Kuva

Wilma XL ja kookos

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
Avatar
ounou
Viestit: 9
Liittynyt: 14.10.2005

Wilma XL ja kookos

ViestiKirjoittaja ounou » 27.2.2019 16:51

Moro, aattelin kaivella Vermeet naftaliinista ja kysyisin neuvoa.

Setuppina löytyy wilma XL 4x17l ruukuilla (vesiviljely, dripfeed). Teltta 120x120. Valaistus 2x600w sunmasterissa. Järjestelmä on tuttu hydrosoran kanssa, mutta nyt mahdollinen tila (ulkovarasto, ei eristeitä) ei salli veden kanssa lutraamista ennen kesää kauheasti, joten käytössä vain kantovesi. Tämä sulkee vesiviljelyn pois.

Kysymykseni on, että onko mahdollista kasvattaa esim. Kookoksessa dripfeed systeemillä sillain, että pumpun säätää ajastimella pumppaan resosta lannotteita kasveilla valojen syttyessä ja siitä muutaman h välein esim. 10min kerrallaan? Ylimääränen lanarihan valuu takas resoon. Kookos on itselleni täysin tuntematon, enkä löytänyt suoraa vastausta.

Hyttysverkkoo ruukun pohjalle, ettei kookos karkaa resoon ja kerros hydrosoraa päälle, että kosteus pysyy paremmin?

Tila on tosiaan eristämätön, joten riittääkö 3kw raksalämmitin ja lisäks vedenlämmitin resoon, foamia alle, niin pitämään lämpötilan pimeen aikaan plussan puolella, vaikka ulkona ois pakkasta, kokemuksia?

Kiitos vastauksista, ounou
___/\/\/\_... still a live # <3

Avatar
Caindingle
Viestit: 85
Liittynyt: 14.2.2019

Re: Wilma XL ja kookos

ViestiKirjoittaja Caindingle » 27.2.2019 23:37

Itse suht samassa tilanteessa, ratkaisin sen rakentamalla kylmän varaston sisään finnfoamista (5cm paksuus riitti, pohjassa kaksi kerrosta) kasvatuskopin joka lämpiää riittävästi 400w läpivirtauspatterilla, jopa päälle - 20c on lämmöt 19-20 plussalla.
Toki ilmastoinnin tehokkuus vaikuttaa vielä ja se on pakko olla olemassa konsensoituvan kosteuden takia ja tietty vaihtuvan ilman vuoksi.

Mutta siis, 3kw on aika raaka teho ja tilan koosta riippuen riittänee kyllä. Tosin hukkaan menee energiaa paljon ja näin pihin miehen sydäntä riipii.


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija