Kuva

Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

Aloittelevien viherpeukaloiden kysymyksiä
Alueen säännöt
Kasvatuksen ABC
Täältä voit kysyä ja etsiä vastauksia aloittelevien viherpeukaloiden ongelmiin.

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:
Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
Avatar
SmokeSignal
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 267
Liittynyt: 25.8.2009

Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja SmokeSignal » 17.4.2011 22:37

---------------------------------------------------
Diagnosointi ja hoitaminen, ravinne myrkytykset ja puutteetTyppi (N)Kuvalinkki Fosfori (P)Kuvalinkki Kalium (K)Kuvalinkki Magnesium (Mg)Kuvalinkki Sinkki (Zn)Kuvalinkki Mangaani (Mn)Kuvalinkki Rauta (Fe)Kuvalinkki Rikki (S)Kuvalinkki

Kuvalinkki Typpi (N) - Mobiili

Puute


Typen puute on yleisin ravinteiden puute. Kasvu hidastuu, alemmat lehdet eivät pysty tuottamaan lehtivihreää ja kellastuu. Kellastuminen etenee koko lehden alan, kunnes lehti kuolee ja putoaa pois. Jotkut varret ja lehdet saattavat muuttua punaisen violetiksi, mutta se voi olla myös merkki fosforin puutteesta. Typpi on hyvin liikkuvaa, haihtuu nopeasti ja sitä on lisättävä säännöllisesti ylläpitääkseen nopeaa kasvua.

* Vanhemmat lehdet kellastuu. Välillä kokonaan.

* Yhä useammat lehdet kellastuu. Yhtäkkiä alkaa lehtiä pudota.

* Varret, lehdet ja kasvin alaosa saattaa muuttua punertavan violetiksi.

* Nuoremmat lähtee kehittämään kloroosia. (Kloroosi tarkoittaa kasveissa esiintyvää viherkatoa, kun lehtivihreää ei pääse kehittymään tai se alkaa hajoamaan.)

* Kasvillisuus keltaista ​​ja lehtien putoaminen vakavaa.Puutostilan hoitoon

Lannoittaa typellä tai täydellinen NPK lannoitus 4-5 päivää, jolloin tulokset pitäisi näkyä. Lyhyt/nopea vaikutteisista orgaanisista lähteistä ovat: lokinpaskaa, batguano, fishmix ja verijauhoa. Bio lannoitteet edistää myös typen käyttöönottoa.Myrkyllisyys

Myrkyllisen typpitason aiheuttaa stressi liian vehreistä lehdistä, joka altistaa kasvin hyönteisten ja sienitautien hyökkäyksille. Varret heikkenee ja voi ylitaipua helposti. Veden otto kyky on rajoittunutta. Useat lehdet muuttuvat ruskehtavan kuparisiksi, kuivuu ja lopulta putoaa pois. Juuret kehittyvät hitaasti ja usein mätänevät. Kukat ovat pienempiä. Ammoniumnitraatti myrkyllisyys on yleinen happamassa maaperässä. Nitraatti myrkyllisyys on yleisempää emäksisessä maaperässä.

* Liian vehreät lehdet.

* Heikot varret ja hidas juurikasvu.

* Kukista tulee huonoja.

* Lehdet ruskenevat, kuivuu ja putoaa pois.Myrkytys Hoitoon

Huuhtele kasvualusta miedolla ravinneliuoksella. Huuhtele vähintään kolme kertaa niin suurella määrällä kuin kasvualustan koko on.


Kuvalinkki Fosfori (P) - Mobiili puute
Tarkkaile Fosforin puutostilaaFosforin puute aiheuttaa kitukasvuista kasvua. Lehdet ovat pienempiä, sinivihreitä ja usein peittyvät läikistä. Varret, lehtien varret ja tärkeimmät suoni laskimot puolestaan ​​purppuranpunertavaksi. Punoitus voi olla hyvin voimakas. Vanhemmat lehdet tummenevat ja kihartaa alaspäin. Useat lehdet kehittää suuria tummia sinipunaisia kuolleita läiskiä, ​​jotka puolestaan ​​muuttuvat pronssin violetiksi, kuivuu, kuihtuu, vääntää vänkyrälle ja lopulta putoaa pois . Kasvit altistuu stressille ja tuottaa pieniä, vaivaisia kukkia. Puuttetta pahentaa savinen, hapan ja märkä maa.


* Kasvun hidastuminen.

* Tummat sinivihreän lehdet. Usein tummia laikkuja.

* Kasvit ovat yleistä pienempiä.

* Lehdet puolestaan ​​pronssin violetti, vääntää vääräksi ja putoaa pois.Puutoksen hoitoon


Alentamalla pH 5,5-6.2 vesiviljely, 6-7 pH savimaassa, 5,5-6.5 pH "ruukku" maaperään. Liika rauta ja sinkki happamassa maaperässä tekee fosforin käytöstä vaikeaa. Lisää täydellinen lannoitus fosfori lisällä. Orgaaniset ratkaisut ovat BatGuano, höyrytettyjä luujauhoa ja luonnon fosfaatit.Merkkejä Fosfori myrkytyksestä

kestää useita viikkoja että näkyy mitään merkkejä fosfori myrkytyksestä, varsinkin jos pH tasapaino on heitellyt pahasti. Kannabis rakastaa fosforia ja monet lajikkeet omaavat korkean toleranssi tason fosforille. Liika fosfori häiritsee kalsiumin, kuparin, raudan, Magnesiumin ja sinkin vakautta ja käyttöönottoa. Ilmentyy puutteina: sinkki(yleisin), rauta, Magnesium, kalsium ja kupari.

Myrkytyksen hoitoon


Huuhtele kasvualusta miedolla ravinneliuoksella. Huuhtele vähintään kolme kertaa niin suurella määrällä kuin kasvualustan koko on.

Kuvalinkki Kalium (K) - Mobiili puute
tarkkaile kaliumin puutos tilaa


Ensimmäisiä merkkejä ovat vanhemmat lehdet ja niiden reunat, sitten koko lehdet muuttuvat tummankeltaisiksi ja kuolevat. Varsista tulee heikkoja ja usein hauraita. Kasvit tulee alttiiksi taudeille. Kaliumi (K) on yleensä läsnä maaperässä, mutta lukittuna korkeaan suolapitoisuuteen. Lehtien sisälämpötila nousee aiheuttaen proteiini solujen lämpenemistä ja hajoamista. Liiallinen haihtuminen aiheuttaa palamista lehtien reunoilla.


* Terveet tummanvihreä lehdet.

* Lehdistä lähtee kiilto, heikot ruipelot oksat.

* Lehtien reunat puolestaan ​​ruosteenruskeita, käpertyviä ja kuivia.

* Vanhemmat lehdet keltaiset ja kehittää ruosteen väriä.

* Lehdet käpertyvät ja mätänee, joka edistää vanhojen lehtien putoamista.

* Kukkivat jäljessä ja suuresti kokonaisuudessa vähentynyt.Puutoksen hoitoon

Lannoita täydellinen N-P-K lannoitus. Käytä orgaanisesti liukenevaa kaliumia sekoitettuna veteen, mutta säädä pH 6,5 ennen toimenpidettä. Lehtiruokintaa ei suositella.Merkkejä Kalium myrkytyksestä

On vaikea diagnosoida. Magnesiuming, Magnaanin ja joskus sinkin ja raudankin vaikutus hidastuu. Kun nämä ravintoaineet ovat puutteellisia fosfori on usein myrkyllistä!


Myrkytyksen hoitoon

Huuhtele kasvualusta miedolla ravinneliuoksella.


Kuvalinkki Magnesium (Mg) - Mobiili

Puute


Magnesiumin puute on yleistä sisätiloissa. Ala ja myöhemmin keskilehdet kehittävät keltaista, muuttuen välillä tummemmaksi vihreäksi kohden laskimoita ja ruosteenrusketa laikkuja lehtien reunolle, kärjistä laskimoihin. Lehtien kärjet ovat yleensä kippurassa ylöspäin ennen kuolemaansa. Koko kasvi voi värjäytyä muutaman viikon aikana keltaisesta vaaleaan sävyyn ennen tummumista ja kuolee. Pieniä puutteita voi kärjistyä ja aiheuttaa vähentynyttä satoa.

Se on usein maaperässä, mutta ei vaan ole käytettävissä koska maaperä on liian märkä / kylmä tai hapan / kylmä. Ja liika Kalium, ammoniakki(typpi) ja kalsium(karbonaatti) sitovat Magnesiumin maaperässä. Pieni juuristo ei voi vastaan ottaa tarpeeksi Magsiumia kovasta kysynnännästä huolimatta. korkea EC hidastaa veden haihtumista ja samalla vähenee Magnesiumin saatavuus.


* Keski laskimon kellastumista, epäsäännöllisiä ruostetäpliä ilmestyy vanhoihin lehtiin.

* Lehtien kärjet muuttuvat ruskeiksi ja kihartaa ylöspäin.

* Ruostetäplät ja keskilaskimoiden kellastuminen lisääntyy.

* Laikut ja keltaisuus kehittyy koko kasviin.

* Lehdet kuivaa ja kuolee äärimmäisissä tapauksissa.Puutoksen hoitoon

Anna magnesiumsulfaattia (Epson suola) n. puoli teelusikallista lirtaan vettä sekoitettuna tai AF12 BN Magnesium. Nopeisiin tuloksiin, sumuta lehdille kaksi prosenttia valmisteesta. Vehreytyminen alkaa yläosasta ja liikkuu kasvia alaspäin. Lisää sama annos kunnes oireet häviävät. Lisää hieno dolomiittikalkkia kunnes istutus varmistuu vastaan ottamaan kalsiumia ja magnesiumia.

Pidä juuristo ja kasviravinne 21-24 asteisena. Pidä ulkopuolelta tulevan ilman lämpö 24 asteessa päivällä ja 18 asteessa yöllä. Anna täysi ravinneliuos ja magnesium lisä. Pidä mullan PH 6,5 Ja vesiviljelyssä 5,5 ja puduta EC:tä viikon verran.Myrkytys on harvinainen ja vaikea havaita "paljaalla" silmällä. Jos myrkytys on paha, magnesiumilla on useimmiten ongelmia kalsiumin kanssa, etenkin vesiviljelyssä. Myrkytys on harvinaista mullassa.
Kuvalinkki Sinkki (Zn) - Mobiili


Sinkin puute

Yleisin hivenaine puutte. Ensiksi nuorimmissa lehdissä voi ilmetä keskilaskimon kloroosia. Uudet lehdet ja kasvukärjet kehittävät pieniä teriä, vääntää vääräksi ja rypistyy. Lehtien kärjet ja myöhemmin myös reunat palavat. Sekoitetaan usein magnaanin tai raudan puutteeseen, mutta kun puute on vakava, uudet terälehdet vääntää vääräksi ja kuivuu. Uusi kasvu on kitukasvuinen, vähentää kukintoa ja vääntää ne vänkyräksi, muuttuu rapeaksi, kuivaksi ja on usein koviksi.


* Keskilaskimon kloroosia nuorilla lehdillä.

* Uudet lehdet kehittyy ohuina ja hapsottavina

* Lehden kärkien haalistumista, muuttuu tummaksi ja kuolee.

* Uusi kasvu vääntää vääräksi pystysuoraan.

* Uudet kukinnot ja lehtien kasvu pysähtyy.Sinkin puutoksen hoitoon

Huuhtele kasvualusta täydellisellä kasvuravinne liuoksella joka sisältää kelatoituja hivenaineita kuten sinkki, rauta ja Magnaani. Tai lisää laadukasta vesiviljely ravinnetta hivenravinteeksi mikä sisältää kelatoituja hivenaineita.Sinkki Myrkytys

Sinkki on erittäin myrkyllistä liiallisena. Useat myrkyttyneistä kasveista kuolee nopeasti. Ylimääräinen sinkki häiritsee raudan ja mangaanin kykyä toimia oikein ja aiheuttaa mahdollisesti raudan puutteen.
Kuvalinkki Mangaani (Mn) - Liikkumaton

Mangaani puutos

Nuoret lehdet kellastuu suonien välistä ja laskimot pysyy vihreänä. Oireet leviävät lehtien vanhentuessa. Kuolleita alueita muodostuu ennen kuin lehdet putoavat pois. Kasvi on kitukasvuinen ja kypsyminen pitkittyy. Vaikea puutos jolla yhteyksiä magnesiumiin.


* Nuorilla lehdillä keskilaskimon kloroosia.

* Keskilaskimon kloroosi häviää vaiheittain lehtien vanhetessa.

* Kuolleiden kohtien lisääntyminen vaikuttaa akuutisti lehtiin.

* kokonaiskasvu on kitukasvuinen.
Mangaani Myrkytys

Nuori ja uusi kasvu kehittää tumman oranssista, tumman ruosteenruskeata muistuttavia täpliä. Ilmenee ensiksi nuorissa lehdissä ennen kuin ongelma jatkuu vanhemmissa lehdissä. Hidas kasvu, puutteellinen elinvoima. Myrkyllisyyttä vaikeuttaa alhainen kosteus. lisä kosteus auttaa lehtiä postamaan mangaania. Liiallinen mangaani aiheuttaa raudan ja sinkin puutoksen.
Kuvalinkki Rauta (Fe) - liikkumaton


Raudan puute


Yleistä kun pH on yli 6,5 ja harvinainen, kun pH on alle 6,5. Oireet voivat esiintyä aikana jolloin kasvu on nopeaa tai kun kasvi on stressi tilassa, jonka jälkeen oireet häviävät itsestään. Ensimmäiset oireet näkyvät pienimmissä lehdissä keskilaskimo kloroosina, jossa suonet ovat vihreitä mutta muuttuvat keltaisiksi. Keskilaskimo kloroosi alkaa lehden kärjen vastakkaiselta puolelta. Kloroosista tulee vähitellen akuutti ja lehdet putoavat usein pois. Raudan puute muistuttaa joskus kupari myrkytystä.


* Uusi kasvu muuttuu haalean vihreäksi. Nuoret lehdet kellastuu suonista.

* Lisää lehtiä kellastuu ja kehittää keskilaskimo kloroosia.

* Suuremmat lehdet kallastuu ja kehittää keskilaskimo kloroosia.

* Akuuteissa tapauksissa lähtee kehittämään nekroosia ja putoaa pois.Raudan puutteen hoitoon

Alenna maaperän pH 6,5 tai alle. Vältä lannoitteita jotka sisältävät liikaa mangaania ja sinkkiä. Paranna salaojitus ja lisää juuriston lämpötilaa. Lisää nestemäistä kelaattia. Lisää tasapainoitettu täysi ravinneliuos. Orgaanisia lähteitä ovat lehmä, hevosen tai broilerin lanta.
Rauta myrkytys

Ylimääräinen rauta on harvinaista. Korkeat pitoisuudet rautaa eivät vahingoita kannabista, mutta voi häiritä fosforin imeytymistä. Myrkytys johtaa pronssisiin läikkiin joita seuraa pienet tumman ruskeat täplät. Jos rautakelaatti ylikuormittuu, se tappaa kasvin muutamassa päivässä.
Kuvalinkki Rikki (S) - liikkumaton

Rikin puutos

Rikin puutoksessa nuoret lehdet muuttuvat limen vihreistä kellertäviksi. Lyhyt ikäinen prosessi muuttaa lehtien keskilaskimot keltaisiksi. Suonet pysyy vihreänä. Lehti, varret ja ruodit muuttuvat punertaviksi. Lehtien kärjet voivat palaa, tummentua ja kääntyä alas päin koukkumaisesti. Rikin puutos muistuttaa typen puutetta. Akuutti puute kehittää pitkänomaisia ​​varsia jotka "puutuvat" tyvestä. Yleisintä kun pH on liian korkea tai jos liiallinen kalsiumin on läsnä ja käytettävissä.


* Kuten typen puute, vanhemmat lehdet muuttuvat haalean vihreiksi.

* Lehtien varret punertavat. Lisää lehtiä muuttuu haalean vihreiksi.

* Keskilaskimoiden keltaisuus.

* Akuuteissa tapauksissa lehtien varret muuttuvat violetiksi ja lehdet keltaisiksi.Rikin puutoksen hoitoon

Lannoita vesiviljely kaavalla, joka sisältää rikkiä. Laske pH 5,5-6. Lisää epäorgaaninen rikki, joka sisältää magnesiumsulfaatilla (Epson suolat). Orgaanisia lähteitä ovat sienikomposti ja useimmat eläimen lannat.Rikki Myrkytys

Ei aiheuta ongelmia jos EC on suhteellisen pieni. Suurilla EC määrillä kasvit vievät enemmän käytettävissä olevaa rikkiä, joka estää muita ravintoaineita imeytymästä. Ääritapauksissa oireita ovat kokonaisuudessaan pienempi kasvi joka kehittää pieniä tumman vihreitä lehtiä. Lehtien kärjet ja reunat palavat kun tilanne on vakava.

Myrkytyksen hoitoon

Huuhtele kasvualusta miedolla, mutta täydellisellä ravinneliuoksella. Tarkista pH . Oikea pH arvo 6,0. Huuhtele vähintään kolme kertaa niin suurella määrällä kuin kasvualustan koko on.
"Kaikkia näitä tietoja tarjotaan tieteelliseen ja lääketieteelliseen diagnosointiin ja alkuperäisten kasvien hoitoon."KuvaRavinteiden saatavuus & PH
Kuva
Käännöksen lähde; http://www.mmjshopping.com/cannabis-college.php
Henkilökohtaisesti vielä suosittelen Jorge Cervantesin videoita kaikille ensikasvattajille tai kasvatusta suunnitteleville, kuin myös kokeneemmille viherpeukaloille jotka eivät ole vielä kyseisellä materiaalilla itseään sivistäneet.

Kaikki kolme videoita voi napata tuosta linkistä->
http://btjunkie.org/search?q=Jorge+Cerv ... imate+Grow

Nautinnollisia opiskelu hetkiä ja vihreetä kevään alkua!


Viimeksi muokannut SmokeSignal, 20.4.2011 14:45. Yhteensä muokattu 7 kertaa.

Puutarhuri88
Viestit: 37
Liittynyt: 1.5.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Puutarhuri88 » 19.4.2011 9:23

karmaa. todella hyvä topicci.
"Tee sitä mitä oikeasti haluat, Etkä vain sitä mitä muut haluaisivat sinun tekevän"

BatmanX

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja BatmanX » 19.4.2011 18:14

Epäselvästi kasattu setti hankala lukea selvästi. Pisteet yrittämisestä ja vaivannäöstä. Tosin oon ignoressa joten ei topikin aloittaja näe kritiikkiäni edes :D

Pakko sanoa vielä et kiitti parista kuvasta!
Viimeksi muokannut BatmanX, 19.4.2011 20:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
SmokeSignal
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 267
Liittynyt: 25.8.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja SmokeSignal » 19.4.2011 18:15

Puutarhuri88 kirjoitti:karmaa. todella hyvä topicci.


Thanx!

Ton osion ku jaksais joskus tänne kääntää. Mielestäni loistava opaste. Aloittelijalle selkeälukuinen, jonka lukee helposti moneen kertaan. Kuvallinen, selkeä ja luotettava.

The Medical Marijuana Grow Guide

Pätkä on kirjasta, Marijuana Horticulture: The Indoor/Outdoor Medical Grower’s Bible by Jorge Cervantez (2006 Van Patten Publishing)

Avatar
muggg
Viestit: 330
Liittynyt: 8.11.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja muggg » 19.4.2011 20:28

Kannattaa heittää hupun kuva ravinteiden imeytymisestä. huomattavasti selkeämpi kuin tuommoset laatikot. erinomainen lanka!

Avatar
RANKKUKANUUNA
Viestit: 592
Liittynyt: 30.9.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja RANKKUKANUUNA » 19.4.2011 20:32

Mielestäni nuo laatikot ovat justiinsa selvemmät kuin hupussa.
emt.

Avatar
SmokeSignal
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 267
Liittynyt: 25.8.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja SmokeSignal » 19.4.2011 22:56

RANKKUKANUUNA kirjoitti:Mielestäni nuo laatikot ovat justiinsa selvemmät kuin hupussa.


Joo, niin munki mielestä. Sen takii mä ne tohon viel liitin, jos sattuu olee muillekkin helpompi lukea kyseisiä taulukoita.

Avatar
SmokeSignal
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 267
Liittynyt: 25.8.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja SmokeSignal » 20.4.2011 14:58

Käännös on valmis.

Kuvalinkkejä tulen teksteihin vielä lisäilemään aina kun kohdalle sattuu tai kun ehtii.

Avatar
vapaakasvatus
Viestit: 200
Liittynyt: 21.12.2005

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja vapaakasvatus » 18.5.2011 12:59

Laatu tekstiä, moni harrastaja voisi ottaa tämän suoraan suosikkeihinsa. :guru:

Avatar
Kenji
Viestit: 283
Liittynyt: 10.6.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Kenji » 19.5.2011 11:31

Nöyyyyrä kumarrus sinulle fellowhampuusi!
"The people who were trying to make this world worse are not taking the day off. Why should I?"
— Bob Marley

OSTETAAN SATORIN SIEMENIÄ ! YV

http://www.mandalaseeds.com/ <3

Avatar
liuski
Viestit: 95
Liittynyt: 6.4.2011

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja liuski » 19.5.2011 13:53

Kuten mainittu, loisto ohje!

Soveltuuko ohje muille kasveille kuin hampulle? (tomaatit, chili?)
Pääsemmekö irti

Avatar
kaumai
Viestit: 168
Liittynyt: 15.2.2006

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja kaumai » 14.7.2011 20:14

Vittu tä on siisti, parasta mitä foorumilla on postattu vuosiin. 8)

Pistetty karmaa :yes:
"ei sori jätkät tästä ei tuu nyt yhtään mitään"

"Tarkoituksena olisi kuumotella noin 500% enemmän kuin keskivertokuumottelija; tämänkin viestin kirjoitan proxyn takaa foliohattu päässä ja lyijyä nenässä.." -Oravainen

karthago
Viestit: 17
Liittynyt: 8.1.2011

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja karthago » 14.7.2011 22:15

Ehdottoman samaa mieltä suurimman osan aiemmin kommentoineiden kanssa.
ERITTÄIN asiallinen tietopaketti, suuri kumarrus sen tekijälle! Karmaakin tulisi, jos sitä saisin jakaa.

Avatar
SmokeSignal
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 267
Liittynyt: 25.8.2009

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja SmokeSignal » 2.9.2011 13:14

En ole hetkeen täällä käynytkään ja yllätyksekseni huomasin, että topiccia on arvostettu. Toivottavasti apu on ollut jatkuvaa ;)

Avatar
Lootusapina
Viestit: 247
Liittynyt: 28.10.2010

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Lootusapina » 2.9.2011 22:16

SmokeSignal kirjoitti:En ole hetkeen täällä käynytkään ja yllätyksekseni huomasin, että topiccia on arvostettu. Toivottavasti apu on ollut jatkuvaa ;)


FAQ-ainesta! :pimp:

Merkath
Viestit: 10
Liittynyt: 8.2.2011

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Merkath » 8.9.2011 13:44

Miksei tämä topic ole jo stickyna? Todella kätevä opas. :)

Klosetisti

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Klosetisti » 8.9.2011 18:08

Suuren työn vaatinut ja selkeästi kirjoitettu opas, propsit siitä. Voidaan tosin myös sanoa että liika tieto lisää tuskaa. Normaalissa kannabiksen kotikasvatuksessa jos käytössä on perustarvikkeet (ph-mittari ja down-jauhe), ja jokin tunnettu ja tunnustettu lannoitesarja, ei ongelmia tule.

Pikaopas onnistuneeseen multakasvatukseen:

-Siemenet liotetaan vesilasissa 1-2pv.
-Siirretään kostutetun wc- tai suodatinpaperin väliin, kunnes näkyvissä on sentin itu. Älä liota, tai tulee hometta.
-Itäneet siemenet siirretään hieman kostealla taimi- tai istutusmullalla täytettyihin maitopurkin puolikkaisiin, yksi kuhunkin, niin että multa peittää siemenen hädintuskin. Valot 24/24.
-Toisen lehtiparin ilmestyttyä (sirkkalehtiä ei lasketa) koko paakku istutetaan pohjasta rei´itettyyn esim. 10l sankoon, joka on täytetty mustalla mullalla, tai muulla vahvalla kestomullalla, pohjalla ruukkusoraa noin 5cm vahvuudelta.
-Jos multa on ns. peruskosteaa suoraan säkistä, ei kastella tarvitse ensimmäiseen 1-1,5 viikkoon, tämän verran menee myös että taimi selviää siirtoshokista ja kasvattaa juuret ja jatka kasvuaan. Valot 18/6.
-Jos vegetät max 6vk, ei mitään lannoitteita tarvitse lisätä, kestomullassa on kaikki.
-Kukituksen alkaessa ensimmäiset 2vk puoliannoksella kukituslannoitetta(esim. biobizz bloom max. annos litraan vettä on 7ml -> käytä esim. 3ml/l, vegelannoitetta ei tarvita.
-Kun karvat näkyy, max annostus bloomia loppuun asti. Ainakaan Biobizzin tuotteilla grow:ta ei tarvita enää kukituksessa.
-Kukituksessa tehdään jokatoinen tai kolmas kastelu pelkällä vedellä, jotta saadaa huuhdeltua haitallisia kertymiä mullasta ja kasvualustan ph pysyy hallinnassa.
-1-2 viimeistä viikkoa kastellaan pelkällä vedellä.
-Kaadetaan puskat kun on valmista.

Tällä reseptillä ei tarvitse huolehtia övereistä tai vajareista ja ainakin jonkinmoinen sato on taattu. HUOM. Parempi vähän liian vähän kuin liikaa! Tämä pätee erityisesti veteen, mutta myös lannoitteiden määrään.

Punkkikuiskaaja
Viestit: 219
Liittynyt: 7.4.2011

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Punkkikuiskaaja » 16.9.2011 22:23

Kuva

Tossa kaikki kuvat lyhyel kuvauksel.

liikaa ravinnetta -> ravinteen saanti heikkenee

typpi -> kalium, boori
kalium -> kalsium, magnesium, boori
kalsium -> rauta, mangaani, kupari boori
magnesium -> kalsium, fosfori
fosfori -> rauta

Jos amerikka taipuu niin tos on kans yks.Melko sama ku HUPU2 mut kuitekki

http://en.wikibooks.org/wiki/Marijuana_ ... t_Problems
Viimeksi muokannut Punkkikuiskaaja, 11.10.2011 9:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Humppa:Älä rytmitä pelkkää kasvattelua, vaan rytmitä koko elämäsi tyttöystäväsi/naisesi/avokkisi/vaimosi kuukautiskierron mukaan! Vältyt monilta harmeilta kun pidät mielessä missä vaiheessa kuukautiskalenteria mennään.

Avatar
Lex87
Viestit: 25
Liittynyt: 3.4.2010

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Lex87 » 5.10.2011 9:42

Kuvat ei toimi, käännetty epäselvästi.8+
Imagination is more important than knowledge.

Vieras

Re: Kasvien ongelmat ~ Diagnosointi ja hoitaminen

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.11.2011 19:38

Pitäisköhän bumpata tätä taas ylöspäin kun tossa ylhäällä on erittäin hyvä kuva oireista ja tuntuu olevan taas oireilevaa porukkaa.
Ton vois hupu kakkoseenkin lisätä.
Punkkikuiskaaja kirjoitti:Kuva

Tossa kaikki kuvat lyhyel kuvauksel.

liikaa ravinnetta -> ravinteen saanti heikkenee

typpi -> kalium, boori
kalium -> kalsium, magnesium, boori
kalsium -> rauta, mangaani, kupari boori
magnesium -> kalsium, fosfori
fosfori -> rauta

Jos amerikka taipuu niin tos on kans yks.Melko sama ku HUPU2 mut kuitekki

http://en.wikibooks.org/wiki/Marijuana_ ... t_Problems


Palaa sivulle “Kasvatuksen ABC”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija