ovat laittaneet nimen, koskien Hampun aseman parannusta. Mikäli muuta asiaa aletaan viemään
eteenpäin, mutta siitä ei kerrota tukijoille ennen nimen kirjoittamista, se on huonompi juttu.
- I'm here with my friend Mi-se-ry. Tryin' to drown my sorrows with pills and weed -

rxsted
Viestit: 1647
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja rxsted » 24.5.2022 14:49

Yhden asian pikkupuolueet eivät toimi.

Pian joudut menemään vaaliliittoon Valta Kuuluu Kansalle -puolueen ja Kristallipuolueen kanssa, sekä griftaamaan rokoteskeptisyydellä ja NATO-vastaisuudella saadaksesi kaikki ne rääppeet äänestäjien joukosta, joita yleinen poliittinen agenda ei kiinnosta ja jotka haluavat protestoida jonkin tunteita herättävän asian vuoksi. Tällaiset äänestäjät ovat täydellisen epälojaaleja ja luopuvat nopeasti kannattamansa ehdokkaan äänestämisestä jatkossa.

Kannabiksen laillistaminen ja lääkekäyttäjien aseman parantaminen on jo yhden keskisuuren puolueen (Vihreät) ohjelmassa. Kaikki eivät tietenkään asetu Vihreiden agendan kannalle muutoin, mutta tästä voisi ennustella tämänsuuntaisen ajattelun olevan siirtymässä myös osaksi politiikan mainstreamia. Myös muun muassa Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on jo ilmoittanut kannattavansa kannabiskaupan sääntelyä ja Vasemmistoliittokin näyttää asettuneen vähintäänkin käytön dekriminalisaation kannalle.

Kannabislainsäädännön muuttaminen ei myöskään ratkaisisi huumeongelmaa. Se parantaisi ainoastaan kannabista käyttävien ja tarvitsevien asemaa. Kaikkien huumeiden käyttö on dekriminalisoitava.
“That’s what plant breeders do — we grow 100,000 plants, keep 100 of them, and trash all the rest. I love to kill. I’m getting rid of everything that’s imperfect.”
David "Skunkman" Watson (2004)

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1272
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 24.5.2022 22:57

Jos on oikeasti tarkoitus "tehdään se kunnolla" .. olen erittäin kiinnostunut asiasta.

1. Arvot. .. Nykypuolueet eivtä kirjoita auki arvojaan koska se hankaloittaa äänestäjille valehtelua -- mikä tuntuu olevan monen puoleen työkalupakissa ja ainakin PS strategia ( puoluetukien leikkaaminen .. PS toiminta oli IMHO kiistaton osoitus ko puoleen valheellisuudesta sekä suomen järjestelmän heikkouksista .. vai olenko ymmärtänyt väärin ja valehtelu mainitulla tasolla kuuluu olennaisena osana suomen demokratiaan?? )

2. Agenda .. IMHO .. vaikka puole rakentuisi yhden kriittisen ja rakkaan asian ympärille .. Minusta ko. asia edustaa tiettyjä arvoja .. ja puolueen tulee jatkaa näiden arvojen puolesta toimintaa myös sen jälkeen kun tämä kriittinen asia on saatu maaliin.

3. Edelleen IMHO .. on erittäin tärkeää rakentaa puole niin että jokaisella on mahdollisuus nostaa ( perustaen argumentointisa puolueen arvoihin ). Jos ja kun puhutaan erittäin laajasta yhteisöstä .. argumentoinnin säännöt ja käytöstavat tulee kirjata ylös .. Tavoitteena että jokainen saa nostaa asioita asiallisesti esille ja että asioista voidaan argumentoida asiallisesti. ( tämä taitaa sijoittua strategia tasoon .. eli toimimalla näin tuemme agendaamme eli poliittista tavoitettamme joka on linjassa arvohierarkiamme kanssa )

Pyrin tietoisesti lähestymään asiaa ns. puhtaalta pöydältä .. miten asioiden tulisi olla .. sen sijaan että ottaisin vain mallia olemassa olevista puolueista ja kopioisin heidän toimintatapansa ja strategiansa. Minusta on parempi tunnistaa se mikä vanhassa on vialla ja pyrkiä välttämään samoja virheitä.

Olen toisissa ketjussa nostanut esille näkemyksiäni kannabiksesta ja sen laillistamisesta .. samoin arvoista sekä kuinka asioista tulisi argumentoida (tieteellisen / akateemisen dogman mukaan.. todennetut asiat faktoina.. Näkemykset faktoista arvoihin perustuvin argumentein.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 226
Liittynyt: 4.1.2006

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Piski^ » 25.5.2022 9:10

Tapionpoika kirjoitti:Seuraava kysymys ei koske niinkään pelkästään potentiaalista Hamppupuoluetta, vaan kaikkia yhden asian puolueita:

Mitä jos tavoite saavutetaan? Hajotetaanko puolueen rivit vai jatketaanko takiaisena?


Lopullisen päätöksen tekee yhdistyksen äänivaltaiset jäsenet yhdistyskokouksessa, mutta itse koen että jo pelkästään "hampun hyödyntämisen esteiden purkaminen" on sen verran laaja käsite ja toteuttamisen edessä loputon työ, että tämän pohtiminen ei ole ajankohtaista. Muita vaihtoehtoja saattaisi olla ohjelman marginaalinen kasvattaminen muuhun asiaan liittyvään - mutta kuten sanonta kuuluu, yksi silta kerrallaan.

rxsted kirjoitti:Yhden asian pikkupuolueet eivät toimi.


En tiedä onko tätä uskomusta oikeasti koskaan Suomessa testattu. Sen sijaan puoluekentällä on lukuisia monen asian puolueita joilla on merkittäviä vaikeuksia tarvittavan vaalimenestyksen rakentamisessa.

rxsted kirjoitti:Pian joudut menemään vaaliliittoon Valta Kuuluu Kansalle -puolueen ja Kristallipuolueen kanssa...


Minulle ei ole ongelma tämä, kuten ei vaaliliitot Piraatti-, Avoimen- tai Liberaalipuolueen kanssa. Vaaliliitoista päätetään aina tapauskohtaisesti, ei kategorisesti ja ne ovat aina teknisiä silloin kun yhteistä ohjelmaa ei laadita. Tietyt tahot toki tykkäävät rakentaa "quilty by association" miellekuvia kuten Piraateista natsipuoluetta Muutos2011 -vaaliliiton vuoksi, vaikka todellisuudessa en ole yhtään natsia piraateista kymmenen vuoden aikana löytänyt. Mustamaalaaminen on yksi sabotaasitekniikka ja näihin tietenkin tulee varautua.

rxsted kirjoitti:Kannabiksen laillistaminen ja lääkekäyttäjien aseman parantaminen on jo yhden keskisuuren puolueen (Vihreät) ohjelmassa.


Tämä ei liene varsinaisesti argumentti Hamppupuoluetta vastaan, vain toteamus. Merkittävä joukko asian kannattajia ei kuitenkaan äänestäisi Vihreitä tai Vasemmistoa, eikä välttämättä mitään muutakaan eduskuntapuolueista vaikka sopiva ehdokas löytyisi. Merkittävin joukko jättää kokonaan äänestämättä ja nähdäkseni kyse on siitä, etteivät nämä puolueet ole äänestäjille hyödyllisiä. Esimerkiksi ainoa kerta kun Piraattipuolue oli selkeästi suurelle joukolle (enintään muutamia kymmeniä tuhansia äänestäjiä) hyödyllinen oli Kiristyskirje -verkkosivu, jolla opastettiin kuinka välttyä TO-lakifirmojen kiristykseltä. Projekti aloitettiin 2016 ja se toi muutaman kaupunginvaltuutetun kuntavaaleissa 2017 sekä onnistui lopettamaan lakifirmojen touhun. Koska tarve infolle poistui eikä muuta hyödyllistä tullut tilalle, niin kannatuskin alkoi laskemaan. Hamppupuolue voi olla hyödyllinen huomattavasti suuremmalle joukolle ihmisiä niin kauan kuin rankaiseminen jatkuu.

rxsted kirjoitti:Kannabislainsäädännön muuttaminen ei myöskään ratkaisisi huumeongelmaa. Se parantaisi ainoastaan kannabista käyttävien ja tarvitsevien asemaa. Kaikkien huumeiden käyttö on dekriminalisoitava.


Itse en kuulu niihin jotka dekriminalisoisivat synteettiset tai selkeästi hengenvaaralliset huumeet, eikä sen tavoitteen taakse voisi koskaan saada riittävää kannatusta kansalaisaloitteeseen tai muuhunkaan poliittiseen toimintaan. Jos jollain tällainen näkemys on niin sallin kyllä sen yhteisissä puolueriveissä.

Hamppupuolueen tarkoitus ei myöskään ole ratkaista huumeongelmaa vaan poistaa hampun hyödyntämisen esteitä. Viihde-, lääke- ja uskonnollinen käyttö on kaikki hyödyntämistä, siinä missä teolliset tarkoitukset, maaperän parantaminen tai mehiläisten ruokintakin.

Iamnumber kirjoitti: 1. Arvot. .. Nykypuolueet eivtä kirjoita auki arvojaan koska se hankaloittaa äänestäjille valehtelua...


Vastailen koko viestiin, kyse siis lähinnä arvoista ja toiminnan tasosta. Ensinnäkin huomio, että Kokoomuksen ja Piraattien ilmoitetut arvot ovat kovin lähellä toisiaan. Väittäisin että Kokoomus ei myöskään toimi arvojensa mukaisesti, vaan kyse on puhtaasti mainostekstistä, jolla ei ole vaikutusta varsinaiseen toimintaan tai puolueen politiikkaan. Arvojen ilmoittamisen tärkeys on heille vain äänestäjiin vetoaminen ja loppujen lopuksi, arvot ovat yleensä aika monitulkintaisia.

Keskeisin työkalu, jolla opastamme näkyviä hahmoja (vastuuhenkilöt ja ehdokkaat) toimimaan oikein ja puolueen eduksi, on allekirjoitettavaksi tarkoitettu asiakirja. Sen tulee käsitellä (teknisen osuuden lisäksi) suhtautumista/perspektiiviä ilmaistuihin mielipiteisiin, äänestäjäsegmenttien huomioimista, käytöstapoja yms. puolueimagoa muodostavia yksityiskohtia. Asiakirjan tavoitteista oleellisimmat lienee ne, että kukaan ei kävisi sotaa mitään äänestäjäryhmää vastaan, osaisi kohdella puolueen sisäisiä erimielisyyksiä sopuisasti, eikä missään nimessä käyttäytyisi somessa kuten Ano Turtiainen - samalla kuitenkin sellaistenkin ihmisarvoa ja mielipiteenvapautta kunnioittavasti.

Joillekin saattaa olla liian haastavaa, mutta onneksi meitä on moneen lähtöön. Kourallinen vastauksia tullut jo lomakkeelle ja tässä vaiheessahan nimenomaan etsitään laatua, määrää vasta sitten puoluerekisteröinnin yhteydessä.
-piski-

rxsted
Viestit: 1647
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja rxsted » 25.5.2022 11:13

Piski^ kirjoitti:
rxsted kirjoitti:Yhden asian pikkupuolueet eivät toimi.

En tiedä onko tätä uskomusta oikeasti koskaan Suomessa testattu. Sen sijaan puoluekentällä on lukuisia monen asian puolueita joilla on merkittäviä vaikeuksia tarvittavan vaalimenestyksen rakentamisessa.

Tämä taitaa kyllä olla totta. On ollut naisten oikeuksia ajavaa Naisten puoluetta ja Feminististä puoluetta, Eläinoikeuspuoluetta ja Köyhien asialla -puoluetta, mutta näilläkin arvopohja ja poliittinen ohjelma on ollut laajempi, eivätkä nämä ole suostuneet esim. sitoutumaan vaaliliittoihin yli ideologiarajojen.

Piski^ kirjoitti:
rxsted kirjoitti:Kannabislainsäädännön muuttaminen ei myöskään ratkaisisi huumeongelmaa. Se parantaisi ainoastaan kannabista käyttävien ja tarvitsevien asemaa. Kaikkien huumeiden käyttö on dekriminalisoitava.

Itse en kuulu niihin jotka dekriminalisoisivat synteettiset tai selkeästi hengenvaaralliset huumeet, eikä sen tavoitteen taakse voisi koskaan saada riittävää kannatusta kansalaisaloitteeseen tai muuhunkaan poliittiseen toimintaan. Jos jollain tällainen näkemys on niin sallin kyllä sen yhteisissä puolueriveissä.

Tuossa KK2020-aloitteen kelpoisuuden arvioinnin aikana korkea-arvoisimmat oikeusoppineet sekä terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijat totesivat, että tällaisen ratkaisun sijasta kaikkien huumeiden käytön dekriminalisointi olisi johdonmukaisinta. Samoilla linjoilla ovat olleet myös lakivaliokunnan hylkäävään esitykseen vastalauseen antaneet kolme kansanedustajaa.

Onko synteettisten huumeiden käytön kriminalisoinnille perusteita, mikäli ne ovat luonnon myrkkyjä turvallisempia ja puhtaampia, tai niille on omia käyttötarkoituksiaan - ja haitat vähenevät dekriminalisaatiolla?

Olen itse pohtinut tällaista Terence McKennan mallin mukaista luonnontuotteiden sallimista. Kaikille aineluokille ei kuitenkaan löydy kasvi- tai sienimaailmasta vastinetta. Suomen yleisimmät huumeet kannabiksen jälkeen ovat amfetamiini ja MDMA. Tässä jätettäisiin näiden aineiden käyttäjät kokonaan huomiotta. Nämä ihmiset ovat usein myös varsin aikaansaavaa ja ulospäinsuuntautunutta väkeä, jolla saattaisi olla kykyä fasilitoida voimakasta poliittista momenttia.

Piski^ kirjoitti:Hamppupuolueen tarkoitus ei myöskään ole ratkaista huumeongelmaa vaan poistaa hampun hyödyntämisen esteitä. Viihde-, lääke- ja uskonnollinen käyttö on kaikki hyödyntämistä, siinä missä teolliset tarkoitukset, maaperän parantaminen tai mehiläisten ruokintakin.

Itse näen asian niin, että ihmiset eivät tule kovin helpolla suostumaan minkäänlaiseen päihdepoliittiseen toimenpiteeseen, ellei sillä ole selkeitä kansanterveydellisiä ja ihmisoikeudellisia seurauksia. Pelkästään hampunkäyttäjien oikeuksista puhuminen näyttäytyy suurelle osalle ihmisiä ihmeellisenä lässytyksenä, kun tuolla kuitenkin jengi kuolee huumeisiin.

Hampun hyödyntämiselle on esteitä myös kansainvälisellä tasolla. Vaikka IV-luokitus poistui hiljattain, yhä käytännössä enin mitä voidaan tehdä, on käytön dekriminalisointi ja lääkekäytön mahdollistaminen. Kaikki muu edellyttää valvontajärjestelmiä, joita ollaan tarkentamassa entisestään EU- ja YK-tasolla. Metrcltä on pyydetty selvitystä siitä, kuinka Euroopan lääkekannabistuotantoa ja -markkinoita olisi mahdollista valvoa. INCB:llä on kannabisaloitteen valmistelu meneillään. On myös huomionarvoista, että suurin osa merkittävimpien Keski- ja Etelä-Euroopan maiden kansalaisista haluaa sallia kannabiksen, eli keikahduspiste lähenee. Uskon tämän johtavan muutaman vuoden kuluessa markkinoiden valvontajärjestelmän pystyttämiseen ja lainsäädännön relaksoitumiseen koko Euroopan sekä myös muun maailman tasolla.

Mielestäni tärkeintä on tässä vaiheessa työskennellä sen eteen, että suomalaiset virkamiehet eivät pääse säätämään yhtään enempää erillislainsäädäntöä, joka tulee tekemään hampun hyödyntämisestä hankalaa.

Pakko vielä tunnustaa, että vaikka hamppuasiat ovat minulle äärimmäisen tärkeitä, niin myös itse ensisijaistan ehdokasvalinnassani muun politiikan, josta pidän ilmastopolitiikkaa tärkeimpänä. Tästä syystä tulen äänestämään todennäköisesti Coel Thomasia tai Saara Hyrkköä.
“That’s what plant breeders do — we grow 100,000 plants, keep 100 of them, and trash all the rest. I love to kill. I’m getting rid of everything that’s imperfect.”
David "Skunkman" Watson (2004)

ARVI
Viestit: 66
Liittynyt: 2.1.2010

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja ARVI » 26.5.2022 12:29

Herätkää jo unesta.

Lumedemokratian kusiseen burkaan kiedottu kleptokraattinen globaali tyrannia ei ole pätkääkään kiinnostunut minkään puolueen olemassaolosta.
Tässä maassa ei päätetä enää mistään, käskyt tulevat muualta.
Mikäli jokin toimi ei sisälly globaaleihin agendoihin, se jää tapahtumatta.

YMMÄRRÄTTEKÖ?
"Kyetäkseen tekemään viisaita ratkaisuja elämässään, nuori tarvitsee kestäviä vakaumuksia, eivätkä ne synny mitenkään muuten kuin itse ajattelemalla."
Markku Soikkeli

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2415
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 26.5.2022 13:10

ARVI kirjoitti:käskyt tulevat muualta


Kukas on tällä viikolla vetovastuussa? Soros? Reptiliaanit? Riihimäen Lions Club?
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1272
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 26.5.2022 13:16

Puolue

Puolueen muodostamisen yhteydessä tulee IMHO kiinnittää erityistä huomiota kuinka puolue sääntelee itseään ja tavoitteitaan.

MIKSI näin? .. On olemassa riski että puole kohtaa ns. haltuunotto uhan. Puolueen säänöt taitavat olla se ainoa ja paras puolustus sekä sisältä tulevaa uhkaa kohtaan ( usa rebuplikaani puolue ja trumpin pyrkimys otaa puolue haltuunsa. -- havainnointini tilanteesta ottamatta kantaa kuinka pitkäjänteisesti trump on toimintansa suunnitellut.) Tämän lisäksi on myös ns. ulkopuolisen tahon haltuunottoyrityksen riski. Eli suuri joukko henkilöitä ilmoittautuu jäseneksi, he valitsevat omalle aatemailmalleen (joka voi olla täysin alkuperäisten puolueen arvojen vastainen) uskollisen johdon .. joka valtaanpäästyään muuttaa puolueen ideologiaa ja tavoitetta omia tarkoitusperiään vastaaviksi. ( pahat kielet ovat kertoneet että PS puolueessa tapahtui näin .. en tunne asiaa riittävästi jotta voisin varmuudella kommentoida tapahtunutta .. ainoastaan että asia on riski ja että ymmärrykseni on että noin tapahtui heidän kohdallaan - lähteenä dokkari suomen politiikasta ja puoluetoiminnasta )


Päihteet

Olen rummuttanut arvojen sekä tieteellsen/asiallisen dogman mukaisen argumentoinnin tärkeyttä. Pelkkä määrä-enemmistö ei riitä minulle.. määrä-enemmistön tulee myös pystyä perustelemaan kantansa.

Lakien tarkoitus on ( paras muotoiluni idealistisesta näkemyksestäni ) ..
Kriittinen/ tärkein tehtävä/tarkoitus: Suojella yksilöä hallinnon ja/tai hallitsevan tahon oikeutuksettomilta toimilta.
Tärkeä: Suojella yhteiskuntaa sekä sen jäseniä (kansalaisia, ihmisiä) eri toimijoiden (valtiot, organisaatiot, yksilöt ) oikeudettomilta sekä kohtuuttomilta toimilta.
Tavoiteltava: edellisten puitteissa pyrkiä parantamaan eri tekijöiden toimintamahdollisuuksia kohti parempaa tulevaisuutta.

( raaka versio .. toivottavasti ydinajatus välittyy?? )

Päihteiden arvioinnin tulee nojautua minusta em. prioriteettilistaan.. Eli kunkin aineen/tuotteen vaarallisuuteen yksilölle sekä yhteiskunnalle. sekä mitä hyötyä

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4311234/
on suhteellisen selkeä (erit datan visuaalinen esitys) riskiluokituksesta sekä yhteiskunnan että yksilön suhteen. Erit kuva jossa päihteet on sijoitettu xy-koordinaatistoon em. riskien suhteen.

Verkosta löytyi vain seuraava kuvaaja:
Kuva

Edelleen .. arvioitaessa tiettyjä tuotteita .. tulee huomioida myös ko. tuotteen itsehoito mahdollisuudet. Tämä nostaa tietyt (erityisesti kannabiksen) vapauttamisen (ei vain dekriminalisointi) tärkeyttä.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

ARVI
Viestit: 66
Liittynyt: 2.1.2010

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja ARVI » 26.5.2022 13:24

Tapionpoika kirjoitti:
ARVI kirjoitti:käskyt tulevat muualta


Kukas on tällä viikolla vetovastuussa? Soros? Reptiliaanit? Riihimäen Lions Club?


Pysy unessa, turvallisin vaihtoehto sinulle.
"Kyetäkseen tekemään viisaita ratkaisuja elämässään, nuori tarvitsee kestäviä vakaumuksia, eivätkä ne synny mitenkään muuten kuin itse ajattelemalla."

Markku Soikkeli

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2415
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 26.5.2022 13:27

ARVI kirjoitti:
Tapionpoika kirjoitti:
ARVI kirjoitti:käskyt tulevat muualta


Kukas on tällä viikolla vetovastuussa? Soros? Reptiliaanit? Riihimäen Lions Club?


Pysy unessa, turvallisin vaihtoehto sinulle.


Ujuta vielä sheeple-sana seuraavaan viestiisi niin saan foliopipo-bingossa rivin täyteen.
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

ARVI
Viestit: 66
Liittynyt: 2.1.2010

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja ARVI » 26.5.2022 13:34

Tapionpoika kirjoitti:
ARVI kirjoitti:
Tapionpoika kirjoitti:
ARVI kirjoitti:käskyt tulevat muualta


Kukas on tällä viikolla vetovastuussa? Soros? Reptiliaanit? Riihimäen Lions Club?


Pysy unessa, turvallisin vaihtoehto sinulle.


Ujuta vielä sheeple-sana seuraavaan viestiisi niin saan foliopipo-bingossa rivin täyteen.


"Husuterveiset" sinne luolaasi.

Ei ole minun syyni, että teitä kusetetaan.
"Kyetäkseen tekemään viisaita ratkaisuja elämässään, nuori tarvitsee kestäviä vakaumuksia, eivätkä ne synny mitenkään muuten kuin itse ajattelemalla."

Markku Soikkeli

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1272
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 26.5.2022 16:39

ARVI kirjoitti:Herätkää jo unesta.

Lumedemokratian kusiseen burkaan kiedottu kleptokraattinen globaali tyrannia ei ole pätkääkään kiinnostunut minkään puolueen olemassaolosta.
Tässä maassa ei päätetä enää mistään, käskyt tulevat muualta.
Mikäli jokin toimi ei sisälly globaaleihin agendoihin, se jää tapahtumatta.

YMMÄRRÄTTEKÖ?


hmm.. karkeasti ottaen.. vaihtoehdot kuvaillun kaltaisessa tilanteessa ovat ..
1) pyrkiä hyödyntämään tilannetta maksimaalisesti ( Näitähän on eli pääsy sille tasolle joka oikeasti saa merkittävää etua tilanteen hyväksiköytöstä vaatii kohtalaisen omistautumisen valitulle polulle ).

2) meh.. keskittyä omaan olemiseen ja selviämiseen päivästä toiseen. varmaankin pienimmän vaivan ja vastuksen polku.. .. pelkään pahoin että strategian 1 valinneiden hyväksikäyttö muita kohti vain voimistuu mikäli suuri massa hyväksyy hyväksikäytön (yhteiskunnan hyväksynnän muodossa). Yhdysvaltalainen yhteiskunta näyttää hyväksyvän toiminnan tarjoamalla todella suuria verohelpotuksia yritykselle (osavaltiot kilpailevat keskenään) .. Mikä puolestaan tekee tilanteen entistä vaikeammaksi kilpaileville yrityksille.

Alleviivaan ko. esimerkillä kahta asiaa. Uhkakuvat siitä mihin strategia 2 saattaa johtaa SEKÄ kuinka yhteiskunnan säännöissä olevat heikkoudet mahdollistavat hyväksikäytön -- josta syystä se kuinka säännöt rakennetaan ja mitä sanamuotoja säännöissä käytetään on erittäin tärkeää (eli tuohon kannattaa käyttää resursseja hyväksikäytön riskin minimoiseksi). .. tietenkin toisessa vaakakupissa painaa selviytyminen eli emme voi reguloida yritystoimintaa hengiltä sillä tuottava työ on kriittistä yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

3) pyrkiä parantamaan tilannetta omien mahdollisuuksien rajoissa (esim oma ja perheen selviytyminen) .. joka ilmeisesti on tämänkin ketjun ajatus?

...

Mikä olisi hyväksyttävä perustelu jättää toimimatta strategian 3) mukaan?
Se että polku näyttää pitkältä ja vaikealta?
Eikö juuri vaikeiden ja haastavien asioiden parissa ponnistelu anna tyydytystä onnistumisesta (tein ainakin tämän pienen asian)?
.. tai ainakin tieto siitä että sentään yritti?

.. Sanon mielipiteeni joskus turhankin suoraan ja kärkevästi .. mm. kettutyttöjen toiminta hamassa menneisyydessä oli silloin ja on vieläkin minusta tuomittavaa. Toiminta vahingoitti SEKÄ luontoa ja sen monimuotoisuutta vapauttamalla vieraslaji saalistajia suomen luontoon ETTÄ vaaransi yksityisen henkilön selviytymisen elantoon kohdistuvan laittoman toiminnan kautta.

Tykkään nostaa em. esimerrkiä koska se kiteyttää varsin hyvin ne riskit/ uhkakuvat joita saattaa tapahtua kun toimintaa miettii pienen kuplan sisällä pohtimatta laajempia seurauksia.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

rxsted
Viestit: 1647
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja rxsted » 26.5.2022 21:07

ARVI kirjoitti:Lumedemokratian kusiseen burkaan kiedottu kleptokraattinen globaali tyrannia ei ole pätkääkään kiinnostunut minkään puolueen olemassaolosta.
Tässä maassa ei päätetä enää mistään, käskyt tulevat muualta.
Mikäli jokin toimi ei sisälly globaaleihin agendoihin, se jää tapahtumatta.

Vaikka olet osittain oikeassa, niin sidosryhmäkapitalismi on nykyään se way to go ja kansalaisjärjestöjä kuunnellaan enenevissä määrin päätöksenteossa. Kun koitetaan optimoida yhteiskuntia vaurautta takovina masiinoina, on tärkeää kuunnella kaikkia osapuolia ja pyrkiä tyydyttämään kaikkien tarpeita.

Kansainvälisillä näyttämöillä suomalaiset ovat monessa mielessä etuoikeutetussa asemassa ja meitä kuunnellaan paljon mielummin kuin esimerkiksi kehitysmaiden väestöä.

Tietenkin ihmiset, jotka eivät omaa jääräpäisyyttään, uppiniskaisuuttaan tai puhdasta huonotapaisuuttaan kykene itse diplomatiaan sekä kompromissien tekoon, kokevat näiden asioiden tapahtuvan joidenkin ylitsepääsemättömien suojamuurien takana. Tai tähän voi olla syynä myös se, että kansainvälisten sopimusten ja lakitekstien kapulakieli saattaa näyttäytyä vaikeaselkoisena, jolloin sen tulkinta tuntuu liian työläältä ollakseen "tavallisen ihmisen" käsitettävissä.

Mutta kyky vaikuttaa asioihin on vain omasta viitseliäisyydestä, verkostointiin ja opiskeluun käytetystä ajasta kiinni. Vika on sinussa, jos et ole valmis työskentelemään sen eteen, että juuri sinun aatteestasi tulee globaali agenda.
“That’s what plant breeders do — we grow 100,000 plants, keep 100 of them, and trash all the rest. I love to kill. I’m getting rid of everything that’s imperfect.”
David "Skunkman" Watson (2004)

ARVI
Viestit: 66
Liittynyt: 2.1.2010

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja ARVI » 27.5.2022 8:00

Peli on jo menetetty, kun ruvetaan siteeraamaan globaalia natsia.

Tuo, mitä kutsutaan sidosryhmäkapitalismiksi, on se ohjelmointiprosessi, jonka lopputuloksena tämäkin kansallisvaltio lakkaa olemasta, hyvää matkaa kadotukseen.
"Kyetäkseen tekemään viisaita ratkaisuja elämässään, nuori tarvitsee kestäviä vakaumuksia, eivätkä ne synny mitenkään muuten kuin itse ajattelemalla."

Markku Soikkeli

rxsted
Viestit: 1647
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja rxsted » 27.5.2022 9:04

ARVI kirjoitti:Peli on jo menetetty, kun ruvetaan siteeraamaan globaalia natsia.

Tuo, mitä kutsutaan sidosryhmäkapitalismiksi, on se ohjelmointiprosessi, jonka lopputuloksena tämäkin kansallisvaltio lakkaa olemasta, hyvää matkaa kadotukseen.

Eikö natsit tavallisesti ole kansallisvaltioiden kannalla?

Olet kuitenkin ihan oikeassa siinä, että ne saattavat olla katoamassa. Euroopasta on tulossa liittovaltio ja maailmasta globaali. Itse näen tämän ihan positiivisena kehityssuuntana. Emme ole toisistamme erillisiä prosesseja, vaan täysin vuorovaikutussuhteidemme luomia.
“That’s what plant breeders do — we grow 100,000 plants, keep 100 of them, and trash all the rest. I love to kill. I’m getting rid of everything that’s imperfect.”
David "Skunkman" Watson (2004)

Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 226
Liittynyt: 4.1.2006

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Piski^ » 27.5.2022 10:02

Jopas päästiin taas sivuraiteille :)
No kommentoin jotain.

rxsted kirjoitti:Tuossa KK2020-aloitteen kelpoisuuden arvioinnin aikana korkea-arvoisimmat oikeusoppineet sekä terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijat...


Olen toki täysin tietoinen tästä, se ei kuitenkaan muuta sitä, että kannabista käyttää sadat tuhannet suomalaiset ja on siten laajemmalle joukolle hyväksyttävämpi päihde kuin ne muut huumeet, joita käyttää vain joitain kymmeniä tuhansia - unohtamatta sitä kaikkea muuta kannabiskasvin hyödyntämistä. Kyse on puhtaasti vaalimatematiikasta, eli siitä kuinka moneen äänestäjään voidaan milläkin asiakokonaisuudella vedota.

Lisäksi koen asian niin, että kun merkittävin ongelma on korjattu, niin se raivaa tien keskusteluun siitä, kuinka näihin muihin huumeisiin pitäisi suhtautua.

rxsted kirjoitti:Onko synteettisten huumeiden käytön kriminalisoinnille perusteita, mikäli...


Kategorisesti ei välttämättä. Mutta kuten sanoin, se on vain minun mielipiteeni ja sallin muut ehdokkaiden ja näkyvien hahmojen mielipiteet. On toki selvää että rankaiseminen ei riippuvaista auta, mutta toisaalta ymmärrän myös tiettyyn pisteeseen saakka poliisin argumentointia sen suhteen, että pakkokeinot antavat työkaluja huumeiden kitkemiseen. Oleellisinta olisikin nimenomaan hamppukasvin erottaminen noista muista huumeista.

rxsted kirjoitti:Itse näen asian niin, että ihmiset eivät tule kovin helpolla suostumaan minkäänlaiseen päihdepoliittiseen toimenpiteeseen, ellei sillä ole selkeitä kansanterveydellisiä ja ihmisoikeudellisia seurauksia. Pelkästään hampunkäyttäjien oikeuksista puhuminen näyttäytyy suurelle osalle ihmisiä ihmeellisenä lässytyksenä, kun tuolla kuitenkin jengi kuolee huumeisiin.


Itseäni toistaen, hamppupuolueen tehtävä ei ole ratkaista huumeongelmaa, eikä sen kannata yrittää ammentaa äänestäjiä niistä, jotka ovat muiden puolueiden vakiintuneita äänestäjiä. Vaalitaktisesti riittää, että puolue vetoaa omaan coreyleisöönsä - joka siis kasvaa vuosi vuodelta.

ARVI kirjoitti:Lumedemokratian kusiseen burkaan kiedottu kleptokraattinen globaali tyrannia ei ole pätkääkään kiinnostunut minkään puolueen olemassaolosta.

Nooh, itseasiassa väittäisin että tällainen voima olisi kiinnostunut kaikesta toiminnasta mikä voi vaikuttaa heidän hegemoniaansa.

ARVI kirjoitti:Mikäli jokin toimi ei sisälly globaaleihin agendoihin, se jää tapahtumatta.

Mielestäni KK2020 -aloite osoitti että huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella joidenkin ei-haluamia agendoja saadaan nostettua tapetille. Väittäisin myös että nyt tuijotat vain sitä mikä liittyy toimintaan eduskunnassa tai pyrkimyksissä sinne pääsemiseksi. Itse näen vaikuttamisen huomattavasti laajemmin ja tapahtuvan toista kautta.

Iamnumber kirjoitti:On olemassa riski että puole kohtaa ns. haltuunotto uhan.

Totta ja haltuunottoa tai agendaan vaikuttamista yleensä pyrkii tekemään useat eri tahot mahdollisuuksiensa mukaan. Esimerkiksi piraateissa tuli ensin sateenkaariväki, feminismiä pyrki eräs puolueen sisällä arvostettu taho ajamaan ohjelmaan (onneksi saatiin torpattua) ja Petruksen presidentinvaalikampanjan takana oli puolueen ulkopuoliset, huomattavan varakkaat NATO-mieliset ja YK:n mukaan terrorismia tukevaa verkkosivua ylläpitäneet tahot. Henkilökohtaisia vaikutusyrityksiä olen nähnyt pitkän liudan niin eduskuntapuolueilta, heidän mediatoimijoiltaan kuin yksittäisiltä tahoilta. Näistä opastan kyllä toiminnan avainhenkilöitä sitten ajallaan.

Key points:
1. It's only about hemp, not about drugs, even though it contains recreational use of hemp plants.
2. Voter segment is large enough to get member(s) in parliament or by minimum, the 2% to get financial support from state.
3. Necessary effect in society can be attained even without legislative powers, as the party platform will keep discussion ongoing from election to election.

Edelleen, kiinnostuneet klikatkoon: https://forms.gle/AbqUiqDiiHuPhrQBA
-piski-

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 854
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 27.5.2022 16:28

rxsted kirjoitti:
ARVI kirjoitti:Peli on jo menetetty, kun ruvetaan siteeraamaan globaalia natsia.

Tuo, mitä kutsutaan sidosryhmäkapitalismiksi, on se ohjelmointiprosessi, jonka lopputuloksena tämäkin kansallisvaltio lakkaa olemasta, hyvää matkaa kadotukseen.

Eikö natsit tavallisesti ole kansallisvaltioiden kannalla?

Olet kuitenkin ihan oikeassa siinä, että ne saattavat olla katoamassa. Euroopasta on tulossa liittovaltio ja maailmasta globaali. Itse näen tämän ihan positiivisena kehityssuuntana. Emme ole toisistamme erillisiä prosesseja, vaan täysin vuorovaikutussuhteidemme luomia.


Antikapitalismi ja antiglobalisaatio taitavatkin olla harvoja äärivasemmistoa ja äärioikeastoa yhdistäviä tekijöitä väkivallan lisäksi.

Itse en usko kansallisvaltioiden katoamiseen, vaikka ylikansalliset toimielimet ja globaalit liittoutumat näyttävätkin kasvattavan merkitystään. Kieli ja kielen luoma identiteetti ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat niin vahvoja siteitä, jotka ohittavat puheet eurooppalaisesta arvoyhteisöstä tai universaalista ihmisyydestä erityisesti silloin kun yhteisön olemassaoloa tai yhteisön hyvinvointia uhkaa jokin ulkoinen uhka. Globaalissa epävarmuudessa tai ulkoisen uhan koittaessa lähiyhteisöt, sukulaisuus ja heimot nostavat merkitystään ja etäisempinä koetut suhteet heikkenevät. Historian saatossa kansallisvaltio on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi hallinnan malliksi, joka on luonut hyvinvointia, vakautta ja vaurautta, vaikka ei tietenkään ongelmattomasti.

Vaikka nykyinen globalisaation aalto tuo mukanaan hyvää, ei ilmiö välttämättä ole kokonaisuutena positiivinen. Globalisaation varjopuolet ja hinta ihmiskunnalle voivat koitua kohtuuttoman kalliiksi, erityisesti jos se johtaa vielä nykyistä suurempiin pääoman keskittymiin, epätasaisiin ja epäoikeudenmukaisiin kauppasuhteisiin, demokratiavajeeseen, oligarkian- tai oligarkioiden syntyyn ja jyrkkiin tuloerojen kasvuun sekä yhteiskuntarauhaa ylläpitävien keskiluokkien kurjistumiseen. Kaikki nämä edesauttavat globaalin epävakauden syntyä, jonka hinnan maksavat tavalliset ihmiset hengellään taistelleessan tyrannien valta-aseman puolesta tai pääomaklikin kauppapoliittisten etujen edestä.

Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen tendenssi on ollut monella tapaa hyvin negatiivinen niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Hyvinvointivaltioita on tuhottu ja heikennetty hyvinvointivaltioita pelastettessa - tämä on yhtä absurdia kuin ampua ihmistä, amputoida raaja ja elvyttää takaisin henkiin. Tämä johtuu pääosin siitä, että talouden luovaa tuhoa ei enää anneta tapahtua ja suurpääoman ja pankkisektorin kokea massiivisia luottotappioita heikosta luotonannosta ja liiketoiminnasta, vaan rahaa on pumpattu talouden ylätasolle, jotta elinkelvottomat elävät kuolleet pysyisivät hengissä, vaikka happi ja veri ei enää kulje ilman koneellista avustusta. Tämä löysä raha taas on valunut pääomahyödykkeisiin, jolloin osakkeiden ja kiinteän omaisuuden hinta on noussut lyhyessä aikavälissä moninkertaisesti. On jotenkin absurdia, että huonosti liiketoimintansa hoitaneet rikkaat ihmiset näkevät heille suodun löysän rahan oikeutettuna ja moraalisesti hyveellisenä, kun taas ruohonjuuritasolle kohdennettu helikopterirahoitus, jolla voitaisiin pelastaa tavalliset ihmiset ja pk-yritysten toiminta on täysin poissuljettu moraalia rappeuttava ajatus. Nykytilanteessa esimerkiksi keskituloisella nuorella on liki mahdoton ostaa ensiasuntoa pääkaupunkiseudulta, sillä erilaiset institutionaaliset sijoittajat kykenevät tarjoamaan paremman hinnan ja hyötymään järjestelmän sisäänrakennetusta tulo- ja vähennysautomaateista.

Politiikkaa tehdessä olisi syytä ottaa huomioon polkuriippuvuuksien synty, systeemiset vaikutukset, systeeminen balanssi sekä päätösten elinkaari ja elinkaarivaikutukset ja erilaiset avautuvat- ja sulkeutuvat mahdollisuudet. Nykyinen lyhytjänteinen voitontavoitteluun ja pääomien keskittymiin tähtäävä kapitalismi ei tuota hyvää, arvokasta ja merkityksellistä elämää, eikä johda korkeaan laatuun kuin hyvin suppealla osa-alueella. Ihmiskunnan käytössä olevat inhimilliset- ja materiaaliset resurssit voisivat johtaa korkeammalle niin tieteessä, taiteessa kuin tuotannon laadussa mikäli osaisimme päästää edes osittain irti teollisesta logiikasta, numeerisesta ajattelusta ja määrällisestä analyysista. Yhteiskunnan ja ihmisten johtaminen teollisena tuotantokoneena kadottaa ihmisen ja inhimillisyyden sekä aidon kontaktin ja välittämisen tehden vuorovaikutuksesta onttoa ja laskelmoivaa. Ratkaisu tähän taloudelliseen ja henkiseen stagnaatioon tuntuu olevan sen aiheuttavan mekanismin ulottaminen yhä laajemmalle eri inhimillisen elämän osa-alueille ja pyrkimys ideologisesti puhdasoppiseen tilaan, tunnustamatta erilaisten toimintalogiikoiden toimivuutta ja järkevyyttä erilaisissa yhteiskunnan osa-alueissa. Kommunismin pelko ja sosialismin uhka pakottivat kapitalistisen tuotantotavan kilpailemaan kaikissa läntisissä talouksissa hegemonisesta asemasta, mutta kommunististen regiimien romahdettua ja hegemonian saavutettuaan kapitalistinen järjestelmä ei ole enää osoittanut kykyään luoda vaurautta, vapautta, tasa-arvoa ja hyvinvointia kuin juhlapuheissaan. Olen huolissani kehityksestä jossa luokkaliikkuuvuus hiipuu, koulutus periytyy ja pääomat kasautuvat - silloin kehityksen luova dynamiikka hiipuu ja ajaudumme, ellemme ole jo ajautuneet, moderniin versioon 1800-luvun korollaeläjien, kurtisaanien ja ryysyköyhälistön aikakaudesta.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1272
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Hamppupuolue v.2.022

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 28.5.2022 12:22

edward_hitinmäki kirjoitti:
Politiikkaa tehdessä olisi syytä ottaa huomioon polkuriippuvuuksien synty, systeemiset vaikutukset, systeeminen balanssi sekä päätösten elinkaari ja elinkaarivaikutukset ja erilaiset avautuvat- ja sulkeutuvat mahdollisuudet.


Tämä! Kiitos!
Täydellisyyttä tavoitellessani lisäisin tai kirjoittain auki lauseeseen vielä feedback vaikutuksen. Eli ideologian saavutettua määräävän aseman .. se usein pyrkii muuttamaan yhteiskunnan toimintaa omien intressiryhmien eduksi.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija