Niksinurkan ruoka-/juomatopicit 2007 pinottuna

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
Hatsitatti
Viestit: 592
Liittynyt: 13.2.2012

Re: Niksinurkan ruoka-/juomatopicit 2007 pinottuna

ViestiKirjoittaja Hatsitatti » 1.11.2015 15:16

Kiitos vinkistä. Tällä kertaa oli porkkanaa, sipulia, lanttua ja palsternakkaa. :)

Humppa kirjoitti:Paras ruoka!
Itse tein viikko sitten samoin menetelmin. Nauriita kannattaa laittaa, tulee hyvää.

T:Humppa

Avatar
Hatsitatti
Viestit: 592
Liittynyt: 13.2.2012

Re: Niksinurkan ruoka-/juomatopicit 2007 pinottuna

ViestiKirjoittaja Hatsitatti » 19.12.2015 13:02

Löytyy suppilovahveroita vieläkin, vajaa tunnin lenkki metsässä ja korillinen kultaa.
Tässäpä muutama ohje mitä kyseisestä artikkelista voipi rakentaa. :yes:
http://aijaa.com/mBv2rh

Suppilovahveropiirakka.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
1 rkl voita
½ l suppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
1 iso punasipuli
½ tl suolaa
⅓ tl valkopippuria
rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
½ dl auringonkukan tai pinjansiemeniä
2 dl smetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
1 muna

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen smetanaan tai kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Suppiskastike

1/2 l (200 g) tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl Margariini, voi/Rypsi öljyä
2 dl ruokakermaa
1 Lihaliemikuutio
ripaus valkopippuria
Suolaa maun mukaan

Valmistusohje
Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli tai huuhdeltu purjo.
Paista sieniä ja kasviksia pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Mausta kastike. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden/Riisin kanssa.

Suppilovahvero keitto.

Suppilovahverokeitto maustetaan kirvelillä ja rakuunalla. Sulatejuusto ja kerma pehmentävät makua ja tekevät keitosta täyteläisen.
Voit valmistaa keiton myös kuivatuista sienistä. Niitä tarvitaan 1-2 dl. Liota niitä ensin ja käytä liotusvesi osana kasvislientä.

1 l tuoreita suppilovahveroita (tai herkkusieniä tai siitakkeita)
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 l kasvislientä (vähäsuolaista)
1/4-/2 tl valkopippuria (vastarouhittua)
150 g sulatejuustoa (Koskenlaskija mustaleima)
1-2 tl rakuunaa
1-2 tl kirveliä
1 dl kermaa tai Ruokakermaa

Chili tuo syvyyttä makuun. Laitoin pari tuoretta Aji Cristal chiliä ja maku parani. :yes:


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa