Kuva

Christiania

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
Decou
Viestit: 6
Liittynyt: 16.4.2012

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Decou » 11.12.2012 0:29

Käytiin parin frendin kans reilureissulla cöpiksen-> hamburgin kautta dameissa.
Koko reissun kallein mesta oli kyl kieltämättä cöpis..
Myöhästyttiin junasta ja jouduttiin jäämään cöpikseen yöks, hostelli tuli maksaa kolmelta ihmiseltä noin 1100Kr (liekö se kallein sitten) eli ihan helvetisti euroissa, ja oli aika räkänen mesta silti.
Tämäki kaikki tapahtu siinä humussa, et oli nähny miltä cristiania näyttää illallla (siel ei mielellään sillon halua olla, ainakaan savuissa) myöhästyttiin junasta ja haluttiin vaan ekaan hostelliin testailee just ostettua skunkkia, g13 ja hazaa, skunkki ja gee toimis ihan hyvin. Haza oli sellast perus hyvää pllää.
Syötiin aamul nopee mäkkärissä ennen matkaa saksaan ja sielläki ateriat mitkä suomes maksais sen 5e oli melkein 10e..
Suosittelen kyl mielummin matkaa sinne dameihin asti, tulee reililipun kanssa halvemmaks ku jäädä cöpikseen..

Åskari
Viestit: 31
Liittynyt: 30.12.2009

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Åskari » 20.12.2012 17:28

Nyt olen kyllä eri mieltä yllä olevan kanssa. Toki Köpis on kallis (Ihan niinku muutkin pohjoismaitten p-kaupungit), mutta Christianian kukka ja hasis valikoima/laatu mun kokemuksen mukaan jopa parempaa kuin useimmissa damin koffareissa. Voi tosin olla että oli tolet kerenny laskee ku tultiin junalla hollannista saksan kautta tanskaan. Toi juna matka siis kesti päiväkausia.
Kuitenkin pidän tosta christiania menosta! Kesällä jengi istu spliffien ja chilumien kanssa siel nurtsilla ja jopa tuli juttelemaan meille suomalaisille niitänäitä. Kun taas Damissa osa koffarin myyjistä ja kaupunginväestä melkeen räki päin naamaa. Tiedän että niitä vituttaa ku turistit ördää jne mutta silti.

Anyway kummatkin todella hienoja paikkoja!

Itseäkin kiinnostais toi Christianin talvi meininki jos vaikka tässä jokupäivä lähtis. Norwegianilla taitaa päästä halvemmalla Helsinki-Köpis kuin VR:llä Helsinki-Tampere :laugh: + että vr on MYÖHÄSSÄ

spude-
Viestit: 10
Liittynyt: 13.1.2012

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja spude- » 5.1.2013 2:31

Onko kukaan tällä hetkellä christianissa? ite menossa helmikuussa ja ajattelin tiedustella mistä parhaat poltot? Hyviä ruokapaikkojakin voi listata jos joku jaksaa.

:pimp:

Haju-Mysteeri
Viestit: 73
Liittynyt: 8.7.2007

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Haju-Mysteeri » 24.2.2013 16:07

http://www.ess.fi/?article=404901


"Kuin Tivoli, mutta aina auki"

Kuva
Christiania on päässyt myös museoon: yksi alkuperäisistä kannabiskojuista on Tanskan kansallismuseossa osana museon perusnäyttelyä Tanskan historiasta.

Arviolta miljoona turistia käy vuosittain Tanskan kuuluisammaksi nähtävyydeksi mainitussa Christianiassa.
Vapaakaupunki on vähän kuin Vatikaani eli kaupunki kaupungin sisällä. Kööpenhaminan keskellä sijaitseva noin 40 hehtaarin suuruinen alue on tosi reilusti rennompi kuin Rooman versio.

Christaniassa on esimerkiksi kannabiksen käyttö laillista. Kovia huumeita ei sallita. Aseet, väkivalta ja yksityisautoilukin on kielletty.

- Ihmiset ajattelevat, että nähtävyytenä Christiania on kuin huvipuisto Tivoli, mutta sillä erotuksella, että tämä on aika auki, pohtii antropologi Irma Clausen, joka on asunut alueella vuodesta 1981. Hän on yksi alkuperäisistä alueen valtaajista.

Christianian kohtalosta on kiistelty vuosia. Sitä on vaadittu suljettavaksi, rakennusliikkeet haluaisivat rakentaa tilalle taloja niille, joilla on varaa maksaa, mutta viime kesänä Tanskan valtio myi koko alueen Christianiaa johtavalle säätiölle.

Vapaakaupungissa pidetään huolta sen asukkaista ja asioista. Sillä on sääntönsä ja päätökset tehdään demokraattisesti. Ja ongelmiin puututaan.

- Jos jollakulla tulee alkoholi- tai huumeongelma tai joku käyttäytyy väkivaltaisesti, me otamme sen yhdessä puheeksi, miettimme syitä ja tarjoamme ratkaisuja, Irma Clausen kertoo.
fnord

Avatar
Haje
Viestit: 122
Liittynyt: 17.10.2012

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Haje » 23.7.2013 12:08

Eilen tormattiin shokeeraavasti Christianiassa pariin suomalaiseen, tuli mieleen etta pyoriikohan ne taalla. :think: Ilmoittautukaa!
Gaze into the fire, into the clouds, and as soon as the inner voices begin to speak ― surrender to them. Don't ask first whether it's permitted, or would please your teachers or father or some god. You will ruin yourself if you do that. - Hesse

Avatar
k8rght
1 tähti
1 tähti
Viestit: 271
Liittynyt: 17.5.2010

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja k8rght » 25.7.2013 0:09

Itse just tänään tulin Köpiksen visiitiltä. Pusher streetin Nemos Kitchen (tjsp) terassilla kuului suomea muutamasta pöydästä. Pajaria poistaessani mua jopa palveltiin suomeksi. Gramman pussi Amnesia hazea 130 DKK eli jotain 17,5 €. Toiselta pöydältä gramma Super Lemon Hazea ja taikakeksi yhteensä 160 DKK eli about 23 €. En ruvennut punnitsemaan pusseja enkä vänkäämään hinnoista. Köpis on makee paikka, kallis kuin mikä, mutta silti.
sä oot kaunis sä oot kaunein kukka maan
niin kaunis ettei sua voi koskaan vastustaa kukaan

Shulmani
Viestit: 30
Liittynyt: 17.2.2013

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Shulmani » 3.11.2013 16:58

Törmättiin kaveriporukalla varmaan samaan suomalaistaustaiseen myyjään pari viikkoa takaperin :D Oli kuulemma syntynyt christianiassa ja asunut oulussa muutaman vuoden tai jotain sinne päin. Saatiin myös suomi alennuksella 100kr 1,5g parasta kukkaa mitä sillä oli myynnissä vaikka lajiketta en nyt muista. Ihan leppoisa paikka vaikka tuntu se originaali hippimeininki olevan vähän kadoksissa. Tai sitten siihen vaikutti se, että oltiin lauantai-iltana paikalla.

Jaarli
Viestit: 75
Liittynyt: 28.11.2013

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Jaarli » 11.1.2014 23:43

Onko kellään kontakteja tuolla Christianian suunnassa?

Olisi tarkoitus kesällä käydä muutaman kaverin kanssa päivä viihtymässä siellä. Olisi hienoa, jos joku pitkän linjan asukas voisi kertoa paikoista, järjestää ehkä ruokailut ja muutkin tarjoilut, tietysti käypää korvausta vastaan ;)

sumppi
Viestit: 233
Liittynyt: 14.4.2008

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja sumppi » 21.1.2014 13:38

Kiinnostaisi tietää kuinka suuri on keskimäärin riski kärähtää virkavallalle, jos poistuu Kristianiasta EU:n puolelle jointti taskussaan? Netistä selviää sen verran, että alueen ulkopuolella on toisinaan tehty ilmeisen satunnaisia henkilöntarkastuksia, mutta onko kukaan forumilainen törmännyt moiseen?

wietlök
Viestit: 220
Liittynyt: 23.5.2008

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja wietlök » 21.1.2014 16:33

Kööpenhaminan kaupunki haluaa laillistaa hashiksen, joten ei pitäisi olla siinä kaupungissa mitään ongelmia.
Christiania ei ole mitenkään EU:n ulkopuolella, ainoastaan iso takapiha missä voi olla vähän chillimmin.

sumppi
Viestit: 233
Liittynyt: 14.4.2008

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja sumppi » 22.1.2014 4:11

wietlök kirjoitti:Kööpenhaminan kaupunki haluaa laillistaa hashiksen, joten ei pitäisi olla siinä kaupungissa mitään ongelmia.
Christiania ei ole mitenkään EU:n ulkopuolella, ainoastaan iso takapiha missä voi olla vähän chillimmin.


Christiania on henkisesti EU:n ulkopuolella ja alueelta poistuttaessa portissa lukee “You are now entering the EU”.

Kööpenhaminassa/Tanskassa jotkut toki haluavat laillistaa hasiksen, mutta tällä hetkellä, kun hasis ei vielä ole laillista, poliisi voi halutessaan valvoa sen hallussapitoa.

Googlella löytyi noin vuoden vanha juttu, jonka mukaan syksyllä 2012 aloitettu kampanja laittoman huumekaupan kitkemiseksi tuotti poliisin mukaan paljon tulosta ja sillä saatiin kiinni paljon hasiksen käyttäjiä ja myyjiä Christianian ulkopuolella (olen sulkenut jo välilehdet enkä jaksa enää kaivella alkuperäistä lähdettä esiin). Moni muukin Christianiasta kertova artikkeli varoittaa, että poliisi voi tehdä ihmisille satunnaisia tarkastuksia alueelta poistumisen jälkeen. Minua kiinnosti nyt nimenomaan se, kuinka usein tai todennäköisesti tällaista tapahtuu ja löytyykö forumilaisilta asiasta omakohtaisia kokemuksia tai luotettavia kuulopuheita. Nettiuttujen antaman mielikuvan perusteella Tanskan poliisi tarvitsee suunnilleen yhtä vähän tai jopa vähemmän syitä henkilöiden tarkastukseen ja pidätykseen kuin suomalainen vastineensa. En nyt väitä, että juttujen takia pitäisi ruveta erityisesti kuumottelemaan, mutta suunnilleen luulen tietäväni, että vaikkapa Amsterdamissa ja Prahassa vastaavia tarkistuksia ei ole tapana tehdä.

Edit: Pistetään nyt vielä video viime kesältä, Roskilde-festivaalien ajalta: http://www.youtube.com/watch?v=Pf6u_4OeI4A

Sombrero
Viestit: 26
Liittynyt: 31.10.2010

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Sombrero » 26.1.2014 22:46

Mä oon pari kertaa käynyt ja reilun kk päästä mut löytää taas istumasta sieltä nemolandin takana olevalta kukkulalta kaboomi huulilla ... asiaan. Itse en ole tuollaisiin tarkastuksiin joutunut, saanut siten ehkä liiankin positiivisen kuvan köpiksen kytistä. Viime syksynä ostettiin seurueen kesken aina loppuillasta keskustaan päin lähdettäessä matkalle hyvä sativajointti. Tietenkään sitä heti siinä porttien edessä sytytetty, mutta EU:n puolella paloi.. Ongelmitta.

sumppi
Viestit: 233
Liittynyt: 14.4.2008

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja sumppi » 19.2.2014 12:15

Kävin tuossa muutama päivä sitten Christianiassa, tässä raporttia tunnelmista.

Saamani vaikutelman mukaan alue oli kooltaan jokseenkin pienempi kuin olin olettanut. Pusher Street löytyi heti kulman takaa alueen sisäänkäynnin jälkeen. Kyseinen kadunpätkä ei ollut sekään kovin pitkä, mutta sen liepeiltä löytyi n. 10-20 myyntipöytää, jotka notkuivat budia ja hasislaattaa. Omasta mielestäni Damissa käyneenä useat myyjät näyttivät täällä hieman luotaantyöntäviltä, kuin karskeilta mafiakarpaaseilta. Jotkut myös juttelivat pitkään tuttujensa tai vakioasiakkaidensa kanssa, enkä viitsinyt tunkea nenääni siihen väliin, vaan jatkoin kiertelyä muiden pöytien luokse.

Valikoima oli joissain kojuissa huomattavan laaja, pöydät tosiaan suorastaan lähes notkuivat isoja säkkejä erilaisia kukintoja. Irtotavaran hintaa ei ollut esillä. Kävi jopa mielessä, että kenties hinta riippuu siitä oletko turisti vai vakioasiakas, tai ostettavasta määrästä. Myynnissä oli myös paljon erilaisia valmiita jointteja (normaalikokoisia ja isompia), jotka oli valmiksi hinnoiteltu n. 40-120 DKK. Riippuen myyntipöydästä voitaisiin sanoa, että tuotevalikoima on yhtä laaja tai laajempi kuin Damin coffareissa.

Ostin leppoisimman näköisiltä pojilta jointin "tanskalaista kukkaa" ja toisen hashista, jotka maksoivat yhteensä n. 12 euroa. Läheisistä matkamuisto- ym. tavaraa myyvistä myyntikojuista olisi saanut ostaa myös piippuja, bongeja, papereita ja paperisia jointtituutteja, mutta lyhyen visiitin takia päädyin ostamaan valmiit jointit enkä irtotavaraa. Myöhempi testaus osoitti, että tanskalaista kukkaa sisältänyt jointti oli melko mieto ja siinä oli mikserinä tosi paljon tupakkaa. Mietoon pilveen silläkin pääsi, mutta vain mietoon. Lähes yhtä halpa hasisjointti olikin jo laadultaan hyvä ja poltin sen useammassa erässä. Kalleimpia kukkajointteja ei tullut testattua, joten en tiedä olisiko niissä kenties ollut mikserinä vähemmän tupakkaa ja sisällä potentimpaa budia, todennäköisesti.

Alueesta muuten voisi sanoa, että käsityökauppojen lisäksi Christianiassa on useita ravintoloita, joista moni ei pienellä kiertelyllä tullut spontaanisti vastaan, vaan ne lymyävät aluetta reunustavien parakkirakennusten sisällä. Kasvisravintolaa näyttivät mainostavan ja Nemolandissa kävin kaljalla. Se on keskeisellä paikalla heti Green Light Districtin vieressä ja sillä on terassi, jolla saa istua ja polttaa ja pelailla erilaisia lautapelejä.

Kun lähtee kävelemään kauemmas Pusher Streetistä, saapuu melko pian paikallisten asuntoalueelle, jossa näkee kaikenlaisia rähjäisiä ja värikkäitä asumuksia. Virallisen tiedon mukaan alueelle on kaksi sisään- ja uloskäyntiä, mutta kierrellessäni kauempana Green Light Districistä huomasin, että ulos Christianiasta pääsee monestakin kulkuaukosta. Jos siis pelkää, että poliisit ovat pääovella kytiksellä, voi muualtakin livahtaa ulos. Itse en tällä käynnillä nähnyt poliiseja missään alueen lähettyvillä.

Syntax
Viestit: 8
Liittynyt: 27.4.2010

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Syntax » 9.4.2014 12:40

Onko kenelläkään kokemuksia Roskilde festivaalista? Mitä oon tutkinu niin siellä palaa ja järjestäjiä ei kiinnosta. Tuumailin hakea cristianiasta hyvän tarjouksen kunnon säkistä ja lähtee festareille :pimp:

Onko kukaan lähdössä roskildeen?

Avatar
laiho
1 tähti
1 tähti
Viestit: 795
Liittynyt: 28.2.2004

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja laiho » 9.4.2014 13:02

Syntax kirjoitti:
Onko kukaan lähdössä roskildeen?


Ei enää. Ravintola Torven reissut aikoinaan oli niin kovia kokemuksia että passaan.

Avatar
weeder
Viestit: 187
Liittynyt: 9.4.2005

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja weeder » 10.4.2014 7:21

Joo sieltä tori kojusta sellanen lihava mafian juoksupojan näkönen nahkatakki tyyppi myi kaikkee kannnabis tuotteita. Olin jo valmiiksi ihan tök tök ku sinne pääsin nii siinä sitten ku tuli oma vuoro jonotettiin ku kesällä jäätelöä tai lihiksiä .Nii kumminkin tuli miun vuoro en osannu heti päättää mitä haluan nii laitto jonon perälle ja tuntu et kaverilla on hirvee kiiree. No sitten ostin jotain indicaisempaa ja jotai tukkapystyyn sativaa. Sativaa poltettuani tunsin huonot vipat koko cristianiasta ja sitten lähdin eväitteni kanssa pois alueelta vihertäviä teitä pitkin kun suomen luonto,.Ei perhana sieltä kiertelin varmaa ympyrää 2tuntia tuli aina ne cristianian aidat vastaan eli olin vähän eksyksissä.

Iski viel yyber kuumotus ku tuntu et ne jotka katteli ketä sinne cristianiaaa meni oli vähä sellai et narkkareita :| sit menin ostaaa snikkerssiä paikallisee kioskii nii sain vaihtorahaa mielestäni liian vähän takas ku en hiffannu et ne kolikot on aika isoja siellä valuuttana. No se käy sitten huutaa miulle :foil: noo siinä sitte totesin että kaikki ok. Ehkä tämän paikan puhe tyyli on vähä sellanen akresiivisen huutava. Ja kukaan ei paikalla olioista ristianiasssa sanonut mitään mutta oli aistittavisssa vhä et mid vid tääl teet. No siitä sai evääät Damiin asti suosittelen jos junalla menee :yes:
Elämästä katoaa se todellinen puoli, jos on sulle kirosana murhe taikka huoli!

ziizus
Viestit: 31
Liittynyt: 4.4.2011

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja ziizus » 22.5.2014 20:13

Onko kukaan hampuuseista ollut juhannuksena kristianiassa?
Jos, niin minkälainen meininki tällöin on ollut ja onko ryysistä jengin suhteen?

Sitten vielä lisäksi, että löytyykö kristianin muurien sisäpuolelta leirintäaluetta tai saako sinne pykätä telttoja suht vapaasti?
Olisi mukavaa saada hieman inffoa kun on suunnitelmissa lähteä juhannuksena piipahtamaan.... :D

Salmiakki
Viestit: 216
Liittynyt: 29.7.2011

Re: Christiania

ViestiKirjoittaja Salmiakki » 23.5.2014 5:39

ziizus kirjoitti:Onko kukaan hampuuseista ollut juhannuksena kristianiassa?
Jos, niin minkälainen meininki tällöin on ollut ja onko ryysistä jengin suhteen?

Sitten vielä lisäksi, että löytyykö kristianin muurien sisäpuolelta leirintäaluetta tai saako sinne pykätä telttoja suht vapaasti?
Olisi mukavaa saada hieman inffoa kun on suunnitelmissa lähteä juhannuksena piipahtamaan.... :D


Mä olen käynyt viimeksi pari vuotta sitten. Sain silloin käsityksen ettei alueella saa enään vapaasti telttailla.
Alueella ei silloin ainakaan leirintäaluetta ollut, jollain tästä ehkä tuoreempaa tietoa.
Alueen asukkailta voi kuitenkin kohteliaasti käydä kysymässä voiko pystyttää teltan heidän tontilleen.

Jussina en ole ollut, mutta uutena vuotena oli ihan tukossa ja kova meno.
Pojat siel paukutteli dynamiittia, hieman kuumotteli kun maa pomppi jalkojen alla.

Taidanpa vähän vilkuilla noita lentoja :) Hyvä paikka menkää käymään.

tervamies
Viestit: 2
Liittynyt: 9.2.2015

christiania

ViestiKirjoittaja tervamies » 1.3.2015 16:41

Onko kukaan ollut christianiassa nykyään. itse olen kesällä menossa kuinka hyvää hasaa siellä on ja onko siellä poltto tarvike kojua josta paperit ja bongit

Avatar
Rösti
Viestit: 14
Liittynyt: 1.11.2010

Re: christiania

ViestiKirjoittaja Rösti » 1.3.2015 16:46

Itse olin 2013 kesällä, löytyi kaikki tarvittava näistä kojuista. Kaikin puolin hyvä mesta, suosittelen. En tiedä tosiaan onko meininki sen jälkeen muuttunut, ei ole sattunut uutisia silmään ainakaan.


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa