Kuva

Juurimätä / Pythium hydrossa - Miten saada pois?

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
zx-12r
Viestit: 73
Liittynyt: 7.5.2007

Re: Juurimätä / Pythium hydrossa - Miten saada pois?

ViestiKirjoittaja zx-12r » 10.11.2015 20:10

Kertokaas joku kokeneempi, onko juurimätä silloin edennyt vielä pitkälle, jos ph nousi normaalisti vielä monta päivää. Tänään otin kasvin hoitoon ja laitoin vetyperoksidia ja silikaattia hydroon ja vaihdoin vedet ja desifioin ilmapumpun ja vesipumpun jne.

Lisäksi juuret eivät haisseet vielä ollenkaan, mutta eivät ne näyttäneet kovin haarottuneiltakaan. Onneksi valtaosta juurista jäi henkiin vahingoittumana.

Poistin tosta huonoimmalta näyttäneet juuret kun näytti niin rastoittuneelta. Outoo että juurimätä tuli tohon hydroon, kun lämmöt ollu resosa +18-20C , pari kertaa käyny +23C:ssä. Epäilisin että valovuoto tuonne on laukassut ton. Onneksi kasvi oli alkanu tekemään uusia juuria.

Onko joku onnistunut käyttämään muuten Siliconia ja vetyperoksidia yhtäaikaa ?

zx-12r
Viestit: 73
Liittynyt: 7.5.2007

Re: Juurimätä / Pythium hydrossa - Miten saada pois?

ViestiKirjoittaja zx-12r » 13.11.2015 20:39

Tässä joku on saanut lisäravinteella tai jollain kasvamaan ruskeiden juurien sisältä uudet valkoiset juuret, onko Suomessa saatavilla vastaavaa ravinnetta ?
http://www.growweedeasy.com/root-rot

Eli tälläinen ravinne kyseessä :
http://www.amazon.com/gp/product/B00286 ... wwcom07-20

Toihan on parempaa kuin vetyperoksidikin jos noin parantui vaan juurimätä pois...

pegasus
Viestit: 67
Liittynyt: 9.7.2004

Re: Juurimätä / Pythium hydrossa - Miten saada pois?

ViestiKirjoittaja pegasus » 30.7.2018 12:44

Omat kokemukset juurimädästä dwc alustassa.

Veden lämmöt nousi korkeiksi ja juuriin ilmestyi ruskeaa haisevaa ja vaurioitunutta kudosta. Kokeilin vetyperoksiidit, kloriitit ja kaikenmaailman poppakonstit. Lopulta sain sen aisoihin leikkaamalla varovasti vaurioituneet juuret pois kaikkien myrkkyjen käytön yhteydessä ja ratkaiseva tekijä oli veden lämpöjen tiputus 23-24 --- 20 asteeseen. Lisäksi desinfion kloriitilla koko systeemin kivistä ja letkuista lähtien ja lisäsin advanced nutriensin voodoo juicea muutaman viikon. Hitaasti alkoi kasvaa uusi terve juurikanta ja kasvu palautui.

Loppukaneetti tästä projektista oli, että juurimädästä kyllä pääsee eroon, mutta aikaa tähän tuhrautui niin paljon, että olisi ollut nopeampi vaan heittää uudet pistot kehiin ja aloittaa alusta! Bakteerivalmisteet tuntui tehokkaammalta ratkaisulta kuin kaikki myrkyt yhteensä. Lisäksi oma ratkaisu tähän oli, etten enää hydroile ilman veden viilennystä. Lisäksi hapen lisääminen lisäpumpuilla bublerin liuokseen tuntui auttavan asiaa. Huomioitavaa myös, et isot kasvit vahvoilla juurilla kesti juurimätää huomattavasti paremmin kuin pienet taimet.

-Pegasus

jazheh
Viestit: 142
Liittynyt: 23.12.2002

Re: Juurimätä / Pythium hydrossa - Miten saada pois?

ViestiKirjoittaja jazheh » 4.8.2018 22:34

Juurimätä on huonon hydron ongelma. Sanoisin omasta kokemuksesta että vesitilavuuden ja hyvän hapetuksen puute. Kyllä se kestää vesien lämpöjenkin nousta kun em asiat kunnossa. Tietenkin hyvässäkään hydrossa ei veden lämmön sopis olla paljoo yli 22 astetta.

Huonoista hydroista klassisii esimerkkei jotku GH:n water- ja aquafarm.

Kantsii rakentaa se hydro niin että siellä on joku 10-20l vettä per valaistuksen 100W. Sillon on puskurikykyy ja huoltoväliki inhimillinen 1-2 viikoo. Kunnon hapetukset tietenkin.


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija