Kuva

KERTOKAA KOOKOKSESTA

Avatar
vihtori
Viestit: 13
Liittynyt: 16.1.2004

KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja vihtori » 7.9.2004 1:05

kertokaa kaikki viisaat ihmiset jotain kookoskuidusta.
KAikki Tipsit ja niksit lannoittamisesta kiinnostaa..
Enta kuinka BN Soil Supermix ja kookos sopii yhteen, vai sopiiko?
Jos on kokemuksia niin arvostaisin suuresti jos jakaisit ne kanssamme. :arrow:
-Pohjolan perukat puskee puskaa-

Vieras

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Vieras » 7.9.2004 14:52

vihtori kirjoitti:kertokaa kaikki viisaat ihmiset jotain kookoskuidusta.
KAikki Tipsit ja niksit lannoittamisesta kiinnostaa..
Enta kuinka BN Soil Supermix ja kookos sopii yhteen, vai sopiiko?
Jos on kokemuksia niin arvostaisin suuresti jos jakaisit ne kanssamme. :arrow:


Viisaasta en kyl tiiä mut mitäpä tosta nyt sanois, ihan hyvä väliaine esim hydroon. Ite
kasvattelen kookoskuidussa ja olen ollut ihan tyytyväinen. Siihen kannattaa mixata vielä lecasoraa sekaan ni tulee jonkun verran ilmavampaa.
Tuosta supermixistä en tiiä mut itel on advancedin lannotteet
ja sopii hyvin yhteen, tosin joutuu maaperän huuhdella 2vk välein
vähintään koska muuten ph:t menee ihan sekasin.
Hmm..päteeköhän toi sama huuhtelu väli esim jos kasvattaa
pelkästään sorassa??

Weedfarmer
Viestit: 20
Liittynyt: 7.5.2004

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Weedfarmer » 8.9.2004 10:48

[quote="vihtori"]kertokaa kaikki viisaat ihmiset jotain kookoskuidusta.
KAikki Tipsit ja niksit lannoittamisesta kiinnostaa..
Enta kuinka BN Soil Supermix ja kookos sopii yhteen, vai sopiiko?
Jos on kokemuksia niin arvostaisin suuresti jos jakaisit ne kanssamme. :arrow:[/quote]

Tästä löytyy lisätietoa www.bionova.nl/SiteEN/En/pages/Detail2EN.asp?ID=40 www.bionova.nl/SiteEN/En/pages/Detail1EN.asp?ID=189

Kookokselle on myös vartavasten tehdyt ravinteet , palmusta kerrottiin että kookosravinteet ja kookoskuitu tulee valikoimiin syksyn kuluessa.
Soil Supermixiä voi käyttää myös kookoskuidulle mutta kuulemma paras ravinne kookokselle on bio novan kookosravinteet.

Vieras

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Vieras » 9.9.2004 11:28

Kookoskuitu on loistavaa matskua, pikkusen lecasoraa sekaan ni hyvää tulloo. Kookoksessa voit käyttää mitä lannotteita haluat.

Avatar
vihtori
Viestit: 13
Liittynyt: 16.1.2004

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja vihtori » 24.9.2004 2:25

Lähetin BioNovalle mailia ja kysyin kuinka BN Soilsupermix sopii kookoksen kanssa, niin vastaus oli että välttävästi tai no tossa

"Instead of the soil-mix you should better use the Hydro-supermix or Nutri-Nova, because coco is an inert product, i.e. it does not contribute to the biochemical reactions. Use the recommended dosage.
>
> Best regards and succes
>
> Waldemar Boot
> BIO NOVA bv"


että tollasia toivottavasti jeessaa jotakuta
-Pohjolan perukat puskee puskaa-

nalle.kani
Viestit: 27
Liittynyt: 26.10.2005

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja nalle.kani » 8.2.2006 6:37

Jookos kookosta tässä itsekkin mietin ja hyvä väliaine onpi vesiviljelyyn ja pumpputehot voi olla todella pieniä jos potta on iso. Multaan tarkoitut ravinteet eivät siihen oikein sovellu, paitsi jos kookos onpi mullan jatkeena. mullan jatkeena hyvä sekotus on ollut noin:

33% mustaa multaa
33% pestyä leca soraa
33% bn jookos kookosta

eli suomeksi: 10l ämpärillinen soraa, 10l multaa ja yks briketti eli 10l kookosta, kasvattaessa kannattaa muistaa kastella useammin sillä tuo on aika ilmava miksaus ja kasvattaa mukavasti 1-3 kasvia.

toinen hyvä sekoitus on

60% sararahkaturve ph 6.2 (kekkilän puutarhaturve 85l säkki)
40% kookosta ph 5.8

rahkaturve on kalkittu ja seos puskuroi hyvin väärät ph-arvot kohti kutosta
Viimeksi muokannut nalle.kani, 18.2.2006 17:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
stiffneck
Viestit: 94
Liittynyt: 4.2.2006

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja stiffneck » 8.2.2006 12:42

öö....vaikuttaako tuo väliaine vesiviljelyssä johonkin suuntaan verrattuna siihen että juuret vain lilluvat vedessä?

nalle.kani
Viestit: 27
Liittynyt: 26.10.2005

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja nalle.kani » 8.2.2006 13:06

isossa juuritilassa kyllä! sillä kookos pysyy ilmavana johdattaa hyvin vettä ruukun joka kolkkaan, juuret myös kasvavat hyvin sivuille jos aloittaa pikku potasta ja siirtyy isompaan on tulos taattu. vesiviljelyssä yleensä levä on ongelmana, mutta tää on myös hyvä estään valoa verrattuna esim hydrosoraan. kookos on mukavata ainetta ja kannattaa kyllä tutustua yhden briketin verran vaikka yllä olevalla ohjeella mullassa, phkin on sopiva 5,8.

Avatar
stiffneck
Viestit: 94
Liittynyt: 4.2.2006

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja stiffneck » 8.2.2006 18:01

siis levää ei synny jos valoa ei pääse veteen....eli kansi vaan vesiastian päälle....ja luulisi että tuo kookoskuitu, lecasore jnejne vesiviljelyssä hidastaisi hapettuneen veden pääsyä bubblerista astian muihin kolkkiin, dunno

Konan koo
Viestit: 686
Liittynyt: 28.11.2005

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Konan koo » 8.2.2006 18:07

nalle.kani puhuu asiaa..itseä kiehtoi kookos kun siirryin vesiviljelyyn siksi että se on ulkonäöltään mullan kaltaista, oli jotenki "turvallisempi" olo ku väliaine näytti tutulta..nyt jo muutaman vuoden siinä kasvattaneena voi olla tyytyväinen että tuli se valittua, ainakin AHHn litkujen kanssa toimii loistavasti..
So far, so good, so what?

nalle.kani
Viestit: 27
Liittynyt: 26.10.2005

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja nalle.kani » 10.2.2006 15:58

stiffneck kirjoitti:siis levää ei synny jos valoa ei pääse veteen....eli kansi vaan vesiastian päälle....ja luulisi että tuo kookoskuitu, lecasore jnejne vesiviljelyssä hidastaisi hapettuneen veden pääsyä bubblerista astian muihin kolkkiin, dunno


no joo, nyt puhutaan kahdesta eri järjestelmästä. kookoksessa kun voi tuon kosteuden ja ilmavuuden pitää haluamanaan, bublerissa on aivan eri toimintaperiaate. altakastelussa kookoksella tehdään jo vesiviljelyä ilman ärsyttävää ääntä. ilmaa puolestaan on helpompi säädellä, kiristämällä veden saantia tulee lisää ilmaa. haluaisin nähdä bublerin jossa on n.40% ilmaa, taitais vedet hyppiä kattoon. muistakaa että kukin vetää tyylillään ja bubleri on hyvä toimiva helppo yksinkertainen vesiviljelyjärjestelmä. kookos puolestaan äänettömyyden takia ja juurien tasaisen leviämisen ja hyvän ilmavuuden takia on tutustumisen arvoinen juttu. jos et ole koittanut suosittelen maksamaan 2e briketistä seuraavan tilaukses yhteydessä ja tutustumaan.

10-20l ruukut pysyy päivän hyvänä vaikka ne kastelis äänellisellä pumpulla harvemmin. kookos haihduttaa vettä nopeasti ja alussa suosittelen jotain muovia ruukkujen päälle jos kyseessä on pelkkä kookos ja kasvit ovat vielä pieniä. hyvän tuloksen saa esim käyttämällä 15cm saviruukkua vegekaapissa, jolloin haihtuminen saven laidoilla pitää seoksen kylmempänä kuin ilman ja nostaa ilman kosteutta. itsellä ilmankosteus pysyy 400w monimetallin 50-60 prosenttisena vegekaapissa ja tästä olen tyytyväinen. 15cm saviruukku kasvatetaan täyteen juuria ja kun juuripaakku on hyvä siirretään isompaan astiaan tai järjestelmään. tämä voi olla esim altakastelu järjestelmä tai hydro. aquafarm saadaan lopettaan vittumaisen pulputuksen kun upottaa kastelu ringin 5cm syvälle kookokseen juuripaakun ympärille. samalla ilmapumpun voi jättää hapettaan alaosan ravinnesäiliötä ja kastelurinkiin kytkeä pieni vesipumppu ajastimella . aeron tai bublerin välianeena verkkoruukussa pitäisin mielummin hydrosoraa ja hyvän valosuojauksen.

kertokaapas kaikki muutkin tietonne kookoksesta niin saadaan keskustelua ja yhdessä olemme viisaampia. kookoksen suhteen en ole mikään :guru: joten itsekkin kaipailis lisätietoa.

Avatar
stiffneck
Viestit: 94
Liittynyt: 4.2.2006

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja stiffneck » 10.2.2006 17:29

eli jos nyt tajusin oikein niin altakastelu ruukku -> täyteen kookosta ja siihen kasvit kasvamaan ja hienosti pellittää ilman mitään hapettimia tai muita sydeemejä......pitää kokeilla nimittäin kaapissa olisi kookosta yhden briketin verran.

Snoopy

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Snoopy » 11.2.2006 13:58

Kokeilen tuota juurien kasvattamista pienessä ruukussa n. 2l ja siitä hydroon sitten ja pelkkää kookosta vain :D
Hyvin on toiminut alustana kookoskuitu koonaisuutena :yes:
Siitä huuhtelusta kaipailisin lisää tietoa. Luin tuolta, että pitää hydrossa huuhdella ainakin 2 viikon välein ettei suolat ala kerääntymään.

Kiitos PispalanPalmun, että käytän kookosta kun tuli järjestelmän mukana briketti ja sillä tiellä ollaan...

nalle.kani
Viestit: 27
Liittynyt: 26.10.2005

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja nalle.kani » 12.2.2006 2:39

stiffneck kirjoitti:eli jos nyt tajusin oikein niin altakastelu ruukku -> täyteen kookosta ja siihen kasvit kasvamaan ja hienosti pellittää ilman mitään hapettimia tai muita sydeemejä......pitää kokeilla nimittäin kaapissa olisi kookosta yhden briketin verran.


siis näin se toimii, muista vaan käyttää vesiviljely lannnoitteita huuhdella välillä vaihtaa vedet niinkuin normaalistikkin vesiviljelyssä. kerro kaikkille miten sujuu. ainakin soft secrets on kokoajan täynnä näyttäviä altakastelu järjestelmiä tosi kasvattajilla joilla on paljo paljon kasveja. kookos on mukavaa ja kevyttä kantaa kotiinkin eikä sisällä mullan ötökkä ongelmia. niin ja jos sul on pumppu ja ilmakivi niin laitappa se sinne pohjalle niin se on jo teho järjestelmä kun juuret kasvavat veteen :)

Avatar
fishmask
Viestit: 353
Liittynyt: 8.8.2003

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja fishmask » 18.4.2006 23:33

Itsekin olen miettinyt juurikin samaa, että tökkäisi ilmapumpun hapettamaan altakasteluruukun kastelusäiliötä. Luulisi tästä olevan hyötyä jo ennemminkin kuin juuret ylttävät kastelutilaan. Ilmapumppu hapettaa jatkuvasti väliaineeseen imeytyvää vettä ja luulisi sieltä jonkin verran myös nousevan sitä ilmaa sinne väliaineeseen, joten voisi kuvitella juurien pysyvän mukavan hapekkaina. Mikäköhän lienee tällaisen ratkaisun tarjoama juuritila (ja tehokkuus) olla verrattuna vaikka saman kokoiseen astiaan, jossa väliaineena on jokin yleinen multaseos ja kastelu tapahtuu perinteiseen tapaan päältä...

jumpsis jampsis, sekavuuskohtaus taas näin illanpäätteeksi

kevättä odotellessa :mrgreen: :lohtu:
*suru on vain ilon sivutuote*

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4139
Liittynyt: 7.1.2003

Reaper Reply

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 19.4.2006 7:04

Snoopy kirjoitti:Siitä huuhtelusta kaipailisin lisää tietoa. Luin tuolta, että pitää hydrossa huuhdella ainakin 2 viikon välein ettei suolat ala kerääntymään.


No vaihtaa vedet ehkä, jos on pieni reso. Mutta huuhdella tyyliin viikon vedellä että "suolat lähtis"? Ei.

Isommat resot on siitä kivoja että esim. 100 litrasta resoa ei tarvi vaihtaa kuin n. 8vk välein. Toki vaihtotiheys vaihtelee käytettävien lannoitteiden määrän mukaan, jos EC on 0,1 10l resossa niin eipä sinne paljo suoloja pysty kertyyn, mut sit jos on EC 10 10l resossa niin vesiä saakin vaihtaa jo tosi usein.

PS: Itse en ole kookoksesta koskaan innostunut, vaikka joskus ostinkin sellasen 6 vai 10 briketin ison paketin.

-J

Tamtam
Viestit: 447
Liittynyt: 5.10.2005

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Tamtam » 19.4.2006 8:47

Kookosta voidaan käsitellä kuin multaa.

Tuote antaa paremman tuloksen kuin multa, edellyttäen että olosuhteet ovat kunnossa.

Käytä sille soveltuvia lannoitteita. Kookosta tulee kerran kaksi kuukaudessa ettei suolot pääse häiritsemään ravinteiden ottoa.

Minusta kookos on liian tiivistä sellaisenaan.

Kun huuhdot, tee mieto lannoiteseos ja huudo maaperä sillä. Älä pelkällä vedellä.

esim ec 1,3 ph 5.8 - 6.0

nalle.kani
Viestit: 27
Liittynyt: 26.10.2005

Re: kertokaa kookoksesta

ViestiKirjoittaja nalle.kani » 18.12.2006 11:57

aikaa taasen kulunut ja lisää tietoa karttunut, joten pientä tiedon päivitystä. nykyinen kasvatus metodini perustuu kookokseen ja biolan mustaanmultaan yms. hyvään multaan.

metodissa olen oppinut paljon juurista, juurien kasvusta ja hyvinvoinnista. tällähetkellä on kukinta seoksessa menossa 60l kookosta (10e) ja noin 20l (n.3e) mustaamultaa..olen tasaisesti kasvattanut kookoksen määrää suhteessa hydrosoraan tutkiessa juurien ympäristöä ja vointia eri väliaineissa..olen huomannut että aika sopiva suhde alkaa oleen käsillä..tosin koska kookos haihduttaa tehokkaast,i mullasta puolet tulee laitaa reunoille ja pinnalle..estämään liian nopeaa kosteuden haihtumista...kastelu määrät pienenevät, mutta kasvia joutuu kastelemaan vastaavasti useammin..kookoksen hyvän ilmanväljyyden ansiosta.

tyylissäni myös juurien tila vaihtuu jatkuvasti ruukkua vaihtamlla. normaalia settiä voisi kuvastaa kulkevan näin:

-idätys n.2-3vko (n.1-2dl kookosta + kevyt lannoitus ripauksella multaa (n10%)
-alkukasvu n.2.-3vko (n.1l kookosta + 0,5 litraa multaa)
-voimakas kasvu n.1-4vkoa n.8l kookosta + 2litraa multaa (tai vastaava seos 5litraan, jos kasvi istutetaan lopullisesti 10-12l ämpäreihin) (+ aloita lannoitus, jos tarpeen)

-kukitusviikot 1 ja 2 on vielä juurien kasvun aikaa..valojakson vaihtuessa vaihdan nuo 20l ämpäreihin johon tulee vain kookosta ja pinnalle multaa.. kookokselle annetaan tässä vaiheessa perus lannoitus..joka itsellenäi on hesi bloom 50ml/10l+supervit+ghe bloom bio booster...nyt uudet juuret kasvavat muutaman viikon ja kasvi lähtee kukkimaan näyttävästi ja nopeesti saadessaan todella ilmavaa juuritilaa ympärilleen..ruukkujen vaihdon ansiosta sisällä oleva multa huolehtii pikku puskurointia..kasvit ovat terveitä ja hyvän näköisiä..

ruukkujen vaihdon yhteydessä ole huolellinen, sillä seos on aikasta ilmavaa..mutta kun oppii tahdin niin huomaa kyllä koska juuret ovat sopivan kokoisia vaihtoon..eli ne ovat jo muodostaneet muutaman kierroksen pohjalle ja täyttäneet juuritilan..liian aikaisessa vaiheessa vaihdon ongelmana käsiin hajoava kookospaakku..tällöin huomaa että juuret eivät ole kasvaneet tarpeeksi...vaihdon voi silti tehdä...juuritilan täyttämisellä on tietenkin satoon positiivisesti vaikuttava ominaisuus..ja vaihdot auttavat kasvia maksimoimaan juuritilankäytön..vaihdon yhteydessä heitän kyl aina pikkasen multaa myös uuden ruukun pohjalle..siis ensin kookosta..sitten pistän 1cm multakerroksen, jonka päälle tulee kasvi pienemmästä ruukusta..näin pohjaa kiertävät juuret riemastunat uudesta hyvästä hyvästä ravinteikkaasta maasta ja lähtevät samantien kasvamaan..


lisään ohjetta taasen kun kehitystä tapahtuu :) ksyä voi..ja vastailen kyllä :)

Avatar
Blazed
Viestit: 84
Liittynyt: 18.1.2004

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja Blazed » 4.12.2007 16:51

Onkos kellään ollut ongelmia homeen kanssa kookoksessa kasvattaessa? Tossa äkkiseltään kattelin, että jotain vihreetä on ruukkujen pinnalla.. prkl

Avatar
the patient
Viestit: 433
Liittynyt: 21.5.2007

Re: KERTOKAA KOOKOKSESTA

ViestiKirjoittaja the patient » 4.12.2007 17:13

Blazed kirjoitti:Onkos kellään ollut ongelmia homeen kanssa kookoksessa kasvattaessa? Tossa äkkiseltään kattelin, että jotain vihreetä on ruukkujen pinnalla.. prkl


Joo home iski mullakin kookokseen tosi nopeesti. Laitoi pinnalle vähän enemmän lecasoraa ja annoin olla, mutta ei sitä pois saanut kokonaan. Kasvit kasvoi ihan iloisesti loppuun, eikä home levinnyt kookoksen pinnalta mihinkään. Kookos imee niin älyttömän hyvin vettä, ettei kyllä ole mikään ihme jos vähän homehtuu.
Ne jotka toisinajattelee, ne vaa toisii ajattelee.


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija