LUE ENSIN: KaLaInfo

Kannabislajikeinformaatiotietokanta http://kalainfo.hamppu.net/
Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

LUE ENSIN: KaLaInfo

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 9.5.2005 22:35

KalaInfo eli kannabislajikeinformaatiotietokanta on forumin käyttäjilleen tarjoama lajikeopas.

Kysymykset lajikkeista eivät kuulu tänne, vaan Hamppulajikkeet-osioon. KaLaInfo ei siis varsinaisesti ole keskustelualue, vaan pikemminkin tietopankki.

Lyhyesti KaLaInfon hausta

Voit hakea lajikkeita kolmella eri tavalla:

Lajikenimihaku
Nopein tapa, jos tiedät etsimäsi lajikkeen nimen tai osan siitä.

Vapaasanahaku
Jos haluat etsiä esim. scrog-kasvatukseen soveltuvaa lajiketta, hae scrog* tämän haun avulla.

Luokitushaku
Tämä on täysin uudenlainen ominaisuus lajikeoppaassa. Itse sanat kertovat enemmän kuin turhat neuvot, joten kokeilkaa rohkeasti.

Lajikkeiden kommentoiminen / arvostelu

Voit kirjoittaa lajike-esittelyjen perään omia kokemuksiasi ko. lajikkeesta (tai laittaa vaikka linkin kasvatuspäiväkirjaasi). Viestejä saatetaan muokata yhtenäisyyden ja korrektin kieliasun säilyttämisen vuoksi, mutta informaatio kyllä säilytetään. Jos lajiketta on useammalla siemenpankilla tms., muista mainita, mistä siemenesi ovat "kotoisin", että kokemuksesi yhdistyvät oikean siemenpankin tuotteisiin.

Kuvat ovat tervetulleita, kunhan ne ovat hyvälaatuisia. Laita kuvat viestiisi käyttäen thumb-toimintoa tai linkkiä (lähinnä, jos kuvia on enemmänkin). Jotta KaLaInfo pysyisi kohtuullisen nopeana selata, saattaa yleisempien lajikkeiden kohdalla käydä niin, että "laatukarsinta" on melko tiukkaa. Tällöin thumb-kuva voi muuttua linkiksi, mutta emme hävitä kuvia elleivät ne ole asiattomia tai turhia (esim. täysin epäteräviä).

Joka lajikkeen kohdalla näkyy arvosana ja esittelyn oikeasta yläreunasta on mahdollista antaa arvosana lajikkeelle. Jotta ihmiset eivät liian helpolla vahingossa äänestelisi lajikkeita, äänestys on piilotettu parin linkin taakse. Alussa pääset eteenpäin klikkaamalla "Näytä tulokset" -linkkiä.

--

Virheellistä tietoa? Puuttuvia lajikkeita? Muuta nupistavaa?
Sitä varten on palauteketju.

--

Lajiketietoa löytyy (englannin kielellä) myös Hamppuforumille "pelastetuista" Strainguide- ja Cannagenetics-lajiketietokannoista.

Palaa sivulle “KaLaInfo”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija