Kuva

Pienet uutiset 2015

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Marcuz
Viestit: 53
Liittynyt: 12.5.2014

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Marcuz » 29.9.2015 14:26

10 000 dollarin arvosta marihuanaa putosi katosta sisään USA:ssa


Kuva
Salakuljettajien uskotaan pudottaneen lastin vahingossa väärään paikkaan.

Maya Donnelly heräsi Arizonan Nogalesissa aamuvarhain kovaan ääneen, joka muistutti myrskyä. Hän kuitenkin jatkoi uniaan luullen, että kyseessä oli vain alueella tyypillinen monsuunisade.

Aamulla hän havaitsi autokatoksensa katon rikkoutuneen ja maassa katosta pudonneita puunpalasia. Sitten hän löysi suurikokoisen paketin, joka oli kääritty mustaan muoviin.

Paketin sisällä oli noin 12 kiloa marihuanaa, amerikkalaisviranomaisten mukaan noin 10 000 dollarin arvosta. Poliisin mukaan huumausaineiden salakuljettajat todennäköisesti pudottivat paketin lentokoneesta vahingossa Donnellyn pihaan.

- Se päätyi koiramme kodin päälle. Se teki täydellisen ympyrän muotoisen reiän autokatokseemme, Donnelly kuvaili uutistoimisto AP:n mukaan.

Nogales sijaitsee Arizonan osavaltiossa Meksikon ja Yhdysvaltain rajan tuntumassa. Poliisi pyrkii nyt selvittämään, pudotettiinko lasti tavallisesta lentokoneesta vai miehittämättömästä koneesta.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201509 ... 2_ul.shtml
Donnellyn perheen ystävät ovat vitsailleet paljon asiasta ja ihmetelleet, miksei viisihenkinen perhe päättänyt olla hiljaa ja hyötyä asiasta.

- Niin kaikki sanovat. Että miksi soititte 911:een, Maya Donnelly nauroi ja lisäsi, ettei hän olisi voinut pitää asiaa omallatunnollaan, vaikka "olisihan sillä aika monta remonttia maksanut".

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4150
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 2.10.2015 17:48

Metsäpalojen uhreille ilmaista ruohoa

Middletonissa Kaliforniassa metsäpalojen uhreille on tarjolla ilmaista kannabista, kertoo The Huffington Post.

Kaksi lääkekannabiksen myyjää tarjoavat jopa kahdensadan dollarin arvosta marihuanaa niille, joihin alueella riehuvat metsäpalot ovat vaikuttaneet. Yhtiöt tarjoavat ilmaisia tuotteita viidessä eri jakelupisteessä ja tuotteita on tarjolla 7. lokakuuta asti.

Potilailla täytyy tosin olla resepti lääkekannabikseen. Lisäksi heidän kotiosoitteensa tulee löytyä Cobbin, Kelseyvillen, Middletownin tai Hidden Valley Laken alueilta, jossa palot ovat tuntuneet kovimmin.

The Huffington Postin mukaan palot ovat tuhonneet alueella satoja neliökilometrejä metsää sekä lähes kaksituhatta kotia. Metsäpalot ovat myös vaatineet neljän ihmisen hengen.

http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/3 ... sta-ruohoa

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4150
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 3.10.2015 8:02

Tässä on Aarnio-vyyhdin lahjusmopo

Aarnio-vyyhtiin liitetyn KRP:n lahjusmopon uusi omistaja heräsi yöllä siihen, että sängyn päässä seisoi poliiseja.


Rikosylikomisario Jari Aarnion kanssasyytetty "Malmin nainen" yllätti viime viikolla käräjäoikeudessa kertomalla, että keskusrikospoliisi oli lahjonut häntä usein eri tavoin saadakseen hänet todistamaan Aarniota vastaan.

Nainen kertoi saaneensa KRP:ltä monenlaisia etuuksia, muun muassa rahaa ja moposkootterin.

- Yksi aamu skootteri oli pihallani. En nähnyt kuka sen toi, mutta ei ole kovin vaikea päätellä mistä se tuli. (KRP:n) tutkija vei mua väen väkisin rekisteröimään sitä ja ottamaan vakuutuksia siihen. Siitä voi laskea yhteen, että se on hänen tuoma. Tutkijalla oli minulle paperit siihen skootteriin, nainen kertoi.

Sokkiherätys

Nainen sanoi myyneensä poikansa nimissä olleen skootterin pian, mutta hän ei tiennyt mitä kulkupelille lopulta tapahtui. Naisen mukaan hän sai KRP:ltä moitteita skootterin myymisestä.

Ajoneuvorekisterin mukaan omistajanvaihdos tapahtui 14. heinäkuuta tänä vuonna.

Iltalehti löysi Keravalla asuvan miehen, jolle nainen oli lahjaskootterinsa myynyt. Mies sanoo, ettei hänellä ollut mitään tietoa sen myyjästä tai sen taustoista.

- Kaverini oli siinä välittäjänä. Mopo meni pojalleni, hän kertoo.

Vajaa kaksi kuukautta mopokauppojen jälkeen mies perheineen joutui poliisin kanssa tekemisiin sokeeraavalla tavalla.

- Oli lauantai-ilta ja olimme menneet vaimoni kanssa nukkumaan jo yhdeksän jälkeen. Yhtäkkiä heräsin siihen, kun neljä-viisi poliisia seisoi makuuhuoneessa sänkymme päässä.

Mies kertoo, että kutsumattomien vieraitten esittely oli karu:

- Poliisista iltaa! Tultiin tekemään kotietsintää. Pistäkää vaatteita päälle ja tulkaa keittiöön odottamaan.

Mitään ei löytynyt

Tilanne oli absurdi, kuin jostain elokuvasta. Selvittyään ensi järkytyksestä pariskunta puki päälleen, ja poliisit ryhtyivät tekemään kotietsintää.

- He eivät esittäneet minkäänlaista paperia tai perustetta. Puhuivat vain jostain pilvenpolttamisesta ja hajusta rappukäytävässä.

- En kuitenkaan ole ollut tekemisissä noitten asioitten kanssa pariinkymmeneen vuoteen. Tässä talossa asuu lähinnä lapsiperheitä. Se oli täysin tuulesta temmattu peruste, mies sanoo.

Kotietsintää tehneet poliisit olivat miehen mukaan siviiliasuisia. Huoneisto tutkittiin perinpohjaisesti, mutta mitään ei löytynyt.

- He rikkoivat lampunvarjostimen, poistuivat asunnosta ja sanoivat, että paperit tulevat perässä postissa. Tähän päivään mennessä en kuitenkaan ole saanut (poliisilta) mitään postia, mies toteaa.

"Mitä taustalla?"

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että kyseisessä asunnossa on lauantaina 5.9. tehty kotietsintä liittyen epäiltyyn huumausainerikokseen. Jutun tutkinnanjohtaja ei ollut perjantaina tavoitettavissa, joten asiasta ei ollut enempää virallista tietoa saatavissa.

IL:n tietojen mukaan kyseessä olisi ollut epäily huumausaineen käyttörikoksesta, joka on niin sanottu sakkojuttu. Sen perusteella käytettävät pakkokeinot, varsinkin viikonlopun ilta- ja yöaikaan tehdyt kotietsinnät, ovat äärimmäisen poikkeuksellisia.

Tutkinnan lopputulema on tiettävästi se, että epäilylle rikokselle ei saatu mitään näyttöä.

- Olisi mielenkiintoista tietää, kenen aloitteesta tuo isku tehtiin ja mitä sen taustalla oikeasti oli, pakkokeinon kohteeksi joutunut mies pohtii.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100 ... 4_uu.shtml

Avatar
Hatsitatti
Viestit: 591
Liittynyt: 13.2.2012

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Hatsitatti » 9.10.2015 13:35

Roskista yritettiin sytyttää tuleen - tekijän repussa huumeita


Hätäkeskukselta tuli perjantaina poliisipartiolle ilmoitus, jonka mukaan Hyvinkään keskustassa mieshenkilö yrittää sytyttää roska-astiaa tuleen.

Poliisi tavoitti sekavan oloisen miehen, ja hänet tuotiin poliisiasemalle. Hänen hallustaan löytyi repusta noin 20 grammaa hasista.

Miehen epäillään kaupitelleen huumausainetta ja häntä epäillään huumausainerikoksesta.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis ... a-huumeita

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4150
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 9.10.2015 17:47

Uusi ilmiö Pietarsaaressa: kannabiksen poltto levinnyt uskonnolliseenkin yhteisöön

Kannabiksen käyttö on lisääntynyt Pohjanmaalla Pietarsaaren seudulla. Poliisin mukaan uutta on se, että esimerkiksi kymmenkunta lestadiolaisnuorta on jäänyt kiinni kannabiksen poltosta. Se ei ole koko kuva, vaan lisää on poliisin mukaan tulossa tutkintaan.

Vanhempi rikoskonstaapeli Kaj Nyman Pohjanmaan poliisista on huolissaan Pietarsaaren nuorisosta. Kannabiksen poltto on yleistynyt parin viime vuoden aikana varsinkin 18-25 vuotiaiden keskuudessa. Myös alaikäisten määrä on kasvussa. Lestadiolaisnuorten kannabiksen käyttö on uutta, mutta ei hämmästytä poliisia.

– Ongelma löytyy joka paikasta. Lestadiolaisliike on yhteisö, jossa on paljon nuoria ja kannabiksen käyttö leviää helposti kaverilta kaverille.

Poliisi uskoo valtaosan nuorten polttamasta kannabiksesta olevan peräisin kotiviljelmiltä, joita tänäkin vuonna on löydetty 20-30 Pohjanmaan poliisin alueelta.

– On mahdollista, että kannabista myös tuodaan Pietarsaareen, Nyman sanoo.

Poliisi kehottaa vanhempia ottamaan selvää kannabiksesta. Asiasta ei kannata vaieta.

– Lapset ja nuoret usein luulevat, että kannabiksen käytöstä ei ole mitään haittaa. Tarvitaan tietoa ja keskustelua, Nyman korostaa.


http://yle.fi/uutiset/uusi_ilmio_pietar ... on/8368911

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4150
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 10.10.2015 8:08

Chile aikoo sallia lääke-kannabiksen myynnin

Tällä hetkellä kannabista pidetään Chilessä kovana huumeena. Lakimuutos antaisi luvan kannabisjohdannaisten lääkkeiden myyntiin.

Chile suunnittelee lakimuutosta, joka sallisi kannabiskasvista johdettujen lääkeaineiden myynnin. Maan terveysviranomaisten
mukaan lääkekannabiksen myynti edellyttäisi myynnin ja tuotteiden tarkkaa valvontaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Tällä hetkellä Chilessä kannabista pidetään kovan luokan huumeena, ja kasvatuksesta ja myynnistä voidaan tuomita vuosien
vankeuteen. Henkilö voi kuitenkin tuoda ulkomailta kannabisjohdannaista lääkettä itselleen, mikäli hän on anonut ja saanut
luvan julkiselta terveysinstituutiolta.

Viime aikoina Chilessä on keskusteltu vilkkaasti kannabiksen laillistamisesta ja myynnistä. Heinäkuussa maan parlamentin
alahuone hyväksyi lakialoitteen, joka antaisi luvan pitää hallussaan ja kasvattaa pientä määrää kannabista omaan käyttöön.

Muualla Etelä-Amerikassa kannabiksen myynti on ollut sallittua Uruquayssa vuodesta 2013.

http://yle.fi/uutiset/chile_aikoo_salli ... in/8370508

Avatar
kiinnostunut93
Viestit: 94
Liittynyt: 12.10.2014

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja kiinnostunut93 » 10.10.2015 17:05

Poliisi havaitsi uuden ongelman "erityisesti lestadiolaisnuorten keskuudessa"

Kyrkpressen-lehden haastattelema vanhempi rikoskonstaapeli Kaj Nyman sanoo, että huumeidenkäyttö on lisääntynyt Pohjanmaalla Pietarsaaressa.

- Erityisesti lestadiolaisnuorten keskuudessa se on iso ongelma, Nyman kertoo.

Nyman näkee liikkeen rakenteen syynä ongelmaan.

- Lestadiolaisessa liikkeessä noudatetaan vanhaa järjestelmää, jossa ihmisillä ei ole tietoa kannabiksesta. Vaikka liike uudistuu, kukaan tiedä mitä nuorten maailmassa tapahtuu.

jne.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015101020499880_uu.shtml

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4150
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 15.10.2015 11:30

Kannabistutkimus vuosi julkisuuteen: “Laillistamalla yli 200 miljoonan säästöt vuodessa, lisäksi satojen miljoonien verotulot”

Kannabiksen laillistamisessa Britannia voisi säästää vuositasolla 200 miljoonaa puntaa, kirjoittaa sikäläinen Metro-lehti.

Liberaalidemokraattien hallitusta varten teettämä tutkimus on vuotanut julkisuuteen, ja luku esiintyy siinä erilaisten poliisi- ja oikeustoimien kustannussäästöinä.

Laillistamisesta voisi koitua myös satojen miljoonien verotulohyödyt.

Britannialla on valtionvelkaa 90 miljardia ja liberaalidemokraatit nähtävästi ovat sitä mieltä, että että säädellyillä, valvotuilla ja laillistetuilla kannabismarkkinoilla voisi olla osansa tämän velan kuromisessa.

Briteissä kannabista on kokeillut 2,2 miljoonaa henkilöä aikuisikäisistä. Sitä poltettiin yli 200 tonnia vuoden aikana.

Teetettyä tutkimusta ei koskaan ole virallisesti julkistettu.

http://www.como.fi/uutiset/britannian-k ... verotulot/

Finnish Herbsman
Viestit: 114
Liittynyt: 27.3.2015

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Finnish Herbsman » 16.10.2015 7:00

Kroatia salli lääkekannabiksen myymisen ja käytön
ULKOMAAT 15.10.2015 22:30

Kroatia päätti torstaina sallia lääkekannabiksen myymisen ja käytön, kertoo uutistoimisto AFP.

Lääkärit voivat määrätä kannabinoideja sisältäviä lääkkeitä kivunlievitykseen muun muassa syöpä-, epilepsia- ja MS-tapauksissa. Reseptin voi määrätä korkeintaan kuukauden ajaksi, eikä määrättävä lääkemäärä saa ylittää 7,5 grammaa.

Muut kannabistuotteet ovat yhä laittomia Kroatiassa.

Kysymys lääkekannabiksen laillistamisesta nousi Kroatiassa poliittiseksi kysymykseksi vuosi sitten, kun MS-tautia sairastava Huanito Luksetic pidätettiin kannabiksen viljelystä puutarhassaan Rijekan kaupungissa.

37-vuotias Luksetic kertoi kasvattaneensa kannabista valmistaakseen kannabisöljyä helpottaakseen sairaudestaan johtuvia oireita. Poliisi oli takavarikoinut häneltä 20 kiloa marijuanaa.

Lukseticin tapauksen jälkeen joukko lääkärijärjestöjä ja potilaita alkoi puhua lääkekannabiksen laillistamisen puolesta.

Suomessa lääkevirasto Fimea myönsi vuonna 2012 myyntiluvan kannabinoideja sisältävälle Sativex-suusumutteelle. Sitä käytetään lihasjäykkyyden hoitoon MS-taudissa. Sativexin lisäksi Suomessa on voinut hakea Fimealta erityislupaa muiden kannabisvalmisteiden lääkekäyttöön.

Fimeassa erityislupahakemuksia on käsitelty vuosittain noin 60.

Lääkekannabiksen käyttäjien yhdistys arvioi keväällä, että Suomessa on runsaat 200 lääkekannabiksen käyttäjää, joista valtaosa käyttää kannabiksen kukintoja.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305993273821

Avatar
300lbs niggerfaggot
1 tähti
1 tähti
Viestit: 1517
Liittynyt: 16.5.2012

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja 300lbs niggerfaggot » 18.10.2015 0:25

Australia laillistamassa kannabiksen kasvattamisen lääkkeeksi

17.10.2015 05:39 (17.10.2015 06:37)

Australia aikoo laillistaa lääkkeeksi tarkoitetun kannabiksen kasvattamisen. Lääkekannabiksesta saavat apua erityisesti kroonisista kivuista kärsivät.

Australian terveysministerin Sussan Leyn mukaan Australia suunnittelee nyt lisenssijärjestelmää, jonka puitteissa kannabiksen kasvattaminen ja myynti lääkkeeksi ja tutkimustarkoituksiin olisi mahdollista.

Leyn mukaan monet vakavasti sairaat ihmiset ovat tähän asti joutuneet hankkimaan kannabista laittomin keinoin lievittääkseen kipujaan.

- Heidän takiaan on tärkeä varmistaa, että takaamme turvallisen, laillisen ja varman kanavan lääkekannabiksen hankkimiseen, ministeri sanoi.

Lääkekannabista saadakseen potilaalla tulee olla resepti lääkäriltä. Australia ei Leyn mukaan aio laillistaa kannabiksen käyttöä päihteenä.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulko ... si/2151743
Peili ja tinapaperi reunoilla jos vaikka valonsaanti paranis.

Sam 1
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 4150
Liittynyt: 26.7.2008

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Sam 1 » 18.10.2015 22:23

Pariisissa takavarikoitiin 15 miljoonan euron arvosta kannabista

Kolmeen pysäköityyn ajoneuvoon oli piilotettu peräti seitsemän tonnia kannabista

Ranskan tulliviranomaiset ovat takavarikoineet yli seitsemän tonnia kannabista, jotka löytyivät kolmeen eri autoon pakattuina äveriäältä alueelta kaupungin keskustasta. Kyseessä on ilmeisesti kaupungin historian suurin kannabistakavarikko.

Huumausaineet löydettiin sunnuntain vastaisena yönä Pariisin 16. kaupunginosasta. Tulliviranomaiset olivat tutkineet tapausta viikkojen ajan.

- Huumeet löytyivät bulevardille pysäköidyistä tyhjistä ajoneuvoista, jotka selvästi toimivat väliaikaisina ja liikkuvina säilytyspaikkoina, Ranskan valtiovarainministeri Michel Sapin sanoi lausunnossaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

7,1 tonnia kannabista oli sullottu säkeissä autojen tavaratiloihin. Aineen arvo olisi ollut katukaupassa ainakin 15 miljoonaa euroa. Toistaiseksi ketään ei ole pidätetty.

Kannabis on Euroopan käytetyin huumausaine ja varsin suosittu Ranskassa. Viranomaisten arvion mukaan Ranskassa kulutetaan noin 300 tonnia kannabista joka vuosi.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201510 ... 2_ul.shtml

Finnish Herbsman
Viestit: 114
Liittynyt: 27.3.2015

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja Finnish Herbsman » 20.10.2015 7:58

Nuorista yhä useampi on alkoholin ja kannabiksen sekakäyttäjä – ammattilaiset eivät tunnista viihdekäyttäjiä
KOTIMAA 19.10.2015 17:09
Satu Vasantola HELSINGIN SANOMAT

Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden sekakäyttö yleistyy, arvioivat asiantuntijat. Sekakäyttö on yleistä nuorilla aikuisilla, erityisesti miehillä.

Tarkkoja lukuja käyttäjien määrästä ei ole, joten arvio kasvusta perustuu väestökyselyihin, asiantuntijoiden arvioihin ja kannabiksen käytön lisääntymiseen.

"Kyllä käsitys on se, että sekakäyttö on lisääntynyt", sanoo tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL).

Käyttö on yleisintä 25–34-vuotiaiden keskuudessa. Sen ikäisistä miehistä 15 prosenttia kertoi vuonna 2011 julkaistussa väestötutkimuksessa käyttävänsä eri aineita sekaisin.

Viime vuonna tehty THL:n huumekysely puolestaan kertoo, että kannabiksen käyttö on lisääntynyt. Se viittaa myös sekakäytön yleistymiseen, sillä oluen ja kannabiksen yhteiskäyttö on tavallista.

"Kannabiksen käytön lisääntyminen vaikuttaa tähän. Nykyisin ei välttämättä tehdä rajaa laillisten ja laittomien päihteiden välillä, vaan sekoitellaan niitä keskenään."

Sekakäyttö on yleistä myös niin kutsutuilla viihdekäyttäjillä, jotka käyttävät esimerkiksi alkoholia ja kannabista yhdessä, mutta vain viikonloppuisin tai silloin tällöin. Nämä käyttäjät on unohdettu sekä päihdehoidossa että ennaltaehkäisyssä, todetaan tuoreessa suomalaistutkimuksessa, jossa haastateltiin sekä käyttäjiä että terveydenhuollon ammattilaisia.

THL:n ja Lapin yliopiston yhteistutkimuksessa kävi ilmi, että ammattilaisten käsitys sekakäytöstä on osittain vanhentunut. Kun ammattilaiset puhuivat sekakäyttäjistä, he viittasivat ongelmakäyttäjiin. Sekakäyttö-termi toi useimpien ammattilaisten mieleen pitkään huumeita käyttäneen, pahasti aineista riippuvaisen narkomaanin, vaikka viihdekäyttäjiä on selvästi enemmän.

Hakkaraisen mukaan viihdekäyttäjien unohtaminen voi olla ongelmallista, sillä jos sekakäyttöä ei tunnisteta, ihmisille ei myöskään tulla kertoneeksi sekakäytön riskeistä.

"Jos henkilö kertoo käyttävänsä kannabista, hänelle puhutaan vain kannabiksen käytön riskeistä. Sekakäyttö unohdetaan, vaikka useimmilla kannabiksen käyttäjillä myös alkoholinkulutuksen riskirajat ylittyvät. Vain harva käyttää kannabista alkoholin korvikkeena. Päinvastoin, taustalla on usein myös runsasta alkoholinkäyttöä."

Tutkimuksessa kävi ilmi, että useita aineita käyttävät viihdekäyttäjät osaavat mielestään tunnistaa riskit ja pystyvät välttämään niitä.

Hakkarainen ei ole tästä täysin vakuuttunut.

"Eri aineiden ristikkäisvaikutukset voivat yllättää kokeneenkin käyttäjän. Voi olla, että aiemmalla käyttökerralla ongelmia ei ole tullut, mutta seuraavalla kerralla käytetäänkin alkoholia enemmän, joten vaikutuksetkin ovat erilaiset."

Hakkaraisen mukaan monet eri päihteitä yhdessä käyttävät uskovat, että eri aineilla voi kumota tai vähentää toisten aineiden vaikutuksia. Esimerkiksi piristäviä huumeita, kuten amfetamiinia, käytetään usein muutaman päivän tai ehkä viikon ajan. Sen jälkeen käyttö lopetetaan käyttämällä rauhoittavia aineita.

"Monet käyttäjät ajattelevat, että 'minä tunnen ja osaan nämä jutut', mutta ei se valitettavasti ole niin yksinkertaista."

Hakkaraisen mukaan käyttäjiä olisi syytä varoittaa ainakin erityisen vaarallisista yhdistelmistä. Sellainen on esimerkiksi buprenorfiinin, alkoholin ja rauhoittavien bentsodiatsepiinien yhdistelmä.

"Buprenorfiinin ei yksin pitäisi olla tappava, mutta sen käyttö yhdessä alkoholin tai rauhoittavien lääkkeiden kanssa voi johtaa jopa kuolemaan", Hakkarainen sanoo.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1445223385667

charasmies
Viestit: 4
Liittynyt: 30.3.2015

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja charasmies » 20.10.2015 22:23

Harvinainen tuomio Oulussa – ham­pun­sie­me­nien ostaminen oli huu­mausai­ne­ri­kok­sen valmistelua

Oulun käräjäoikeus antoi maanantaina harvinaisen tuomion huumausainerikoksen valmistelusta.

Mies oli tuonut maahan hampunsiemeniä viljelläkseen hamppua huumausaineena. Alankomaista tulleessa postilähetyksessä oli mukana miehelle kuuluva takki, jonka taskusta löytyi 530 hampunsiementä sisältänyt pussi. Postilähetyksessä oli myös yhteensä 92 myyntipakkauksiin pakattua hampunsiementä kasvatusalustoineen.

Miehen lähetys jäi kiinni tullissa, joka takavarikoi siemenet. Mies tuomittiin kolmen kuukauden vankeustuomioon, mutta vankeuden sijasta hänelle tuomittiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Harvinainen rikos

Huumausainerikoksen valmistelu on poliisiammattikorkeakoulun tilaston mukaan harvinainen rikos. Vuodesta 2010 tämän vuoden syyskuuhun asti koko maassa on ilmoitettu 129 kappaletta.

Oulussa tänä aikana ilmoituksia on tullut viisi. Kuluneen vuoden tammi-syyskuun aikana ilmoituksia ei ole tullut yhtään. Lapissa ilmoituksia on tullut kaksi vuosina 2010-2015. Eniten huumausainerikoksen valmistelusta on tehty ilmoituksia Länsi-Uusimaalla, missä ilmoituksia on tehty yhteensä 36.

Rikoslain mukaan huumausainerikoksen valmistelusta on kyse, kun henkilö valmistaa, tuo maahan, hankkii tai vastaanottaa rikoksen tekemiseen soveltuvan välineen, tarvikkeen tai aineen.

Henkilöllä katsotaan olevan pyrkimys tehdä huumausainerikos, kuten valmistaa huumausainetta.

Huumausainerikoksen valmistelusta voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/harvi ... ua/709954/

charasmies
Viestit: 4
Liittynyt: 30.3.2015

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja charasmies » 20.10.2015 22:29

Paljastiko miljardööri uutispommin? – ”Maailman maita kehotetaan dekriminalisoimaan huumeet”

Miljardööri, yrittäjä Richard Branson on paljastanut Virgin-yhtiönsä nettisivuilla nähneensä YK-järjestö Undocin raportin, jossa esitetään täyskäännöstä huumepolitiikkaan ympäri maailmaa.

Branson kertoo näheensä dokumentin, jossa Undoc suunnittelee ”suosittelevansa hallituksille ympäri maailmaa huumeiden käytön ja hallussapidon dekriminalisointia”, Branson kertoo. Dekriminalisoinnin myötä huumeiden käytöstä ja hallussapidosta ei määrättäisi rikosoikeudellista rangaistusta.

Bransonin mukaan suunnanmuutos on hyvä. Hän kertoo olleensa jo vuosien ajan sitä mieltä, että yksityishenkilöiden huumeiden käytön pitäisi olla terveysasia, ei rikosasia.

- Ihmiset, jotka kamppailevat huumeriippuvuuden kanssa, ansaitsevat pääsyn hoitoon, ei vankilan selliin, Branson kirjoittaa.

YK:n Undoc on ehtinyt lausua, että Bransonin paljastama asiakirja ei ole virallinen eikä lopullinen eikä edusta järjestön kantaa. Järjestö ei kuitenkaan kiistä Bransonin väitteitä.

Branson ilmoittaa julkistaneensa tietojaan siitä syystä, että hän pelkää YK:n taipuvan hallitusten painostuksen alla ja muuttavan kantojaan. YK kiistää, että sitä olisi painostettu.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/128568 ... alisoimaan

Avatar
kiinnostunut93
Viestit: 94
Liittynyt: 12.10.2014

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja kiinnostunut93 » 3.11.2015 0:12

Kerrankin positiivista tietoa iltalehdessä :mrgreen:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110220599133_uu.shtml

Kannabis auttoi pois lääkehelvetistä

"Maanantai 2.11.2015 klo 03.59
Janne Silvo, 41, käyttää lääkekannabista erityisluvalla kivunhoitoon.

Aiemmin hän joutui taistelemaan vuosikymmeniä sietämättömien leikkauskipujen kanssa. Silvo törmää kuitenkin jatkuvasti ennakkoluuloihin, että hän on laiska pössyttelijä.

"Teille on myönnetty erityislupa lääkekannabiksen käyttöön."

Janne Silvo ryntää Turun Linnan apteekkiin hakemaan Hollannista saapunutta lähetystä. Nyt YouTuben-opastusvideoiden katsomiselle tulee vihdoin käyttöä. Silvo höyrystää lääkekannabiksen 190 asteeseen ja siirtää sen läpinäkyvään muovipussiin. Säheltämisen jälkeen Silvo onnistuu saamaan höyryn venttiiliin.

Venttiili suuhun ja syvä henkäys. Ensimmäinen henkäys.

- Olin pää pyörällä. Olin jo niin turtunut krooniseen kipuun, etten edes tiennyt, miltä kivuton olotila tuntuu. Yhtäkkiä kipu oli poissa.

Aluksi olo on pöhnäinen, mutta se tasoittuu vähitellen.

- Olo oli epätodellinen. Tajusin, että voisin ehkä oikeasti elää ilman kipuja. Että voisin vielä joskus päästä eroon lääkehelvetistä."

Hyväksytkö lääkekannabiksen?

94%
6%
Ääniä 12436

James Potkukelkka
Viestit: 88
Liittynyt: 19.8.2007

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja James Potkukelkka » 3.11.2015 15:16

Kotimaa 3.11.2015 klo 14:29

Huumeiden käyttöä kitketään täsmätiedolla: "Nuori voi ajatella, että kannabis ei ole mitään"
Viime vuonna huumekuolemia ja jättimäisen lääketakavarikon kokenut Ylivieska jakaa nyt huumetietoisuutta alueen asukkaille. Kaupungissa on liikkunut viime aikoina myös kannabista, mistä järjestetään tiistaina vanhemmille ja opiskelijoille luento.

Koko koulu kasvattaa -työryhmä sai idean Kannabis ilmiönä -luennosta jo aiemmin, mutta pari viikkoa sitten kantautuneet tiedot Pietarsaaresta vahvistivat tilaisuuden tärkeyttä.

– Pietarsaaressa huumeiden käyttö vaikuttaa lisääntyneen. Ylivieskan huumerikosten määrästä kuultaneen illan tilaisuudessa, kertoo työryhmän puheenjohtaja Seija Pulli-Marjakangas.

Viime vuonna poliisi teki Ylivieskan seudulla kaikkien aikojen lääketakavarikon. Lääkeaineiden lisäksi alueella on liikkunut kannabiksen ohella myös amfetamiinia.

Kovien huumeiden vaaroista Ylivieskassa on luennoitu aiemminkin, nyt koettiin tärkeäksi kannabis.

– Nuori voi ajatella, että kannabis ei ole paljon mitään. Mutta joillekin sähkötupakkakin voi olla väylä huumeisiin, kertoo Pulli-Marjakangas.

Tiistai-illan luentoon Jokirannan koululle on tullut jo ennakkoilmoittautuneita. Luennolle pääsee myös suoraan, ilman erillistä ilmoittautumista.

Nuori voi ajatella, että kannabis ei ole paljon mitään. Mutta joillekin sähkötupakkakin voi olla väylä huumeisiin. – Seija Pulli-Marjakangas, puheenjohtaja

Huumeluennot eivät ole pelkästään ammattilaisille, vaan kaikille. Niihin toivotaan runsaasti sekä nuorten vanhempia, mutta myös opiskelijoiden ja lasten parissa työskenteleviä.

– Tässä annetaan myös eväitä tunnistaa käytön merkkejä.

Koko kaupunki kasvattaa -toiminnalla on Ylivieskassa pitkät perinteet. Se alkoi jo vuonna 1998.

Työryhmä on moniammatillinen. Kaupungilta mukana on nuoriso-, koulu-, kirjasto-, liikunta- ja kulttuuritoimi sekä musiikki- ja kansalaisopisto. Lisäksi toiminnassa on Ylivieskan seurakunta, poliisi sekä peruspalvelukuntayhtymä Kallio.

Tällä viikolla koko maassa vietetään ehkäisevän päihdetyön viikkoa.

http://yle.fi/uutiset/huumeiden_kayttoa ... an/8427323

Jos on Ylivieskasta porukkaa, niin käykäähän tilaisuudessa ja mielellään nauhoittakaa tapahtuma.
Poltinko todisteet?

Avatar
laiho
1 tähti
1 tähti
Viestit: 798
Liittynyt: 28.2.2004

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja laiho » 5.11.2015 22:53

Ex-kaupunginvaltuutettu sai syytteen hampunviljelystä - sato lähinnä omaan käyttöön

Lahden entinen kaupunginvaltuutettu Juha Ravalt sai tiistaina syytteen huumausainerikoksesta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan hän on viljellyt toisen lahtelaismiehen kanssa neljää kannabiskasvia lahtelaisessa kerrostaloasunnossa joulukuussa 2014 ja tammikuussa 2015. Sato oli tarkoitettu pääosin omaan käyttöön.

Ravalt on esitutkinnassa myöntänyt viljelyn. Syytteen mukaan Ravalt on myös itse käyttänyt marihuanaa.

Syyttäjä vaatii Ravaltille 50 päiväsakkoa. Jutun pääsyytetylle, 43-vuotiaalle lahtelaismiehelle, vaaditaan vähintään kahden vuoden ja kolmen kuukauden pituista vankeutta.

Kokonaisuudessa on seitsemän syytettyä, kuusi miestä ja yksi nainen. Jutussa käsitellään viittä kotikasvattamoa Lahdessa, Hollolassa ja Hämeenkoskella. Suurimmassa kasvattamossa Hollolassa oli syyttäjän mukaan yli sata kannabiskasvia.

Pääsyytetyiltä vaaditaan valtiolle yli 17 000 euron rikoshyötyä.

Cannonball-jäsenyydestään tunnetuksi tullut Juha Ravalt sai maanantaina eron kaupunginvaltuustosta. Päätöksen valitusaika on vielä kesken.

Muokattu kello 19.18., jutun pääsyytetylle vaadittu vankeustuomio lyheni iltapäivän käsittelyssä vuodella.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/ ... n?ref=luem

e; lisättäköön että jutusta saa käsityksen että pääsyytetty pääsee nyt vuodella ja kolmella kuukaudella. Syyttäjä haki siis 3 vuotta 3kk ja vuodella lyheni.
Eli toi kaksi ja risat tulee paskimmassa tapauksessa.
-Zlatan on vain ihminen. Samalla lailla kuin valkohai on vain kala.-

nubi
Viestit: 42
Liittynyt: 8.12.2013

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja nubi » 8.11.2015 3:17

Hillary Clinton vetosi vähemmän vaarallisen marihuanan puolesta.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/cl ... uana-43013
ettei nyt olis kyseessä epätoivoinen äänien kalastelu

densebud
Viestit: 38
Liittynyt: 6.1.2015

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja densebud » 10.11.2015 2:35

http://yle.fi/uutiset/paihdetyontekija_ ... li/8437791

Päihdetyöntekijä: Harhaluulot ruokkivat kannabiksen suosiota nuorissa – Kuopiossakin pian yhtä suosittua kuin alkoholi
Kannabiksen käyttö nuorten keskuudessa lisääntyy. Viranomaisten mukaan myytit pilven vaarattomuudesta ja luonnonmukaisuudesta ovat osasyitä ilmiöön


Viranomaiset ja päihdetyöntekijät ovat huolissaan nuorten asenteiden muuttumisesta myönteisemmäksi kannabiksen suhteen. Rikoskomisario Aku Uusitalo Itä-Suomen poliisista sanoo nuorten lähes vähättelevän kannabiksen pitämistä huumeena.

– Kannabista pidetään hyvänä päihteenä sen päihdeominaisuuksien vuoksi ymmärtämättä, millaisia pitkäaikaisvaikutuksia käytöllä on, Uusitalo sanoo.

Kuopion kaupungin lastensuojelupäällikkö Marketta Kolari sanoo nuorten pitävän kannabista alkoholia vaarattomampana. Nuorten keskuudessa alkoholi on edelleen yleisin päihde, mutta kannabis on kivunnut hiljalleen rinnalle, molemmat haastatellut sanovat.

– Nuorten voi olla jopa helpompi hankkia kannabista kuin alkoholia, Uusitalo sanoo.

Hän myös sanoo kannabiksen olevan hintansa puolesta nuorten hankittavissa.


Vaarattomuuden myytinmurtajat

Kun Kuopion Seudun Päihdepalvelusäätiö on mukana nuorille suunnatuissa tapahtumissa, esitepöydästä häviävät nopeimmin kannabiksesta kertovat tietoiskut, kertoo säätiön sosiaalityöntekijä Heidi Komulainen.

Kannabiksesta elää myyttejä, jotka eivät pidä paikkaansa, Komulainen sanoo. Huumetta saatetaan pitää vaarattomana luonnontuotteena.

– Katukaupassa ei voi tietää, onko kannabista jalostettu tai onko kyseessä synteettinen kannabis vai luonnontuote.

Myös kannabiksen vaarattomuus mietona huumeena on Komulaisen mukaan voimissaan oleva myytti. Kannabiksen vaikuttavan aineen THC:n pitoisuudet ovat nousseet lajikkeiden jalostuksen ansiosta.


"Ei lähdetä leimaamaan nuorta päihdeongelmaiseksi.
– Heidi Komulainen"– Kannabis ei aiheuta fyysistä riippuvuutta yhtä nopeasti kuin opiaatit, mutta psyykkinen riippuvuus kehittyy aivan kuten alkoholiin tai muihin päihteisiin.

Kannabiksen aiheuttamat haitat ovat usein sosiaalisia, Komulainen sanoo.

– Niitä on turha vähätellä. Jos jäät koulussa kiinni kannabiksen poltosta, voi seurata erottamisen kautta koulupudokkuus. Se ei ole pieni asia, kun ajatellaan ihmiselämää ja elinkaarta.


Kuopiossa teini-ikäisiä suonensisäisten käyttäjiä

Jotkut ovat joutuneet päihteiden pariin hyvin nuorena, Kuopion lastensuojelupäällikön Marketta Kolarin mukaan jopa 11-vuotiaina. Hän myös sanoo, että joukossa on myös suonensisäisiä huumeita käyttäviä alaikäisiä.

– Työ tulee olemaan kova, jotta he pääsevät irti, Kolari sanoo.

Kuopion Seudun Päihdepalvelusäätiön sosiaalityöntekijä Heidi Komulainen kannustaa varovaisuuteen siinä, ketä kutsutaan päihdeongelmaiseksi. Alle 18-vuotiaan nuoren kohdalla puhutaan mieluummin riskistä ajautua päihderiippuvuuteen.

– Ei lähdetä leimaamaan nuorta päihdeongelmaiseksi. Nuoren kohdalla harvoin on kulunut aikaa niin paljon, että voidaan puhua päihdeongelmaisesta.

Päihdepalvelusäätiö ehkäisee ja vähentää päihdeongelmia sekä niistä johtuvaa syrjäytymistä Kuopion seudulla. Suuri osa nuorista ohjautuu asiakkaiksi lastensuojelun kautta. Lastensuojelupäällikkö Marketta Kolari kertoo nuorten päihteidenkäytöstä tehtyjen lastensuojeluilmoitusten tulevan heille pääosin poliisilta.

Jos vanhemmat huomaavat nuoren päihdekokeilut, Komulainen toivoo vanhempien olevan suoraan yhteydessä päihdepalvelusäätiön nuorten tiimiin.

– Siinä ohitetaan monta mutkaa ja päästään heti käsittelemään, mitä on tapahtunut.

densebud
Viestit: 38
Liittynyt: 6.1.2015

Re: Pienet uutiset 2015

ViestiKirjoittaja densebud » 10.11.2015 2:48

Kaikki kannabiksen haitat johtuvat kieltolaista

Yle on julkaissut hienon artikkelin(Edellinen uutinen) kannabiksen vaaroista. Vaikka tätä artikkelia varten haastateltu randomi päihdetyöntekijä koittaakin kertoa, miten kannabis on paha, todellisuudessa jokainen hänen luettelemansa haittavaikutus johtuu suoraan kannabiksen kieltolaista. Käytännössä jokainen merkittävä kannabikseen liitetty haitta tai ongelma johtuu suoraan kieltolaista. Annanpa pari esimerkkiä (tämän artikkelin pohjalta).

Päihdetyöntekijän mukaan kannabis ei ole vaaratonta, koska katukaupassa ei voi tietää, milloin myyty aine on aitoa tavaraa ja milloin synteettistä kannabista. Aidon kannabiksen toksisuus on nolla, eli se ei voi myrkyttää ketään mitenkään. Sen sijaan synteettinen kannabis voi jopa tappaa. Kirjaimellisesti ainoa syy synteettisen kannabiksen myynnille ja ylipäätään kehittämiselle on, että aito kannabis on kriminalisoitu. Kriminalisoinnin vuoksi kemistit ovat kehittäneet kaikenlaisia korvaavia kemikaaleja, jotka eivät ole mitenkään yhtä turvallisia kuin luonnonmukainen pajari.

Kannabis ei myöskään ole vaaratonta, koska jos henkilö jää dullan polttamisesta kiinni, seuraa siitä kaikenlaisia sosiaalisia ongelmia, kuten rikosoikeudellisia seuraamuksia. Nämä tietystikin johtuvat pelkästään kieltolaista. Mikäli kieltolakia ei olisi, ei myöskään näitä sosiaalisia ongelmia olisi. Sosiaaliset ongelmat johtuvat täsmälleen siitä, että ruohon pistämisestä piippuun on tehty poliisiasia. Mikäli se ei olisi poliisiasia, vaan ongelmatapauksissakin käyttäjä ohjattaisiin hoitoon, katoaisi yli 90% kaikista kanekseen liittyvistä sosiaalisista ongelmista välittömästi.

Päihdetyöntekijä myös muistuttaa, että vaikka kannabista pidetään mietona aineena, niin todellisuudessa päihdekannabiksen THC-pitoisuudet ovat nousussa. Arvatkaapa, mistä tämäkin johtuu? Tietysti kieltolaista. Kannabiksesta rankaistaan määrän mukaan, joten luonnonmukaisten ja mietojen kasvien kasvattamisen sijasta kannabista kannattaa jalostaa mahdollisimman vahvaksi, jotta mahdollisimman pieni annos toimii mahdollisimman tehokkaasti. Tällöin kasvattaja voi minimoida kiinnijäämisen aiheuttaman vahingon, mutta silti tuottaa haluamansa määrän THC:tä. Mikäli kieltolakia ei olisi, kannabiksen THC-pitoisuuksia ei tarvisi pumpata keinotekoisesti korkeammalle.

Kaikista pahinta kannabiksessa on se, että nuoret saavat sitä haltuunsa helpommin kuin alkoholia. Kieltolaki, sinä paskiainen! Nimittäin kieltolakihan se on tämänkin takana. Kieltolain ansiosta kannabiskauppa on täysin valvomaton villi länsi, jossa viranomaisen sanalla ei ole mitään merkitystä. Kun myyjä syyllistyy jo rikokseen pelkän myynnin vuoksi, ei ole oikeastaan enää mitään väliä, että kenelle myydään. Pimeillä markkinoilla ei myöskään tarvitse kysellä papereita. Mikäli markkinat olisivat lailliset, myyjien kannattaisi kysyä paperit ja välttää myymistä alaikäisille, koska ostajia riittää myös täysi-ikäisissä ja alaikäisille myynti on turha riski.

Kannabis pitää laillistaa välittömästi. Kannabiksen laillistaminen vähentää käytännössä kaikkia siihen liittyviä vähänkään merkittävämpiä haittoja. Se tekee aineesta turvallisemman, poistaa sosiaalisia ongelmia ja veronmaksajan niskaan laitettua rasitetta sekä asettaa aineen viranomaisten valvovan silmän alle. Nykyinen perseily sen sijaan ei auta ketään muuta kuin rikollisia.

http://herrakeronen.puheenvuoro.uusisuo ... eltolaista


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa