Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

Kysy hampuusilta. Alue, jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä.
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:

Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Vieras

Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 19:39

Moi kaikille, tämä nyt saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta olisi hienoa saada ns. vakavamielisiä vastauksia.
Eli on tuo alkoholinkäyttö päässyt riistäytymään käsistä, en nyt sentään sillan alla ryyppää mutta kuitenkin esim. tällä hetkellä päivittäistä juomista takana jo 2kk, välillä 6 pulloa olutta päivässä ja välillä reilusti enemmän, mutta joka päivä ainakin pienessä sievässä.

Alkanut vituttamaan tämä dokaaminen, muttei vaan voi lopettaa, vaan viimeistään illalla on lähdettävä hakemaan bisseä että uskaltaa/voi nukkua.
Järkevintä tietysti olisi mennä suoraan katkolle, mutta en kerta kaikkiaan voi mennä, myös lääkäriin meno hakemaan rauhoittavia yms. tämän asian takia ei sovi tällä hetkellä kuvioihin.

Niin, en siis ole koskaan kokeillutkaan kannabistuotteita, vaikka olen jo reilu kolmekybänen kaveri.

Käytännössä hakisin tuotteelta sopivaa rentousta, ja lievää huumaavaa vaikutusta, jota voisi vaikka käyttää parin viikon ajan, että pahimmat alkoholioireet häviäisivät.

Olenko aivan väärällä foorumilla tässä asiassa

Mitäs mieltä olette? Olisiko ns. ruoho hyvää tavaraa tällaiseen tarkoitukseen, sen verran foorumia jaksoin selailla ettei hasista kannata välttämättä vedellä ja kunnon kukka ehkä jo turhan stydiä tavaraa näin ensikertalaiselle.

Kiitos jo valmiiksi asiallisista vastauksista.

-zigu
Viestit: 368
Liittynyt: 9.2.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja -zigu » 14.11.2005 19:54

johonki se adjekti on purettava...
ainakin oman kokemuksen perusteella kannattaa ennemmin poltella ku juoda säästyy morkkiksilta..
turhilta sekaannuksilta ja kehon myrkyttämiseltä...
tota vauhtii sun maksa kerkee posahtaa ennenkun saat elämästä otteen...
mut jos on paha olla ni ei se pilvi sitä asiaa sun päästä poista vaan siirtää niinkuin mikä tahansa muu 'tekeminen'...
mutta jokainen on yksilö ja siihen miten mikäkin vaikuttaa miten, niin on vain kokeiltava...
mutta koita päästä siitä joka päiväsestä kaljan juonnista eroon :lohtu:

Avatar
spoon
Viestit: 205
Liittynyt: 9.12.2004

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja spoon » 14.11.2005 20:03

Ensinnäkin alkoholia ei voi korvata kannabiksella, sillä ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Eikä kannabista pitäisi polttaa masennukseen.

Vieras kirjoitti:
Käytännössä hakisin tuotteelta sopivaa rentousta, ja lievää huumaavaa vaikutusta, jota voisi vaikka käyttää parin viikon ajan, että pahimmat alkoholioireet häviäisivät.


Mielestäni tuo kuulostaa ihan hyvältä syyltä aloittaa kannabiksenpolttaminen, mutta jos sinulla on alkoholiriippuvuus ja tarvitset
jotain stressiä lievittävää, niin veikkaisin, että tuo parin kuukauden käyttö saattaa venyä hieman pidemmäksi aikaa, jos yrität korvata alkoholin kannabiksella.
Olet käsittänyt väärin sen, että kukka olisi liian stydiä, sitä pitää sitten vain polttaa vähän vähemmän :) .
Jos sinulla ei ole hyviä suhteita, niin älä missään nimessä osta sitä kadulta, varsinkaan ei hasista, sillä luultavasti saat jotain kamelinpaskaa.
Suosittelen, että luet HUPU kakkosen, jonka löydät tältä sivustolta ja kasvatat omat kasvisi. Siemeniä voit tilata laillisesti netistä.
Tai sitten muutat Amsterdamiin pariksi kuukaudeksi :mrgreen:

Kokeile ihmeessä, et sinä mitään siinä menetäkään!

Tm3
Viestit: 925
Liittynyt: 1.1.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Tm3 » 14.11.2005 20:19

spoon kirjoitti:Kokeile ihmeessä, et sinä mitään siinä menetäkään!


Paitsi mahdollisesti terveyden, rahat, maineen, asunnon, työpaikan sekä osuuden taivaspaikasta. :yes: :laugh:

Vieras

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 20:26

Tämä alkoholin käyttö on päässyt tässä viimeisen vuoden aikana päässyt riistäytymään käsistä, joten en siis vielä ole aivan rappioalkoholisti, mutta tosiaan nyt hakisin sopivan vaaratonta "huumetta" lieventämään muutamaksi viikoksi pahinta ahdistusta ja vain rentouttamaan.
Elämäntilanteessani ei sinänsä ole mitään pahempaa stressiä, mutta kun tuo dokailu vaan alkoi olla liian kivaa viime aikoina, mitä se nyt kylläkään ei ole.

Aion siis jatkossakin jatkaa alkoholinkäyttöä, mutta ajatuksena pyrkiä pitämään se kerran kaksi kuussa linjalla.

Sanomatta paras, mutta ei varmaan tuota pössyttelyä ole tarkoitus jatkaa paria viikkoa pidempään, tämän takia ei ole tarkoitus alkaa kasvattamaan ainakaan tässä vaiheessa omia kasveja.

Silputtua ruohoahan olisi aika kivasti tarjolla mutta noihin lehtiin ei pahemmin ole tullut törmättyä.

Eli saako tuosta silputusta tavarasta sopivan euforisen ja rentoutuneen olon, että pystyy lopettamaan dokaamisen ilman tehokasta lääkekuuria? Toki varmasti riippuu henkilöstä, täytynee vaan testata ja pitää sixpäkki vieressä varuilta.

Duppidaa
Viestit: 201
Liittynyt: 4.8.2004

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Duppidaa » 14.11.2005 20:26

voi toimia mut sit koittaa olla kelaamatta alkoholii paukuis ni ei sitä te emieli pelaa vaik ja ostaa karkkii :)

Vieras

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 20:33

Täytyy vielä sen verran kommentoida, että tosiaan itsekin vielä tänään aamupäivällä olin vielä kannabista vastaan. Sitten tuli päivällä luettua Tieteen Kuvalehdestä artikkeli aiheesta, ja alkoi kiinnostamaan kannabis "itselääkityksenä"

Eli olen täysin tietämätön tästä aiheesta, sen takia kyselen täällä apuja.

-Aloittaja

Kemppisjuha

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Kemppisjuha » 14.11.2005 21:09

Ihan hyvä meininki, että olet pistänyt merkille alkoholi-addiktiosi. Eikä se onneksi ole vielä rappio-asteelle päässyt. Kiusallista tapajuoppoudestakin vieroittautuminen toki on. Siltikin mielestäni on aina hyvä muistaa, että addiktion korvaaminen toisella addiktiolla on aina riskaabelia. Kannabikseenhan muodostuu miedohko psyykkinen riippuvuus helposti, sillä useimmat sitä kokeilleet pitävät siitä hyvin paljon. Yksi turvajärjestely toimissasi voisi olla, että teet suunnitelman, jota noudattamalla aiot irroittautua alkoholi-addiktiostasi. Vielä parempi jos pystyt noudattamaan sitä. Suunnitelman noudattamista helpottaa, jos voisit myöntää ongelmasi jollekin uskotulle henkilölle ja kertoa suunnitelmastasi hänelle ja pyytää nöyrimmin häntä seuraamaan tekemisiäsi.

Ja sitten vielä yksi pyyntö: ei tästä keskusteluketjusta huumepoliisille vihjeitä, että taas siellä hamppufoorumilla mainostetaan huumeita (kyllä, kaikkia niitä samalla kerralla). :eiei:

Vieras

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 21:29

Kemppisjuha kirjoitti:Ihan hyvä meininki, että olet pistänyt merkille alkoholi-addiktiosi. Eikä se onneksi ole vielä rappio-asteelle päässyt. Kiusallista tapajuoppoudestakin vieroittautuminen toki on. Siltikin mielestäni on aina hyvä muistaa, että addiktion korvaaminen toisella addiktiolla on aina riskaabelia. Kannabikseenhan muodostuu miedohko psyykkinen riippuvuus helposti, sillä useimmat sitä kokeilleet pitävät siitä hyvin paljon. Yksi turvajärjestely toimissasi voisi olla, että teet suunnitelman, jota noudattamalla aiot irroittautua alkoholi-addiktiostasi. Vielä parempi jos pystyt noudattamaan sitä. Suunnitelman noudattamista helpottaa, jos voisit myöntää ongelmasi jollekin uskotulle henkilölle ja kertoa suunnitelmastasi hänelle ja pyytää nöyrimmin häntä seuraamaan tekemisiäsi.


Itse asiassa olen tästä ideasta jo kerennyt keskustella avovaimon kanssa. No olen aina ollut hyvä puhumaan, joten faktojen kera sekä netistä että tosiaan tuosta tieteen kuvalehden artikkelista sopivasti suodatettuna, ja uskomatonta kyllä olen saanut jo lähes käännytettyä hänet "pienemmän pahan" puoleen. Toki se artikkeli painottuu THC:n käyttöön teollisesti valmistettuna, mutta hankinta olisi huomattavasti helpompaa näin "huumausaineena"

Tällainen alkoholinkäyttö alkaa jo itseä pelottamaan terveyden menetyksen puolesta.

Vieras

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 21:38

Riippuu tuo eroonpääsy kannabiksen avulla siitä paljolti, juotko humaltuaksesi vai oletko addiktoitunut. Jos päätarkoitus on saada koppa sekaisin, kannabis on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto.
Mutta:

Kemppisjuha kirjoitti:Siltikin mielestäni on aina hyvä muistaa, että addiktion korvaaminen toisella addiktiolla on aina riskaabelia. Kannabikseenhan muodostuu miedohko psyykkinen riippuvuus helposti, sillä useimmat sitä kokeilleet pitävät siitä hyvin paljon.

Avatar
ghostyass
1 tähti
1 tähti
Viestit: 874
Liittynyt: 24.2.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja ghostyass » 14.11.2005 21:50

Älä aloita kannabiksen käyttöä. Se sun parin viikon polttelu ei jää salettiin siihen, voi käydä niin että kohta huomaatkin polttavasi joka päivä, muutut passiiviseksi? Oikeasti! En sano suoraan että kannabis niin tekee, vaan ihminen joka saattaa olla herkkä tälläiselle.
You wake up and realize the days were slow but the years went fast

Speciak
Viestit: 31
Liittynyt: 12.2.2004

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Speciak » 14.11.2005 22:03

Oma vihje: älä aloita mitään päihdettä enää tilanteeseesi!

Olet juonut kivasti eikä esim 8plon bissemäärä päivässä tunnu missään. --> vaihdat savuihin AWOT! Hyvä olla vähän aikaa fiilis ettei edes tee mieli juoda. Vähän aikaa eteenpäin - tulet vetämään kumpaistakin yht'aikaa. Bisse ei ole kivaa yksinään eikä paukuista oikein lähde sitä "sosiaalista" fiilistä mitä juomisessa haetaan. Sekakäyttö vaarana. Oma mielipide mutta ota neuvosta vaarin! :lohtu:

Vieras

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 22:07

ghostyass kirjoitti:Älä aloita kannabiksen käyttöä. Se sun parin viikon polttelu ei jää salettiin siihen, voi käydä niin että kohta huomaatkin polttavasi joka päivä, muutut passiiviseksi? Oikeasti! En sano suoraan että kannabis niin tekee, vaan ihminen joka saattaa olla herkkä tälläiselle.


Tätä on kanssa tänään tullut pohdittua, voi tosiaan olla että jää jumiin tuohon poltteluun, mutta toisaalta kummassa on sitten pahemmat vaikutukset. Täytynee kokeilla, pahimmassa tapauksessahan voi käydä että loppujen lopuksi dokaa ja sauhuttelee päivittäin. No täytyy miettiä, mutta kyllä tekis mieli hankkia huomenna polteltavaa ja katsoa saako sillä jeesattua dokauksen lopettamista.

Vieras

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.11.2005 22:16

Speciak kirjoitti:Oma vihje: älä aloita mitään päihdettä enää tilanteeseesi!

Olet juonut kivasti eikä esim 8plon bissemäärä päivässä tunnu missään. --> vaihdat savuihin AWOT! Hyvä olla vähän aikaa fiilis ettei edes tee mieli juoda. Vähän aikaa eteenpäin - tulet vetämään kumpaistakin yht'aikaa. Bisse ei ole kivaa yksinään eikä paukuista oikein lähde sitä "sosiaalista" fiilistä mitä juomisessa haetaan. Sekakäyttö vaarana. Oma mielipide mutta ota neuvosta vaarin! :lohtu:


Itse asiassa en edes dokaamisella tällä hetkellä hae mitään sosiaalista fiilistä, vaan sopivan lievää huppelia, siis pientä aivojen rentoutusta, koska viikolla tulee dokattua vaan himassa, ja tämä nyt olisi tarkoitus poistaa kokonaan, siis viikolla dokaaminen. Ja pyrkiä dokaamaan vain esim. joka toinen viikonloppu kun on kaveriporukalla.

Mutta hienoa kun tulee keskustelua, huomenna taas voi aamulla selvinpäin katsella tätä viestiketjua ja miettiä uudestaan koko hommaa. Pohtia haittoja ja hyötyjä.

Niin tuleeko polttelusta mitään krapulan tapaista heikohkoa oloa seuraavaksi päiväksi?

Avatar
ghostyass
1 tähti
1 tähti
Viestit: 874
Liittynyt: 24.2.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja ghostyass » 14.11.2005 22:19

Ei tule krapulaa, ehkä aamulla on "pöhnä" olo sen ekan tunnin ajan. Mutta varo sitä tyhjää oloa mikä tulee kun kannabiksen vaikutus loppuu, silloin on aika polttaa uudet tai nukahtaa. ok? Take it easy, m8.
You wake up and realize the days were slow but the years went fast

Speciak
Viestit: 31
Liittynyt: 12.2.2004

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Speciak » 14.11.2005 22:23

Vieras kirjoitti:
Speciak kirjoitti:Oma vihje: älä aloita mitään päihdettä enää tilanteeseesi!

Olet juonut kivasti eikä esim 8plon bissemäärä päivässä tunnu missään. --> vaihdat savuihin AWOT! Hyvä olla vähän aikaa fiilis ettei edes tee mieli juoda. Vähän aikaa eteenpäin - tulet vetämään kumpaistakin yht'aikaa. Bisse ei ole kivaa yksinään eikä paukuista oikein lähde sitä "sosiaalista" fiilistä mitä juomisessa haetaan. Sekakäyttö vaarana. Oma mielipide mutta ota neuvosta vaarin! :lohtu:


Itse asiassa en edes dokaamisella tällä hetkellä hae mitään sosiaalista fiilistä, vaan sopivan lievää huppelia, siis pientä aivojen rentoutusta, koska viikolla tulee dokattua vaan himassa, ja tämä nyt olisi tarkoitus poistaa kokonaan, siis viikolla dokaaminen. Ja pyrkiä dokaamaan vain esim. joka toinen viikonloppu kun on kaveriporukalla.

Mutta hienoa kun tulee keskustelua, huomenna taas voi aamulla selvinpäin katsella tätä viestiketjua ja miettiä uudestaan koko hommaa. Pohtia haittoja ja hyötyjä.

Niin tuleeko polttelusta mitään krapulan tapaista heikohkoa oloa seuraavaksi päiväksi?


Myönnän itsekin että mikään ei voita reilu 6-packia ja hyvää savua siihen enkä minäkään siinä mitään sos+tilannetta hamua. Töihin herään kuitenkin joka aamu ja tarkoitus olisi aina töiden jälkeen maistella muutama "raikas" ja jos tilanne sen sallii niin jopa ganjaa päälle. On vaan jäänyt se juttu päälle että kyllä 6-8 bissee saa juoda koska se ei tuota krapulaa --> mutta...mutta... eipä tarvi nukkua yötä rauhassa tuolla määrällä --> niinpä sitten....

Niin ja tuosta "krapulasta" yms. Jos vedät vielä aloittelijana tuhdit savut siinä 01-02 aikaan, niin voi olla että aamu-8:lta voi olla vähän tunne että silmiä pisteleee ja muutenkin turvonnut silmienympäristö + höntti olo... :x
Viimeksi muokannut Speciak, 14.11.2005 22:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tweek
Viestit: 546
Liittynyt: 23.9.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja Tweek » 14.11.2005 22:24

Tässä on kyllä toisaalta hyvä idea, mutta toisaalta järjettömät riskit.

Kuten ihmiset on tuossa sanonut, sekakäyttö on suurena riskinä tuossa, mutta sitten taas onnistuessaan saattaisi olla suurikin vaikutus sun tulevaan elämääsi.

Mun mielestä sun kannattais ainakin jättää ostamatta kadulta, ja vaikka aloittaa kasvattaminen, siinä olis aluksi kohtuu mukava harrastus jolla kenties viedä vähän ajatuksia pois alkoholista, ja samalla oppia itse kasvista jotain, joka taas saattaisi auttaa kohtelemaan kasvia kunnioituksella.

Mutta anyways, päädyt mihin ratkaisuun tahansa, VOIMIA! Älä luovuta.

"Sun elämäs on taistelun arvoinen..." :lohtu:

Peace & Love
Viimeksi muokannut Tweek, 14.11.2005 22:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Why has my head gone numb...?"

Avatar
ghostyass
1 tähti
1 tähti
Viestit: 874
Liittynyt: 24.2.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja ghostyass » 14.11.2005 22:26

Tweek kirjoitti:
Mun mielestä sun kannattais ainakin jättää ostamatta kadulta, ja vaikka aloittaa kasvattaminen, siinä olis aluksi kohtuu mukava harrastus jolla kenties viedä vähän ajatuksia pois alkoholista, ja samalla oppia itse kasvista jotain, joka taas saattaisi auttaa kohtelemaan kasvia kunnioituksella.Asiaa.
You wake up and realize the days were slow but the years went fast

powergrower
Viestit: 316
Liittynyt: 16.3.2003

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja powergrower » 14.11.2005 22:43

Vaikka joka ilta polttaisit pienet, ei siis niin että olet ihan tuutissa vaan pelkästään pienet, niin se on kehollesi paljon terveellisempää kuin sixpäckin juominen joka ilta.

Vertaa:
pienet poltettuna = pieni nousuhumala ja rento fiilis
Kunnon tuutit = puol pulloo kossuu, ihan sekasin

Eli jos haet vain apua tähän alkoholista eroon pääsemiseen, ja vaikka se menis siihen että alkoholia et jua vaan poltat pienet myssyt joka ilta = olet voiton puolella ja ottanut askeleen parempaan päin.

Jos taas se ei rajoitu pieniin vaan poltat kunnon pajarit joka ilta, niin en tiedä onko mennyt yhtään parempaan suuntaan. Hampulla se on vaan niin paljon helpompaa polttaa se isompi annos ja olla sit kunnolla oloissa, sillä krapula ei tuu seuraavana päivänä joka muistuttaa että mitä tuli tehtyä.

Hampulla on passivoittava efekti, mutta lähinnä päihtymystilan loppupuolella. Puhun kokemuksesta.

Jos uskot että pystyt rajoittamaan polttelusi siihen että vain korvaat tuon alkoholintarpeesi, niin suosittelisin että koita ihmeessä. Silloin sinulla pitää kuitenkin olla etukäteen varmasti tiedossa että teet sen vain siksi että haluat alkoholista eroon. Riski on olemassa, mutta sanoisin että se on pieni. Ole varovainen ja jos päätät kokeilla niin tee suunnitelmat etukäteen joista pidät kiinni vaikka olisi mikä.

ShoJa
Viestit: 363
Liittynyt: 17.3.2005

Re: Kannabista alkoholista eroon pääsemiseen?

ViestiKirjoittaja ShoJa » 15.11.2005 0:05

Sun ei tarvitse matkia mua, mutta sinuna lopettaisin kokonaan alkoholin käytön ja siirtyisin kannabikseen, koska alkoholi on haitallismpaa terveydelle.
Jos haluisin elää ilman päihteitä, lopettaisin ensin alkoholin ja aloittaisin kannabiksen käyttöä sitten vähentäisin vähitellen polttelua kunnes LOPPU.

EDIT: Voi lopettaa suoraan alkoholin käytön.
-"Historia on voittajien kirjoittama, kuka tietää kuinka kauas totuus on jäänyt menneisyyteen kummittelemaan"


Palaa sivulle “Vapaavyöhyke”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa