Kuva

Amsterdam FAQ

Matkailuaiheista keskustelua hamppuväen näkökulmasta, hamppu muissa maissa
Alueen säännöt
Matkailu
Matkailuosio on tarkoitettu hampuusien matkailukeskustelulle.
Täällä voit jakaa kokemuksia mm. kannabistilanteesta eri maissa ja matkavinkkejä.
Muistathan kuitenkin noudattaa Hamppuforumin sääntöjä!

Huom.! Tarkastathan ennen uuden ketjun tekoa, ettei kyseisestä kohteesta tai aiheesta ole jo olemassa ketjua!
Puuhis
Viestit: 128
Liittynyt: 11.8.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Puuhis » 13.12.2014 2:04

Laitetaas pientä raporttia damista, tänään tuli palattua kotiin damista, 5 päivää ja 4 yötä takana. Tuli yövyttyä Europa 92 hotellissa, aika lähellä vondelparkkia, ihan perus siisti huoneisto, oma baari, ja pieni puutarha, mukavaa henkilökuntaa. 163e kahteen pekkaan momondon kautta, ei paha.

Ensimmäinen mikä pisti silmään ku saapu damiin oli se että ihmiset on tosi hyväntuulisia ja auttavaisia, jopa toiset turistit, liekö pilvellä merkitystä tähän? :wink: Jointtien näky savuavan siellä sun täällä heti jo rautatieasemalla. Toinen oli se että ihmisillä tuntuu olevan kauhee kiire, paikalliset syö ruokansa lennossa ja liikenne on aikamoista, toisena päivänä siihen vilinään jo tosin tottu, ja mitä enemmän oli pilvessä, niin sitä rauhallisemmin sitä osas kulkee ja suunnistaa, eikä ottanu pannuun ne miljoonat polkupyöräilijät ja autot jotka ajelee miten sattuu.

Damissa on tosi paljon nähtävää, ja vaikka en ite mikään kaupunkilomien ystävä sen koommin ookaan, niin kyllä tolla kaupungilla on joku maaginen vetovoima, joka iskee heti ku pääsee koneesta ulos. Tuli valehtelematta käveltyä joka päivä vähintään 25km ja koluttua kaikki pikkukadut läpi, kaverin kans oltiin kahestaan liikeenteessä, ja huomattiin et näkee ja oppii enemmän ku jalkasin kulkee, muutaman kerran oli jalat niin paskana et teki mieli itkee ja hypätä ratikkaan, mut eipä sitä sitten tullu tehtyä.

Mitäs sitten, hmmmm. Oikeestaan kaikki ruoka mitä noista kojuista saa, on helvetin hyviä, kerran sai ainoastaan pettyä ku tuli otettua paljon kehuttuja ranskalaisia, jotka sattu olemaan hieman raakoja, muuten maistu kyllä kaikki ja oli herkullista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla mahdollisimman paljon kaikkia eri ruokalajeja ja leivonnaisia, vie kielen mennessään. :yes:

Ensimmäinen koffari missä tuli käytyä oli 1e Hulp, ehdottomasti matkan kohokohta, samantien ku käveli liikkeeseen sisään niin tuntu olevansa "kotona" :D Tosi mukavaa ja asiantuntevaa henkilökuntaa, hyvää musiikkia, toiset pyyteli ystävällisesti istuun samaan pöytään jne. Ja se vaniljapirtelö mitä sieltä sai, sitä ei voi missata, TAIVAALLISEN hyvää! Tästä mestasta tuli sit otettua myöskin eniten budia matkaan, nää jäi ainakin mieleen, kush mix, ww, enemy of the state, dq (joku queen), strawberry, amnesia, amnesia x g13, casey jones. Hinta laatusuhteeltaan tosi hyvä mesta, esim. 7e ww joka oli tosi tykkiä, täältä mestasta löyty myös matkan kovin lajike, nimittäin amnesia (10e/g), sekä kaveri että ite otettiin tältä lajikkeelta tunti turpaan, oli suoraan sanottuna paska housussa, kun parin kingsize amnesia jopon jälkeen lähti keskustaan ihmisväen keskelle. Ehdottomasti kokeilemisen arvosta, ihan niinkun toi ww:kin, muut ei mitenkään erityisesti jääny mieleen, suht vahvaa polttoo kaikki kuitenkin mitä täältä tuli ostettua. Siellä oli myöskin joku kissa joka pyöriskeli siellä aika savusen näkösenä, tuli naureskeltua sille muutamaan kertaan. :D

Sit tuli käytyä bluebirdissä, jossa oli kanssa tosi letkee meno ja hyvää musiikkia, sieltä tuli napattua 1,2g super silver hazee hintaan 12,50e, kolisi ja kovaa. Lajikevalikoima vähän nihkee, mutta suht edullinen mesta. Kannattaa käydä visiitillä. :)

Prixdamista tuli haettua gramma big buddha berryä, hyvää tavaraa, joskin tää mesta oli aika kallis (no mutta, keskusta) Kolmikerroksinen rakennus missä alhaalla myynti ja 2 seuraavaa kerrosta tarkotettu polttelulle, mukava sisustus, hyvää chillailumusaa, klubimainen olemus, ja ihan helvetisti mustia, siinä kohtaa tulikin käännyttyä ulko-ovee kohti ku tajus olevansa ainut valkonen sälli talossa :D

Muistaakseni kolmessa muussa paikassa tuli noiden lisäks käytyä, mut ei mitään ihmeellistä sanottavaa niistä, yhestä näistä paikoista tuli ostettua mangoo, ja se oli kyllä makunsa ja tuoksun puolesta huumaavaa. :)

Ensikertalaisille vois antaa semmosen ohjeen, että kannattaa suunnitella paikat etukäteen missä käy, ja kantaa karttaa mukana kokoajan, (kartan saa luultavasti jokaisesta hotellista/hostellista) oli suhteellisen vittumaista kävellä central stationilta vondelparkin läheisyyteen 3 tuntia vesisateessa ilman karttaa ekana päivänä ja kysellä muilta turisteilta et voiko ne auttaa. :doh: Ja tosiaan siellä on sit niitä kanaaleita niin paljon, ja samanlaisia rakennuksia että siellä eksyy helposti.

Keskustassa kannattaa olla varuillaan jos siellä pyörii yöaikaan, rautatieasemalta ku lähtee käveleen kohti pääkatua, ja hetken päästä kurvaa oikeelle, niin siellä olevilla pikkukaduilla tuli törmättyä muutamaan tyyppiin jotka huuteli perään ja olis kovasti halunnu myydä jotain muutakin kun pilvee, suurin osa näistä huutelijoista oli mustia tai ulkomaalaisia tyyppejä, kannattaa vaan kävellä ohi eikä ota katsekontaktia niin ei oo mitään hätää.

Diilaajia oli jonkinverran myös punasten lyhtyjen alueella, mut siellä kyllä pyöri niin paljon poliiseja ettei siellä pelätä tarvi. (Ellei sit oo hieman liian tuhdeissa savuissa) sillon saattaa yöaikaan hieman kuumottaa. :foil:

Summasummarum, helvetin huikee reissu ja lähen toistekin! Mutta ens kerralla täytyy suunnitella kohteet tosiaan valmiiks, helpottaa huomattavasti asioita ja säästää aikaa ja rahaa, myöskin käyttörahaa täytyy ottaa enemmän, nyt oli maltillinen 250e budjetti, joka kyllä kaikki palo ilman matkamuistojakin. Lisäks toi 5 päivää oli loppujen lopuks tosi lyhyt aika, aika menee siivillä ku ihmettelee jossain koffarissa ihmisvilinää, polttelee jonaria ja nauttii samalla esim. pirtelöstä :) Enskerralla olis kyllä ihan hyvä hommata se ratikkalippu, ne kun liikkuu siellä kätevästi lähes joka paikkaan. Sen lisäks pitää tutustua seuraavalla kerralla noihin museoihin, niitä on siellä pilvinpimein. Tähän aikaan vuodesta myöskin hieman liian viilee paikka, damissa käy ihan vitullinen tuuli ja saa oikeesti pukeutua lämpimästi et siellä tarkenee.

Nyt täytyy vaan säästää rahaa että pääsee keväällä uusiks, kauhee ikävä nyt jo takasin, ja varsinkin 1e Hulppiin. :/ Huomas kyllä kuinka ankee mesta tää suomi on ku lento oli takasin helsingin päässä, ero on kun yöllä ja päivällä ku vertaa damiin, täällä kaikki kulkee kyrpä otassa, ja siellä taas hymyssäsuin.

Hyviä reissuja teille muillekin, ja muistakaa tosiaan semmonen seikka että hyvin suunniteltu on puoliks tehty. :)

Vielä yks juttu, lähtekää sieltä keskustasta vähän syrjempään niin tulee huomattavasti edullisempia koffareita ja ruokapaikkoja vastaan. :)

densebud
Viestit: 38
Liittynyt: 6.1.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja densebud » 6.1.2015 6:38

Vuonna 2012 tässä ketjussa joku kirjotteli että weedpass tulee käyttöön kesäkuussa 2015. Onko tästä nyt jotain uutta tietoa?

Kun olis ideana että lähtis tänävuonna kahvittelee damiin. :) Ehkä syntymäpäivänä joka on vasta kesäkuun jälkeen. Tässä mietin että pitääkö lähtee aikasemmin pienemmällä budjetilla vaiko myöhemmin suuremmalla. :think:

E: Uskaltauduin viimein rekisteröityy foorumille. Toivottovasti oon tervetullut 8)

Avatar
kriminaal1
Viestit: 511
Liittynyt: 7.8.2010

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja kriminaal1 » 6.1.2015 14:29

densebud kirjoitti:Vuonna 2012 tässä ketjussa joku kirjotteli että weedpass tulee käyttöön kesäkuussa 2015. Onko tästä nyt jotain uutta tietoa?

Kun olis ideana että lähtis tänävuonna kahvittelee damiin. :) Ehkä syntymäpäivänä joka on vasta kesäkuun jälkeen. Tässä mietin että pitääkö lähtee aikasemmin pienemmällä budjetilla vaiko myöhemmin suuremmalla. :think:

E: Uskaltauduin viimein rekisteröityy foorumille. Toivottovasti oon tervetullut 8)


Ei tuu ikinä weedpassia Amsterdamiin, sinne vaan lajikkeita maistelemaan. :)
Tulin juuri muutama päivä sitten sieltä. Lennot olivat vajaa muutama sata, 3 yötä halpamaisessa hostellissa n.130e.
Rahaa neljänä päivänä elämiseen meni noin 500 euroa, siihen sisältyi savut,alkoholit sekä leipomo aamiaiset, että ravintolaillalliset.(Useita grammoja sekä oluita baareista)

Suosittelen the Voyagersin Silver bubblea (lähellä centraal stationia) , saattoi olla henkilökohtainen suosikki tältä matkalta ainakin maun puolesta.

PS. aloittelethan rauhallisesti muutamalla imulla jointista ja odottelet vaikutuksia
nimimerkillä ekat pajautukset damissa aina övereiksi. :laugh:

densebud
Viestit: 38
Liittynyt: 6.1.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja densebud » 7.1.2015 2:20

kriminaal1 kirjoitti:...

.....3 yötä halpamaisessa hostellissa n.130e.
........Suosittelen the Voyagersin Silver bubblea (lähellä centraal stationia) , saattoi olla henkilökohtainen suosikki tältä matkalta ainakin maun puolesta.

PS. aloittelethan rauhallisesti muutamalla imulla jointista ja odottelet vaikutuksia
nimimerkillä ekat pajautukset damissa aina övereiksi. :laugh:


Oliko halpamainen hotelli tuo Voyagers? Ku googlasin paikan ja huomasin että se on samalla hotelli.

Northern lightsia on tullu polteltua paljon, että en ole kumminkaan ihan newbie. Ja överit ei pelota ku en kertaakaan oo vielä niitä saanut. Joten innolla odotan. :wink:

karderi
Viestit: 354
Liittynyt: 23.1.2003

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja karderi » 15.1.2015 4:12

En liity läppään mutta a-damissa maksan joka kerta sen 150-300€ per yö. Nuorempana tuli käytyä niissä leirintäsysteemeissä. Ei enää viitti.

laiskalepponen
Viestit: 21
Liittynyt: 8.11.2014

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja laiskalepponen » 17.1.2015 12:13

densebud kirjoitti:...

Northern lightsia on tullu polteltua paljon, että en ole kumminkaan ihan newbie. Ja överit ei pelota ku en kertaakaan oo vielä niitä saanut. Joten innolla odotan. :wink:


Suosittelen kuitenkin aloittamaan rauhallisesti, itselle ainakin mainitsemasi northern lights on aina ollut aika peruspolttoa, hyvää aina mutta ei koskaan vahvimmasta päästä lajikkeita. Ne ekat savut damissa yleensä vaan pistää aika tutkalle oli sitten millanen toleranssianssi tahansa! :wink: Ensimmäisenä kannattaa suunnata Voyagersiin on ihan 200-300m kävelymatkan päässä centraal stationilta. Ja tosiaan noi Voyagersin poltot ovat aina olleet kaupungin parhaimmasta päästä mm. Kosher Kush ja Lemon Bubble, tulee ikävä niitä makuja... :P Älä pelkää pyytää nähdä ja haistella tuotetta ennen ostoa, hyvissä coffareissa budtenderit kyllä avustaa ja neuvoo valitsemaan sulle sopivan lajikkeen.. Ja vielä sellainen paikallisilta saatu vinkki että kannattaa miettiä maksaako kaikista hienon nimen omaavista poltoista x2 hinnan vrt. ns. peruslajikkeet, laatu on kuitekin yleensä sama ostit sitten 7e tai 16e/grammalta maksavaa lajiketta (paikalliset yleensä ostavat näitä listan halvimpia polttoja).. Toki on hienoa maistella kaikkea erilaista ja uutta mutta monikaan paikka ei kerro siemenlafkaa tai mitään alkuperää ja nimeää tuotteensa naurettavilla nimillä ihan markkinointi kikkana.. :doh:

Pyörän tai skootterin vuokraus on mainio tapa tutkia kaupunkia jos uskaltautuu sinne vilinään, saattaa olla alkuun hieman sekavaa mutta nopeasti siellä oppii mukana menemään. :D Jos jännittää liikaa lähteä liikenteen sekaan kaksipyöräisellä niin kannattaa ottaa yhden tai useamman päivän lippu julkisiin, ei maksa paljoa ja erittäin nopeaa ja helppoa liikkua paikasta toiseen. Halvemmat ja moni paikallisten suosima coffeeshop löytyy hieman syrjässä ydinkeskustan vilinästä.

Yhteenvetona: kannattaa katsoa mitä ostaa ja mistä, vähän lueskella ulkomaalaisilta coffeeshop foorumeilta tietoa etukäteen coffareista, majoituksesta ei kannata mielestäni itseään kipeäksi maksaa koska kaupungissa on niin paljon tehtävää ja nähtävää että hotellissa ei juuri aikaa jää (ainakin useissa dormeissa eli yhteismakuusaleissa on halpaa majoittua ja polttaminen onnistuu vähintään huoneen ikkunasta, jossain on jopa bongeja ja erillinen polttotila), myös mässyt ja ruoka kannattaa ostaa marketeista ne punaisten lyhtyjen safka/mässypaikat on törkyhintasia ja usein näyttää paremmalta kuin maistuu, ravintolassa syöminen on edullista ja leipomoista saa halvalla aamupala tarvikkeet..

LOCCD
Viestit: 5
Liittynyt: 4.10.2014

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja LOCCD » 4.3.2015 7:48

Mitenkäs siementen tuonti amsterdamista? Aiheesta löytyy hieman keskustelua ja laitontahan homma ei ole. Mietin lähinnä sitä että jos Suomen päässä löytyy siemeniä laukusta kirjataanko löydös johonkin epäviralliseen tullin/poliisin listaan vrt tullin avaamat postipaketit->kotietsintä? Olisin tuomassa pienen määrän (3-10) papuja kaverille lomareissulta, mutta perheellisenä miehenä en halua mitään merkintöjä itselleni tällaisten asioiden tiimoilta... läpivalaistaanko laukkuja Suomen päässä reissulta palatessa? Mitenkäs käsimatkatavarat? Mietin onko turvallisempaa vain tilata papuja netistä bulvaanin kautta tms.

Avatar
Musta Hunaja
Viestit: 70
Liittynyt: 22.9.2014

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Musta Hunaja » 9.3.2015 2:00

LOCCD kirjoitti:Mitenkäs siementen tuonti amsterdamista? Aiheesta löytyy hieman keskustelua ja laitontahan homma ei ole. Mietin lähinnä sitä että jos Suomen päässä löytyy siemeniä laukusta kirjataanko löydös johonkin epäviralliseen tullin/poliisin listaan vrt tullin avaamat postipaketit->kotietsintä? Olisin tuomassa pienen määrän (3-10) papuja kaverille lomareissulta, mutta perheellisenä miehenä en halua mitään merkintöjä itselleni tällaisten asioiden tiimoilta... läpivalaistaanko laukkuja Suomen päässä reissulta palatessa? Mitenkäs käsimatkatavarat? Mietin onko turvallisempaa vain tilata papuja netistä bulvaanin kautta tms.

Jos hyviä papuja löytyy, niin pistä postissa bulvaanille. Ei tarvitse itse kuumotella.

sorvari
Viestit: 168
Liittynyt: 23.4.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja sorvari » 29.3.2015 12:07

Hei, onko vaikea postittaa isohkoa pakettia missä olisi erilaisia alkoholi pulloja ja muutama hieno bongi plus muuta tuliaisia. Kysyn siis, että mistä saa laatikon ja tarvittavat pehmusteet ja missä posti, sekä onkohan kallista? :think:

sumppi
Viestit: 233
Liittynyt: 14.4.2008

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja sumppi » 1.4.2015 0:07

Tässä matkaraporttia Amsterdamista:

Kaupunkiin saavutaan aurinkoisena kevätpäivänä. Heti päärautatieasemaa vastapäätä tulee vastaan coffeeshop Voyagers, jonka yhteydessä toimii myös hotelli. Voyagers on paikkana pieni kuten monet muutkin Amsterdamin coffeeshopit. Pajarivalikoima olisi kai ainakin laadullisesti hyvä, mutta paikka on aivan täynnä, joten tänne ei jäädä istuskelemaan. Ilmeisesti monet ostavat täältä reissunsa ensimmäiset poltot, mutta tällä kertaa paikka päätetään skipata kokonaan ja matka jatkuu kohti punaisia lyhtyjä.

Warmoesstraatilla punaisten lyhtyjen alueen läntisellä laidalla vastaan tulee Kokopelli-smartshop, jossa on myynnissä esimerkiksi erilaisia smartdrugeja, psykedeelisiä yrttejä ja tryffeleitä. Täältä ostetaan paperit ja yrttimikseri jointtien käärimistä varten. Käärintänoviiseille on tarjolla jointtien käärimistä helpottava Cone Artist -käärintäkaveri (www.coneartist.com). Kokopellin myyjä on ystävällinen ja heittää mukaan bonukseksi filtertipsejä. Periaatteessa käärintävälineitä saa suoraan monesta coffeeshopista ja useista pienistä minimarketeista, mutta headshopissa palvelu on parempaa ja valikoima usein laajempi kuin kioskeissa.

Warmoesstraatin coffeeshopit ovat päiväsaikaankin ruuhkaisia ja turistien täyttämiä (mm. Baba, Hunter's, Stone's Corner) ja tuttuja aiemmilta reissuilta, joten kulku suuntaa Damrakin yli kohti 420 Cafe -coffaria, joka onkin yllättäen muuttanut muualle entiseltä paikaltaan. Suljetun paikan oveen on laitettu kartta, joka näyttää uuden toimipisteen sijainnin. Kartta on jokseenkin vaikeasti tulkittava ja uusi paikka saattaa sen perusteella olla jossain kaukana tai ainakin monen mutkan takana, joten sinne ei lähdetä vaeltamaan. Myös vastapäinen liiketila, jossa on aiemmin ollut coffeeshop, on jostain syystä kiinni. Damrak-kadun läheltä, pieneltä poikkikadulta löytyy kuitenkin Barraka-niminen coffari, joka näyttää markiiseineen ulospäin lähinnä tavalliselta kahvilalta. Barraka on kaksikerroksinen ja kapea paikka, jonka yläkerrassa on tilaa istuskella. Menu on valikoimaltaan sellainen kuin pitääkin ja listalta valitaan Lemon Haze -sativaa hintaan 11 eur/g. Sitten vain yläkertaan istuskelemaan ja polttelemaan. Penkit ovat hieman kovat mutta tilaa riittää ja seinillä on intiaaniaiheisia mietelausetauluja. Muuhun asiakaskuntaan kuuluu mm. nuoria espanjalaisia tyttöjä ja muutama muu turisti. Lemon Haze osoittautuu erittäin tehokkaaksi ja psykedeeliseksi valinnaksi. Kyseessä on reissun vahvin ja ainoa sativakukinto, joka kurittaa psyykettä sopivasti. Nousuvaiheen jälkeen olon tasaannuttua budin vaikutus on utuinen ja ihmeellinen, mutta ei kuitenkaan erityisen iloinen tai naurattava.

Myöhemmin samana päivänä kulku suuntautuu kohti Kashmir Loungea. Kyseessä on sekä coffeeshop että baari, jotka sijaitsevat lännessä hieman kauempana ydinkeskustasta. Coffeeshop ja lounge ovat toisiaan vastapäätä samalla kadulla. Coffeeshopin laaja menu tekee vaikutuksen ja listalta valitaan Nepal Temple Ball -hasista 12eur/g ja Thai bio -ruohoa 5e/g. Hämärä lounge sopii erityisen hyvin chillailuun ja jumittamiseen. Loungessa on anniskeluoikeudet ja iltaisin siellä soittaa dj. Istuskelu onnistuu miellyttävän pehmeillä sohvilla eikä paikka ole vielä alkuillasta ääriään myöten täynnä. Temple ball -hasis on laadultaan hyvää ja melko jumittavaa. Halpa Thai bio -heinä taas palaa vähän huonosti. Sen savu on hieman kitkerää ja ottaa kurkkuun. Aiemmilla kerroilla muualta hankitut thaiheinät ja jamaikalaiset ovat olleet ihan ok ja sopineet hyvin käärittäviksi raakana, koska ovat mietoa tavaraa.

Seuraava coffeeshop on täällä aiemminkin mainittu 1e Hulp, joka sijaitsee myös ydinkeskustan ulkopuolella. Paikan ruohomenu on kohtuullinen, listalta tarttuu mukaan Intensive Care -indicaa hintaan 7 eur/g. Paikan takaosassa on pieni yläkerta, jossa on parillekymmenelle tilaa istua ja poltella. Tunnelma ja sisustus ovat miellyttäviä ja itämaisia, mutta täälläkin näyttää olevan melko ruuhkaista, joten vapaata tilaa ei löytyisi ainakaan isommalle seurueelle enää alkuillasta kuin hyvällä tuurilla. Intensive Care oli perushyvä 7 euron indica, josta ei jää mitään kovin erityistä mutta ei sen kummemmin pahaakaan sanottavaa.

Seuraavana päivänä vuorossa on coffeeshop Superskunk, joka on lähellä Leidseplein-aukiota Easy Times -coffarin vieressä. Molemmat kahvilat näyttävät hyviltä, mutta valinta kohdistuu tällä kertaa Superskunkiin. Paikka on uusittu ja remontoitu, aiemmin kyseinen mesta on tunnettu nimellä Coffeeshop Tops. Superskunkista poistetaan noin kuuden euron spacecake, johon on leivottu 0,3 grammaa kannabista. Takaosassa on kohtalaisen iso smoking lounge pehmeine sohvineen. Päiväsaikaan täällä on valoisaa ja rauhallista. Tavallinen spacecake ei ole tolehirviölle mikään turhan tehokas, mutta tarjolla on uskaliaimmille myös tuplavahvuisia kakkuja kalliimpaan hintaan.

Kävelyllä Nieuwmarktin ohi tulee vastaan useita eri paikkoja, joista on ensin tarkoitus mennä Coffeeshop Goaan, mutta Goassa vaaditaan ostamaan juomien lisäksi myös kannabistuotteita jos haluaa jäädä istumaan. Listalta löytyy törkyhintaista ruohoa: priimatavara maksaisi 36 euroa kahdelta grammalta. Halvempaakin olisi toki tarjolla, mutta paikan nihkeyden ja riittävän omavaraisuusasteen vuoksi matka jatkuu eteenpäin. En suosittele Goaa kenellekään paikan politiikan ja palveluasenteen takia, vaikka heti kohta sama vaatimus budin ostamisesta tulee muuallakin vastaan.

Vähän matkan päässä etelämpänä ovat vierekkäin Bagheera ja Basjoe, joista valinta kohdistuu ensimmäisenä kohdalle osuvaan Bagheeraan. Eteisaulassa paljastuu, että täältäkin on pakko poistaa pajaria jos haluaa päästä peremmälle istuskelemaan ja chillailemaan. Kompromissina syntyy päätös hankkia gramma Royal Cream -hasista Marokon Rif-vuorilta hintaan 10 e/g. Tämä päätös tulee osoittautumaan erittäinkin kannattavaksi.

Bagheerassa takaosan keskikokoinen polttelulounge on siisti ja paikka on suhteellisen tyhjä tähän aikaan päivästä. Telkkarista näytetään Stingin konserttitaltiointia ja seinällä on pieni akvaario, jossa uiskentelee kultakaloja. Äänimaisema on lievästi psykedeelinen ilmastointilaitteen hurinan vuoksi.

Royal Cream on sativaista ja erittäin miellyttävää hasista ja ilmenee Lemon Hazen ohella reissun parhaimmaksi hankinnaksi. Hasiksen vaikutus on todella hieno ja itämainen, ajatukset muuttuvat koukeroisiksi ja verhoutuvat kuin hienoon silkkiperhosen kutomaan seittiin. Tätä kun tarpeeksi polttaa pääsee unen ja valveen rajamaille ja voi katsella silmät kiinni erilaisia valveunia. Ehdottomasti täyden kympin arvoinen suoritus.

Kolmantena päivänä tulee vierailtua De Pijpissä Albert Cuypstraatin katumarkkinoiden vieressä sijaitsevassa Katsussa. Katsu on hyvin suosittu ja ruuhkainen tähän aikaan päivästä, mutta paikan palvelu ja tunnelma ovat hyvinkin kohdallaan. Menu on paljon kohtuuhintaisempi kuin monessa muussa paikassa, juomatkin ovat vähän halvempia kuin keskustan tuntumassa. Budeja on hienosti esillä baaritiskin lasisen tason alla. Kahvilan takaosasta löytyy vielä vapaata tilaa istuskella ja poltella omia, aiemmin muualta hankittuja tuotteita. Hyvinkin suositeltava paikka, jos sattuu olemaan lähistöllä.

Samalla reissulla De Pijpin alueelle on tarkoitus käydä suositusten perusteella Ibiza -nimisessä coffarissa ja smoking loungessa. Diilerin tiski on sijoitettu eteistilaan ja täälläkin kerrotaan heti ovella, että loungen puolelle ei ole asiaa ellei ensin osta heinää. Tämän takia paikka menee boikottiin ja sen sijaan tulee pistäydyttyä lähettyviltä löytyvässä Blue Sea-nimisessä pienessä kahvilassa, joka on paikallisten suosiman oloinen ja sisustuksellisesti melko kolkko coffari. Koska omat pussit ovat vielä pullollaan, tilattaisiin mieluiten vain kahvia, mutta täälläkin weed menua työnnetään vihjailevasti naaman eteen, joten kahvin kumppaniksi otetaan ilman suurempia suostutteluja valmiiksikääritty jointti, jolla on hintaa vain 2 euroa. Jointti on ok, tosin siinä on käytetty mikserinä runsaasti tupakkaa. Blue Seasta löytyy eräänlainen röökikoppi ja istumapaikkoja riittää vain muutamalle asiakkaalle. Parhaaseen chillailukokemukseen ei näillä puitteilla päästä, mutta hinnat ovat täällä suunnalla selkeästi alhaisemmat kuin keskustassa.

Reissun lopuksi rautatieasemaa kohti mentäessä tulee punaisten lyhtyjen alueella vastaan Red Light Bar-niminen monikerroksinen ja tilava baari, jonka alakerrassa toimii myös coffeeshop. Baarin puolelta saa alkoholia, joten sinne siis oluelle ja polttamaan viimeiset taskun pohjalle jääneet hassikset. Alimman kerroksen coffeeshopin puolella jää kokonaan käymättä. Red Light Bar on selkeästi turistipaikka, mutta keskellä päivää tilaa on mukavasti eivätkä muutamat brittiseurueet aiheuta sen enempää häiriötä.

Ennen poistumista täytyy vielä käydä Feels Good-coffeeshopissa, joka on sekin lyhtyjen alueen laidalla aseman tuntumassa. Tämä paikka on jaettu kolmeen osaan siten, että budtenderillä on oma tiskinsä, keskellä sijaitsee baari ja aivan perällä on smoking room. En mene takuuseen myydäänkö baarissa olutta, mutta koska paikan toiminnot on jaettu teknisesti kolmeen osaan, baarista saattaa voida ostaa tuopin ja viedä sen mukanaan poltteluhuoneeseen. Kuten lähes kaikkialla, täälläkin on tarjolla spacecakeja, valmiiksi käärittyjä jointteja ja kohtuullinen valikoima irtotavaraa. Täällä palaa matkan viimeinen jointti, weed joint röökimikserillä hintaan 3,5 e.

Jostain syystä reissulla tuli vastaan coffeeshopeja, joissa oli tarkoitus vierailla, mutta jotka olivat ilman selitystä suljettuina keskellä päivää. Näihin kuuluivat mm. Tweedy's ja Mellow Yellow. Myös ainakin yksi kolmesta Kandinskysta ja Grasshopper näyttivät olevan kiinni todennäköisesti remontin takia. Useampiakin paikkoja on vuosien varrella lopettanut kokonaan, mutta uusia on avattu ja vanhoja remontoitu. Paikat eivät ihan heti lopu kesken, koska koko kaupungissa coffareita on tällä hetkellä noin 190 kpl. Paikasta toiseen hyppelyä saattaa ehkä hieman hidastaa se, että etenkin turistien suosimilla alueilla osassa paikoista vaaditaan juomien lisäksi polton ostamista. Onneksi tämä ei päde kaikkialla ja kaupungissa on useita sellaisia baarejakin, jotka sallivat omien pajarien polttelun.

NordicSeeds
Viestit: 160
Liittynyt: 24.1.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja NordicSeeds » 1.4.2015 2:58

SUMPIN edelliseen kirjoitukseen tarkennus.

420CAFE EI OLE muuttanut, mutta se aukeaa siinä vanhalla paikalla vasta 18:00, uudet lait, koulu lähellä ilmeisesti.
Se oven kyltti neuvoo vain paikkaan joka on auki myös päivisin.
NordicSeeds Since 2012

densebud
Viestit: 38
Liittynyt: 6.1.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja densebud » 13.5.2015 23:41

kriminaal1 kirjoitti:...

Ei tuu ikinä weedpassia Amsterdamiin, sinne vaan lajikkeita maistelemaan. :)
Tulin juuri muutama päivä sitten sieltä. Lennot olivat vajaa muutama sata, 3 yötä halpamaisessa hostellissa n.130e.
Rahaa neljänä päivänä elämiseen meni noin 500 euroa, siihen sisältyi savut,alkoholit sekä leipomo aamiaiset, että ravintolaillalliset.(Useita grammoja sekä oluita baareista)

Suosittelen the Voyagersin Silver bubblea (lähellä centraal stationia) , saattoi olla henkilökohtainen suosikki tältä matkalta ainakin maun puolesta.

PS. aloittelethan rauhallisesti muutamalla imulla jointista ja odottelet vaikutuksia
nimimerkillä ekat pajautukset damissa aina övereiksi. :laugh:


Hollannissa käyty! :) Damissa en ollut vaan Zwollessa. Matka kesti 2 viikkoa ja tuli polteltuu n. 15gr. Damissakin tuli käytyy, mutta huomasin että Zwollen Coffee Shopeissa paljon parempi palvelu ja hiljasemmat paikat. Överit ei ollut lähelläkään vaikka n. 1.5gr Bubblegum/Silver haze/Kandy kush bluntin poltin yksinään yhteen soittoon. De Tulp ja Het Binnenhof oli IMO mukavimmat paikat. :) Binnenhoffissa 3 kerrosta ja ylimmässä kerroksessa musiikki soi hitusen hiljempaa, tv, isot ikkunat tielle ja tikkataulu. Portaat kylläkin aika kapeet ja muuten hankalat(Ainakin pilvessä)

Kaikkialla oli prerolled jointteja jossa oli tupakkaa seassa. Vaikka netissä lukee kaikkialla että tupakan poltto Coffee Shopeissa kielletty?

NordicSeeds
Viestit: 160
Liittynyt: 24.1.2013

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja NordicSeeds » 14.5.2015 16:59

Koffareissa monessakin ei välitetä, niin kauan kuin virkavalta ei ole paikalla, on sitten poikkeuksia joissa ei hyväksytä ollenkaan.
damissa esim dampkring on sellainen että ovat tarkkoja, muissa ei hirveänä välitetä.
NordicSeeds Since 2012

Avatar
Gugu
Viestit: 1376
Liittynyt: 3.12.2008

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Gugu » 15.5.2015 19:19

Oltiin velipojan kanssa hollannin reissulla (Amsterdam, Rotterdam) 2010 syksyllä niin joka paikassa kyllä blandattiin röökiin joissain paikoissa istuttiin ihan näköetäisyydellä tiskistä eikä kukaan tullut missään paikassa asiasta mainitsemaan.
Anna kaikkien kukkien kukkia!

densebud
Viestit: 38
Liittynyt: 6.1.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja densebud » 17.5.2015 1:31

Zwollessa taas työntekijät tuli pöytien ääreen hoitaa papereita ja polttaa tupakkaa. Samoten monet poltti tiskien takana tupakkaa.

Avatar
kerbiili
1 tähti
1 tähti
Viestit: 843
Liittynyt: 11.7.2012

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja kerbiili » 17.5.2015 9:55

2014 loppuvuodesta kun olin nii ainakin Greenhoussin coffarissa tultiin sanomaan jos joku tupakka aikoi sekaan sotkea. Ja hyvä niin, onhan se hyvän kukan pilaamista ;)
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.

Daenerys
Viestit: 18
Liittynyt: 12.5.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja Daenerys » 13.7.2015 18:22

Tulipahan käytyä itekin reissun päällä täällä niin suloisen viehättävässä kaupungissa. Tuli jotain raapustettua vihkoonkin ylös, koitetaan vääntää nyt tännekin jotain tekstiä..

Ekana mentiin heti Get down to it -nimiseen koffariin, jossa oli hyvin tarkkaavainen budtender. Vähän oltiin savuteltu Icea kotimaassa, jotta saatais tolet kohilleen, mutta silti päätimme aloittaa varman päälle eli tiskin miedointa kukkaa kehiin. Sunshine skunk (sativa) oli ekat poltot. Savut nousi mukavasti kalloon ja oli miellyttävän pirteä ja aktiivinen pilvi. Omassa pikkukuplassa oli hauska olla. Tuosta koffarista vielä sananen eli kyseessä on kohtalaisen iso paikka, josta löytyy biljardipöytä ja jonkun sortin pelimasiinakin. Minimiostos 12€. Ainoa miinus liian kovaa soiva musiikki.

Tuolta ostettiin vielä AK-47 (indica) joka iski heti kiinni, toimii mukavan rennosti. Mietoa iltapolttoa.

Turistirysä Bulldogista mukaan tarttui Super Silver Hazea (sativa). Se oli mielestämme jumittavaa, jonka lisäksi audiovisuaaliset kokemukset voimistuivat. Ehkä jopa vähän eufoorisia piirteitä. Matkakumppani osti vielä valmiiks rullatun White Widown, mutta sen verta ne tolet siinä päivien mittaan nousi, että eipä se enää paljoa jäynäyttäny.

The Noonista haettiin Blueberryä (indica). Tosi mietoa polttoa, teki kropan rennoksi. Selvästi paikallisten mesta, pieni ja intiimi tunnelma.

The Dolphins koffariin eksyttiin sitten jonain päivänä. Täällä oli ehdottomasti ystävällisin palvelu mitä vastaan tuli. Sativana mainostettu Northern Lights oli ekana polttona ja melekosen pehmeät aamusavut tulikin. Vie hiljalleen ja sopii oikein mukavasti rentoon chillailuun vaikkapa Vondelparkissa. Toinen taskuun tarttunut pussukka sisälsi White Dolphin (sativa) nimistä kukkaa ja tämä oli melko outoa polttoa. Aavistuksen jumittavaa ja fyysisiä tuntemuksiakin tuppasi tulemaan.

Matkalla kohti lentokenttää poikettiin vielä jossain punaisten lyhtyjen alueen koffarissa vetämässä kunnon sativapaukut ja taas jakso vetää matkalaukkua! 8)

Tekemistähän Damista löytyy paljon! Ite käytiin mm. eläintarhassa, ostoskaduilla, botskeilemassa ja Vondelparkkia et voi jättää väliin!

Seuraavaa reissua odotellen :mrgreen:

ps. Täällä aikaisemmin mainittu Tweedy oli suljettuna jostain syystä vaikka useamman kerran kävimme katsomassa.

reettaliina
Viestit: 1
Liittynyt: 1.9.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja reettaliina » 1.9.2015 19:40

Tuoreimpia vinkkejä Amsterdamin..?

Lennot varattu kolmen viikon päähän, miehen kanssa ollaan pe-ma. Haluan ehdottomasti hotelliin, mutta hinnat näyttää olevan melko suolaisia... Tarkoitus olisi hotellikin varata vielä ennen lähtöä. Ennen ei ole käyty ja kaupunki on melko iso, joten kaupunginosan valitseminen vaikeaa. Oleellista toki olisi se, että julkiset kulkisi hyvin, alue olisi edullinen ja turvallinen. Mielellään lähellä myös hyviä ruokapaikkoja ja coffee shoppaajan.

Tekemistä ei sen kummemmin ole vielä myöskään suunniteltu. Kiinnostaisi kanaaliveneily mutta onko se turhaa rahastusta vai kannattaako sellaiselle mennä?

kazzak
Viestit: 50
Liittynyt: 8.3.2015

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja kazzak » 7.10.2015 11:15

Se ois damin reissu ens kuussa. :pimp: Mites noiden siementen kanssa on nykyään? 10 vuotta sitten ei ollut ainakaan ongelmaa... repussa oli sucurity check tarra, kun tuli hihnalle ja siemenet repussa myöskin. :) Eikä tullut mitään kotietsintöjä.

brundi
Viestit: 3
Liittynyt: 15.6.2014

Re: Amsterdam FAQ

ViestiKirjoittaja brundi » 11.10.2015 14:13

Voiko ne käännyttää damista takasin, jos on rikosrekisteri? Ei kai?


Palaa sivulle “Matkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa