Kuva

Amsterdam FAQ

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
Avatar
M4s3
Viestit: 65
Liittynyt: 20.4.2011

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja M4s3 » 1.7.2013 20:19

Nyt olis tarkoitus täyttää kaikki lapsuuden kultaiset unelmat, haaveet ja toiveet kerralla ja varailla reissua Hollantiin! Kolmestaan ollaan lähdössä viikoks ja tarkoituksena varailla asunto, jossa voi mukavasti partsilla sihauttaa ja katella telkkarii päivän päätteeks ja noita hintoja katottuani tulin siihen tulokseen, että jostain toisesta kaupungista sen kämpän sais halvemmalla. Ensisijainen vaihtoehto on Rotterdam, joka näyttäs olevan arkkitehtuuriltaan vähän metallisempi eli just passeli 90-luvun lopun lapsen silmään, muistuttaahan tää ajasta kun Nokian konttorit nousi Suomeen ja kultaa lappas ovista ja ikkunoista. Nyt on Nokian kulta-ajat ohi ja samoten on käynyt hampuusien budjetille, joten ois kiva kuulla kokemuksia just tuosta Rotterdamista (mistä hyvää polttoa, halpaa safkaa, liikkuminen jne.). Myös muista Hollannin kaupungeista, joissa vielä turisteille myydään ois kiva kuulla jos on kokemuksia :) Jos jollain on heittää linkkii tai vastaavaa mistä em. kaupungit yleensäkin näkis niin ois erittäin pätevä, ei googlaamalla löytyny. :cry:

salla002
Viestit: 28
Liittynyt: 4.5.2010

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja salla002 » 2.7.2013 14:12

M4s3 kirjoitti:Nyt olis tarkoitus täyttää kaikki lapsuuden kultaiset unelmat, haaveet ja toiveet kerralla ja varailla reissua Hollantiin! Kolmestaan ollaan lähdössä viikoks ja tarkoituksena varailla asunto, jossa voi mukavasti partsilla sihauttaa ja katella telkkarii päivän päätteeks ja noita hintoja katottuani tulin siihen tulokseen, että jostain toisesta kaupungista sen kämpän sais halvemmalla. Ensisijainen vaihtoehto on Rotterdam, joka näyttäs olevan arkkitehtuuriltaan vähän metallisempi eli just passeli 90-luvun lopun lapsen silmään, muistuttaahan tää ajasta kun Nokian konttorit nousi Suomeen ja kultaa lappas ovista ja ikkunoista. Nyt on Nokian kulta-ajat ohi ja samoten on käynyt hampuusien budjetille, joten ois kiva kuulla kokemuksia just tuosta Rotterdamista (mistä hyvää polttoa, halpaa safkaa, liikkuminen jne.). Myös muista Hollannin kaupungeista, joissa vielä turisteille myydään ois kiva kuulla jos on kokemuksia :) Jos jollain on heittää linkkii tai vastaavaa mistä em. kaupungit yleensäkin näkis niin ois erittäin pätevä, ei googlaamalla löytyny. :cry:


Kandee lukea lisää kaupungista Leiden. Maan vanhin yliopistokaupunki, tosi rento ja sopivan pieni. Junalla Amsterdamiin vain puolisen tuntia, lentokenttä matkan puolivälissä. Vaikka onkin kaupungissa kanaalien ja rakennusten keskellä, voi nopeasti päästä myös maaseudulle, näkee tuulimyllyjä etc. Kaikki tarvittava löytyy; juna-asema, yöelämää, shoppailua, kulttuuria, hyviä ruokapaikkoja ja erittäin halpoja coffareita. Itse laitan plussaksi myös sen, ettei turisteja juurikaan ole mutta englantia kuulee paljon opiskelijoiden ansiosta.

http://portal.leiden.nl/en/homepage

vvihervirta
Viestit: 212
Liittynyt: 31.1.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja vvihervirta » 12.7.2013 14:19

Huhupuheita kuullu liikkuvan mut saako koffareista ostettuu ganjaleivoksii :mrgreen: ja mitä se myssynhinta leivosten hinta ja ylipäätänsä ruoan hinta siellä on? Olis tarkotus kesän jälkeen lähteä :) enkä koko topiccia jaksaisi lukea alusta että tämän tiedon löytäisin. :)
Ehei ei se minun ole. Joku ketale varmaan laittoi tämän kannabiksen taskuuni.

peltiritari
Viestit: 85
Liittynyt: 19.12.2010

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja peltiritari » 15.7.2013 8:57

Space cake, space muffin jne, kyllä niitä löytyy melkein joka coffarista. Saatavuus vähän vaihtelee, välillä ovat juuri loppuneet mutta sitten vaan seuraavaan paikkaan kyselemään. Maku vaihtelee, joskus tulee vastaan törkeän herkullisia brownie-tyyppisiä leivoksia joissa ei ole suklaassa säästelty, joskus taas on kuivaa keksimäistä tavaraa jonka kanssa pitää juoda pullo nestettä että sen saa nieltyä.

Avaruuskakkujen hinta taitaa pyöriä 6-8 eurossa tällä hetkellä. Itselläni on ollut tapana ottaa aamupäivällä aamiaisen jälkeen yksi leivos niin saa kivat pikku pörinät päiväksi kun pyörii Damissa kaupungilla.


Ylihuomenna taas Damiin pariksi päiväksi...

Roger
Viestit: 32
Liittynyt: 28.3.2011

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Roger » 18.7.2013 11:25

stonedrunk kirjoitti:RedLightDistrict:stä sen verran, et sininen valo tarkoittaa sitä että tyttö on neitsyt.


Julmaa pilaa :point: Joku noviisi vielä oikeesti paukkii neitsyen toivossa sinisen valon kajoon.

Avatar
Haje
Viestit: 122
Liittynyt: 17.10.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Haje » 27.7.2013 13:04

Pienemmän budjetin Amsterdamin-majoitukseksi suosittelen näin kesällä leirintäaluetta. Me oltiin Camping Zeeburgissa muistaakseni kolme yötä, ja oli tosi jees. Rahaa säästyy, ja keskustaan pääsee melko äkkiä raitiovaunulla. Kävelymatkakaan ei ole mahdoton, mutta saattaa alkaa useampaan kertaan paineltuna ärsyttää. Tunnelma alueella oli omaa luokkaansa: nukkua sai rauhassa, mutta ympärillä oli miellyttävällä tavalla samanhenkistä porukkaa. Mikäs siinä ollessa, kun spacecakea mutusteltua pistää pään ulos teltan ovesta ja katselee suuren puun oksiston läpi kajastavaa yötaivasta, kun jostain toisesta teltasta kantautuu vieno kitaransoitto... Ah. Sosiaalisuutta kaivatessa voi liittyä johonkin nurmelle kerääntyneeseen hippirinkiin, mutta yksityisyyttä löytyy ihan eri tavalla kuin jossain dormissa.

Keskustassa miellyttävin löytämämme jumituspaikka oli kahvila/baari nimeltä Lost in Amsterdam. Ei siis ole varsinainen coffari, mutta muualta haettuja polttoja saa nautiskella vapaasti. Lokoisat sohvat, miellyttävä värimaailma, mukavat tarjoilijat, välillä rapsuteltavaksi tuleva valkoinen kissa, kaljaa ja mässyihin taivaallinen pirtelö tuoreista mansikoista. Myös vesipiippuja saa vuokrata pöytäänsä.

20 minuutin junamatkan päässä Amsterdamista on muuten mielenkiintoinen paikka nimeltä Zandvoort aan zee. Ensinäkemältä ihan törkeä turistirysä, mutta kun sieltä sivukujalta löytää sen paikan ainoan (?) coffarin, alkaa hommasta päästä jyvälle. Paikka on nimeltään Yanks, ja se on haukuttu intternetissä lyttyyn, mutta me tykättiin kyllä tosi paljon. Hyvää kukkaa, ei riistohintoja, hyvä valikoima juomia ynnä muuta, yläkerrassa biljardipöydät ynnä muut sekä täydellinen, muita ylemmäs sijoitettu alkovi jossa voi chillailla katsellen aurinkoa kattojen yllä. Näytti muuten olevan Volcanojakin lainattavaksi. Sopivissa pajareissa sitä pitkää, valkeaa hiekkarantaa rantabaareineen ja meren aaltoineenkin alkaa arvostaa ihan eri tavalla... Ja tuntuuhan se tietyllä tavalla kotoisalta, kun kadulla tarpeeksi sekoillessa keski-ikäiset saksalaiset katsovat paheksuvasti. :D
Gaze into the fire, into the clouds, and as soon as the inner voices begin to speak ― surrender to them. Don't ask first whether it's permitted, or would please your teachers or father or some god. You will ruin yourself if you do that. - Hesse

Åskari
Viestit: 31
Liittynyt: 30.12.2009

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Åskari » 31.7.2013 9:12

Itsekin voin suositella tota Camping Zeeburgia! todella lunki meno, teltassa jos nukkuu niin säästää pitkän pennin verrattuna mihin tahansa hostelliin. mahdollisuus myös pieneiin mökkeihin/huoneisiin. Eikä matka kovin pitkä kun tosiaan ratikalla menee. Hauska se ratikka muuten kun ekalla kerralla meni, alkoi yhtäkkiä kiihdyttää varmaan 100km/h vauhtiin (ainakin tuntu niissä oloissa :pimp: ) ja meni tunnelissa pienen matkan meren ali.

Damissa muuten toinenkin hyvä leirintä alue, pohjoisessa osassa kaupunkia. Camping Vliegenbos muistaakseni nimi. Centraal stationilta lähtee niitä ilmaisia lauttoja ja sen jälkeen ehkä muutaman kilometrin kävelymatka.. Tai siis pyörällähän tuolla liikutaan :) googlesta varmaan löytyy hintoja ym, muistaakseni maksoi telttapaikka hiukan enemmän kuin zeeburgissa. en kyllä yhtään varma. Myös täällä mökkejä vuokralla ja hyvä meininki.

Hauskaa reissua kaikille lähteville!

Avatar
M4s3
Viestit: 65
Liittynyt: 20.4.2011

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja M4s3 » 24.8.2013 9:17

Viikon päästä maanantai-aamuna kuuden jälkeen lähtö Oulusta Arlandan kautta ja viikoks yöpymään Rotterdamiin ja kyllähän se Amsterdamikin tulee katsastettua ainakin päivänä parina. Mahdollisesti tulossa pientä raporttia Rotterdamin meiningeistä kun aika vähän tietoo löytyy edes englanniksi 8)

Avatar
craster
Viestit: 207
Liittynyt: 8.10.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja craster » 25.8.2013 17:44

Ei oo enää kauaa! Perjantaina 30.8 lähtö ja yhteensä 8 yötä saa viettää tuolla paratiisissa. :mrgreen: Tällä kertaa suunnitelmissa käydä enemmän coffareissa kun viimeksi (johtuen tietysti kasvaneesta kiinnostuksesta hamppua kohtaan). Ollaan kolmessa eri hotellissa eri puolilla kaupunkia ni pääsee näkee enemmän paikkoja. Mitenhän täs jaksaa oottaa.. :think:

Papu420
Viestit: 171
Liittynyt: 8.10.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Papu420 » 22.9.2013 21:57

Nyt pitää kyllä oikeasti udella kun matka työnalla kyseiseen paikkaan.
1. Sopivan halpa priva hostelli neljälle? Ei mikään rotankolo vaan sopivan lungi mesta.
2. Halvin tapa matkustaa? Omalla autolla? Junalla? Koneella? Ja jos saisitte selitettyä idiootille tarkemmin :)
3. Missä kannattaa ruokailla, jotta säästäis mahdollisimman paljon senttejä (4päivää kyseessä).
4. Tarviiko kuumotella yöllä ryöstön kohteeksi tuloa? Eli onko ns. Turistivapaa kaupunki?
5. Kannattaako hostellit/matkat varata kuukausia ennen ( tarkotus ois pari pv ennen uuttavuotta lähteä )

Kiitoksia jo etukäteen ajastanne :)

NordicSeeds
Viestit: 160
Liittynyt: 24.1.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja NordicSeeds » 22.9.2013 22:42

hostelleja on dami täynnä, 2 tai 4hengen huoneet on pienempiä yleensä. Polttaa damissa ei nykyisin saakku 6 eri hostellissa muistaakseni.
Ennemmin suosittelisin vuokraamaan 4hengen asunnon jostain jossa saa polttaa, niissä on yleensä kaikki viihtyvyys tekijätkin kohdilla.
riippuu matkan halpuus lähtöpaikastakin. helsingistä kone halvin varmasti.
Ruoka ei ole kallista suomi tasoon verrattuna et safkatkaa missä haluatte, tarjouksia on rafloilla kadut täynnä.
Ryöstö hommia ei tarvi kuumotella, sama viisaus damissa kannattaa baaris pitää ku suomessaki ettei juomia jätä yksin.
Yleensä kesäsin keskellä yötä jossain leidseplein voi esim pelata futista millo mistäki olevien ihmisten kanssa.
Ja tappeluita tuolle ei ees näy, sakki ku ei tuolla sekoile kännissä niinkuin suomessa.
Suosittelen varsinkin matkanne ajankohdalle etukäteen varaamaan ne matkat ja majoitukset pikemmiten.

Jos vielä kysyttävää niin kysy ihmeessä, tuo amsterdam mulle kuin toinen kotikaupunki. =)
Tosin itsellä on siellä pysyvä majoitus niin ei tarvi majoitusta itsellä varailla.
CANNABISCUP LÄHESTYY. KAIKKI MUKAAN. 24.11-28.11.2013
Sinne siis, eli kohta damiin yli viikoksi.
NordicSeeds Since 2012

rhinestoneye
Viestit: 301
Liittynyt: 27.6.2011

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja rhinestoneye » 23.9.2013 7:07

AIJJAJAUJAUJAI, luulin jo että oon marraskuun menot missannu mutta mitäs mitäs täällä (tuolla) tapahtuukaan ! Nämät tsempalot oli unohtua, jos sitä tänä vuonna koittas sitten löytää itsensä cupeista !

Papu420
Viestit: 171
Liittynyt: 8.10.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Papu420 » 23.9.2013 14:45

Kiitoksia vastauksesta nordic! :) lähinnä budjetti kovilla siksi tuo kulkeminen enemmänki kiinnostaa (hinnat siis)

EDIT: Nyt löytys halvin vaihtoehto, Omalla autolla Helsinkiin, sieltä Finnlinesin lautalla Travemündeen (144e) per suunta.. (20% alennus) jos varaat menopaluun etukäteen ja sieltä sitten omalla autolla Damiin (540-550km) laskettiin averagella että jos neljä ihmistä matkassa se meinaa 110e per lärvi (meno/paluu)

Avatar
farmboy
Viestit: 84
Liittynyt: 18.8.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja farmboy » 29.9.2013 7:41

Menossa kanssa kolmen hengen porukalla cuppii tuomaroimaan. :yes: Jos/kun porukkaa siellä on niin heittäkää privaa niin voisi jotkut tapaamisetkin järjestää :think:
Laillistin sen mutta vasta mun mieles.

NordicSeeds
Viestit: 160
Liittynyt: 24.1.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja NordicSeeds » 29.9.2013 16:04

Farmboy, cuppihommiin on muistaakseni iha kunno topic tääl forumilla.

https://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=41305
NordicSeeds Since 2012

vvihervirta
Viestit: 212
Liittynyt: 31.1.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja vvihervirta » 4.10.2013 14:26

Terveppä terve taas kanssahampuusit! Tänään alkoi kolmen viikon "kesäloma" ja naikkosen kanssa jotain tekemistä koitettiin keksiä lomarahoille ja kappas kappas muistin että pitikin lähteä hiisipäiden mekkaan, amsterdamiin, vielä tämän vuoden puolella joten :pimp: .. Matka varattu 8.10-13.10 väliseksi ajaksi joten viiden päivän reissu tulossa näin puoliksi extempore meiningillä. Jos olisi jotain suosituksia koffareista ja ravintoloista ja kaikesta mitä ei kannata jättää väliin mistään hinnasta. Ja mistä saa parhaat sativat ja hasikset tai sativaiset hasikset? :) kiitos jo valmiiksi! Onko ketään muu lähdössä jos on joku miitti vois olla hieno :)
Ehei ei se minun ole. Joku ketale varmaan laittoi tämän kannabiksen taskuuni.

peltiritari
Viestit: 85
Liittynyt: 19.12.2010

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja peltiritari » 4.10.2013 16:29

Coffeeshopdirect.info:n foorumilla aika yksimielisesti suositellaan Utopiaa ja Voyagersia, tuolta löytyy myös kartta coffareista. Muistakaa pitää passi mukana, Voyagersissa kaikilta pyydetään henkkarit järjestäen.

Yksi loistava ruokamesta oli Burger Bar, niitä on ainakin kaksi keskustassa. Isot purilaiset mehukkaalla pihvillä, kympillä lähtee angushärkäpurilainen ja nälkä. Toinen näistä on punaisten lyhtyjen länsireunalla ja toinen yhdellä Damrakilta lähtevistä pikku kävelykujista, oliskohan ollut Ben:n ja Kroonin coffarien lähistöllä. Sitten on aina FEBO...

vvihervirta
Viestit: 212
Liittynyt: 31.1.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja vvihervirta » 4.10.2013 20:20

Kiitos. Täytyykinkäydä katsomassa. Lisää saa pistää jos jotain tulee mieleen kaikki apu ensikertalaiselle on tärkeää :yes:
Ehei ei se minun ole. Joku ketale varmaan laittoi tämän kannabiksen taskuuni.

peltiritari
Viestit: 85
Liittynyt: 19.12.2010

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja peltiritari » 5.10.2013 11:48

Meikä ei ole paras ravintolasuosittelija, kun mä löydän hyvän paikan siitä tulee kantapaikka. Viime reissulla mä kävin joka päivä Burger Bar:ssa syömässä sen päivän ainoan lämpimän aterian. Tuota edellisellä sooloreissulla olin niin savuissa kolme päivää että ainoa lämmin ruoka oli FEBO:n luukuista kolikolla otettavat purilaiset. Mä en vaan viitsinyt mennä ravintolaan kun en voinut olla varma että kykenisin saamaan puhetta ulos ruokaa tilatakseni, söin vaan marketista ostettuja hedelmiä, suklaata, sipsejä, limua. Toisaalta tuosta reissusta puuttuu yksi päivä kokonaan muistista, sen verran raskaasti hiisasin...

Hintatietoinen menee kauemmaksi keskustasta jolloin polton hinta putoaa. Laiska kuten minä ostaa keskustasta. Mä välttelen "kuuluisia" paikkoja koska niissä ei hinta välttämättä kohtaa laatua, esim. Bulldogissa tai Grasshopperissa en käy koskaan ja Baba on myös aika lailla pois vaikka siitä kävelee ohi useammankin kerran päivässä. Toisaalta Babassa on oma tunnelmansa jos saa pöydän siitä isojen ikkunoiden edestä, on hauskaa savutella ja katsella kun turistilaumat kulkevat ohi. Huntersissa saa hyviä pirtelöitä (en muista kumpi niistä coffareista, niitä on kaksi ja sitten vielä baari). Joihinkin baareihin on parin viime vuoden aikana ilmestynyt kylttejä "smoke weed inside" eli baarissakin saa polttaa.

Kanaaliristeily on ihan ok jos kiinnostaa katsella kaupunkia ja sen arkkitehtuuria. Hamppumuseo on aiheensa vuoksi ok, seksi- ja erotiikkamuseot jättivät toivomisen varaa, kidutusmuseo oli mielenkiintoinen. Madame Tussaudsiin on aina kauhea jono, mut kattokaa jos sinne saa ennakkolippuja tai jotain jos kiinnostaa (en ole käynyt).

Se on hassua että ensikertalaisena ei vuosia sitten meinannut uskaltaa mennä coffarin ovesta sisään ja vielä parilla seuraavallakin reissulla sitä ekaa ostoa jotenkin vaan jännitti. Ei auttanut vaikka tiesi että ei siellä tarvii kuumotella. Yleensä aina asiakaspalvelu on ok eikä uutta tulokasta katsota ylen, mutta jos nyt saa mielestään huonoa palvelua niin ulos vaan ja seuraavaan paikkaan, asiakas ratkaisee jaloillaan. Budeja tarjotaan nuuhkittavaksi ja mieltään saa muuttaa.

Prerollit on helppo tapa aloittaa jotta pääsee pian rentoutuneeseen tilaan, mutta ne on suhteessa kalliita joten itse kääriminen on pop. Papereita ja roacheja on yleensä aina tiskillä tarjolla ilmaiseksi telineissä. Meikä tykkää ostaa 10-15 euron bongin jostain rihkamakaupasta/headshopista ja sitten jätän sen jonnekin coffariin lähtiessä. Bongia tai piippuja ei sitten saa käyttää coffareiden terasseilla, niissä vain jopo on sallittu. Aika monessa coffarissa bongeja on lainattavaksi, samoin vaporisaattoreita.

Illan hämärässä olen istuskellut hellepäivän päätteeksi kanaalin rannalla limupullon/karkkipussin kanssa ja poltellut jouskaa ipodin tarjotessa korville musaa, fiilis oli ihan mielettömän hyvä :)

vvihervirta
Viestit: 212
Liittynyt: 31.1.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja vvihervirta » 5.10.2013 13:51

Kiitos.Jotenkin euforinen jännittynyt ja epätodellinen olo kun odottaa tiistaita. Reissusta tulee varmasti mielenkiintoinen. :mrgreen: tätä on odotettu pitkään ja hartaasti. Vaikea kuvitella että vihdoin pääsee karistamaan jalat tän maan tomuista edes hetkeksi. Viime ulkomaanmatkasta on kuitenkin jo aikaa joitain vuosia. Ei malta odottaa :)
Ehei ei se minun ole. Joku ketale varmaan laittoi tämän kannabiksen taskuuni.


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa