Kuva

reijo hillerin niksinurkka

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
closedeyelids
Viestit: 124
Liittynyt: 15.12.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja closedeyelids » 9.1.2007 6:55

reijo hiller kirjoitti:[*] Jollet ole jo luopunnut lihasta, sopiva aika kokeilla on nyt (tai käy dyykkaamassa ne). Samat ravintoaineet saat esim. soijarouheesta, josta tehty "jauheliha" maksaa reilun euron per kilo. Tässä niksinurkassa on esitetty soijarouheen perusohje, sekä hieman kalliimpi mutta yhäti halpa "soijabroileri". Muita lihaa korvaavia ja edullisia vaihtoehtoja ovat muut palkokasvit (kuten pavut).


Olin itse joitain vuosia sitten kasvissyöjä, ja tuosta paistoi yksi epäkohta läpi. B12-vitamiinia ei tietääkseni edelleenkään saa mistään muusta kuin lihasta tai sitten tablettina ;)
< sabar1> demokratia on mun kannalta turhaa. alan radikaaliksi oppositioksi
< sabar1> ja räjäytän äänestyspaikkoja joka äänestykses

Avatar
Addic
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 1956
Liittynyt: 2.9.2001

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Addic » 9.1.2007 8:00

closedeyelids kirjoitti:
reijo hiller kirjoitti:[*] Jollet ole jo luopunnut lihasta, sopiva aika kokeilla on nyt (tai käy dyykkaamassa ne). Samat ravintoaineet saat esim. soijarouheesta, josta tehty "jauheliha" maksaa reilun euron per kilo. Tässä niksinurkassa on esitetty soijarouheen perusohje, sekä hieman kalliimpi mutta yhäti halpa "soijabroileri". Muita lihaa korvaavia ja edullisia vaihtoehtoja ovat muut palkokasvit (kuten pavut).

Olin itse joitain vuosia sitten kasvissyöjä, ja tuosta paistoi yksi epäkohta läpi. B12-vitamiinia ei tietääkseni edelleenkään saa mistään muusta kuin lihasta tai sitten tablettina ;)

Missä tuossa nyt niin suuri epäkohta oli että oikein läpi paistaa, sillä puhuttiin vain lihan korvaamisesta tai sen ostamisen lopettamisesta, ei täysin vegaaniksi ryhtymisestä? Jopa lihan dyykkaamista ostamisen sijaan ehdotettiin. Ja lihatuotteethan eivät ole ainoa B12-vitamiinin lähde, muitakin eläinperäisiä lähteitä on. Mikäli on vaikkapa lakto-ovo-vegetaristi, niin B12-vitamiiniahan saa mm. maitotuotteista ja jos vapaat/luomut kananmunat maistuvat niin niistäkin. Lihaa syömätön voi syödä myös kalaa, tällöin ei voi tietysti enää puhua kasvissyönnistä. Lakto-ovo-vegetaristit käsittääkseni luetaan kasvissyöjiksi vaikka joitain eläinperäisiä juttuja käyttävätkin, en tiedä olitko itse vegaani, ehkä olit, jos B12-vitamiini nousi niin tärkeäksi asiaksi. Vai nousiko sen "saannin vaikeus" kenties tekosyyksi unohtaa jälleen se, millaiset prosessit vaaditaan että se kaupan lihatiski on täytetty niillä "mehevillä pihveillä" ym. eläinten ruhonosilla ;).

B12- tai B-monivitamiinitabletin valmistaminen on tuskin niin elämää halveksuvaa kuin teholihantuotanto, vaikka omat eettiset ongelmansa siinäkin varmasti on. "Vahingollisuuden mittasuhteet" ovat kuitenkin aivan eri luokkaa. Toki on jokaisen oma valinta, millaisia kärsimyksiä ja tuhoa itsensä elossapitämiseksi näkee itsensä oikeutetun suoraan tai epäsuorasti aiheuttamaan muille elollisille olennoille ja elonkehälle. :)
Viimeksi muokannut Addic, 17.3.2010 7:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 9.1.2007 10:07

Kiitos Addicin vastauksesta, joka sisälsikin jo tärkeimmät asiat. :) B12-vitamiinia ei siis saa elintarvikepuolelta vain lihasta (epäkohta!), vaan myös maitotuotteista ja munista. (Lisäksi sitä on lisätty moniin "kasvissyöjien ruokiin" erilaisista soijatuotteista lähtien...) Ja toisin sanoen, jos ravinnosta jättää lihan pois kuten kirjoitin mutta syö muuten eläinkunnan tuotteita, ei B12-vitamiinin saannissa tule yleensä minkäänlaisia ongelmia.

B12-vitamiinia saa myös multaisista kasviksista, eli "huonolla hygienialla". Tästä syystä esimerkiksi kehitysmaissa, joissa eläinperäisiä tuotteita syödään todella vähän, ei ole juuri havaittu B12-vitamiinin puutosta.

Lisäksi B12 on siitä erikoinen B-vitamiini, että se todella varastoituu elimistön. Elimistön hyvät B12-vitamiinivarastot kattavat 3-5 vuoden tarpeen. Ei tarvitse siis välttämättä kovinkaan usein syödä sitä sisältäviä tuotteita.
[Lähteitä: (1) (2) (3)]

B12-vitamiinin parhaita lähteitä lihaa syömättömälle:
- kananmuna (1 kpl: B12-päivätarve täyttyy)
- juusto (60-150 g: päivätarve täyttyy)
- maito (3-5 dl: päivätarve täyttyy)

Näiden kaikki johdannaiset sisältävät myös jossakin määrin B12-vitamiinia, ellei se ole prosessoinnissa tuhoutunut. Eli mitkä tahansa juustokastikkeet, pinaattimunakkaat, kaupan porkkanaohukaiset, makaronilaatikko munamaitoon jne. jne. sisältävät B12-vitamiinia. Myös esim. Marli Vital -mehussa ja Valion Bahi-mehussa on B12:a.

Vitamiinitabletit ovat erittäin hyvä B12-lähde ja ekologisuudessaan tietysti 100-0 lihan piekseviä. Tässä vielä sellaisia B12-vitamiinivalmisteita, jotka ovat jopa vegaaneille (eikä vain lihattomille) sopivia: Vitabalans Multi B-vita, Pirkka B-vita, Vitatabs B12, Bekostrong, Betolvex (noin 500x annos - ei tarvi syödä usein), Bioteekin Probioottivita, Twinlabin B12-vitamiinitabletti, Neuromax forte, Berex, Mivitotal Plus, Marmite.

Tämä olkoot nyt sitten reijon B12-vitamiinitietopaketti.

Avatar
closedeyelids
Viestit: 124
Liittynyt: 15.12.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja closedeyelids » 10.1.2007 6:29

Addic kirjoitti:...
Missä tuossa nyt niin suuri epäkohta oli että oikein läpi paistaa, sillä puhuttiin vain lihan korvaamisesta tai sen ostamisen lopettamisesta, ei täysin vegaaniksi ryhtymisestä?


Eihän se suuri ollutkaan, enkä todellakaan tarkoittanut että sen saaminen jotenkin vaivalloista olisi. Monet nyt syövät muutenkin monivitamiinivalmisteita päivittäin joissa tuota onkin. Olin kyllä vegaani, kunnes päässä napsahti jostain syystä. Kaipa voisi kuitata sen sanomalla että "ignorance is a bliss"¨ :think:

Ja olet oikeassa, sitä kyllä saa muualtakin kuin lihasta, kunhan mainitsin että kaikkia lihan ravintoaineita ei soijasta saa.
< sabar1> demokratia on mun kannalta turhaa. alan radikaaliksi oppositioksi

< sabar1> ja räjäytän äänestyspaikkoja joka äänestykses

Avatar
3rd Stone
Viestit: 267
Liittynyt: 24.4.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja 3rd Stone » 12.1.2007 0:01

Muistaakseni B12-vitamiinia on myös EDissä ja muissa energiajuomissa... Olisko ollu 200% päivän tarpeesta, tai vastaavaa...
Muutenkin noissa energiajuomissa vaikuttais olevan aika paljon b-vitamiineja.

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 12.1.2007 8:54

3rd Stone kirjoitti:Muistaakseni B12-vitamiinia on myös EDissä ja muissa energiajuomissa... Olisko ollu 200% päivän tarpeesta, tai vastaavaa...
Muutenkin noissa energiajuomissa vaikuttais olevan aika paljon b-vitamiineja.


Totta (vaikka ei vitamiinivalmisteisiin nähden paljon*) - johtuu ihan siitä, että B-vitamiinit ovat ns. hermostovitamiineja, joten niiden ajatellaan kenties boostaavan piristävää vaikutusta ja siksi niitä on lisätty juoman sekaan.

Energiajuomat ovat kuitenkin poikkeustuotteita toivottavasti lähes kaikille, joten siksi en pidä niitä päivittäisen ravintotarpeen mainittavina saantilähteinä. (Kuten en mainitse C-vitaminoituja karkkeja C-vitamiinin lähteenä. :P )


* Esim. ED sisältää B12-vitamiinia 2 mcg / 100 ml. Itse syön B-monivitamiinia, jonka kautta tulee B12-vitamiinia tulee päivittäin 400 mcg.

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 2.3.2007 22:35

Kokkausniksit jatkuvat hiukan.

Voit hyödyntää ruoan vaatimaa haudutus-/paisto-/keittoaikaa käymällä sillä välin savuilla. Ruoka maistuu paremmalta ja mässytkin ovat lähes valmiina pöydässä kun palaat :wink:

---Tuntuuko kypsennystä vaativien kasvisten käyttö ruoanlaitossa vaivalloiselta?

Onhan sinänsä totta, että esim. porkkana vie aikaa kypsyä, pavuista puhumattakaan. Tässä apu: Valmista kasvista isompi satsi kypsäksi tai lähes kypsäksi keitettynä, anna jäähtyä. Pussita esim. pakastepusseihin niin, että kaadat pussiin sen verran kuin kerralla tarvitset yleensä - sitten solmu. Solmun jälkeen seuraava erä jne., kunnes pussiin ei mahdu enää enempää tällaisia yksittäispakkauslokeroita.

Sitten vaan ruokaa laittaessa otat pussin pakastimesta, avaat/leikkaat yhden solmun auki ja kaadat sisällön pannulle tai kattilaan. Anna sulaa ja lämmetä. :)

Oikeasti tämä ei tietenkään rajoitu kasviksiin. Samalla tavalla voi valmistaa kaikkea, mitä voi pakastaa ja minkä käyttöä esikeitto helpottaa.


---HC-idea kaveriporukalle: kokkauskekkerit

Tämä vaatii hiukan itsekuria ja viitseliäisyyttä, mutta voi olla tosi hauskaa. Kun savuttelette porukalla, valmistakaa myös oikeasti ruokaa pelkän sipsipussin avaamisen sijaan. Voi tehdä joko lämmintä ruokaa tai naposteltavaa (makeaa tai suolaista). Pilvessä moni kokee, että voi vielä intensiivisemmin nauttia mausteiden ihmettelystä, taikinan veivaamisen tunteesta, herkullisista tuoksuista... ja lopputulos palkitsee. Yhteistyöllä saatte pienellä vaivalla aikaan vaikka alkupalat, pääruoan ja jälkiruoan kattavan juhla-aterian.


---
tutustu intialaiseen ruokaan - tee omenasta mässyä!

Omenachutney (resepti röyhkeästi keittokirjasta intialainen keittiö, testattu)
Helppous: erittäin helppo
Valmistusaika: n. 15 min, josta odottelua vajaa 10 min
Hinta: omenoista riippuen yleensä 1-3 e / kg

2 isoa omenaa, kuorittuina ja pilkottuina noin sentin sivultaan oleviksi kuutioiksi (tämä onkin ainoa vaivalloinen vaihe)
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä tms.
0,5 tl sinappijauhetta, myös murskatut sinapinsiemenet käyvät, hätätilassa myös pikkunokare sinappia käy
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl kurkumaa
1 rkl täysruokosokeria (hyvä on, hätätilassa tavallinenkin käy)

1. Ripottele suola kuutioitujen omenoiden päälle.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Heitä sekaan sinappi, chili ja kurkuma ja sekoittele minuutti-pari.
3. Heitä sekaan sokeri ja perässä omenat. Keittele / anna hautua 5-10 min, sekoittele välillä, omenat pehmenevät vähän.
4. Jäähdytä ja nauti.

Avatar
Kaga
Viestit: 102
Liittynyt: 12.11.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Kaga » 18.3.2007 16:34

closedeyelids kirjoitti:...

Olin itse joitain vuosia sitten kasvissyöjä, ja tuosta paistoi yksi epäkohta läpi. B12-vitamiinia ei tietääkseni edelleenkään saa mistään muusta kuin lihasta tai sitten tablettina ;)


Minä ainaki oon saanu B12:ni monivitamiinitablettien ohella maidosta ja kananmunasta. Mikäli olet vegaani ja kieltäydyt kahden edellämainitun syömisestä, niin ainakin spermasta B12:aa löytyy, ja paljon.

Avatar
Drift
Viestit: 111
Liittynyt: 15.10.2005

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Drift » 24.3.2007 19:40

Sokeri ja kaikki muu varmaan kumoo ton hyvän vitamiinin.
tiskaaminen vituttaa..................

Tm3
Viestit: 925
Liittynyt: 1.1.2005

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Tm3 » 24.3.2007 20:14

Kaga kirjoitti:Mikäli olet vegaani ja kieltäydyt kahden edellämainitun syömisestä, niin ainakin spermasta B12:aa löytyy, ja paljon.


Ja mikäli ei selkä taivu riittävästi niin kannattaa tähdätä johonkin astiaan ja lusikoida siitä?

Shiraz
Viestit: 145
Liittynyt: 28.4.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Shiraz » 14.4.2007 7:03

Jos tarvii lisätä aqua/waterfarmiin pieni määrä jotain esim. hiilidioksidi tabletin palanen, laitetaan mömmö siniseen mittaputkeen ja puhalletaan perään (pulipuli) ja hups -> mömmö on siirtynyt ravinnesäiliön puolelle.

:)

Avatar
Uranus
Viestit: 349
Liittynyt: 3.4.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Uranus » 14.4.2007 9:27

B12:ta sen verran, että jostain muistaisin lukeneni myös Kombuchassa sitä olevan, mutta toisaalta läheskään kaikki lähteet ja wikipedia eivät asiaa mainitse.
1 Kings 21:14 Then they sent word to Jezebel: "Naboth has been stoned and is dead."

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 24.12.2007 8:24

Helppoja reseptejä joulunaikaan ym.

Helppoa + halpaa tai melko halpaa sapuskaa.

Tulevat toki vähän myöhässä ehkä aatolle, paitsi ovathan kaupat vielä auki... :P


- Kannattaa kokeilla tehdä riisipuuron sijaan ohrapuuroa! On monta syytä ohrapuuron paremmuuteen.


Kasviskiusaus
- n. 500-800 g kasviksia aika ohuina suikaleina: esim. porkkana, lanttu, punajuuri, palsternakka, parsakaali, kesäkurpitsakin käy
- paketti tai vähän vajaa aurajuustoa
- 1-1,5 dl kermaa
- (suolaa), mustapippuria, timjamia (tai yrttimaustetta)

Suikaloi kasvikset. Sekoita vuokaan mausteiden, kerman ja auramurusten kanssa. Jätä vähän auramurusia pinnalle.
Noin 175 astetta uuniin, 1-1,5 h niin että neste imeytyy.


Kasvisgratiini
- 500 g esikypsennettyjä tai nopeasti kypsyviä kasviksia
- sipuli halutessa
- 2 dl kermaa
- 2 dl juustoraastetta: Emmental tai mature cheddar
- valkosipulia, suolaa, pippuria, timjamia

Esikypsennä kasvikset tarvittaessa (tai pidä uunissa tupla-aika). Sekoita muut ainekset, mutta jätä pinnalle hiukan kermaa ja puolet juustoraasteesta. Laita lopuksi nämä pinnalle.
Uunissa noin 225 asteessa 15-25 min.


Punajuurilaatikko
- 300-400 g punajuurisuikaleita (keitetyistä punajuurista)
- 3-4 dl "soijarouhelihaa"
- 1 sipuli
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- n. 1 dl sinihomejuustomuruja

Valmista "soijarouheliha" kuullottaen sipuli samalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita (voideltuun) vuokaan.
Uunissa 200 asteessa noin 30-45 min.

Laatikon voi tehdä myös vuohenjuustosta.


Mausteiset juurekset
- vajaa kilo juureksia ja sipulia: esim. 3 porkkanaa, 1-2 palsternakkaa, 1 lanttu tai nauris, 1 punasipuli (miksei perunaakin)
- 1 dl öljyä
- 0,5 dl (juoksevaa) hunajaa
- 2 tl suolaa; 1 tl inkivääriä; 0,5 tl neilikkaa; 0,5-1 tl mustapippuria

Kuutioi juurekset noin 2-3 cm kantiltaan oleviksi lohkoiksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää juurekset. Jos on tarpeeksi iso kulho ja kansi, laita kansi kiinni ja hytkytä juureksia puoli minuuttia jotta mausteseos leviää. (Muussa tapauksessa sekoita huolella.)
Uunissa 225 astetta, 30-40 minuuttia.


Joulutofu

Tämä on vain tosi yksinkertainen resepti, jolla voit valmistaa kaupan tofuköntin vähän jouluisemmin.

Hanki kaupasta paketti (270 g) kovaa tofua, mieluiten kylmäsavustettua. Marinaadiin sekoitetaan:
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1-2 rkl öljyä
- 1 rkl balsamicoa tai hätätilanteessa muuta etikkaa (tai sitruunamehua jos ei niitäkään ole)
- reilusti pippuria, valkosipulia jos maistuu
- 0,5 tl inkivääriä, 1/4 tl kanelia, 1/4 tl neilikkaa + jos haluaa, 0,5 tl sinappia
- 0,5 tl rosmariinia

Sekoita marinadiainekset, kuutioi tofu ja sekoittele palat liemeen marinoitumaan. Minimiaika marinointiin on puoli tuntia, mutta pari tuntia tuottaa maukkaamman ja yön yli marinointi usein parhaan lopputuloksen.

Kun tofukuutiot on marinoitu, laita pannu kuumenemaan. Pannulle öljyä ja halutessa sipulia, sitten tofukuutiot ja ruskista kunnes ovat saaneet jonkun verran väriä (vajaa 10 min).

Avatar
Demilanceata
Viestit: 84
Liittynyt: 8.11.2006

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Demilanceata » 5.2.2008 0:39

reijo hiller kirjoitti:Sukkahousuista saat mainioita aktiivihiiliviritelmiä. Mikäli et voi liittää aktiivihiiltä tuuletusjärjestelmään, hanki paksut sukkahousut (tai laita kahdet ohuemmat päällekkäin) ja kaada sisälle aktiivihiiltä. Vaikka kukkalangalla tai vastaavalla voit muotoilla tästä pötkylästä haluamasi muotoisen ja ripustaa kasvatustilaan.


Jeeps, meitti vei tän systeemin astetta pidemmälle. Tein pahvista ja rautalangasta kehikon, jonka ympärille pistin ohuet sukkahousut, ja niiden päälle toiset sukkahousut. Tämän jälkeen kaadoin niiden väliin aktiivihiiltä. Ongelmana on tällä hetkellä vain se, että tuo 120x120mm laitetuuletin ei oikein jaksa imeä ilmaa tämän massiivisen suodattimen läpi.

Joten, kysyms kuuluu: Jos joudun purkamaan virityksen liian korkeiden lämpötilojen vuoksi, niin minkä verran aktiivihiilipötkylät todellisuudessa puhdistaa kaapissa olevaa ilmaa ennenkuin se purkautuu ulos tuulettimen vetämänä. Kenelläkään kokemusta näistä "pötkylöistä"? Saattaa olla hyvinkin että jos kenelläkään ei vielä kokemusta ole niin meikäläiseltä alkaa kohta tulemaan moisia.... :lohtu:

Hobgob
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1211
Liittynyt: 26.12.2007

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Hobgob » 5.2.2008 4:25

Sit ku vielä löytyis lääke

-sadistiseen mielihyvää, joka aiheutuu lihantehotuotannosta
-pihvin veroista purtavaa; mikään ei voita puolikypsää pihviä
-kasvisproteiinin heikkouteen verrattuna lihaproteiiniin


Kasvissyöjä syö kasvixet, minä kasvissyöjän &näin tulee rehuntarpeeni täytettyä.

Vieras

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Vieras » 5.2.2008 4:36

Demilanceata kirjoitti:...

Jeeps, meitti vei tän systeemin astetta pidemmälle. Tein pahvista ja rautalangasta kehikon, jonka ympärille pistin ohuet sukkahousut, ja niiden päälle toiset sukkahousut. Tämän jälkeen kaadoin niiden väliin aktiivihiiltä. Ongelmana on tällä hetkellä vain se, että tuo 120x120mm laitetuuletin ei oikein jaksa imeä ilmaa tämän massiivisen suodattimen läpi.


Kokeilin joskus omaa aktiivihiiliviritelmää ja totesin että jo ohutkin kerros aktiivihiiltä heikentää paljon 12 cm tuulettimen imua.

Avatar
Taustatuki
Viestit: 1124
Liittynyt: 14.11.2005

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Taustatuki » 11.2.2008 13:52

reijo hiller kirjoitti:

Kasvisgratiini
- 500 g esikypsennettyjä tai nopeasti kypsyviä kasviksia
- sipuli halutessa
- 2 dl kermaa
- 2 dl juustoraastetta: Emmental tai mature cheddar
- valkosipulia, suolaa, pippuria, timjamia

Esikypsennä kasvikset tarvittaessa (tai pidä uunissa tupla-aika). Sekoita muut ainekset, mutta jätä pinnalle hiukan kermaa ja puolet juustoraasteesta. Laita lopuksi nämä pinnalle.
Uunissa noin 225 asteessa 15-25 min.


Tää oli hyvä ohje, panin keitettyä porkkanaa, kukkakaalia, munakoisoa ja pakastevihannespussin sekä punasipulia. Juustona käytin Emmentalia ja laitoin myös aurajuustoa makua antamaan. Lisäsin myös rakuunaa ja muutaman tipan Habanero tabascoa.

Jostain syystä rakuuna on mahtava mauste porkkanan kanssa. Tarttepi tehdä näitä kasvisruokia enemmän.
"Frendi senseis on frendien frendi, läpäsee tullin ja tentin ku tentin"

HiisaajaHiisi
Viestit: 90
Liittynyt: 12.11.2007

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja HiisaajaHiisi » 12.2.2008 10:32

Kiitos resepteistä! Pitäisi vissiin ostaa joku reseptikirja hyville vegesapuskoille, onko mitään suosituksia? Niin ja kauanko "jauheliha" säilyy jääkaapissa hyvänä?

Tein myös tupakan keittelyn ja kuivatuksen, nyt paljon parempaa mikseriä. Se litku oli kyllä jotain aivan etovan hajuista :x Kiitokset siitäkin!
Hiljempaa hyvät ihmiset, hiljempaa :)

Avatar
Taustatuki
Viestit: 1124
Liittynyt: 14.11.2005

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja Taustatuki » 12.2.2008 10:36

HiisaajaHiisi kirjoitti:Kiitos resepteistä! Pitäisi vissiin ostaa joku reseptikirja hyville vegesapuskoille, onko mitään suosituksia? Niin ja kauanko "jauheliha" säilyy jääkaapissa hyvänä?


Täytetyt paprikat on hyviä, kanta vaan pois ja siemenet ja sitten haluamasi täyte sisään(riisijauhelihasekotusta,tonnikalariisiä, tai ihan mitä vaan haluaa) ja sitten se kannan tilalla oleva aukko tukitaan juustolla ja uuniin. Hyvää ja täyttävää ruokaa.
"Frendi senseis on frendien frendi, läpäsee tullin ja tentin ku tentin"

Avatar
flogisto
Viestit: 69
Liittynyt: 12.1.2008

Re: reijo hillerin niksinurkka

ViestiKirjoittaja flogisto » 12.2.2008 22:31

offtopic: meniks tää nyt reseptipankiksi... :|


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija