Kuva

Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
liero
Viestit: 73
Liittynyt: 1.10.2007

Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja liero » 12.6.2013 16:31

Kävin keväällä Turkin Kurdistanissa, tarkemmin ottaen Diyarbakirissa ( https://en.wikipedia.org/wiki/Diyarbak%C4%B1r), ja ajattelin jakaa kokemuksia reissulta, koska siltä maailman kolkalta ei ole paljoa 'alan' raportteja näkynyt.

Hamppu on ilmeisen läsnä, mutta samalla myös sangen vaiettu aihe; googlaaminen toi lähinnä uutisia tonnien takavarikoista alueella, eikä suuntia aiheen lähestymiseen oikein ollut, muutamaa turkin kielistä sanaa lukuun ottamatta. Näillä eväillä koitimme lähestyä paikallisia potentiaalisen oloisia tyyppejä, saaden usein pelokasta mutinaa ja 'ei tietoa' vastauksia. Kaikki paikalliset ystävämme alleviivasivat koko reissun ajan kaupungin vaarallisuutta, joka tuntui todella oudolta sillä kokemuksemme olivat täysin päinvastaisia.


Kuva

Ganjan hankkiminen näytti alkuun olevan hyvin hankalaa, kunnes löysimme puiston, jonka nurkasta tuli tuttu tuoksu… Olimme osuneet paikallisten käryttelijöiden mestoille, ja vieraanvaraisuudestaan tunnetut kurdit kutsuivatkin meidät heti rinkiin mukaan maistelemaan paikallista yrttiä. Yhteistä kieltä meillä ei ollut ja tapakulttuuritkin poikkeavat aika lailla toisistaan, joten emme onnistuneet ostamaan oman taskun pohjalle polttoa. Ringissä kyllä sai istua mielin määrin!

Kuva

Palasimme usein puistoon istuskelemaan ystäviemme kanssa, jatkaen ostoyrityksiä, jolloin myös isompi kuvio alkoi selvitä. Kaverit eivät halunneet tai voineet myydä ganjaa, koska se on kummisetien business, ja lisäksi sangen laitonta.

Pian kuitenkin löysimme paikallisen nuoren oppaaksi ja avittamaan meitä ostoyrityksissä. Muratiin törmäsimme matkalla majapaikkaamme, taas yhden epäonnistuneen ja turhauttavan säätöyrityksen jälkeen. Hän oli tullut iltasavuille talonsa takakujalle, ja kutsui seurueemme savuille mukaan. Seuraavana päivänä Murat haki meille 2 pakkausta kukkaa diileriltä. Kukka( toz ezra, ot) tuli nätisti sanomalehteen pakattuna, oli täynnä siemeniä ja sangen toimivaa. Pakkaus maksoi 15 Turkin liiraa,eli n. 6 euroa ja polttoa siinä oli siementen erottelun jälkeen n. 4-5 grammaa. Näitä polttelimme muutaman päivän, budi oli laadukasta ja sangen toimivaa. Siemenet keräsin tietenkin talteen.

Kuva

Seuraavaksi halusimme testata paikallista hashista (kubar), ja lähdin Muratin kanssa seikkailemaan kaupungin syville pikkukujille. Kävimme muutamalla luukulla, josta oppaani kävi kyselemässä lätkää, minun odotellessa piilossa kulman takana. Ilmeisesti ei ollut sopivaa tuoda uusia naamoja, varsinkaan turisteja, luukuille. Mestat olivat yleensä hyvin pienillä, pimeillä kujilla olevia asuntoja, joiden avoimesta ikkunasta kaupat tehtiin. Muutaman hudin jälkeen löysimme luukun jolla oli varastossa myös haluamaamme tuotetta. Murat neuvotteli pihalla hengailleen kummisedän kanssa kaupoista, ja pienen saarnan jälkeen("oletko tyhmä kun tuot turisteja näille kulmille? Se on vaarallista") sai luvan ostaa hashista. 50 turkin liiraa vaihtoi omistajaa, ja Murat sai ikkunasta pienen taitellun sanomalehtipakkauksen, jossa suureksi yllätyksekseni oli kiffiä!

Kävellessämme kohti majapaikkaamme Murat halusi ylpeänä ja avuliaana esitellä paikallisen tavan prässätä hashis. Hän haki kioskilta jonkun pakkauksen jonka sisällöt hän paiskasi kadulle ja kaatoi kiffit pakkausmuoviin. Sitten hän sulki pakkauksen ja ruuvasi muovin tiiviisti pakettiin. Tämän jälkeen muovipaketti käärittiin tiiviistii muutamaan kerrokseen sanomalehteä, ja päälimmäiseksi hän kääri tupakka-askin folion. Matkalla hän poimi maasta polkupyörän pinnan, jonka toiseen päähän taitteli koukun. Saavuimme tyhjälle tontille, jossa hän keräsi maasta tiilen ja kaakelin palasen prässäystä varten. Seuraavaksi hän rullasi sanomalehden aukeasta pari soihtua, asetti nyytin taiteltuun koukun päähän ja alkoi lämmittää nyyttiä soihduilla. Hetken lämmittelyn jälkeen Murat heitti nyytin tiilen päälle, asetti kaakelin palan nyytin päälle, ja seisoi sitten kasan päälimmäisenä prässäten hashiksen. Avasimme pakkauksen ja huomasin että murat oli tohkeissaan lämmittänyt pakettia liian pitkään, ja osa matskusta oli jo hiiltynyttä, vaporisoitunutta hashista. Jos asiat olisivat menneet oikein, minulla olisi nyt n. 3 grammaa hyvää hashista, vaan eivät mene aina tasan onnenlahjat. Jäi siitä kuitenkin vähän polttoa ja hieno stoori muisteltavaksi.

Palasin vielä monta kertaa puistoon hiisailemaan, koska tämä näytti olevan helpoin tapa hankkiutua pilveen, ja lisäksi paikalliset olivat kielimuurista huolimatta hyvin mukavia hemmoja joiden kanssa oli mukava jakaa tarinoita tapoja yhteisestä kulttuuristamme.

Toin jonkun verran siemeniä mukaani, joilla ajattelin jälkirahoittaa melko kalliiksi tullutta seikkailuani. Siemenet basaarissa: http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=57669

Locker
Viestit: 369
Liittynyt: 18.10.2010

Re: Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja Locker » 12.6.2013 22:14

Hieno raportti : )

Laitoin karmaa, mutta erityisesti siksi, että laitoit siemeniä jakoon. Sehän olis upeaa, jos enemmänkin olis liikkeellä eksoottisia lajikkeita!

Avatar
Vihreevoima
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.10.2006

Re: Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja Vihreevoima » 16.6.2013 18:39

Jummi jammi! Hieno raportti! Ilmeisesti osoittani kohtuullista siviilirohkeutta kumminkin, mistä hatunnosto myös!

Avatar
pullamies
Viestit: 4
Liittynyt: 13.6.2013

Re: Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja pullamies » 24.6.2013 18:02

Olen itse monesti noilla alueilla ollut, ja enkä ole kertaakaan törmännyt budiin!

nohhuh... kova äijä oot ku et jäänny kii :O
Kuva

DaJermux
Viestit: 99
Liittynyt: 3.3.2013

Re: Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja DaJermux » 6.7.2013 9:57

pullamies kirjoitti:Olen itse monesti noilla alueilla ollut, ja enkä ole kertaakaan törmännyt budiin!

nohhuh... kova äijä oot ku et jäänny kii :O

Hieno matkakertomus. Arvostan.

OT: Mä pyörin talvella ympäri Analyaa kauheessa pilvessä vajaan viikon verran. Kertaakaan kukaan ei kuumotellut, ei kysellyt punertavista silmistä tai muustakaan. No, suomituristi salee oletti et mä oon vaa nii kännissä. Hintalaatusuhde on no joo on mitä on. Kauheeta höpöheinää.

Pulikoira

Re: Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja Pulikoira » 15.7.2013 10:05

Joo alanyassa törmäsin kans höpöheinään jossa siiduja seassa. Törky hintaa koittivat pitää "3,5g" pussukasta, jossa todellisuudessa oli ehkä 0.8g jos sitäkään.
Basaari kauppiaalta sain maistiaispussukan ilmaseksi kun ostin tilbehööriä ja otettiin asia esille tee kupposen aikana, siemeniä taas seassa ja tuli tuotua ne Suomeen. Nyt kasvaa turkkilainen ulkona suomen suvessa. :)

yusuff
Viestit: 6
Liittynyt: 6.11.2013

Re: Matkaraportti: Diyarbakir, Turkki

ViestiKirjoittaja yusuff » 24.1.2015 13:13

Terve! Suunnitteilla turkin matkaa huhtikuulle tarkemmin belekiin, mites siellä nykyjään nämä hiisailu hommat? Hintaa, saatavuutta yms. Vaiko kannattaako mielummin suunnata suoraan espanjan maille? :)


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa