Kuva

Groningen (Alankomaat)

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
Markiisi
Viestit: 64
Liittynyt: 19.1.2007

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Markiisi » 25.1.2011 12:25

Ensi viikolla taas Groningenin tournee edessä parin kaverin kanssa! Tavoitteena vierailla jokaisessa koffarissa joita löytyy 14(?) koko kaupungista :mrgreen: Onko kellään tiedossa mitään rentoja tapahtumia? Verassa ainakin on joku Manu Chao-tyylinen spanski/losmumusa-yhtye jota on tarkoitus lähteä kyyläilemään.

Löytyykö yhdestäkään koffarista tällä hetkellä Cheeseä? Vinkit parhaista sativaa myyvistä puljuista ovat myös tervetulleita.
Läskiseksin ABC

Avatar
Lion of Judah
Viestit: 385
Liittynyt: 13.9.2007

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Lion of Judah » 27.1.2011 15:21

Markiisi kirjoitti:Ensi viikolla taas Groningenin tournee edessä parin kaverin kanssa! Tavoitteena vierailla jokaisessa koffarissa joita löytyy 14(?) koko kaupungista :mrgreen: Onko kellään tiedossa mitään rentoja tapahtumia? Verassa ainakin on joku Manu Chao-tyylinen spanski/losmumusa-yhtye jota on tarkoitus lähteä kyyläilemään.

Löytyykö yhdestäkään koffarista tällä hetkellä Cheeseä? Vinkit parhaista sativaa myyvistä puljuista ovat myös tervetulleita.


Cheeseä oli vähän aikaa sitten Metamorphosessa, mutta nyt ei ole näkynyt. Buddha Cheeseä sai Taverne Oasiksesta vähän aikaisemmin, joku risteytys mut hajusta kyllä tunnisti että Cheeseä on messissä. :D

Parasta sativaa myy aika selkeesti Oasis. Monissa coffeeshopeissa pyörii suht. koht. samat lajikkeet; varsinkin nyt on ollut useissa Sneeuwwitje (Snow White), K2, White Widow, Power Plant, Jack Herer.
"Layer cake. Have you seen it? Fucking good weed with Daniel Craig."
~Matisyahu

Tohtori_Sykerö
Viestit: 21
Liittynyt: 8.12.2010

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Tohtori_Sykerö » 2.2.2011 9:49

Ah nyt on sit asetuttu Groningeniin ja fiilis on kyllä varsin hyvä :) coffareista tai muusta osaa vielä sanoo mut hyvissä tunnelmissa.

Pep-
Viestit: 24
Liittynyt: 6.1.2009

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Pep- » 25.2.2011 18:41

Groningenissa on viides Gideon Music festival 10-13.6.2011. Kyseessä on pieni musiikki -ja taidefestivaali, jossa on mielestäni erittäin hyvä tunnelma. Ihmiset ovat rentoja, alue on jännittävä ja musiikkia löytyy joka makuun. Esiintyjät eivät ole Suomessa kovinkaan kuuluisia, mutta käsittääkseni paikallisesti hyvinkin tunnettuja. Olen ollut tuolla nyt 2 vuotta peräkkäin ja ehdottomasti menen myös tänä vuonna. Liput maksavat 40e.

Suosittelen kaikille ja pistäkäähän viestiä jos haluatte pitää Suomi-miittiä paikan päällä! Tässä vielä muutama linkki:
2010 Trailer
2010 Fiilistelyä

Optimisti
Viestit: 96
Liittynyt: 12.11.2010

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Optimisti » 25.2.2011 23:59

Minkälaiset kalastus mahdollisuudet Groningenissa on?

Avatar
Lion of Judah
Viestit: 385
Liittynyt: 13.9.2007

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Lion of Judah » 21.7.2011 16:10

Optimisti kirjoitti:Minkälaiset kalastus mahdollisuudet Groningenissa on?


Paljon paikalliset näyttää kalastelevan jopa kanaaleista - suurimman osan ajasta kiskoo ylös jotain kämmenenkokoisia pikkusinttejä, joita eivät varmaan edes ottaneet mukaan. Joitain ankeriaita kuulemma yrittävät narrata. En ole itse tosin (vielä) kokeillut, ainakaan kaupungin lähistöllä olevien vesistöjen vesi ei näytä niin puhtaalta että sieltä mitään viitsisin syödä, ja vaikka kalastusta harrastankin myös huvin vuoksi, en kuitenkaan lähde "pelkän" huvin vuoksi tappamaan otuksia.

Niin, ja sitten rajan yli Saksaan matkustavien kannattaa varautua tosiaan siihen, että Zoll eli tulli on vastassa - meillä ainakin oli. Onneksi katsoivat tyyliin kaikkialle PAITSI sinne, missä hatsit oli. :D Olivat onneksi ilman koiraa liikenteessä, muuten olisi käynyt käry.
"Layer cake. Have you seen it? Fucking good weed with Daniel Craig."

~Matisyahu

Avatar
Turarai420
Viestit: 11
Liittynyt: 21.6.2011

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Turarai420 » 2.4.2012 22:10

Tuli taas käytyä pari viikkoo sitten,ja yhtä mukava paikka vieläkin.Hyvät oli Herrerit ja kebabit :D

Klosetisti

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Klosetisti » 14.4.2012 6:52

Terveisia taalta Groeningenista. Kunto on kamala. Meilla on suihku kaytavalla. Kaveri jai tateissa jotenkin peiliin kiinni, raahasin sen sielta.

Aulassa on headshoppien mainoksia telineessa. 18.4. tullaan takaisin.

Avatar
S-DeeJ
Viestit: 25
Liittynyt: 22.4.2012

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja S-DeeJ » 23.4.2012 23:46

Viihtyisä mestahan tuo Gronignen oli, vaikka lähinnä siin about 40 min junamatkan päässä Leeuwardenissa tuli majailtua 5 kk putkeen. Astetta pienempi paikka tuo Leeuwarden, mutta coffareita löytyy tosi hyvin :)

FatManLoops
Viestit: 7
Liittynyt: 16.12.2011

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja FatManLoops » 24.4.2012 22:18

Mites tuon Groningenin muu tarjonta? Ja tällä tarkoitan nyt, että mitä siellä on nähtävää ja missä kannattaa käydä reissun aikana?
Onko Groningenissa minkä verran puistoja ja ovatko ihan keskustan lähettyvillä?

Avatar
Lion of Judah
Viestit: 385
Liittynyt: 13.9.2007

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Lion of Judah » 4.5.2012 4:26

FatManLoops kirjoitti:Mites tuon Groningenin muu tarjonta? Ja tällä tarkoitan nyt, että mitä siellä on nähtävää ja missä kannattaa käydä reissun aikana?
Onko Groningenissa minkä verran puistoja ja ovatko ihan keskustan lähettyvillä?


Perusnähtävyydet löytää helposti vaikka Lonely Planetista taikka Wikitravelista. Onhan siellä nättiä arkkitehtuuria, muutama museo, taidenäyttelyitä, reilu tuhat baaria. Kaupungin ihan liepeillä ja siimeksessä on kyllä useampikin puisto, joskin ne ovat melko pieniä. Isompi puisto jonne eksyy vaikka päiväksi löytyy n. 30min kävelymatkan tai rattoisan dösäistustkelun päästä.

Vaikea sanoa missä kannattaa käydä, toiset diggaa oikeasti museoista ja toiset ei kuunaan sellaisissa käy, kun ei enää porukoiden kanssa kerta matkustella. Puistoista voisi kuvitella ulkona olemisen ja liikkumisen kiinnostavan; siinä tapauksessa kannattaisi ehkä vuokrata munamankeli ja tehdä pieni maakuntakierros. Pyörätiet ovat loistokunnossa ja verkosto todella kattava, eikä ylämäkiä ole nimeksikään. Mukavaa kruisailua, ja parin-kolmen tunnin lenkki voi avartaa näkökulmaa myös paikalliseen maalaiselämään. Meren rannallekin polkaisee ihan järkevästi.
"Layer cake. Have you seen it? Fucking good weed with Daniel Craig."

~Matisyahu

anyprkl
Viestit: 39
Liittynyt: 2.4.2007

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja anyprkl » 13.2.2013 15:51

Hiphei! Enää muutamia hassuja päivä jäljellä ja paremman puoliskon kanssa reissuun.

Lennot alle 160€, bussi bremen-groningen-bremen 53€ sekä 3 yötä keskustan hotellissa alle 180€. Yhteensä kahdelta noin 390€ viikonloppu Hollantiin, jei!
Halpaa!
الكويت تلغي مشروعا لإنشاط

Lasiaasi
Viestit: 14
Liittynyt: 7.2.2013

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Lasiaasi » 16.2.2013 23:55

Groningen on oikein jees paikka. Itekin asuin siellä muutaman kuukauden ja viihdyin kyllä hyvin. Juuttaanleijona varmaan osaa paremmin neuvoa tuoreimpia coffeeshopvinkkejä, mutta näin nopeasti ainakin suosittelisin käymään leffassa pikkupaukuissa (huomattavasti halvempaa kuin suomessa, opiskelijalta muistaakseni n. 6€) ja myös tutustumaan KFC:n mässyruokiin, jos ei ole aikaisemmin tullut testattua. Lauantaisin saa Oasiksesta kukkaa tarjoushintaan ja sinne on muutenkin mukava jäädä chillailemaan. Reykjavik on myös mukava polttelupaikka. Torilta saa belgialaisia vohveleita tai tuoreita ransiksia tuutissa.

Avatar
AKari48
Viestit: 61
Liittynyt: 9.6.2010

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja AKari48 » 18.5.2013 14:41

Täällä ollaan paikanpäällä viellä ensviikko. Osaako joku suositella jotain hyvää koffaria mihin kannattaa mennä käymään? Mites siidujen tuonti täältä suomeen?

Avatar
Haje
Viestit: 122
Liittynyt: 17.10.2012

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Haje » 18.6.2013 14:12

Ens kuussa liftireissulle Hollantiin, Groningenissa ajateltiin pysähtyä vähän pidempään. Löytyykö hostellisuosituksia tai muuta? Täällä aletaan olla aika innossaan!
Gaze into the fire, into the clouds, and as soon as the inner voices begin to speak ― surrender to them. Don't ask first whether it's permitted, or would please your teachers or father or some god. You will ruin yourself if you do that. - Hesse

Avatar
Haje
Viestit: 122
Liittynyt: 17.10.2012

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Haje » 25.7.2013 23:44

Voi Groningen... Pakko suositella, minusta ainakin ihan mahtava paikka. Viihdyttiin tosi paljon paremmin kuin esimerkiksi Amsterdamissa. Itse asiassa ensimmäinen vastaan tullut ulkomainen kaupunki, johon voisin hyvin helposti kuvitella muuttavani.

Hostelleista suosittelen Pension Tivolia - hUUmeidenkäyttö on kielletty, mutta talo jännittävine sisäpihoineen on ihana, hinnat halpoja ja huoneissa mahtava tunnelma. Ovia ei tosin osattu käyttää. Ihan vieressä on De Vliegende Hollander, viihtyisä coffari, jota tykkäsin itse tukea ihan siksikin, että omistaja mm. lahjoittaa aikamoisia summia tuotosta hyväntekeväisyyteen ja toimii muutenkin vastuullisesti.

Muista paikoista pitää mainita baari nimeltä Kult - tosi ystävällistä ja hauskaa porukkaa ja terassilla saa pajautella. Eräänä iltana tarjoilja toi siihen ulos huonoja ja hyviä uutisia: oli sulkemisaika ja terassilta piti poistua; mutta polttelua jatkettiin suljettujen ovien takana sisällä ehkä kuuden hengen porukalla, hyvää musiikkia kuunnellen ja olutta nautiskellen.

Mahtava kaupunki, pakko päästä takaisin.
Gaze into the fire, into the clouds, and as soon as the inner voices begin to speak ― surrender to them. Don't ask first whether it's permitted, or would please your teachers or father or some god. You will ruin yourself if you do that. - Hesse

Avatar
Ekonomi
Viestit: 136
Liittynyt: 17.12.2006

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Ekonomi » 27.5.2015 19:45

Ketään käynyt viime aikoina?

Tiedossa olisi kesällä matka Bremeniin muutamaksi päiväksi, josta näyttäisi halpa bussi kulkevan Groningeniin, joten päiväreissu Groningeniin olisi varmaankin paikallaan.

En kunnolla googlesta löytänyt, mutta oliko niin että weedpass ei toteutunut Groningenissa, eli myydäänkö koffareista kukkaa vielä ulkkareille? Mikä meininki muutoin mahtaa nykyään olla eli vieläkö reissu kannattaa?

Bussiliput Bre-Gro-Bre näytti olevan 18e :pimp:
Pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleet.

(John Maynard Keynes)

Locker
Viestit: 348
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Locker » 30.5.2015 7:47

Ekonomi kirjoitti:Ketään käynyt viime aikoina?
...
oliko niin että weedpass ei toteutunut Groningenissa, eli myydäänkö koffareista kukkaa vielä ulkkareille? Mikä meininki muutoin mahtaa nykyään olla eli vieläkö reissu kannattaa?...


Kävin itse vuosi sitten. Weedpassia ei ollut ainakaan silloin käytössä, eikö se ollut enemmän niiden etelän alueiden juttu?
Hieno kaupunki, hyvää budhaa. Kyllä kannattaa.

Locker
Viestit: 348
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Locker » 11.5.2016 17:29

Jatketaas taas tästä...

Oon kesällä käymässä kaupungissa ja ajattelin käydä jossain muussa coffarissa kuin viimekertaisessa Upper 10:ssä (jossa oli muistaakseni kelpo weedmenu, mutta paikka oli muuten vähän kolkko).
Mahtaako porukalla olla käsitystä Groningenin coffeeshoppien nykytilanteesta? Sellaiset paikat kiinnostaa, joissa olisi kattava weedmenu, sijaintinsa puolesta katselin erityisesti Raggamuffinia (jota joku taisi aiemmin kehua) ja De Stokeria. Kellään käsitystä?

Locker
Viestit: 348
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Groningen (Alankomaat)

ViestiKirjoittaja Locker » 19.8.2018 22:11

Locker kirjoitti:
Mahtaako porukalla olla käsitystä Groningenin coffeeshoppien nykytilanteesta? Sellaiset paikat kiinnostaa, joissa olisi kattava weedmenu, sijaintinsa puolesta katselin erityisesti Raggamuffinia (jota joku taisi aiemmin kehua) ja De Stokeria. Kellään käsitystä?

Ei vissiin ole.
Raggamuffilla oli (kesällä 2016 ainakin) ihan kohtuullisen laaja weedmenu, mutta jotenkin siitä oli vaikea valita lajiketta, joka olis todella paljon kiinnostanut. Päädyin Snow Whiteen, jonka hybridinä ajattelin sopivan baari-iltoihin kaverien kanssa. Ajoi asiansa, mutta ei sen kummemmin säväyttänyt.
En oo ihan varma muistanko väärin, mutta tuntuu, ettei sinne voinut jäädä polttelemaan.


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija