Kuva

FAQ: Cannabutterin valmistus

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
Merkonomi
1 tähti
1 tähti
Viestit: 625
Liittynyt: 2.1.2002

FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Merkonomi » 7.8.2003 23:21

Cannabutterin valmistus

Kannabiksen aktiiviset ainesosat ovat rasvaliukoisia, mikä mahdollistaa cannabutterin eli kannabisvoin valmistuksen. Kannabisvoita voidaan käyttää leivoksissa, ruoassa tai sellaisenaan leivän päällä; sen käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Lisäksi suun kautta nautittuna kannabis ei tärvele keuhkoja ja on siten hyvin suositeltava käyttömuoto.

Cannabutterin valmistuksessa on kaksi erillistä koulukuntaa. Toiset käyttävät valmistuksessa vain rasvaa, toiset myös vettä. Siitä kumpi tapa on helpompi ei ole varmuutta.

Tarvikelistalle kuuluvat ensimmäiseksi voi ja kattila. Kattilan on hyvä olla noin viiden litran vetoinen. Sekoittamiseen tarvitaan puulasta tai -haarukka ja lopputuloksen siivilöintiin pienireikäinen siivilä.

Valmistus käyttäen vettä

Aseta kattila liedelle (mieto lämpö) ja laita rasva kattilaan sulamaan. Kun rasva on sulanut, kaada kattilaan vettä niin että nestettä on kattilassa noin puolet. Lisää joukkoon oman maun mukaan kannabista (kukkaa, lehteä ja/tai varsia) mahdollisimman pieneksi rouheeksi jauhettuna. Hauduta seosta miedolla lämmöllä kokoajan hämmentäen vähintään 45 minuuttia. Varo, ettei seos pala pohjaan tai neste kiehu kattilasta yli.

Kun seosta on haudutettu tarpeeksi, seos siivilöidään toiseen astiaan. HUOM! seos on todella kuumaa, joten toisen astian on hyvä olla lämpöä kestävää (esim. kattila). Purista siivilässä olevasta mössöstä loputkin nesteet astiaan. Aseta astian päälle kansi ja säilytä astiaa viileässä yön yli. Siivilöidyt ainekset voi heittää kompostiin. Seuraavana päivänä astiasta voidaan kerätä kannabisvoi, sillä rasva on saostunut astiassa veden päälle. Veden voi kaataa viemäriin.


Valmistus ilman vettä

Alkuvalmistelut kuten edellä, mutta jätä vesi pois kattilasta kokonaan. Lämmitä seosta kunnes rasva saa tummanvihreän värin. Tämän jälkeen kaada rasva siivilän läpi astiaan. Painele lusikalla loputkin rasvapisarat siivilän läpi. Aseta rasva jääkaappiin jäähtymään. Muutaman tunnin kuluttua kannabisvoi on jähmettynyt.

"Kahden kattilan menetelmä"

Käytetään kahta kattilaa, joista alempaan (isompaan) laitetaan vesi kiehumaan. Tämän jälkeen päälle pienempi kattila "kellumaan" ja siihen rasvat ja ruohot. Näin tehtynä rasvan lämpötila ei nouse yli sadan asteen. Tekniikan varsinainen hyöty on tietenkin siinä, ettei butterin saostumista tarvitse odotella seuraavaan päivään, vaan tavara on heti hiukan jäähdyttyään käyttökelpoista. Puristat tietenkin lopuksi rasvan irti massasta vaikkapa sihvilän läpi.


Lopuksi joitakin vinkkejä

- Hauduta seosta vähintään 45min. mielummin tunti tai enemmän.

- Hauduta miedolla lämmöllä niin, ettei seos kiehu. Varo pohjaanpalamista!

- Hyväksi havaittu suhde: 100g rasvaa ja 50g ruohoa, jolloin kahdessa grammassa voita on yhden ruohogramman kannabinolit. Sopiva kannabis-rasva suhde riippuu yrtin tehokuudesta ja myös omista mieltymyksistä.

- Mitä enemmän kattilassa on ruohoa ja samalla mitä vähemmän rasvaa, sen voimakkaampi on lopputulos

- Voiseos tuoksuu aika voimakkaasti kuumana. Hajuja voi hieman vähentää pitämällä liesituuletinta kovemmalla ja kattilassa kantta paikallaan.

- Aloittelevan on syytä olla varovainen cannabutteria nautittaessa, sillä vaikutus ei tunnu heti. Tavallisesti vaikutus alkaa 15-60 minuuttia nauttimisen jälkeen.

------

Parannelkaa tekstiä ja lisäilkää omia ehdotuksianne ;)
(Kommentit ja parannusehdotukset voi postata esim. tänne.)

Teksti: Merkonomi, yaz, huopa, Mahonki
Muutokset

13.12.2004 yaz - Muutettu HTML:stä bbCodeksi jotta tätä voi taas kätevämmin muokkailla. Lisätty myös Mahongin "kahden-kattilan-menetelmä".


huopa
Viestit: 28
Liittynyt: 4.8.2002

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja huopa » 15.6.2004 22:27

tuli mieleeni.. otin joskus kuvasarjan voin valmistuksesta, se tosin ei onnistunut niin hyvin kuin toivoin, mutta on tyhjää parempi. Sen voisi liittää joskus tuohon mukaan. Voisin tosin ottaa loppukesästä paremman sarjan kuvia.

Budivaari
Viestit: 18
Liittynyt: 23.12.2006

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Budivaari » 24.12.2006 1:18

Monesti kuulee (lukee) sanottavan että aurinkolehdestä valmistettu butteri ei pärähdä. Tämä voi johtua kahdesta seikasta:

1. Lehtirouhe ei ole kuivaa. Sama grammamäärä rutikuivaa lehtirouhetta painaa ja vie tilaa paljon vähemmän kuin tuore. Tästä johtuen kuivaa materiaalia voi samaan määrään voita laittaa paljon enemmän = THC:tä on vastaavassa suhteessa enemmän. Lisäksi maku on parempaa kun lehtivihreää ei ole ja lehtien oma neste on poistunut. Kuivaamalla lehdet THC ei häviä mihinkään.

2. Rasva kuumennetaan liian kuumaksi ja mömmöä keitellään kuumassa. Riittänee kun levyä pitää vähän aikaa ykkösellä kun voiköntti sulaa kattilassa. Kun voi on sulanut (ennenkin) voi levyn pitää pois päältä; voi pysyy kyllä sulana huoneenlämmössä. Pitää muistaa että THC vaporisoituu alhaisessa lämpötilassa (~200C) mutta imeytynee rasvaan kuumentamatta. (Vesihaudetta käyttämällä ongelma poistunee myös.)

Tekisin ehkä itse näin:

- Silppuaisin materiaalin (asim. isot aurinkolehdet) saksilla pieneksi rouheeksi ja antaisin kuivua rutikuivaksi.
- Sulattaisin (en kuumentaisi) voin kattilassa ja lisäisin kuivan rouheen. Voin ja rouheen suhde lienee hyvä kun rasva imeytyy melkein kokonaan rouheeseen niin, että kun sitä painelee perunamuusintekovehkeellä (sellainen soikea levy jossa on reikiä tai teräslangasta väännetty vastaava, tähän kiinnitetty kahva), vain vähän voita pursuaa materiaalimassasta. Lisätään kumpaa tarvii kunnes seos on hyvä.
- Antaisin imeytyä noin tunnin, välillä painellen tällä kyseisellä kätevällä työkalulla.
- Kannabisvoin erittely lehtimassasta vaatii hiukkasen voimaa tai oikean työkalun: Tietänette valkosipulipuristimen. Ok, tämä on kuin se mutta isompi. Tämäkin työkalu on tarkoitettu perunamuusin valmistukseen; perunamuusipuristin tjms. Mukana saattaa tulla eri reikäkoolla varustettuja sihtejä joista neste valuu läpi mutta itse lisäisin tällaisen reikälevyn päälle samanlaista teräsverkkoa kuin teesihvilässä. Näin estetään pieneksi silputun lehtimassan valuminen rei'istä voin mukana. Lisäksi kattilan päällä voi pitää sihtiä jos haluaa. Puristinta käyttämällä saadaan voi-lehtimassa kuivemmaksi kuin pelkkää sihtiä ja/tai oman käden puristusvoimaa käyttämällä; vähemmän butteria menee kompostiin. Etenkin jos yritetään maksimoida vahvuus ja laitetaan suhteessa mahdollisimman vähän voita, on massa jo valmiiksi kuivahkoa ja rasvan puristaminen siitä peljkin sormivoimin on työlästä. Sihdin saa myös helposti rikki kun yrittää työntää rasvalehtipalloa siitä läpi jotta voi valuisi kattilaan. Ei valu kuitenkaan...

Näitä vinkkejä on testattu ja hyväksi havaittu. Olipa kerran lehtimateriaalia josta kuivana väännetty jointti (itseasiassa kaksi kun ei ekasta uskottu...) maistui pahalta eikä toiminut ollenkaan. Siis ei yhtään. Samasta materiaalista väsätyt pikkuleivät taasen hiljensivät nollatoleranssilla siunattua porukkaa ja pärisivät hyvin niilläkin jolla tuota kirottua toleranssia oli liikaakin.

Tietenkin heikosta materiaalista väsätty mikätahansa on heikompaa kuin laadukkaasta, mutta jos sitä laittaa tarpeeksi (kuivaa matskun ja popsii monta keksiä :)) niin toimii.


Kysymyksiä kokeille:
- Paistatteko aina alle 185 C asteessa välttääksenne THC:n höyrystymisen?
- Höyrystyykö THC yhtä helposti tai samassa lämpötilassa jo ollessaan rasvaan imeytyneenä?
- Onko paistoajalla merkitystä THC:n höyrystymiseen? Jos vaikka keksin sisällä oleva butter haihtuu hitaammin kun pinnassa, lämpötila keksin sisällä lienee ainakin alhaisempi kuin pinnassa.

Katkeaa ajatus mutta sainpahan edes jotain tänne. Joulupiparit ne on edelleen hyviä :)
Bv

Avatar
mullonen
Viestit: 32
Liittynyt: 7.8.2005

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja mullonen » 24.12.2006 1:28

loistavia vinkkejä. pitääpä laittaa korvan taakse..:)

Budivaari
Viestit: 18
Liittynyt: 23.12.2006

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Budivaari » 24.12.2006 2:33

Tähän lisään voikeksireseptin. Ovat hyviä :)

(teekuppia ja vaakaa käytetään mittausvälineinä)

- 1 kupillinen voita kulhoon
- siihen lisätään 150g sokeria ja vatkataan kunnes on hyvin sekaisin (ei pää)
- lisätään 1 muna ja vatkataan
- 1 tl suolaa
- 2 tl vaniljaesanssia (tai vaniljasokeria tai muuta)
- 2.5 kupillista vehnäjauhoa ja sekoitetaan hyvin, kannattaa lisätä vähän kerrallaan
- valmis taikina lepää jääkaapissa 15 min ja on valmis leivottavaksi
- paistetaan ei liian kuumassa ei liian kauan, kunnes keksit on valmiita :) nojoo, kokeile vaikka 165C, menee kauemmin kuin kuumemmassa mutta näin varmaankin itse tekisin :)

edit. voi tuon ilman vaakaakin tehdä kun mittaa montako teekupillista on 150g sokeria
edit2. lakkaan hymyilemästä
edit3. repesin kun huomasin että milläs mittaat sen 150g jos ei ole sitä vaakaa *repeemishymiö*

Avatar
Hissin Appi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 726
Liittynyt: 22.3.2006

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Hissin Appi » 24.12.2006 12:27

Ja muistakaa cannabutterin teossa sama juttu kun Butane Honey Oilin (/hasisöljyn) teossa, eli mitä vähemmän sinne mujuun jää varsia/lehtiruotia sen parempi. Se on maailman vittumaisinta nyppiä ja siivilöidä niitä kuivia alle sentin mittasia pätkiä, mutta ainakin öljyssä eron huomaa laadussa.

Näin siitä tulee musta parempaa. Olen kyllä keittänyt varsistakin varsin (heh) toimivat kaakot.
Mundus vult decipi.

No more running.

Vieras

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Vieras » 24.12.2006 14:30

Budivaari kirjoitti:Kysymyksiä kokeille:
- Paistatteko aina alle 185 C asteessa välttääksenne THC:n höyrystymisen?
- Höyrystyykö THC yhtä helposti tai samassa lämpötilassa jo ollessaan rasvaan imeytyneenä?
- Onko paistoajalla merkitystä THC:n höyrystymiseen? Jos vaikka keksin sisällä oleva butter haihtuu hitaammin kun pinnassa, lämpötila keksin sisällä lienee ainakin alhaisempi kuin pinnassa.en kokki ole
mutta vastaan. (:

En paista aina alle 185°C:ssa.
Uskoisin niin
että vaikka thc höyrystyykin suunnillen tuossa lämpötilassa
ei kypsennettävä tuote kuumene lähekllekkään tuota lämpötilaa
saati että thc kerkiäisi pahemmin höyrystyä...tietysti paistoaika vaikuttanee lopputulokseen kuten lämpötilakin
mutta noin niinkun perus ruoanlaitossa tai leivonnassa thc:tä tuhoutuu marginaalisen vähän.

http://users.lycaeum.org/~sky/data/cooking.html

tuolta löytyy aiheesta jotakin (:

Avatar
loinen
Viestit: 28
Liittynyt: 25.7.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja loinen » 12.8.2008 21:18

huh saatana, laitoin sitte 50g rutikuivaa oksaa silputtuna 50 gemmeen rasvaa (koska ajattelin ettei oksa toimi edes cannabuttersuklaan kautta).
kaverille överit :| , ite olin 6 tuntia sohvalla miettimässä kaukaisia galakseja, eli erittäin toimiva oli annostus :yes: .
pitääpä nyt uskaltaa laittaa 30g lehteä ja 50g varsia, katsoa miten tuo toimii.
kiitoksia todella paljon toimivasta cannabutter-ohjeesta!
too high to flow

Avatar
muumimamma
Viestit: 75
Liittynyt: 23.4.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja muumimamma » 12.8.2008 22:26

Tuosta loppumatskusta, josta on voit puristettu käsivoimin pois,
olen itse tehnyt vielä ganjamaitoa.

Eli yleensäkin olen siivilän sijaan käyttänyt sukkahousuja, joiden läpi
valutan keitoksen. Sukkahousuihin jää kuuma rasvaa tihkuva lehtiklöntti,
jota voi puristella sen hieman jäähdyttyä kumihanska kädessä.
Sormista kun loppuu puristusvoima, laitan kattilaan puoli litraa punaista
maitoa ja lehtimatskut sukkahousuista, hetken kuumennus ja uusi siivilöinti
sukkahousujen läpi.

Yleensä ganjamaitoa tulee 6 dl, puolen litran sijaan, joten suosittelen kaikille ;)

mm
"määää en totteleeeeee'e, oon anarkistus!"

Loco

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Loco » 15.8.2008 2:00

Itse tein CannaButteria "High Times" -lehden ohjeilla.

Toimi, mutta maku karsea.
Joten tein siitä "thc-Chocoa". Suklaista, mutta toimivuus kärsi pahasti.

Jätän nämä hommat muille, ja poltan omani... :lol:

Avatar
HL1979
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 884
Liittynyt: 26.11.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja HL1979 » 2.3.2009 20:03

Itse sovelsin hieman tuota "ilman vettä" -ohjetta seuraavalla tavalla:

* * *

Otetaan 200g voita.
Laitetaan kattilaan (3l), levy ykköselle.
Kun voi on sulanut, lisätään grinderin kautta jauhettua kuivaa lehti-kukkaseosta maun mukaan.
(Itse käytimme Durban Poisonia (hyvälaatuinen sativa) 10 grammaa, josta n. 50-50 suhteessa lehteä ja kukkaa.)
Sekoitetaan kauhan avulla säännöllisesti, ettei pala pohjaan. Levy koko ajan ykkösellä.
Hämmennellään seosta kolmisen varttia. Loppuseos on väriltään vihreää.
Siivilöidään kasvimateriaali pois (tästä voi vielä keitellä kevyet kaakaot jos maitoa sattuu löytymään jääkaapista).
Laitetaan voi jääkaappiin n. tunniksi, jotta se jäähtyisi leipomiskelpoiseksi.

* * *

Tämä siis keksien leipomisen yhteydessä. Siivilöinnin yhteydessä kannattaa puristella siivilään jäänyttä kasvimateriaalia, siitä nimittäin saa ihan kivasti vielä lisää rasvaa (joka myös mahdollisesti on ihan potentiaalista thc-pitoisuudessaan). Omaa toleranssia on hankala arvioida, mutta jos veikataan "perustoleranssi", niin eipä tuota kasvimateriaalia tuon enempää tarvinnut, ja kolmestakymmenestä keksistä jo pari kappaletta riitti ihan kivaan olotilaan. Joissakin ohjeissa kun puhutaan kymmenistä tai jopa sadasta grammasta?
Hiisi vieköön!

Avatar
StickOfRome
1 tähti
1 tähti
Viestit: 729
Liittynyt: 8.2.2009

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja StickOfRome » 2.3.2009 20:11

Pakko kommentoida tuota ilman vettä tapaa.
Veden idea on putsata eli imeä ylimääräiset liat pois tuotteesta (kannattavaa).
Veden avulla kiehuttaminen on myös helpompaa kun se ei kuumene niin paljon eli tarvitse vahtia mitään pohjaan palamisia.
Elämä on epistä,mäkään en tykkää lepistä.

Avatar
HL1979
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 884
Liittynyt: 26.11.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja HL1979 » 3.3.2009 15:58

StickOfRome kirjoitti:Pakko kommentoida tuota ilman vettä tapaa.
Veden idea on putsata eli imeä ylimääräiset liat pois tuotteesta (kannattavaa).
Veden avulla kiehuttaminen on myös helpompaa kun se ei kuumene niin paljon eli tarvitse vahtia mitään pohjaan palamisia.

Itse totesin vedettömän taktiikan olevan siinä mielessä helpompi, että lopputuotteen kanssa ei tarvitse säätää niin paljon. Riippuu varmaan mistä tykkää :-)

Mutta mitä tuohon puhdistamiseen tulee - jos on omasta puutarhasta ja hyvin flushattu sato, niin lieneekö tarpeellista?
Hiisi vieköön!

Avatar
StickOfRome
1 tähti
1 tähti
Viestit: 729
Liittynyt: 8.2.2009

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja StickOfRome » 3.3.2009 16:03

Vaikka tavarasi olisi kuinka puhdasta se keitinvesi on aina sen verran ruskeata että koen parempana työntää sen viemäriin kuin suuhuni.
Elämä on epistä,mäkään en tykkää lepistä.

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1999
Liittynyt: 29.1.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 4.3.2009 7:15

HL1979 kirjoitti:...
Itse totesin vedettömän taktiikan olevan siinä mielessä helpompi, että lopputuotteen kanssa ei tarvitse säätää niin paljon. Riippuu varmaan mistä tykkää :-)

Mutta mitä tuohon puhdistamiseen tulee - jos on omasta puutarhasta ja hyvin flushattu sato, niin lieneekö tarpeellista?


Voi vaikuttaa makuun aika radikaalisti - viimeksi kaveri kun teki hamppumuffinsseja niin käytti kahden erän butteria, toinen oli valmistettu vesimenetelmällä ja toinen ilman. Veden kanssa valmistettu oli jo kiinteässä muodossa vähemmän vihreää, johtunee siitä että lehtivihreät yms. ei-halutut paskat ovat vesiliukoisia eli häipyvät aineesta veks valmistuksen aikana. Vesimenetelmällä valmistetun butterin lopputuotteet maistuivat vähemmän "ruohoiselle", vaikka pieni vivahde oli havaittavissa; saattoi kyllä johtua siitä että butteriin oli käytetty kasvia aika anteliaalla kädellä. Hyvät efektit ainakin :wink: .
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin

shhpp
Viestit: 1
Liittynyt: 7.1.2009

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja shhpp » 4.3.2009 11:12

Rasvoissahan on tietenkin eroja. Tyydyttyneet rasvat imeytyvät nopsempaa elimistöön ja thc niiden mukana. Normaali voi ei nyt ole se paras valinta vuan kehottaisin kokeilemaan kookosrasvaa, kookosöljyä tai puhdistettua voita eli ghteetä.

nataslleh
Viestit: 14
Liittynyt: 21.8.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja nataslleh » 6.3.2009 14:36

shhpp kirjoitti:Rasvoissahan on tietenkin eroja. Tyydyttyneet rasvat imeytyvät nopsempaa elimistöön ja thc niiden mukana. Normaali voi ei nyt ole se paras valinta vuan kehottaisin kokeilemaan kookosrasvaa, kookosöljyä tai puhdistettua voita eli ghteetä.

Onkos noissa kuinka suuri ero käytännössä toimivuuden suhteen? Olen kuitenkin nähnyt mm. öljyreseptejäkin, ja kasviöljyt taitavat kuitenkin sisältää suurimmaksi osaksi tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja (esim. rypsiöljyssä on vain 8% tyydyttyneitä rasvoja). Toimiiko moisella tehdyt kakut lainkaan niin hyvin?

Avatar
StickOfRome
1 tähti
1 tähti
Viestit: 729
Liittynyt: 8.2.2009

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja StickOfRome » 7.3.2009 12:52

nataslleh kirjoitti:...
Onkos noissa kuinka suuri ero käytännössä toimivuuden suhteen? Olen kuitenkin nähnyt mm. öljyreseptejäkin, ja kasviöljyt taitavat kuitenkin sisältää suurimmaksi osaksi tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja (esim. rypsiöljyssä on vain 8% tyydyttyneitä rasvoja). Toimiiko moisella tehdyt kakut lainkaan niin hyvin?


Itse käytän pelkkiä kasviöljyjä,yleensä halvinta eli jotain rypsiöljyä.Jos haluaa hifistellä niin oliiviöljyä.
Elämä on epistä,mäkään en tykkää lepistä.

nalle85
Viestit: 1
Liittynyt: 14.1.2009

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja nalle85 » 25.4.2009 19:06

huomasin että jos tekee tolla vesi systeemillä ni kannattaa nakata jokunen 5centtinen levylle ni voi pitää levyä suht isolla ja kokoajan päällä ilman pohjaanpalamista. helpottaa huomattavasti hommia:)

Vieras

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Vieras » 27.9.2009 11:09

Hmm... askartelin just cannabutteria varsista ja isoimmista lehdistä (keskenkaadettu puska, kuoli pystyyn :( ). Mä luulen, että vaikka tuote ei palanutkaan pohjaan, se kypsyi hitaasti voissa ja nyt mun cannabutterissa on ruskeita pienenpieniä hiutaleita :doh: Mitä luulette, vaikuttaako tehoihin, jos yrtti vähän kypsyy kattilassa?

Nyt on hamppuvoista leivotut kaneliässät uunissa, saapahan nähdä, miten hyvin pärähtää. Joutuu luultavasti vetämään aika monta, koska n.120g rasvaa tuli 55g tuoretta vartta ja pikkukourallinen lehtee. Ässiä taas taikinasta tuli 42, joten ei muuta, kuin vaikutuksia odotellessa :laugh:


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija