Kuva

Ruohokoiran Joulunurkkaus

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Avatar
WeedDog
KK2020 Aktiivi
Viestit: 1359
Liittynyt: 20.1.2006

Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja WeedDog » 12.12.2016 7:22

Kuva

Ruohokoiran Joulunurkkaus Part 1.
Tervetuloa Ruohokoiran Joulunurkkaukseen. Ensimmäisessä osassa valmistamme Cannabutteria Barneys Farmin jalostamasta lajikkeesta CBD Critical Cure.

1. Aloitetaan Cannabutterin valmistus ja otetaan esille tarvittavat raaka-aineet.
Kuvalinkki

2. Olin päättänyt käyttää 300g voita n. 20g höttöisempää kukintoa. Punnitaan vaa'alla 300g voita.
Kuvalinkki

3. Otetaan 5L-vetoinen kattila jonne lisätään 3L vettä, laitetaan vesi lämpiämään sekä lisätään joukkoon voi sulamaan. Tässä samalla oli hyvä möyhentää myös kukinto. Itse saksin aika karkeaksi, laiska kun olen.
Kuvalinkki

4. Kaadetaan möyhennetty kukinto joukkoon ja sekoitetaan kunnolla pohjasta nostellen että kasvimateriaali ja voi sekoittuvat tasaisesti.
Kuvalinkki

5. Jätetään vesi-voi-kukintoaseos porisemaan nyt itsekseen joksikin aikaa. Seosta kannattaa tarkkailla aina välillä ja sekoittaa kunnolla. Seos ei saa kiehua kovaa!
Kuvalinkki

6. Nyt seos on porissut aina välillä kunnolla sekoittaen noin kaksi (2h) tuntia. On aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen.
Kuvalinkki

7. Ota esille lasikulho johon seos mahtuu varmasti ja varmistu siitä että se kestää hieman lämpöä eikä halkea. Ota esille myös siivilä ja kaada seos siivilän läpi lasikulhoon. Tässä on hyvä paremman osapuolen avustaa. Tai jos ei sellaista löydy tähän hätään edes lainaksi niin sitten paras kaveri. Saattaa se yksinkin onnistua mutta äärimmäistä varovaisuutta noudatettava kuuman nesteen kanssa!
Kuvalinkki

8. Purista kasvimateriaalista kaikki neste ja voi irti jotta kaikki ainesosat saadaan varmasti talteen.
Kuvalinkki Kuvalinkki

9. Siirrä nyt kuuma neste jääkaappiin vaikka yöksi jäähtymään. Tässä voi käyttää jotain foliota päällä jos haluaa, itse en käyttänyt.
Kuvalinkki

10. Nyt seos on ollut jääkaapissa n. 10h ja ottakaamme se pois. Kuten kuvasta jo huomaa, kaikki voi on noussut pintaan ja jähmettynyt voiksi. Kaunista!
KuvalinkkiKuvalinkki

11. Nostetaan jähmettynyt voikiekko lasikulhosta. Voin reunoista irroittamiseen on hyvä käyttää apuna taipuisaa veistä (esim. fileerausveitsi) jolloin pystyy myötäilemään mukavasti kulhon reunoja eikä voikiekko hajoa. Nosta kiekko ylös ja laske vaikka leivinpaperille.
Kuvalinkki

12. Leikataan kiekko neljään osaan ja punnitaan vielä lopputuote. Voimme todeta että jonkin verran on tullut hävikkiä alkutilanteeseen nähden. Pakasta tai käytä voi.
Kuvalinkki


Ruohokoiran Joulunurkkaus Part 2.

Valkosuklaa Cookies

125 g kannabisvoita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kpl munaa
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
175 g valkosuklaata (rouhittuna)


1.Ota esille kaikki tarvittavat raaka-aineet ja mittaa tarvittava määrä voita.
Kuvalinkki

2.Vatkaa sähkövatkaimella kannabisvoi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuvalinkki

3. Lisää joukkoon rikottu kananmuna ja jatka vatkaamista jotta rakenteesta tulee entistä kuohkeampi.
Kuvalinkki Kuvalinkki

5. Sekoita loput kuivat aineet keskenään kunnolla.
Kuvalinkki

6. Hienonna valkosuklaa pieneksi rouheeksi, apuvälineenä käy oikein mainiosti veitsi.
Kuvalinkki

7. Sekoita valkosuklaa tasaisesti taikinan joukkoon pohjasta nostellen esimerkiksi nuolijan avulla.
Kuvalinkki

8. Nyt lisää joukkoon kuivat aineet pikku hiljaa ja tasaisesti pohjasta sekoittaen. Tässä ei tarvita kirvestä eikä hampaat irvessä tarvitse veivata. Riittää että jauhot sekoittuvat tasaisesti.
Kuvalinkki

9. Pyöritä sopivankokoisia ja tasaisia palleroita leivinpaperille ja painele n. 0,5cm paksuisia "lettuja"
Kuvalinkki

10. Mikäli haluat että paistetuissa kekseissä näkyy todella valkosuklaa, painele karkeaa valkosuklaarouhetta keksien pinnalle.
Kuvalinkki

11. Paista keksejä uunin keskitasossa n. 160C asteessa 12-15min, tarkkaile keksejä.
Kuvalinkki

12. Jäähdytä keksit (vedä kuumat keksit leivinpaperin päällä) pois kuumalta uunipelliltä. Koristele ja tarjoa vaikka kuuman kannabiskaakaon kanssa.
Kuvalinkki
... Ruohokoira täällä \o/ ...

Manalismiles
Viestit: 313
Liittynyt: 28.5.2016

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja Manalismiles » 12.12.2016 9:38

Kannattaa oikeesti ostaa kaupasta vaikka sukkahousut kaupasta, laskea seos sen läpi ja puristella sitä kumihanskat kädessä. Ei tuu hävikkiä nimeksikään.
take it acid is

Avatar
WeedDog
KK2020 Aktiivi
Viestit: 1359
Liittynyt: 20.1.2006

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja WeedDog » 12.12.2016 10:11

Manalismiles kirjoitti:Kannattaa oikeesti ostaa kaupasta vaikka sukkahousut kaupasta, laskea seos sen läpi ja puristella sitä kumihanskat kädessä. Ei tuu hävikkiä nimeksikään.


Noniin hienoa, sieltä ensimmäinen vapaustaistelija uskaltautui kommentoimaan. Oikein oiva vinkki, itse jätin nimenomaan tämän sukkahousu-homman pois, sillä epäilin tai epäilen edelleen hukkaa tulevan vieläkin enemmän (meneekö jo hieman jähmettynyt voisula tästä enää läpi?). Ehkä, ehkä ei.

Siksi toivon _oikeesti_ että olet todennut tämän toimivammaksi kuin karkealla yleissiivilällä sihdattuna. :)
Etunahan tässä on toki se, että mitään ylimääräistä ei tavaraan pääse, eipä sitä kyllä juurikaan siivilälläkään tule, mutta kuitenkin.
... Ruohokoira täällä \o/ ...

Avatar
Iamnumber
Viestit: 610
Liittynyt: 8.12.2015

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 12.12.2016 12:42

Hieno ohje!

Tuohon lasi vs. kuuma neste. Kolme vaihtehtoa tulee mieleen jotka kestävät kuumuutta ja iskua paremmin.

Pyrex (uunipata malli)

silikooni (erilaiset kakku muotit ja kulhot)

rosteri teräs ( Keittiö- ja retkeilykeitin tarvikkeista löytyy hyvinkin monenlaista kulhoa).

Osaatteko viisaammat kertoa josko noita on syytä välttää tässä ja miksi?
Irrational one

Avatar
edward_hitinmäki
1 tähti
1 tähti
Viestit: 379
Liittynyt: 9.6.2015

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja edward_hitinmäki » 13.12.2016 13:29

Hyvä ohje kuvineen!

Hyötysuhdetta voi nostaa edelleen kun kohdan "8. Purista kasvimateriaalista kaikki neste ja voi irti jotta kaikki ainesosat saadaan varmasti talteen." jälkeen kippaa kasvimateriaalit taikinan sekaan ja valmistaa leivonnaisia tai sitten heittää raaka-aineet takaisin kattilaan, laittaa litran maitoa päälle, hauduttelee kasvimateriaaliin tarttuneet voit maidon sekaan ja keittää kaakaot.

Itsekin valmistin voita hiljattain, mutta hieman toisenlaisella metodilla. Käytän kosteahkoa vesicuretettua kasvimateriaalia ja vesi-rasva seoksessa keittämisen sijaan teen rasvan laakeassa pinnoitetussa paistinpannussa. Alkuun haihdutan kosteutta pois ja kun kasvimateriaali on hieman kuivunut lisään pelkkää rasvaa jolloin kuumentaessa kasvimateriaalista ja voista haihtuu loputkin vedet pois.

anthony b
Viestit: 4
Liittynyt: 4.12.2016

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja anthony b » 13.12.2016 15:51

WeedDog kirjoitti:
Manalismiles kirjoitti:Kannattaa oikeesti ostaa kaupasta vaikka sukkahousut kaupasta, laskea seos sen läpi ja puristella sitä kumihanskat kädessä. Ei tuu hävikkiä nimeksikään.


Noniin hienoa, sieltä ensimmäinen vapaustaistelija uskaltautui kommentoimaan. Oikein oiva vinkki, itse jätin nimenomaan tämän sukkahousu-homman pois, sillä epäilin tai epäilen edelleen hukkaa tulevan vieläkin enemmän (meneekö jo hieman jähmettynyt voisula tästä enää läpi?). Ehkä, ehkä ei.

Siksi toivon _oikeesti_ että olet todennut tämän toimivammaksi kuin karkealla yleissiivilällä sihdattuna. :)
Etunahan tässä on toki se, että mitään ylimääräistä ei tavaraan pääse, eipä sitä kyllä juurikaan siivilälläkään tule, mutta kuitenkin.


Testattu on, tosin sukkahousun tilalla on kaupan "kestohedelmäpussi", tarpeeksi pieniä settejä kun jaksaa pieteetillä puristella niin hyötysuhde nousee aika radikaalisti verrattuna lusikalla tms siivilän läpi paineltuna. Suosittelen kokeilemaan seuraavan kerran. Muuten kyllä pätevät ohjeet, 10 points.

Avatar
toohi
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 784
Liittynyt: 1.12.2006

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja toohi » 14.12.2016 3:48

Hienot ohjeet, hatunnoston arvoiset.

Parhaita astioita lopputuotteen jäähdytykseen ovat varmastikin lasi(pyrex)- ja metallivuoat. Itse teen voit lähinnä lefasta ja muusta jämämateriaalista, niin tarpeellisen vaikutuksen aikaansaamiseksi materiaalin määrän voi kertoa kymmenellä. Tästä johtuen tullut opittua muutama kikka, jos joku sattuu puljailemaan vähän enemmän voita kerralla:

Kun voit tulee tehtyä 10l kattilassa, niin riittävän ison astian puutteessa olen sitten ihan onnistuneesti korvannut jäähdytysastian tavallisella 10 litran ämpärillä, johon myös käteviä kansia myydään. Ämpärille ei tosin luvata lämmönkestoa kuin +65c asteeseen saakka, mutta tämän olen kiertänyt sillä, että laitan pohjalle alkuun pari-kolme litraa kylmää vettä. Näillä säillä ämpärin voi nostaa kätevästi parvekkeelle jäähtymään ja tässä vaiheessa se kansi pitää huolen, ettei linnut tai muut ötiäiset käy lisäämässä proteiinia keitokseen. Melkoista energian tuhlausta nimittäin jäähdyttäää tuollaista määrää kuumaa nestettä jääkaapissa.

Aiemmin käytin siivilöimiseen samannäköistä siivilää, mutta nimenomaan "kastikesiivilä"-versiota. Kuvista vähän hankala arvioida tuota silmäkokoa, mutta oletan, että sulla on se isosilmäisempi, kun voin seassa jonkin verran sattumaa näkyy. Siinä kastikesiivilässä on tuplaverkko ja on todella pienisilmäinen, niin siitä ei pahemmin materiaalia läpi tule. Isommilla määrillä tulee vaan ne sukkahousut sitten pakollisiksi, kun ei enää tuohon siivilään mahdu, eikä jaksa usemmassa erässä puristella. Sukkahousut kannattaa ennen käyttöä pestä joko 95c pesussa tai keittää kattilassa pyykkipulverin kera pariin otteeseen. Niistä nimittäin irtoaa melko paljon väriaineita, joita en ainakaan itse kaipaa keitoksen joukkoon.

Siivilöidessä sitten se sukkahousu pingotetaan spagetttisiivilän päälle niin, että siitä on kiva kaataa keitos läpi ja kasvimatskut jää sukkikseen. Sitten puristellaan, mutta samanaikaisesti kiehautetaan vettä joko vedenkeittimellä tai toisessa kattilassa. Kun materiaalia on puristettu voimain takaa, niin sukkahousu pingotetaan taas spagettisiivilään ja materiaalia sekoitellaa kuohkeaksi. Keitetyllä vedellä voi huljuttaa sen valmistuskattilan ja loput kipataan sitten taas materiaalin päälle. Ja sitten taas puristellaan niin penteleesti. Tätä voi toistaa niin kauan, kuin jääähdytysastiassa vaan tilaa riittää ja hermot kestää. Jokaisella puristuksella rasvaa kuitenkin tulee aina jokunen tilkka lisää.

Lopulta materiaalin voi keittää tosiaan kaakaoksi kiitokseksi ahkerille kokeille tai sitten jopa pistää pakastimeen ja keittää toisella kertaa siitä vielä uudet (pienemmät/miedommat) voit. Olen nimittäin perstuntumalta arvioinut, että käsittely irroittaa kerrallaan noin puolet materiaalin vaikuttavista aineista. Tällöin seuraavalla kerralla saa joko saman verran puolet heikompaa voita tai puolet vähemmän saman vahvuista. En nyt mene tästä teoriasta takuuseen, mutta ei ehkä kannata heittää kertakeiton jälkeen 300g lehtimyttyä roskiin, vaan kokeilla laittaa vaikka parisataa grammaa voita (alkuperäisen puolen kilon sijaan) ja keittää toinenkin satsi.

-toohi

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1999
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 19.12.2016 8:06

Meillä on samanlaiset siivilät :). Ja hieno ohje.
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin

Avatar
WeedDog
KK2020 Aktiivi
Viestit: 1359
Liittynyt: 20.1.2006

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja WeedDog » 19.12.2016 10:41

Part 2. ja valkosuklaa cookies ohjeet tulevat vasta tänään kun viikonloppu oli yhtä kiirettä. Pahoittelut tästä mutta tulossa on :)
... Ruohokoira täällä \o/ ...

Avatar
Tapionpoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1999
Liittynyt: 29.1.2008

Re: Ruohokoiran Joulunurkkaus

ViestiKirjoittaja Tapionpoika » 25.5.2019 19:01

Ei oikein mokkapalat nappaa niin taitaa ensi sadon höttöbudeista tehty voi mennä tuollaisiin kekseihin :).
"I, as a responsible adult human being, will never concede the power to anyone to regulate my choice of what I put into my body, or where I go with my mind. From the skin inwards is my jurisdiction." ~ Alexander Shulgin


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija