Kuva

Kasvihuonekasvatus-topic

early pearl

Kasvihuonekasvatus-topic

ViestiKirjoittaja early pearl » 28.8.2004 22:45

Kuinka moni kasvattaa tai on kasvattanut ulkona kasvihuoneessa hamppua? Millainen yleiskuva on jäänyt kasvatustavasta? Kuinka myöhään syksyy olette voineet pitää kasveja ilman lämmittimiä? Luulisin 03-alueella ainakin lokakuulle pysyvän lämpötilat hyvällä paikalla plussan puolella kasvihuoneen sisäpuolella, jos se on umpinainen. Oletteko saaneet aikaan mitään? Millaisia neuvoja annatte niille jotka aikovat kokeilla kasvihuoneessa kasvattamista. Kertokaa omista projekteistanne!

Ps. rakentelen juuri kasvihuonetta puutarhani reunaan. Paikka on aurinkoinen ja suojaisa(lämmin syksylläkin). Ulkomitat 238 x 190 ja Harjakorkeus 240. Sinne tulee paljon muitakin kasveja, mutta pyhä kasvi (pari kolme?) saa pahaan parhaan paikan.

Avatar
pervert
Viestit: 247
Liittynyt: 17.5.2004

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja pervert » 29.8.2004 21:23

tiedä sitten onko tästä apua mutta:
Viime kesänä kasvattelin kasvihuoneessa ja laitoin samaan aikaan sekä sisälle 400w alle että ulos kasvihuoneeseen(viime kesä oli kylläkin ihanteellinen kun oli niin lämmin) siis vuosi -03
ja kasvit kasvoivat ihan yhtä nopeasti sekä sisällä että siellä kasvihuoneessa (tosin sitten jouduin lopettamaan kokeen turhien silmäparien pelossa)
mutta sellaiseksi 30cm kerkesi kasvamaan ja todella helppoa oli kun kosteus oli kumminkin aika korkea (ei tarvinnut pelätä nuutumista vaikka jaksanut ihan joka päivä käydä katsomassa)
mutta uskoisin että saisi ihan kivan oloiset sadot kasvihuoneessakin
Who controls the past now controls the future
Who controls the present now controls the past
Who controls the past now controls the future
Who controls the present now?

early pearl

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja early pearl » 29.8.2004 21:45

No suunnittelutyö on nyt kuitenkin omalta osaltani ohi ja toimenpiteet alkoivat. Valitsin paikan, niitin ruohikkoa pois ja pistin tapit niihin kohtiin joihin tulee kulmat. Sitten otin kuokan käteen ja kolmen tunnin työn jälkeen olin poistanut maata noin 20cm alueelta johon kasvihuoneeni tulee. Siihen ajan hiekkaa kun jaksan. Hiekan päälle tulee harso joka estää rikkaruohojen tms. kasvamisen. Harson päälle tulee kalliomurskaa ja sitten lecaharkoista elementti. Lecaharkkojen päälle kyllästetystä 2" x 4" puutavarasta alakierto ja siitä se sitten jatkuu keväällä. Pitää pistää styroksia ja pressu päälle niin on helpompi aloittaa työt keväällä kun ei ole lunta tuvassa ja maa ei ole niin pirullisen kovaa...

Avatar
Hemppo
Viestit: 721
Liittynyt: 14.2.2004

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja Hemppo » 30.8.2004 11:55

:wink: Käytä kasvihuoneesi seinä- ja kattomateriaalina tarkoitusta varten myytävää läpikuultavaa levyä/muovia. Ulkoapäin ei näe tarkasti, mitä sisällä on, vain suttuista vihreää väriä siellä täällä. Valonläpäisykyky on käytännössä yhtä hyvä kuin täysin kirkkaissa materiaaleissa, mutta kuumotukset voisivat vähentyä radikaalisti, kun jokainen huonettasi vaikkapa vain ulkoapäin katsova ei tunnistaisi hUUmekasvejasi.

Huoh, saisipa sitä itsekin joskus omakotitalon suojaisella pihalla, jotta voisi tuollaisen huoneen rakentaa...
Huii! :foil:

early pearl

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja early pearl » 30.8.2004 12:03

Noh, hyvä idea, mutta tarpeeton naapureiden kannalta. Puutarhaani ei näy kenenkään muun pihoista... Vain naapuriin menevä tie menee 30m.n päästä. Kuumotuksia aiheuttanee se kun tulee vieraita(sukulaiset) ja alkavat kiinnostua puutarhastani, ja päättävät mennä sisään kasvihuoneeseen. Silloin on enää yksi vaihtoehto, kertoa totuus ja eipä kai se niin paha juttu ole jos enoni tai siskoni tietää harrastuksestani. Kunhan siskoni lapset kasvavat niin sitten on ongelmia kun alkavat hölöttämään koulussa että eno kasvattaa hamppua...

Avatar
Ivey3
Viestit: 459
Liittynyt: 20.10.2002

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja Ivey3 » 1.9.2004 9:56

Perhana, kun en muista erään todella nopeasti kasvavan pensasmaisen pusikon nimeä.
Olisi kyllä nättiä kasvattaa kasvihuoneen ympäristöön näköesteeksi jotakin pensaita.
Saahan niitä toki ostettua valmiiksi kasvatettuina puutarhamyymälöistä.

Pitäisi auto varmaankin hankkia, meinaan itsellänikin olisi täydelliset kasvatusmahdollisuudet kesällä maalla.
Siellä kun ei ihan jokapäivä pääse käymään, vaikka auto olisikin.

Mitä materiaalia käytit kasvihuoneen katoissa/seinissä? Ihanko täysin läpinäkyvää?

early pearl

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja early pearl » 1.9.2004 10:53

Kierrätyslasia. Erään paperitehtaan pääkonttorin vanhoja laseja. Ja katto tulee pvc-muovista, joka on uv-suojattua ja läpäisee 91% valosta. Ja tuo kasvihuone on vasta aluillaan perustuksia rakennan nyt, ja runko tulee keväällä huhtikuussa(?)...

Avatar
kukkatyyli_
Viestit: 137
Liittynyt: 4.2.2004

Re: Ulkokasvihuoneessa kasvattajat?

ViestiKirjoittaja kukkatyyli_ » 2.9.2004 15:01

Kasvihuone on tosi kätevä, mikäli on hyvät mahdollisuudet sellaisessa kasvattaa.
Viime kesänä tuli hyvä sato nirvanan early mistystä.
Alueella 013 joensuusta vielä pohjoiseen pystyi ihan hyvin pitämään lokakuulle asti. Muutamat kasvit piti jo niittää ennen sitä kun ehtivät kypsymään yllättävänkin hyvin.
Tänä vuonna oli 2kpl Lowryderia samassa kasvihuoneessa. Olin onnekas, sillä 2:sta siemenestä molemmat nousi ja toinen oli narttu ja toinen urkki.
Toukokuulla laitoin kasvihuoneeseen ja elokuun puolessa välissä sai siemeniä keräillä.
Minun mielestäni tämä kertoo jo paljon kasvihuoneen kannattavuudesta.
Eikä kuumotuksia ole kun paratiisini sijaitsee sen verran korvessa, kaukana katseilta.

Tuff Gong
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1119
Liittynyt: 15.1.2005

Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Tuff Gong » 7.9.2005 15:12

Noniin. Olen ihmetellyt miksei täällä ole ollut enempää juttua kasvihuonehommeleista, eikös sen pitäisi antaa lisää kasvukautta ? Eikös jotkut earlypearlin tapaiset kasvit saattaisikin menestyä mahtavasti kasvihuoneessa ?

Tulipa mieleeni sekin, että minkälaisia pimennyskonsteja sitä voisi kehitellä kasvihuoneeseen, joku peitto päälle olisi yksi, mutta on siinä oma vaivansa ja vapaapäiviä ei olisi. Eli pystyisiköhän tuota automatisoimaan jotenkin ??? Polarisaatio tuli mieleen, mutta eikös myös ole joku tapa himmentää lasi jotenkin sähkön avulla, olen nähnyt jotain sellaisia akkunoita ameriikan vilmeissä.


Jos joku tietää hyvän ja tuottoisan kasvihuonelajikkeen niin sano nyt ihmeessä !
Muutenkin, tähän ketjuun voisi kerätä kasvihuonekasvatukseen liittyvää asijaa ?

Tarhapöllö
Viestit: 432
Liittynyt: 19.4.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Tarhapöllö » 7.9.2005 16:07

Olisi todellakin hienoa rakennella kasvihuoneen päälle vaikka joku moottoreilla toimiva "pimennyskikka". Vaihoehtojahan löytyy.
Mootorit vaan ajastimella kiinni ja homma on nakki.

Avatar
Pertti-Kyllikki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 497
Liittynyt: 4.4.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Pertti-Kyllikki » 7.9.2005 16:28

Vaikka en ole mikään Pro hampunkasvattaja vaan vaatimaton kotitarveviljelijä, niin uskaltaudun vastaamaan. Tein muutama vuosi sitten pitkästä puutavarasta kasvihuoneen. Semmosen pikkasen alle 20m² kokoisen ja 2,75m korkean pytingin. Siinäpä sitten olen kasvatellut itselleni tomaatit, kurkut, paprikat ynnä muut vitamiinipommit luomuna.

Kasvukauttahan kasvihuone jatkaa kivasti kummastakin päästä. Pienelläkin pakkasvahdilla varustettuun kasvihuoneeseen voi istuttaa taimet huhtikuun loppupuolella. Pienellä tuurilla sadonkorjuun pääsisi venyttämään lokakuun lopulle. Tietenkin kasvukausi riippuu niin paikan geopoliittisesta sijainnista kuin säidenhaltijastakin.

Vaikka automaattiset kastelut, tuuletukset sekä lämmittimet hallanvaralle saa kohtuullisen edullisesti niin homma pysähtyy juuri tuohon pimentämiseen. Sellaista et saa riittävän halvalla mistään. Et ainakaan sellaista missä pimennystaso olisi riittävä ilman että se ei herättäisi ympäristön uteliaisuutta.

Niinpä autoflower-lajikkeet lienevät ainoa järkevä vaihtoehto jotta kukan saamisen varmistuisi. Lisäksi kasvatustilan korkeus tulee rajoittavaksi tekijäksi. Kasvatettavan lajikkeen on oltava matalakasvuinen tai puutarhurin puolestaan ahkera latvoja. Vaikka minunkin kasvatustilassani harjakorkeus on liki 3m niin sivuräystään korkeus on 1.4m.

Homeenkestävyys olisi myös tärkeä ominaisuus kasvihuonekasvatuksessa näin syksymmällä. Yön ja päivän lämpötilaeron aiheuttama kondensaatiovesi arkipäivää minun omassa keitaassani.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
Oscar Wilde (1854 - 1900)

Tuff Gong
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1119
Liittynyt: 15.1.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Tuff Gong » 7.9.2005 17:12

Pertti-Kyllikki kirjoitti:Vaikka en ole mikään Pro hampunkasvattaja vaan vaatimaton kotitarveviljelijä,.......................


Oletko kasvattanut siinä hamppua siinä kasvihuoneessa, jos, niin kuin kävi, mitä lajiketta etc ?
Mitäpä jos jalostaisimme lowryderpohjalta isomman kasvin, jossa olisi sitä autofloweria 100%, voisiko tällä keinolla saada guguu ainakin shitloadin verran :D ?
Vai olisiko sellainen lajike jo olemassa jopa ?

Avatar
Pertti-Kyllikki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 497
Liittynyt: 4.4.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Pertti-Kyllikki » 7.9.2005 21:21

Tuff Gong kirjoitti:Oletko kasvattanut siinä hamppua siinä kasvihuoneessa, jos, niin kuin kävi, mitä lajiketta etc ?

Ei, en ole kasvattanut kasvihuoneessa muuta kuin ruumiinravintoa, sielunruoka sitten ulkosalla. On nimittäin käryn käydessä paha esittää tietämätöntä siitä että mitä kummaa siellä viherhuoneessa kasvaa.
Mitäpä jos jalostaisimme lowryderpohjalta isomman kasvin, jossa olisi sitä autofloweria 100%, voisiko tällä keinolla saada guguu ainakin shitloadin verran :D ?
Vai olisiko sellainen lajike jo olemassa jopa ?

Varmaan jos kasvihuonekasvatus olisi minulle mahdollista niin kokeilisin jotain sativaisempaa (lue=pitkäaikaisemman kasvuajan) lajiketta joka olisi autoflower tai keskipitkän päivän lajike kun kasvihuone mahdollistaisi loppuun asti kukittamisen. Mutta lowryder ja homeenkestävyys ei uskoakseni taida mennä ihan käsikkäin...

Cactaceae on koonnut komean listan lajikkeista jotka soveltuvat ulkokasvatukseen. Tuoltahan noita sopivia lajikkeita varmaan löytyisi.
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=16645
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

Oscar Wilde (1854 - 1900)

Avatar
hempgardener
Viestit: 241
Liittynyt: 12.4.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja hempgardener » 13.9.2005 18:58

joskus heitin tommosen idean että jos kaappiin (tai kasvihuoneeseen) tekisi urat verholle ja moottoroidun pimennysverhon laittaisi.. vähän samaan tyyliin kuin automaattinen autotallin ovi. toi kytkinhässäkkä on sit kokonaan toinen juttu mistä auton sähkölasista sen rakentais..
Don't panic - It's organic!

Avatar
Koessi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 995
Liittynyt: 13.9.2004

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Koessi » 13.9.2005 21:24

käykää ottamas kasvihuoneilta mallia, jossain on just tollaset rissoja pitkin kulkevat, moottorisoidut verhot... ne kun ajastais niin tulis bueno, ja mitä tulee uteliaisiin urkkioihin...koira pihalle ja aitaus jossa lukee...tää hurtta on raadellut ennenkin...

kasvi huoneen voi sit rakentaa osittain maan allekkin...niin että pintaan jää vain tälläinen armeejan varaston näköinen mutta läpinäkyvää muovia... helppo jemmata johonkin korpeen ja kastelun automatisoi kaivamalla pressun maan alle niin että se valuu sinne kasvu alustaan ja sen läpi salaojiin.. kuulostaa hirveältä hommalta mutta ei se ole sen kummempi tai kalliimpi kuin pentuna majan rakentaminen...suorittelen...eikä peurat tai hirvetkään pääse käsiksi... jos joku ei kässännyt ton muotoa niin se on sillain sulku merkki ) käänettynä alaspäin...

kaikkein hienoita tässä viritelmässä on se ettei tartte käydä mestoilla kun joskus lisäämäs ravinnetta... ja se että ei ole pakko laittaa multaan vaan voi tehdä putkesta(jotain 20cm halkasia) vesi järjestelmän jossa vesi tulee sieltä sade vedest tai jos joku puro niin sieltä...ja putken loppu päähän läppä jonka ylä laidasta vesi jatkaa matkaa... toki on ongelmiakin...esim kun tuo vesi tulee tonne niin pH kärsii ja ravinne pitoisuus laskee kokoajan... mutta senkin voi tehdä vähemmän vaikeaksi... esim dolomiitti kalkkia tai koivun tuhkaa sinne pressun alueelle...kun vesi sataa sille alueelle se saa automaattisesti alenevan phn ja lirisee maan alla sit sinne putkeen...sama homma ravinteis...pitää vain käyttää jotain nurtsi ja muita ravinteita jotka liukenee hitaasti... nämä vain jos ei aijo käydä kuin 1-2 viikon välein tsekkaan miten menee... tuuletus toimisi niin että kasvi huoneen katossa olisi tuulen ohjaimet jotka nappaa tuulta sisään just niinkuin nois isois kasvihuoneis...
Eli tää on mun suunitelma jonka sit joskus toteutan kun en jaksa enää sisä leikkejä... siinä kaikille nikkareille pykimistä pariksi päiväksi... kandee tehä jo tänä syksynä kattoa vaille valmiiksi niin keväällä kun lumilähtee niin pääsee samantien alkuun... ei tartte oottaa et routa sulaa et pääsee lapiohommiin...
Kaikki tämä ihan totisella naamalla... :|

galu

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja galu » 16.9.2005 19:37

ensikesänä olisi tarkoitus ehkä rakentaa kasvihuone "tomaateille" ja muille vihanneksille.
lokakuun puolelle jos saa venytettyä niin se riittäisi paremmin siementen valmistumiseen,
enää ei meinaa ulkona kasvaa juuri yhtään, joten osa siemenistä alkaa olla vaarassa
http://www.swecan.org/modules.php?name= ... =13&pos=65
http://www.swecan.org/modules.php?name= ... at=0&pos=4
eteläruottalaisilla on auringot ainakin kohdallaan..muutenkin aika hyviä satoja porukoilla on tuolla. :P

Avatar
Creba
Viestit: 122
Liittynyt: 22.11.2004

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Creba » 20.9.2005 11:41

Mulla oli tänä kesänä kasvihuoneessa 7 kasvia, ja kyllähän ne kasvoivat paremmin kuin metsässä olleet. Kun muistaa vaan kastella ;)
Fyysisesti heikko ja henkisesti levoton

Tuff Gong
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1119
Liittynyt: 15.1.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Tuff Gong » 8.10.2005 14:30

Creba kirjoitti:Mulla oli tänä kesänä kasvihuoneessa 7 kasvia, ja kyllähän ne kasvoivat paremmin kuin metsässä olleet. Kun muistaa vaan kastella ;)


Miten kävi kukan tulon suhteen ? Kasvatitko siemenestä ? Esikasvatitko ? Voitko panna lisätietoo....kuvii?

Avatar
Creba
Viestit: 122
Liittynyt: 22.11.2004

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Creba » 11.10.2005 11:15

Lajikkeen valinta meni sen verran vituralleen että kukasta en päässyt nauttimaan. Nyt oli kyseessä Caramella (aikas stydii lehtee muuten) Ensi kesänä sitten Stuporsoniccia, Lowryderia, Fin420... Suoraan siemenestä kasvatin. Esikasvatus ikkunalaudalla :lol:. Sato: Vitusti lehteä joka toimii kiitettävästi. Kuvia ei ole, paitsi ensimmäiseltä kuukaudelta. Toukokuussa siis iskettiin kasvihuoneeseen ja korjattiin elokuussa veke.
Fyysisesti heikko ja henkisesti levoton

Avatar
Kokain_
Viestit: 96
Liittynyt: 17.10.2005

Re: Kasvihuone-kasvatus-topicki

ViestiKirjoittaja Kokain_ » 18.10.2005 22:08

Onko näin että kasvihuone-kasvatuksessa voi soveltaa HuPu2:n ulkokasvatus ohjeiat vai onko kasvihuone kasvatukseen jokin sovellusmenetelmä?


Palaa sivulle “Ulkokasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija