Kuva

tuomio

Kysy hampuusilta. Alue, jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä.
Alueen säännöt
Vapaavyöhyke
Tälle alueelle voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus, älä aloita uusia ketjuja tällä alueella. Vapaavyöhyke-nimi ei tarkoita, että tällä alueella keskusteltaisiin vapaasti kaikesta - tämä on edelleen Hamppuforum!

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:

Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Vieras

tuomio

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.3.2008 13:23

kävi tälläinen paska mäihä. poliisit olivat tulleet kotiini ja vieneet kasvit 20 ainakin, plus pistokkaat, siemenet , lamput(4 kpl),
ravinteet ja jastelukannytkin jopa. pöydälle oli jätetty lappu, missä luki törkeä huumausaine rikos.
ja tämä oli toinen kerta 2v sisällä.
vituttaa todella suuresti.
ja perimmäinen kysymys, paljonkohan yuosta nyt sit tulle tuomiota!!!
kellään kokemuksia tuomioiden suuruudesta.
ja reseptilääkkeetkin oliva vielä vieneet..
kannaattako hommata asianaja?

Avatar
Pyhäjysäys
Viestit: 74
Liittynyt: 4.1.2008

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Pyhäjysäys » 2.3.2008 13:58

Todellakin kannattaa hommata asianajaja. Valtiolta saat ilmasen jos sun tulot ei ylitä jotain tiettyä rajaa.

Tiedätkö miten ne pääs sun jäljille?
:)

Vieras

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.3.2008 14:03

niin sitä varmaan pitää hommata asianajaja, kun työtön olen.
ei mitään tietoa mistä ovat keksineet tulla, luulen että tekivät ns. pistokokeen, kun aikaisemminkin olen jäänyt kasvatuksesta kiinni.
pelottaa vaan että tuleeko linna tuomio.
ja nyt kun olen yrittänyt soittaa kyttikselle kun olisi tänään pitänyt mennä kuulusteluun niin ei sieltä ketään kiinni saa, eli nyt on sit vielä haku päälläkin.
vitutus on suuri.

Avatar
schenk
Viestit: 304
Liittynyt: 28.7.2005

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja schenk » 2.3.2008 14:08

En usko, että ehdotonta ainakaan tulee jos ei ole ennestään ehdollista alla. Eikä tuon varmaan pitäisi oikeasti täyttää törkeän huumausainerikoksen rajoja jos ei myyntiä ole tapahtunut. Poliiseilla on tapan liioitella rikosnimikkeitä ja usein ne syyttäjällä tippuvat asteella. Minulle väitettiin joskus, että kuusi(kolmeviikkoista) puskaani täyttävät tuon törkeän rajan.

Avatar
Pyhäjysäys
Viestit: 74
Liittynyt: 4.1.2008

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Pyhäjysäys » 2.3.2008 14:19

20 kasvia + pistokkaat. 4 lamppua. Aika kova homma taitaa olla uskotellessa että noi omaan käyttöön olis. Tosiaan jos jollain on numeroa sinne minne pitää soitella et saa ilmasen asianajajan nii pistäkää tänne. Kannattaa heti soitella ja kertoa koko juttu, se voi sit sun puolesta soitella sinne kyttikselle.

Miten jäit ekalla kerralla kiinni?
:)

Vieras

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.3.2008 14:54

viime kesänä, olivat tulleet ilmeisesti jonkin nimettömän vihjeen perusteella. en koskaan saanut sitä selville.
mikäköhän on raja grammoissa törkeästä.
juu olisi hyvä jos joku pistäis sitä ilmaista asianajan numeroa, se on tarpeen.

Vieras

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.3.2008 15:00

Sen verran tiedän, että ainakin 300g pelkästään omaan käyttöön menee.
Tietysti otat hyvän asianajajan oikeuteen, se on ilmainen tai käy kysymässä sitä oikeusapu toimistosta.
Ethän ole sitä myymässä ollut joten kaikki on omaan käyttöön ja poltat yksin paljon joka ilta lievittääksesi kipuja tai muuten lääkitäksesi itseäsi.

Vieras

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Vieras » 2.3.2008 16:30

mitenköhän ne siella poliisilaitoksella punnitsevat kasvit, märkänä ja rungon kera?
ja vielä lisätäkseni että kasvutiloja oli 2, kukitus ja pistokas/emo/vege tila.
taitavat yrittää puhuttaa sitä myyntitarkoitukseen, vaikka omaa käyttöä se on vaan ollut.
joutuukohan sitä linnaan vai ei, hirveätä elää epätietoiduudessa.

Bomba
Viestit: 284
Liittynyt: 20.4.2005

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Bomba » 2.3.2008 16:58

1000g taitaa olla törkeän raja grammoissa.
Kyllähän ne sinua varmaan myynnistä syyttävät, eriasia on voiko sitä todistaa..

karderi
Viestit: 354
Liittynyt: 23.1.2003

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja karderi » 2.3.2008 18:27

Suomen oikeuslaitos antaa tuomioita ilman todisteitakin. Mut tuomittiin 11000€ korvauksiin vuosi sitten ilman minkäänlaisia todisteita ja saihan tony halmekin törkeen rattituomion kuulopuheitten perusteella. Huumausaineissa on pitkälti sama linja, mitä lautamiehet kelaa susta se määrää ,oli asianajaja tai ei.

kuumottelija

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja kuumottelija » 2.3.2008 18:43

kuinkahan yleisiä noi pistokäymiset on poliiseilla taloihin/asuntoihin joista ennen löytyny kasvei ?itte jos jäisin kiinni en samassa paikassa kasvattais ,ja jos ei oo kaveria ta paikkaa jossa kasvattaa sitte vaan kesäksi puskat metsään kasvamaan :guru:

Oliivi
Viestit: 104
Liittynyt: 26.4.2004

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Oliivi » 2.3.2008 23:18

karderi kirjoitti:Suomen oikeuslaitos antaa tuomioita ilman todisteitakin. Mut tuomittiin 11000€ korvauksiin vuosi sitten ilman minkäänlaisia todisteita ja saihan tony halmekin törkeen rattituomion kuulopuheitten perusteella. Huumausaineissa on pitkälti sama linja, mitä lautamiehet kelaa susta se määrää ,oli asianajaja tai ei.


Haluatko kertoa hieman lisää? Kuullostaa aika pahalta.

Arman
Viestit: 121
Liittynyt: 19.5.2006

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Arman » 3.3.2008 1:29

Tässä topicissa on puitu tapauksia jossa on samansuuruisia viljelmiä, tässä yhdelle oltiin langettamassa ehdotonta vankeutta 12 kasvista ja jostain sälästä. Mutta sai sen sitten soviteltua korkeimmassaoikeudessa 240e sakkoihin ja kai (en ole varma) yhdyskuntapalveluun, saattoi olla pelkkiin sakkoihin. Kaipa tässä sitten vain lasketaan yhteen miltä sinä kasveinesi ja tarinoinesi vaikutat. Ota tosin huomioon tapauskohtaisuus, tässä linkin takana olevassa esimerkissä kasvit olivat vasta nousseet ylös loisteputken alla. http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?p=358866&highlight=rangaistukset#358866

paha rikos = paha ihminen

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja paha rikos = paha ihminen » 5.3.2008 13:34

eiköhän tosta linnaa tuu, jos on jo tokakerta,surullista että pahoinpitelystä selviää 80% pelkillä sakoilla, vaikka olis kymmeneskerta ku lyöt jotain kasvoihin, 90% eläinsuojelurikoksen uusioista selviää myös sakoilla,mutta auta armias jos kotoas löytyy viljelmä, ja vielä toista kertaa :eiei: ketä määräs eduskuntaan simpanssei säätään näitä lakei ?

Konan koo
Viestit: 722
Liittynyt: 28.11.2005

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Konan koo » 5.3.2008 15:20

Ei tule kiinteetä!
Riippuu kyllä siitäkin mitä kuulusteluissa myönnät vai myönnätkö mitään.
Poliisit puhuu ja pelottelee ja vääntää ja kääntää ja uhkailee.
Mutta Suomessa Poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja oikeus tuomitsee..
Kannattaa ottaa yhteys asuinpaikkasi oikeusaputoimistoon.
So far, so good, so what?

karoliina_98
Viestit: 2
Liittynyt: 30.8.2017

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja karoliina_98 » 30.8.2017 18:27

Poliisi löysi kotoamme 3,6g hasista ja n.300g marihuanaa, jotka olivat oksia ja lehtiä, ja vieläpä finolaa eikä pitoisuuksia ollut lähes yhtään, en tosin tiedä ovatko niitä mitanneet mitenkään, mutta niistä nyt tulossa ehdotonta vankeutta tai yhdyskuntapalvelua. Mitenkä tämä on mahdollista kun kyseessä Finola jossa ei pitoisuuksia ole muutenkaan ja niistä vielä öljyjä kertaalleen tehty ettei senkään vertaa, eikä ole päihdekäyttöön ollut...mitähän tässä tekisi? Eikös tutkijoiden ole kumminkin pitänyt selvittää näiden thc pitoisuudet ennen rangaistuksen vaatimista...?

Avatar
Iamnumber
Viestit: 1301
Liittynyt: 8.12.2015

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Iamnumber » 30.8.2017 19:02

karoliina_98 kirjoitti:Poliisi löysi kotoamme 3,6g hasista ja n.300g marihuanaa, jotka olivat oksia ja lehtiä, ja vieläpä finolaa eikä pitoisuuksia ollut lähes yhtään, en tosin tiedä ovatko niitä mitanneet mitenkään, mutta niistä nyt tulossa ehdotonta vankeutta tai yhdyskuntapalvelua. Mitenkä tämä on mahdollista kun kyseessä Finola jossa ei pitoisuuksia ole muutenkaan ja niistä vielä öljyjä kertaalleen tehty ettei senkään vertaa, eikä ole päihdekäyttöön ollut...mitähän tässä tekisi? Eikös tutkijoiden ole kumminkin pitänyt selvittää näiden thc pitoisuudet ennen rangaistuksen vaatimista...?


Varmasti kannattaa panostaa juristiin, mielellään sellaiseen jolla on kokemusta kannabis/huume käräjöinnistä.

Tarvitsee enemmän ja tarkempaa tietoa ennenkuin kykenee edes mutuilemaan kunnolla.

Poliisi / syyttäjä on usein kiinnostuneempi saamaan tuomion ja jutun pois pöydältä kuin oikeudenmukaisuudesta tai totuudesta.

Esim. Jos olet kuulusteluissa myöntänyt että mainitut 3,6g hasista ja 300g marihuanaa olivat sinun niin tuo ymmärrykseni mukaan riittää poliisille/ syyttäjälle - ja saattaa hyvinkin riittää tuomioistuimelle. Oikeuden käynti on juurikin asian käsittelyä varten ja juristi on se jonka tulee tietää käytännön yksityiskohdista termistöstä todistustaakasta yms ja jonka tulee osata esitää asia oikeustalo speksin mukaisin perustein.

Toki hyvä itsekkin tietää missä mennään ja kysyä täältä neuvoa.. mutta tarvitsee paljon tarkemman kuvauksen siitä missä vaiheessa prosessia ollaan ja juurikin näitä yksityiskohtia tilanteesta.
^ viestin sisältö on kolmen joukon rajaama. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohti parempaa TAI Yksilön toiminta kohti +elämän laatu ja +toimintakyky. JA (rajaus) yk ihmisoikeuksien julistuksella. (A || B) && C.

sala-ala
Viestit: 73
Liittynyt: 31.3.2010

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja sala-ala » 7.9.2017 11:28

Tervehdys.

Poliisi ei tosiaan aina vaadi noista kasvimateriaaleista täydellistä laboratorio tutkimusta. Nähnyt tuloksia että riittää että materiaalista otetaan näyte jossa todetaan että materiaali sisälsi THC:tä. ( Taitaa johtua että maksaa nuo tarkat tutkimukset.) Hieman ongelmallista tämä.

En tiedä kuinka kauan näitä näytteitä säilötään ennen tuhoamista mutta sitähän voi kysyä jos haluaa. Veikkaan että tuhottu on jo. Koitappa siinä sitten puolustella ettei ollut vaikuttavaa ainetta kuin hitunen.

Ps. Pakko muokkaukset.

Vieras

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Vieras » 18.9.2017 1:22

sala-ala kirjoitti:( Taitaa johtua että maksaa nuo tarkat tutkimukset.) Hieman ongelmallista tämä.


Muistelisin perustellun myös sillä, että "asiakkaat" ei pääse keulimaan prosenteilla ja pysty testauttamaan aineitaan poliisin kustannuksella.

Avatar
Freeway
Viestit: 143
Liittynyt: 21.1.2009

Re: tuomio

ViestiKirjoittaja Freeway » 27.9.2017 0:38

Mulla tuli vasta neljännellä kerralla yhdyskuntapalvelua ja sitäkin vain pari viikkoa. Olis varmaan tullut vieläkin ehdollista, mut oli koeaika päällä.


Palaa sivulle “Vapaavyöhyke”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa