Kuva

Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
Avatar
Sinsechilla
Viestit: 149
Liittynyt: 5.2.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Sinsechilla » 8.10.2018 19:47

WeedDog kirjoitti:Pidetään hempyt hempyinä ja multakasvatukset multakasvatuksina. Ei mulla muuta. Vastaus löytyy tästä ketjusta kun ajan kanssa lueskelee ja lukemansa sisäistää :)

Multa sitoo turhan paljon ravinteita —> Joudut huuhtelemaan useammin. Toisekseen kasvualustan ilmavuus kärsii joka on juuri kookoksen etu.


Komppaan ajan kanssa lukemisen ja arvostan, että löysit aikaa vastata ihan hyvään kysymykseen.

Ite ehtiny vasta pintapuolisesti pikalukea kyseistä threadia, mutta hempystä mieleen jäänyt kuva painottaa enemmän hamppua ja ämpäriä kuin kookosta, mutta nyt kun viimesin kookostiili vielä paketissa, niin huomaa kyllä miksi kookos kyllä tukee hempyä.

Ilmavuuden kannalta toisaalta, miksei hempyä voisikaan toteuttaa soralla ja kuohkealla ravinteikkaalla mullalla, ja joutua mahd. kastelemaan harvemmin. :think:
Chillaxly

Marc000
Viestit: 117
Liittynyt: 2.11.2009

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Marc000 » 17.10.2018 1:13

Annatteko joka kastelukerralla ravinteita? Laitoin suoraa siemenen perlivermi 10 l hempyyn se nous pintaan 21.9 ja heti annoin 0.5ec litkut ja sitä muutaman kerran sitte 0.8 sit reilu 1ec.. kasvit ei näytä mitenkään huonovointiselta, mutta pituutta pikkasen vajaat 10cm n 4 lehtiparia.. :think: eikä nyt niin leveitäkään ole.. lamppu 15cm pääs ja lämmöt 24-28. Teenkö jotain väärin? Jtr formulaa yrittäny noudattaa ja lisänä DN liquidsilicon ja hesi supervit.

Scrogin laitan muttakun ei meinaa kasvaa edes siihen asti vai laitanko 12/12 ja toivon et venyy. Lajike c99

e: kaadoin vähä vettä pois ja mittailin niin ph oli noussut 7.78 ja ec laskenut 0.88. Liian vähä siis ravinnetta?

jparantainen
Viestit: 5
Liittynyt: 26.7.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja jparantainen » 29.10.2018 18:18

Punkkikuiskaaja kirjoitti:
mattopiiska kirjoitti:...
Homma pelittää tosi hyvin ainoona ongelmana on kasvatustila, josta on vähän nihkee nostella kasvit esim kylppääriin kastelemaan ja sitten ahtaamaan takas kaappiin. Tekis mieli niitten antaa olla rauhassa siellä kaapissa koko ajan (siksi Pauliina).


Reikään tälläinen ja letku siitä aina kasteltaessa niin ei tartte roudaa. ylim vesi vaan valuttaa toisee astiaan.


Nostetaampa ketjusta vähän vanhempaa juttua ylöspäin, kun oli mielessä kysyä juuri samasta asiasta, tietenkään vaan vuosia vanhassa replyssä linkit eivät enää toimi. "Reikään tälläinen..." Millainen?
On tässä siis ensimmäinen Hempykasvatus-kokeilu menossa, kaapissa on pari 10L neliön muotoista saavia. Juuri tästä syystä ettei niitä tarvisi liikutella sieltä, tein saavin kylkeen sopivalle korkeudelle reiän, ja tökkäsin siihen about 10mm paksun läpinäkyvän pvc-letkun. Tässä vaan ensimmäisissä kasteluissa on huomannut että saavista letkuun valuva perliitti tukkii tuon letkun aika tehokkaasti, liekö liian pieni halkaisija. Sitä mietin että onko jollain toimivaksi osoittautunutta vastaavaa toteutusta, jota voisi tässä hyödyntää. Kasvit ovat vasta parin viikon ikäisiä ja pieniä, niin vielä kerkeäisi muuttamaan jos kiirettä pitää, myöhemmin seon sitten jo hankalampaa.
Mietin tosiaan, että kun kaapin pohja on vielä 15cm korkealla lattiasta, niin kaapista ovi auki, ja letkua pitkin ylimääräinen kasteluvesi lattialla olevaan astiaan, tuo minun tämänhetkinen viritelmä tuppaa vaan menemään tukkoon.

Avatar
option
Viestit: 234
Liittynyt: 21.9.2005

Option

ViestiKirjoittaja option » 29.10.2018 22:49

Voisko siihen letkun tyveen askarrella jonku pikku suodattimen, screeni tms? Ehotuksena ylempään..

Avatar
Iamnumber
Viestit: 612
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 30.10.2018 10:57

useampia reikiä .. isompia reikiä screenillä tms..

paljon pieniä reikiä sopivalle korkeudelle ja tuo astia toisen astian sisään johon vesi siis valuu ja sieltä letkulla talteen (jolloin alkup. astia toimii ns. filtterinä.

monta tapaa toteuttaa .. tuossa muutama
Irrational one

jparantainen
Viestit: 5
Liittynyt: 26.7.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja jparantainen » 31.10.2018 1:29

Mietin tossa et mikä ois helpoin tapa, ja sit kuitenkin päädyin siihen, että tein vaikeimmalla tavalla, ja laitoin ritilät reiän kohdalle ämpärin sisäpuolelle. Vähän kaivoi perliittiseosta reunasta pois, niin ne sai pähkäiltyä sinne. Noi kasvit on viel niin pieniä, et en mä usko et juuristo tosta paljon kipeää otti, kun ei tarvinut koko saavia tyhjentää. Fiksusti jos olisi tehnyt, ja olisi laittanut ne ritilät _ennen_ kuin istutteli kasveja ämpäriin, ne olisi voinut liimatakkin paikalleen, mutta pysynee ne nyt siellä yhden kasvatuksen ajan. Tosiaan eka Hempy-kokeilu, niin pientä säätämistä oli odotettavissakin.

telttailija
Viestit: 42
Liittynyt: 16.7.2017

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja telttailija » 6.11.2018 23:25

Noniin tälläisiä tyyliin modattuna paremmaksi, ämpäreissä muunmuassa pvc-putki suoraasn "resoon". Ja kansi osa johon kiinnitetty 45x45 alue scrog, mahtuu siis telttaan neljä tällästä scrog yksikköä. Hyviä ovat monellakin tapaa :yes:

jparantainen
Viestit: 5
Liittynyt: 26.7.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja jparantainen » 11.11.2018 2:31

Mikähän tuossa mahtaa olla, kun kastelen noita 5.8 ph vedellä, ja kun mittaa ampäristä ulos valuvan veden phta, se on yli 7? Tämä siis samana päivänä kun kastelu. Googlettamalla kyllä löytää montakin Hempy-kasvattajaa, joilla on sama kysymys, joten tämä lienee aika yleistä, vastausta vaan oikein tuohon ei löydy. Kokeilin kaataa tuosta läpi ph-säädettyä vettäkin ihan jonkinverran, ja sitten uudet lannoitteet, mutta seuraavana päivänä about sama tulos ph-mittarissa.
Lannotteina on nyt GHE flora 1-1-1 suhteella + diamond nectar, ja siis perliitti/vermikuliitti-seos. Mikähän tuota phta noin nopeasti nostaa, onko jollain ollut samanlaista?

Edit: En tiedä vaikuttaako tuo tähän millään tavalla, mutta perliitit olisi varmaan kannattanut huuhdella ensin, se pölisi melkoisesti kun sitä kuivana käsitteli, ennenkuin kaatoi ämpäreihin vettä. Oli ihan suosiolla hengityssuoja kasvoilla kun tuota tein. Mutta tosiaan eikai sillä tuohon ph-asiaan ole vaikutusta?

Komeetta
Viestit: 8
Liittynyt: 20.11.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Komeetta » 22.2.2019 14:29

Hempy on hyvä kasvatusalusta ihan ensikertalaisellekin kunhan lukee hupun ja kasvattajien kokemuksia. Itse meinaan seuraavan hempyprojektin scrogittaa ja yrittää kasvattaa satoa. Tekemällä oppii ja seuraava kerta on jo helpompi. Tsemppiä kaikille hempöilijöille.

sweetweedpie
Viestit: 8
Liittynyt: 5.8.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja sweetweedpie » 19.4.2019 0:07

:cry: auttakaa, kokeilen parhaillani hempty buckettia 10L ämpäreillä. Perliittiä on 75% ja vermukuliittia 25%. Teltta on 150x150x200 ja ilman kosteus 40-50%. Lämmöt korkeimillaan 26astetta. Valoina mulla on 2 x 600wattia spna. Käytän Advance of hydroponicsin 3 osasta ravinnesarjaa ja lisäksi minulla on advancen lisäravinteet. Pidin vegessä 5 viikkoa. Nyt on viikko takana 12/12 valorytmiä ja ihmettelen kun alimmat lehdet on keltaiset. 2 kasvia on lähtenyt kellertää tasaisesti (alimmat lehdet) ja toisella kahdella kasvilla alimmat lehdet on kääntynyt/rullaantunut ylöspäin. Missä vika ja tarviiko huolestua? lueskelin että kellertäminen on normaalia mutta eikait tässä vaiheessa pitäs vielä kellertyä. Onkohan kyseessä typen tai magnesium vajarit? Muut kasvit näyttävät erittäin hyviltä. Kaikki tosiaan alko kun vaihdoin ravinteet kasvuvaiheeseen sopivaksi. sitä ennen kasvit saivat hyvin vähän vettä. Help me.

peterpam
Viestit: 3
Liittynyt: 2.4.2019

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja peterpam » 3.6.2019 21:43

Moi!Tässä tutustunut muutaman kuukauden täysin aloittelijana asiaan.Siis:2 pistokasta tulossa ja tarkoitus ne laittaa kahteen 10L sankkoon (perliitti/vermikuliitti).Pistokkaat mullassa,joten voiko ne laittaa suoraan noihin astiohin multineen?Litkut tilattu..3:n setti Advanced Hydropponics.Joten miten aloitan toin kastelun ja valorytmityksen kanssa?

Avatar
option
Viestit: 234
Liittynyt: 21.9.2005

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja option » 20.6.2019 16:21

peterpam kirjoitti:Moi!Tässä tutustunut muutaman kuukauden täysin aloittelijana asiaan.Siis:2 pistokasta tulossa ja tarkoitus ne laittaa kahteen 10L sankkoon (perliitti/vermikuliitti).Pistokkaat mullassa,joten voiko ne laittaa suoraan noihin astiohin multineen?Litkut tilattu..3:n setti Advanced Hydropponics.Joten miten aloitan toin kastelun ja valorytmityksen kanssa?


Itse en varmaan stressaisi mullan päätymistä astiaan, mutta juurakon voi aika kätevästi huuhdella mullista ihan vaan lilluttelemalla juurakkoa vesiastiassa, mikäli siihen ratkaisuun päätyy.

Kokemusta ei oo hempyistä, mutta joskus oon multapurkeista siirtänyt juurihuljuttelun jälkeen hydroon hyvin tuloksin.

Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1910
Liittynyt: 27.5.2008

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja neural_rust » 31.7.2019 19:52

ja takaisin asiaan..
siis hempy on jees, vaikka itse suosin kookosta väliaineeksi, ja soraa pohjalle..

luvattoman helppo setti ottaa haltuun ja pääsee jopa parin päivän viihteellekkin, jos siltä sattuu tuntumaan, koska se "reso"..

oon itse luopunut kokonaan vermin ja perlin käytöstä, koska niistä on munsta vaan haittaa.. YMMV, niinkuin aina..

ps. koitan pitää hermoni kasassa..

pomelomanki
Viestit: 17
Liittynyt: 20.4.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja pomelomanki » 29.9.2019 17:12

neural_rust kirjoitti:ja takaisin asiaan..
siis hempy on jees, vaikka itse suosin kookosta väliaineeksi, ja soraa pohjalle..

luvattoman helppo setti ottaa haltuun ja pääsee jopa parin päivän viihteellekkin, jos siltä sattuu tuntumaan, koska se "reso"..Ootko kokeillut jättää esim. viikoksi ilman hoitoa, sen jälkeen kun juuret on kasvaneet resoon? Kiinnostaisi tietää miten photot reagoi kookoshempyssä, kun esim. multa-sorassa en huomannut yksittäisellä 9pv tauolla merkittävää vaikutusta autojen vointiin.

Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1910
Liittynyt: 27.5.2008

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja neural_rust » 29.9.2019 20:44

riippuu ihan purkin koosta.. itse oon noita "mini/pikku" hempyjä tehnyt vaan autoille.. ja kookos pitää olla kosteaa kokoajan, eli toi yli viikko kastelematta tod näk tappaa kasvit, riippuen valotehosta..
varmaan jos on joku 20-30ltr pönttö, niin varmaan selviävät. ehkä..

kookos hempyt tarvii kai kastella kuitenkin sen muutaman päivän välein..

Avatar
Caindingle
Viestit: 85
Liittynyt: 14.2.2019

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Caindingle » 30.9.2019 15:20

Nyt muutama kasvatus takana 20l kookos-perliitti hempyissa, reso n. 5l. 3vrk on melko optimi kasteluväli ollut, menisi varmasti 4 mutta nuupahtavat siinä hieman.

Avatar
WeedDog
KK2020 Aktiivi
Viestit: 1360
Liittynyt: 20.1.2006

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja WeedDog » 1.10.2019 5:28

Caindingle kirjoitti:Nyt muutama kasvatus takana 20l kookos-perliitti hempyissa, reso n. 5l. 3vrk on melko optimi kasteluväli ollut, menisi varmasti 4 mutta nuupahtavat siinä hieman.


Oliko isojakin kasveja ? Lähinnä ihmetyttää tuo tiheä kasteluväli jossa itsellä 2L reso ja yleensä 3-4pv menee ongelmitta ja heittämällä. Toki tämä on monen asian summa summaarum mutta silti.

Ainiin mutta kookos. Pitääkö vermikuliitti muka paremmin kosteutta kuin cocojambo ? :D
... Ruohokoira täällä \o/ ...

Avatar
Caindingle
Viestit: 85
Liittynyt: 14.2.2019

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Caindingle » 1.10.2019 21:38

Kasvit ovat yleensä melko massiivisia, vegetän aikani koska kasvit on manifoldattu/topattu ja taiteltu huolella. 20l kookoshempyssä saa kolmella kasvilla 120*120 teltan täyteen.
Vettä imevät kukkimisvaiheessa aika tarkkaan tuon 5l per 3vrk. Sen näkee ylimäärän vuodon määrästä joka ei juurikaan vaihtele.
Kookos on alustana helppo, kun ei revi stressiä ylivuodon pH arvoista ja muistaa calmagit heittää sekaan aika ajoin. (riippuen toki ravinteista)

Jööti69
Viestit: 2
Liittynyt: 8.10.2018

Re: Helppo passiivihydro - Hempy Buckets

ViestiKirjoittaja Jööti69 » 8.10.2019 5:23

Tässä ihan vaan vinkkinä muille, wurth öljyn imeytysrae toimii tässä helvetin hyvin (moler rae). Ph:kin tuntuu olevan juuri oikealla tasolla. Saa ainakin 17kg säkeissä.

Vesitilaan lekasora pestynä, lopputila täyteen huuhdeltua raetta. Erittäin ongelmatonta ja saatavilla helposti ainakin täällä.

Ja merkillä ei väliä, kunhan on moleria. Tuota raetta on varmasti muutakin materiaalia olemassa. Tämä on siis vähän pienempää kikkaretta kuin se kissanhiekka, se ajaa toki varmasti saman asian.


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija