Kuva

FAQ: Cannabutterin valmistus

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
Putkonen
Viestit: 239
Liittynyt: 2.5.2014

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Putkonen » 27.11.2015 17:28

lääkkeenäkäyttäjä kirjoitti:...

Jep. keksien tehoa voi helposti ali-arvioida, ku vaikutuksen alkaminen kestää pitkään. Kuis paljon mussukkas söi kyseisen illan aikaan kokonaismäärästä? (yht. 7gr leivoksiin. Puoletkakusta-, kolmasosan- vai vähemmän?)
Yritän itse taarata keksit niin, että yksi annos sisältäis yhden grammin..


En osaa sanoa paljonko söi, en seurannut. Semmonen vuoka-kakku tuo oli ja olettaisin että ihan suht normaalin annos-palasen otti. En nyt osaa heittää mitään arviota paljonko tuommosessa palasessa sitten kukkaa olisi. 0,5g...? Vaimolla toleranssi nollassa.

Hyvin kyllä pärisi, ihan rauhassa oon saanut olla joka ilta kun vaimo on kakkua syönyt :laugh:
“Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.”

Avatar
Awwyu
Viestit: 95
Liittynyt: 30.10.2015

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Awwyu » 12.12.2015 23:49

Miksi osassa ohjeista käsketään decarbaamaan kukka ja osassa ei? Vai decarbaantuuko se siinä kiehuessaan automaagisesti? Tässä esim. käsketään uunittamaan hetken ennen butterin valmistusta https://www.youtube.com/watch?v=VpQ2cpscgYo

En tiedä mitä tuo on suomeksi, tarkoitan siis uunittamista pienellä lämmöllä jotta kukka "aktivoituisi". http://www.thestonerscookbook.com/how_to_decarboxylate_weed.php

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3332
Liittynyt: 26.7.2008

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 13.12.2015 9:41

– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

Itäpolku420
Viestit: 176
Liittynyt: 9.9.2015

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Itäpolku420 » 15.3.2016 18:42

Kertokaahan, että jos nyt teen tolla ohjeella mokkapaloja ja laitan sen 300g voita siihen perhana että menee muuten lefaa paljon 😢. Ni eikö tuu aika tujuiks noi mokkapalat? Varmaa sais ittensä kunnon kuosiin jo tossa peukalonpään kokosella palalla? Vai minkälaisella annoksella kandeis mennä? Kerran on noist kakuist tullu sellaset 7 tunnin öyskyt tuntu että sisäelimet heittelis voltteja, ei sitä toiste halua.
Mul on vähä, ei pyge passaa.
Ei se dänkki puussa kasva .

Avatar
zod1ac
Viestit: 24
Liittynyt: 13.3.2016

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja zod1ac » 10.6.2016 12:10

En tiedä viel paljon tulee lehtiä/varsia, joista teen cannabutterin, mutta tuosta suhteesta vähän kysymyksiä. Ekalla sivulla lukee suhde 100g voita ja 50 lehteä jne...pärähtääkö hyvin tuo suhde (kokemuksia) vai vedänkö suoraan 100g voita ja 100g lehteä..silloin luulis toimivan. Kertokaa mielipiteenne

NupunTaitaja
1 tähti
1 tähti
Viestit: 752
Liittynyt: 20.4.2015

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja NupunTaitaja » 10.6.2016 20:19

zod1ac kirjoitti:En tiedä viel paljon tulee lehtiä/varsia, joista teen cannabutterin, mutta tuosta suhteesta vähän kysymyksiä. Ekalla sivulla lukee suhde 100g voita ja 50 lehteä jne...pärähtääkö hyvin tuo suhde (kokemuksia) vai vedänkö suoraan 100g voita ja 100g lehteä..silloin luulis toimivan. Kertokaa mielipiteenne


2 kertaa enemmän matskua kuin voita.

Avatar
zod1ac
Viestit: 24
Liittynyt: 13.3.2016

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja zod1ac » 10.6.2016 22:15

NupunTaitaja kirjoitti:...

2 kertaa enemmän matskua kuin voita.



Jaa että oikein kaks kertaa enemmän :think: no johonkin päädyn näistä.

Avatar
BuffaloSoldier
Viestit: 341
Liittynyt: 1.3.2014

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja BuffaloSoldier » 10.6.2016 23:17

zod1ac kirjoitti:...


Jaa että oikein kaks kertaa enemmän :think: no johonkin päädyn näistä.


Jos lehdestä teet, niin ainakin tuplat kannattaa heittää jos oot yhtään toleranssitaneli. :wink:
Dance inna Babylon.

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 379
Liittynyt: 9.6.2015

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 11.6.2016 12:25

Kahden suhde yhteen lehteä - voita kuulostaa siltä, että kaikkea potentiaalia ei saada ulosmitattua kasvimateriaalista. Vesi- ja voi yhdistemäkeitoksilla en ole saanut täysin tyydyttävää tavaraa ulos. Luulen, että pitkä keittoaika matalalla lämmöllä johtaa melko matalaan tch-pitoisuuteen ja korkeaan cbd-pitoisuuteen. Tätä teoriaa tukee empiirisen kokemuksen lisäksi ainakin liitteenä olevat taulukot.

Olen omissa cannabutter-kokeiluissani huomannut, että parhaiten tehoja saa irti kun kypsentää kasvimateriaalin pelkässä "rasvakylvyssä", eikä käytä vettä lainkaan. Tällöin kasvimateriaali dekarboksyloityy alle 10 minuutissa ja voimateriaalin ei tule juurikaan klorofyllin kitkerää makua.

Rasvakylvyssä käsiteltyyn kasvimateriaaliin jää tietty melko paljon rasvaa kiinni, jolloin tarvitaan jotain mekaanista puristinta kuorimaan loputkin "kermat". Tällöinkään kaikkea voita ei saada irti, joten suosittelen keittämään kerran käsitellyt kasvimateriaalit maidossa ja tekemään kaakaota.

Olen käyttänyt tällaista laskutapaa kokkailuissa:
6g hyvälaatuista lehtimateriaaia vastaa noin grammaa kukkaa. 150g lehteä vastaa noin 25g kukkaa. 150g lehteä on noin 50 kerta-annosta.
500g kookosöljyä jossa on 150g lehteä annostellaan siten, että 20g pala vastaa 1g kukan nauttimista oraalisesti ja 10g pala 0,5g kukkaa.
10g on turvallinen ja helppo kerta-annos josta voi lähteä liikkeelle.

Kuvalinkki Kuvalinkki

Avatar
zod1ac
Viestit: 24
Liittynyt: 13.3.2016

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja zod1ac » 18.6.2016 19:24

Mää päädyin siihen että 300g voita/350g varsia, lehteä(hartsisiakin). Savuissa oli aikas hektistä tehdä. Kauniin väristä. Aamulla varmaan on klöntti pinnassa.

Ps. Täytyy kommata viel johonkin että kuinka browniesit toimi, kun saan ne tehtyä. :wink:

Manalismiles
Viestit: 313
Liittynyt: 28.5.2016

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Manalismiles » 20.6.2016 13:13

Erehdyin itsekin leipomaan ekaa kertaa elämässäni. Aluksi keittelin voi/vesi menetelmällä pari tuntia lidlin luomuvoita, johon heitin jonkun 15g trimmilefa/höttöbudi seosta. Sitten duunailinkin brownies taikinan hartsisessa kulhossa ja kaadoin tän koko voin sitten siihen taikinaan messiin, kai sitä joku 150g-200g siihen pellilliseen lorahti. Nuoleskelin siinä prosessin aikana taikinaa ja pamahdin kyllä prosessissa hyvin pihalle, päädyin lenkille, koska podin hirveetä morkkista sokerin mätöstä, tuli sitten käveltyä aika hyvissä 8km ja päälle 5km intervalli pururadalla ja 800m radalla. Odotan innollla minkälaisen efektin valmis pala aiheuttaa :P . Kun selvisin lenkiltä kotiin, tuntui, että tavara nousee vieläkin ja pleikkarin pelaamisesta ei meinannut tulla mitään, havahduin aamuyöltä sohvalta ja siirryin sänkyyn..

Leivoksia ei kannata aliarvioida, näistä päätyy ajoittain aika psykedeelisiin tiloihin pitkäksi aikaa :pimp:. Vituttaa, kun tuli tehtyä niin hyvää settiä, että tekis mieli syödä noita jatkuvasti, mutta täytyis jotain saada aikaiseksikin eikä velloa tuhannen päissään.. :D
take it acid is

Avatar
An0n
1 tähti
1 tähti
Viestit: 323
Liittynyt: 9.4.2013

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja An0n » 20.6.2016 14:56

edward_hitinmäki kirjoitti:Kahden suhde yhteen lehteä - voita kuulostaa siltä, että kaikkea potentiaalia ei saada ulosmitattua kasvimateriaalista. Vesi- ja voi yhdistemäkeitoksilla en ole saanut täysin tyydyttävää tavaraa ulos. Luulen, että pitkä keittoaika matalalla lämmöllä johtaa melko matalaan tch-pitoisuuteen ja korkeaan cbd-pitoisuuteen. Tätä teoriaa tukee empiirisen kokemuksen lisäksi ainakin liitteenä olevat taulukot.
Kuvalinkki Kuvalinkki


Prosessi gbda -> gbd tarvitsee kovemman lämmön ja pidemmän ajan kuin thca -> thc, mutta mitä pidempään keittelee matalassa lämmössä, sitä enemmän muuntuu thc -> cbn. Optimaalinen lämpö/aika on silloin thc:n saamiseksi uunissa alle 130 °C tunnin ajan, mutta tuo kiinni siitä, että kuinka kuivaa lähtömateriaali on. (Ensimmäisessä taulukossa aika on lyhyempi, koska lähtömateriaali on ekstrakti.) Matalampi lämpö vaatii pidempää aikaa, mutta sitten myös thc muuntuu suuremmassa määrin cbn:ksi. Enemmän lämpöä ja riski thc:n höyryttämiseen keittiön ilmaan kasvaa normaaliuunilla. Jos tavoittelee unilääkettä, voi cbn olla toivottu tulos.
Il est l’heure de s’enivrer!
Pour n’être pas les esclaves martyrisés du Temps ... Baudelaire: Le Spleen de Paris

Julkkiskuvat vuotivat jo – sinäkin voit olla alasti pilvessä (Laura Manninen, Taloussanomat 4.9.2014)
Tout pour la dolce vita!

jConway
Viestit: 19
Liittynyt: 28.1.2016

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja jConway » 22.6.2016 19:10

Heei. Onkos toi decarboxylointi suositeltava/välttämätöntä ennen voin valmistusta, tai kuinka suuri vaikutus tuolla on lopputulokseen? Lehdet ovat käyneet normikuivataukset läpi aikoinaan

Avatar
Niko
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 559
Liittynyt: 29.4.2006

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Niko » 22.6.2016 20:28

Dekarboksyloituu kyllä siinä rasvassa keitellessä samalla.
"Your company is large and famous, what the hell? i´m really pissed off. i think i should contact in Finnish foodstuff" -ice-
"Liivate on tehty lehmästä" -psycoma-

EmillimE
Viestit: 6
Liittynyt: 17.2.2013

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja EmillimE » 25.8.2016 7:57

Onko tuossa Dekarboksylaatiossa syy, miksi pienempi määrä kukkaa samassa määrässä ruokaa toimii paremmin?

Itse aina leiponut siten, että lopputuotteessa, vaikka keksi, on noin 1g pilveä. Viimeksi kun olin Kristianiassa, niin he sanoivat heidän kakkujen sisältävän 0,5g ja ne toimivat vähintään yhtä hyvin jollei jopa paremmin.

En ole kuitenkaan, koskaan keittänyt liian kauan tai mitään. Eli kysymys, kannattaisiko kukat heittää uuniin ensin tai mennä tuolla toisella esitetyllä tyylillä, että suoraan kuumaan rasvaan?

Manalismiles
Viestit: 313
Liittynyt: 28.5.2016

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja Manalismiles » 29.8.2016 13:04

Eilen taas perinteinen leivonta- sunnuntai. Duunasin 250g:stä luomuvoita butteria, heitin joukkoon about 25g trimmijätöksiä ulkonta, eli hartsista lehteä ja alanuppuja. Mokkapalapellin mennessä jääkaappiin totesin, että kai sitä illalla kotiin tultaessa voisi yhden heittää naamariin, varmaan aika mietoja. Noh, illalla sitten pari palaa suoraan tauluun ja käsittämättömät 4h nousut, ajatukset kävivät aina kuolemasta ambulanssiin ja straight edgeksi alkamiseen. Heräsin aamulla sohvalta silmät punaisena kuin särjellä. :mrgreen: .

Aika pieniä määriä ite aina laittanut matskua voihin, mutta kai se materiaali sitten on aina semi laadukasta ja pitkä keitto- aika vaikuttanee.
take it acid is

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 379
Liittynyt: 9.6.2015

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 31.8.2016 22:23

EmillimE kirjoitti:Onko tuossa Dekarboksylaatiossa syy, miksi pienempi määrä kukkaa samassa määrässä ruokaa toimii paremmin?

Itse aina leiponut siten, että lopputuotteessa, vaikka keksi, on noin 1g pilveä. Viimeksi kun olin Kristianiassa, niin he sanoivat heidän kakkujen sisältävän 0,5g ja ne toimivat vähintään yhtä hyvin jollei jopa paremmin.

En ole kuitenkaan, koskaan keittänyt liian kauan tai mitään. Eli kysymys, kannattaisiko kukat heittää uuniin ensin tai mennä tuolla toisella esitetyllä tyylillä, että suoraan kuumaan rasvaan?


Juurikin näin. Tehot jäävät vaimeiksi jos THC ei ole psykoaktiivisessa muodossa. Viimeksi kun tein syötäviä niin käytin 1,8g tehokasta vesicuretettua kukkaa 12 annokseen. Jauhoin kukan hienoksi ja sekoitin sen juoksevaan kookosöljyyn. Kuumensin öljyä kuumalla lämpötilalla noin 5min ja annoin jäähtyä hissukseen. Jäähtyneen, mutta yhä juoksevan öljy-kukka-seoksen kaadoin taikinan sekaaan. Varsinaiset leivonnaiset olivat vielä uunissa 200C lämpötilassa 20min. Yksi annos sisälsi 0,15g kukkaa ja toimi hyvin. Ensimmäisenä päivänä söin kolme leivonnaista ja se oli liikaa. Seuraavana kertana söin kaksi ja sekin oli turhan tuhti annos.

StormShadow

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja StormShadow » 3.11.2016 10:52

Tein itse cannaoilia vaporisoidusta materiaalista oliiviöljyyn, 45g vapotettua kukkaa ja 4,5 dl hyvälaatuista öljyä. Aktivointia uunissa ei tarvinnut tehdä, koska thc oli aktivoitunut vaporisoidessa. Keitin pari tuntia 110-130 lämmöllä ja suodatin vaatteen läpi, öljyä jäi hiukan yli 4dl, pikkaisen nestettä kadonnut kiehuttaessa ja myös kasvimateriaalista ei saa kaikkea puristettua pois.

Ensikokemus oli raju, ruokalusikallinen, eli 15 ml testiksi ja 8 tunnin sohvajumi, meinasin oksentaa puolivälissä. Käytän nyt pienempinä annoksina lääkekäyttöön ja auttaa hyvin jatkuviin kiputiloihin ja nukkumiseen.

Joten kannattaa säilyttää ne vaporisaattorin jämät, niissä on yllättävän paljon potentiaalia jäljellä :)

StormShadow

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja StormShadow » 3.11.2016 11:29

Uusin kokeiluni oli puhdasta kukintoa 5 grammaa ja 2,2 dl oliiviöljyä. Nyt aktivoin ensin kukinnon uunissa, 125 astetta 30 min. Lämmitin öljyn ensin noin 100 asteeseen ja lisäsin kukinnot joukkoon. Kuusi tuntia, lämpötila 110-120 välillä sekoittaen. Lopuksi taas suodatus kankaan läpi ja öljyä jäi hiukan alle 2dl. Lisäsin sen verran, että sain tasan 2dl.

Koska lajikkeessa, mitä laitoin, on 22% thc, teoreettinen thc-pitoisuus on 5.5mg/ml, itse arvioin hävikin takia pitoisuuden 4.5-5mg/ml, joten nyt pystyn tarkalleen mittaamaan lääkekäyttöön. Otan aamulla, keskipäivällä ja iltapäivällä 5mg ADD:n hoitoon, noin pienet määrät sulkevat ulkoiset ärsykkeet ja pystyn keskittymään arkisiin asioihin, kuten opiskeluun ja töihin paremmin eivätkä aiheuta psykoaktiivisia vaikutuksia ollenkaan. Myös kivut pysyvät hyvin loitolla. Illalla otan 20-30mg ja vaikutus nukkumiseen on pitkäkestoisempi kuin vaporisoidessa ja tasaisempi. Aamulla herään täysin virkeänä ja ilman selkäkipuja, mistä olen kärsinyt jo yli 20 vuoden ajan ja joutunut syömään todella paljon vahvoja kipulääkkeitä.

Vähän vielä matematiikkaa loppuun, jos lajikkeessa on 22% thc, se on painoksi muutettuna 220mg (1g = 1000mg), 2dl öljyä on 200ml, joten 5gx220mg/200ml=5,5mg/ml

roflio
Viestit: 37
Liittynyt: 5.7.2015

Re: FAQ: Cannabutterin valmistus

ViestiKirjoittaja roflio » 3.11.2016 20:24

Tuleekohan tästä nyt yhtään mitään. 6 grammaa kuivia lehteä/kukkaa/oksia - kiehuttelin vedessä lisättynä 20g neitsyt kookosöljyä noin pari tuntia. Suodattelin ja annoin seistä jääkaapissa yön yli. Kun aamulla keräsin veden pinnasta kovettuneen rasvan - sitä olikin enää vain 10g.

1) Mihin voi keittämis ja jäähdytys settien aikana puolet rasvasta vaan kadota jonnekkin?

2) Vaikuttaako tämä jotenkin oletettuun pärisemisen tasoon?


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa