Kuva

Siemenet itää muttei kasva?

Aloittelevien viherpeukaloiden kysymyksiä
Alueen säännöt
Kasvatuksen ABC
Täältä voit kysyä ja etsiä vastauksia aloittelevien viherpeukaloiden ongelmiin.

Jotta samoja asioita ei kysyttäisi joka päivä uudelleen, katso ennen viestin lähettämistä löydätkö vastauksen:
Jos joku kysyy jotain triviaalia, ÄLÄ VASTAA "lue Hupu / käytä hakua". Käytä itse hakua, minkä jälkeen voit vastata, että haulla/hupusta löytyy, linkkien kera vastauksiin.
buddub
Viestit: 10
Liittynyt: 12.6.2012

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja buddub » 30.4.2015 5:07

"siemenet halkeaa auki ja kuoren välistä pilkottaa itu, mutta kasvaminen tyssää siihen. "


Itsellä kävi juuri näin dutch passionin siidujen kanssa, laitoin 3 femattua siiduu vesilasiin ja kaikille kävi noin. Nirvanan siemeniä olen idätellyt sellaset 30~ ja 100% on itänyt. Dutch passionilla 3 ekaa siementä mitä tilasin , 0% idättyivät :eiei:

Pulla
Viestit: 32
Liittynyt: 4.7.2014

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja Pulla » 2.5.2015 23:49

Laitan nyt taas tän minkä koin erittäin toimivaksi kivivilloilla;

Ph-säädetty pullo- tai sadevesi, vähän ravinnetta, patterin vieressä. Kivivillojen uittaminen siinä vedessä kans, varsinki vaikuttaa siihen kuinka innokkaasti se itu sieltä rupee pukkaa juurta. Siemenet uitto kunnes uppoaa, melkeen heti pois, mahdollisesti naksautus auki.

Lähti huomattavasti innokkaammin alkuun kun näki edes tuon vaivan.

Jos ei tuolla toimi niin sitten pistäisin paskojen siidujen piikkiin.

Lähinnä ajattelisi sitä että kivivillat idulle aika erikoinen alusta ja jos vielä pelkkää kraanavettä... siks jotain säätöä että saa niitä juttuja mitä luonnossakin.

48h kuulostaa pitkältä ajalta uittaa siiduja, muistaakseni 6-12h omat. Kivivillat taas, katoitko pH:n myös uiton jälkeen, se nousee kun heittää villat. Eli mikä pH vedessä jossa villat lilluneet.

Peltsi123
Viestit: 37
Liittynyt: 2.6.2014

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja Peltsi123 » 6.5.2015 18:50

buddub kirjoitti:...

Itsellä kävi juuri näin dutch passionin siidujen kanssa, laitoin 3 femattua siiduu vesilasiin ja kaikille kävi noin. Nirvanan siemeniä olen idätellyt sellaset 30~ ja 100% on itänyt. Dutch passionilla 3 ekaa siementä mitä tilasin , 0% idättyivät :eiei:


Liian kylmä? Itsellä oli siidujen kanssa sama ongelma 1cm itu tulee just ja just.
Ratkaisuna toimi lämpömatto 2vrk ja 2-3cm juuret.
Patterinpäälle jätetty dvd kotelo yms. ajaa saman asian.

TMSH
Viestit: 4
Liittynyt: 18.6.2017

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja TMSH » 18.6.2017 12:44

Moi. Kokeilin pitkästä aikaa kasvatella muutaman puskan omaa hamppua, tilasin siemenet Nirvanan kautta ja lajike Super Skunk. Tää on siis ekä kerta ku ostin siemeniä ja toinen kerta ku yleensäkään kokeilen kasvattaa itse.
Nyt on tilanne sellainen, et kolme viidestä siemenestä istutin kahvikuppeihin multaan, kaksi suodatinpaperin ja lautasten välissä.
Multiin istutetut siemenet "katosivat" kuin tuhka tuuleen alle viikossa, sillä ajattelin et olen istuttanut ne liian syvälle ni halusin tarkistaa asian. Ei löytynyt enää jälkeäkään siemenistä?
Suodatinpussin alla kahdesta toinen vaikutti 36 tunnin jälkeen istutus kelvolliselta ja toisessakin oli jo häntää näkyvillä lähes se sentti.
Siirtäessä suodatinpussista multiin heikommasta irtosi siemen siitä juuresta, toinen onnistui asetella se multiin ihan ilman vaurioita.
Nyt kaikesta on kulunut 5 vuorokautta ja mitään merkkejä ei ole siitä, et joku olisi nousemassa pintaan. Varovasti kaivelin et olisin löytänyt edes jotain itujen merkkejä. Eipä löytynyt. Nyt kaikki siemenet ovat siis yksinkeratisesti kadonneet kirjaimellisesti!?
Voisiko kyseessä olla liian tiivis ja märkä multa, koska menee todella tiiviiksi sumutellessa sitä suihkepullolla? Kyseinen multa on ihan perus Kekkilän Kukkamultaa, ei siis mustaa multaa ja vakio PH on n.7,2, valaisimena (joka toimii tällä hetkellä myös kellarin lämmittimenä) on 400W natikka. Kasvihuoneeksi raksensin 220 x 60 x 150 korkuisen kopin kauttaaltaan folioituna, (sivut ja takaseinä) + koko hässäkkä on kierretty elmukelmulla n.100cm. asti, et pysyy lämmöt siin 25-26 astetta ja lamppu on nyt päällä 24/7.
Muistaakseni en tehnyt juuri mitään silloin joskus ku siemeniä sain. Idatin ne talouspaperissa ja siitä suoraan multiin. Kasvoivat peräti 2 metriä korkeiksi ja tuuheiksi puskiksi, oli siirrettävä ulos kasvamaan loppuun ja satoakin tuli lähes 400 grammaa vaikka olikin luonnon armoilla. Nyt hieman harmittaa ku en tajua et mitä oon tehny väärin, sillä tällä kertaa sijoitin asiaan kaiken mahdollisen tiedon, mitä nyt olen netistä löytänyt. (silloin aiemmalla kerralla ei vielä edes ollut internettiä olemassakaan!) :D Kiitos vastauksista ja vinkeistä jo etukäteen. Ps. uusia vaan tilaamaan, en haluais epäonnistua niitten kanssa näin radikaalisti...

Ois myös mukava kuulla et mitkä lajikkeet olisivat ns. "satavarmoja" kotikasvatuksessa?

TMSH
Viestit: 4
Liittynyt: 18.6.2017

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja TMSH » 19.6.2017 11:00

Niin se tilanne vaan muuttui. Tasan 7 päivää ja nyt oli aamulla ilokseni 2 itua noussut pintaan :) Kannatti manata täällä! :laugh:

Avatar
pullapoika
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1263
Liittynyt: 5.8.2004

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja pullapoika » 5.4.2019 23:12

Mullakin on käynyt niin, että itäneet siemenet eivät sitten nouse mullan pinnalle vaikka pitäisi. Yleensä aina muutaman kasvin saa kymmenestä siemenestä jotka ovat kaikki itäneet mutta harvoin saan niin paljoa kasveja kun siemeniä itää koska ne eivät vain aina nouse pinnalle vaikka itävätkin. Tätä en tiedä miksi. :shock:
lol apua :foil:

Tailwman
Viestit: 1
Liittynyt: 1.9.2018

Re: Siemenet itää muttei kasva?

ViestiKirjoittaja Tailwman » 13.4.2019 21:44

Mulla kävi just hetki sitten niin että helmikuun lopulla laitoin 5 randomi siementä itämään paperinväliin,3 iti ja maitopurkkeihin multiin,niistä 2 kasvoi hienosti ja yks ei noussut koskaan.Kippasin sitten mullat siemenineen päivineen paprikaruukkuun ja viime viikolla sitten pilkotti pienihamppunen paprikan vierestä!Eli meni kuukaus et lähti nousee?Nyt nousemis ongelma yhden white widow siemenen kanssa..Kaivelin sitä tänään ja pitkän juuren oli kasvattanu kyllä mut ylöspäin ei mitää vielä.Vähä multaa sirotin päälle,suihkautin ja kelmu takasin jos se sieltä lähtisi vielä..Hope is not dead.Believe! :mrgreen:


Palaa sivulle “Kasvatuksen ABC”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa