Kali Mist

Kannabislajikeinformaatiotietokanta http://kalainfo.hamppu.net/

4.0

1
0
Ei ääniä
2
1
11%
3
0
Ei ääniä
4
6
67%
5
2
22%
 
Ääniä yhteensä: 9

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Kali Mist

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 18.10.2005 0:15

Lajike: Kali Mist
Arvosana: 4,0 (ääniä yhteensä 9)
Lajiketyyppi: vakautettu lajike
Linjaus/sukupuu:
Genotyyppi: hybridi, sativainen
Kukitusaika: 70-90 pv
Haju: mausteinen
Korkeus:

Vaikutus: korkealentoista

Kuvaus

High Times Cannabis Cup 1995 / hydro-sarja, 1. sija
High Times Cannabis Cup 2000 / sativat, 1. sija
High Times Cannabis Cup 2002 / sativat, 3. sija

Sativa/indica 90/10

Eräs suosituimpia sativahybridejä. Helppohoitoinen, vastustuskykyinen homeelle ja melko vähähajuinen. Kehrääjäpunkeille altis. Kukituksen aikana venyy huomattavasti, joten useimmiten kasvi kannattaa siirtää kukitukseen jo varsin lyhyenä.

Vaikutuksiltaan jopa tripauttava, vahva sekä positiivinen.

Saatavuus
Serious Seeds

Avainsanat:
sisälajike, ei homeherkkä, cup-palkittu

Avatar
Mehmed
Viestit: 165
Liittynyt: 7.4.2005

Re: Kali Mist

ViestiKirjoittaja Mehmed » 18.4.2006 8:18

Tässäpä pienimuotoinen raportti tästä lempilajikkeestani.

Tämä lajike on suhteellisen helppo kasvattaa, ei ota kasvattajan tekemiä virheitä helposti itseensä. Kasvuvauhti vegessä ei ole päätähuimaava, mutta kukituksessa saattaa helposti räjähtää käsiin.

Kali on suurimmaksi osaksi sativainen, mutta vegessä tätä ei uskoisi. Kali kasvattaa mielettömän isot, indicaiset lehdet, mikä saa epäilemään lajikkeen geenejä. Kukituksessa tämä sitten korjaantuu ja sativa-geenit tulevat esiin.

Pistokkaat juurtuivat ainakin minulla hitaasti, kesti melkein kolme viikkoa (tai sit en vaan osaa). Juurtuneet pistokkaat siirrettiin vesiviljelyyn (ebb&flow) ja kukitukseen melkein heti, mikä rajoitti pituuskasvua sopivasti ja hyvin lievällä taittelulla kasvi jäi vain noin 120 senttiseksi.

Olen kasvattanut Kalia sekä mullassa että vedessä. Mullassa kasvanut Kali saattaa jäädä aika laihaksi, mutta vedessä kasvanut on suhteellisen tuuhea (ainakin ennen kuin on pudottanut suurimman osan lehdistään). Latvottuna Kali haaroittuu mukavasti.

Haju ei ole kaikkein voimakkain, mutta saattaa aiheuttaa ongelmia ilman kunnollista hajunpoistoa (kuten allekirjoittaneella). Haju on voimakkaampi vedessä kasvattaessa. Itse haju on tunkkainen, ehkä jopa hieman pistävä hampun tuoksu.

Yleisesti Kalia sanotaan vähäsatoiseksi, mutta kyllä yhdestä kasvista saa oikein kasvatettuna riittävästi kukkaa. Kukat ovat ilmavia ja todella hartsisia.

Serious Seeds sanoo Kalin valmistumisajaksi 70-90 päivää, josta se on minulla ollut valmis lähempänä tuota 70 päivää. Mullassa kasvatettuna vuosi sitten kaikki karvat olivat tummia (en omistanut silloin mikroskooppia) 74 päivän kohdalla. Vedessä kasvatettuna trikomit olivat sameita 67 päivän kohdalla. Mielenkiintoisesti kaikki karvat olivat tummia, vaikka trikomit eivät olleet valmiita. Tämä saa epäilemään vuosi sitten tapahtuneen kasvatukseni kypsyyttä (vaikka se olikin voimakasta)...

Polttaessa Kalia ensimmäiseksi huomaa maun. Se on pistävä, sitrusmainen ja hartsinen maku, joka jää mukavasti viipyilemään kielen pinnalle. Vaikutus on yleisesti korkealentoista, mikä on viimeinen varmistus kasvin sativaisuudelle. Mielenkiintoisesti ainakin minulle Kalin vaikutus on joko täysi jumitus tai täysi yläpilvi, riippuen tilanteesta. Jos olen sisätiloissa jumittamassa tietokonetta tms, Kali saattaa vetää minut todella jumiin ja pään sisään. Jos taas olen ulkona tai puuhailemassa jotain, Kali on todella energistä. Erittäin hyvää kesäpäivän polttoa! Kali on myös hyvin voimakasta, joillekin jopa lievästi tripauttavaa. Esimerkiksi tyttöystäväni ei voi polttaa tätä ollenkaan tai hänellä menee liian pitkälle!

Tämä on lajike, jota voi suositella varauksetta jokaiselle sativan ystävälle!

Tähän loppuun vielä kuva viimeisimmästäni Kalista (muut kuvat meni OG:n mukana). Valona 250 w natikka, systeeminä ebb&flow AHH:n lannoitteilla. Kukkinut 48 päivää. Pahoittelen epäonnistunutta kuvan rajausta (pilvessä otettu)

Kuvalinkki
Bilteman kuvastosta: Jakorasia, 12 V

Avatar
Elkx
Viestit: 61
Liittynyt: 1.12.2005

Re: Kali Mist

ViestiKirjoittaja Elkx » 4.5.2006 16:24

Kuvalinkki
17 päivää valojakson vaihdosta (18/6 -> 12/12) ja 10 päivää esikukintojen ilmestymisestä.

Kuvalinkki
Samat asetukset, kuvassa kolme kasvia. Pari oikealla ja yksi vasemmalla. 600w spna ja hydro.

Aluksi tosiaankin olivat matalia ja tasaisia puskia. "Huiput" ovat tulleet esille valojakson vaihduttua.
Ollut helppo laji ja toivottavasti lunastaa lupauksena kompostissa.

-E

ps. netistä löysin kuvat tukemaan tarinaani ;)

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4210
Liittynyt: 7.1.2003

Kali Mist

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 19.7.2006 11:22

Omat kokemukset Kali Mististä.. :mrgreen:

Yhdestä paketista löytyy useita selvästi indicaisempia yksilöitä, mutta monen metsästämä sativafenokin löytyy jo yhdestä, kuten luvattua.

Tämä feno kukkii hieman pidempään kuin muut, budi on äärimmäistä sativahöttöä (huom. sitä on PALJON, höttö-sanalla viittaan vain budin rakenteeseen), mutta myös äärimmäisen hartsista ja haju on erilainen muihin yksilöihin verrattuna; Perus "korkeaoktaaninen sativa-sitrus"-haju mikä sativoissa usein haisee ja mitä indicoista harvoin löytyy, sekoittuu oudon tinnerimäiseen puhdistusaineen hajuun. Todella mielenkiintoinen tuttavuus, ja itseasiassa satoisemmasta päästä puutarhassa kun kilpailijoina olivat Reservoir Seedsin Sour Diesel V3, Serious Seedsin AK-47 ja erään ystävän tuottamat Skunk #1 x Lavender :t.. Yllätyin erittäin positiivisesti siis sadon määrästä, oudoksuin hajua mutta rakastin/tan polttoa. Miellyttävää, vahvaa sativalentoa joka ei kuitenkaan nosta vaino-aspektia niin korkealle kuin useat muut sativat.

Muutkin yksilöt hyviä, ja riippuu kait vähän mitä etsii mutta epäilempä että kukaan lähtee indicoita Kali Mist-pussista etsimään vaan he haluavat sitä sativaisinta Kali Mistiä.

Yhteenvetona voisin sanoa että erittäin helppo kasvatettava (Helpoin sativa ikinä? Mahdollisesti.), jonka satoisuus yllättää/yllättäisi varmasti monet jotka partoihinsa mumisevat että "sativoissa on pieni sato".. Älä siis harkitse toista kertaa, jos olet Kali Mistiä ostamassa! :)

Kaikkien aikojen paras kukka? Ei.

Vastaako hypetystä? Ei.

Onko hyvää? Todella. :yes:

-J


Palaa sivulle “KaLaInfo”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija