Kuva

Filippiinit

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
Avatar
k8rght
1 tähti
1 tähti
Viestit: 271
Liittynyt: 17.5.2010

Filippiinit

ViestiKirjoittaja k8rght » 24.8.2012 15:35

Kokemuksia kyseistä maasta? Hankinta, hinta, laatu, turvallisuus? Ja ei välttämättä yrtistä, myös koko maasta ylipäätään? Matkailufoorumeilta löytyy runsaasti mutta ohimenevää sekä ristiriitaista tietoa. Ite liikkumassa lähinnä Cebun seudussa.
sä oot kaunis sä oot kaunein kukka maan
niin kaunis ettei sua voi koskaan vastustaa kukaan

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 24.8.2012 16:12

Muutama kerta tullut käytyä ja varovaisempi saa olla kuin esim. thaikuissa.
Meidän vuokra autoa ammuttiin tuulilasin läpi yöllä kun oltiin palaamassa hotellille subicissa ja viime reissulla matkalla manilaan oli joku tulitaistelu poliisin ja jonkun muun osapuolen välillä jossain esikaupunkialueella.
Kyttä ampui ruuhkaisen tien yli.
Tuskin noi nyt kovinkaan yleistä käytöstä on ainakaan "turistialueilla" mutta tosiaan määrätyt alueet aika rauhattomia.

Joka tapauksessa halpa maa ja kauniita kissoja :yes:

Polttelusta filsuilla ei mitään tietoa.

Avatar
Jay Daga
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 969
Liittynyt: 17.2.2001

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja Jay Daga » 31.8.2012 10:34

tässä oli tämmönen linkki mitä aloin hakemaan vastatakseni;
http://www.420magazine.com/forums/phili ... eport.html

Olennaisin kohta linkin takaa:
Law enforcement: If you get in trouble, try to get out as fast you can with the minimum number of people and pesos getting involved. Keep a few US $100 bills in your wallet (no ID, just money). The green $$$ talks if you get busted.

another report we received is: "Cops are easy to bribe, if you do it quickly, blind them with Grant and Jefferson, don't make it reach the station becuase you will have to bribe more people. if you see a cop pretend you don't understand, then when he tells you he's gonna arrest you say something like: why don't we just settle this here and save us both the trouble, say you are making a "pakiusap" and tell him you respect him as an officer. it always does good to stroke their ego before offering a bribe. Don't show any ID and as much as possible pretend you are not a tourist"Ei filippiineillä erityisen vaarallista ole, paikasta riippuen. Cebun seutu on ilmeisen turvallista ja siellä on turisteja myös jonkun verran. Mindanaolle voi mennä, mutta siellä Marawin, Cotabaton ja eteläisen Zamboangan seuduilla on ulkomaalaisena vaarallista kulkea. Ja jos varmasti haluat kokea jännittävän ja mielenkiintoisen kidnappausreissun syvälle viidakkoon CIAn tukemien ääri-islamisti-terroristien kaveriksi niin lähde Jolon saarelle tutkailemaan paikkoja, mahdollisuus on että saatat päästä elävänä takaisin.
Ikävä juttu mutta totta, että aika lailla tuolla ihan tuon maan eteläisissä osissa on tuota jotain aika sekopäistäkin porukkaa joiden elämä on heidät kasvattanut olemaan kunnioittamatta elämää yhtään ja rahaa ja valtaa ja omaa kireää elämäntapaansa yli kaiken. 1970-luvulla valtion ja usan armeija teki tuonne eteläisiin osiin sellaisia teurastusreissuja aivan tavallisten ihmisten kyliin tappaen melkein kaikki ketä vastaan tuli ilman mitään järkeä, tästä lienee jälkikaikuna nykyajan "terroristit" joilta ei löydy oikein arvostusta länsimaista meininkiä tai heidän valtionsa systeemiä kohtaan. Kukaan ei oikein tiedä jos kysyy, että ketä ihmeen terroristeja tai mitä ne oikeen haluavat jne. Valtion propaganda asiaa ja noita ihmisiä kohtaan on lujaa. Ne on ympäripyöreästi ja selittelemättä vain terroristeja. Se on jännää, että ne ei tehneet mitään pommi-iskuja eivätkä kidnapanneet porukkaa ennen CIAn tuen alkua ilmeisesti 1990-luvulla (varmuudella kuitenkin CIAn läsnäolo maassa on kuitenkin vuosikymmeniä vanhempaa jo), kun joku paikallinen iso poliisiorganisaation pomo joka jäi myöhemmin kiinnikin, meni solmimaan yhteistyösopimuksia noiden kaltoinkohdeltujen kanssa. Käsittämättömiä juttuja joista vieläpä erittäin monet tietää ja valtion TV ja media jatkaa ihan täyttä paskan suoltamista noista aiheista edelleen. Ihan samaan tapaan kuin muuallakin.Mutta niin, josko ihan matkailjana haluaa paikkoja nähdä, niin Cebun seutu juuri lienee oikeen hyvää,, ja ne muut saaret ympäristössä yhtä lailla myös.
Ite ajatellut että seuraavaksi kun joskus menen käymään, niin Boholin saarelle uimaan delfiinien kanssa pitää päästä: googleta vaikka bohol dolphin tours ja etsi sieltä. Muistelen että jotain 30e maksoi semmoinen päivän reissu että haetaan aamulla hotellilta ja viedään satamaan josta veneellä johonki kaukaselle saarelle ja delfiinien ja valaiden tykö, sitten johonki rannalle joksikin tunniksi ja iltapäivän puolella myöhemmin takaisin hotellille jne... ja kuulukohan siihen ruokailutkin jne. Ei mitään ihan halpaa tuollainen hinta mutta kuitenki,, ei kallistakaan jos johonki muuhun vertaa. Saaret on myös sen verran pieniä että jos vuokraa auton niin pääsee aika hyvin menemään minne sitten päättääkin mennä, hintoja voi tähystellä ite...

Manilan ympäristö on kalleinta ja likaisinta, ruuhkaisinta jne koko maassa. En ole käynyt muualla kuin lentokentällä eikä suuremmalti kiinnostakaan, mutta varmasti Luzonilta löytyy myös yhtä mahtavia paikkoja kuin muualtakin.

Halvimmalla Filippiineille pääsee niin, että lentää suomesta hong-kongiin, ja sieltä cebupacificair-firmalla perille. Tuo firma lentää myös sisäisiä lentoja filippiineillä ja toisinaan hinnat on tosi halpoja. Saarilta toisille pääsee myös lautoilla. Osa matkoista kestää yön yli ja osa kiitää perille katamaraanilla hyvinkin lyhyessä ajassa. Muutama vuosi sitten yön yli kestävä matka omassa hytissä Cebusta Mindanaolle maksoi jotain 1000pesoa eli parisenkymppiä.

Hotelleja on eri hintaisia, alle tuhannesta pesosta ties mihin asti.. 1000-2000 lienee nykypäivänä suht normihinta yöltä, mutta voi olla että matkaajat löytää huomattavasti halvempiakin yöpaikkoja.

Hampun osalta lait on sitä reefermadnessin julkaisun ajan luokkaa. Minimirangaistus on 12v vankeutta ja 500 000-1000000pesoa sen lisäksi. Elinkautinen lienee aika normaali myös:
http://www.livingincebuforums.com/ipb/t ... ilippines/ <-19vuotias sai kolmesta jointista lehteä elinkautisen.

Avatar
k8rght
1 tähti
1 tähti
Viestit: 271
Liittynyt: 17.5.2010

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja k8rght » 14.10.2012 21:54

Noniin, tulihan heitettyä reissu Cebu-Malapascua-Bohol. Seuraava teksti koskee siis ko. aluetta, muista mestoista en voi sanoa mitään. Normimatkustuksesta sen verran, että. Cebu on ihan turvallinen mesta, ei mitään ongelmia koko reissulla. Kaikkialla aseistettuja vartijoita. Likaista, erittäin. Ei järin aktiivista jätehuoltoa, eikä ihmisillä mielenkiintoa laittaa roskia roskakoriin, roskat heitetään maahan tai mereen. Joskus joku kerää roskia, usein ne kerätään kasaan ja poltetaan. Kulkukissoja, koiria sun muita elukoita reilusti. Aika vähän ukotusta vaikka sitäkin vähän yrittivät. Pidin Rikun ja Tunnan tyylistä lowbudjet-meininkiä joten ei tullut edes riskiä joutua isojen kusetusten uhriksi. Hassu tapa katumyyjillä, ensin myyvät aurinkolasit ja sitten pyytävät vielä rahaa sairaille ja nälkäisille perheenjäsenilleen ("hetkinen, justhan mä maksoin sulle nää lasit"). Kerjäläisiä oli muutamia. Jengi on kuitenkin ihan ystävällistä ja tosi avuliasta, englannilla pärjää kohtuu hyvin. Ei likaisuuskaan sinänsä haitannut, harmitti vaan kun kauniit maisemat, kuten rannat ja merivedet, ovat täynnä yhdyskuntajätettä. Kasvisruoka on aika marginaalissa, löytyy lähinnä uudemmista ja länkkäreille suunnatuista ravintoloista. Siis jos ei halua pelkällä riisillä ja pizzalla elää. Katugrillejä on järjetön määrä, karnivoorit siis ei näe nälkää. Halpaa, kalja 0,5-1€, röökiaski 20c, ruokailu ravintolassa (ruoka+juoma) 4-7€, hostellit sadekaudella 10-15€. Sadekausi oli oiva rako matkustaa sinne. Sateita ei ollut kun muutamana päivänä ja silloinkin tunnin kuuroina. Majotukset silloin halvempia ja ylipäätään vähemmän jengiä. Sukellus tai vähintään snorklaus on must, ihan huikeita mestoja. Turismi selvästi nousussa Filppareilla, ihan mutkatonta on pyöriä mestojen välillä. Kaikki toimii, jopa epäeksoottisen hyvin :)

Mutta. Älkää koskeko pajariin! Ei sitä kukaan tarjonnut enkä tosin kysellyt ja kun tietää rangaistukset, ei paljon tehnyt mielikään. Tota "kolmesta jounista elinkautinen"- varoitusta käytettiin lentokentällä peloitteena. Eli ei oikeen sen arvosta. Eikä kaiken tarvii aina sen ympärillä pyöriäkkään, useimmiten on siistiä ihan selvinkin päin. Voin suositella, varsinkin jos Thaimaa tuntuu liian Kanarialta.
sä oot kaunis sä oot kaunein kukka maan

niin kaunis ettei sua voi koskaan vastustaa kukaan

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 15.10.2012 1:46

k8rght kirjoitti: englannilla pärjää kohtuu hyvin.

Luulisi pärjäävän vähän paremmin kuin kohtuullisesti koska kyseessä on maan virallinen kieli.


k8rght kirjoitti:jos Thaimaa tuntuu liian Kanarialta.

Tästähän selviää sillä kun jättää ne turistikohteet väliin.

Avatar
k8rght
1 tähti
1 tähti
Viestit: 271
Liittynyt: 17.5.2010

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja k8rght » 15.10.2012 19:14

somnamnaa kirjoitti:...
Luulisi pärjäävän vähän paremmin kuin kohtuullisesti koska kyseessä on maan virallinen kieli.

Niinhän sitä luulisi. Virallisissa yhteyksissä ja hotelleissa pärjää hyvin, mutta esim. kuljetusvälineissä ja ravintoloissa ei tahdo yhteistä kieltä löytyä keskustelun vertaa.

somnamnaa kirjoitti:
Tästähän selviää sillä kun jättää ne turistikohteet väliin.

Niin juuri.
sä oot kaunis sä oot kaunein kukka maan

niin kaunis ettei sua voi koskaan vastustaa kukaan

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 15.10.2012 23:07

k8rght kirjoitti:
Niinhän sitä luulisi. Virallisissa yhteyksissä ja hotelleissa pärjää hyvin, mutta esim. kuljetusvälineissä ja ravintoloissa ei tahdo yhteistä kieltä löytyä keskustelun vertaa.


Filsuilla turisti pärjää huomattavasti paremmin enkulla kuin suomessa.
Kaikki nuoremmat kyllä puhuu siellä englantia ainakin kohtalaisesti. Itsellä ei ole ollut mitään ongelmia kielen kanssa ja on tullut liikuttua ties missä...
Jos vastapuoli on ulapalla niin pitää ottaa "mii tarzan, juu jane" tönkkökieli käyttöön niin johan homma taas luistaa. :laugh:
Se että aasiassa ylipäätään ravintolassa tarjoilija ei ymmärrä mitä tilaat on ihan normaalia, oli se tarjoilija englantia opiskellut yliopisto opiskelija tai suoraan viidakosta haettu.
Liittyyy kai jotenkin siihen että ei viitsitä kysyä uudestaan jos ei ymmärretä tai kuulla koko tilausta vaan vedetään arpapelillä.
Same same but different... :doh:

Avatar
k8rght
1 tähti
1 tähti
Viestit: 271
Liittynyt: 17.5.2010

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja k8rght » 16.10.2012 20:23

somnamnaa kirjoitti:...

Filsuilla turisti pärjää huomattavasti paremmin enkulla kuin suomessa.
Kaikki nuoremmat kyllä puhuu siellä englantia ainakin kohtalaisesti. Itsellä ei ole ollut mitään ongelmia kielen kanssa ja on tullut liikuttua ties missä...
Jos vastapuoli on ulapalla niin pitää ottaa "mii tarzan, juu jane" tönkkökieli käyttöön niin johan homma taas luistaa. :laugh:
Se että aasiassa ylipäätään ravintolassa tarjoilija ei ymmärrä mitä tilaat on ihan normaalia, oli se tarjoilija englantia opiskellut yliopisto opiskelija tai suoraan viidakosta haettu.
Liittyyy kai jotenkin siihen että ei viitsitä kysyä uudestaan jos ei ymmärretä tai kuulla koko tilausta vaan vedetään arpapelillä.
Same same but different... :doh:

Joo, tota pitikin sanoa. Usein tricyclessä ei paljon muuta kannattanu puhua kun "Panagsama biits fifti piso, okei?" :D
Ei mulla suurempia ongelmia ollut, kaikki hoitui kyllä. Se oli tavallaan vähän kiusallista tosin, kun lokaalit heittäytyi usein juttutuulelle mutta puheesta ei tahtonut saada mitään selvää ja piti pyytää jatkuvasti toistamaan. Tosin siitäkin oli joskus hyötyä, varsinkin jos kaveri yritti kaupata jotain, heh. Suurin osa painetusta tekstistä oli enkuksi, sekin helpotti huomattavasti. Ei tää kieliasia mikään tärkeä tekijä ollut, ei mua olisi haitannut vaikka eivät olisi puhuneet sanaakaan englantia. Kyllä sitä aina asiat järjestyy kun raha vaihtaa omistajaa, oli kieli mikä hyvänsä.
sä oot kaunis sä oot kaunein kukka maan

niin kaunis ettei sua voi koskaan vastustaa kukaan

Avatar
BoJangles
Viestit: 281
Liittynyt: 5.5.2007

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja BoJangles » 24.10.2012 15:35

Tammikuussa tyttöystävän kanssa menossa Thaimaasta varmaankin Palawanille. Kolmisen viikkoa ollaan kahestaan jonka jälkeen tyttöystävä lähtee takaisin kotiin. Ite meinasin etsiytyä jonnekin päin Filippiinejä jossa pääsis kokeilemaan surffaamista. Vuodenaika ei taida olla otollinen edistyneemmille lautailijoille, mutta uskon että jostain löytyy kyllä mulle aallot. Ja sukeltamistakin olis mukava kokeilla... Vinkkejä saa antaa, kiitos. Ja mitä pajariin tulee niin toimiipahan sitten kotona taas paremmin =).
"What`s So Funny About Peace, Love And Understanding?"

Avatar
k8rght
1 tähti
1 tähti
Viestit: 271
Liittynyt: 17.5.2010

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja k8rght » 24.10.2012 17:51

Jos sukeltelu Cebun seudussa kiinnostaa, taitaa Malapascua olla ns. place to be. Hotellit järkkäilee sukelluskursseja, vuokraa/myy vehkeitä ja toki vie hyville mestoille. Moalboal oli myös suosittu asian tiimoilta. Surffauksesta en osaa sanoa mitään muuta kuin ettei Cebussa näkynyt mitään aiheeseen liittyvää.
sä oot kaunis sä oot kaunein kukka maan

niin kaunis ettei sua voi koskaan vastustaa kukaan

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 24.10.2012 19:06

Subicissa on useampia WWll aikaisia hylkyjä jos hylkysukellus kiinnostaa. Japsit ja jenkit ottivat siellä yhteen...
Itse rannat eivät ole kovinkaan hienoja edes lähisaarilla johtuen pinatubo tulivuoren purkauksesta -90 luvulla jonka tuhkat ovat syypää siihen että vieläkään hiekka ei ole vitivalkoista.

Sukeltavalle pelimiehelle sopii kumminkin mainiosti, koska angelesiin ei ole mahdoton matka ja subicistakin löytyy yöelämää.

Avatar
BoJangles
Viestit: 281
Liittynyt: 5.5.2007

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja BoJangles » 10.3.2013 10:18

Palasin pari päivää sitten Filippiineiltä. Ensin kolme viikkoa Palawanilla käsittäen Puerto Princesa-Sabang-El Nido. Täällä en törmännyt hatsiin muuten kuin tuoksun muodossa. Varsinkin El Nidossa illan/pimeyden tullen selkeästi jossain poltettiin, mutta en törmännyt kauppiaisiin. Kahden viikon aikana Luzonilla La Unionin maakunnassa San Juanin kylässä taas törmäsin useinkin pajaan. Itse en kauppiaaseen törmännyt, mutta muihin länkkäreihin joilla oli päällä isojakin määriä mm. kukkaa ja hashista. Tuote oli todella halpaa. 50g kukkaa maksoi 500pesoa eli alle 10€ ja hashista sai samalla rahalla n. puolet kukan määrästä. Molemmat toimi ihan mukavasti, mikä oli yllättävää sillä kukka ei tuoksunut yhtään totutulle. Ihan safetyä hommaa kuulemma toki kannatta muistaa pitää järki kädessä.
"What`s So Funny About Peace, Love And Understanding?"

bigL
Viestit: 32
Liittynyt: 16.6.2008

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja bigL » 15.5.2013 1:01

somnamnaa kirjoitti:...

Filsuilla turisti pärjää huomattavasti paremmin enkulla kuin suomessa.
Kaikki nuoremmat kyllä puhuu siellä englantia ainakin kohtalaisesti. Itsellä ei ole ollut mitään ongelmia kielen kanssa ja on tullut liikuttua ties missä...
Jos vastapuoli on ulapalla niin pitää ottaa "mii tarzan, juu jane" tönkkökieli käyttöön niin johan homma taas luistaa. :laugh:
Se että aasiassa ylipäätään ravintolassa tarjoilija ei ymmärrä mitä tilaat on ihan normaalia, oli se tarjoilija englantia opiskellut yliopisto opiskelija tai suoraan viidakosta haettu.
Liittyyy kai jotenkin siihen että ei viitsitä kysyä uudestaan jos ei ymmärretä tai kuulla koko tilausta vaan vedetään arpapelillä.
Same same but different... :doh:En nyt menis sanomaan, tottakai turistipaikoissa/palveluiden läheisyydessä enkkua bamlataan mutta kun vähän landemmalle/omille poluille lähtee niin ei myöskään nuoriso puhu englantia juuri ollenkaan. Palawanilla ainakin kävin niin landella että ei todellakaan ollut enkku hallussa nuorilla parikymppisillä jätkillä.

Suomessa joka jannu lukee englantia ala-asteelta asti joten nuoret osaavat suomessa huomattavasti paremmin enkkua kun filippiineillä, onhan se selvääkin jos käy paikanpäällä katsomassa niin huomaa että koulutuksen taso ei ole lähelläkään suomen tasoa varsinkaan filippiinien syrjäseuduilla.

Mutta siis toki jos perus reissuun lähtee niin englannilla pärjää filippiineillä mainiosti! siitä ei tarvitse huolehtia! Hienoja paikkoja!
Nine times outa ten I'm ready, steady stayin' blowed

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 15.5.2013 1:58

bigL kirjoitti: Palawanilla ainakin kävin niin landella että ei todellakaan ollut enkku hallussa nuorilla parikymppisillä jätkillä.


Jos vertaa tilannetta vaikkapa thaikkuihin tai laosiin ja siellä jonnekkin syrjäkylille niin saat olla onnekas jos löydät edes yhden ihmisen paivässä joka puhuu edes hiukan alkeellista englantia. Siihen nähden filsut on huomattavasti helpompi paikka palloilla jos ei osaa alkuasukkaiden omia kieliä.
Suomessa kyse ei ole koulutuksesta vaan ongelma on se että osa nuoremmasta porukasta pelkää tai ei muuten vaan tuppisuu mörököllinä halua puhua sitä oppimaansa kouluenglantia.

Peltsi123
Viestit: 37
Liittynyt: 2.6.2014

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja Peltsi123 » 7.7.2014 10:37

Olen asunut filippiineillä 5v, ja suurimman osan ajasta cebussa ja boholilla. Elelin sielä kelan rahoilla ja maksoin siitä vielä vuokran itse.

Doupin ostaminen on yhtä helppoa molemmissa paikoissa kuin suomessa tupakan osto. Kun menee lähibaariin tai paikalliseen puistoon niin menee yleensä noin 5min ja näet jonkun jointti kädessä, sitten vaan järkeäkäyttäen kyselemään.
Muista vaan pitää 200 dollaria mukana jos huumeita ostamassa/päällä koska jos poliisit tulee tai jäät hallussapidosta kiinni niin aina voi ja pitää lahjoa.
Itse kärysin kerran alkuaikoina sielä ja poliisien kanssa kävin neuvotteluita tyyliin jos ostatte vaimolle kukkia niin säästytte paperityöltä. 2 poliisia saa 200 dollarilla hiljaiseksi. Mutta muista lahjoa ne heti paikan päällä koska jos ne vie sut asemalle nii lahjottavia on kohta 5 enemmän.

Ja kun löydät yhden myyjän niin suosin käyttämään sitä jos vaan viikon pari lomalla olet.. Kusetuksia tapahtuu, mutta harvoin. Myyjiä kun on enemmän kuin asiakkaita, varsinkin länsimaalaisia asiakkaita arvostetaan. Hinta politiikka 10g säkki 100e cebussa ja boholilla 30-50e. Jos olet sielä pari kuukautta niin alkaa tulemaan paikallisten hintaan kun useampi kauppa takana. Parhaimmillaan laiskasti trimmattu 10g säkki 20e. MDMA diilerit on yleinen ilmiö ainakin cebussa mutta kehoitan pysymään erossa koska niissä piireissä ihmisen henki ei niitä paina. Vaikka sulle luvataan 2e g jos otat 100g niin jätä suosiolla väliin kun 20v-elinkautinen ei ole minkään doupin arvoista. 10g saa vielä ehkä selitettyy sillä ettei ymmärtänyt mutta siitä eteenpäin oot omillasi. Cebussa tanskalaisen pariskunta jotka olivat häämatkalla nii ukko narahti 14g ja tuomio 1v 8kk. Mikä voi paskimmissa vankiloissa olla kohtalokasta, meinaan terveydenhuolto on siviilissäkin ala-arvoista.

Niin ja kannattaa hoitaa legot kuntoon suomessa meinaan siihen kauhujen taloon missä sielä sain juurihoidon niin ei kukaan halua. Verisiärättejä pöydällä ja hammaslääkärillä käytetyt revenneet kumihanskat. Hoitajakin näytti enemmän huoralta kuin hoitajalta. Niin ja apteekista saa mitä tarvii kun ostaa viereisestä lääkäristä reseptin 5e. Jos sinulla on lääkitystä niin kirjoita se vaikuttava aine ylös jos et sitä muista koska filippiineillä kaikki lääkkeet on erinimisiä kuin suomessa.

Tässä pari esimerkkiä yleisestä hintatasosta

Paikallinen bisse 0.33l 35sent.
Lonkerot 0.5l 80sent
Tumma/vaalea Rommi 1l 1.70e
Punainen Marlboro aski 60sent
Big mac ateria 2.85e
3 ruokalajia ravintolassa ja juoma 4e. Löytyy myös paikkoja jossa samat hinnat kuin suomessa.
Prepaid 0,07sent min.
Matkat lautalla bohol-cebu kesto 2h 12e. 20e menopaluu.
Tiukka kroppainen baaritanssia(muistaakseni oli nainen) 20-30e yö. Varokaa sitten sielä on muijilla vaan yksi tavoite, saada länsimaalainen ukko ja sen kanssa lapsi. Kuulostaa yleistämiseltä mutta kerronkin vain omista kokemuksistani. Jos joku muija tulee paksuksi niin kamat kantoon ja naapurisaarelle pakoon.

Asuin boholilla studiossa joka oli 40m2, ilmastoitu, vartioitu, uima-allas, netti ja kaikista tärkeintä kalustettu. Rannalle oli matkaa noin kilometri. Vuokra oli 150e/kk+sähkö noin 7e.

Paikalliset ovet erittäin mukavia, jos kutsutaan kylään niin kukkia ja pullo isäntäväelle ja lapsille karkkia on hyvä tapa viedä. Sulle tarjotaan kyllä ruokaa sielä huolella mut mässyissä kannattaa joku raja yrittää pitää. Tapana on että vieraille tarjotaan aina parasta vaikka sitä rahaa ei niillä ole muutenkaan. Ei sielä ole sossua, paitsi länsimaalaiset.

Lyhykäisyydessään kannattaa säästää sen verran että pääsee lentään filippiineille jos on työtön, kaverille vaan kelakortti et se käy hoitaa työkkärin ja käy kännissä niissä työhaastatteluissa mihin työkkärissä pakotetaan. Elät sielä keskiluokkaista elämää kun keskipalkka on alle 300e.
HKI-Cebu lennon saa noin 600e ja Filippiineille et pääse maahan jos sulla ei ole lippua pois sieltä. Itse osti air aisianilta lipun Cebu-Kotakinabalu 15e! Se on niin kutsuttu throwawayticket. Eli sitä ei käytetä vaan viskataan veks kun tulli on laittanut leiman passiin. Ja kun poistuu maasta ja ei ole ollut viisumia niin sakko tulee kentällä. Itsellä se oli noin 50e. Suomen passilla saa olla 30pv ilman viisumia. Jos joku on menossa niin minulta voi kysyä neuvoja YV:llä. Eiköhän taas talveksi sinne tule paettua.

tengeng
Viestit: 590
Liittynyt: 26.2.2013

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja tengeng » 14.7.2014 16:00

Kirjottelitki vastauksen jo mun kysymykseen. Thanks. :yes:

Muu aasia onkin jo aika lailla valloitettu, mutta Filsuille talvella! Yllättävän pitkään lentää Bangkokista tuonne. Mites, meinasin 10-14 päivää pyöriä. Mihin päin kannattaisi suunnata, jos hiekkaranta ja saaret on jo nähty. Cebuun olin tällä hetkellä suunnitellut lentäväni.
*DiSCLAiMER* All of the photos and posts are for entertainment purposes only.

Peltsi123
Viestit: 37
Liittynyt: 2.6.2014

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja Peltsi123 » 16.7.2014 15:21

Lähetetty 16.7.2014 16:04:
Cebusta löytyy kymmeniä ellei jopa satoja matkatoimistoja joista saa myös turisteille suunnattuja päivän retkiä, mutta jos halvalla haluaa päästä esim sukeltamaan niin paikalliseen satamaan ja kyselemään suoraan kippareilta. Itse sain riutoille sukellusretken 2 päiväksi meiningillä yöt kotona ja päivät riutalla. Ruuat ja juomat (ei alkoholit) maksoi viikonloppu 70e. Myös kannattaa kysyä paikallisilta kytiltä eräopasta koska suurimmalla osalla on armeija tausta ja niiden erikoisjoukkojen sotilaan kanssa vaeltelut sademetsässä kustansi 40e päivä (omat eväät mukana). Oli muuten hieno reissu. Ja muutenkin kannattaa maksaa sellaiselle oppaalle joka sielä viidakossa pärjää kuin jollekkin tunarille. Omin toimin en kehoita menemään metsään koska kobria ja krokotiilejä löytyy filippiineiltä.

Majoituksista.

Itse en varannut hotellihuonetta kun menin cebuun. Löysin kohtuu hintaisen motellin/hotellin cebusta edullisesti muutamaksi yöksi. Siinä hinnastoa, eli alle 10e pääsee jo vuorokaudeksi.
http://www.hotelsogo.com/branch/cebu.html
Sama meininki cebussa kuin muutenkin aasian maissa että löytämällä ja paikallisilta kysymällä pääsee halvimmalla. Kannattaa jättää passi tallelokeroon niin saa 5e jo aika hyvän mielenrauhan.
----------
Lisätty 17 minuutin jälkeen:

Niin ja Youtubesta löytyy kundi nimeltään Henry Velez joka muutama suvi sitten muutti filippiineille jenkeistä, sen kanavan nimi Life Beyond The Sea. Se kertoo sielä peruselämästä sielä ja hyviä vinkkejä saa elämisestä filippiineillä ja yleisestä hintatasosta. Kehoitan tutustumaan ko. sivustoon ennen matkaan lähtöä. Hyvää matkaa.

somnamnaa
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1112
Liittynyt: 7.7.2012

Re: Filippiinit

ViestiKirjoittaja somnamnaa » 30.9.2014 16:25

En tiedä mikä nykyinen tilanne on mutta aiemmin sai vähän väliä katsoa paikallisuutisista räjähtäneiden pommien tuhoja. Millon oli bussi palasina, toisinaan jollain ostarilla...
Turvattomuuden eron moneen muuhun aasian maahan huomaa ihan normi päivätepastelulla kun pienessä rahanvaihtokojussakin on ukkoa pumppuhaulikon ja rynkyn kanssa passissa, kauppakeskukseen ei pääse kuin metallinpaljastimen läpi jne.
Noi tapahtumathan ei muuten ylitä uutiskynnystä niin että niitä täällä meillä näkisi valtiontelkkarista (sama thaikkujen eteläosissa jossa katkotaan kauloja ym. mukavaa muslimien toimesta harva se päivä).


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija