Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Tuli vahingossa poltettua homeista budia

Kysy hampuusilta. Alue, jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä.
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:

Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Vieras

Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Vieras » 27.5.2018 22:09

Hei kaikille.
Huomasin, että aiheesta oli kyllä jo yksi aiempi ketju (viewtopic.php?t=37511), mutta se oli eri alueella, ja kun yritin rekisteröityä, aktivointikoodia ei ikinä tullut (kokeiltu kahdesti ja ylläpitoonkin kerkesin olemaan yhteydessä, tuloksetta), joten siksi jouduin aloittamaan uuden ketjun tänne vapaavyöhykkeelle.

Ja sitten itse asiaan. Tuli tuossa reilu viikko sitten tosiaan polteltua jokunen pesällinen homeista budia. Ehkä noin 1g kerkesin polttaa, ennen kuin huomasin. Heitin tietysti loput menemään heti kun huomasin homeen, mutta myöhäistähän se oli, kun vahinko oli ehtinyt jo tapahtua.
Mitä nyt asiasta sain selvitettyä, niin todellakin homeiden hengittäminen voi olla hyvinkin vaarallista. Tässä lainaus yhdeltä käyttäjältä:

Cheix- kirjoitti:2 Päivää polttelusta ja minulla alkoi hirveä yskä. Yskin aamut,päivät, illat ja yöt. Piti käydä ottamassa ilta naukut että sai rauhoitettua keuhkot, jotta saisi edes vähän unta. Yskä on jatkunut lähes kaksi kuukautta, nyt vähitellen paranemassa. Kävin keuhkokuvauksissa ja ottamassa verikokeet(tulehdus arvot ym) Missään näissä ei näkynyt mitään ja lääkäri oli melko sanaton.

Vielä kuukauden päästä polttelustakin aamuisin yskin usein niin paljon että oksensin kesken kävelymatkan.

Tosiaan itsellä oireina oli polttelun jälkeen päänsärkyä ja pahoinvointia, en kuitenkaan oksentanut. Nenä myös vuosi muutaman päivän. Itsellä myös muutaman päivän päästä tuli kurkku kipeäksi, semmoinen "karhea" tai "karvas" kurkku, en oikein osaa kuvailla, mutta ei kuitenkaan samalla tavalla kipeä kuin jossain perusflunssassa. Palan tunnetta ja poltetta ollut myös kurkussa. Nyt viimeisimpänä eilen oli yöhikoilua/lämmön nousua vähän. (Offtopiccina tämä viimeisin tosin voi johtua muustakin, kuten esim. syövästä, kun joku pattikin kaulassa on, niin sitäkin kuumottelen, huomenna meen sitä näyttään ainakin johkin..)
Tässä toinen lainaus täältä https://www.aspergillus.org.uk/what-is-asp?tid=4344
Alleginen bronchopneumooninen aspergillosis (ABPA)

Tämä sairaus johtuu Aspergillus-homeen itiöistä, jotka aiheuttavat allergisen reaktion. Se on melkoisen yleinen asmaatikoilla; noin 5 %:lla aikuisista astmaatikoista on riski sairastua jossain elämänvaiheessa. ABPA on myös yleinen potilailla, jotka sairastavat kystistä fibroosia, heidän vartuessaan ja aikuistuessaan. Oireet ovat samat kuin asmaatikolla; kausia jolloin potilas ei voi hyvin ja häntä vaivaa yskä ja käheys. Joillakin potilailla on ruskeita ysköksiä. Diagnoosi saadaan röntgentutkimusten avulla tai nojautuen yskös-, iho- tai verikokeisiin. Pitkällinen ABPA voi kehittyä pysyväksi vaurioksi (fibroosi), jos potilasta ei hoideta.


Invasiivinen aspergillosis

Monet henkilöt, joilla on vaurioitunut tai huonosti toimiva vastustuskyky, kuolevat invasiiviseen aspergilloosiin. Heidän elinmahdollisuutensa ovat paremmat, mitä aikaisemmin diagnoosi tehdään. Mutta valitettavasti ei ole olemassa yhtä ainoata ja hyvää diagnostista testiä. Hoito täytyy usein aloittaa, kun taudintilaa on vain epäilty.


Ja nyt tosiaan kuumottaa. En ole varma, kummasta noista lainaamistani on kyse kannabiksen yhteydessä, mutta jompikumpihan se mitä todennäköisimmin on. Ja kun en tosiaan tiedä onko immuunijärjestelmäni missä kunnossa, fyysisesti ainakin olen heikohkossa kunnossa. Eli mielestäni kuumotukseni ovat ihan aiheellisia, vaikka oireeni eivät olekaan olleet ihan yhtä rajuja kuin yllä lainaamallani käyttäjällä.
Ja kun myös jostain luin, että nämä kehittyvät hitaasti, mutta jos se havaitaan ajoissa, niin ei ehkä ole kuitenkaan maailmanloppu.

Ja nyt siihen olennaisimpaan asiaan. Mietin, mahtoiko tämä Cheix- käydä julkisella vai yksityisellä puolella kuvauttamassa keuhkonsa, ja onko kukaan muu mennyt tarkempiin tutkimuksiin ihan varmuuden vuoksi? Itsellä jotenkin semmoinen fiilis että tuskin ne julkisella puolella ainakaan mitään testailee, ennen kuin oireet ovat muuttuneet sen verran pahoiksi, että on jo liian myöhäistä? Ja tosiaan jos julkiselle puolelle menee myöntämään käyttäneensä kannabista, niin mitähän mahdollisia haittoja siitä seuraa, vai seuraako mitään? Lähinnä mietin, leimataanko heti "nistiksi" sinne järjestelmään, vai kuinka.
Redditissä joku oli neuvonut jotain toista samassa tilanteessa olevaa näin:
Yes, see a respiratory Dr with microbiology experience. I've read on /r/microgrowery, smoking moldy bud can lead to incurable mold growing INSIDE YOUR LUNGS. I'm not even kidding.


Mikähän mahtaisi olla suomeksi vastaava.. koitin haeskella "mikrobiologia lääkäri" mutta eipä oikein löytynyt... pitääköhän sitä vaan soitella noi yksityiset lääkärifirmat läpi kysellen, että olisko ketään joka tietäis asiasta enemmän, vai mitä tässä nyt kannattaisi tehdä..?
Pahin pelko on se, että jos vaan annan olla ja odottelen mahdollista pahenemista, niin siellä se ehtii tehdä tuhojaan ja sitten onkin liian myöhäistä enää tehdä mitään.
Lisäyksenä vielä että home oli mielestäni semmoista valkoista ja karvaista. "White and fuzzy" kuvaa hyvin.

Pahoittelut sekavasta viestistä, toivoisin kuitenkin asiallisia vastauksia.

Avatar
WeedDog
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 1400
Liittynyt: 20.1.2006

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja WeedDog » 28.5.2018 8:26

Mene nyt hyvä mies/nainen lääkäriin äläkä täällä kysele että mikä voisi olla diagnoosi. Nyt kipin kapin lääkäriin ja kerrot että poltit vaikka homeista tupakkaa vesipiipusta.
Yksityisellä tai julkisella saat varmasti parasta hoitoa kun kerrot tilanteesi.
... Ruohokoira täällä \o/ ...

joku213

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja joku213 » 28.5.2018 9:12

Jooh, paras varmaan käydä lekurilla.
Suosittelen yksityistä. pääsee ripeämmin ja suoraan erikoislääkärille.

kurkkasin terveystalon sivuille.. heillä (suu-, nenä-,) ja kurkkutautien erikoislääkäri varmaan lähinnä tuota respitory specialistia (hengitystie). Soittelemalla voit toki kysellä tarkemmin osaamisalueita mut voi olla vaikeaa löytää juuri tähän erikoistunutta (mikrobiologiaan) mutta vain soittelemalla tuo selviää.

Kannattaa etukäteen miettiä mitä haluaa kertoa ja millä sanoilla.. hoidon kannalta toki paras kun kertoo kaiken.. itse tod. näk. kertoisin polttaneeni kylässä vesipiippua kun joku ihmetteli makua >> takistettiin tavara >> oli homeessa >> heitettiin roskiin.

PS. jos budi saatuvilla niin tuosa teoriassa saisi selvitettyä mikä home on kyseessä ja edelleen hoidon kohdennettua paremmin. Jenkkilässä varmaan näin (rahalla saa palvelua) mut en tiedä missä vaiheessa rupeavat suomessa viljelemään selvittääkseen.. + tuossa vaiheessa tieto menee vähintään sairaskertomukseen.

Vieras

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Vieras » 29.5.2018 8:21

Vieras kirjoitti:Pitkällinen ABPA voi kehittyä pysyväksi vaurioksi (fibroosi), jos potilasta ei hoideta.


Oleellisin lause koko lainauksesta tässä. Eli, jos jatkuvasti poltat homeista budia, niin siitä voi tulla pysyviä vaurioita.

Invasiivinen aspergillosis

Monet henkilöt, joilla on vaurioitunut tai huonosti toimiva vastustuskyky,


Tässä puhutaan lähinnä HIV- ja syöpäpotilaista.

Yes, see a respiratory Dr with microbiology experience. I've read on /r/microgrowery, smoking moldy bud can lead to incurable mold growing INSIDE YOUR LUNGS. I'm not even kidding.


Tämä puolestaan yhtä todennäköistä kuin kannabispsykoosi ensimmäisestä jointista. Noilla em. alhaisen immuniteetin omaavilla ehkä jossain määrin todellinen riski. Todellisuudessa homeen suurin riski on se, että itiöissä on koukkumaisia ulokkeita, jotka raapii keuhkokudosta ja aiheuttavat siten karsinogeenisen vaikutuksen. Eli siis lisää syövän ja keuhkoahtauman riskiä, erittäin pitkällä altistuksella.

Lisäksi on toki se käänteinen lottovoitto, että jos oikein lähdetään _harvinaisia_ homeita keräämään, niin jokin 1/1000:sta _saattaa_ tuottaa tappavan vaarallista hermomyrkkyä. Jos näin olisi ollut, niin et enää kyselisi, joten huoli pois siltäkin osalta.

Eli sulla on paniikkipärähdys tässä se suurin ongelma. Tiedän, ei kuulosta kivalta, kun tuntuu vähättelevältä. Oon kuitenkin käynyt naama valkoisena ihan samoilla jutuilla (julkisella) ja käytännössä naurettiin pihalle. Kun menet syksyllä metsään, niin saat saman verran homeitiöitä kuin noista parista polttokerrasta.

Jos olo on perusflunssa, niin älä panikoi sitä perusflunssaa enempää. Tukkoisuus menee ohi muutamassa päivässä tai viimeistään parissa viikossa - ihan niin kuin flunssakin.

Vieras

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Vieras » 29.5.2018 8:24

Jos nyt vakuutteluistani huolimatta haluat löytää suomalaisen spesialistin, niin kokeilepa googlata "homepölykeuhko" ja kerro peuhanneesi hämärässä heinäladossa ennenkuin huomasit heinien olevan umpihomeessa.

Vieras

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Vieras » 29.5.2018 8:54

https://www.ttl.fi/tyontekija/ammattita ... veoliitti/

Aiheuttajat

Allergista alveoliittia aiheuttavat orgaaniset hiukkaset, jotka ovat riittävän pieniä saavuttaakseen keuhkorakkulat. Tavallisimmin aiheuttaja ovat maatalousympäristön homeiset heinät ja oljet. Suomessa vuosittain ilmoitetaan muutama kymmen tapausta Työperäisten sairauksien rekisteriin.

Oireet

Äkillisen alveoliitin oireet alkavat noin 4–8 tuntia allergeenille altistumisesta. Tyypillisiä hengitystieoireita ovat yskä, hengenahdistus ja kuume. Myös lihas- ja nivelkipuja, päänsärkyä ja pahoinvointia voi esiintyä. Taudinkuvan pitkittyessä voi esiintyä painonlaskua.

Alveoliitti voi alkaa myös hitaasti, jolloin oireita hallitsevat yskä, vähitellen paheneva hengenahdistus ja painonlasku, myös iltaan painottuva lämpöilyä voi esiintyä. Maanviljelijöiden talvikuukausina toistuvasti esiintyvien kuume-, yskä- ja hengenahdistusoire-episodien yhteydessä on muistettava alveoliitin mahdollisuus.
Tutkimukset perusterveydenhuollossa

Muiden sairauksien poissulku tehdään oireiden ja kliinisten löydöksien mukaan. Sairautta voi olla vaikea erottaa hengitystieinfektiosta.
Keuhkojen kuuntelussa voi kuulua hienojakoisia inspiratorisia rahinoita.
Keuhkokuvassa on normaali löydös tai alalohkoihin painottuen laaja-alaista pienitäpläistä kuviolisää ja/tai läiskittäisiä keuhkokuumetyyppisiä tiivistymiä.
Alkuvaiheessa lasko ja CRP ovat usein koholla, ja veren valkosolujen määrä on lisääntynyt.

Hoito/kuntoutus

Ensisijainen hoito on altistumisen välttäminen. Potilas on sairauslomalla, kunnes tauti on parantunut. Toipumisen jälkeen maanviljelijät voivat usein jatkaa työtään moottoroidun hengityssuojaimen avulla.
Ennuste

Yleensä keuhkofunktio palautuu lähelle normaalia, mikäli tauti diagnosoidaan ja hoidetaan ajoissa. Taudin uusiutumisen vaara on suuri, jos altistuminen jatkuu. Pitkäaikainen tai uusiutuva hoitamaton tauti voi johtaa keuhkofibroosiin ja keuhkolaajentumaan.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 651
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 29.5.2018 9:20

Vieras kirjoitti:
Vieras kirjoitti:Pitkällinen ABPA voi kehittyä pysyväksi vaurioksi (fibroosi), jos potilasta ei hoideta.


Oleellisin lause koko lainauksesta tässä. Eli, jos jatkuvasti poltat homeista budia, niin siitä voi tulla pysyviä vaurioita.Itse tulkitsin eri tavalla..

Eli jos/kun polttaa homeista budia JA ABPA pääsee muodostumaan (mitä enemmän polttaa niin riski tähän kasvaa). NIIN tästä hetkestä eteenpäin (vaikka lopettaisi kaiken polttelun) niin ABPA jatkaa elämäänsä/ kehittymistä joka voi kehittyä mainituksi fibroosiksi.

Eli vähän kuin hesan kadulla polttelu.. Kerrasta voi narahtaa tai olla narahtamatta.. mikäli toiminta säännöllistä niin pitkällä tarkastelujaksolla narahtamisen kokonaistodennäköisyys kasvaa jopa huomattaviin mittasuhteisiin.
Irrational one

Chiller
Viestit: 341
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Chiller » 29.5.2018 13:06

Eikös tuossa ole pienimmät riskit kuin juuri missään? Nehän palaa ne itiöt savuksi jos niitä polttaa.
Entä miksi porukka pelkää lääkäriä? Eikös heillä ole vaitiolovelvollisuus? Usein pahin moka jonka voit tehdä, on valehtelu varsinkin lanttumaakarille ja lienee perusläärille valehtelu ihan samaa tasoa mokien keskuudessa. Asiana itsessään jo melko "skitsofrenista".
Jos sanot lääkärille polttaneesi homeista budia, niin tod.näk. suosittelee bongia johon aktiivihiili adapteri tarvittaessa, ja kysyy ootko koukussa ja jos vastaat kyllä niin kysyy tahdotko irti ja mitä lääkkeitä tahdot avuksi.
Mutta jos valehtelet niin kyllä lähtee suunta minne sattuu, aivan tuurista kiinni hoito sen jälkeen.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3362
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 29.5.2018 14:00

Chiller kirjoitti:Eikös tuossa ole pienimmät riskit kuin juuri missään? Nehän palaa ne itiöt savuksi jos niitä polttaa.

Mietipä kuinka jointissa/piipussa savu etenee.
Kaikki savu imetään keuhkoihin, sen palamattoman, itiöitä sisältävän materiaalin läpi.
Jointin käärintäpaperi poltettuna, tuotaa lisäksi pienen annoksen häkää.
Vapossa käytettynä, homebudi on ehkä vieläkin haitallisempaa.
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

Matopää
Viestit: 302
Liittynyt: 19.3.2008

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Matopää » 29.5.2018 14:15

Chiller kirjoitti:Eikös tuossa ole pienimmät riskit kuin juuri missään? Nehän palaa ne itiöt savuksi jos niitä polttaa.
Entä miksi porukka pelkää lääkäriä? Eikös heillä ole vaitiolovelvollisuus? Usein pahin moka jonka voit tehdä, on valehtelu varsinkin lanttumaakarille ja lienee perusläärille valehtelu ihan samaa tasoa mokien keskuudessa. Asiana itsessään jo melko "skitsofrenista".
Jos sanot lääkärille polttaneesi homeista budia, niin tod.näk. suosittelee bongia johon aktiivihiili adapteri tarvittaessa, ja kysyy ootko koukussa ja jos vastaat kyllä niin kysyy tahdotko irti ja mitä lääkkeitä tahdot avuksi.
Mutta jos valehtelet niin kyllä lähtee suunta minne sattuu, aivan tuurista kiinni hoito sen jälkeen.


Sori osittainen OT: Täytyy oma näkökanta tuoda tähän lääkärille/terveydenhoitohenkilöstölle kertomiseen. Vaitiolovelvollisuus niillä ole kuin siviilien(ja poliisin ym. paitsi vakavissa rikoksissa) suuntaan, keskenään kyllä lukevat tietosi kuin Piru Raamatun ja sen jälkeen kohtelu monesti muuttuu. Tuskin täällä monikaan pelkää että se vaitiolovelvollisuuden sitoma lääkäri suvulle tai työpaikkaan ilmoittaisi, mutta terveydenhoidollisesti sillä voi olla hirvittävä negatiivinen vaikutus.

Ainakin jos täällä päin sanoo lääkärille polttaneensa budia, kaikki johon voi vetää minkäännäköisen korrelaation on yhtäkkiä budin vika. Olen omien mielenterveysongelmien & vähemmässä määrin fyysisten ongelmien takia ollut 2004 asti säännöllisen epäsäännöllisesti lääkärissä/mielenterveysasemilla. Tähän mennessä se että kerroin että poltan joskus pilveä on aiheuttanut mm. sen että pahan tyräleikkauksen jälkeen osastolla minulta pimitettiin särkylääkkeitä vaikka itkin ja hikoilin kivusta. Lääkäri kotiutti Buranan voimin. Tein valituksen virallisia kanavia pitkin, joka ei johtanut mihinkään. Onneksi itselläni oli pilveä kotona ja isältä sain Arcoxiaa lätkän, muuten en olisi pystynyt käymään edes istualtani kusella(kaan). Edelleen kun tapaan jonkun uuden terveydenhoitohenkilön, joudun vastaamaan kuulustelukysymyksiin ensin vartin siitä poltanko vielä pilveä, miksi poltan, eikös se nyt ole tyhmää, etkös tiedä mitä siinä käy ja mites ne muut päihteet? jne. jne. Rehellisyydestä ja lekurille kertomisesta 8 vuotta. Se tieto ei sieltä pois lähde, ja suuri osa terkkahenkilöstöstä kohtelee ihan yrttitavan perusteellakin alentuvasti.

Viimeisin kertomisesta seurannut asia nyt maaliskuussa oli että varhaislapsuudesta asti jatkuneet neuropsykiatriset ongelmapiirteet yksi Suomen koulutetuimmista neuropsykiatreista yritti laittaa/osin laittoikin kannabiksen piikkiin. Vaikka korostin joka välissä että nämä asiat alkoivat lapsuudessa ja aloin polttaa vasta teini-iässä jolloin ekat vuodet olivat hyvin harvaa polttokertojen määrällä laskien. Sitä kautta mut oli varmaan helpompi saada johonkin lokeroon ja pois hänen vastaanotoltaan. Onneksi oma psykiatri on sellainen joka enemmän panee painoa sille etten ryyppää tai vedä kovia douppeja, eikä välitä siitä että joskus polttelen.

Eli miettikää tarkkaan mitä kerrotte lääkärille ja miten se tietoihinne kirjataan. :guru:
~ Aina jotain puuttuu, mieli puutuu ja juuttuu, mies siit suuttuu muttei suostu muuttuu ~

Avatar
räsänen
Viestit: 427
Liittynyt: 30.10.2012

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja räsänen » 31.5.2018 22:58

Matopää kirjoitti:
Chiller kirjoitti:Eikös tuossa ole pienimmät riskit kuin juuri missään? Nehän palaa ne itiöt savuksi jos niitä polttaa.
Entä miksi porukka pelkää lääkäriä? Eikös heillä ole vaitiolovelvollisuus? Usein pahin moka jonka voit tehdä, on valehtelu varsinkin lanttumaakarille ja lienee perusläärille valehtelu ihan samaa tasoa mokien keskuudessa. Asiana itsessään jo melko "skitsofrenista".
Jos sanot lääkärille polttaneesi homeista budia, niin tod.näk. suosittelee bongia johon aktiivihiili adapteri tarvittaessa, ja kysyy ootko koukussa ja jos vastaat kyllä niin kysyy tahdotko irti ja mitä lääkkeitä tahdot avuksi.
Mutta jos valehtelet niin kyllä lähtee suunta minne sattuu, aivan tuurista kiinni hoito sen jälkeen.


Sori osittainen OT: Täytyy oma näkökanta tuoda tähän lääkärille/terveydenhoitohenkilöstölle kertomiseen. Vaitiolovelvollisuus niillä ole kuin siviilien(ja poliisin ym. paitsi vakavissa rikoksissa) suuntaan, keskenään kyllä lukevat tietosi kuin Piru Raamatun ja sen jälkeen kohtelu monesti muuttuu. Tuskin täällä monikaan pelkää että se vaitiolovelvollisuuden sitoma lääkäri suvulle tai työpaikkaan ilmoittaisi, mutta terveydenhoidollisesti sillä voi olla hirvittävä negatiivinen vaikutus.

Ainakin jos täällä päin sanoo lääkärille polttaneensa budia, kaikki johon voi vetää minkäännäköisen korrelaation on yhtäkkiä budin vika. Olen omien mielenterveysongelmien & vähemmässä määrin fyysisten ongelmien takia ollut 2004 asti säännöllisen epäsäännöllisesti lääkärissä/mielenterveysasemilla. Tähän mennessä se että kerroin että poltan joskus pilveä on aiheuttanut mm. sen että pahan tyräleikkauksen jälkeen osastolla minulta pimitettiin särkylääkkeitä vaikka itkin ja hikoilin kivusta. Lääkäri kotiutti Buranan voimin. Tein valituksen virallisia kanavia pitkin, joka ei johtanut mihinkään. Onneksi itselläni oli pilveä kotona ja isältä sain Arcoxiaa lätkän, muuten en olisi pystynyt käymään edes istualtani kusella(kaan). Edelleen kun tapaan jonkun uuden terveydenhoitohenkilön, joudun vastaamaan kuulustelukysymyksiin ensin vartin siitä poltanko vielä pilveä, miksi poltan, eikös se nyt ole tyhmää, etkös tiedä mitä siinä käy ja mites ne muut päihteet? jne. jne. Rehellisyydestä ja lekurille kertomisesta 8 vuotta. Se tieto ei sieltä pois lähde, ja suuri osa terkkahenkilöstöstä kohtelee ihan yrttitavan perusteellakin alentuvasti.

Viimeisin kertomisesta seurannut asia nyt maaliskuussa oli että varhaislapsuudesta asti jatkuneet neuropsykiatriset ongelmapiirteet yksi Suomen koulutetuimmista neuropsykiatreista yritti laittaa/osin laittoikin kannabiksen piikkiin. Vaikka korostin joka välissä että nämä asiat alkoivat lapsuudessa ja aloin polttaa vasta teini-iässä jolloin ekat vuodet olivat hyvin harvaa polttokertojen määrällä laskien. Sitä kautta mut oli varmaan helpompi saada johonkin lokeroon ja pois hänen vastaanotoltaan. Onneksi oma psykiatri on sellainen joka enemmän panee painoa sille etten ryyppää tai vedä kovia douppeja, eikä välitä siitä että joskus polttelen.

Eli miettikää tarkkaan mitä kerrotte lääkärille ja miten se tietoihinne kirjataan. :guru:


Tietyt mielenterveyspalveluiden tahot juoruaa nämä tiedot myös kelalle. Eli tukia hakiessa saatetaan soittaa ja kysyä että onko ongelma huumeiden kanssa, nimim kokemusta on.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 651
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 1.6.2018 10:07

räsänen kirjoitti:
Matopää kirjoitti:
Chiller kirjoitti:Eikös tuossa ole pienimmät riskit kuin juuri missään? Nehän palaa ne itiöt savuksi jos niitä polttaa.
Entä miksi porukka pelkää lääkäriä? Eikös heillä ole vaitiolovelvollisuus? Usein pahin moka jonka voit tehdä, on valehtelu varsinkin lanttumaakarille ja lienee perusläärille valehtelu ihan samaa tasoa mokien keskuudessa. Asiana itsessään jo melko "skitsofrenista".
Jos sanot lääkärille polttaneesi homeista budia, niin tod.näk. suosittelee bongia johon aktiivihiili adapteri tarvittaessa, ja kysyy ootko koukussa ja jos vastaat kyllä niin kysyy tahdotko irti ja mitä lääkkeitä tahdot avuksi.
Mutta jos valehtelet niin kyllä lähtee suunta minne sattuu, aivan tuurista kiinni hoito sen jälkeen.


Sori osittainen OT: Täytyy oma näkökanta tuoda tähän lääkärille/terveydenhoitohenkilöstölle kertomiseen. Vaitiolovelvollisuus niillä ole kuin siviilien(ja poliisin ym. paitsi vakavissa rikoksissa) suuntaan, keskenään kyllä lukevat tietosi kuin Piru Raamatun ja sen jälkeen kohtelu monesti muuttuu. Tuskin täällä monikaan pelkää että se vaitiolovelvollisuuden sitoma lääkäri suvulle tai työpaikkaan ilmoittaisi, mutta terveydenhoidollisesti sillä voi olla hirvittävä negatiivinen vaikutus.

Ainakin jos täällä päin sanoo lääkärille polttaneensa budia, kaikki johon voi vetää minkäännäköisen korrelaation on yhtäkkiä budin vika. Olen omien mielenterveysongelmien & vähemmässä määrin fyysisten ongelmien takia ollut 2004 asti säännöllisen epäsäännöllisesti lääkärissä/mielenterveysasemilla. Tähän mennessä se että kerroin että poltan joskus pilveä on aiheuttanut mm. sen että pahan tyräleikkauksen jälkeen osastolla minulta pimitettiin särkylääkkeitä vaikka itkin ja hikoilin kivusta. Lääkäri kotiutti Buranan voimin. Tein valituksen virallisia kanavia pitkin, joka ei johtanut mihinkään. Onneksi itselläni oli pilveä kotona ja isältä sain Arcoxiaa lätkän, muuten en olisi pystynyt käymään edes istualtani kusella(kaan). Edelleen kun tapaan jonkun uuden terveydenhoitohenkilön, joudun vastaamaan kuulustelukysymyksiin ensin vartin siitä poltanko vielä pilveä, miksi poltan, eikös se nyt ole tyhmää, etkös tiedä mitä siinä käy ja mites ne muut päihteet? jne. jne. Rehellisyydestä ja lekurille kertomisesta 8 vuotta. Se tieto ei sieltä pois lähde, ja suuri osa terkkahenkilöstöstä kohtelee ihan yrttitavan perusteellakin alentuvasti.

Viimeisin kertomisesta seurannut asia nyt maaliskuussa oli että varhaislapsuudesta asti jatkuneet neuropsykiatriset ongelmapiirteet yksi Suomen koulutetuimmista neuropsykiatreista yritti laittaa/osin laittoikin kannabiksen piikkiin. Vaikka korostin joka välissä että nämä asiat alkoivat lapsuudessa ja aloin polttaa vasta teini-iässä jolloin ekat vuodet olivat hyvin harvaa polttokertojen määrällä laskien. Sitä kautta mut oli varmaan helpompi saada johonkin lokeroon ja pois hänen vastaanotoltaan. Onneksi oma psykiatri on sellainen joka enemmän panee painoa sille etten ryyppää tai vedä kovia douppeja, eikä välitä siitä että joskus polttelen.

Eli miettikää tarkkaan mitä kerrotte lääkärille ja miten se tietoihinne kirjataan. :guru:


Tietyt mielenterveyspalveluiden tahot juoruaa nämä tiedot myös kelalle. Eli tukia hakiessa saatetaan soittaa ja kysyä että onko ongelma huumeiden kanssa, nimim kokemusta on.


Toki voivat juoruta mutta juoruaminen ei ole edellytys ongelmille.

Tukia haettaessa kelalla on pääsy sairaustietoihin. Jos/ kun jokin paheksuttava avainsana löytyy niin siitähän alkaa sitten rumba.

Rumba sisältää mm. verikokeita ja jos et mene verikokeeseen niin katsovat positiiviseksi tulokseksi. Mikäli sinulla on perustelty syy niin siinähän yrität sitten taistella tuota pois (pelkään että ei onnistu). Tässä iso riski jos vaikka posti hukkaa kelan kirjeen niin et saa edes tietoa ja *PIM* olet nyt viralliseti narkkari.

parempi olla kohtalaisen vainoharhainen näiden suhteen.
Irrational one

Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1927
Liittynyt: 27.5.2008

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja neural_rust » 1.6.2018 12:41

itse en oo käyny vähään aikaan käyny katsoon tietojani, mutta mulle ainkin kirjoitetaan läjä bentsoja ainakun on tarvinnu pelkällä puhelin soitolla(aika harvoin nykyään), vaikka ikinä en oo kieltänyt polttavani pilvee niin lääkäreille kuin poliiseillekkaan..
pää-lekuri sano, että kun tuntuu toimivan ja ei aiheuta muutenkaan ongelmia elämässä, niin ei hän kieltämäänkään rupea..

tai sit mulla on vaan käyny hyvä tuuri noiden kanssa

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 784
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja toohi » 7.6.2018 13:49

Iamnumber kirjoitti:Itse tulkitsin eri tavalla..

Eli jos/kun polttaa homeista budia JA ABPA pääsee muodostumaan (mitä enemmän polttaa niin riski tähän kasvaa). NIIN tästä hetkestä eteenpäin (vaikka lopettaisi kaiken polttelun) niin ABPA jatkaa elämäänsä/ kehittymistä joka voi kehittyä mainituksi fibroosiksi.


Tämä sairaus johtuu Aspergillus-homeen itiöistä, jotka aiheuttavat allergisen reaktion. ...Pitkällinen ABPA voi kehittyä pysyväksi vaurioksi (fibroosi), jos potilasta ei hoideta.


Hoito/kuntoutus

Ensisijainen hoito on altistumisen välttäminen. Potilas on sairauslomalla, kunnes tauti on parantunut. Toipumisen jälkeen maanviljelijät voivat usein jatkaa työtään moottoroidun hengityssuojaimen avulla.

Ennuste

Yleensä keuhkofunktio palautuu lähelle normaalia, mikäli tauti diagnosoidaan ja hoidetaan ajoissa. Taudin uusiutumisen vaara on suuri, jos altistuminen jatkuu. Pitkäaikainen tai uusiutuva hoitamaton tauti voi johtaa keuhkofibroosiin ja keuhkolaajentumaan.


Eli vähän kuin korvatulehdus ja krooninen korvatulehdus. Toinen on käytännössä terveelle vaaraton. Toinen voi aiheuttaa haittoja. Kroonisuus ei kuitenkaan aina johdu itse taudista, vaan useammin altistavista tekijöistä. Itse tulkitsisin, että ABPA hienosta nimestään huolimatta on yhtä rankka diagnoosi kuin influenssa. Eli ei pysyvä tauti itsessään. Homeitiöt eivät (eikä mikään muukaan) idä eikä kehity keuhkoissa kuin erittäin poikkeustapauksissa.

Budihome on 99%:sti Botrytis cinereaa, ei Aspergillusta.

-toohi

Kanta.fi

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Kanta.fi » 5.8.2018 9:43

Chiller kirjoitti:
Entä miksi porukka pelkää lääkäriä? Eikös heillä ole vaitiolovelvollisuus?


Koska he merkitsevät tiedon kanta.fi tietokantaan jossa se on ikuisesti. Sinne pääsee mm poliisi ja se voi aiheuttaa ongelmia esim ajokortin kanssa. Myös muut lääkärit katsovat tietojasi ja mikäli sulla on siellä mitään huumeisiin viittaavaa, niin hyvästi reseptikipu- ja yskänlääkkeet. Voit olla normaali keskiluokkainen urheileva perusspede joka saattaa sivulaiseessa lipsauttaa, et silloin tällöin kesäiltana, migreeniin tai unettomuuteen otat jokusen henkosen, muuten olet päihteetön. Tämän jälkeen kaikki vaivat iskiaksesta jalkasilsaan liittyy jotenkin sun ”huumetaustaan”.

Olen 50+ ikäpolvea ja elänyt Torsti Koskisen kanssa. Asiat ei kuitenkaan hirveesti ole muuttunut viranomaisten maailmassa, joten näistä asioista on aina parasta pitää suu kiinni.

Cincerella
Viestit: 70
Liittynyt: 3.3.2012

Re: Tuli vahingossa poltettua homeista budia

ViestiKirjoittaja Cincerella » 5.8.2018 11:12

Kanta.fi kirjoitti:
Chiller kirjoitti:
Entä miksi porukka pelkää lääkäriä? Eikös heillä ole vaitiolovelvollisuus?


Koska he merkitsevät tiedon kanta.fi tietokantaan jossa se on ikuisesti. Sinne pääsee mm poliisi ja se voi aiheuttaa ongelmia esim ajokortin kanssa. Myös muut lääkärit katsovat tietojasi ja mikäli sulla on siellä mitään huumeisiin viittaavaa, niin hyvästi reseptikipu- ja yskänlääkkeet. Voit olla normaali keskiluokkainen urheileva perusspede joka saattaa sivulaiseessa lipsauttaa, et silloin tällöin kesäiltana, migreeniin tai unettomuuteen otat jokusen henkosen, muuten olet päihteetön. Tämän jälkeen kaikki vaivat iskiaksesta jalkasilsaan liittyy jotenkin sun ”huumetaustaan”.

Olen 50+ ikäpolvea ja elänyt Torsti Koskisen kanssa. Asiat ei kuitenkaan hirveesti ole muuttunut viranomaisten maailmassa, joten näistä asioista on aina parasta pitää suu kiinni.


Voit vaatia omaa terveyskeskusta poistamaan tiedot. kanta.fi palvelusta. vaatimus tulee tehdä kirjallisena. voit myös vaatia kaikkien muiden paitsi mielenterveyteen liittyvien merkintöjen poistamista. tai voithan tietenkin vaatia mielenterveyteen liittyvien merkintöjen poistamista, mutta niiden poistaminen on lailla kielletty. Muut tiedot taas pitää poistaa jos asianomainen niin vaatii.


Palaa sivulle “Vapaavyöhyke”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa