Kuva

Parvekekasvatus

Fomppuharum
Viestit: 339
Liittynyt: 24.4.2012

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja Fomppuharum » 11.3.2019 6:56

Chiller kirjoitti:Toki kasvatan vain koristeeksi ja maanparanteeksi, ja istutan myöhemmin vattuja ja parannan muuten vaan maapohjaa :pimp: Isot puskat on ulkona komeampia ja hyvä kun metsät saa madonpesiä ja mycorizaa. Positiivinen eliöstö leviää sieltä hyvin.
Ihan vakavastikin voi asian ottaa. Mukavaa puuhastella luonnossa ja onnistumiset ruokkii itseään. Ei kannata hävetä jos lähtökohta viherpiiperrykseen on kannabis. Ehdottomasti kannattaa kiinnostua myös outdoorista luonnollisimmillaan. Symbiotismista yms. Harmittavan moni häipyis laboratorio olosuhteisiin avaruuteen hifistelemään. Pelkäävät punkkeja ym ja eivät osaa luoda vastustuskykyä. Voimaa.
Jos osaat kasvattaa kunnon outdoorin, osaat kasvattaa mitä tahansa. Ja kunnioitat myös luontoa melko varmasti.

Summa summaarum. Iso juuri tila ja ilmavuutta spottiin. Jokin hyvä multa muttei liian lannoitettu, koska silloin et voi tehdä lisäyksiä. Sit lisäykset, perus kanankakat, lepakon guanot, merilevät ja himppu luujauhoa. Sit muhitusta. Toki voit tehdä ihan kompostin ja lisätä madot, jos on aikaa.
Sit pintaan taimimulta kerros, ja kylvömulta turveruukkuun josta juuret pääsee läpi. Näin juuret pääsee levittäytymään sopivan vahvuisiin multiin kasvuvaiheen mukaan.
Tämä on peruspaketti. Voi vielä kohentaa todella reilusti kaikkea.
Huipputasolla ruokitaan enää mikrobiomistoa, täsmäravinnolla. Hormonaalisilla kasveilla ja kannabiksella.


Oliko sulla kuumetta tai jotain kun kirjoitit tämän?

Chiller
Viestit: 327
Liittynyt: 20.3.2016

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja Chiller » 14.3.2019 5:16

Siltä näyttää, näin asiayhteyksistä erillään. Mielestäni tässä oli kuitenkin jokin pointti kun kirjoitin. En ole ikinä omistanut kuumemittaria.

Lähinnä hain näkökulmaa top level kasvatukseen. Jos mietit vain nopeaa tehokasta toimintaa kriminalisaation alla, et pääse kovin korkealle tasolle ja kaikin puolin positiiviseen vasteeseen.

Jorkka
Viestit: 2
Liittynyt: 16.8.2019

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja Jorkka » 16.8.2019 13:37

Olen aivan ensikertalainen hampun kasvatuksessa. Laitoin itä-kaakon ilmansuuntaan olevalle lasitetulle parvekkeelle 15.päivä toukokuuta tänävuonna feminisoituja white widowseja ämpäreihin kasvamaan. Huono ja todella vaihteleva kesä ollut ilmojen suhteen. Nyt kuitenkin 3 kk:n päästä näyttäisi vaaleita haituvia ilmaantuneen kasveihin. Ovat todella koko kesän vaan älyttömästi kasvaneet kokoa, pitutta ja leveyttä+ paljon reheviä tummanvihreitä lehtiä, mutta kukkimiseen vai onko se nyt haituvien ilmestymiseen meni aikaa mielestäni kauan. Johtuneeko sitten suht viileästä kesästä ja liian vähästä auringon paisteesta, valoisista öistä yms. , että näin hidasta on ollut. Alunperin pienelle parvekkeelle laitoin 4 kasvia kasvamaan, mutta tällä hetkellä enää vain kaksi jäljellä. Tilan puutteen vuoksi ja valtavan kokoisiksi noin 120cm+ kasvaneet kasvit alkoivat jo ulkoa katsottuna näkymään turhan selkeästi. Myöskin yksi kasvi jo alku vaiheessa pitkäksi kasvaneena, mutta vareltaan liian hennoksi jääneenä kirjaimellisesti katkesi ja kaatui. Toinen taas levittäytyi niin valtavan leveäksi, johtuen siitä että olin tyhmyyttäni siitä jo noin kuuden viikon ikäisenä katkonut lehtiä- ja latvaa. Oli sekin sitten heitettävä roskiin noin elokuun alkupuolella, kun vei tilaa ja valoa kahdelta muulta. Latvotut lehdet eivät tietenkään kolisseet, vaikka sekin piti kokeilla. Lannoitus on mielestäni onnistunut hyvin ainakin lehdet ovat sopivan tummanvihreitä ja kasvit muutenkin terveen ja hyvinvoivan oloisia.
Nyt herääkin kysymys, että onko mitään toivoa, että valeanhaituvaiset kasvit ehtisivät vielä tämän kesän aikana (elokuu-syyskuu) kukkimaan ja kypsymään. Hieman huolettaa sekin kun etenkin nyt kun haituvat ovat alkaneet lisääntyä myös pituus vielä kasvaa ja veikkaan että 130cm kohta mennään. Lisää stressiä aiheuttaa myös se että niiden näkyvyys ohikulkevalle kävely- ja pyörätielle lisääntyy pituuskasvun myötä. Lannoitteena olen käyttänyt aina kastelun yhteydessä "Biolan kastelulannoitetta".

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3333
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 16.8.2019 13:54

Voiko kasvien päälle virittää vaikka verkkoa?
Vihreällä muovilla päällystettyä metallista aitaverkkoa, myyydään rautakaupoissa metritavarana.
Verkon oma painokin voi riittää, mutta ainahan sinne voi jotain punnuksia keksiä tai proppaa parit ruuvit.
Kai nää kasvit oli AutoFlower siemenistä?
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

Avatar
goshjeepers
Viestit: 70
Liittynyt: 9.4.2019

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja goshjeepers » 16.8.2019 14:24

Jorkka kirjoitti:Olen aivan ensikertalainen hampun kasvatuksessa. Laitoin itä-kaakon ilmansuuntaan olevalle lasitetulle parvekkeelle 15.päivä toukokuuta tänävuonna feminisoituja white widowseja ämpäreihin kasvamaan.
Photoperiodit eli normi fem/reg kasvit vaatii sen 12h pimeyttä kukkiakseen. Päivän pituus laskee alle 12h syyskuun loppupuolella. Pelastaaksesi tilanteen ja otat nykyisistä rehuista sopivan kokoiset pistokkaat ja pidät parvekkeen lämpimänä sinne marraskuulle saakka. Lämmitettävää tilaa voi pikkupistoille rajata pienoiskasvihuoneella(48x58x130 20€ puuilo). Jos kasveissa näkyy jo esikukintoja niin pistot ei käsittääkseni enää pelasta. Kovaa taittelua/trimmausta plantuille, ettei hypi kenenkään silmille.
Sitä saa mitä ei ees tilaa.

Jorkka
Viestit: 2
Liittynyt: 16.8.2019

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja Jorkka » 16.8.2019 15:09

OK. Kiitos paljon vinkeistä. Seuraan tilannetta ja toimin sen mukaaan.

kapteeniobvious
Viestit: 3
Liittynyt: 20.9.2019

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja kapteeniobvious » 20.9.2019 18:45

Onko ihmisillä, kavereiden kavereilla, kissoilla ja koirilla, kokemusta siementäjän tarjoamista siemenistä parvekekasvatuksessa? Itsellä oli, muistaakseni, Pehkuruderia ulkona vuosia sitten, ja jos parempi paikka ja kesä olisi suotu, olisi sato että poltto ollut erihyvää (toki niin oli keskeneräisenäkin kaadettu).
Erityisesti seuraavista lajikkeista kiinnostaisi kuulla lisää:
- Northern Sun Autoflower
- Ovela Ratsastaja Autoflower
- Pehkuruder (Suorakylvö)
- Trabant

Ja miksei seuraavista Earlyistäkin:
- Northern Sun
- PehkuThyphoon

Informatsionea hajusta ja korkeudesta erityisesti, mutta myös mahdollisesta esikasvatuksesta, ja sen pituudesta. Myös kasvien, vain osan (esim. yhden, kahden oksan), pölyttämisestä kiinnostaisi kuulla, sillä haaveilen seuraavan vuoden risteytysprojekt(e)ista!

Kiitos kaikille jotakin vastanneille kiitos, myös vittulijoille!

Fomppuharum
Viestit: 339
Liittynyt: 24.4.2012

Re: Parvekekasvatus

ViestiKirjoittaja Fomppuharum » 20.9.2019 19:40

kapteeniobvious kirjoitti:Onko ihmisillä, kavereiden kavereilla, kissoilla ja koirilla, kokemusta siementäjän tarjoamista siemenistä parvekekasvatuksessa? Itsellä oli, muistaakseni, Pehkuruderia ulkona vuosia sitten, ja jos parempi paikka ja kesä olisi suotu, olisi sato että poltto ollut erihyvää (toki niin oli keskeneräisenäkin kaadettu).
Erityisesti seuraavista lajikkeista kiinnostaisi kuulla lisää:
[b]- Northern Sun Autoflower
- Ovela Ratsastaja Autoflower
- Pehkuruder (Suorakylvö)
- Trabant[/b]
Ja miksei seuraavista Earlyistäkin:
[b]- Northern Sun
- PehkuThyphoon
[/b]
Informatsionea hajusta ja korkeudesta erityisesti, mutta myös mahdollisesta esikasvatuksesta, ja sen pituudesta. Myös kasvien, vain osan (esim. yhden, kahden oksan), pölyttämisestä kiinnostaisi kuulla, sillä haaveilen seuraavan vuoden risteytysprojekt(e)ista!

Kiitos kaikille jotakin vastanneille kiitos, myös vittulijoille!


On kokemusta. Olen kasvattanut eteläisessä Helsingissä, ylimmässä kerroksessa eteläisellä ikkunalla Lowryder#2 ja Sour60 lajikkeita. Isot ikkunat, suoraan etelään, ei häiritseviä puita tai rakennuksia, eikä varsinkaan naapureita. Sato oli vähintään yhtä suuri kuin ulkona, ehkä jopa parempi. 1.5.- 30.9. Aikavälillä.

Allmix alusta, 18 litran ruukku, GHE ravinteet. Haisivat ihan **tusti. Asuntotilanne sellainen, että häätö tai virkavalta ei voi tulla kylään.(diplomaattiseen koskemattomuuteen verrattava tilanne) En asu enää ko. osoitteessa.


Palaa sivulle “Ulkokasvatus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija