Kuva

Eduskuntavaalit 2015

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
neural_rust
1 tähti
1 tähti
Viestit: 2926
Liittynyt: 27.5.2008

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja neural_rust » 11.4.2015 23:53

Täältä menee ääni joko IPU:lle tai piraateille, vielä en oo päättänyt. Persut on liikaa kiinni raamatussa, ja noihin muihin vanhoihin on mennyt luottamus täysin..

Piski^
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 228
Liittynyt: 4.1.2006

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Piski^ » 12.4.2015 14:26

oldirty kirjoitti:...
haluaisin kuulla lisää tuosta "Lisäksi olen huolissani Vihreiden edistämästä valvonnan lisäämisestä (gps -seuranta, sormenjälkien rekisteröinti, dna-tunnisteiden kerääminen myös ha-rikollisilta)." Jos sulla olisi linkkiä johonkin missä tästä ollaan vedetty linjavetoja niin tutustuisin niihin mielelläni.


Kiitos että kaivoit esille vihreiden virallisen päihdepoliittisen linjauksen. Eihän tuo varsinaisesti eroa siitä, mitä Piraattien puolueohjelmaan päätyi suuressa puolueohjelmauudistuksessa 2013. Linjaukset on tärkeitä, mutta konkreettiset äänestykset tärkeämpiä.

GPS-valvonnasta: http://www.talouselama.fi/uutiset/oras+ ... s/a2084178
Sormenjälkirekisteristä (J. Kasvi puhui vastaan, äänesti puolesta): http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/ ... n-puolesta

Mitä tulee ha-rikoksesta epäiltyjen dna-tunnisteen rekisteröintiin, niin vaatii vähän kaivamista. Käytännössä asia kuitenkin menee eduskunnan äänestykseen vain jos lakivaliokunnassa on yksikään asiasta eri mieltä. Kyllä, on syytä olla pettynyt demokratiaamme, mutta enemmän saa pettyä siihen, ettei valtaan pääsevillä ole selkärankaa silloin kun pitäisi. Jotain kertoo vihreistä myös tämä viimeisin, jossa Otso käyttää itse heti alussa luettelemiansa taktiikoita (oikeesti?) puolustautuakseen siltä, että huomautimme heidän jälleen kääntäneen takkinsa: http://otsokivekas.fi/2015/03/mita-tapa ... in-kanssa/

RKP:n eduksi sanon liberaaliuden, haitoiksi kielipolitiikan (kulttuuri-imperialismia) ja puolustuspoliittiset linjaukset. Elfgreniä kannattaa äänestää ganja-asiassa, mutta muistaa että suurin este lainsäädännön muuttamiselle Suomessa on Ruotsin valtion vastustus (jota RKP syvällisesti kuuntelee).
-piski-

Liberal
Viestit: 63
Liittynyt: 21.11.2011

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Liberal » 14.4.2015 15:53

Oma ääni on annettu Piraattipuolueelle.

Thomas Elfgren varmasti hyvin varteenotettava ehdokas, mutta Suomen suhteellinen vaalitapa rajaa ko. henkilön valitettavasti pois. Ääni menee kaikille saman listan ehdokkaille, joten riski täysin kelvottoman ehdokkaan tukemisesta on liian suuri. RKP:n liberaalista linjastakin voi olla montaa mieltä kun oikeusministeri Anna-Maija Henriksson ajanut kovalla vimmalla seksin oston kriminalisoivaa lakia ja pakkoruotsin puolesta rummutetaan. Valitettasti tästä porukasta liberaalius on kaukana.

Vihreiden ongelma lähinnä siinä, että ehdokkaiden sisälläkin on paljon hajontaa. Kieltolakifanaatikkoja kun löytyy sieltäkin. Hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi Uudenmaan vaalipiiristä ehdokas Päivi Meros (vihr.). Avoimessa vaalikoneessa kysytty "Pitäisikö kannabis laillistaa?" ja vastaus "Ei. Näillä asioilla ei tule leikkiä!". Tältä porukalta on valitettavasti turha odottaa mitään konkreettista päihdepolitiikkareformia.

Rummutan Piraattipuolueen puolesta, koska se tuntuu olevan ainoa tapa lyödä kapuloita rattaisiin. Toinen vaihtoehto on tietysti äänestää samoja puolueita, jotka ovat nykytilasta vastuussa ja jättää ääni antamatta pienelle puolueelle, koska "ei ne kuitenkaan pääse".

Jättämällä piilevän äänikynnyksen takia äänestämättä esim. Piraattipuoluetta tai Muutosta pelaat juuri niin kuin isot pelurit haluavat sinun tekevän.

Kole
Viestit: 17
Liittynyt: 27.11.2014

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Kole » 14.4.2015 19:51

-WeedDog- kirjoitti:Eilen yleltä seuratessani puolentoista tunnin pienpuolueiden vaalitenttiä ja etenkin Piraattipuolueen TOP5 klikatuinta, niin olisin kyllä osasta huolissani jos päättäisivät maani asioista. Eivätkä kovin hyvää kuvaa kyllä antaneet sellaisille jotka ovat vuosikymmeniä äänestäneet valtapuolueita. Vaikka pitää muistaa että PerSutkin istuivat samaisessa pienpuoluetentissä jokunen aika sitten, eikä siitä oikeastaan ole edes niin kauan aikaa. Nyt ovat kuitenkin 4 suurimman puolueen joukossa.
Ja hyvn todennäköisesti istuvat uudessahallituksessa tänä vuonna.

Mutta mitä piraatteihin tulee, niin ainoa kelpo ehdokas olisi itse puoleensa johtaja (en enää muista edes nimeä).


Et ole ilmeisesti hirveästi tutustunut Piraattien ehdokkaisiin jos pj:tä pidät ainoana "kelpo" ehdokkaana. Kannattaa tsekata mm. Petrus Pennanen. Saattaisit myös yllättyä jos tutustuisit vaaligalleriasta julkisuuteen ponnahtaneeseen Hansi Harjunharjaan tarkemmin. :pimp:

KeijoBanaani
Viestit: 115
Liittynyt: 4.4.2012

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja KeijoBanaani » 15.4.2015 8:04

-WeedDog- kirjoitti:...

No kerroppas minulle ehdokas Piraattipuolueelta Varsinais-Suomen vaalipiiristä ?
Tutustun mielelläni häneen. Helmann on tullut esille ainakin vaalimainoksissa mieleenpainuvimmin mutta mutta ... :think:


Piraattien ehdokkaat Varsinais-Suomesta:

http://piraattipuolue.fi/eduskuntavaali ... nais-suomi

Muista vaalipiireistä:

http://piraattipuolue.fi/eduskuntavaalit-2015

Avatar
Gugu
Viestit: 1376
Liittynyt: 3.12.2008

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Gugu » 15.4.2015 16:24

Ääni meni Piraattipuolueelle ja Johan Kustoselle. Paras valinta Varsinais-Suomen vaalipiiristä... Omasta mielestäni.
Anna kaikkien kukkien kukkia!

Avatar
oinnk
Viestit: 46
Liittynyt: 21.3.2015

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja oinnk » 15.4.2015 18:28

Omakin ääni meni Piraattipuolueelle. Itse tein niin että surffailin piraattipuolueen nettisivuille ja avasin sieltä jokaisen vaalipiirissäni (Uusimaa) olevan ehdokkaan esittelyt ja valitsin ehdokkaan jonka esittelyssä mainittiin eniten asioita joista välitän. Päädyin 26-vuotiaaseen yrittäjään, 132 - Olli Kopakkala. Esittelyssään hän mainitsi mm. poliisien huonoilla perusteilla tehdyt kotietsinnät, yksilönvapauksien ja sananvapauden tärkeyden ja byrokratian vähentämisen. Olen itse opiskelija ja haaveena joskus työskennellä pienessä yrityksessä (ehkä jopa omassa) suunnittelemassa ja tekemässä jotain siistiä 8)

slow life
Viestit: 21
Liittynyt: 26.9.2014

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja slow life » 15.4.2015 19:25

Oma ääni meni vihreille, koska ympäristö on itselle tärkeä. Piraateille kaikki kollektiivinen toiminta tuntuu olevan vierasta ja ympäristön suojelu vaatii kollektiivisia toimia.

Seuraava hallitus tulee olemaan Keskusta-SDP-Kokoomus. Keskusta voittaa vaalit ja sisäpiirin lähteeni tietää, että Sipilä ei voi sietää Perussuomalaisia. Tällöin pohjaksi tulee punamulta ja koska Stubb taas ei varmasti aio jäädä oppositiojohtajaksi, niin Kokoomus tyrkyttää itsensä mukaan, mikä sopii Keskustalle mainiosti, koska seuraavalla hallituskaudella on tulossa niin isoja leikkauksia, että seuraavasta hallituksesta tulee yksi epäsuosituimmista ikinä. Toivon olevani väärässä.

vvihervirta
Viestit: 212
Liittynyt: 31.1.2012

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja vvihervirta » 15.4.2015 20:21

Piraateilla ei varsinaisesti varsinais-suomen vaalipiirissä paljoa hyviä ehdokkaita ollut. Parhaimmat omiin silmiin oli Jetro Vesti ja Toivo Tonta. Molemmilla oli hyvin selkeästi esitetyt tavoitteet. SKP ja varmaan Kalle Niskanen jolla on hyvät perusarvot, aatteet ja tavoitteet. Vihreistä Konsta Weber oli lähimpänä omia ajatuksiani(vaalikone) Sitten kun vielä keksisi että ketä sitä sitten oikein äänestäisi sunnuntaina :think:
Ehei ei se minun ole. Joku ketale varmaan laittoi tämän kannabiksen taskuuni.

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Kippari » 18.4.2015 11:33

Tällainen lista pyöri naamakirjan puolella.
Oma ääneni menee tällä kertaa vihreille.

Lista ehdokkaista, jotka tukevat kannabiksen dekriminalisointia tai sen kaupan vapauttamista:
Mikäli listalta puuttuu sinne kuuluva henkilö, niin kommentoi/lähetä tänne viestiä. Muistakaa jakaa listaa, niin saadaan ehdokkaat kaikkien tietoon.

01 Helsingin vaalipiiri
-Susan Virkkala, Itsenäisyyspuolue Helsingin vaalipiiri #199
-Raoul Plommer, Piraattipuolue, Helsingin vaalipiiri #259
-Otso Kivekäs, Vihreä liitto - Helsingin vaalipiiri #75
-Kirsi Helin, Itsenäisyyspuolue - Helsingin vaalipiiri #181
-Petrus Pennanen, Piraattipuolue Helsingin Vaalipiiri #258
-Matti Aronen, Piraattipuolue, Helsingin vaalipiiri #244
-Lauri Alhojärvi, SKP Helsingin vaalipiiri #112
-Essi Miettinen, Piraattipuolue, Helsingin vaalipiiri #255
-Ville Hautakangas, Piraattipuolue - Helsinki #247
-Satu Immonen, Piraattipuolue, Helsinki #250
-Silvia Modig, Vasemmistoliitto, Helsingin Vaalipiiri #38

02 Uudenmaan vaalipiiri
-Juho Lyytikäinen, Itsenäisyyspuolue Uusimaa #331
-Janne Paalijärvi, Piraattipuolue Uusimaa #142
-Jukka Pehkonen, Itsenäisyyspuolue - Uusimaa #344
-Tapani Karvinen, Piraattipuolue - Uusimaa #130
-Janne Lohilahti, Piraattipuolue, Uusimaa #136
-Mika Letonsaari, Piraattipuolue, Uusimaa #135
-Tere Sammallahti, Piraattipuolue, Uusimaa #146
-Roni Kantola, Piraattipuolue Uusimaa #128
-Sippo Kähmi, SKP - Uusimaa #10
-Petri Kaivanto, Itsenäisyyspuolue, Uusimaa #343
-Eena Värne, Piraattipuolue, Uusimaa #154
-Lennart Sandström, Piraattipuolue Uusimaa #147
-Thomas Elfgren, RKP, Uusimaa #199
-Tiina Sandberg, SKP, Uusimaa, #15
-Rita Dahl, SKP (sit.)

03 Varsinais-Suomen vaalipiiri
-Kalle Niskanen, SKP, Varsinais-Suomi #159
-Joel Vuorio, SKP, Varsinais-Suomi #164
-Matti Sanderson, SKP, Varsinais-Suomi #161
-Sebastian Mäki Piraattipuolue Varsinais-Suomi #9
-Timo Hellman, Piraattipuolue Varsinais-Suomi #5
-Jetro Vesti, Piraattipuolue Varsinais-Suomi #13
-Johan Kustonen, Piraattipuolue, Varsinais-Suomi #7
-Juha Kaartinen, Piraattipuolue Varsinais-Suomi #6
-Toivo Tonta, Piraattipuolue Varsinais-Suomi #11
-Juha Ilari Hämäläinen, IPU, Varsinais-Suomi #110
-Antti Tulonen, Muutos 2011, Varsinais-Suomi, #4.
-Vilhelm Junnila, PS, Varsinais-Suomi #76
-Li Andersson, Vasemmistoliitto, Varsinais-Suomi #134

04 Satakunnan vaalipiiri
-Kristiina Heinonen, Perussuomalaiset - Satakunta #10
-Toni Salomäki, Piraattipuolue - Satakunta #127
-Juho Palmroos, Piraattipuolue Satakunta #126
-Hannu Oksala, Vasemmistoliitto, Satakunta #66
-Jukka J. Rintala, IPU, Satakunta, #82

05 Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri

06 Hämeen vaalipiiri
-Riina Puusaari, Vihreä liitto Hämeen vaalipiiri #58

07 Pirkanmaan vaalipiiri
-Petra Packalén, SKP Pirkanmaa #183
-Julius Sarisalmi, Itsenäisyyspuolue Pirkanmaa #73
-Juhana Suoniemi, Vihreä liitto - Pirkanmaa #171
-Pekka Haavisto, Itsenäisyyspuolue - Pirkanmaa #62
-Anssi Putkonen, Muutos 2011 Pirkanmaa #176
-Mikael Nerve, Piraattipuolue, Pirkanmaa #86
-Mark Stenbäck, Piraattipuolue, Pirkanmaa, #95
-Mika Isomaa, Piraattipuolue, Pirkanmaa #79
-Jarno Yltävä, Piraattipuolue Pirkanmaa #97
-Jarno Luoma-Nirva, Piraattipuolue, Pirkanmaa #83
-Anna Kontula, Vasemmistoliitto, Pirkanmaa #143
-Juho Salo, Piraattipuolue, Pirkanmaa, numero #93

08 Kaakkois-Suomen vaalipiiri
-Satu Vihavainen, Perussuomalaiset - Kaakkois-Suomi #119
-Reima Kuukka, Vihreät Kaakkois-Suomi #141
-Lauri Kosonen, Vihreät Kaakkois-Suomi #140
-Heikki Seila, SDP Kaakkois-Suomi #94
-Mika Byman, Vasemmistoliitto Kaakkois-Suomi #59
-Taneli Hämäläinen, Vasemmistoliitto Kaakkois-Suomi #61
-Kristian Laakso, Itsenäisyyspuolue Kaakkois-Suomi #122
-Mika Aromaa, Piraattipuolue, Kaakkois-Suomi #100

09 Savo-Karjalan vaalipiiri
-Joona Sarisalmi, Itsenäisyyspuolue Savo-Karjala #102
-Elina Hietanen, Vihreä liitto - Savo-Karjala #20
-Mikko Pietarinen, Piraattipuolue Savo-Karjala #36
-Liisa Kylänpää, IPU, Savo-Karjalan vaalipiiri #101

10 Vaasan vaalipiiri
-Marika Miettinen, Piraattipuolue Vaasa #90

11 Keski-Suomen vaalipiiri
-Jonna Purojärvi, Piraattipuolue, Keski-Suomi #118
-Tuomo Lehtinen, Itsenäisyyspuolue Keski-Suomi #123
-Miguel López, SKP, Keski-Suomi #92
-Tero Uuttana, Vihreät, Keski-Suomi #28
-Touko Aalto, Vihreät, Keski-Suomi #16
-Susanna Koistinen, Vasemmistoliitto , Keski-Suomi, #104

12 Oulun vaalipiiri
-Paavo J. Heinonen, Vasemmistoliitto Oulu #133
-Jari-Pekka Kanniainen, Vasemmistoliitto Oulu #139
-Tuukka Koirikivi, SKP - Oulu #27
-Juuso Raitala, Piraattipuolue (sit.), Oulun vaalipiiri #155
-Junes Lokka, Muutos 2011 Oulun vaalipiiri #28
-Arto Hämäläinen, Itsenäisyyspuolue Oulun vaalipiiri #159
-Jari Vanninen, Muutos2011, Oulun vaalipiiri #29

13 Lapin vaalipiiri
-Maria-Riitta Mällinen, SDP - Lappi #8
-Hansi Harjunharja, Piraattipuolue Lappi #52
-Anni Ahlakorpi, Vasemmistoliitto Lappi #16
-Tuukka Kuru, Muutos 2011 Lappi #30
-Olli Markkanen, Piraattipuolue, Lappi #51
-Ville Luotola, Vasemmistoliitto, Lappi #20
-Antti Tarvainen, IPU, Lappi #100
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."

- Milton Friedman

Jazz1
1 tähti
1 tähti
Viestit: 751
Liittynyt: 2.5.2008

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Jazz1 » 18.4.2015 12:01

oinnk kirjoitti:Omakin ääni meni Piraattipuolueelle. Itse tein niin että surffailin piraattipuolueen nettisivuille ja avasin sieltä jokaisen vaalipiirissäni (Uusimaa) olevan ehdokkaan esittelyt ja valitsin ehdokkaan jonka esittelyssä mainittiin eniten asioita joista välitän. Päädyin 26-vuotiaaseen yrittäjään, 132 - Olli Kopakkala. Esittelyssään hän mainitsi mm. poliisien huonoilla perusteilla tehdyt kotietsinnät, yksilönvapauksien ja sananvapauden tärkeyden ja byrokratian vähentämisen. Olen itse opiskelija ja haaveena joskus työskennellä pienessä yrityksessä (ehkä jopa omassa) suunnittelemassa ja tekemässä jotain siistiä 8)



Kovaa työskentelyä omassa firmassa, oman liikeidean kehittämiseksi. Kunnes tulee joku joka varastaa oman lempilapsesi, pöllii idean ja alkaa tehdä massia SINUN ideallasi. Tekijänoikeuslaki alkaa koskettaa sillä sekuntilla kun osuu omalle kohdalle.

Avatar
oldirty
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1666
Liittynyt: 15.5.2006

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja oldirty » 18.4.2015 12:43

Äänestin ennakkoon vihreää tuttua ehdokasta. Toivon kuitenkin myös piraateille menestystä mutta en kuitenkaan tälläkään kertaa ääntäni heille antanut.
the Effects are very strange, and, at first hearing, frightful enough) is very general and frequent: and the Person, from whom I received it, hath made very many Trials of it, on himself, with very good Effect.

Liberal
Viestit: 63
Liittynyt: 21.11.2011

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Liberal » 19.4.2015 7:08

Jazz1 kirjoitti:...


Kovaa työskentelyä omassa firmassa, oman liikeidean kehittämiseksi. Kunnes tulee joku joka varastaa oman lempilapsesi, pöllii idean ja alkaa tehdä massia SINUN ideallasi. Tekijänoikeuslaki alkaa koskettaa sillä sekuntilla kun osuu omalle kohdalle.


Tämä vaikuttaa hieman röllille, mutta vastataan nyt kuitenkin pikaisesti. Tuo on vähintäänkin hassu ajatus, että ideoita voisi omistaa.

Toisekseen PP ei edes aja tekijänoikeuslain poistamista/kumoamista. Puolueohjelmassa http://piraattipuolue.fi/agenda/puolueohjelma vaaditaan ensisijaisesti nykyisen tekijänoikeuslain ylilyöntien poistamista. Pelotteluoikeudeudenkäynnit ja satojentuhansien korvaukset "menetetystä myynnistä" ovat kohtuuttomia. Sinäänsä on kyllä hyvä, että asia tuli esiin. Monilla on edelleen valitettavan suppea ja yksipuolinen käsitys Piraattipuolueesta. Kannattaa selailla puolueohjelmaa.

Koen myös niin, että hamppu itsessään ei ole mikään tärkeä vaaliteema. Päihdepoliittiset linjaukset toimivat kuitenkin hyvänä signaalina; en pysty äänestämään puoluetta, joka kuvittelee aikuisen ihmisen ruumiin kuuluvan valtiolle. Tuohon on pahempaa kuin sosialismi.

Mukavaa sunnuntaita kaikille ja muistakaa käyttää äänioikeuttanne!

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 5808
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 19.4.2015 8:10

Liberal kirjoitti:...

Tämä vaikuttaa hieman röllille, mutta vastataan nyt kuitenkin pikaisesti. Tuo on vähintäänkin hassu ajatus, että ideoita voisi omistaa.


Rakennusliike kilpailuttaa kolmea arkkitehtiä/toimistoa, joista vain yksi ehdotus toteutetaan, eli se mikä ostetaan.
(Samoin toimii asiakas, joka kilpailuttaa mainostoimistojen palveluita tai ideoita, esim kampanjasuunnittelussa tai suoramarkkinoinnissa.)
Myöhemmin rakennusliikkeessä käytetään kahta muuta ideaa/suunnitelmaa, koska nekin olivat yhtä hyviä ja toteuttamiskelpoisia.
Ideoita ja suunnitelmia ei voi raakakopioida suoraan, koska niistä ei ole maksettu.
Pienellä muokkauksella suunnittelutyösi varastetaan maksutta, koska olisi hassua että omistaisit ideasi?
-----
Edit: Entä patentit, niilläkään ei olisi mitään virkaa, koska ovat ideoita?
Viimeksi muokannut Sam 1, 19.4.2015 12:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- I'm here with my friend Mi-se-ry. Tryin' to drown my sorrows with pills and weed -

Humppa
Viestit: 296
Liittynyt: 16.8.2009

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Humppa » 19.4.2015 8:58

slow life kirjoitti:Oma ääni meni vihreille, koska ympäristö on itselle tärkeä. Piraateille kaikki kollektiivinen toiminta tuntuu olevan vierasta ja ympäristön suojelu vaatii kollektiivisia toimia.

Seuraava hallitus tulee olemaan Keskusta-SDP-Kokoomus. Keskusta voittaa vaalit ja sisäpiirin lähteeni tietää, että Sipilä ei voi sietää Perussuomalaisia. Tällöin pohjaksi tulee punamulta ja koska Stubb taas ei varmasti aio jäädä oppositiojohtajaksi, niin Kokoomus tyrkyttää itsensä mukaan, mikä sopii Keskustalle mainiosti, koska seuraavalla hallituskaudella on tulossa niin isoja leikkauksia, että seuraavasta hallituksesta tulee yksi epäsuosituimmista ikinä. Toivon olevani väärässä.


Kok ja Dem ei tule mahtumaan samaan hallitukseen.

Jazz1
1 tähti
1 tähti
Viestit: 751
Liittynyt: 2.5.2008

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Jazz1 » 19.4.2015 12:34

Liberal kirjoitti:...

Tämä vaikuttaa hieman röllille, mutta vastataan nyt kuitenkin pikaisesti. Tuo on vähintäänkin hassu ajatus, että ideoita voisi omistaa.



Hassu on myös ajatus, etteikö aineettomilla asioilla voisi olla arvoa siinä missä muillakin.

Avatar
Kippari
1 tähti
1 tähti
Viestit: 575
Liittynyt: 26.4.2013

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Kippari » 19.4.2015 12:50

Jazz1 kirjoitti:...

Hassu on myös ajatus, etteikö aineettomilla asioilla voisi olla arvoa siinä missä muillakin.


Molemmat näkökulmat ovat per(s)usteltuja eikä asia ole lainkaan mustavalkoinen.

Jonkinlainen tekijänoikeussuoja on kaikkien edun mukaista. Nykyinen tilanne on etenkin kansainvälisellä tasolla mennyt pahasti överiksi - amerikkalainen juristeria on merkittävä yhteiskunnan, kulttuurin, tieteen ja teknologian kehityksen jarru. Nykyisen kaltaiset tekijänoikeuslait suojaavat lähinnä suuryritysten etuja.

Propsit piraateille tekijänoikeusasian esille tuomisesta, vaikka muuten en kyseisestä poppoosta juuri perusta.
"If you look at the drug war from a purely economic point of view, the role of the government is to protect the drug cartel."



- Milton Friedman

Avatar
Vihermies
Viestit: 197
Liittynyt: 14.3.2014

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Vihermies » 19.4.2015 18:22

Täältä ääni Vihreille, Lauri Kososelle. :)

Avatar
Hiisaajahemuli
Viestit: 211
Liittynyt: 11.9.2014

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Hiisaajahemuli » 19.4.2015 23:54

Paskasti kävi, vaikka onneks ees vihreiden kannatus nousi. Heristän nyrkkiä kaikille saamattomille ketkä ei menny äänestämään, jos olisivat äänestäneet muita kuin kolmea eniten ääniä kalastanutta puoluetta! Ja ketkä pellet myöntää auttaneensa Hakkaraisen takas? :point:

Pinerapple
Viestit: 63
Liittynyt: 3.2.2015

Re: Eduskuntavaalit 2015

ViestiKirjoittaja Pinerapple » 20.4.2015 5:09

Hiisaajahemuli kirjoitti:Paskasti kävi, vaikka onneks ees vihreiden kannatus nousi. Heristän nyrkkiä kaikille saamattomille ketkä ei menny äänestämään, jos olisivat äänestäneet muita kuin kolmea eniten ääniä kalastanutta puoluetta! Ja ketkä pellet myöntää auttaneensa Hakkaraisen takas? :point:


Aika paljon kuulee tuota länkytystä tyhjää äänestävistä/äänestämättä jättävistä, mutta kaikki uskottavuus näiltä nyrkin heristäjiltä menee siinä että niin vihasia ollaan vain niille jotka olisi voinut äänestää sitä omaa puoluetta. Ja tätäkin kuulee yksinomaan näiltä pienemmiltä puolueilta. Ollaan vaan niin saatanan persekipeitä kun oma puolue ei pärjää. Että joo, tunkekaa ne nyrkkinne perseeseenne; tyhjää äänestäminen on aivan yhtä validi mielipide kuin mikä tahansa viherpiipertäjä mite ite äänestitte.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: MadDog ja 5 vierailijaa