Kuva

Muutama peruskysymys Wilmassa kasvattamisesta

Scrogit, sogit, hydrot, aerot ja muut maallikoilta yli hilseen menevät menetelmät
Avatar
Marcus
Viestit: 155
Liittynyt: 27.3.2019

Muutama peruskysymys Wilmassa kasvattamisesta

ViestiKirjoittaja Marcus » 23.4.2019 13:51

En löytänyt omaa ketjua täältä erikoisjärjestelmien puolelta, niin kysytään tässä. Tarkoituksenani on aloittaa ensimmäistä kertaa hydrossa kasvatus ja laitteena Wilman large hydro, kasvatusalustoina kivivilla, hydrosora ja kookoskuitu. Aiemmin on tullut kasvatettua mullassa. Muutama kysymys:

- Aiemmin kun täällä kysyin niin sanottiin että Wilmaan ei tarvitse ilmapumppua tai ilmakiveä. Millä tavalla Wilmassa vesi hapettuu ilman näitä laitteita?

- Voiko tuota Wilman vesipumppua käyttää hydron vesien vaihtoon, vai minkälaisella aparaatilla se kannattaa tehdä?

- Mites tuo esikasvatus kivivillassa tapahtuu ja siitä siirto kookoskuituun ja hydrosoraan? Kookoskuidulle sopivat ravinnesetti taimivaiheesta kukitukseen löytyy. Idätänkö siemenet? Missä suhteessa sekoitan soran ja kookoskuidun? Jos joku viitsisi antaa opastuksen siemenestä Wilman ruukussa olevaan taimeen joka on kookoskuidussa/hydrosorassa + kivivillassa niin arvostaisin. Kaikenlaiset vinkit/niksipirkat otetaan myös vastaan

bongobob
Viestit: 64
Liittynyt: 11.5.2011

Re: Muutama peruskysymys Wilmassa kasvattamisesta

ViestiKirjoittaja bongobob » 24.4.2019 0:01

Itse tekisin näin. Muovituoppi, jonka pohjalle 3cm soraa ja kookosta päälle, huuhdeltuna ja sopivan kosteana, ei litimärkänä. Siihen sitten idätetty siemen varovasti, sentin syvyyteen, ja kelmua päälle johon pari reikää ilmalle. Tarkkaile ettei pääse kuivumaan kokonaan. Kivivillan jättäisin pois kokonaan. Noin viikko juuria tuopissa ja valmis wilmaan :yes:


Edit.. Ja wilmassa ravinneliuos hapettuu kiertäessään järjestelmässä

Avatar
Marcus
Viestit: 155
Liittynyt: 27.3.2019

Wilmasta DWC/drip-feedhybridi + mikä siihen optimaalisin kasvualusta?

ViestiKirjoittaja Marcus » 28.4.2019 23:48

Mietin tässä tuota kasvualustaa nelipaikkaseen Wilmaan (missä ravinnelitku kiertää samassa järjestelmässä), että miten toimisi sellainen viritelmä että laittaisi ruukkujen pohjalle kerroksen hydrosoraa ja sen päälle kookoskuitua ja perliittiä sekoitettuna? Mietin tässä näet sellaista viritelmää, että tekisi tuolla tavalla ja poraisi ylimääräisiä reikiä tuohon Wilmaan niihin kohtiin mihin ruukut tulee niin siitä voisi saada DWC/drip-feed-ruukkuhybridin rakennettua, eli sais nuo juuret jatkamaan kasvua myös reson puolella ilman että kookosta valuisi resoon tukkimaan putkia. :think: Onko järkeä tässä järjestelmässä? tarvitseeko miettiä ilmapumpun tai muiden vermeiden lisäämistä tähän setuppiin? vai onko parempi että käyttäis pelkkää hydrosoraa tai sitten kookoskuitun ja perliitin sekoitusta? Onko suositeltavaa sekoittaa kookoskuitua ja hydrosoraa vaikkapa 60/40 suhteella? Jos sais päätettyä tuon kasvatusalustan niin sais homman etenemään.


Palaa sivulle “Erikoisjärjestelmät”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija