Kuva

Vihannespunkin torjunta ja sadon aikaistettu korjuu

Kukka-Ukki
Viestit: 81
Liittynyt: 9.11.2006

Vihannespunkin torjunta ja sadon aikaistettu korjuu

ViestiKirjoittaja Kukka-Ukki » 17.8.2018 15:35

Hei

Yksi viljelijä kasvattaa finolan siemenetöntä kukintoa isossa kasvihuoneessa. Nyt on iskenyt vihannespunkki jo kymmeniin kasveihin. Kukinnot melkein valmiita. Voiko terveen sadon laittaa kuivatukseen ilman että epidemia etenee kuivatuksen aikana. Onko mitään keinoa pysäyttää epidemia niin ettei tuota ylimääräisiä kemikaaleja kukintoon. Hyvät neuvot arvokkaita nyt.

Cincerella
Viestit: 70
Liittynyt: 3.3.2012

Re: Vihannespunkin torjunta ja sadon aikaistettu korjuu

ViestiKirjoittaja Cincerella » 19.8.2018 12:38

En ole ihan varma mutta käsittääkseni vihannespunkki juurikin nautiskelee sitä kasvin nestettä, ja kuivaamalla se kasvi ei mielestäni olisi ravintoa sille punkille. kuivaisin siis asap

Avatar
alibaba8
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1489
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Vihannespunkin torjunta ja sadon aikaistettu korjuu

ViestiKirjoittaja alibaba8 » 6.9.2018 23:22

Mikäli kasvit tosiaan menossa kuivaukseen, voitte huoletta huuhdella niitä kevyellä vesisuihkulla kasvihuoneen ulkopuolella. Ystäväsi toki huomaa heilutella vedet pois kasveistaan mahdollisimman tarkasti ennen kuivausta. :wink:
Vihannespunkit leviävät kasveista toisiin myös kuivatuksessa sillä ne ovat agressiivisia etsimään uuden kasvupaikan. Ei siis kannata kuivata kasveja samassa tilassa jossa muita hyötykasveja ilman jonkinnäköistä punkkien poistoa. Punkit leviävät myös jo kuivumassa oleviin kasveihin mikäli niillä on sijhen mahdollisuus. Ei toki täysin kuiviin niinkään jäädäkseen.

Toivottavasti tämä vielä auttaa, mikäli taas sato on jo korjattu tietänet kuinka kävi. :D

Edit. Hohhoijaa, näköjään tänään on tällainen päivä että tulee vastailtua vanhahkoihin kyselyihin, mutta toivottavasti ohjeet auttavat ainakin jotakin toista vastaisuudessa. :?
Parasta aikaa on se, kun unohtaa koko kyseisen käsitteen olemassaolon.


Palaa sivulle “Sisäkasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: KKblowing ja 1 vierailija