NFT

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
nemu
Viestit: 393
Liittynyt: 22.1.2012

Re: NFT

ViestiKirjoittaja nemu » 2.5.2018 17:46

Flintstoned kirjoitti:
Vanhaan viestiin vastailen ja olet varmasti jo korjannut ongelmasi, mutta chilitarvikkeella on ihan nettisivut, mistä voit tilailla asioita.. Itse asun ns. Perähikiällä ja täällä ei ole mitään, joten tilaan kaiken netistä. Eipä ne postimaksut nyt niin suuria ole, harrastukset tuppaa maksamaan rahaa. Joka kerralla kun astun kasvatusliikkeeseen, olen pois lähtiessäni suurinpiirtein 100e köyhempi. :oops:


Moroo. Ongelma ratkaistu tosiaan. Puuilosta löytyi kaikki mitä tarvitsin. Ja mitä tulee verkkokaupoista tilaamiseen, niin nyt ei kysymys ollut postimaksuista tai harrastamisen kustannuksista, vaan siitä että olin seuraavana päivänä lähdössä työreissuun ja tarvittavat varaosat oli saatava käsiin asap, eikä kahden postituspäivän päästä :)

Samsung123
Viestit: 13
Liittynyt: 26.4.2018

Re: NFT

ViestiKirjoittaja Samsung123 » 6.5.2018 11:21

Nyt on siiduista idut tullu esiin kostean paperin välissä seuraava steppi ois kivivilloihin laitto.. Elikkä ph 6 kivivilloihin joista ylimääräinen vesi puristettu pois ja siidut sinne ja ihan huoneen valoon kuutiot odottamaan että kaikki on noussut pintaan.. tuon jälkeen pienet kivivillat 10x10 villoihin ja nfthen odottamaan (pumppu pois päältä) En muista missä vaiheessa tuon pumpun voi käynnistää tai missä vaiheessa laitan laimeat ravinteet.. 6 vuotta viime kasvatuksesta.. Help?

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 784
Liittynyt: 1.12.2006

Re: NFT

ViestiKirjoittaja toohi » 7.5.2018 0:17

Samsung123 kirjoitti:Nyt on siiduista idut tullu esiin kostean paperin välissä seuraava steppi ois kivivilloihin laitto.. Elikkä ph 6 kivivilloihin joista ylimääräinen vesi puristettu pois ja siidut sinne ja ihan huoneen valoon kuutiot odottamaan että kaikki on noussut pintaan.. tuon jälkeen pienet kivivillat 10x10 villoihin ja nfthen odottamaan (pumppu pois päältä) En muista missä vaiheessa tuon pumpun voi käynnistää tai missä vaiheessa laitan laimeat ravinteet.. 6 vuotta viime kasvatuksesta.. Help?


http://www.nutsystems.co.uk/nft-faq
http://www.nutsystems.co.uk/gro-tank-set-up-guide
http://www.nutsystems.co.uk/grotank-assembly
http://www.nutsystems.co.uk/media/broch ... ooklet.pdf

Siinäpä varmaan vastaus ensimmäisiin 10 kysymykseen. :)

-toohi

Samsung123
Viestit: 13
Liittynyt: 26.4.2018

Re: NFT

ViestiKirjoittaja Samsung123 » 16.5.2018 8:40

Mikä vittu tässä nyt mättää.. Varmaan viikon ollu nftssä nuo pikkuset ja ei tahdo kasvaa, juurten kasvu hidasta...

Aienpi nft kasvatus lähti paljon nopeammin käyntiin.. Ec ja ph arvot kunnossa. Villojakin liotettiin se vuorokausi jne et kikki PITÄIS olla kunnossa. Ec 0,5

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3106
Liittynyt: 26.7.2008

Re: NFT

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 16.5.2018 9:25

Samsung123 kirjoitti:Mikä vittu tässä nyt mättää.. Varmaan viikon ollu nftssä nuo pikkuset ja ei tahdo kasvaa, juurten kasvu hidasta...

Aienpi nft kasvatus lähti paljon nopeammin käyntiin.. Ec ja ph arvot kunnossa. Villojakin liotettiin se vuorokausi jne et kikki PITÄIS olla kunnossa. Ec 0,5

Paljon on puhtaan veden oma ec? Mikä on ph tällä hetkellä? Ehkäpä tämänhetkinen lämmin ilma, vaikeuttaa juurtumista?
Villoja ei tarvitse liottaa, riittää kun sen upottaa valmiiseen ravinneliuokseen.
Pistokkaat voi juurruttaa muualla ja sitten siirtää NFT:n kun juuret näkyvät.
Esim.mini bubblerissa pienessä villakuutiossa ja sitten siirto isompaan kuutioon tai hydrosora ruukkuun, mitä nyt väliaineena käytätkään. Pistokkaiden tarvetta kannattaa ennakoida ja jakaa tai myydä ylimääräiset.
Omat pistokkaat juurtuvat foliolla peitetyissä juomalaseissa, hanavedessä ja 18w työtasovalaisimen alla.
Sitten juurtuneet pistokkaat kivivillaan, johon leikkaan loven ja revin puolikuutiota auki.
Pistokas loveen ja kuution puristus takaisin omaan muotoonsa, juuret jäävät roikkumaan ulkopuolelle.

No nyt vasta lukaisin edellisen viestin ja kasvatat näköjään siemenistä. :doh:
Siemenet idätän kosteassa talouspaperissa ja siirrän ne 50x50 villakuutioihin em.tavalla.
Itse pyrin pitämään idusta kukitukseen ph:n 5,5-5,7 ja kukituksessa 6,0-6,2.
Kuten lukemissani ohjeissa neuvotaan tekemään.
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

Samsung123
Viestit: 13
Liittynyt: 26.4.2018

Re: NFT

ViestiKirjoittaja Samsung123 » 16.5.2018 13:29

Joo näin oon tehny.. viimeks lähti oikein mallikkaasti homma rullaamaan..nyt vaan tuntuu siltä että ei juurru millään.. ainakaan kunnolla

Cincerella
Viestit: 66
Liittynyt: 3.3.2012

Re: NFT

ViestiKirjoittaja Cincerella » 17.5.2018 12:50

Samsung123 kirjoitti:Joo näin oon tehny.. viimeks lähti oikein mallikkaasti homma rullaamaan..nyt vaan tuntuu siltä että ei juurru millään.. ainakaan kunnolla


Hei. Et ole ainut joka huomannut ettei meinaa kasvaa. Itse laitoin liemet microa 0,5ml/l ja bloomia millin, silikaattia 1/4 normi annoksesta ( ja tietysti se ph-). Tuli ilmeisesti typpivajaria kaikille paitsi kahdella kasvilla, jotka ei kasvaneet ollenkaan :think: .Muut oli vaalean vihreitä mutta kaksi jotka ei kasvaneet ollenkaan oli selvästi tummempia vaikkei mielestäni tummanvihreitä. Lisäsin microa n 0,2 ml/litra. Taisi hieman auttaa tuo ekstra. Tänä aamuna vaihoin uudet litkust M0,5ml B1ml/l eikä mitään muuta kun ph downia lisäksi. Brutto EC 0,71 mikä tuntuu itsestäni korkealta noille litkuille :think: . Itsellä siis lajikkeina Skunk #1 ja Super Skunk.

Minulla oli ilmastointilaite huutamassa huoneessa, joka on saattanut laskea myös kasvien saaman korvausilman lämpöä liikaa :doh: , joten sekin voi olla syyllinen omien kullannuppujen ruokahaluttomuuteen.

Siskebab
Viestit: 27
Liittynyt: 18.4.2007

Re: NFT

ViestiKirjoittaja Siskebab » 25.8.2018 21:01

Mitäs jos samassa nft:ssä random lajikkeita ja sattuukin niin että toinen aikasemmin valmis.
Kannattaako huuhdella nopeammin kypsyvän mukaan, kaata se ja laittaa takas kukinta ravinteet, jatkaa viikko ja taas huuhtelu?
Vai kannattaako kukittaa loppuun pelkällä vedellä hitaammin kypsyvä?

Avatar
option
Viestit: 214
Liittynyt: 21.9.2005

Option

ViestiKirjoittaja option » 1.9.2018 20:04

Niin ja näin meneekö oikeaan lankaan, mutta...
Onko kukaan tehnyt ikean "nft-laatikoista" ebb and flow -systeemiä? Tai mistähän mahtaisi löytyä sopivia osia, lähinnä noita venttiilejä tms?
Olipa halpoja laatikoita, joku 7e tais olla yhteensä lodjut nft-systeemiä varten. Suosittelen, vaikka kokemusta noista ei juuri löydykkään!

Tohvelisankari
Viestit: 376
Liittynyt: 15.2.2015

Re: Option

ViestiKirjoittaja Tohvelisankari » 2.9.2018 20:35

option kirjoitti:Niin ja näin meneekö oikeaan lankaan, mutta...
Onko kukaan tehnyt ikean "nft-laatikoista" ebb and flow -systeemiä? Tai mistähän mahtaisi löytyä sopivia osia, lähinnä noita venttiilejä tms?
Olipa halpoja laatikoita, joku 7e tais olla yhteensä lodjut nft-systeemiä varten. Suosittelen, vaikka kokemusta noista ei juuri löydykkään!Väänsin pari vuotta sitten 12kpl näitä Trofast NFT-laatikoita, mutta en koskaan ottanut ainuttakaan käyttöön. Nopea rakentaa kun tilasi suoraan tarvittavat osat. Lisää aiheesta googlettamalla Trofast NFT, pitäisi löytyä chilifoorumeilta ohjeet.

hegedii
Viestit: 2
Liittynyt: 11.11.2016

Re: NFT

ViestiKirjoittaja hegedii » 30.10.2018 5:02

Käytössä GHE Flora setti ja löytyy perus Grow, Bloom, Micro ravinteet. Lucas formulassa ymmärtääkseni siis käytetään vain Bloom ja Microa + silikaatti (Mineral magic) ?
Löysin tälläisen ohjeen ravinteisiin liittyen "Vesiviljelijät huomioikaa että FloraGro ja FloraBloom molemmat sisältävät silikaattia (silikaatti hapon muodossa) täydentämään ravinneohjelman ja vahvistamaan kasvisi rakennetta."

Onko ravinteet muuttuneet rakenteeltaan siten ettei tarvitsisi käyttää (ylimääräistä) silikaattia ja mentäisiin vain ton taulukon mukaan mikä tulee ravinteiden mukana lisäten kaikki Grow,Bloom,Micro?

Kaivataan siis vastausta siihen lähenkö syöttämään pikkusille lucas formulan mukaan vai laitanko suoraan 3 perus ravinnetta ja Ph&EC kuntoon?

happyhippies
Viestit: 10
Liittynyt: 16.9.2018

Re: NFT

ViestiKirjoittaja happyhippies » 31.10.2018 11:26

Muutama vuosi nyt tullu käytettyä GT424 ja GT205 malleja todennu kyllä hyviksi vermeiksi eikä mitään ongelmia ole ikinä ilmennyt. 424 suosittelen 2 kasvia ja 205 sitten 1 kasvi jos on laittanu enemmän niin viimeisenä pöntössä oleva(t) saavat paljo vähemmän litkuja tai pienempi juuritila. :think: Cannan setillä mennyt ja hyvin pelannut. Muihin vesivehje vekottimiin verratuna tuntunu parhaimmalta. Ei väliaineita, matala ja vankka eli sopii pienempiin tiloihin hyvin, ei tarvi pelätä vesivahinkoa kauheesti, ei pidä paljoa ääntä. :pimp:

benq
Viestit: 142
Liittynyt: 14.6.2011

Re: NFT

ViestiKirjoittaja benq » 9.11.2018 14:47

Käytän myös GT424, mutta jotain ongelmia on. Valumapöytä tuntuu olevan sen verran ohutta muovia ja loivasti kallistettu, että pöytä pääsee notkumaan keskeltä kasvien painosta ja vesi kerääntyy lammikoksi yläpäähän. Osaltaan ongelmaan saattaa vaikuttaa kanavien kapeus, tuntuvat menevän helposti juurista lähes tukkoon. Toistaiseksi en ole keksinyt ratkaisua. Kasvit pysyy kyllä hengissä, mutta juurista joutuu olemaan jatkuvasti huolissaan. Kerran on päässyt juurimätä iskemään pahemmin.


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija