kannabisolutta

Bongit, piiput, ruokaohjeet jne.
Nirks
Viestit: 24
Liittynyt: 11.6.2012

kannabisolutta

ViestiKirjoittaja Nirks » 17.5.2019 21:00

Onko täällä ketään tehnyt itse kannabis ollutta?
Itsellä on panimovälineet ja panimoalan koulutus ja nyt on alkanut kiinnostaa kannabisoluen tekeminen. Jos vaan on jotain kokemuksia asiasta, niin olisi kiva kuulla niistä.
Nirks

Pentti
Viestit: 403
Liittynyt: 1.4.2013

Re: kannabisolutta

ViestiKirjoittaja Pentti » 30.5.2019 6:41

Olen.
1. Avaa tölkki
2. Avaa green dragon-purkki.
3. Laita haluttu määrä tölkiin ruiskulla
4. Juo

Pentti
Viestit: 403
Liittynyt: 1.4.2013

Re: kannabisolutta

ViestiKirjoittaja Pentti » 30.5.2019 6:45

Ensimmäinen asia olis dekarboksyloida hamppu uunissa.

Noikohan kannabinolit liukenee oluen matalaan alkoholipitoisuuteen ja saatko pilvessä olevaa hiivaa?

Avatar
goshjeepers
Viestit: 36
Liittynyt: 9.4.2019

Re: kannabisolutta

ViestiKirjoittaja goshjeepers » 30.5.2019 8:24

Tornion panimo ainakin valmistaa hampunsiemen portteria.

Kasvimateriaalista en klorofyllipirtelöä lähtis keittelemään, mutta paahdetuista siemenistä makua ja kannabinoiditinktuurasta potkua?
Sitä saa mitä ei ees tilaa.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 3257
Liittynyt: 26.7.2008

Re: kannabisolutta

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 30.5.2019 9:00

YouTubessa keittivät hamppupelleteistä ja maltaista vierteen. Pelletit olivat tyyliin Finolaa, ei päihdyttäviä lajikkeita.
Loppukäymisen/korkituksen yhteydessä, lisäsivät ruiskulla tinktuuran/green dragonin.
Näin joka pullosta tulee tasalaatuista, ainakin vaikuttavien ainesosien määrän suhteen.
– Melkein nauratti, kuinka paljon paarmoja siellä oli, sanoo Salmela.

neljakolme
Viestit: 149
Liittynyt: 22.4.2013

Re: kannabisolutta

ViestiKirjoittaja neljakolme » 4.7.2019 10:22

Kokeilin kuivajälkihumalointi-menetelmällä ilman dekarboksylointia pelastamaan Saison-Weizenin pieleen mennyttä humalointia (huonot vuosikerrat jättivät kukkaiset ja hedelmälliset aromit syntymättä). Onnistui ihan hyvin, joskin käytetty kukinto oli aromiltaan turhan maanläheinen käyttötarkoitukseen. Käytetty määrä olisi dekarboksyloituna ollut erittäin päihdyttävä, mikä ihan hyvä idea jos haluaa tehdä ns. fucked up oluita joista 4. tai 5. oluen kohdalla nousuhumala + alkava hamppuöveri tekee olosta huteran.

Tällöin kyllä hampun aromit eivät erityisen hyvin oluen aromeista erotu, minkä takia halusin kokeilla ilman. Vaikutuksiltaan hamppuolut ei päihdyttänyt poltetun/vapotetun pilvisellä tavalla, vaan enemmänkin hamppuöljyn tai -teen kaltaisesti. Räkälälähiökapakoihin voisi olla ihan hyvä tuote pitämään pahimmat öykkärit rauhallisina.

Asioita joita tekisin toisin tai testaisin, jos/kun teen uuden erän:
-Kannabiksen määrä 2-3x (~5-10g/l), ehkä paljon enemmänkin jos ei hinta+päihtyvyys-indeksi korkealla
-Kuivajälkihumalointi alkupään normaaliksi humaloinniksi, uskoisin että hamppua voisi pidempää liuottaa kiehuvassa vedessä ilman humalalle tyypillistä kitkeryyttä. Pitää testata
-Lajiksi jokin oikein tuoksuva Skunk/Haze/Lemon, oma perstuntuma että vesiviljellyt kasvit antaisivat paremmin soveltuvat aromit muihin kuin porter-tumma ale-stout tyyppisiin oluisiin joissa varmaan kunnon multaisa vivahde on vain eduksi
-Hampun curetus? Tästä ei omakohtaista kokemusta miten vaikuttaisi makumaailmaan, tarjoaisiko joku hampuusi villiä spekulaatiota?
-Tuoreiden ja märkien kukintojen savustus ja kuivatus (ja osittainen dekarboksylointi) leppä/turvesavulla ja sen jälkeen murskaus humalan sekaan

Tommy Bong
Viestit: 53
Liittynyt: 10.11.2018

Re: kannabisolutta

ViestiKirjoittaja Tommy Bong » 4.7.2019 10:54

neljakolme kirjoitti:Kokeilin kuivajälkihumalointi-menetelmällä ilman dekarboksylointia pelastamaan Saison-Weizenin pieleen mennyttä humalointia (huonot vuosikerrat jättivät kukkaiset ja hedelmälliset aromit syntymättä). Onnistui ihan hyvin, joskin käytetty kukinto oli aromiltaan turhan maanläheinen käyttötarkoitukseen. Käytetty määrä olisi dekarboksyloituna ollut erittäin päihdyttävä, mikä ihan hyvä idea jos haluaa tehdä ns. fucked up oluita joista 4. tai 5. oluen kohdalla nousuhumala + alkava hamppuöveri tekee olosta huteran.

Tällöin kyllä hampun aromit eivät erityisen hyvin oluen aromeista erotu, minkä takia halusin kokeilla ilman. Vaikutuksiltaan hamppuolut ei päihdyttänyt poltetun/vapotetun pilvisellä tavalla, vaan enemmänkin hamppuöljyn tai -teen kaltaisesti. Räkälälähiökapakoihin voisi olla ihan hyvä tuote pitämään pahimmat öykkärit rauhallisina.

Asioita joita tekisin toisin tai testaisin, jos/kun teen uuden erän:
-Kannabiksen määrä 2-3x (~5-10g/l), ehkä paljon enemmänkin jos ei hinta+päihtyvyys-indeksi korkealla
-Kuivajälkihumalointi alkupään normaaliksi humaloinniksi, uskoisin että hamppua voisi pidempää liuottaa kiehuvassa vedessä ilman humalalle tyypillistä kitkeryyttä. Pitää testata
-Lajiksi jokin oikein tuoksuva Skunk/Haze/Lemon, oma perstuntuma että vesiviljellyt kasvit antaisivat paremmin soveltuvat aromit muihin kuin porter-tumma ale-stout tyyppisiin oluisiin joissa varmaan kunnon multaisa vivahde on vain eduksi
-Hampun curetus? Tästä ei omakohtaista kokemusta miten vaikuttaisi makumaailmaan, tarjoaisiko joku hampuusi villiä spekulaatiota?
-Tuoreiden ja märkien kukintojen savustus ja kuivatus (ja osittainen dekarboksylointi) leppä/turvesavulla ja sen jälkeen murskaus humalan sekaan

Kuulostaa herkulliselta, itsekin pitkään harkinnut hankkivani tarvittavat välineet oluen panemiseen, olis varmasti mieleistä hommaa 8) Curettamista suosittelen hyvin vahvasti, maku paljon pehmeämpi eikä kitkerä tai hyökkäävä, näin ainakin syötävissä toiminut. Jo nugetin tuoksusta kyllä huomaa, että on kannattavaa hommaa. :)


Palaa sivulle “Niksinurkka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija