Kuva

SOG kasvatus

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
Avatar
smokalot
Viestit: 60
Liittynyt: 21.3.2011

SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja smokalot » 21.3.2011 0:45

Hellou! Pikasella haulla en löytänyt aihetta sog kasvatukselle mutta jotai aihetta sivuavia topikkeja kyllä. Eli, nyt on sitten ihan itse aiheeseenkin yksi topikki mihin odottaisin järkevää keskustelua sogin käytöstä ja ihan käytännön kokemuksia. Aloitanpa kertomalla hieman omaa tilannetta/suunnitelmaa johon kaipailisin mielipiteitä.

Tilanne, kasvatushuoneena vaatehuone minne tarkoitus heittää kaksi 400W natikkaa ja kasa kasveja. Itselläni on nurkkiin kertynyt 12kpl 7l ruukkuja ja ajattelin että heitän ainakin ne kaikki sinne ja ehkä käyn ostamassa vielä muutaman lisääkin samanmoisia niin saa tilan käytettyä kokonaan. Kysymys kuuluukin, että kuinka pitkä vege on pidettävä että kasveista saa jotain satoakin? Epäilyttää kovasti että suoraa 12/12 valolla tulisi mitään järkevää aikaan, mutta kun tässä hieman kiirettä pitäis ja sitä polttookin olis kiva saada niin en mitään kk vegeäkään pidä. Ja siis multalecasorassa kasvatan. Kenelläkään kokemuksia tai neuvoja?

Sillainhan toi olisikin ollut hyvä toteuttaa sillä suoraa 12/12 valolla, että hommais jotku 4l ruukut ja niitä täyteen koko huone, mutta ei nyt tässä kohtaa ole varaa ostaa sellasta nippua kippoja ja kun on noita 7l ruukkujakin tossa jo hyvä läjä... Kuinka tyä kokeneemmat hoitaisitte näillä välineillä homman?

Tilanne tällähetkellä se että 23kpl siemeniä maitotölkeissä itämässä ja niistä olisi vielä ennen ruukkuihin siirtoa tarkoitus selvittää sukupuolet etten turhia uroksia kasvattele. Itselläkin jo jonkun verran kasvatuskokemusta takana, mutta mitään lyhyen vegen ja pienten ruukkujen kasvatuksia noin hurjilla kasvi määrillä ei ole tullut aikasemmin kokeiltua, sillä täälä hieman täpinöissäni kyselenkin. Tarkoitus siis olisi sitten kun saa homman alkuun korjata satoa n. 2-2,1/2kk välein.

Pistokkaille toki sitten kun sen aika on hommaan jonkun biltemakopin, niin ei tarvi myöhemmin siemenien kanssa leikkiä ellei sitten lajikkeita halua vaihdella jossain kohtaa, mutta ajattelin että pärjään nyt ainakin alkuun noilla kolmella eri lajikkeella mitä pistin tulemaan. Myöhemmin sitten lisää jotain maukasta tulemaan sekaan... :)

Eli neuvot, vinkit, opastus, kokemukset ja kaikki muu aiheeseen liittyvä tarpeellinen tänne kiitos. :mrgreen:

jermu
Viestit: 120
Liittynyt: 11.10.2008

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja jermu » 21.3.2011 7:39

KvG tai tosta noin http://fi.wikibooks.org/wiki/Koristeham ... a_Of_Green ps.hupu kannattaa lukea.
Rehellinen rosvo rikollisessa maailmassa

Avatar
smokalot
Viestit: 60
Liittynyt: 21.3.2011

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja smokalot » 21.3.2011 10:12

Olen kyllä lukenut hupun moneen otteeseen ja eilenkin vielä kertaalleen ennen topikin aloitusta ton sog osion. Kaipasin tässä nyt neuvoja ja kokemuksia aiheesta, en hupua tai googlea. Esim. vastauksia siihen kauanko kannattaa noin suunnilleen vegettää 7l juuritilassa ennekuin loppuu tila kesken ym muuta oleellista... Olen vanha foorumilainen uudella nikillä, niin tiedän jo nää lue hupu ym skeida vastaukset mistä kukaan ei hyödy mitään. Tässä on muutenkin kyse SOG kasvatuksesta niinkuin aihekin varmaan antaa ymmärtää, ja mielestäni sille on ihan hyvä olla oma aiheensa myös hamppufoorumilla. Muuten koko foorumilla ei tekisi yhtään mitään kun hupu ja googlekin jo on... Tässä topikissa siis ei ole pakko paneutua vain minun kysymyksiin ja tilanteisiin vaan saada aikaan keskustelua muutenkin SOG menetelmästä.
:doh:

Avatar
HeinäKeisari
Viestit: 70
Liittynyt: 1.6.2010

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja HeinäKeisari » 21.3.2011 11:15

smokalot kirjoitti:Olen kyllä lukenut hupun moneen otteeseen ja eilenkin vielä kertaalleen ennen topikin aloitusta ton sog osion. Kaipasin tässä nyt neuvoja ja kokemuksia aiheesta, en hupua tai googlea. Esim. vastauksia siihen kauanko kannattaa noin suunnilleen vegettää 7l juuritilassa ennekuin loppuu tila kesken ym muuta oleellista... Olen vanha foorumilainen uudella nikillä, niin tiedän jo nää lue hupu ym skeida vastaukset mistä kukaan ei hyödy mitään. Tässä on muutenkin kyse SOG kasvatuksesta niinkuin aihekin varmaan antaa ymmärtää, ja mielestäni sille on ihan hyvä olla oma aiheensa myös hamppufoorumilla. Muuten koko foorumilla ei tekisi yhtään mitään kun hupu ja googlekin jo on... Tässä topikissa siis ei ole pakko paneutua vain minun kysymyksiin ja tilanteisiin vaan saada aikaan keskustelua muutenkin SOG menetelmästä.
:doh:

Eikös HuPu:ssa sitten lue että suoraan 12/12 tai maksimissaan 1 viikon vege.

Suora lainaus HuPu 2:sesta. Löytyi minuutin etsinnällä

"Esimerkkinä 400 W SpNa yhden m2 tilassa, jolla tavoitellaan kunnioitettavaa 400 g satoa, eli gramma / watti.
1 kpl kasveja ( 400 g / kasvi ), tarvitaan todennäköisesti kuukausien kasvuvaihe
4 kpl kasveja ( 100 g / kasvi ), tarvitaan 1-2 kk kasvuvaihe
9 kpl kasveja ( 44 g / kasvi ), tarvitaan noin 20 päivän kasvuvaihe
36 kpl kasveja ( 11 g / kasvi ), kasvuvaihetta ei tarvita lainkaan tai korkeintaan viikko"

Kyllä se juuritila sieltä aikanaan täytyy. Ei tavitse ensin vegellä täyttää juuritilaa. Mitä aikasemmin vaihtaa 12/12 niin sitä pienempiä kasveista kasvaa.

Avatar
smokalot
Viestit: 60
Liittynyt: 21.3.2011

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja smokalot » 21.3.2011 11:31

Olen lukenut myöskin samaisen taulukon mihin on hyvin vaikea luottaa, ja muutenkin toi on vaan suuntaa antava.. Vaikea kuvitella että mullassa esim. tulisi 20pv vegellä 7l juuritilalla 44g per kasvi? Tosin en tiedä kun en ole kokeillut mutta kokemusta pidemmistä vege ajoista ja isommissa ruukuissa olleista kasveista ja kuivaa kukkaa tullu vaihtelevasti sen 40-80g per kasvi.. Joskus ollu kokeena vähän aikaa kasvi suoraa 12/12 valolla ja siitä tuli sellanen ruikankuikka etten edes kasvattanu loppuun, tuskin siitä olis tullu ku max 5g :D Silläpä vähä kokemuksia ja niksejä kyselen jos jollain sellasia on antaa. Oikein tiedä tarkkaan itsekkään mitä tässä haluan vastaukseksi, mutta keskustelua ja kokemuksia aiheesta niin tiedä vaikka oppis jotain uutta tai jotain...

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4139
Liittynyt: 7.1.2003

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 21.3.2011 14:19

Kyllä mullassa pystyy hyvää jälkeä tekemään 20ssä päivässä, etenkin pistoista; niistä kun ne isot SOGit tehdään - vaikkei välttämättä mullassa ihan niitä paksuimpia.. :pimp:

Hyvällä multaseoksella kuitenkin helppo saada tuo 44g, jos osaa..

Pisteytän seuraavasti, ilmasee mielestäni tehokkuutta/soveltuvuutta :lol:

SOG + NFT = 10+

SOG + dripfeed = 10+

SOG + ebb & flood = 10+

SOG + multa = 9-10+ <---- EDIT; Huomio, en ole multamiehiä joten jollakin muulla tämä voi olla 20+ jos osaa tehdä hyvän multaseoksen.

EDIT #2 - Mikä tahansa näiston 10-50+ jos osaa..

Yleisesti SOG + vesiviljely on todella hyvä tapa saada pienikin ala tuottamaan runsaasti. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan, kunhan se täydellinen emo löytyy...

Lajikkeina kannattaa käyttää jotain joka jaksaa tehdä massiivisia buditorneja nopeasti, kaikista indicaisimmat ei vaan käy. AK-47 esimerkiksi on ihan useimmat ihan täydellistä SOG muotoa ja tehokasta! 48 taas liian indicaista ollakseen hyvä SOG kasvi.. Skunkkiristeytyksistä löytyy hyviä ja mielestäni Jack Herer ja sen tyyppiset sativat toimivat myös SOG:ssa mutta vaativat vähän enemmän trimmausta kuin normi "tuotanto" -lajikkeet. Kali Mist hyvää SOGiin lukuunottamatta indicafenoja. Super Skunk ja Skunk #1 -risteytykset ovat omia lempijuttuja mutta aina puutarhasta tulisi löytyä muutakin! ;)

Juurtuneet pistot, joita on joku hyvä määrä laitat lampun alle suoraa 12/12 ja ihmettele että aijaa, kappas, tää toimiikin tosihyvin. Ei se sen vaikeempaa oo.

-J :mrgreen:
Viimeksi muokannut Jack The Reaper, 25.3.2011 16:58. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
smokalot
Viestit: 60
Liittynyt: 21.3.2011

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja smokalot » 22.3.2011 1:01

Joo on toi vesiviljely kans mielessä käynyt, mutta vedän vielä ainakin pari satoo mullalla. Jotenki epäilyttää noi vesileikit kun ei oo mitään kokemusta siitä ja pelottaa et ryssii sitte kaikki siinä ku lähtee opetteleen. :roll: Pitää muutenkin saada hiukan alkupääomaa, että on sitten varaa ostaa hyvät välineet hommaan ja ravinnelitkut mittoineen. Ajattelin nyt kokeilla sitte sillain, että ensimmäisenä otan sukupuolet noista kasveista selville ja sitte parin viikon vege ja kukkimaan. Ja tietenkin pari emokasvia niistä seivata johki jatkoa ajatellen... Norttia ajattelin pistää tilaukseen, miellyttävät vaikutukset ja viimeks mitä oon sitä kasvatellut niin ihan mukavan kokosta päätuuttia kans tekee ja tiivistä kukintoo.

Avatar
HenXu420
Viestit: 33
Liittynyt: 19.10.2010

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja HenXu420 » 23.3.2011 9:33

Olisiko järkevää tehdä SoGi vaatekaappiin kokoa 60x60 ja korkeus 200cm? Itse miettinyt Scrogia mutta toisaalta tämäkin houkuttelisi. Harmittaa toi tilanpuute , ois kivempi saada joku 100x100 tila ainakin. :/
Jah rules the world..

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4139
Liittynyt: 7.1.2003

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 23.3.2011 10:49

SOG kannattaa aina, tuohon tilaan laittaisin 8-14 kasvia.

ScrOG on kivan näköstä, mutta itsestäni ei vaan oo semmoseen säätelyyn.

Mielummin vaa SOG niin ei paljo tarvi huolia sitte.

-J :mrgreen:

Avatar
HenXu420
Viestit: 33
Liittynyt: 19.10.2010

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja HenXu420 » 23.3.2011 11:36

Jack The Reaper kirjoitti:SOG kannattaa aina, tuohon tilaan laittaisin 8-14 kasvia.

ScrOG on kivan näköstä, mutta itsestäni ei vaan oo semmoseen säätelyyn.

Mielummin vaa SOG niin ei paljo tarvi huolia sitte.

-J :mrgreen:


Minkäs kokoset ruukut suosittelisit/suosittelisitte sitten esim. tuolle 8 kasville tuohon tilaan ? NL#9 Sagarmathalta olis varmaan tilaukseen menossa ja sitten tuohon kaappiin tulossa. Soveltuuko SoGiin hyvin , osaako kukaan sano ? :think: Ja riittäisikö 120W LEDi + 2-4 50W ESLiä auringoksi ?

Kiitos avusta kaikille vastanneille , ensi sisäkasvatus onnistuisi nyt toivottavasti.

PS: Lievästi offtopikkia , mutta osaako kukaan sanoa että onnistuisiko mikä muu kun UFO+AH suodatin hajunpoistona , katselin noita elixaireja niin riittäisikö tuommoinen pienin E100 malli poistamaan hajut koko kukituksen ajan n.8 kasvista ? :)
Jah rules the world..

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4139
Liittynyt: 7.1.2003

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 23.3.2011 11:42

HenXu420 kirjoitti:...

Minkäs kokoset ruukut suosittelisit/suosittelisitte sitten esim. tuolle 8 kasville tuohon tilaan ? NL#9 Sagarmathalta olis varmaan tilaukseen menossa ja sitten tuohon kaappiin tulossa. Soveltuuko SoGiin hyvin , osaako kukaan sano ? :think: Ja riittäisikö 120W LEDi + 2-4 50W ESLiä auringoksi ?

Kiitos avusta kaikille vastanneille , ensi sisäkasvatus onnistuisi nyt toivottavasti.

PS: Lievästi offtopikkia , mutta osaako kukaan sanoa että onnistuisiko mikä muu kun UFO+AH suodatin hajunpoistona , katselin noita elixaireja niin riittäisikö tuommoinen pienin E100 malli poistamaan hajut koko kukituksen ajan n.8 kasvista ? :)


Valo kuulostaa ihan riittävältä tuohon tilaan, jos et kerran natikkaa meinaa laittaa.

Lajikevalinta ei ihan paras mahdollinen, ainakin oma kokemus Norteista SOGeissa on se että vaikka muoto sopii SOG tyyliin niin ei vaan jaksa tehdä semmosia pamppuja mitä jotkut muut. Toisaalta, näitä pystyy pistämään useimmiten tiheämmin joten kasvimäärää nostamalla voit korjata "puutteet sadossa" - mutta se on sitten aina, että mihin vertaa.

Ei tuollaiset ilmanpuhdistimet oikein pärjää UFO+AH combolle hajunpoistavuudessa, ikävä kyllä.

-J :mrgreen:

Avatar
HenXu420
Viestit: 33
Liittynyt: 19.10.2010

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja HenXu420 » 23.3.2011 11:59

Juu, kiitos, kai se on pakko UFO+AH laittaa, helpoin sillain, mutta sen ääni vaan jotenkin pelottaa näin kerrostalo kämpässä, no, eiköhän sukulaiset sit saa odottaa sen kukituksen ajan että pääsee taas kylään.. :laugh:
Taitaa tuo LEDi kokeilu jäädä myöhemmäksi, 250W natikka, UFO+AH ja joku lajike pitää vielä löytää mikä sopisi ensi SoG-kasvatukseen hyvin. :)
Jah rules the world..

Avatar
eseke
Viestit: 42
Liittynyt: 2.2.2010

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja eseke » 23.3.2011 18:46

Onko JTR sulla jotain syitä heittää, miksi arvostelit drip feedin korkeammalle kuin ebbin? Saamasi sadon määrä vai joku muu syy? Itse kun ajattelin että olisin mielummin ebbin rakentanut sog kokeiluuni. Saman verranhan nuihin väliaineita tarvii ja muutenkaan teknisenä toteutuksena ei paljoa poikkea toisistaan.

Avatar
HenXu420
Viestit: 33
Liittynyt: 19.10.2010

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja HenXu420 » 25.3.2011 12:31

HenXu420 kirjoitti:Juu, kiitos, kai se on pakko UFO+AH laittaa, helpoin sillain, mutta sen ääni vaan jotenkin pelottaa näin kerrostalo kämpässä, no, eiköhän sukulaiset sit saa odottaa sen kukituksen ajan että pääsee taas kylään.. :laugh:
Taitaa tuo LEDi kokeilu jäädä myöhemmäksi, 250W natikka, UFO+AH ja joku lajike pitää vielä löytää mikä sopisi ensi SoG-kasvatukseen hyvin. :)


Niin saisin tuommoisen Elixair E300 laitteen halvalla kaverilta, riittäisikö se tuohon 8 kasvin SoGiin koko kukituksenkin ajaksi suht koht kaikki hajut poistamaan? :)
Kiitos ja kumarrus!
Jah rules the world..

Avatar
StickOfRome
1 tähti
1 tähti
Viestit: 729
Liittynyt: 8.2.2009

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja StickOfRome » 25.3.2011 15:42

HenXu420 kirjoitti:...

Niin saisin tuommoisen Elixair E300 laitteen halvalla kaverilta, riittäisikö se tuohon 8 kasvin SoGiin koko kukituksenkin ajaksi suht koht kaikki hajut poistamaan? :)
Kiitos ja kumarrus!


Ei riitä vieläkään ja pitää muuten yhtä paljon meteliä kuin ufo.
Elämä on epistä,mäkään en tykkää lepistä.

Avatar
Jack The Reaper
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4139
Liittynyt: 7.1.2003

Re: SOG kasvatus

ViestiKirjoittaja Jack The Reaper » 25.3.2011 17:48

eseke kirjoitti:Onko JTR sulla jotain syitä heittää, miksi arvostelit drip feedin korkeammalle kuin ebbin? Saamasi sadon määrä vai joku muu syy? Itse kun ajattelin että olisin mielummin ebbin rakentanut sog kokeiluuni. Saman verranhan nuihin väliaineita tarvii ja muutenkaan teknisenä toteutuksena ei paljoa poikkea toisistaan.


Pidän enemmän ebb&flood äänettömyydestä mutta dripillä pikkasen parempia tuloksia kuin E&F ja bubbler, ehkä 10-20%, mutta NFT vie kyllä voiton dripistä omissa testeissä n. 20-40% sadon määrässä. Ehkä mä oon pahasti väärässä, sä voit saada paljon enemmän ihan millä tahansa avaruusmetodilla.

Tämä SOG kasvatusmenetelmä on kasvattajan konseptina helppo omaksua, sillä tarvitset vain hyvän naaraan josta ottaa pistokkaita (olettaen muiden perusedellytyksien täyttyvän). Tärkeimmät SOG-kasvattajan kyvyt ovatkin pistokkaidenottotaidot ajoittamisen jalon taidon lisäksi kultaakin kalliimpia kun tähdätään maksimituotantoon.

Kai sinäkin haluat että tuotantoalasi (oli se sitten minkä kokoinen tahansa) tuottaa sitä tehokkainta naaraskukintoa mahd. paljon?? Onko sulla näillä sähkönhinnoilla varaa tuhlata?!?! :think:

-J :mrgreen:

Marc000
Viestit: 117
Liittynyt: 2.11.2009

SoG

ViestiKirjoittaja Marc000 » 19.9.2011 7:43

Kellä kokemuksia sogtyylin kasvatuksesta? itse haluaisin kokeilla tota tyyliä 400 tai 600w cooltube natikalla niin kysyisin että montako kasvia kannattaisi laittaa veteen vai multaan?Paljonko juuritilaa tarvii ja kauanko veges että pääsee kohtuullisiin tuloksiin? Ajattelin jossain mylarbox tyylisessä teltassa kasvattaa. Jamikä olisi hyvä lajike tähän?

Hobgob
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1211
Liittynyt: 26.12.2007

Re: SoG

ViestiKirjoittaja Hobgob » 19.9.2011 8:08

Aiheesta löytyy paljon infoa.

Pistokkailla 1 kasvi vaatii neliödesimetrin tilaa, mutta siidusta muutaman viikon vegellä jopa neliöjalan. Jos siiduja riittää, niin kylvää voi ~20cm*20cm plänteille tai allekin &koulia myöhemmin. Paras metodihan tuo on, mutta kannattaa muistaa, että suomessa joskus tuomioon vaikuttaa kasvimäärä, joten kannattaa harkita kasvimäärän pitämistä alle kymmenessä &FiMata ne, jos tuomion pienuus yhtään kiinnostaa.

älämölö
Viestit: 363
Liittynyt: 16.1.2006

Re: SoG

ViestiKirjoittaja älämölö » 19.9.2011 14:34

Pistokkaista saisi tasalaatuisempi/tasaisemminkasvavia tyttöjä,pelkästää. Tietenkin on femmattujakin siemeni, mut mut.
Käsittääkseni 20*20cm olis hyvä tila yhdelle SOGissa, mut, kun lähdet laskeen esim 600W kanssa, valaisee se noin 90cm*90cm, sanotaan 80*80, 80cm/20cm= 4kasvia riviin *4= 16 kasvia 80cm*80cm alueelle, aikas monta tosiaan.

Edit:
Ja jos ekaa kertaa yleensä tai tiettyä lajiketta olet kasvattamassa en kyllä lähtis SOGia vääntään.
TYPOO pukkaa ku 2 sormel hakkaa

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3332
Liittynyt: 26.7.2008

Re: SoG

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 19.9.2011 15:01

Täällä vois olla jotain.


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija