Kuva

ravinteet ulkona

Asus
Viestit: 118
Liittynyt: 11.2.2006

ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Asus » 14.6.2006 2:12

olen suunitellut substralin ostoa ulkokasveille. Minkä ikäisille/kokoisille plantuille kannattaa antaa ja missä suhteessa veteen? ja Kuinka usein kannattaa antaa?
Myös jotain syysravinnetta/kukitusravinnetta mahollisesti, jotain mitä löytäs ihan joka kaupasta, suosituksia?

ai niin!
onko näistä ravinne tikuista mihinkään? :think:

Avatar
Amanita
Viestit: 28
Liittynyt: 19.4.2006

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Amanita » 14.6.2006 9:06

Purkin kyljes on annosteluohjeet... kyl pari viikkosille uskaltaisin melkein jo antaa. Kekkilän syysravinne on kuulemma ihan käypää gugitukseen mut kannattaa käyttää sit jotain ruukunvoimaa samalla. Kannattaa käyttää hakua... :P
E..eeii nää mun oo siis.. :|

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 14.6.2006 9:47

Ravinnetikut liukenevat liian hitaasti. Ei niistä ole oikein ulkokasvatuksen avuksi järkevissä mitoissa.

Uskomatonta mutta totta, väitän, että Hupu vastaa näihin aika tyhjentävästi:

Hupu 2 kirjoitti:Yleislannoitukseen sopiva ajankohta on noin viidennen lehtiparin vaiheilla, usein kesäkuun puolivälin jälkeen. Lannoite voidaan sekoittaa tai ripotella maahan tai antaa kasteluveden mukana. Erittäin nopeille autoflowereille (Lowryder ja tietyt risteytykset) ei yleislannoitusta kannata antaa lainkaan. Yleislannoitukseen soveltuvat esimerkiksi Biolan Yleislannoite tai Kekkilän perennaravinne, kuten myös kaikki sisäkasvatukseen soveltuvat ravinteet - tosin liiallinen nopealiukoisuus ei tuota ulkona erityistä hyötyä, ja kalliit ravinteet valuvat maaperässä helposti hukkaan.

Syyslannoitus annetaan kasville yleislannoituksen tapaan. Sopiva ajankohta syyslannoitukselle riippuu kasvin arvioidusta korjuuajankohdasta; mikäli kasvia pidetään "loppuun asti", syysravinne on hyvä antaa heinäkuun puolivälin jälkeen. Nopeammin valmistuvilla kasveilla sopiva ajankohta on ensimmäisten esikukkien ilmestyessä. Sopivia syysravinteita ovat kukitukseen sopivat, PK-voittoiset ravinteet. Edullisempina pakkauksina saa esimerkiksi Kekkilän Syysravinnetta ja Biolanin Syksyn PK-lannoitetta.

Avatar
Bumbklaatt
Viestit: 1076
Liittynyt: 28.4.2005

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Bumbklaatt » 14.6.2006 13:37

Jos jotain vielä jää mieltä askarruttamaan niin mitenkäs lannoitetaan kun tehdään siemeniä? Lisätäänkö typpipitoista lannosta syyslannoksen jälkeen pölytyksen tapahduttua vai kuinka?
THC

Avatar
PähkinänSärkijä
Viestit: 87
Liittynyt: 13.1.2006

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja PähkinänSärkijä » 14.6.2006 14:59

Ei koska se typpi hidastaa niiden siemenien valmistumista.
Ja mitä tapahtuu on jonkilaine ihme..

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 14.6.2006 15:37

Kasvi tarvii nimenomaan typpeä siementen tekoon...

...mutta PK:n jälkeen on ihan liian myöhä. Kukun alussa typpeä, vähän tavallista enemmän, se riittää.

Avatar
PähkinänSärkijä
Viestit: 87
Liittynyt: 13.1.2006

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja PähkinänSärkijä » 14.6.2006 20:37

..niin se taisi ollakin, että loppuvaiheessa se typpivoittoinen ravinne hidastaisi siemenien valmisumista
Ja mitä tapahtuu on jonkilaine ihme..

Postaaja
Viestit: 45
Liittynyt: 13.6.2006

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Postaaja » 13.7.2006 18:44

Missä vaiheessa pitäs tota kukitus ravinteita antaa ku kasvattaa ulkona??? :o

UnNatuReal
Viestit: 513
Liittynyt: 23.2.2003

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja UnNatuReal » 13.7.2006 19:10

Ite oon antanut perus Biobizzejä kuten sisäkasveille, kun en oikein vielä hallitse ulkokasvatusta/multakasvatusta niin että osaisin tehdä vaikka jonkunlaisen multasekoituksen, joka ei lisälannoitteita kaipaisi.

Eli kukituslannoittamisen olen laimeana aloittanut jo esikukinnasta ja lisännyt annoksien suuruutta kukinnan edetessä.

Avatar
Hissin Appi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 726
Liittynyt: 22.3.2006

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Hissin Appi » 14.7.2006 8:42

Kysellääns vähän lisää.
Eilen kävästiin taas "pellolla", jossa odotti erittäin iloinen yllätys. 3/4 parhaiten selvinneestä oli n. 50-70cm korkeita ja kasvit (Early Queen) näyttivät siirtyneen kukintavaiheeseen. Voisin vannoa nähneeni parit karvatkin... kännykkätaskulampun valossa paha sanoa.
Lehdet oli tummia, 9 sakaraisia (!) ja selvästi kämmentä isompia (oma lapio ei oo pienimmästä päästä :P ). Ei tullut aikasemmin mieleen että ne yhdeksää sormeakin kasvattavat, onko lajikekohtasta vai olosuhteista kiinni? Hyvä kuitenkin!

Nyt tekisi mieli vähän jeesata lapsukaisia kevyellä kukituslannoituksella. Kannattaako tutustua esim. BioBizzin tuotteisiin, vai lantratakko sopiva ravinnesekoitus (puolet hydron vastaavasta?) perus Flora-pack ravinteilla?
En mitenkään mielettömän aktiivisesti ajatellut käydä lannoittamassa, joten jos ero nyt ei ihan huomattava ole, pitäytyisi tietenki mielellään litkuissa jotka löytyy jo.
Eilisestä iltareissusta hurjasti innostuneena taidan laittaa jotain kasvupäiväkirjaakin kun ovat nyt mielenkiintoisemman vaiheensa aloittanut :)
Mundus vult decipi.

No more running.

Avatar
Stardust81
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1410
Liittynyt: 27.9.2003

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Stardust81 » 14.7.2006 8:59

Hissin Appi: Laita ihmeessä päiväkirjaa, tai ainakin kirjoita kokemuksistasi Kalainfoon, siellä oli suht vähän infoa Early Queenista, en ollut itsekään ennen tutustunut lajikkeeseen.

Jos sulla on valmiina jo hydrolitkut, niin tee niistä sopivan laimea seos ja pistä sitä ulkokasveillesi, tuskin mitään huomattavaa eroa olisi muilla lannoitteilla. Niin ja jos kuvia saisi, niin ain parempi :) Rehevät ulkokasvit on aina ilo silmälle!
Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.

galu

ziiiikzaaaakkkkkk.......

ViestiKirjoittaja galu » 16.7.2006 22:24

Ravinnetikut liukenevat liian hitaasti. Ei niistä ole oikein ulkokasvatuksen avuksi järkevissä mitoissa.


oletkos itse kokeillut noita? :wink:

avuksi on ollut ja pelkästään hyviä kokemuksia noista vihreistä.
niitä onkin tullut käytettyä jo useampana vuotena, varsinkin paikoissa minne ei jaksa aina kantaa ravintoa...
sopivasti kun sataa/kastelee niin imeytyminen on varmasti tarpeeksi nopeaa (ennen kukulannoitusta) ja tulee nättiä kasvua.

(ja joskus kun kasveja on pitänyt vielä isoina siirrellä, niin tikut ovat muuttuneet hötöksi tai imeytyneet kokonaan, niinpä sateisena normikesänä tikut ei varmastikaan riitä lannoittamaan sitä kahta kk:ta mitä etiketti lupaa)

nyt testissä on myös punaisia.

ihmeellinen neuvo hupussa ettei ryydereille ollenkaan yleislannoitetta...nehän syö mielellään vähän pidempään typpeä, ellei sitten halua jotain riukuja paskoja... :yes:

Avatar
Addic
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 1956
Liittynyt: 2.9.2001

Re: ziiiikzaaaakkkkkk.......

ViestiKirjoittaja Addic » 17.7.2006 3:35

galu kirjoitti:nyt testissä on myös punaisia.

ihmeellinen neuvo hupussa ettei ryydereille ollenkaan yleislannoitetta...nehän syö mielellään vähän pidempään typpeä, ellei sitten halua jotain riukuja paskoja... :yes:

Punaiset toimivat varmaan yhtä hyvin kuin ne vihreät, eli vegessä.

Tuota LR:ille typen syöttämistä kukinnan alussa olen myös pyöritellyt mielessäni. Piti kokeilla nyt meneillään olevalla kierroksella, mutta luotin kuitenkin lopulta (jälleen kerran) mullan typpireserveihin.

Vaikka tosiasia on, että hyvä LowRyder-feno ei pukkaa karvaa heti sirkkalehdistä, eikä raottunut siemen puske pallia, niin silti tällaisista fenoista tykätään eniten, ja porukalla on vieläpä usein kummallista mieltymystä tehdä ne lr-siidunsa juuri tuollaisilla hätäisimmillä yksilöillä. Kukintaa pitää saada jo vesilasissa siementä liottaessa! Ja pakkohan sen on valmistua 60-päivässä taimettumisesta - "kyllä tää nyt kaatuu vaikka on ihan raaka, kyllä tän pitäis olla kypsä kun tää on lowryder". Haetaan siis yyber-nopeaa kukintaa, johon kaavaan typpi ei varmaankaan "sovi". (ei kyllä sovi suuret sadotkaan)

galu

ziiiiiikzaaaaakkkkkkk.......

ViestiKirjoittaja galu » 17.7.2006 19:59

no joo kyllähän esim. tuo (puutarhan) musta multa lupaa lannoituksen riittävän kuukaudeksi...
vaan aika tyyristä olisi sitä kaikille raahata, itsellä monesti multasekoitukset onkin mitä on tai suoraan vanhoihin.


rytkyille en noita puikkoja, kuten tuolla totesinkin:
http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=16740 (ja total on vaihtunut bioon)
ellei sitten siemennettäville.... :think:

bongo j
Viestit: 34
Liittynyt: 16.9.2004

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja bongo j » 23.7.2006 0:29

Kemiallisista ravinteista (eli substral, kemiran jutut ym.):

Nämä ovat keinotekoisesti tuotettuja aineita, joihin esim typpi on sidottu ilmasta fossiilisten polttoaineiden avulla. Aineet, joihin ravinteet on sidottu (fosfaatit, nitraatit) ovat haitaksi maan eliötoiminnalle, eli toisin sanoen tappavat maata. liuetesaan vesistöihin aineet tappavat eliötoimintaa myös niissä sekä aiheuttavat vesistöjen rehevöitymistä. aineet varastoituvat mm. kaloihin ja päätyvät näin myös ihmisiin aiheuttaen syöpää. Tätä aiheuttaa ennemmin kylläkin tavanmukainen maatalous sekä pesuaineet, kuin pienimuotoinen hampunkasvattelu metsissä, mutta aineiden vaikutus hamppupenkeissäkään ei ole eduksi. Terveessä elävässä maassa on sienijuuria, jotka elävät symbioosissa kasvien kanssa ollen tavallaan juurten jatkeena. Ne saavat kasvilta tarvitsemiaan sokereita ja antavat kasville vettä syvemmältä maasta. Ne pystyvät antamaan kasville myös joitain ravinteita, kuten fosforia, mikä on tärkeä hampun kukinnalle. Sienijuria ei ole kemiallisesti viljellyssä maassa.

Kun aineet ovat keinotekoisia, se välittyy myös lopulta siihen kukintoon, jota polttelet joskus syksyllä sitten. Eikä vaikutus ole sama, kuin luonnonmukaisilla ravinteilla kasvaneissa kasveissa.

Luonnon vahvoja ravinteita ovat kakat. Esim kanankakassa (jota myös kätevästi puutarhakaupasta saa) on runsaasti typpeä ja lepakonkakassa kukintaa edistäviä ravinteita. Myös hyvä kotikonstinen ravinne on nokkoskäyte. Puolikas ämpärillinen nokkosia, ämpäri vettä täyteen ja kaksi viikkoa odottelua. Nämä kaikki eloperäiset ravinteet parantavat maan eliötoimintaa ja terveestä maasta kasvaa myös terveempiä kasveja.

Rauhaa ja rakkautta, sekä onnea kesän projekteille!
music and herb is the healing of the nation

Jopo
Viestit: 534
Liittynyt: 26.6.2005

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja Jopo » 23.7.2006 7:04

bongo j kirjoitti:Kemiallisista ravinteista (eli substral, kemiran jutut ym.):
aineet varastoituvat mm. kaloihin ja päätyvät näin myös ihmisiin aiheuttaen syöpää.


Kuitenkin näidenkin kalojen syönti on terveellistä. Epäilenpä, että tämä pointti ei kovin vahvasti ole vaikuttamassa muutenkaan, vaan pääpaino oli sillä mitä nykyiset tehomaatalouden lannoitteet tekevät luonnolle.

Maatalous on tällä hetkellä varmasti suurin vesistöjen fosforikuormittaja -> vesistöjen rehevöityminen, sinilevälautat sun muut. Maatalouden vesipäästöjen puhdistaminenkaan ei ole mikään simppeli juttu. On aika työlästä käydä tekemässä jäteveden puhdistuslaitos jokaisen ojan/salaojan päähän. Olettaisin, että tulevaisuudessa peltojen ojituksiin aletaan vaatimaan sakokaivot ennenkuin vedet päästetään vesistöihin. Tämäkään ei loppujen lopuksi paljoa auta, kun fosfaatit ja nitraatit ovat kuitenkin liuenneina veteen eivätkä saostu kaivoihin ilman esim. jätevesienpuhdistuslaitoksissa käytettäviä ferro/ferrisulfaatteja. Vaikka lannoitteet vaihdettaisiin tänään ehtaan paskaan, niin kyllä sekin vaikuttaa vesistöihin ihan samalla tavalla.

Se kuulostaa kyllä harmilliselle, että kemialliset lannoitteet tappaisivat maasta sienirihmaston. :think:

bongo j
Viestit: 34
Liittynyt: 16.9.2004

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja bongo j » 29.7.2006 20:21

Itämerestä kalastettujen kalojen syöminen ei ole täysin terveellistä, mutta on katsottu että nykyajan länsimaisen ihmisen ruokavalioon kalalla on enemmän terveyttä edistäviä vaikutuksia, kuin kalan sisältämillä myrkyillä haitallisia. Kuitenkin Suomessa ja Ruotsissa syödään sellaista kalaa, mitä muut Euroopan maat eivät edes päästäisi maansa rajojen sisälle, koska se oikeasti sisältää aika paljon myrkkyjä.

Jos kaikki väkilannoitteet vaihdettaisiin kakkaan, niin se ei kuormittaisi vesistöjä nykyisellä tavalla. Luulen itseasiassa että aika vähän, sillä kakan sisältämät ravinteet eivät liukene vesiin kovin helposti, kun taas väkilannoitteet liukenevat helposti. Ja liuetessaan niillä olisi toki rehevöittävä vaikutus, mutta ei väkilannosten tappavaa vaikutusta. Uutiset tässä taannoin kertoivat, että Itämerestä suuria osia on niin huonossa kunnossa, ettei pohjaeliöstöä ole ollenkaan. Käsittääkseni Suomen edustalla asiat ovat juuri tällä tolalla. Luulen että ainut oikea keino olisi vain vaihtaa myrkyt luonnontuotteisiin ja lopettaa myrkyllisten aineiden valmistus kokonaan. Luontoäiti tarjoaa kaiken tarpeellisen kasveille ja eläimille ja ihmisille ja kun käy kapinaan luontoa vastaan, joutuu ongelmiin.
music and herb is the healing of the nation

galu

ziiiikzaaaaakkkkk.....

ViestiKirjoittaja galu » 31.7.2006 23:37

Se kuulostaa kyllä harmilliselle, että kemialliset lannoitteet tappaisivat maasta sienirihmaston.


ripen tappaa varmaan kaiken, suosittelen myös ulkokasveille:
http://viherpeukku.com/catalog/product_ ... cts_id=599
ja päälle vesihuuhtelut.

Avatar
-Card-
Viestit: 487
Liittynyt: 9.12.2005

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja -Card- » 1.8.2006 0:19

Mitenkäs tuo annostelu Kekkilän Syysravinteella, kun sitä pitäisi laittaa 5 mittalusikallista /10 litraan vettä... Kastelin tänään kuitenkin kasvini yhteensä vain 4,5 litralla vettä, johon laitoin reilut 2 mittalusikallista. Voiko tuota annostusta lisätä?
Ja pitääkö tuota syysravinnetta tosiaankin antaa vain pari kertaa koko syksyn aikana, kuten paketin kyljessä lukee?

NewiZ
Viestit: 7
Liittynyt: 15.2.2006

Re: ravinteet ulkona

ViestiKirjoittaja NewiZ » 2.8.2006 10:47

Itse ainakin olen antanut kekkilän syysravinnetta jo 2 kertaa ja reilusti enemmän kuin ohjeen annostelu antaa luvan.. Kasvi voi erinomaisesti :)


Palaa sivulle “Ulkokasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija