Kuva

Huumetestejä tekevät työpaikat/oppilaitokset Suomessa?

Kysy hampuusilta. Alue, jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä.
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:

Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Avatar
Mur
Viestit: 66
Liittynyt: 3.7.2007

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Mur » 4.12.2007 22:45

tjaa..no ainaki ite oon kuppiin joutunu kusaseen vaikka postilla oonki töissä. Riippuu varmaa hommasta ja paikkakunnasta että tehäänkö niitä testejä :think:

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 10.1.2008 10:41

K-kaupan osa-aikaselta kassalta ei ainakaan ole mitään (vielä..) kysytty tai testattu..

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 12.1.2008 22:06

En tiedä mikä firma on kyseessä, mut jos Hartwall Areenalle tai Helsingin Jäähallille haluaa kalja-/hodari-/tms. myyjäks, niin huumetestit on osa-aikaisille ainakin. Pari koulukaveria kummassakin paikassa opintojen ohella töissä, ja kaikki testattiin.

Avatar
xhaust
Viestit: 49
Liittynyt: 6.8.2006

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja xhaust » 13.1.2008 0:13

Hartwall Areenalla ne on töissä Restelil tai Staffpointilla,riippuen toimenkuvasta.

Korjatkaa,jos olen väärässä.

p.s. Kaveri testattiin inexillä,aamul tuli kuulema vaan ilmotus et tunnin päästä testit.

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 14.1.2008 17:13

Pirkanmaan osuuskauppa ei taida testailla, mulla on siellä paljon ystäviä töissä. Tuntuu vähän siltä, että PK-seudulla työnantajat testailevat paljon ahkerammin kuin täällä ylempänä.

qmmajainen
Viestit: 2
Liittynyt: 15.1.2008

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja qmmajainen » 15.1.2008 2:34

Mur kirjoitti:tjaa..no ainaki ite oon kuppiin joutunu kusaseen vaikka postilla oonki töissä. Riippuu varmaa hommasta ja paikkakunnasta että tehäänkö niitä testejä :think:


frendi o postil duunis kuskina ja joutu kusee kuppiin.. mut kyl vasta jokusen vuoden työhönoton jälkeen kun firmaan tuli huumetestit ilmeisesti pakolliseks.. en tiiä enempää taustoja.



-qmmajainen
Chill em' all!

Avatar
multakurkku
Viestit: 823
Liittynyt: 15.4.2004

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja multakurkku » 15.1.2008 8:47

Vieras kirjoitti:Pirkanmaan osuuskauppa ei taida testailla, mulla on siellä paljon ystäviä töissä. Tuntuu vähän siltä, että PK-seudulla työnantajat testailevat paljon ahkerammin kuin täällä ylempänä.



Johtunee varmaan siitä, että alempana on enemmän työpaikkoja ja huumeita mitä ylempänä.
Laman ja säästämisen vuoksi valo tunnelin päässä sammutetaan :guru:

Töyds

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Töyds » 2.2.2008 18:19

Kenelläkään tietoa testataanko lähihoitajia? Itse valmistumassa ensi-hoitajaksi ja kiinnostaisi tietää :pimp:

KougiKougi
Viestit: 604
Liittynyt: 25.1.2008

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja KougiKougi » 2.2.2008 19:14

Tekeekös nää työpaikat näitä kusitestejä ihanniinkq säännöllisin/epäsäännöllisin väliajoin vai lieneekö yleisempi käytäntö ikäänkuin "tsekata" uudet työntekijät?

on se kyllä persiistä eather way....

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 19.2.2008 22:20

itellalla on varmasti nokkimisjärjestys testeissä. itselläni melko mitätön työpaikka, enkä aja firman autoa=hyvä kun palkan muistavat maksaa.

kuskit pääsevät varpilla paikassa kun paikassa lirauttelemaan.

TestoMan
Viestit: 33
Liittynyt: 15.1.2008

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja TestoMan » 28.2.2008 13:40

Ainakin helsingissä tuntuu olevan enemmän kuin sääntö kuin poikkeus että kesätyöntekijät testataan. Tämä pätee ainakin kaupallisella puolella (enkä nyt tarkoita kaupankassaa). No toivottavasti ei nyt hyvä kesäduuni siihen pissapurkkiin kaadu. Oon kyl vähän miettinyt jos jättäis kaikki sellaset työn antajat omaan arvoonsa jotka tollasia testejä vaatii. En oikein ymmärrä niiden tarkoitusta. Onko esim Damissa yhden jointin lomalla polttanut kykenemätön töihin ja menettänyt kaiken luotettavuuden työnantajan silmissä? Eipä tämä hiljainen protestini varmaan mitään muuta mutta olempa ainakin sinut itseni kanssa :pimp:
Miksi tehdä tänään jotain sellaista, jonka huomennakin voi jättää tekemättä

ganja-kalle
Viestit: 105
Liittynyt: 2.9.2004

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja ganja-kalle » 3.3.2008 11:24

Sunnuntain KeskiSuomalaisesta poimittuja asioita:

Tekeekö yrityksenne Suomessa huumetestejä työnhakijoille tai työntekijöille?

Ei lainkaan-ryhmä:

Alko, Amer Sports, Canon North-East, Consolis, Delta Motor Group, Dynea, Elcoteq, ELisa, Eltel Networks, Eläke-Fennia, Eläke-Tapiola, Fazer, Hewlett-Packard, Huhtamäki, Ilmarinen, Konecranes, Kuusakoski Group, Metro-Auto, Metsäliitto, Nissan Nordic Europe, Nokia, Orion, Outotec, Panasonic, Perlos, RTF Auto, Sandvik mining and construction Finland, Suomen petrooli, Teboil, Tradeka, Vahinko-Tapiola, Vapo, Veikkaus, Volvo Auto ja wärtsilä

Kyllä, mutta vain tietyillä osastoilla / Erityisen riskialttiissa tehtävissä / erityisen painavasta syystä-ryhmä:
Ahlstrom, Andritz, Atria, Cargotec, Finnair, Fiskars, Fortum, GNT Holding, Itella, Kemira, Kemira GrowHow, Kesko, NCC Rakennus, Nokian Renkaat, Outokumpu, Onninen, Oriola-KD, Pohjolan Voima, Pöyry, Raha-automaattiyhdistys, Rautaruukki, Rettig, Sampo, Sanoma WSOY, Schenker East, Shell, Skanska, Stockmann, Stora Enso, Telia-Sonera Finland, Toyota Motor, Valio, Varma, Veho, VeritasEläkevakuutus, VR-Yhtymä, YIT-Yhtymä

Kyllä, lähes kaikki uudet työntekijät testataan-ryhmä:
ABB, Aker Yards, Borealis Polymers, Gasum, HOK-Elanto, KWH-Yhtymä, Lemminkäinen, Luvata International, Metso, Neste Oil, Nordea Henkivakuutus, Nordea Pankki Suomi, Norilsk Nickel Harjavalta, Osuuspankkikeskus, SOK, ST1, Tamro, TietoEnator, Tuko Logistics, UPM-Kymmene, Uponor

Testeistä vastaavan Yhtyneet Laboratoriot Oy:n mukaan kannabis näkyy testissä 2-3 päivää, mutta suurkäyttäjällä jopa kuukauden. Myös passiivinen käyttö saattaa näkyä :laugh:

Useimmiten testit tehdään työhönottovaiheessa, jolloin laki antaa suuremmat vapaudet rekrytoitavien testaamisessa.

Työsuhteessa olevan testaamiseen tarvitaan vahva epäily siitä, että henkilö on huumeriippuvainen tai tekee työtä huumeiden vaikutuksen alaisena. Vaatimus perustuu vuonna 2004 voimaan tulleeseen työelämän tietosuojalakiin. Ennen testeihin ryhtymistä yrityksen on yhteistyössä työntekijöiden kanssa laadittava päihdeohjelma, joka sisältää hoitoonohjaussuunnitelman testeissä kärähtäneille. Mitään pistokokeita ei siis saa tehdä.
--------------------------------------Lehti juttu loppu-----------------------------------------

Noin siis sanoo laki, tietysti johtuu varmaan yrityksestä ja sen henkilökunnasta miten noitakin pykälöitä noudatetaan ,varsinkaan jos ei itse oletietoinen laista ja vaadi niitten noudattamista -> Mutta osa meistä hyppäisi varmaan kaivoon, jos pomo niin käskisi ja ääripää saarnaisi pomolle lakikirja kädessä pykäliä, miten asiat tulisi suorittaa. On tässä oikeusvaltiossa hyvät ja huonot puolensa :lol:
Jos ei tänään, niin sitten huomenna...

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 6.3.2008 10:52

Metso Minerals tekee nykyään kaikille uusille työntekijöille/hakijoille testit. Vanhoja työntekijöitä ei testata ilman syytä

pepe
Viestit: 118
Liittynyt: 26.12.2007

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja pepe » 6.3.2008 12:22

Kirjotettaanpa tähän tämmönen juttu oppikirjastani, joka vois selventää joittenki ajatuksia. :)

"Työntekijän yksityisyyden suoja

Huumausaineiden käytön valvonta
"Valvonta tiukasti rajattua"

Työnantajalla on oikeus valvoa työntekijän huumausaineiden käyttöä, mutta vain yksittäistapauksissa ja laissa tarkoin säädetyistä syistä. Työnkijöiden joukkotestausta ei saa järjejstää. Käsittelyn pohjana voi olla vain sellainen huumausainetestiä koskeva todistus, jonka työntekijä itse toimittaa työnantajalle. Työnantaja vastaa todistuksen hankkimisesta aiheutuneista kuluista.
Todistus huumetestistä voidaan vaatia työsuhteessa olevalta työntekijältä, jos työnantajalla on aihetta epäillä työntekijän olevan huumeista riippuvainen tai työskentelevän huumeiden vaikutuksen alaisena. Lisäksi työntekijän työtehtävien täytyy vaatia erityistä tarkkuutta tai itsenäistä harkintakykyä. Töiden on oltava sellaisia, että niiden suorittaminen huumeiden vaikutuksen alaisena tai huumeista riippuvaisena joko vaarantaisi vakavasti henkeä tai terveyttä (esimerkiksi liikenteessä) tai voisi aiheuttaa muuten huomattavaa vahinkoa. Työnhakijalta todistusta voidaan pyytää, kun hänet on valittu vaativuudeltaan vastaavaan tehtävään."

Perehdy pykäliin
Hekki Kivelä ja Reijo Nordell
WSOY

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 19.3.2008 6:58

nyt repäsen ja heitän hieman offtopiccia. jos lääkärintarkastuksen ohessa kysytään tupkoitko jne, ja myönnät olevasi nikotiinin orja saatat joutua keuhko testeihin. kannattaa hieman vähentää pongon imemistä testin lähestyessä koska tulokset saattavat olla huonommat normaaliin verrattuna josta taas voi seurata jatkotoimenpiteitä.


säästät aikaa ja vaivaa kun menet mihin tahansa testeihin "puhtain jauhoin"


:pimp: ww

ÄÄLIÖ
Viestit: 199
Liittynyt: 29.5.2006

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja ÄÄLIÖ » 19.3.2008 13:37

Jos on keuhkotestit edessä niin ei kannata yrittää muuttaa sitä tulosta jos haluaa tietää mikä on omien keuhkojensa tila. Tilavuuttahan sillä puhallus testillä mitataan.
"Hevostani sorkittiin niin että se masentui"
-Borat-

Avatar
Elfai
Viestit: 459
Liittynyt: 12.7.2007

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Elfai » 19.3.2008 14:04

ganja-kalle kirjoitti:Kyllä, lähes kaikki uudet työntekijät testataan-ryhmä:
ABB, Aker Yards, Borealis Polymers, Gasum, HOK-Elanto, KWH-Yhtymä, Lemminkäinen, Luvata International, Metso, Neste Oil, Nordea Henkivakuutus, Nordea Pankki Suomi, Norilsk Nickel Harjavalta, Osuuspankkikeskus, SOK, ST1, Tamro, TietoEnator, Tuko Logistics, UPM-Kymmene, Uponor

Eipä juurikaan testattu pari vuotta sitten tuolla tukolla.

Vieras

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Vieras » 19.3.2008 17:03

ÄÄLIÖ

tilavuuden mittaus sattui talvilomalle. jolloin lasimaljan syleily oli huomattavasti aktiivisempaa kuin arkena. ja olen 97.5% varma että hetkellinen yliaktiivisuus vaikutti tuloksiin. jostain syystä en jaksanut M.J:n vaikutuksista lääkärin kanssa puhua mutta tunnin verran hän kertoi tupakoinnista ja se haitoista

l3thal
Viestit: 8
Liittynyt: 10.1.2008

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja l3thal » 19.3.2008 19:13

Ei lainkaan-ryhmä:
Alko, Amer Sports, Canon North-East, Consolis, Delta Motor Group, Dynea, Elcoteq, ELisa, Eltel Networks, Eläke-Fennia, Eläke-Tapiola, Fazer, Hewlett-Packard, Huhtamäki, Ilmarinen, Konecranes, Kuusakoski Group, Metro-Auto, Metsäliitto, Nissan Nordic Europe, Nokia, Orion, Outotec, Panasonic, Perlos, RTF Auto, Sandvik mining and construction Finland, Suomen petrooli, Teboil, Tradeka, Vahinko-Tapiola, Vapo, Veikkaus, Volvo Auto ja wärtsilä


Itse ainakin joudun testiin kun aloitan wärtsilällä, kuten kaikki muut tutut jotka ovat siellä aloittaneet.

Hönkäisijä

Re: Huumetestejä tekevät työpaikat Suomessa?

ViestiKirjoittaja Hönkäisijä » 3.4.2008 13:08

Vieras kirjoitti:ÄÄLIÖ

tilavuuden mittaus sattui talvilomalle. jolloin lasimaljan syleily oli huomattavasti aktiivisempaa kuin arkena. ja olen 97.5% varma että hetkellinen yliaktiivisuus vaikutti tuloksiin. jostain syystä en jaksanut M.J:n vaikutuksista lääkärin kanssa puhua mutta tunnin verran hän kertoi tupakoinnista ja se haitoista


Vai oliko kyse PEF-mittauksesta? (Peak Exhale Flow tai jotain) Kertoo astman/keuhkoahtauman vakavuudesta. Keuhkojen tilavuutta ei kyllä rutiinisti mitata. Lääkäri tietää mittaamattakin että se on naisilla 3-5 litraa ja miehillä 5-8 litraa...


Palaa sivulle “Vapaavyöhyke”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa