Kuva

Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

Sana on vapaa.
Avatar
juselius
1 tähti
1 tähti
Viestit: 583
Liittynyt: 30.12.2008

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja juselius » 9.8.2011 16:28

Jos testi tulee positiivisena, kyseenalaista testin uskottavuus ja vaadi päästä uuteen testiin. Siinä sitten puhtaat, jos käy mäihä.
"miten pillulla voi paikata mitään kun sekin on vaan reikä" - Naftal

hava
Viestit: 4
Liittynyt: 7.8.2011

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja hava » 9.8.2011 17:00

ok, kiitos neuvoista... saan ehkä vetkutettua tarkastusta jonkin verran, jos kahteen viikkoon saisi niin uskoisin että voisi olla ilman temppujakin negatiivinen. täytyy testata kun määräpvä lähenee...

Avatar
vihreä_valo
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 805
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja vihreä_valo » 9.8.2011 17:38

Mitä olen aiheesta lukenut niin testin vesittäminen toimii suht joka kerta. Tietenkin niin paljon taukoa kuin vain pystyy pitämään vielä pohjalle niin kyllä se siitä. Noissa testeissä jää kiinni todella harva (oli just juttua lehdissä, ks. pienet uutiset) eikä mikään ihme, huijaaminen on helppoa ja tunnetusti kaikki kovat mömmät eivät edes näy kuin muutaman päivän ---> vain polttelijalla on paineita.

Jos olisi uhka joutua testiin, niin pitäisin kyllä taukoa mutta vesitetyn testin antaisin silti. Saatana mitä poliisivaltiotoimintaa, tarkoituksena vain kyykyttää työntekijää. Vasta sitten on vähän eri juttu on ollut päihtyneenä töissä.

Ja sitä vettä aletaan juomaan vasta muutama tunti ennen testiä, kauheesti urbaanilegendoja miten noista pääsee läpi ja suurinosa bullshittiä. Eli vesitetään, ehkä vähän b-vitamiinia väriksi, näyte suihkun keskivaiheilta eikä koskaan aamun ensimmäistä kaarta.

Avatar
hisbollah
Viestit: 296
Liittynyt: 15.8.2010

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja hisbollah » 9.8.2011 18:31

Vaikka kirjoittajalla näyttäisi olevan kohtuulisen hyvä taistelusuunnitelma, niin tässä on omani. En päässyt käyttämään koska päädyin muualle töihin, mutta luulisi toimivan:

-Tauko poltteluun
-Juo normaalia aktiivisemmin vettä, mutta ei pyritä mihinkään itsekidutukseen
-Tilaa kotitestit ja testaa THC:n palamista viikon välein
-Urheilua vähän normaalia säännöllisemmin
-Kolme päivää ennen testiaamua kreatiinitankkaus (jauhe tai liha)
-Vettä 2 litraa testiaamulla
-Käy vessassa pari kertaa kotona ennen testiä
-Juo kahvia aamukusien jälkeen
-Berokka kusta värjäämään (50-100ml B-C) Vaikka kirjoittajalla olikin kohtuullisen hyvät taistelusuunnitelmat, niin tässä on omani.
-Anna näyte kusen keskeltä, ei alusta tai lopusta.
Viimeksi muokannut hisbollah, 9.8.2011 20:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

hava
Viestit: 4
Liittynyt: 7.8.2011

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja hava » 9.8.2011 19:19

Kiitos vinkeistä, kerron sitten kun ohi että miten kävi... tiedoksi muuten, että noita kotitestejä saa nykyään melko hyvin apteekeista. Joutuu tosin pyytämään useimmissa paikoissa henkilökunnalta, mutta jos ei ole nolostelevaa tyyppiä selviää tarvittaessa nopeammin kuin netistä tilaamalla. Valikoima tosin voi olla heikompi, omassa cityssa tarjolla vain hieman kalliimpia joissa herkkyys 20 ng/ml.

Antti Alien
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 604
Liittynyt: 12.3.2005

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja Antti Alien » 9.8.2011 20:28

hisbollah kirjoitti:
-Urheilua vähän normaalia säännöllisemmin

Tämä sillä varauksella, että urheilua kannattaa harrastaa vain riittävän paljon etukäteen. Metaboliittien on havaittu lähtevän rasvakudoksesta liikkeelle (erityisesti raskaan) urheilun seurauksena, joten jos edellisenä iltana on vetänyt maratoonin, saattaa verenkierrossa olla ylimääräisiä aineksia havaittaviksi.

Avatar
hisbollah
Viestit: 296
Liittynyt: 15.8.2010

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja hisbollah » 9.8.2011 20:41

hava kirjoitti:Kiitos vinkeistä, kerron sitten kun ohi että miten kävi... tiedoksi muuten, että noita kotitestejä saa nykyään melko hyvin apteekeista. Joutuu tosin pyytämään useimmissa paikoissa henkilökunnalta, mutta jos ei ole nolostelevaa tyyppiä selviää tarvittaessa nopeammin kuin netistä tilaamalla. Valikoima tosin voi olla heikompi, omassa cityssa tarjolla vain hieman kalliimpia joissa herkkyys 20 ng/ml.


Unohdin vielä mainita, että kusinäyte annetaan siitä keskivaiheelta, ei alusta tai lopusta. Lisäsin tuon tuohon ohjepostiini. Testereiden kanssa kannattaa ottaa aamukusesta näyte, niin näet kehosi oikean THC-arvon. Jos haluat vielä vetää extreemiksi, voit laittaa ruumiisi ketoosiin karppaamalla (vähähiilihydraattisella ruokavaliolla). Tämä tehostaa rasvojen palamista ja näin myös THC:n haihtumista kehosta.

hava
Viestit: 4
Liittynyt: 7.8.2011

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja hava » 13.8.2011 10:10

Tänä aamuna heikko negatiivinen omalla 20 ng/ml testillä aamukusesta ilman juomista, eiköhän se mene läpi viikon päästäkin kun on oikea tarkastus. :)

Avatar
Valo
Viestit: 88
Liittynyt: 21.1.2008

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja Valo » 20.10.2011 19:26

Miten pitkään thc näkyy verikoetta otettaessa? Ja kuulin että ne sillä testaavat jotain maksa arvojakin eli kuinka pitkää pitää olla polttamatta (urheileva ja hyvällä aineenvaihdunnalla varustettu homo sapiens)??

Avatar
Phoenixs
1 tähti
1 tähti
Viestit: 677
Liittynyt: 20.10.2010

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja Phoenixs » 3.5.2013 15:38

Bumbitaas ny 1,5 vuotta vanhaa lankaa, koska itselle ajankohtainen aihe ja varmasti monelle muullekin saman asian kanssa painiville tärkeätä tietoa. Hyviä neuvoja tässä threadissä, varsinkin actionjacksonin postaukset!

Olis testit ensi viikolla itsellä tulossa, työpaikan työhöntulotarkastus siis. Oon ollut nyt 21. päivää polttelematta ja saanut kotitestereillä (50ng/ml) jo jonkin aikaa negatiivisia tuloksia suoraan aamun ekoista kusista. Testistä tiedän sen verran, että lähetetään ihan kunnon labraan, ilmeisesti Medix - Yhtyneet laboratoriot. Ilmeisesti siis testaavat immunologisesti ensin ( laajemmalla skaalalla, samaa luokkaa kuin kotitestit? ) ja jos jotain ilmenee niin sitten tuohon gc/ms laitteeseen. Täysin varmahan tästä en ole miten menettelevät. Testipäivänä tulee täyteen 26. päivää ilman savuja. Sitä ennen jopa vuoden verran poltteluja pienillä tauoilla, useimmiten töiden jälkeen iltaisin ja viikonloppuisin sitten saattanut mennä aamusta iltaankin. Polton laatu ja määrä vaihdellut myös suuresti.

Lainaan itseäni toisesta topicista:

Phoenixs kirjoitti:Kotitesti #1 - 10pvä poltoista - Negatiivinen - ~16.00 työpäivän jälkeen, monta kahvikuppia ja vettä mennyt.
Kotitesti #2 - 15pvä poltoista - Negatiivinen - Edellisiltana harrasteltu kaljanjuontia pitkälle aamuyön tunteihin, päivän ensimmäisistä kusista ja keskeltä suihkua.
Kotitesti #3 - 16pvä poltoista - Positiivinen - Kaljottelut jatkuivat vielä edellispäivän, paha nestehukka ja päivän ensimmäiset suoraan kuppiin alusta asti. Oli todella keltaisen ja likaisen näköistä. Edes parin kahvikupin sekä monen vesituopillisen jälkeen ei tehnyt vielä mieli kusta, joka kertonee jotain nesteytyksen tasosta. Ei näkynyt toista viivaa ollenkaan.
Kotitesti #4 - 17pvä poltoista - Negatiivinen - Aamun ekoista, suoraan kuppiin. Aika heikot viivat, mutta käsittääkseni sillä ei ole väliä. Viiva kuin viiva.
Kotitesti #5 - 18pvä poltoista - Negatiivinen - Aamun ekoista, suihkun keskivaiheilta. Taas melko heikot viivat, mutta kiistämättä viiva.
Kotitesti #6 - 20pvä poltoista - Negatiivinen - Aamun ekoista ja alkuvaiheilta.

Testit tehty käyttäen kotitesti.fi:n kahta eri kotitesteriä, ilmoittavat tarkkuudekseen 50ng/ml ja väittävät, että muutkin mittausarvot olisivat samat. Toiset 3kpl maksoivat sen 7,20€/kpl ja toiset 5kpl olivat vain 2.8€/kpl. Kalliimmilla olen saanut vain negatiivisia näytteitä, ja noilla halvemmilla tuon yhden negatiivisen rapulapäivänä.

Nyt testit olisivat tulossa kun poltteluista aikaa 20. päivää. Aattelin tosin vielä koittaa puljata sen verran, että saan lisäaikaa mahdollisesti 4-5 päivää jolloin viime poltoista olisi se ~3,5 viikkoa. Toivottavasti siirtyis vielä pidemmälle, mutta hyvä jos ees tuon verran. On tullut harrastettua liikuntaa ja terveellistä syöntiä. Mm. eilen 2.7km lenkki coopperivauhdilla ja tunnin verran salilla. Lihaa, kasviksia, hedelmiä. Kaikki paska jätetty vähemmälle. Lisäksi kreatiiniä aloittelin tuossa syömään, jotta varastoituisi vähän (On sitten varaa vähän nesteyttää enempi kusta vielä.) Jännä nähdä miten tässä käy. :lol: Varautunut jo sen verran, että duunit lähtee, mutta kyllähän tuo testaustilasto antaa aika helpottavaa kuvaa tilanteesta.


Mitäpä ootte mieltä tilanteesta? Onko kenellekään käynyt niin, että kotitestit negatiivisia mutta silti käynyt kirjaimellisesti "kusiset"? Pistäkee vanhat konkarit neuvoja, ovatten kullanarvoisia. :think:
Viimeksi muokannut Phoenixs, 3.5.2013 16:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1999
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 3.5.2013 16:19

Ylivoimaisesti yleisin "rivilabroissa" tehtävä huumeseulonta on immunokemiallinen määritys kertavirtsasta. Näissä labroissa tehdään ensin normaali testaus, ja mikäli tämä ykköstesti näyttää positiivista se varmistetaan aina kromatografilla tai muulla ns. idioottivarmalla menetelmällä. Tämä siksi että virtsaosoitukset eivät ole läheskään aina pomminvarmoja.

Alla on omaa labrakokemusta, niin voin sanoa kokemuksesta että nuo kotitestit eivät ole juuri sen taipuvaisempia virhetuloksiin kuin sairaaloissa tehtävät ensimmäiset määritykset. Menetelmä on pohjimmiltaan sama. Ja koska sanoit käyttäneesi testejä, joiden herkkyysraja on 50ng/l, ja sait näillä useita negatiivisia, niin voit mennä melko turvallisin mielin varsinaiseen testiin. Tämä siksi, että 50ng/l on matalampi raja kuin sairaalalabroissa yleisimmin käytettävissä testeissä - useimmiten 50ug/l, tai nanogrammoiksi muutettuna 50 000 ng.

Jatka varmuuden vuoksi vielä samalla linjalla kuin tähän asti, jos ei muuten niin kuntoilu tekee hyvää :). Ja jos jatkat vesittämistä, niin jatka myös kreatiinilisän syömistä. Nykyään akkreditoidut labrat testaavat virtsan huumemäärityksen yhteydessä aina myös kreatiinitasot, jos menevät reilusti viitearvojen alapuolelle niin vaativat usein uusintatestin.
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin

marsuliini
Viestit: 20
Liittynyt: 9.4.2012

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja marsuliini » 27.5.2019 10:57

Loppuviikosta Terveystaloon huumetestiin.
Sattuisiko kenelläkään olemaan tietoa minkälaisia cut-off rajoja pitävät kyseisessä firmassa?
7 viikkoa ollut jo savuttomana ja 50-rajainen kotitesteri näyttää negaa, mutta 20-rajainen liuska on positiivinen.

jeppu7
Viestit: 21
Liittynyt: 30.3.2019

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja jeppu7 » 30.5.2019 16:25

marsuliini kirjoitti:Loppuviikosta Terveystaloon huumetestiin.
Sattuisiko kenelläkään olemaan tietoa minkälaisia cut-off rajoja pitävät kyseisessä firmassa?
7 viikkoa ollut jo savuttomana ja 50-rajainen kotitesteri näyttää negaa, mutta 20-rajainen liuska on positiivinen.


Oudolta tuntuu. Onko vesikikka liikaa? Itse rentoudun joka perjantai yrtillä ja viimeiksi tämän kuun alussa oli seula maanantaina. Puhdas oli vesi ja saippuakikalla. Tosin nyt kävi ekan kerran niin, että munuaiset sanoi sopimuksen irti ja päästi vedes kudoksiin. Turposin seulaan kävellessä niin, että meinasi vaatteet ratketa. Aamu kahdeksalta aloin juomaan ja yhden maissa seula.- Minulle on tullut sellainen tapa, että viisi kertaa täytyy käydä kusella ennnen seulaa ja se seula on kuudes kerta. Vettä menee 4-5 tuoppia ainakin.

Joka tapauksessa 7-viikon puhtaana oloon luulisi kyllä riittävän ihan pari tuoppia vettä ja yksi kusella käynti ennen seulaa.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 612
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 31.5.2019 8:51

jeppu7 kirjoitti:
marsuliini kirjoitti:Loppuviikosta Terveystaloon huumetestiin.
Sattuisiko kenelläkään olemaan tietoa minkälaisia cut-off rajoja pitävät kyseisessä firmassa?
7 viikkoa ollut jo savuttomana ja 50-rajainen kotitesteri näyttää negaa, mutta 20-rajainen liuska on positiivinen.


Oudolta tuntuu. Onko vesikikka liikaa? Itse rentoudun joka perjantai yrtillä ja viimeiksi tämän kuun alussa oli seula maanantaina. Puhdas oli vesi ja saippuakikalla. Tosin nyt kävi ekan kerran niin, että munuaiset sanoi sopimuksen irti ja päästi vedes kudoksiin. Turposin seulaan kävellessä niin, että meinasi vaatteet ratketa. Aamu kahdeksalta aloin juomaan ja yhden maissa seula.- Minulle on tullut sellainen tapa, että viisi kertaa täytyy käydä kusella ennnen seulaa ja se seula on kuudes kerta. Vettä menee 4-5 tuoppia ainakin.

Joka tapauksessa 7-viikon puhtaana oloon luulisi kyllä riittävän ihan pari tuoppia vettä ja yksi kusella käynti ennen seulaa.


mjooh.. samoilla linjoilla olen eli 7-vko on tosi pitkä aika .. hiukka myöhässä kysyjälle mut tuli mieleen josko olisi ollut virheellinen liuska? (virhe positiivinen/ liian herkkä regointi) .. jos/kun seuraavina päivinä kuitenkin testaa uudestaan niin siinähän yksittäisen virheliuskan riski nollataan (eli kysymysmerkki on josko erä liuskoja olisi poikkeamia herkempään suuntaan tai virhepositiivisa).
Irrational one

marsuliini
Viestit: 20
Liittynyt: 9.4.2012

Re: Huumetestistä (työhöntulotarkastus)

ViestiKirjoittaja marsuliini » 31.5.2019 10:15

Ei ole liian myöhäistä.
Testaus siirtyi ensi viikolle.
Mietin itsekkin tuota että olisiko liuskat virheellisiä. Ovat kuitenkin samasta paketista ja tuo 50ng:n testeri on ollut negatiivinen jo pari viikkoa, niin luulisi että alkaisi olemaan pissat jo puhtaat.
Aamun ensipisusta olen testannut, joten tuskinpa tarvitsisi oikeaan testiin litkiä litrakaupalla vettä.


Palaa sivulle “Yleiskeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa