Kuva

Kuva

Iloinen Amsterdam

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!

Oletko käynyt Amsterdamissa?

Kyllä, olen vieläpä asunut siellä
18
1%
Kyllä, käyn säännöllisesti esim. vuosittain
46
4%
Kyllä, 2 kertaa tai useammin
198
15%
Kyllä, kerran
283
22%
En vielä, tulevaisuudessa aion kyllä mennä
689
54%
En, ja tuskin olen menossakaan
51
4%
 
Ääniä yhteensä: 1285

Bolo
Viestit: 591
Liittynyt: 23.10.2013

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Bolo » 16.1.2020 22:12

Älkää menkö niihin keskustan argentiinalaisiin pihviravintoloihin.. 20€ maksoi hikinen pihvi muutamalla ranskalaisella ja Parilla kaalinlehdellä
"Tarviiko oikeesti sisäkasvatukseen teltan, valoja ja kaikkee muuta vai voiko ihan vaa laittaa 2 kasvii kasvaa normi valoon ja lämpöön?"

Locker
Viestit: 424
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Locker » 30.12.2020 11:42

Ai että kun tekis mieli tehdä pitkästä aikaa visiitti Amsterdamiin, kun lueskelee näitä juttuja!

Oon tässä katellu Youtubesta kaiken maailman coffarivideoita ja kahlannu kaupungin läpi vanhassa kunnon coffeeshopdirect.comissa :D
Tein sellasta luonnostelmaa, että missä puljuissa haluaisin sitten käydä, kun vielä paikalle joskus pääsee.

MasterOfMuppets
Viestit: 4
Liittynyt: 2.12.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja MasterOfMuppets » 9.1.2021 15:40

"Be numb to all the things that force you to frame"

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2454
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 9.1.2021 16:49

MasterOfMuppets kirjoitti:https://www.dutchnews.nl/news/2021/01/blown-off-amsterdam-will-ban-foreign-tourists-from-coffeeshops-in-future/


Mitenköhän Alankomaiden muut kaupungit? Onko tämä nyt vaan Amsterdamin paikallispoliitikkojen projekti?
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

Simppa Hurkus
Viestit: 245
Liittynyt: 14.4.2012

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Simppa Hurkus » 9.1.2021 19:04

MasterOfMuppets kirjoitti:https://www.dutchnews.nl/news/2021/01/blown-off-amsterdam-will-ban-foreign-tourists-from-coffeeshops-in-future/


Tapionpoika kirjoitti:....Onko tämä nyt vaan Amsterdamin paikallispoliitikkojen projekti?


Juttu kertoo nimenomaan amsterdamilaisten paikallispolitiikasta, maakuntasatraappien nykylinjasta tai tulevaisuudensuunnitelmista ei tässä puhuta mitään. Joissain kaupunneissa turistien porttikielto on voimassa, toisissa ei. Pykälä on kai ollut laissa jo vuodesta 2013, suunnilleen..

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 2454
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 11.1.2021 16:22

https://www.theguardian.com/world/2021/ ... abis-cafes

The Guardianin tuore juttu mahdollisesta turistipannasta.
sativa to change the things I can
indica to accept the things I can't

JEP80
Viestit: 179
Liittynyt: 25.6.2007

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja JEP80 » 11.1.2021 18:38

Olin Amsterdamissa keväällä 2019. Luulin että siellä oli jonkinlainen nimellinen turisteille myyntikielto jo silloin koska joidenkin coffee shoppien ovenpielessä oli kyltti jossa hollantilaisen henkilökortin kuva ja teksti joka sanoi että jos aiot ostaa kannabista täältä, tulee sinulla olla esittää alankomaiden henkilöpaperit. Papereita ei kuitenkaan koskaan kysytty, päinvastoin niitä annettiin kaupanpäällisiksi jos oli jonkin yrtinnupun ostanut.
Jos haluat olla onnellinen päivän, juo itsesi humalaan. Jos haluat olla onnellinen viikon, teurasta sika. Jos haluat olla onnellinen vuoden, mene naimisiin. Jos haluat olla onnellinen loppuelämäsi perusta puutarha. --Itämainen viisaus--

Bolo
Viestit: 591
Liittynyt: 23.10.2013

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Bolo » 12.1.2021 10:31

JEP80 kirjoitti:Olin Amsterdamissa keväällä 2019. Luulin että siellä oli jonkinlainen nimellinen turisteille myyntikielto jo silloin koska joidenkin coffee shoppien ovenpielessä oli kyltti jossa hollantilaisen henkilökortin kuva ja teksti joka sanoi että jos aiot ostaa kannabista täältä, tulee sinulla olla esittää alankomaiden henkilöpaperit. Papereita ei kuitenkaan koskaan kysytty, päinvastoin niitä annettiin kaupanpäällisiksi jos oli jonkin yrtinnupun ostanut.


Itse kävin viimeksi saman vuoden syksynä, enkä kiinnittänyt tuollaisiim kyltteihim huomiota. Kukkaa sai jokaisesta koffarista missä kävin, tavalliseem tapaan. Taisi viimeksi olla 2012 kun yrittivät tällaista saada läpi, kaatui silloin ja ihmettelen kovasti mikäli nyt menee läpi.
"Tarviiko oikeesti sisäkasvatukseen teltan, valoja ja kaikkee muuta vai voiko ihan vaa laittaa 2 kasvii kasvaa normi valoon ja lämpöön?"

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 854
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 12.1.2021 13:36

Helsingin Sanomien tän päiväisen jutun mukaan Amsterdamin vuotuisesta 10 miljoonasta turistista huomattava osa käyttää näitä Euroopan mittapuulla ainutlaatuisia kahvilapalveluita, ja noin 60% saapuu niiden perässä. Pormestari haluaa pilvituristien sijaan "tavallisia ihmisiä", jotka käyvät museoissa ja käyttävät ravintolapalveluita. En nyt suoraan ymmärrä miten nämä sulkevat toisiaan pois. Itse ainakin nautin aikoinaan Hortus Botanicuksessa kasvien katselusta sekä Van Gogh -museon klassikoista huomattavasti, kun aamiaisen päälle oli tullut poltettua puolikas jointti, eivätkä apertiiviksi nautitut kannabistuotteet ainakaan vähentäneet iltaisella kulttuurin tai ravintolapalveluiden nälkää. Amsterdam toki on hieno paikka ilman mitään päihteitä, ja suurin osa ajasta kannattaakin viettää asioita selvinpäin tehden.

Uudet kiristystoimet ei sinäänsä hirveästi yllättä. Onhan tuota sääntelyä ja lainsäädännön kiristämistä ja kaupungin siistimistä harrastettu jo pidemmän aikaa. Coffee shoppien määrä on käsittääkseni ollut loivassa laskusuunnassa siitä lähtien kun koulujen ja oppilaitosten lähistöillä olevat putiikit ovat joutuneet sulkemaan, eikä uusia lupia kaiketi enää juuri myönnetä. Punaisten lyhtyjen alueen kokoa on pienennetty. 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppupuolelle saakka coffee shopeissa sai nauttia olutta sekä smart shopissa myydä sienen näköisiä sieniä. Jossain vaiheessa oluet poistui ja vain espressot jäi. Sienen näköisiä sieniäkään ei enää saanut vaan asiakkaan piti tyytyä tryffeleihin, kun kroonisesti masentunut ranskalainen teinityttö onnistui kolmannella kerralla tekemään itsemurhan Amsterdamissa sienipäissään.

No vaikka tämän osin naurettavan sääntelyn myötä Amsterdam on siistiytynyt paljon 2000-luvun alusta, niin toisaalta kyllä ymmärrän paikallisten närkästystä huumeturismiin sekä massaturismiin ylipäätään liittyvistä lieveilmiöistä; asuintaloissa möykkäävistä airbnb-turisteista, airbnb-bisneksen vaikutuksen vuokriin, erilaisten kusetusbisnesten lisääntymisestä, joidenkin kaupunginosien muuttumisesta turistikeskittymiksi ja sitä myöden vastenmielisiksi paikoiksi (esim. Leidseplein / Rembrandtplein / Amsterdam Centraal aseman seutu jne.), kadun kulmiin kusevista ja oksentavista teineistä, kaikkina vuorokaudenaikoina mölyävistä huonokäytöksisistä brittiapinoista, näille tuotteita markkinoivista jäbistä, jotka norkoilevat kulmilla ja ohi kulkiessa perään huikkaavat "psst... cocaine? extacy?". Näiden katuhustlaajien tuotteet taas voi tosiasiassa olla mitä vain, esim. takavuosina diileri myi vahingossa valkoista heroiinia kokaiinina, johon kaksi parikymppistä brittituristia kuoli. No säädösten kiristäminen ainakin luo näille uuden bisneksen ja tuo gramman bägit takaisin povitaskuihin.

Paras olisi laillistaa laajemmalla rintamalla ympäri Eurooppaa, silloin yhteenkään kaupunkiin ei pääsisi keskittymään turhan suurta kannabisturismin keskusta, eivätkä paikalliset ihmiset joutuisi kokemaan ja näkemään sietämätöntä määrää turismin lieveilmiöitä.

Popa
Viestit: 183
Liittynyt: 9.10.2020

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Popa » 22.1.2021 9:34

..
Viimeksi muokannut Popa, 13.7.2021 9:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

BongKing420
Viestit: 27
Liittynyt: 22.9.2013

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja BongKing420 » 22.1.2021 21:22

Asuin 4 vuotta Haagissa ja sekin on todellakin tsekkaaminen paikka kunhan vähän tietää mihin päin mennä. Halvempaa kukkaa keskimäärin kun Damissakin. Joka kaupungista löytää kyllä erittäin hyvää laatua, mutta ei joka coffarista. Nii eli jos ite lähtisin Hollantiin lomalle poikkeisin 3 isoimmassa kaupungissa kun kaikki on nii lähekkäin.... aiaiai kun pääsis taas käymää :pimp:
weedisgood.

rxsted
Viestit: 1677
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja rxsted » 13.2.2021 16:51

Mitkä ne tän hetken kovimmat koffarit on? Olen ehkä menossa (koronan väistyttyä), eikä tarkoituksena ollut tutustua paikalliseen arkkitehtuuriin selvinpäin.

Olen kuullut hyvää The Plugista, joka sijaistee ihan keskustassa Nieuwezijds Voorburgwalilla. Siellä näyttäisi olevan tarjolla tavaraa Sundae Driveristä Forbidden Fruitiin ja MAC1:stä Runtziin.

Monet julkkikset näyttäisi käyvän Mr K & Co:lla joka sijaitsee kilometrin kävelymakan päässä Tweede Laurierdwarsstraatilla; tuolla on ollut tarjolla Strawberry Cheesecaken ja Tropicana Cookiesin tapaisia herkkupaloja. Tällä mestalla vaikuttaisi olevan yhteyksiä Devil's Harvest Seedsiin ja listoilla on myös lafkan lajikkeita kuten Rollex OG:tä.

Prinsengrachtia seuraamalla löytyy Relax, High Life Cupissa ja Jack Herer Cupissa palkintoja voittanut mesta, joka houkuttelee labratestatuilla luomukasvatetuilla hazeillaan. Välissä voi käydä piipahtamassa Noordermarktilla.

Ajattelin siis ensimmäisenä päivänä hoitaa pilven hankinnan, mahdollisesti paikallisen oppaan kanssa. Olisiko näiden lisäksi heittää jotain suosituksia? Kiinnostaisi erityisesti ehta HyPro (Core cut) Amnesia ja A5 Haze tai aito kashmirihasis.
“That’s what plant breeders do — we grow 100,000 plants, keep 100 of them, and trash all the rest. I love to kill. I’m getting rid of everything that’s imperfect.”
David "Skunkman" Watson (2004)

Avatar
weed420
Viestit: 1586
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja weed420 » 13.2.2021 17:57

rxsted kirjoitti:Kiinnostaisi erityisesti ehta HyPro (Core cut) Amnesia ja A5 Haze tai aito kashmirihasis.

https://m.youtube.com/watch?v=5h9KvNJ6fHU siitä matkakuumeeseen (tekstitys päälle)

ja tricomas https://m.youtube.com/watch?v=ty2j87HP9ZY
• real life laiskiainen •~ i might know less than others, and others, they don't even know me. ~

lope
Viestit: 764
Liittynyt: 16.7.2020

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja lope » 13.2.2021 20:20

weed420 kirjoitti:
rxsted kirjoitti:Kiinnostaisi erityisesti ehta HyPro (Core cut) Amnesia ja A5 Haze tai aito kashmirihasis.

https://m.youtube.com/watch?v=5h9KvNJ6fHU siitä matkakuumeeseen (tekstitys päälle)

ja tricomas https://m.youtube.com/watch?v=ty2j87HP9ZYhehe, pakko sanoo että espanjan kieli sopii kyllä hyvin yrtin arviointiin :D

mutta kuka tää on tää hy-pro:n perustaja ekassa videossa, miksen oo kuullukkaan kaverista vaikka vaikuttaa selkeesti pitkän linjan ammattilaiselta?
Dippin through my stash

Sihaus
Viestit: 960
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Sihaus » 16.2.2021 17:03

Popa kirjoitti:No toisaalta aina pääsee jamaicalle.. mutta lennot kalliita ja ei välttis yhtä turvallinen paikka


Tonne lähdössä koronan hellittäessä. Budjettia on säästelty jo vuoden verran ja varmaan vuoden verran saa säästelläkin vielä, varmaan syksy 2022 on realistinen. Muutama kuukausi tarttis olla, ehkä 4.
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!

Avatar
weed420
Viestit: 1586
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja weed420 » 28.3.2021 1:54

Härdelli kirjoitti:Toivottavasti EU:hun kuulumattomuus hidastaa niitä teinibrittilaumoja edes vähän. Vituttaa ne mölyävät juuri 18 täyttäneet vittumaisenkuuloisella englanninmurteella, jota ei edes voi kunnolla lausua huutamatta. Kulkevat koko jalkakäytävän leveydeltä. Hostelleissa nukkuvat käytävillä, jokainen eri kamoissa. Loput ketkä ovat hereillä huutavat kuin tapettaisi.

Aivan kuin suomituristit Tallinnassa. Ei ihmekään että esim. Thaimaassa törmäsin useaankin varsinkin halvempaan hotelliin jossa ilmoitettiin jo ulko ovella ettemme ota brittiläisiä asiakkaita.

puhun nyt omasta näkökulmastani; britit ovat kuin suomalaisten ja virolaisten risteymä. nämä ihmettelevät tuppisuut yhdistyvät niihin ylivaltaisiin jääräpäihin - syntyy hirviömäinen rotu, jonka käyttäytyminen on hyvin ennalta-arvattavaa, mutta vain silloin kun he ovat päihteiden vaikutuksen alaisena. selvinpäin osa heistä on ihan mukavia, mutta päihdehakuisuus vaikuttaa hyvin vahvasti taustalla. humalassa heiltä ei katoa kontrolli, koska sitä ei ole edes ennestään. olen joskus miettinyt, että pitäisikö ihan matkustaa sinne britteihin asti nähdäkseen onko tämä havaittu persoonallisuuden piirre laajemmalla mittakaavalla totta. uskon, että heidän kansansa on kuitenkin lopulta lähes samanlainen kuin meidän muidenkin. elokuvat vääristävät sanomaa ja väärät yksilöt lomamatkoilla luovat väärää kuvaa.
• real life laiskiainen •~ i might know less than others, and others, they don't even know me. ~

Sihaus
Viestit: 960
Liittynyt: 18.12.2008

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Sihaus » 29.3.2021 14:43

weed420 kirjoitti:
Härdelli kirjoitti:Toivottavasti EU:hun kuulumattomuus hidastaa niitä teinibrittilaumoja edes vähän. Vituttaa ne mölyävät juuri 18 täyttäneet vittumaisenkuuloisella englanninmurteella, jota ei edes voi kunnolla lausua huutamatta. Kulkevat koko jalkakäytävän leveydeltä. Hostelleissa nukkuvat käytävillä, jokainen eri kamoissa. Loput ketkä ovat hereillä huutavat kuin tapettaisi.

Aivan kuin suomituristit Tallinnassa. Ei ihmekään että esim. Thaimaassa törmäsin useaankin varsinkin halvempaan hotelliin jossa ilmoitettiin jo ulko ovella ettemme ota brittiläisiä asiakkaita.

puhun nyt omasta näkökulmastani; britit ovat kuin suomalaisten ja virolaisten risteymä. nämä ihmettelevät tuppisuut yhdistyvät niihin ylivaltaisiin jääräpäihin - syntyy hirviömäinen rotu, jonka käyttäytyminen on hyvin ennalta-arvattavaa, mutta vain silloin kun he ovat päihteiden vaikutuksen alaisena. selvinpäin osa heistä on ihan mukavia, mutta päihdehakuisuus vaikuttaa hyvin vahvasti taustalla. humalassa heiltä ei katoa kontrolli, koska sitä ei ole edes ennestään. olen joskus miettinyt, että pitäisikö ihan matkustaa sinne britteihin asti nähdäkseen onko tämä havaittu persoonallisuuden piirre laajemmalla mittakaavalla totta. uskon, että heidän kansansa on kuitenkin lopulta lähes samanlainen kuin meidän muidenkin. elokuvat vääristävät sanomaa ja väärät yksilöt lomamatkoilla luovat väärää kuvaa.Itseasiassa Britit ovat ihan korrekteja siellä kotimaassaan, vaikka olisivat päissään. Lontoossa kymmeniä kertoja käynyt (niissä hämyisimmissä itä-lontoon kapakoissa myös) ja ei mitään, tosi kohteliaita. Sitten kun pääsevät ulkomaille ja eroon konservatiivisesta luokkayhteiskunnastaan, niin alkaa tapahtumaan. Jos verrataan esim. pubikulttuuria Englanti vs. Suomi, niin suomalaiset vie juntteudessa 100-0.
Kyllä aina pitää olla vähän Kekkilää, ei Kesää ilman Kekkilää!

Pilvipuoti88
Viestit: 269
Liittynyt: 24.1.2021

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja Pilvipuoti88 » 20.8.2021 20:44

Mitäs kahvilaa suosittelette minulle damista?
Ja mitä suosittelisitte menusta?
Itse odottelen kovasti että pääsee maistelemaan erillaisia versioita hasiksista.

Avatar
weed420
Viestit: 1586
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja weed420 » 21.8.2021 10:51

Pilvipuoti88 kirjoitti:Ja mitä suosittelisitte menusta?

amnesia / amnesia haze / amnesia hy-pro / amnesia core cut / super silver haze
• real life laiskiainen •~ i might know less than others, and others, they don't even know me. ~

rxsted
Viestit: 1677
Liittynyt: 12.2.2019

Re: Iloinen Amsterdam

ViestiKirjoittaja rxsted » 21.8.2021 12:00

Pilvipuoti88 kirjoitti:Mitäs kahvilaa suosittelette minulle damista?
Ja mitä suosittelisitte menusta?
Itse odottelen kovasti että pääsee maistelemaan erillaisia versioita hasiksista.

Mua kiinnostaisi lähinnä Relax, josta löytyisi labratestattuja ja autenttiseksi todettuja, moneen kertaan palkittuja luomukasvatettuja vanhoja Hazeja (jotka weed420 mainitsi): https://www.coffeeshop-relax.nl/weed-ha ... na-hashish

Noiden hasatkin on kuulemma tuon alueen parhaimpia ja löytyy esim. marokkolaista Beldiaa ja tummaa afgaania...

Tuon lisäksi jotain hype kusheja pitäisi toki maistaa ja ne hakisin todennäköisesti Green Housen United-coffeeshopin Cookies-osastolta, josta pitäis saada ehtaa GMO:ta ja Animal Mintsiä.
“That’s what plant breeders do — we grow 100,000 plants, keep 100 of them, and trash all the rest. I love to kill. I’m getting rid of everything that’s imperfect.”
David "Skunkman" Watson (2004)


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa