Muutto Espanjaan (tai jokin muu?)

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
Avatar
Iamnumber
Viestit: 852
Liittynyt: 8.12.2015

Muutto Espanjaan (tai jokin muu?)

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 9.7.2016 18:17

Heips,

ajatuksissa on muutto espanjaan Madridin viereiseen lähiöön. Kerrostaloasunnon vuokrat ~800e .. ok-talo/villa ~1300e > villa houkuttaa. Olisiko muita samoilla aatoslinjoilla? Olisiko yhteisasuminen mahdollisuus?
Viimeksi muokannut Iamnumber, 25.3.2017 8:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Lumimies
Viestit: 56
Liittynyt: 3.2.2004

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja Lumimies » 16.7.2016 22:32

mitäs sitä tekis elannoks siellä? :) ihan vain mielenkiinnosta kysyn
- Ei se mua tapa se vaan vahvistaa -

Apexisto
Viestit: 9
Liittynyt: 3.10.2016

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja Apexisto » 11.10.2016 15:52

Siellähän kannabiksen kasvatus on sallittua... omaan käyttöön :D

Siitä vaan perustamaan suomiklubia

ArtistTheWhite
Viestit: 88
Liittynyt: 5.9.2012

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja ArtistTheWhite » 11.10.2016 17:47

Jos sieltä sais duunia niin voisin harkita vakavasti. Onks sulla suunnitelmaa ja mahtuisko siihen yks tyyppi lisää?

Oli yks ongelma n.13-14 vuotta, skalpellin terä aivoissa -> kuvat + lääkärintodistus = n.1000e, ilman sitä ei pääse turvatarkastuksesta läpi.
Sain sen taannoin iha ite pois, taikaiskulla, kirjaimellisesti. Tarvii viel varmistaa metallinpaljastimella, mut tällä hetkellä maastapoistuminen vaikuttaa jopa mahdolliselta. Tämä on tositarina ja olen melko onnellinen kun pääsin siitä eroon. Omituisin muistoesine mitä mul on. :)

Niin, oisko kielitaidottomalle friikille tilaa ja duunia? On vaan yks ammattitutkinto ja se tuskin tulee siellä kysymykseen.
Espanja ois mulle vaan välietappi, säästän minkä pystyn ja jos elän niin kauan ni kenties vaihdan suoraan mannerta, vaikka vainoajat sen haluaakin estää.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 852
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 26.2.2017 12:55

Hiljaista on tämän projektin suhteen ollut. Duunin saaminen paikan päältä on toki haastavaa enkä osaa tuossa auttaa. Osalla tulot eivät ole sidottuja sijaintiin (kääntäjät, eläkelläiset, jne.). Mahkut seuran löytämiseen ovat toki aikasta pienet - paremmat kuitenkin kun ajatuksen lausuu julki.

Espanjassa monelle on kielimuuri (myös minulle) - Mikä hankaloittaa. Hollanti toki voisi olla toinen mahdollinen.

kurza96
Viestit: 9
Liittynyt: 30.11.2016

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja kurza96 » 15.3.2017 19:35

Vieläkö idea on hengissä? jos sijaa niin en itsellenikään tätä huonona ideana pidä :think:
When nothing goes right, roll up and pass it to the left :pimp:

Avatar
Freeway
Viestit: 137
Liittynyt: 21.1.2009

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja Freeway » 18.3.2017 9:57

Paljon Espanjassa mantereella aikaa viettäneenä, sanoisin että jos kielitaito puuttuu, kannattaa unohtaa muu kuin pelkkä satunnainen lomailu. Englantia osataan hyvin vähän pahimpien turistimekkojen ulkopuolella, eikä aina niissäkään. Tulkin palkkaaminen on kallista, 20-50€/h. Pidempiaikaista oleskelua varten täytyy asioida monenmoisissa virastoissa, ja toiminta on lievästi sanoen tahmeaa. Mañana-käytäntö ei ole mikään vitsi tai legendaa.

Kansalaisopistosta löytyy monentasoisia englannin kursseja, ja verkosta ylen sivuilta ihan ilmainen kurssi. Eli kieli ehdottomasti haltuun ensimmäiseksi, jos on tarkoitus oikeasti muuttaa sinne.

Avatar
Iamnumber
Viestit: 852
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Muutto Espanjaan

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 25.3.2017 8:18

kurza96 kirjoitti:Vieläkö idea on hengissä? jos sijaa niin en itsellenikään tätä huonona ideana pidä :think:


taka-alalle olen laittanut - ei kuitenkaan haudattu. Nyt jos toinen kiinnostunut on niin alustavia toimenpiteitä voisi ryhtyä suorittamaan samalla kun katsoo josko seuraan liittyy lisää henkilöitä. Alustavilla toimenpiteillä tarkoitan esim. tutustumista ja kimppa asumisen kokeilua esim lyhyempien matkojen parissa. Espanjan perusteet varamasti auttaisivat joten voisi harkita espanjan alkeiskurssia?

Oma tilanne sisältää nyt pari liikkuvaa osaa jotka vaativat että pidän itseni vapaana mikäli asiat kehittyvät tiettyyn suuntaan. Kannabiksen laillisuus on myös parantunut eri maissa joten mahdollisten maiden joukko on hivenen kasvanut/kasvamassa. Koti-kasvatus ja -käyttö mahdollisuus hampun osalta minimi.

Espanja - Kielimuuri minulle ehkä pahin este eli kärkipaikalla minulle.
Hollanti - Kotikasvatus laitonta, decriminalisoitu 5 kasviin. Englannilla pärjäisi paremmin.
California/Los Angeles - Terveysvakuutuksen saaminen ja maahan muutto mahdollisuudet kysymysmerkki.
Kanada - Laki muuttumassa?

Czech Republic - ?? Ei erityisesti houkuta minua mutta teoriassa mahdollinen.

Uruguay, Ukraina, Chile, Jamaika, Kolumbia .. Vaikka Hampun suhteen 'siedettävä / hyvä' status niin maat eivät muuten minua miellytä (etäisyys suomeen, Ymmärrykseni maan oloista/kulttuurista).

Jokin soveltuva kieli lienee käytännön edellytys muuttamiselle - pelkällä suomella/ruotsilla tie lienee liian kivinen. Vähintään pitäisi siis olla halua ja kykyä opiskella.

Avatar
Grefsen
Viestit: 33
Liittynyt: 30.7.2010

Re: Muutto Espanjaan (tai jokin muu?)

ViestiKirjoittaja Grefsen » 25.3.2017 13:34

Tarvii jonkun joka on jo ollu maassa kauan joka vois jeesata henkilötunnuksen (ellei eu-maissa käy suomalainen sotu?), asunnon ja mahdollisen työpaikan hankkimisessa.

Itsellä oli helppo muuttaa Suomesta. Oli valmiiksi kuskin paikka ja asunto. Pomo autto myös terveydenhuolto asioissa. Puhuin ainoastaan englantia kun muutin. Alkuun ei tarttunu kielitaito kun kaikki osasi englantia. ekan puolenvuoden jälkeen menin kielikurssille vuodeksi ja loput olen opetellu itse. kurssi piti maksaa itse. 300eur per 2kk. Muunmaanlaiset saivat kurssin ilmaiseksi. Olettivat että osaan ruotsia kun Suomi on kaksi kielinen maa. Vuoden jälkeen osaa jo auttavasti kieltä. Työkielen oppii nopeammin kuin sosiaalisen kielitaidon. Kaikki tämä siis Norjanmaalla.

Avatar
weed420
Viestit: 874
Liittynyt: 11.12.2010

Re: Muutto Espanjaan (tai jokin muu?)

ViestiKirjoittaja weed420 » 22.2.2020 18:30

Kataton kirjoitti:Kypsyny idea ja halu muuttaa Espanjaan syksyyn mennessä tai ennen talvea. Katoin idealista.comista asuntoja. Jo 500€ saa jo muutamia huoneita sisältäviä asuntoja. Mietin Katalonia tai Alicanten seutuja tai muuten samantekevää. Viihtyvyys eniten motivoiva ja turvallinen vakaumus että kunnon kansalainen. En läträä hirveästi alkoholin kanssa.

Yksi syy lähteä on pohjolan pimeys. Kohtaan aina kaamoksen. Itselläni on talous turvattu niin ei tarvis töissä käydä. Vois kiinnostaa jonkun vuoden päästä työt kun on oppinu paikallisen kielen. Esim kuskin työt. Olisko täältä seuraks yhtään lähtijää?

Vuokran voin jakaa muuten omilla eväillä. Mitenhän lie sosiaalituet Espanjassa jos joku haluaa kituuttaa kunnes kielitaito riittävä töihin. Voinen jeesata mutta pitäis olla varmuus takaisinmaksukyvystä! Once in life tsäänssi. En omaa HR-taitoja niin en osaa luvata. Ainakin harkinnassa.

Kokemusta ulkomailla asumisesta 10vuotta. Oleskelua uusissa maisemissa. Kestää kauan ennen kuin kohtaa paikalliset pirut. Kulttuurierot tms vitutukset. Ainakin elämän laatu nousis kun ei paina perus comeback vittuuntuminen mitä se nyt Suomessa on. Vihreää heinää nuuskuttelen jo aidan tältä puolen! :laugh:

tästä samasta olen haaveillut jo tovin. espanja on mielestäni miellyttävin paikka euroopassa. näillä näkymin saatan lähteä sinne syksyllä muutamaksi kuukaudeksi juurikin mainitsemistasi syistä. yhtenä tärkeänä asiana pidän myös sitä, että pääsee hetkeksi pois tästä kireän tuntuisesta ilmapiiristä, mikä ainakin näin talviaikaan vallitsee tässä maassa. niin ja suomen lait virkavaltoineen eivät oikein täsmää oman ajatusmaailmaani kanssa. mitään varsinaisia ongelmia mulla ei niiden kanssa ole.

kieltä olen yrittänyt harjoitella, mutta mitään pysyviä suunnitelmia espanjassa asumiseen en ole kerennyt vielä suunnitella. ajattelen, että on hyvä totutella paikalliseen menoon ja muihinkin juttuihin maltillisesti. toki jos saisin työpaikan sieltä tai muuten vaan voittaisin paljon ylimääräistä sukanvarteen, niin varmasti asuisin pidempäänkin. joskus ehkä pysyvästi.

alueella ei ole niinkään väliä kunhan siellä on leppoisa elämäntyyli ja suht halvat hinnat. olen kuullut että sisämaassa olisi sellaista. isot kaupungit eivät kiinnosta paitsi ehkä muutaman päivän retkeilyyn. meri on kyllä kuitenkin kiva lisä.

sähköhän tuolla on kallista ja ruoatkin tekisin pääsääntöisesti itse. riippuen kuitenkin siitä millaisen hintatason ravintoloita tulee vastaan.

ei sitten mitään tämän tyylistä: https://areena.yle.fi/1-50271855


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija